Amstaff στείρωση, επιθετικότητα σε σκύλους και σωματοφυλακή

vasilakis13

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2014
106
18
μπορεις να μου περιγραψεις αυτη τη μερα που γραφεις ή ειναι σχημα λογου;

αποψη μου ειναι οτι οι συμπεριφορες στους σκυλους δεν αλλαζουν ξαφνικα απο τη μια μερα στην αλλη, χωρις λογο ή επειδη εφτασε "το πληρωμα του χρονου". σιγουρα θα υπηρξαν καποια (αμυδρα ισως) στοιχεια ή ενδειξεις που δεν επεσαν στην αντιληψη μας, καποιοι εξωγενεις παραγοντες, καποιες αφορμες.
ακομα και για τις φυλες που "το 'χουν στο αιμα τους" οπως λεμε.
μυριζόταν καθε μερα σχεδον στη βολτα με αλλα σκυλια χωρις κανενα θεμα,στη σχολη επαιζε συνεχεια με αλλα σκυλια απο 4 μηνων,ωσπου τη μια μερα μυριζοταν με αλλα σκυλια στη βολτα και απο την επομενη που ηρθε μια κυρια με ενα μικρο σκυλακι να μυριστουν,αγριεψε ξαφνικα και απο τότε αυτη συνεχως η συμπεριφορα προς τα αλλα σκυλια.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
απο τη στιγμη που ηρθε το μικρο σκυλακι αλλαξε τελειως η συμπεριφορα του με ολα τα υπολοιπα ζωα;

στο πρωτο μηνυμα σου στο παρον θεμα γραφεις το παρακατω:

"...εχω γραψει σε σχετικο θεμα πως απο 12 μηνων εχει βγαλει επιθετικοτητα με αλλα σκυλια ξαφνικα...ισως οχι και τοσο ξαφνικα αφου απο 10 μηνων εκανε σωματοφυλακη,σεν ηξερα,πειστηκα,την πατησα.."

vasilakis13

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2014
106
18
ναι,σου εκθετω το περιστατικο που παρατηρησα την αλλαγη...λογικα ειναι λογω σωματοφυλακης?θα την βρω την ακρη...αλλα βλεπω να στειρωνεται..περαν των αλλων μετρων , εκπαιδευση παλι κλπ

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Επιθετικότητα άρχισε να βγάζει σε όλα τα σκυλιά ανεξαιρέτως φυλου, ή μονο στα του ίδιου φύλου;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
...λογικα ειναι λογω σωματοφυλακης?
Θα σου έλεγα, να το ξεκολλήσεις το μυαλό σου, απ'αυτό.
Δεν έχεις καν ακουμπήσει το θέμα σωματοφυλακή.
Σε καμμία περίπτωση τόσο, που να έχει επηρεάσει [αρνητικά] σε οτιδήποτε τον σκύλο σου.
Και όσο προβάλεις αυτό, ως πιθανή αιτία, χάνεις την πραγματική.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
Μακάρι να είναι έτσι..οπότε κοιτάω για διόρθωση μέσω εκπαίδευσης?
νομιζω πως ναι :).
με τετοιες φυλες παντα η προσοχη μας θα πρεπει να ειναι μεγαλη στις συναναστροφες τους.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
οταν λεμε οτι εχουμε ενα σκυλο εκπαιδευμενο σε σωματοφυλακη, εγω ξερω οτι πρεπει να απωθει (γρυλιζει-επιτηθεται) σε οτι πλησιασει ποιο μεσα απο τα ορια.
Αν αυτο δεν το θελουμε να συμβει την συγκεκριμενη στιγμη, θα πρεπει να το σταματησουμε με εντολη.
Και αυτο το τελευταιο εχει σχεση κυριως με την βασικη.

Διαφωνεις με το παραπανω;
Ο σκυλος που γρυλίζει- επιτιθεται σε οποιον πλησιαζει μεσα απο τα ορια ειναι φυλακας χωρου.
Στην σωματοφυλακη θεωρητικα δεν εχει τετοια συμπεριφορα. Θα πρεπει να δεχεται τον αγνωστο και να εκτελει είτε με εντολη του χειριστη του είτε "αυτοβούλως" αλλα και εκει υπο συγκεκριμενες συνθηκες.
Η βασίκη ειναι προυποθεση ούτως ή άλλως.

• Like
Reactions: tasos malinoua

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Επειδη ειναι ξεροκέφαλα και ατίθασα σκυλιά συνήθως τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης φαίνονται μετα τα 2 χρονια...μέχρι εκεινη την ηλικια θα τα χαρακτήριζα "ανώριμα" και ανέτοιμα για να κριθούν αν κάνουν για σωματοφυλακη.Ενας σωστός και έμπειρος εκπαιδευτης θα κρίνει ενα αμσταφ μετα τα 2 του χρονια οταν θα εχει ωριμάσει και θα εχει δείξει αν ειναι κατάλληλο.Δεν κάνουν ολα τα αμσταφ για σωματοφυλακη και σίγουρα όχι σε μικρή ηλικια..
Αν θέλετε τη γνώμη μου,ενα ισορροπημένο αμσταφ θα προστατεύσει την οικογένεια του οταν θα αντιληφθεί πραγματική απειλή αλλα μέχρι εκει.Ειναι αντίθετο στη φύση του αμσταφ το να ειναι επιφυλακτικό με τους ανθρώπους και απλα προσπαθούμε να το αλλάξουμε.
Για το παραπάνω διάβασα ήδη αρκετά λάθη τα οποία κατ'εμε έχουν ελπίδα να βελτιωθούν αλλα μονο με κάποιον έμπειρο στη φυλή εκπαιδευτή.
Ελπίζω να βοήθησα...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.689
4.330
43
www.proudtobegreek.eu
Έγραψα οτι τοτε ωριμάζει ενα αμσταφ..μέχρι τοτε έχουμε κανει βασική και χτίζουμε τη σχέση μας με καποιο έμπειρο στη φυλή εκπαιδευτή...Οπως ειπα παραπάνω δεν ειμαι εκπαιδευτης..απλα με όσους εκπαιδευτές εχω μιλήσει που ασχολούνται με τη φυλή δεν ξεκινούν σωματοφυλακη σε μικρή ηλικια..Εγω δε θα πρότεινα καν να κάνουν σωματοφυλακη τα αμσταφ..(προσωπική παντα άποψη)

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Έγραψα οτι τοτε ωριμάζει ενα αμσταφ..μέχρι τοτε έχουμε κανει βασική και χτίζουμε τη σχέση μας με καποιο έμπειρο στη φυλή εκπαιδευτή...Οπως ειπα παραπάνω δεν ειμαι εκπαιδευτης..απλα με όσους εκπαιδευτές εχω μιλήσει που ασχολούνται με τη φυλή δεν ξεκινούν σωματοφυλακη σε μικρή ηλικια..Εγω δε θα πρότεινα καν να κάνουν σωματοφυλακη τα αμσταφ..(προσωπική παντα άποψη)
Με αυτους που εχεις μιλησει σου εχουν πει για ποιο λόγο το κανουν?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.689
4.330
43
www.proudtobegreek.eu
Μπούλης ειπα τη γνώμη μου και τιποτα παραπάνω..αν θες περαιτέρω διευκρινίσεις μιλα με εκπαιδευτές..Εγω εχω βγάλει τα συμπεράσματα μου για τη φυλή και τη ζω...ο καθένας μπορει να επιλέξει οτι νομίζει σωστό...Στο μονο που θα μείνω ειναι οτι ειναι αντίθετο στη φύση του αμσταφ να ειναι επιφυλακτικό με τους ανθρώπους και θεωρείται ελάττωμα...άρα δε θα ήθελα να πάρω μια φυλή και να την αλλάξω..την επέλεξα γι'αυτο που ειναι!

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Δεν ειναι ανακριση.
Ερωτηση ειναι μηπως, μαθουμε κατι που δεν ξερουμε.
Ξεκαθαριζω την θεση μου: Δεν ειπα οτι τα amstaff ειναι ιδανικα για αυτους τους ρολους αλλα μπορουν να τους παιξουν, καποια μαλιστα με αξιωσεις.
Πολυ καλα κανετε και εχετε τις θεσεις σας.
Να εισθε καλα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ο σκυλος που γρυλίζει- επιτιθεται σε οποιον πλησιαζει μεσα απο τα ορια ειναι φυλακας χωρου.
Στην σωματοφυλακη θεωρητικα δεν εχει τετοια συμπεριφορα. Θα πρεπει να δεχεται τον αγνωστο και να εκτελει είτε με εντολη του χειριστη του είτε "αυτοβούλως" αλλα και εκει υπο συγκεκριμενες συνθηκες.
Η βασίκη ειναι προυποθεση ούτως ή άλλως.
Δεν καταλαβες μαλλον πως το εγραψα.
Ο σκυλος που κανει σωματοφυλακη δεν δεχεται τιποτα σε αποσταση ενος μετρου πχ.
Αν θέλουμε εμεις κατι να παραβιασει αυτη την αποσταση, πρεπει να δωσουμε την εντολη στο σκυλο να το δεχτει κοντα.
Σιγουρα ο σκυλος σωματοφυλακης δεν δεχεται επαφες προς το αφεντικο αν δεν λαβει εντολη "μη πραξης".

Με βαση αυτο που λες δλδ η εντολη να προηγειται της δρασης του σκυλου, δλδ να πρεπει να πεις στον σκυλο για να λειτουργησει ως σωματοφυλακας, τοτε αν καποιος ερθει γρηγορα κ δεν προλαβεις η απο πισω κ δεν τον δεις, ο σκυλος δεν θα αντιδρασει ποτε κ θα μεινει να περιμενει την εντολη.
Για μενα αυτο δεν ειναι σωστο κ τετοιος σκυλος δεν ειναι επαρκης.

Διαφωνεις;

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Απο τοτε που εφευρεθηκαν τα πυροβολα όπλα έπαψε ο σκυλος σωματοφυλακας να ειναι επαρκής...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Απο τοτε που εφευρεθηκαν τα πυροβολα όπλα έπαψε ο σκυλος σωματοφυλακας να ειναι επαρκής...
Ρε συ @epial ακυρωνεις ολοκληρους τομεις οπως ο σκυλος φυλακας ο σκυλος σωματοφυλακας κλπ κλπ.....
Εχεις μια αποψη κ την σεβομαι. Οκ.
Το παραπανω ομως που γραφεις αποσκοπει καπου.....?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ρε συ @epial ακυρωνεις ολοκληρους τομεις οπως ο σκυλος φυλακας ο σκυλος σωματοφυλακας κλπ κλπ.....
Εχεις μια αποψη κ την σεβομαι. Οκ.
Το παραπανω ομως που γραφεις αποσκοπει καπου.....?
Και «ολόκληρος τομέας» του σκύλου μαχητή υπήρχε, αλλά άλλαξαν οι εποχές και θέλω να πιστεύω ότι ακυρώθηκε ή έστω τείνει να ακυρωθεί...Και εκει υπήρχαν και εκτροφεις και εκπαιδευτες και θεωρίες και προπονήσεις κλπ κλπ

Στα περι πυροβόλων όπλων τωρα... Αυτό που γράφω ειναι ότι ό σκυλος σωματοφύλακας πλέον δεν προσφέρει τιποτα όταν ό «εχθρός» σε έχει βάλει στόχο ντε και καλά, για κάποιο πολύ σοβαρό λόγο.
Το χέρι στην τσεπη του μπουφάν και σε τελειως ανύποπτη στιγμή αφου προσπεράσει, τρεις σφαίρες σε ένα δευτερόλεπτο και παει ο σωματοφύλακας! (για να μην βαλω στο απλό σενάριο και δευτερο «κακό» που θα αποσπασει την προσοχή, όπως συμβαίνει συνήθως όταν ειναι «σοβαρά» τα πράγματα.
Για αυτους που δεν θελουν σωνει και καλά ειδικά το δικό σου κακό, όπως κλεφτρόνια, πρεζόνια, ληστες πορτοφολιών, και λοιπους, φτάνει η παρουσια του μεγαλόσωμου «ζόρικου» σκύλου για να τους στειλει για άλλα πορτοφόλια.