AKBASH

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
59
ΑΘΗΝΑ
Δυστυχώς το συγκεκριμένο σκύλο δεν έχω καταφέρει να τον φωτογραφήσω ακόμη. Η κυρία που τον βγάζει βόλτα αποφεύγει να πλησιάζει άλλα σκυλιά (και καλά κάνει), οπότε είναι δύσκολο να μιλήσω μαζί της. Μία και μόνη φορά που τους συνάντησα χωρίς να έχω τη Θέτιδα μαζί ο σκύλος της ήταν απίστευτα χαδιάρης, ιδίως με τα παιδιά μου.
Υ.Γ. Ο σκύλος έχει κομμένα αυτιά, και αν καθήσετε για ούζο στο Τηνίων και θα τον ακούσετε (πρώτα) και θα τον δείτε.

zach

Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
8
0
ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗΣ
ptf, αυτό που λες ότι καλά κάνει και αποφευγει να πλησιάζει άλλα σκυλιά ο σκύλος της κυρίας είναι ίσως γιατί τα Akbash απ'ότι διάβασα έχουν την ΄τάση να τσακώνονται με άλλα κυρίως αρσενικά σκυλιά.Ενώ αντίθετα με τους ανθρώπους(ξένους) είναι επιφυλακτικά.Με τα παιδιά όμως,τα λατρεύουν.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
59
ΑΘΗΝΑ
Το "καλά κάνει" είναι γιατί δεν έχει καλό έλεγχο στο σκύλο και τουλάχιστον το γνωρίζει.

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Μπορώ να σου δείξω αρκετά σκυλιά Ε.Π., άλλα και τσοπανόσκυλα ημίαιμα που δουλεύουν στα βουνά και μοιάζουν τρελά με τον σκύλο σου και φέρνουν λίγο και σε Ακμπας!
Είχα μάλιστα κι εγώ μια σκύλα που θα έλεγε κανεις ότι ακολουθούσε κά γράμμα το πρότυπο των Ακμπας, άλλα δεν είχε ούτε σταγόνα Ακμπας μέσα της τουλάχιστον 4 γενιές πίσω....
View attachment 30695
Ένα τέτοιο παράδειγμα, δικής μας γέννας, 8 μηνών Ε.Π.