AKBASH

zach

Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
8
0
ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗΣ
Συγνωμη μπορει να μου πει καποιος την γνωμη του για το σκυλι της φωτογραφιας αν εχει χαρακτηριστικα του Akbash;

Last edited by a moderator:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
ΑΝ και η στάση του σκύλου δεν βοηθάει να βγει κάποιο συμπέρασμα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι μοιάζει με Ακμπας, όμως, θεωρώ, ότι το ίδιο εύκολα θα μπορούσε να πει ότι μοιάζει και με κοντότριχο Ε.Π. λευκού χρώματος!
Ούτως ή άλλως είναι συνήθως δύσκολο να βρεις διαφορές σε πολλά δείγματά τους!
Αν θες δώσε μας κάποιες πληροφορίες για τον σκύλο!

zach

Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
8
0
ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗΣ
Βασικά τον ICE (αυτό είναι το όνομά του) τον αγόρασα πριν από 2 χρόνια από την Κοζάνη από κάποιον κτηνοτρόφο.Επειδή ζω στα Χανιά της Κρήτης του ζήτησα ένα κοντότριχο κουτάβι. Μου έστειλε λοιπόν τον ICE ως Ελληνικό ποιμενικό.Την συγκεκριμένη φυλή την διάλεξα διαβάζοντας βασικά τα ένστικτα φύλαξης καθώς και την συμπεριφορά ως προς τα ζώα που φυλάει.Δυστυχώς μέχρι να καταλάβω τις ιδιαιτερότητες της φυλής πέρασα κάποιες "άσχημες" εμπειρίες αλλά τώρα τα πράγματα έχουν μπει στο σωστο δρόμο.Γνωρίζω όπως ανέφερες ότι είναι πολύ δύσκολο από μερικές φωτογραφίες να βγάλεις συμπέρασμα,όπως και ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο ράτσες.Εδώ θέλω να αναφέρω ότι έστειλα φωτογραφίες στο ADI(Akbash Dogs International)Home | Akbash Dogs International και ομολογώ ότι η ανταπόκρισή τους ήταν"ακαριαία".Επίσης τους έστειλα και το link του ΟΦΕΠ για φωτογραφίες μιας και αυτοί μου το ζήτησαν και το βρήκαν πολύ ενδιαφέρον.Θα βάλω και άλλες φωτογραφίες του ICE μόλις μπορέσω.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν πατήσεις εκεί που γράφει συνημμενο αρχείο δεν στην ανοίγει;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Βασικά τον ICE (αυτό είναι το όνομά του) τον αγόρασα πριν από 2 χρόνια από την Κοζάνη από κάποιον κτηνοτρόφο.Επειδή ζω στα Χανιά της Κρήτης του ζήτησα ένα κοντότριχο κουτάβι. Μου έστειλε λοιπόν τον ICE ως Ελληνικό ποιμενικό.Την συγκεκριμένη φυλή την διάλεξα διαβάζοντας βασικά τα ένστικτα φύλαξης καθώς και την συμπεριφορά ως προς τα ζώα που φυλάει.Δυστυχώς μέχρι να καταλάβω τις ιδιαιτερότητες της φυλής πέρασα κάποιες "άσχημες" εμπειρίες αλλά τώρα τα πράγματα έχουν μπει στο σωστο δρόμο.Γνωρίζω όπως ανέφερες ότι είναι πολύ δύσκολο από μερικές φωτογραφίες να βγάλεις συμπέρασμα,όπως και ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο ράτσες.Εδώ θέλω να αναφέρω ότι έστειλα φωτογραφίες στο ADI(Akbash Dogs International)Home | Akbash Dogs International και ομολογώ ότι η ανταπόκρισή τους ήταν"ακαριαία".Επίσης τους έστειλα και το link του ΟΦΕΠ για φωτογραφίες μιας και αυτοί μου το ζήτησαν και το βρήκαν πολύ ενδιαφέρον.Θα βάλω και άλλες φωτογραφίες του ICE μόλις μπορέσω.Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση.
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι τον όμορφο σκύλο σου.

Τον έχεις για παρέα ή τον χρησιμοποιείς κυρίως ως ''εργάτη''; Πώς και οδηγήθηκες στο συμπέρασμα ότι αντί για ΕΠ μπορεί να είναι Akbash;

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Συγνωμη μπορει να μου πει καποιος την γνωμη του για το σκυλι της φωτογραφιας αν εχει χαρακτηριστικα του Akbash;
Δεν νομιζω οτι ειναι Akbash φιλε.Τουλαχιστον οχι modern type Αkbash.Tα Akbash πριν 70-80 χρονια ισως να ειχαν μορφη που μοιαζει σε αυτο το σκυλι.
Επισης θεωρω εξαιρετικα απιθανο ο Κτηνοτροφος που λες να σου πουλησε Ελληνικο Ποιμενικο αλλα το σκυλι να ειναι Akbash..Ειναι φυλη που ειναι για "ψαγμενους"...Να βρεθει στα χερια ενος ανθρωπου Akbash χωρις να γνωριζει την φυλη ειναι σχεδον απιθανο....
Το Akbash ειναι πολυ πιο δυσκολο να βγει απο την χωρα του απο οτι ενα Kangal(oποιουδηποτε τυπου)...Και φυσικα πιο λιγα δειγματα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Master μην έχεις στο μυαλό σου εκθεσιακά σκυλιά!

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν περισσότερα Akbash σε κοπάδια στην Ελλάδα από ότι θα περίμενε κανείς!

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Δεν εχω το μυαλο μου σε εκθεσιακα.Καμια σχεση.Αkbash υπαρχουν πολλα?Που?Σε ποια μερη?Μπορω να δω καποια?Γιατι γνωριζω ανθρωπους που ασχολουνται με Κανγαλ-Ακμπας και σε Διδυμοτειχο και σε Δραμα και σε Ξανθη και μου λενε οτι ειναι δυσκολο να βρεις Akbash αλλα και μου τονιζουν οτι υπαρχουν πολλες μιξεις Μαρεμα με Πυρηναιων με Κουβατς φυλες που βρισκονται πιο ευκολα απο οτι ενα Akbash..
Πολλοι μπερδευουν το Akbash.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι, όταν σου λέω Akbash, εννοώ Akbash!

Οι πιο εύκολο να συναντήσεις είναι κάποιοι βοσκοί που τώρα λογικά θα είναι στα Τρίκαλα, στην πεδιάδα κάτω από τα Χάσια όρη!
Αυτά είναι από ένα ζευγάρι που έφερε ο γιος του ένός πριν από καμια 6ετία από την Τουρκιά, ο ίδιος και τα γνωρίζω από κουτάβια!

Απο κει και πέρα υπάρχουν σε ένα κοπάδι στην Καστοριά και σε δύο άλλα στα Γρεβενά που πλέον όμως είναι μπλεγμένα με διάφορα άλλα σκυλιά που ανα καιρούς είχαν οι βοσκοί!

Έχω ακούσει και για έναν προς Καρπενήσι, αλλά δεν τα έχω δει εγώ οπότε δεν ξέρω αν ισχύει...

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Όχι, όταν σου λέω Akbash, εννοώ Akbash!

Οι πιο εύκολο να συναντήσεις είναι κάποιοι βοσκοί που τώρα λογικά θα είναι στα Τρίκαλα, στην πεδιάδα κάτω από τα Χάσια όρη!
Αυτά είναι από ένα ζευγάρι που έφερε ο γιος του ένός πριν από καμια 6ετία από την Τουρκιά, ο ίδιος και τα γνωρίζω από κουτάβια!

Απο κει και πέρα υπάρχουν σε ένα κοπάδι στην Καστοριά και σε δύο άλλα στα Γρεβενά που πλέον όμως είναι μπλεγμένα με διάφορα άλλα σκυλιά που ανα καιρούς είχαν οι βοσκοί!

Έχω ακούσει και για έναν προς Καρπενήσι, αλλά δεν τα έχω δει εγώ οπότε δεν ξέρω αν ισχύει...
Kαι παλι ειναι λιγα αλλα θα ρωτησω για αυτους.Λογικα ο φιλος απο την Ξανθη που εχω θα γνωριζει καθως εχει Akbash και ειναι τρομερα ενημερωμενος οσο αφορα την φυλη...
Παντως καλυτερα να βασιζεσαι στα ματακια σου παρα σε οτι ακους...Τα Akbash που εχεις δει και με γνωμονα οτι γνωριζεις την φυλη ειναι οντως Akbash ..Αλλα για τα αλλα κρατα μια πισινη...
Γινεται του Μαρεμα-Κουβατς-Πυρηναιων-και αλλων τσοπανοσκυλων το καγκελο.

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
foibos,μ'αρεσεις που γνωριζεις σκυλους που υπαρχουν σε συγκεκριμενα κοπαδια.
Μερακι ειναι αυτο ε?

zach

Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
8
0
ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗΣ
Τον ICE τον χρησιμοποιώ για φύλακα σε ένα χωράφι που έχω και φυλάει διάφορα ζώα ,όπως κουνέλια,κότεςκαι μερικά πρόβατα.Αυτό που κυρίως με έκανε να νομίζω ότι μοιάζει αρκετά με Akbash είναι η μορφολογία του όπως και ένα χαρακτηριστικό που έχουν τα σκυλιά αυτά,το να είναι "επιθετικά" πιο πολύ σε άλλα σκυλιά ή ζώα που προσπαθούν να παραβιάσουν το χώρο που προστατεύουν.
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και να χαίρεσαι τον όμορφο σκύλο σου.

Τον έχεις για παρέα ή τον χρησιμοποιείς κυρίως ως ''εργάτη''; Πώς και οδηγήθηκες στο συμπέρασμα ότι αντί για ΕΠ μπορεί να είναι Akbash;

zach

Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
8
0
ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗΣ
Master,αν ανοίξεις το link του ADI που έχω γράψει θα διαβάσεις ότι τα Αμερικανάκια λένε ότι είναι πιο εύκολο να εξαχθεί ένα AKBASH παρά ένα KANGAL από την Τουρκία.Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.Αν εσύ τώρα το έχεις ψάξει πάω πάσο.

zach

Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
8
0
ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗΣ
Θα ήθελα να σας δείξω και άλλες φωτογραφίες του ICE μαζί με ένα θυληκό ΕΠ; Περιμένω την αποψή σας μιας και είστε πιο ψαγμένοι από εμένα.Τέλος θα ήθελα να σας αναφέρω ότι άσχετα με τα μορφολογικά χαρακτηριστικά και τα δύο σκυλιά (ICE και BALOO) είναι φοβερά σε χαρακτήρα για την "δουλειά" που κάνουν.Ευχαριστώ!!DSC00301..jpgDSC00302..jpgDSC00299..jpg

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
Master,αν ανοίξεις το link του ADI που έχω γράψει θα διαβάσεις ότι τα Αμερικανάκια λένε ότι είναι πιο εύκολο να εξαχθεί ένα AKBASH παρά ένα KANGAL από την Τουρκία.Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.Αν εσύ τώρα το έχεις ψάξει πάω πάσο.
Aυτο που ξερω με πασα βεβαιοτητα ειναι οτι οι Αμερικανοι αλλα και οι Καναδοι εχουν μακραν περισσοτερα Kangal απο Akbash.Προσφατα ενας Καναδος ξωδεψε αρκετα χρηματα για να παρει Kangal απο την περιοχη Sivas.
Επισης υπαρχουν και αρκετοι ομιλοι Kangal στην Αμερικη....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι ένας αρσενικός στο κέντρο της Αθήνας!!!!
Σοβαρά;
Από Τουρκία ή από Ευρωπαικό εκτροφείο;Ξέρεις;
Αν έχεις καμία φωτό του βάλτον να τον δούμε!

Kαι παλι ειναι λιγα αλλα θα ρωτησω για αυτους.Λογικα ο φιλος απο την Ξανθη που εχω θα γνωριζει καθως εχει Akbash και ειναι τρομερα ενημερωμενος οσο αφορα την φυλη...
Παντως καλυτερα να βασιζεσαι στα ματακια σου παρα σε οτι ακους...Τα Akbash που εχεις δει και με γνωμονα οτι γνωριζεις την φυλη ειναι οντως Akbash ..Αλλα για τα αλλα κρατα μια πισινη...
Γινεται του Μαρεμα-Κουβατς-Πυρηναιων-και αλλων τσοπανοσκυλων το καγκελο.
Καλά, σίγουρα δεν είναι χιλιάδες, άλλα αυτά, με απογόνους τους μαζεύονται πάνω από καμια 10αριά σκυλιά!Για μια σπάνια ράτσα και μάλιστα πραγματικά εργαζόμενα είναι σημαντικός αριθμός!

foibos,μ'αρεσεις που γνωριζεις σκυλους που υπαρχουν σε συγκεκριμενα κοπαδια.
Μερακι ειναι αυτο ε?
Μεράκι...των φοιτητικών μου χρόνων....που ζούσα και Γιάννενα και μπορούσα να φτάσω στα κοπάδια στο τσακ μπαμ....τώρα πια από Αθήνα απλά αναπολώ τα περασμένα μεγαλεία...μια δυο φορές να ανέβω προς τα πάνω κι ότι προλάβω σε λίγες μέρες....
Τον ICE τον χρησιμοποιώ για φύλακα σε ένα χωράφι που έχω και φυλάει διάφορα ζώα ,όπως κουνέλια,κότεςκαι μερικά πρόβατα.Αυτό που κυρίως με έκανε να νομίζω ότι μοιάζει αρκετά με Akbash είναι η μορφολογία του όπως και ένα χαρακτηριστικό που έχουν τα σκυλιά αυτά,το να είναι "επιθετικά" πιο πολύ σε άλλα σκυλιά ή ζώα που προσπαθούν να παραβιάσουν το χώρο που προστατεύουν.
Τα Akbash δεν είναι περισσότερο επιθετικά προς άλλα ζώα που προσπαθούν να παραβιάσουν τον χώρο που προστατεύουν από οτι ο μέσος όρος των Ορεινών Ποιμενικών Φυλών!Δεν είναι δηλαδή κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους!

ΑΠό τις φωτό είναι πολύ δύσκολο, ακόμα κι ο μεγαλύτερος γνώστης των φυλών να σου πει τι είναι, ειδικά σε αυτές τις φυλές, κι αν σου πει κάποιος με βεβαιότητα, έχε αρκετές αμφιβολίες για την φερεγγυότητά του...γιατί παίζεις με λεπτομέρειες....

Μπορώ να σου δείξω αρκετά σκυλιά Ε.Π., άλλα και τσοπανόσκυλα ημίαιμα που δουλεύουν στα βουνά και μοιάζουν τρελά με τον σκύλο σου και φέρνουν λίγο και σε Ακμπας!
Είχα μάλιστα κι εγώ μια σκύλα που θα έλεγε κανεις ότι ακολουθούσε κά γράμμα το πρότυπο των Ακμπας, άλλα δεν είχε ούτε σταγόνα Ακμπας μέσα της τουλάχιστον 4 γενιές πίσω....