Κι ένας αρσενικός στο κέντρο της Αθήνας!!!!
Σοβαρά;
Από Τουρκία ή από Ευρωπαικό εκτροφείο;Ξέρεις;
Αν έχεις καμία φωτό του βάλτον να τον δούμε!
Kαι παλι ειναι λιγα αλλα θα ρωτησω για αυτους.Λογικα ο φιλος απο την Ξανθη που εχω θα γνωριζει καθως εχει Akbash και ειναι τρομερα ενημερωμενος οσο αφορα την φυλη...
Παντως καλυτερα να βασιζεσαι στα ματακια σου παρα σε οτι ακους...Τα Akbash που εχεις δει και με γνωμονα οτι γνωριζεις την φυλη ειναι οντως Akbash ..Αλλα για τα αλλα κρατα μια πισινη...
Γινεται του Μαρεμα-Κουβατς-Πυρηναιων-και αλλων τσοπανοσκυλων το καγκελο.
Καλά, σίγουρα δεν είναι χιλιάδες, άλλα αυτά, με απογόνους τους μαζεύονται πάνω από καμια 10αριά σκυλιά!Για μια σπάνια ράτσα και μάλιστα πραγματικά εργαζόμενα είναι σημαντικός αριθμός!
foibos,μ'αρεσεις που γνωριζεις σκυλους που υπαρχουν σε συγκεκριμενα κοπαδια.
Μερακι ειναι αυτο ε?
Μεράκι...των φοιτητικών μου χρόνων....που ζούσα και Γιάννενα και μπορούσα να φτάσω στα κοπάδια στο τσακ μπαμ....τώρα πια από Αθήνα απλά αναπολώ τα περασμένα μεγαλεία...μια δυο φορές να ανέβω προς τα πάνω κι ότι προλάβω σε λίγες μέρες....
Τον ICE τον χρησιμοποιώ για φύλακα σε ένα χωράφι που έχω και φυλάει διάφορα ζώα ,όπως κουνέλια,κότεςκαι μερικά πρόβατα.Αυτό που κυρίως με έκανε να νομίζω ότι μοιάζει αρκετά με Akbash είναι η μορφολογία του όπως και ένα χαρακτηριστικό που έχουν τα σκυλιά αυτά,το να είναι "επιθετικά" πιο πολύ σε άλλα σκυλιά ή ζώα που προσπαθούν να παραβιάσουν το χώρο που προστατεύουν.
Τα Akbash δεν είναι περισσότερο επιθετικά προς άλλα ζώα που προσπαθούν να παραβιάσουν τον χώρο που προστατεύουν από οτι ο μέσος όρος των Ορεινών Ποιμενικών Φυλών!Δεν είναι δηλαδή κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους!
ΑΠό τις φωτό είναι πολύ δύσκολο, ακόμα κι ο μεγαλύτερος γνώστης των φυλών να σου πει τι είναι, ειδικά σε αυτές τις φυλές, κι αν σου πει κάποιος με βεβαιότητα, έχε αρκετές αμφιβολίες για την φερεγγυότητά του...γιατί παίζεις με λεπτομέρειες....
Μπορώ να σου δείξω αρκετά σκυλιά Ε.Π., άλλα και τσοπανόσκυλα ημίαιμα που δουλεύουν στα βουνά και μοιάζουν τρελά με τον σκύλο σου και φέρνουν λίγο και σε Ακμπας!
Είχα μάλιστα κι εγώ μια σκύλα που θα έλεγε κανεις ότι ακολουθούσε κά γράμμα το πρότυπο των Ακμπας, άλλα δεν είχε ούτε σταγόνα Ακμπας μέσα της τουλάχιστον 4 γενιές πίσω....