AKBASH

pitbullakias

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2007
48
0
denis said:
Eίσαι κριτής μορφολογίας? Σε έχω ξαναρωτήσει ... το λές αυτό στα μούτρα ενός εκτροφέα ή ιδιοκτήτη ή μόνο στα forum τα λές??

Μας είπες ΓΙΑΤΙ είναι τα Kangal καλύτερα από τα ποιμενικά κεντρικής Ασίας της Ελλάδας??? Αυτή η ερώτηση ...
Δεν ειμαι κριτης.Απλα ασχολουμαι(δεν μετραει ε??) :D τα λεω στον οποιονδηποτε κρινω πως τα σκυλια του δεν αντιπροσωπευουν το δειγμα της φυλης!!Τα CAO που υπαρχουν στην Ελλαδα απεχουν πολυ απο αυτα που θα δει καποιος στο Turkmenistan η στη Ρωσια.Ακομα και ο πλεον ασχετος θα το καταλαβει!Επειδη ρωτησε καποιος για kangal και του ειπα πως δεν υπαρχουν στην ελλαδα σημαινει πως συγκρινα τις 2 αυτες??Τα υπολοιπα διαβασε τα και βγαλε νοημα...

denis said:
δεν μας απαντησες υπαρχει καποιο προτυπο ? οι σκυλοι του εχουν αποδεδειγμενα καποια αλλη ποιοτητα εκτος οτι ειναι τεραστιοι
1.καθε χρονο γινετε ετησιο φεστιβαλ στην τουρκια και μαζευονται εκατονταδες kangal τα οποια διαγωνιζονται απο κριτες της ρατσας.

2.Το συγκεκριμενο εκτροφειο εχει κερδισει πολλους τιτλους απο οσο ξερω.

3.Στο αμερικανικο clun για kangal μου ειχαν μιλησει με τα καλυτερα λογια για τα σκυλια του.

4.Το συγκεκριμενο εκτροφειο βρισκετε σε μια εκταση τουλαχιστον 30 στρεμματων και μιας και μιλας για γεννες πηγαινε ρωτα τον γιατι εχει τοσα σκυλια!!!

5.Δεν ειναι κολλητος μου!Πριν ενα χρονο ενας φιλος μου ηθελε να παρει τετοιο σκυλι και αφου το ψαξαμε πολυ καταληξαμε σε αυτον και ηταν ο μονος που βοηθησε!Μονο εγκυκλοπαιδειες δεν μας εστειλε.Τελικα δεν πηρε ο φιλος γιατι επρεπε να παμε εκει να το παραλαβουμε(Κων/πολη) λογω του οτι οπως μας ειπε οι συνθηκες για να ερθει αεροπορικωςδεν ειναι και οι καλυτερες. Απο εκει τον γνωρισα και μιλησαμε αρκετες φορες για αυτου του ειδους τις φυλες.

denis said:
Eπίσης πιό κακό να μην ξέρει και να μιλάει ...
Θες να συγκρινουμε τις γνωσεις μας για την ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ????
Εγω εδω ειμαι......

denis said:
Αν συνεχίσεις να την λές στον αστυφύλακα του forum θα φύγεις αναγκαστικά.
Και εγω Μοderator ειμαι σε αλλο κυνολογικο site αλλα δεν το παιζω...

ROTTIE: Οι παραθέσεις διορθώθηκαν για να γίνει κατανοητή η δημοσίευση. Θα παρακαλέσω να γίνεται σωστή χρήση των «quote».

pitbullakias

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2007
48
0
Δυστυχως πρεπει να φυγω.Αυριο θα ειμαι μεσα για οποιαδηποτε διευκρινιση πανω στο θεμα μας!Καλη συνεχεια....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
1.καθε χρονο γινετε ετησιο φεστιβαλ στην τουρκια και μαζευονται εκατονταδες kangal τα οποια διαγωνιζονται απο κριτες της ρατσας.
2.Το συγκεκριμενο εκτροφειο εχει κερδισει πολλους τιτλους απο οσο ξερω.
3.Στο αμερικανικο clun για kangal μου ειχαν μιλησει με τα καλυτερα λογια για τα σκυλια του.
4.Το συγκεκριμενο εκτροφειο βρισκετε σε μια εκταση τουλαχιστον 30 στρεμματων και μιας και μιλας για γεννες πηγαινε ρωτα τον γιατι εχει τοσα σκυλια!!!
5.Δεν ειναι κολλητος μου!Πριν ενα χρονο ενας φιλος μου ηθελε να παρει τετοιο σκυλι και αφου το ψαξαμε πολυ καταληξαμε σε αυτον και ηταν ο μονος που βοηθησε!Μονο εγκυκλοπαιδειες δεν μας εστειλε.Τελικα δεν πηρε ο φιλος γιατι επρεπε να παμε εκει να το παραλαβουμε(Κων/πολη) λογω του οτι οπως μας ειπε οι συνθηκες για να ερθει αεροπορικωςδεν ειναι και οι καλυτερες.Απο εκει τον γνωρισα και μιλησαμε αρκετες φορες για αυτου του ειδους τις φυλες.
TA EIΠΕΣ ΑΥΤΑ?? Αυτά είναι άποψη (για να θυμηθούμε και την ''διχογνωμία'' που διέκρινε ο Mpanis ... πρίν δεν είχες πεί ΤΙΠΟΤΑ.

Αλλά όποια άποψη κι αν έχεις, δεν πρέπει να postάρεις ''αυτός ειναι ο καλύτερος εκτροφέας Καngal, τον λένε τάδε, link, τον ξέρω, στείλτε μου pm να σας φέρω σε επαφή'' ... πώς να το κάνουμε ...

Και εγω Μοderator ειμαι σε αλλο κυνολογικο site αλλα δεν το παιζω....
Το παίζεις εδώ πάντως ... δεν μπορώ να πιστεψω οτι δεν το παιζεις στο forum που είσαι moderator ... για το άν το παιζω εγώ ή γιατί το παίζω, άσε καλύτερα να το ξέρω εγώ ... θα έχω τους λόγους μου ... [/img]

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
επειδη εδω ειναι το δικο μου σαμπφορουμ μαζευτητε!!

πιτμπουλακια μπαινεις: -αυτα ειναι τα καλητερα- παρτε λινκ- τα σκυλια του ταδε ειναι απο τα καλητερα-εχω δυο.

τι ηθελες να σου πουμε: πες και αλλα ψηλε δωσε στον κοσμο που δεν ξερει.

pitbullakias said:
Τα CAO που υπαρχουν στην Ελλαδα απεχουν πολυ απο αυτα που θα δει καποιος στο Turkmenistan η στη Ρωσια.Ακομα και ο πλεον ασχετος θα το καταλαβει!
επειδη ειμαι ο πλεον ασχετος εδω μεσα, μπορεις να το αναλυσεις λιγο! γιατι τα σκυλια που υπαρχουν στην ελλαδα ειναι τοσο χαμηλης ποιοτητας??

pitbullakias

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2007
48
0
γιατι τα σκυλια που υπαρχουν στην ελλαδα ειναι τοσο χαμηλης ποιοτητας??
Eπειδη προφανως τα καλα δειγματα δεν τα εξαγουν εκτος αν εχεις καποιον γνωστο εκτροφεα η θες να δωσεις ενα καρο λεφτα.Στην Ελλαδα δεν ειναι και τοσο δημοφιλης τα ποιμενικα κεντρικης ασιας.Οταν θα γινουν τοτε θα αρχισουμε να βλεπουμε και καλα δειγματα της φυλης.

Το παίζεις εδώ πάντως ... δεν μπορώ να πιστεψω οτι δεν το παιζεις στο forum που είσαι moderator ... για το άν το παιζω εγώ ή γιατί το παίζω, άσε καλύτερα να το ξέρω εγώ ... θα έχω τους λόγους μου
Δεν χρειαζετε να σε πεισω...δεν με ενδιαφερει το τι πιστευεις για μενα!Με ενδιαφερει τα υπολοιπα 600 ατομα που συναναστρεφομαι καθημερινα σε αλλο forum αυτα να με κρινουν :)

Οταν ξεκινησε η κουβεντα για το αν υπαρχουν στην Ελλαδα δεν ειδα να απανταει κανεις και ειπα(βαρεθηκα να το λεω) δεν υπαρχοπυν εδω..μπλα μπλα μπλα...εχω γνωρισει καποιον που ασχολειτε σοβαρα με τη ρατσα αν σε ενδιαφερει μου λες και σας φερνω σε επικοινωνια!!!!Το αν ειναι τα καλυτερα τα σκυλια του συγκεκριμενου εκτροφειου αφιερωστε λιγο χρονο σε αυτη τη ρατσα και θα δειτε πως ειναι παγκοσμιος αναγνωρισμενος για την εκτροφη του.Και σε μια τελικη δεν με απασχολει το τι κανει η δεν κανει...δικα μου ειναι τα σκυλια????
πες και αλλα ψηλε δωσε στον κοσμο που δεν ξερει.
Δεν δινω σκυλια!Αν καποιος θελει γνωση πανω στα συγκεκριμενα και μπορω να του τη δωσω.. ευχαριστως.. :wink: Οποιος θελει να μαθει για το προτυπο της φυλης μπορει να το διαβασει παντου.Εγω λιγο δυσκολο να κατσω να γραψω 2 σελιδες

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
pitbullakias said:
πες και αλλα ψηλε δωσε στον κοσμο που δεν ξερει.
Δεν δινω σκυλια!Αν καποιος θελει γνωση πανω στα συγκεκριμενα και μπορω να του τη δωσω.. ευχαριστως.. :wink:
u got me all wrong! δεν ειπα αυτο!!!

mpanis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
132
0
thessaloniki
:? Eγω θα συνεχισω να ειμαι με το μερος του pitbulakia!
Tο παιδι (δεν τον γνωριζω) μιλησε ξεκαθαρα πιστευω και ακομα δεν καταλαβαινω αυτη τη φασαρια για το τιποτα!
:roll:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

1. Δεν είμαστε εμπόλεμη ζώνη για να χωριστούμε σε στρατόπεδα.

2. Δεν υπάρχουν «φατρίες» στο forum. Όποιος σέβεται τους κανονισμούς μπορεί να πει ελευθέρα την γνώμη του. Από ‘κει και πέρα, όλοι κρινόμαστε από τα γραφόμενα μας.

3. Δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό να γίνονται «έντονες» συζητήσεις! Ίσα –ίσα! Σε μια συζήτηση μπορεί να ανέβουν οι τόνοι, να υπάρξει διαξιφισμός και αντιπαράθεση επιχειρημάτων και το αποτέλεσμα να είναι ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος! :wink:

pitbullakias

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2007
48
0
Rottie θα συμφωνησω μαζι σου και τα λες πολυ σωστα αρκει να μην ξεφευγει απο τα ορια η εντονη συζητηση.Στη συγκεκριμενη εχω την εντυπωση οτι χωρις λογο και χωρις να θιξω κανεναν αρχισε μια εμπολεμη κατασταση με αποδεκτη εμενα.Οποιος κατσει και διαβασει τα post μπορει να βγαλει συμπερασμα.Το κακο ποιο ηταν???Το εχω ενα γνωστο εκτροφεα και οποιος ενδιαφερετε του δινω το mail του για να επικοινωνησει???Εθιξα μηπως καποιον αλλον εκτροφεα???Ειπα ασχημα λογια για καποιον???Τα ειρωνικα σχολεια ας μου απαντησει καποιος γιατι ξεκινησαν????Μεχρι τωρα δεν ειχε δωσει κανεις απαντηση οσο αφορα τα σκυλια αυτα και αν υπαρχουν στην Ελλαδα και μονο εγω μιλησα.Για να λεω κατι δεν μιλαω ετσι αυθαιρετα.Το θεμα Kangal το εχω ψαξει και το εχω συζητησει πολυ.Αν με ρωτησει καποιος για το πως συμπεριφερονται και τι ειδους σκυλια ειναι θα του απαντησω.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΟΚ!

Ποιά είναι η ιστορία τους?
Tί είδους σκυλιά είναι?
Ποιές οι διαστάσεις τους?
Πώς συμπεριφέρονται?
Εχουν γεννετικές ασθένειες?
Κάνουν για φύλαξη?
Κάνουν σωματοφυλακή?
Κάνουν για οικογένεια?
Κάνουν με άλλους σκύλους? Με άλλα ζώα?
Εχεις μερικές φωτό από τα παλιά?
Μερικοί επιβήτορες - τυπικά δείγματα?
Μερικές σκύλες?

pitbullakias

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2007
48
0
Kαταρχην η διαφορα του Κarabash με το Akbash ειναι πως το πρωτο εχει μαυρη μασκα στο προσωπο ενω το δευτερο εχει ασπρη.Τα συνηθισμενα δειγματα kangal ειναι τα Karabash.Η ιστορια του ερχετε απο πολυ παλια σχεδον απο το 17 αιωνα και συγκεκριμενα στην Ανατολια τα οποια ηταν σκυλια των οθωμανων.Η χρηση τους ηταν καθαρα για να προστατευουν τα κοπαδια των χωρικων απο αρκουδες,λυκους και οποιαδηποτε αλλη απειλη.Ειναι μεγαλου μεγεθους σκυλια και θεωρειτε πως ανηκουν στην κατηγορια των Μαστιφ.Ειναι ενας ατρομητος και ταυτοχρονα πολυ δυνατος σκυλος με ιδιαιτερη την ικανοτητα φυλαξης ο οποιος παροτι ειναι πολυ αφοσιωμενος στον ιδιοκτητη του και πολυ δεμενος ειναι πολυ πιθανο να παρουσιαζει χαρακτηρηστικα κυριαρχικοτητας σε αλλα κατοικιδια της οικογενειας και καλο ειναι να κοινωνικοποιηθει απο μικρο.Ειναι σκυλος που δεν συστηνετε στον απειρο ιδιοκτητη καθως θεωρειτε μια πολυ ιδιαιτερη φυλη.Τελος με τα παιδια εινια πολυ προστατευτικο και ιδιαιτερα ανεκτικο.Η εκπαιδευση του δεν ειναι καθολου ευκολη υποθεση καθως ειναι ενα σκυλι που λειτουργει με ιδιαιτερη αυτονομια και μεγαλο πεισμα και γενικα εχει μικρα ποσοστα επιτυχιας πανω στην εκπαιδευση.Τα αρσενικα πολλες φορες κυμενονται απο 65-75 κιλα και τα θυληκα λιγο παρακατω και το υψος τους απο 70-75 στα αρσενικα και 65-70 στα θυληκα.Στην Τουρκια πλεον δινει επιδοτησεις η κυβερνηση σε προγραμματα αναπαραγωγης γιατι το θεωρησε μετα απο πολλα χρονια ως εθνικη περιουσια που πρεπει να προστατευτει.Στην αμερικη η UKC το εχει αναγνωρισει καθως και αλλες χωρες.Σε ολο σχεδον τον κοσμο υπαρχουν πολλα club για τη συγκεκριμενη ρατσα και στην Αφρικη τα τελευταια χρονια το χρησιμοποιουν στην προστασια του Γατοπαρδου.Πως γινετε αυτο???Οι χωρικοι που εχουν κοπαδια προμηθευονται με 1-2 κουταβια αναλογα το δυναμικο του κοπαδιου και αυτο λειτουργει ανασταλτικα στα τσιταχ που πλησιαζουν το κοπαδι ετσι οι χωρικοι εχουν σταματησει σε πολλες κοινοτητες να τους κυνηγουν και να βαζουν παγιδες.Οταν θα εχω περισσοτερο χρονο θα σου απαντησω σε οτι αλλο θες

pitbullakias

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2007
48
0
Γιατι εκαναν ενα πιλοτικο προγραμμα για την διασωση του Γατοπαρδου και ειδαν πως δουλεψε καλα.Εχουν μεγαλη αντοχη στις κλιματολογικες συνθηκες και θεωρουνται απο τα καλυτερα στη φυλαξη κοπαδιων.Εχουν εξαιρετικες αντοχες και ειναι αμειλικτα σε οτιδηποτε πλησιασει το κοπαδι.Αυτο τους επεισε και λειτουργησε πολυ καλα στην πραξη.Το εχουν δειξει και αρκετες φορες στο Animal Planet

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Στην Τουρκια υπάρχουν πολλά εκτροφεία? Γίνεται δουλειά? Εχουν καλό κλίμα μεταξύ τους, το θεωρούν εθνική υπόθεση, ή έχουν φαγωμάρα?
Πώς αξιολογούν τα σκυλιά τους?

pitbullakias

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2007
48
0
εκει υπαρχει ενα θεμα...δεν απαγορευονται οι κυνομαχιες και δυστυχως πολλα εκτροφεια εχουν κοντρα,απο οσο γνωριζω πλεον το εχουν παρει ζεστα το θεμα αφου ειδαν πως απο το '80 αρχισαν να γινονται δημοφιλεις σε αλλα κρατη και αυτοι που ειχαν την πηγη ειχαν μεινει πισω.απο τοτε βγηκαν και τα προγραμματα επιχορηγησεων για τους εκτροφεις με ηθελαν να κανουν σοβαρη αναπαραγωγη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Δηλαδή υπάρχουν οι ''σοβαροί'', που προωθούν την φυλή στο εξωτερικό (υποθέτω θα είναι αυτοί που έχουν κάνει και τα site - δικά τους και γενικά -) και κάποιοι που επιμένουν σε ''ταλιμπάν'' τακτική - κυνομαχία και άγιος ο Αλλάχ ... ?

Οι άλλοι, πώς αξιολογούν τα σκυλιά? Μήπως ειναι και αυτοί κολημμένοι στο μέγεθος και στην αγριάδα, και απλά δεν τα βάζουν να τσακώνονται? Η' τα πάνε σε εκθέσεις δικές τους, ανταλλάζουν ζώα?

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά τώρα που σε βρήκα εύκαιρο ... :D

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
εκει υπαρχει ενα θεμα...δεν απαγορευονται οι κυνομαχιες και δυστυχως πολλα εκτροφεια εχουν κοντρα,απο οσο γνωριζω πλεον το εχουν παρει ζεστα το θεμα αφου ειδαν πως απο το '80 αρχισαν να γινονται δημοφιλεις σε αλλα κρατη και αυτοι που ειχαν την πηγη ειχαν μεινει πισω.απο τοτε βγηκαν και τα προγραμματα επιχορηγησεων για τους εκτροφεις με ηθελαν να κανουν σοβαρη αναπαραγωγη.

Δεν απαγορευεται η κυνομαχια??:mad:
Τωρα καταλαβαινω που πανε τα 90 σκυλια αν οντως τα παραγει:mad:(γιατι την αρχη μου εκανε εντυπωση ο αριθμος για 2 χρονια μια και πολλα απο αυτα δεν θα ηταν "σωστα" δειγματα)
θα κραταει τα καλλιτερα δειγματα για σπιτια και κηπους και οσα δεν του κανουν θα καταλιγουν σε κυνομαχιες:mad:

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ:mad:

και μια γνωμη....

Τα σκυλια δεν ειναι σε καμια περιπτωση τουρκικα μια και υπαρχουν πανω απο 3000χρονια και οχι απο τον 17ο αιωνα....
θα μπορουσε να ειναι περσικα,απο τη λυδια η ελληνικα η κουρδικα....αλλα ΟΧΙ τουρκικα
Τωρα αν τα λεμε τουρκικα γιατι τα οικειοποιηθηκαν οκ...δεν σχολιαζω

Last edited:

nikoskozanh

Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
17
0
κοζανη
pitbulakias φιλε απλα καθησα να διαβαζω ετσι για την πλακα για αυτα τα σκυλια και μου ανοιξες τα ματια σε πολλα θεματα που αφορουν αυτα τα σκυλια αν θες στειλε μου εμενα π.μ την σελιδα απο το εκτροφειο στην τουρκια thankssss:):)

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Ρε παιδιά όσοι τελικά βρήκαν το περίφημο link με το εκτροφείο του pitbulakia ας μου το στήλει αν μπορεί.