ADRK

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
lone wolf...
γιατι προσπαθεις να μην πλησιαζεις το στομα του σκυλου σου?

Το κεντροευρωπαικό σύστημα πάντως είναι όλα τα λεφτά, παραδέξου το - ειδικά σε μεγάλες εκθέσεις με πολλά - καλά - δείγματα

θεμα γουστου...εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει η βαβουρα στο στιβο, ιδιαιτερα οταν κρινω...και προτιμω το χαλαρο λουρι...

S13 said:
Τωρα θα μου πειτε πως το καταλαβαν οτι ειχε tatto στο στομα?
Καλα, μη μου πειτε οτι δεν εχετε ξανακουσει για τατουαζ, σιλικονες, ορθοδοντικες, προσθετικες, βαψιμο, ντοπες και αναβολικα! :( Ολα φτιαχνονται – απο εντροπιον και cherry eye μεχρι χιαστι συνδεσμοι, ελλιπη στοπ, ελλιπεις γναθοι, ελλιπεις οδοντοστοιχιες, αυτια, ουρες, όρχεις...και ελλιπες ταμπεραμεντο! ;) Απο απλο βαψιματακι για το χρωμα μεχρι νυστερι που αφαιρει ανεπιθυμητα σημαδια...και δεν μιλαω για καλλωπισμο– βαφες σε μορφη σαμπουαν, ψαλιδισμα, κιμωλιες, ξυρισμα και κουρεμα σε φυλες που απαγορευεται...αυτα θεωρουνται δεδομενα! Μιλαω για σκυλους που δεν τους προικιζει τοσο η φυση και η εκτροφη οσο...ο πλαστικος χειρουργος. :D
Εκει οδηγουν οι φανατισμοι και η επιδιωξη της νικης παση θυσια...και βεβαια προκειται για επαγγελματιες εκτροφεις (σχημα οξυμωρο) που, προκειμενου να προστατευσουν τα συμφεροντα τους........................................................................
Στην Αγγλια & τις ΗΠΑ ξερω οτι γινονται δειγματοληπτικοι ελεγχοι αιφνιδιαστικα, στις μεγαλες εκθεσεις…Στις χωρες της FCI δεν εχω ακουσει τιποτα σχετικα...

Last edited by a moderator:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ναι και οι μπογιές πωλούνται στα περίπτερα των μεγάλων εκθέσεων :p :p :p

Στο rott πάντως εκτός από tatoo, και βαψίματα δεν έχει ακουστεί τίποτα άλλο ...
και dopping φυσικά ...
Τώρα τελευταία κάτι ακουω σχετικά με τις ουρές αλλά ίσως δεν ισχύει ...

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
FAINOMENON γεια σου και απο εμενα.

Εαν καταλαβα καλα απο τα λεγομενα σου,χωρις να ειμαι αντιθετος φανατικα, σε οσα λες(συμφονω μαζι σου σε πολλα) αλλα βλεποντας τα πραγματα διαφορετικα οι γερμανοι το sieger-rin επρεπε να το δωσουν σε ενα σκυλο απο τους νισους Πουκε ? και το -in σε μια σκυλα απο το Τσαν της Κινας ? εφ οσον το αξιζαν.
Μαλιστα!!! τοτε το προιον γεια χαρα, για ολους χαιρεται.Αυτο θα ειχε ως αποτελεσμα την προοδο της φυλης γενικοτερα?
Μιλησες για καποιον σκυλο οτι κατα την γνωμη σου ειναι καλυτερος,εγω λοιπον που εχω ζησει σε ανατολικη χωρα για πανω απο 8 χρονια με μεγαλη εκτροφικη παραδοση σε ρωταω ευθεως.Θα ηταν προορισμος επιλογης ζευγαρωματος σου με καποια σκυλα ο Χ σκυλος απο την στιγμη που θα ειχες εναλακτικη λυση..Γερμανια?π.χ((((ας μη(απαντησω) γραψω γιαυτο, αστο καλυτερα))))))
Μα η εκτροφη δεν απευθυνεται σε αγοραστες κριτες, αλλα σε αγοραστες μη κριτες,που ποσος τους ενδιαφερει εαν ο σκυλος ειναι φωτοτυπια με το ΟΡΙΖΟΜΕΝΟ προτυπο.Και επειδη κοντευω τα 40 μου μην μου πει κανεις οτι εγω εκτρεφω για εμενα και μετα για τους αλλους ,γιατι αυτο μου θυμιζει το βαφομαι για τον ευατο μου για να αρεσω σε μενα και οχι για τους αλλους.
Με αυτο θελω να πω ,αυτο που διαβαζω στο ιντερνετ απο τους αμερικανους εκτροφεις στα αναλογα σαιτ οτι ξεχασαμε τι εστι Ροτβαιλερ επικεντρωθηκαμε στο προτυπο και στην κινηση και αφησαμε πισω την αρρενοποτητα με αποτελεσμα να εισαγουμε ζωα απο την ευρωπη.

Διαφωνω επισης και στον τροπο παρουσιασης που εσυ προτεινεις και στο θεμα οτι εαν η κινηση δεν ειναι σωστη δεν ειναι ροτβαιλερ.Αλλα θα πρεπει να γραψω εκθεση ολοκληρη για οσα εχουν ειπωθει.

Θεωρω οτι οι ελληνες εκτροφεις που ασπαζονται την γερμανικη κατευθυντηρια γραμμη δεν εχουν σε τιποτε να χασουν διοτι οι ανθρωποι ξερουν να προστατευουν το προιον τους και παντα θα οδηγουν τη φυλη
εστω και με παραληψεις καμια φορα.

ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΝΩ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΣΤ .

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Γεια σου Νεαρε!

η εκθεση σκυλων εξ ορισμου σημαινει οτι οποιοσδηποτε απο τους συμμετεχοντες εχει τη δυνατοτητα να κερδισει αν το αξιζει. Αν αυτο δεν συμβαινει γιατι να δεχομαστε συμμετοχες απο το εξωτερικο? Να γινεται το Κlubsieger κλειστο, με συμμετοχες μονο σκυλων γερμανικης εκτροφης και ιδιοκτησιας, και να εξασφαλιζονται ετσι οι σκοποι του ομιλου. Αυτο θα ηταν δικαιο και τιμιο και σωστο και κανονικο και σεβαστοτατο. Και να γινεται και μια αλλη εκθεση, με ολους μεσα, και να κερδιζει ο καλυτερος, ακομα και αν ειναι απο την Χονολουλου...
Οσον αφορα το Μολοσσο παντως, γερμανικη φυλη με αξιοσεβαστο ομιλο ο οποιος ακολουθησε αυτες τις πρακτικες μεχρι που διασπαστηκε, το αποτελεσμα ειναι οτι η φυλη στη Γερμανια σημερα δεν εχει σχεση με το Προτυπο...και οι καλυτεροι Μολοσσοι βρισκονται εκτος Γερμανιας...Το ιδιο εγινε και με τα Μποξερ, και με τα Ντομπερμαν...κατα την αποψη μου παντα.
Δεν ειπα για καποιο σκυλο οτι ειναι καλυτερος. Ξαναδιαβασε τα ποστ μου και θα δεις οτι ειπα για να πω ποιος επρεπε να κερδισει θα επρεπε να εχω εξετασει ολα τα δειγματα λεπτομερως...Αλλα ναι, εγω θα χρησιμοποιουσα και χρησιμοποιω το σκυλο που θεωρω οτι ταιριαζει καλυτερα στη σκυλα μου απο οπου και αν προερχεται...και σε φιλο μου συστησα να χρησιμοποιησει σκυλο (αλλης φυλης) απο Ουγγαρια γιατι μου αρεσε το ζωο και το πετιγκρι του...Και το εκανε και τα αποτελεσματα ηταν καλα. Και Φιλανδοι εκτροφεις εχουν εισαγει Μολοσσους απο Πολωνια και Τσεχια και αλλου με καλα αποτελεσματα...γιατι δεν κλεινονται ουτε αυτοπεριοριζονται. Οπως κανουν και οι Αμερικανοι και εισαγουν ζωα απο την Ευρωπη και οι Ευρωπαιοι που εισαγουν απο τις ΗΠΑ. Οι πιο υγιεις απο καθε αποψη φυλες ειναι αυτες που δεν περιοριζονται σε μια μονο σφαιρα επιρροης.
Αν το προτυπο ειναι ελλιπες ας αλλαξει, αλλα το προτυπο και οχι ο αγοραστης ουτε οι εκαστοτε μοδες ειναι το κριτηριο στην εκτροφη.
Η αποψη σου ειναι απολυτα σεβαστη και σε ευχαριστω για την ευκαιρια διαλογου, αλλα να μου επιτρεψεις να πιστευω οτι η προστασια του "προιοντος" απο οργανωμενα μονοπωλια ουτε πανακεια ειναι ουτε οτι καλυτερο για οποιοδηποτε προιον...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
denis,

πολυ απολυτες κουβεντες το ΠΛΗΡΩΣ & το ΠΑΝΤΑ...και οι απολυτες σκεψεις στερουνται σοφιας :) στη ζωη ολα ειναι σχετικα

εμενα δεν μου παει η απολυταρχια καθολου...Και το ιστορικο παραδειγμα ειναι οτι καποτε ο Γερμανικος ομιλος για το Μολοσσο ηταν ενας και απολυτος κυριαρχος ...μεχρι που καποιοι πηγαν στα συνταγματικα δικαστηρια τα οποια αποφασισαν οτι οι Γερμανοι μπορουν να συνδικαλιζονται ελευθερα και να εχουν οσουν ομιλους θελουν...

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Φώτη,
καταλαβαίνω αυτό που θες να πεις, αλλά μάλλον διατυπώνεται με λάθος τρόπο!

Μαρία,
οι γερμανοί (όσονα αφορά το Ρότβαϊλερ) έχουν το κλειδί στα χέρια τους! Αν δεν ήταν προετοιμασμένοι να το αφήσουν σε άλλα χέρια δεν θα άλλαζαν τους κανονισμούς του KS!

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
Εγω θα επρεπε να εχω την δικη σου αποψη και εσυ την δικη μου λογω της ιδιοτητας σου.

Ομως η λεξη κλαμπ σημαινει κατι κλειστο που διαμορφωνουν τους ορους τα εκλεγμενα οργανα του.Υπαρχουν αλλες μεγαλες εκθεσεις τοπικες της
Γερμανιας στις οποιες εχουν διακριθει πολλα ζωα του εξωτερικου(εκτος γερμανιας) π.χ ΓΚΟΝΖΟ,ΒΙΚΟ, κλπ.
Σιγουρα ειναι λιγο ασχημο στην ακοη το auslandsieger, μιλωντας ομως με φιλους εκτροφεις απο Σερβια μου ειπαν οτι εμενα μου αρκει διοτι ξερω οτι και του χρονου θα υπαρχει ομιλος,εκθεση,βιβλιογραφια,σεμιναρια,πιστοποιησεις,περιοδικα,βιντεο,κλπ.κατι λοιπον που το εγγυαται ο ομιλος του ΑΔΡΚ και δεν σε αναγκαζει κανεις να συμμετεχεις εκτος εαν εισαι μαζοχας αφου ξερεις οτι sieger δεν παιρνεις με τιποτα.
Ομιλος ο οποιος ζει και προοδευει με την συνεισφορα των Γερμανων εκτροφεων και οχι του μελους απο την χονολουλου.
Σκεψου λοιπον ποιο θα ηταν το αποτελεσμα εαν οι τελευταιοι 5-6 τιτλουχοι επιβητορες βρισκονταν στο Ιζλαμαμπαντ,Καταρ,Μαλαισια η αλλου.Με πιον τροπο θα ενημερωνομασταν και γιατι θα μιλουσαμε εμεις σημερα.
Στη Σερβια υπηρχαν περιοδικα 3 το ζοβ,μοι πας,και ροττβαιλερ,Νομιζω οτι κυκλοφορει το ζοβ μονο, που ειναι ποικιλης υλης,και δεν υπαρχει ενημερωση γαι τα τεκτενομενα απο τον ομιλο τους στο διαδικτυο σε μια χωρα με πολλες εκθεσεις και με εκτροφικη παραδοση.Ποσοι σκυλοι με sch3 ipo3 παρουσιαζονται απο αλλη χωρα στο κλαμπ? ,που θα βρω τη βαθμολογια τους στο στο κλαμπ της χονολουλους?Που θα βρω τα παραγωγα του προτεινομενου προτυπου?
Ο γερμανος λοιπον σου εγγειαται εναν σκυλο προδιαγραφων ποιστοποιημενο για οτι εχει να κανει με το βιογραφικο του πραγμα που δεν γινεται στην ..........ρια π.χ η σε καθε ....ρια και γιαυτο το λογο και πολλα αλλα που γνωριζεις σιγουρα,αλλα δεν ειναι σκοπιμο να τα αναφερω διοτι δεν θελω να βλαψω η να αδικισω κανεναν ,δεν θα προτιμουσα εφοσον μπορουσα η δεν μου το επιβαλλουν τα αιματα που εχω ,εναν σκυλο απο καθε ....ΡΙΑ.
Για δοκιμασε να φερεις σκιουρο απο Αγγλια οχι σκυλο?εκτος εαν αλλαξαν τα πραγματα,Για πηγαινετε Κροατια να ζευγαρωσετε, Κοσοβο,πατε Τουρκια ,Ισραηλ,Αλβανια,Ιρακ,Αφγανισταν κλπ
Οι ανθρωποι τα ξερουν ολα αυτα οποτε παρε ενα αουςλαντ .
Εγω λοιπον που δεν ειχα εναν σκυλο εκθεσης ζευγαρωσα με μια σκυλα απο Βουλγαρια εκτος προτυπου μου εβγαλε εναν σκυλο που οταν επαιξε στην ελλαδα σε τρεις εκθεσεις ηρθε απο 2-3ος, αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα βασιζα την εκτροφη μου σε μια σκυλα μαζικης εισαγωγης με αμφιβολο πετιγκρι.Μηπως δεν το εχουμε δει το εργο?

Απο την αλλη το οτι καταφερνουν και μαζευουν τους καμμενους απο ολο τον πλανητη για αυτο το γεγονος πρεπει να παραδεχθουμε οτι ο ομιλος τους ειναι απολυτα πετυχημενος.Ποση μεγαλη σημασια εχει το πλασαρισμα στην εκθεση του κλαμπ ειναι λιγο το αουσλαντ?
Οι Αμερικανοι θεωρησαν μεγαλη επιτυχια και ειχαν μεγαλο ενθουσιασμο που εκρινε περσι εαν θυμαμαι καλα τον ομιλο τους ο Γκερχαρντ Απελ.
Ελπιζω εαν ποτε φθασουμε το επιπεδο π.χ του Ελληνικου ποιμενικου στο επιπεδο του ομιλου του γεμανικου ροτβαιλερ να αντιγραψουμε την επιτυχημενη συνταγη τους σε συνεργασια με τους ελληνες κριτες και να διαφυλαξουμε τη φυλη η τις φυλες που εχουμε αναγνωρισει σαν ελληνικες.
Τα λεει λοιπον αυτα ενας ανθρωπος που εχει αγορασει ζωα μονο απο την Σερβια γιατι και κατα τυχη και απογονο εκτροφης του εκτροφειου με την επωνυμια του σκυλου που αναφερεσαι.(και το αναφερω γιατι καποιοι θα θυμουνται οτι ειπα οτι θα ξανααγοραζα απο Σερβια και το εννοω, για λογους που εχω αναφερει ειδικα για την Σερβια και μονο)

Εχεις να μου προτεινεις καποια αναλογη σελιδα τοσο ενημερωμενη με τεραστια σημασια τουλαχιστον για μενα απο αλλη χωρα?

http://www.adrk.de/5_deckakte_2008_09.htm

Υπαρχει κλαμπ αναλογο που να υποστηριζει την εκτροφη καποιας ρατσας-(προιον),(εκτροφεων)στην ελλαδα σε τοσο επαγγελματικο επιπεδο?
Πως θα βοηθουσε στην βελτιωση του προτυπου παγκοσμιος ο επιβητορας απο τον Καλαμο Αιτ/νιας.

Οι αμερικανοι και οι αγγλοι γιατι εκαναν πισω στο θεμα της ουρας γιατι δεν τραβηξαν αλλο δρομο, αυτονομο, ποιος τους εμποδισε μηπως η ποιοτητα των ζωων τους?(Μιλαμε για χωρα 250.000 000 την αμερικη και το γραμμα που εστειλαν στο ΑΔΡΚ υπογεγραμενο απο 100 κριτες.)
Θα συμφωνησω με τον ΝΤΕΝΗ οτι τα ροτβαιλερ τουλαχιστον δεν πηγαινοερχονται αλλα μονο πηγαινουν απο την κεντρικη ευρωπη στα περιξ.

Υπαρχει η γνωστη τριαδα των πετυχημενων εκτροφεων

Δημοσιοτητα,ποιοτητα,εμπορευσημοτητα.

Μαρια εσυ το βλεπεις απο την μερια του κριτη σου αναγνωριζω το το αισθημα του δικαιου που κυριαρχει σε εσενα και η αποψη σου αυτη σε τιμα, ο ομιλος ομως το βλεπει αποκλειστικα εσωτερικη του υποθεση που δεν μπορει να εξαιρεσει οντως καποιες χωρες με παραδοση στην εκτροφη ΑΜΕΡΙΚΗ ,ΑΓΓΛΙΑ Κ.Λ.Π και ετσι ειναι το σωστο.

Συγνωμη για τις υπερβολες μου

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
nearos =D>=D>=D>=D>=D>

Δεν διαφέρουμε στο αίσθημα του δικαίου Μαρία, και καταλαβαίνω επίσης πώς το λές ... ΑΛΛΑ το rottweiler ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν προωθείται από κανέναν άλλον.

Δεν θα ήθελα να μπώ σε λεπτομέρειες, που σίγουρα οι εμπλεκόμενοι στην συζήτηση τις ξέρουν και οι μη ενδιαφερομενοι δεν θα κερδισουν τιποτα αν τις μάθουν, που το αποδυκνείουν. Να μιλήσουμε για ψεύτικες δυσπλασίες, για ζευγαρώματα άλλων σκύλων από αυτούς που δηλώνονται, για την διαφορά της εργασιακής ικανότητας, για ψεύτικα IPO ... τί να πρωτοπούμε ? Με ποιά λογική ένας σκύλος που ΙΣΩΣ να έχει πάνω μία ή περισσότερες από αυτές τις ΑΠΑΤΕΣ να είναι καλύτερα να προωθήσει την εκτροφή και την φυλή ? Με γνόμωνα την μορφολογία - την παρουσία σε ΜΙΑ έκθεση ? Ποιός και πώς θα εξετάσει πχ τους απογόνους του για δυσπλασία ? Δεν είναι όλα ένας τίτλος ...

Δεν θεωρώ ότι μπορεί κανένας άλλος όμιλος στον κόσμο να ανταγωνιστεί τον ADRK σε οργάνωση - βάση - συσπείρωση και marketing. Ο ADRK δεν "ανταγωνίζεται" τους Βορειοευρωπαίους, ούτε τους Ινδονήσιους και Νεοζηλανδούς ... η ποιότητα των σκύλων δεν είναι συγκρίσιμη. Ανταγωνίζεται κυρίως Βαλκάνιους και Αμερικάνους, με πολύ δυνατές αγορές και εκτροφική παράδοση δεκαετιών επίσης. Λέγεται Allgemeiner γιατί έχει περάσει προ πολλού την φάση της διάσπασης και έχει δεί πως δουλεύει το πράγμα. Μοιράζω - επικροτω - οργανώνω σε απίστευτο βαθμό, και απολαμβάνω τους κόπους μου.

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Ωραια και αφου ο τιτλος του Κlubsieger πρεπει να ειναι αποκλειστικα σκυλος Γερμανικης εκτροφης ωστε να ελεγχουν-διαφυλατουν το προιον τους για πειτε μου λοιπον καποιον KS τα τελευταια 10 χρονια που να συνεισεφερε σημαντικα στην εκτροφη εντος Γερμανιας?
Πως ελεγχουν-διαφυλατουν δηλαδη το προιον τους οταν επανηλειμενα βγαζουν klubsiegers που δεν εχουν σχεδον καμια συνεισφορα στην εκτροφη τους ?

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
Thanks to the statistics of the mating declarations from the ADRK, here is an analysis on the most used Rottweiler studs in Germany from the last 13 months. These are interesting data for all the breeders involved in the selection of the breed throughout the world.

Before going into details, let’s note that an ADRK stud dog must meet the various selection criteria of the club, and cannot breed more than 40 times in the year. 126 studs performed 760 mating, i.e. a reasonable average of 7 mating per stud. The basis is rather important but on the line level, there is a true hegemony from the Noris, Doc and Mabo’s bloodlines. However, two or three dogs from this Top 30 offer different bloodlines.

After having studied the situation of German breeding in 2001, it seemed interesting to us to know the main trends concerning the most used studs in Germany in 2002, so as to see if the 2001 trends continued. The ADRK regularly publishes in its magazine a list of the mating done by the studs in Germany. Those lists – published every month – give a great deal of information on the forthcoming litters, with the name of the two parents, their respective level of selection, the date of breeding, the name of the breeders, and so forth.

Now let’s have a quick look at the statistics of 1994 – when 174 studs had been used by the German breeders. The most used studs in the year had been Falco Von Der Teufelsbrucke, Noris V Gruntenblick, Kaï V Kiefernweg and Irk V Obergrombascher Schloss. On the foreign side, the most used stud was Ken Vom Schwaiger Wappen (before he left for Sweden), in front of Falco VDT and Graf Von Der Teufelsbrucke (later sold to the USA), Doc Von Der Teufelsbrucke and Elylah Von Hause Lohnert (sold to Thailand). Ten years later, we can see that Doc, Noris and Irk have greatly confirmed their importance in the German selection. Which is not the case of all the studs above mentioned.

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
Δημητρη σε καλυψα?

Κυριως με το μεσαιο ποστ.

Παιδια μιλαμε για κλαμπ γνωριζετε πως λειτουργουν τα κλαμπ?

θα επιβαλλουμε τους δικους μας ορους?

Υπαρχει προεδρος ,διοικητικο συμβουλιο που παιρνει αποφασεις ,δεν θελεις?δεν συμμετεχεις.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
:) Καλά εννοείται συζήτηση κάνουμε.

Δημήτρη, 2 πράγματα ΔΕΝ μπορεί να κάνει ο ADRK:

1) Nα κάνει έναν σκύλο να δίνει.

2) Να κάνει τους εκτροφείς να μην θέλουν το χρήμα.

Ελπίζω να σε καλύψα :D

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
denis said:
:) Καλά εννοείται συζήτηση κάνουμε.
Kaλα δεν ειπες κανεις οτι τσακωνομαστε:D ,απλα κλαμπ μπορουμε να φτιαξουμε και εμεις στο φορουμ π.χ και να βαλουμε οποια παραξενια μας ιδιοτροπια μας θελουμε αυτη ειναι η σημασια της ενοιας κλαμπ.

Last edited by a moderator:

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Πραγματικα, βαρεθηκα αφορητα! Ισως μερικοι καταλαβαινουν το πνευμα μου, και δεν εχει να κανει μονο με καποιο αοριστο αισθημα δικαιοσυνης και νικες στις εκθεσεις, ισως οχι. Δεν ειμαι απολυτη ουτε φανατικη σε τιποτα, εκτος απο την αντιθεση μου στην απολυταρχια και το φανατισμο !
Ειμαι και παραμενω καθετα, οριζοντια και διαγωνια αντιθετη με την απολυταρχια στην εκτροφη. Η εξουσια διαφθειρει και η απολυτη εξουσια διαφθειρει απολυτα.

Γνωριζω πολυ καλα τι σημαινει ομιλος ομως ακομα και οι ομιλοι οφειλουν να λειτουργουν συμφωνα με καποιες αρχες δικαιου. Διαφωνω με την λογικη να κατευθυνονται φυλες παγκοσμιας εξαπλωσης απο μια κεντρικη επιτροπη α-λα πολιτιμπυρο σοβιετικης εποχης ενω υποτιθεται οτι ειμαστε στη δημοκρατικη δυση (γιατι αυτο αναγκαστικα εξαιρει αλλους αξιολογοτατους θυλακες εκτροφης που τυχαινει να βρισκονται απο το Τιμπουκτου μεχρι την Τασμανια και επειδη δεν ειναι ολοι οι εκτροφεις επαγγελματιες και φραγκατοι δεν μπορουν να πηγαινουν καθε χρονο στη Γερμανια για να ερθουν δευτεροι και καταιδρωμενοι μπας και αποδειξουν οτι κατι καταφεραν...τη στιγμη μαλιστα που δεν εχει νοημα γιατι κανεις δεν θα παει σ' αυτους για επιβαση, και θεος ναναι ο σκυλος τους και απ ολα τσεκαρισμενος και παπαδες να κανει...).
Διαφωνω με την πρακτικη αναδειξης κατευθυνομενων κριτων και με τη λογικη του ασφυκτικου ελεγχου των κριτων αυτων οι οποιοι εχει αποδειχτει πολλες φορες οτι οταν δεν γνωριζουν ποιος ειναι ο σκυλος και ο ιδιοκτητης και η προελευση τα κανουν σαλατα...Δεν θελω ουτε καν να σκεφτω πως νοιωθει ο κριτης που μπαινει στο στιβο και ξερει οτι πρεπει να επιλεξει συγκεκριμενους σκυλους στις συγκεκριμενες θεσεις γιατι ετσι του επιβαλεται...Φυσικα και βρισκονται παμπολλες συνειδησεις που το δεχονται (μπρος στο γοητρο...) εγω παντως το θεωρω οχι απλα προσβολη στο λειτουργημα του κριτη αλλα προσωπικη καταντια...Και ανθρωπους που εχουν καταπιει αυτη την κατασταση εγω δεν τους θεωρω αξιους να κρινουν, γιατι οταν εχεις παρακαμψει μια φορα τη συνειδηση σου θα την παρακαμψεις κι αλλες...και ισως οχι για τοσο υψηλοφρονες σκοπους (την προστασια της φυλης κλπ) αλλα ισως και για ευτελεις και προσωπικους...Συγνωμη αλλα εγω απο κατι τετοια κρινω και χαρακτηριζω ανθρωπους και κριτες και συνειδησεις, μπορει να ειναι αυστηρο αλλα ειναι σαν τον ορκο του Ιπποκρατη...μια φορα αμα τον πατησεις μετα καταντας στο φακελλακι...οσο καλος γιατρος και αν ησουν καποτε.
Διαφωνω με την αποψη οτι σε ολες τις αλλες χωρες που γινεται εκτροφη ροτβαιλερ οι ελεγχοι και οι εξετασεις ειναι υποδεεστεροι, υποπτοι η ανυπαρκτοι η πλημμελεις...Αυτη ειναι μια προκαταληψη που εντεχνα καλλιεργειται και ειναι αδικη, πολυ καλυτεροι ελεγχοι γινονται στη Σκανδιναβια πχ (εκει πρωτοξεκινησε και ο ελεγχος δυσπλασιας) και πολυ πιο ουσιαστικοι ελεγχοι χαρακτηρα και εξετασεις εργασιας πολυ πιο ολοκληρωμενες απο τo schH με οποιο αλλο ονομα...
Διαφωνω οτι τυπικα Ροτβαιλερ βρισκονται μονο στη Γερμανια και οτι μονο τα γερμανικα πετιγκρι εχουν αντικειμενικη αξια στην εκτροφη. Διαφωνω με την λογικη του if you cant beat them, join them και του στατους κβο που δεν επιτρεπει ατομικες επιλογες διαφορετικες διοτι αν το τολμησεις βγαινεις εκτος νυμφωνος. Πολυ απλα οσο ταλεντο και καλα δειγματα και αν εχει καποιος εκτροφεας πώς να ανταγωνιστει καποιον που πουλαει πετιγκρι ADRK? Το status quo πνιγει καθε διαφορετικη / ανεξαρτητη φωνη καταδικαζοντας την στην ανυπαρξια...και εκατομυριουχος νασαι καπου θες να βρεις να δωσεις τα κουταβια σου, οποτε πας με τους πολλους...Ιδρωσε ο Τζενσεν απο τη Δανια να καθιερωθει, και μπραβο του στη τελικη, αλλα εχουν πολλοι το πεισμα, τα φραγκα και τις επαφες του, η τη διαθεση να ασχοληθουν με το KS στο φιναλε? Και γιατι? Μονο καποιοι επαγγελματιες ισως, γιατι γι αυτους εχει αντικρυσμα, ή καποιοι καβαλλημενοι για το εγω τους, αλλα αυτοι κανουν τελικα την καλυτερη εκτροφη? Οσο για την αρρενωποτητα που χανεται ... ας το αφησουμε επι του παροντος. Αν θελετε το συζηταμε καποια στιγμη.
Δεν διαφωνω οτι ο ADRK ειναι επιτυχημενη οργανωση ουτε με τα οσα ειπωθηκαν παραπανω για τον τροπο που διαχειριζεται τη φυλη στη Γερμανια, ομιλος ειναι ο,τι θελει κανει (εκει εχω ακριβως τις αντιρρησεις μου) αμφιβαλλω ομως για το κατα ποσο προαγεται ετσι η φυλη διεθνως. (Aπορω βεβαια πως βγηκε το 1997 ο Odo πχ και ποια η προσφορα του στη Γερμανια...). Και αν καποιος αγοραζει και εισαγει καποιον επιτυχημενο σκυλο απο τη Γερμανια στη χωρα του για να βοηθησει την εγχωρια εκτροφη, αφου εχει κανει ο σκυλος επιβασεις στην Ευρωπη, δεν βλεπω που βλαπτει αυτο την γερμανικη εκτροφη και που βλαπτει την παγκοσμια εκτροφη. Μπορει καποιους να τους δυσκολευει να πανε εκει (οπουδηποτε) για ζευγαρωμα, καποιους αλλους ομως τους διευκολυνει και καποιους τους δυσκολευει να πανε στη Γερμανια αν ειναι κατοικοι Νεας Ζηλανδιας πχ! Στο κατω κατω της γραφης υπαρχει και η τεχνητη γονιμοποιηση...
Δεν βλεπω πως προαγεται παγκοσμιως το Ροτβαιλερ με την επικεντρωση σε τρεις κυριως επιβητορες και τους επιγονους τους,
Τα ιδια εγιναν και με το SV, αλλαξε το προτυπο για να προστατευθει το μονοπωλιο και το εξαγωγικο εμποριο (50 χιλιαδες εκτροφεια Γερμανικων Ποιμενικων στη Γερμανια μη μου πειτε οτι σκοπος τους ειναι να καλυψουν τις εγχωριες αναγκες) και το αποτελεσμα ειναι σημερα αλλος τυπος για την εργασια και αλλος για τις εκθεσεις...αυτα που κατηγορουν καποιοι τους Αγγλους για τα Ποιντερ και τα Σεττερ πριν βουτηξουν τη γλωσσα στο μυαλο τους.
Τα ιδια εγιναν και με το Ντομπερμαν , αλλαγη προτυπου και το αποτελεσμα ειναι ενας σκυλος - πρεσα για το μανικι με ογκο ροτβαιλερ και περιγραμμα ροτβαιλερ και κοκκαλα ροτβαιλερ και θολωτο κρανιο και στρογγυλο ματι που ρεπει σαφως προς το μαστιφ, ασε δεν τον παραδοσιακο πολυταλαντο χαρακτηρα της φυλης...γιατι το μανικι τεινει στο σκυλο-αυτοματο χωρις πολλη-πολλη σκεψη και καταληγουμε σε ζωα ακαταλληλα για τη μεση οικογενεια (βλεπε και Μαλινουα & Μποντερ Κολλι που η μανια για γρηγορα ρεφλεξ τα εφερε εκτος ελεγχου) και αλλα πολλα που ειναι ασχετα με το θεμα μας εδω αλλα τα φερνω σαν παραδειγματα (γιατι να αλλαξει η κλιση λεκανης πχ στο Ντομπερμαν?) και εξυπηρετουν τελικα καποιους αξονες συμφεροντων και οχι τη φυλη...
Τα ιδια και με το Μολοσσο, τα ιδια και με το Μποξερ...γερμανικες φυλες παγκοσμιας εξαπλωσης, οι οποιες επεσαν θυματα της ιδιας της δημοτικοτητας τους και της διαφθορας στα υψηλοβαθμα κεντρα αποφασεων...
Για να εχω επιτυχια στη φυλη που αγαπω επρεπε να παρω τα θεμελιακα μου δειγματα απο τα συγκεκριμενα κεντροευρωπαϊκα εκτροφεια που ευνοουνται αυτη την εποχη ... διαλεξα το δικο μου δρομο εχοντας κανει γνωστικα κτημα μου το προτυπο, πιστευοντας οτι δεν υπηρετειται σωστα στις μερες μας απο τα οργανωμενα συμφεροντα και οτι η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση. Αν εκανα αυτο που κανουν οι περισσοτεροι στην Ευρωπη θα ειχα σκυλους με τα φοντα να κερδισουν στις κεντροευρωπαικες εκθεσεις αλλα που στα ματια μου θα προδιδαν τη φυλη τους...
Καποιοι νιωθουν πιο ανετα μεσα στο μαντρι καποιοι οχι. Για καποιους εχει πιο μεγαλη σημασια, και απο την καταξιωση ακομα, το δικαιωμα να επιλεγουν ελευθερα, να κανουν ερωτησεις, να κρινουν ελευθερα, να πραττουν αντιδημοφιλως ισως, αλλα συμφωνα με το αισθητηριο και τα κριτηρια τους. Απο τετοιους εκτροφεις πολλες φυλες εχουν κανει αλματα. Δεν λεω μην χρησιμοπιειτε γερμανικους σκυλους, προς θεου, απλα λεω να μην φοραμε παρωπιδες. Η εκτροφη ειναι θεμα ταλεντου και ακεραιοτητας αλλα και, σε εποχες κρισεως ιδιως, ικανοτητας να πας κοντρα στο ρευμα και “to think outside the box”...Και αυτη την ικανοτητα ακριβως πρεπει να την αφησεις στην πορτα προκειμενου να μπεις στο "νυμφωνα" του ADRK και του οποιου αλλου...Γι αυτο δεν ξερω κατα ποσο αυτοι οι γνωστοι, καθιερωμενοι εκτροφεις ειναι ικανοι πλεον να σκεφτουν και να πραξουν ανεξαρτητα...

Last edited: