Eχεις πολύ πράγμα μέσα σου ...
Βάλε μου με α-β ΠΟΥ διαφωνούμε.
Ξαναδιάβασε παραπάνω και δεν ότι δεν συμβαίνει πουθενά αυτό.
Βάλε μου με α-β ΠΟΥ διαφωνούμε.
Ξαναδιάβασε παραπάνω και δεν ότι δεν συμβαίνει πουθενά αυτό.
Εδώ υπάρχει μία διαφορά. Η εκτροφή στην Γερμανία ΕΙΝΑΙ ο ADRK. Αυτός είναι που εξαιρεί όπως λές άλλους αξιολογότατους θύλακες εκτροφής (αν και δεν διακρίνω πραγματικά άλλον τόσο αξιόλογο) αλλά και ακόμα να υπήρχε , αν άλλοι όμιλοι ή άλλα ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (όλοι οι άλλοι δεν είναι επαναστάτες, ούτε ονειροπόλοι και ρομαντικοί - μην γελιόμαστε) θέλουν , ελεύθεροι είναι να τον φτάσουν. Ο ADRK θέτει standarts τόσο υψηλά όχι μόνο σε επίπεδο εκτροφικό (όπου τον φτανουν οι Αμερικάνοι και οι Σκανδιναβοί όντως , όχι βέβαια χωρίς την συνεισφορά των σκύλων του) αλλά και οργανωτικό, τομέας που δεν τον συναγωνίζεται κανένας όμιλος καμίας φυλής στον κόσμο. Μιλά για υγεία - εργασία - μορφολογία σε συδυασμό. ΜΠΟΡΟΥΝ να τον φτάσουν ? Αν όχι, η γκρίνια είναι για τους αδύναμους. Αν ναι, ΠΟΥΝΤΟ ?Γνωριζω πολυ καλα τι σημαινει ομιλος ομως ακομα και οι ομιλοι οφειλουν να λειτουργουν συμφωνα με καποιες αρχες δικαιου. Διαφωνω με την λογικη να κατευθυνονται φυλες παγκοσμιας εξαπλωσης απο μια κεντρικη επιτροπη α-λα πολιτιμπυρο σοβιετικης εποχης ενω υποτιθεται οτι ειμαστε στη δημοκρατικη δυση (γιατι αυτο αναγκαστικα εξαιρει αλλους αξιολογοτατους θυλακες εκτροφης που τυχαινει να βρισκονται απο το Τιμπουκτου μεχρι την Τασμανια
Στο χέρι τους πάλι να τον αποδυνάμωναν, αντί να τον ενίσχυαν ... αλλά ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ, αυτό είναι που δεν έχουμε βάλει καλά στο κεφάλι μας ... τρώνε ΚΑΙ αυτοί που πάνε αλλά και αυτοί που ΔΕΝ ΠΑΝΕ και αυτό είναι το χειρότερο. ΜΙΑ ΧΑΡΑ πάνε όλοι για επίβαση σε ΠΟΛΛΑ σκυλάκια που διαφημίζουν δεκάδες στο sieger. Γερμανοί δεν πάνε και καλά κάνουν. Ούτε εγώ θα πήγαινα, και μην ξεχνάμε ότι δώ δεν πάμε εμείς στην Σερβία ή στην .... Θεσσαλονίκη ...και επειδη δεν ειναι ολοι οι εκτροφεις επαγγελματιες και φραγκατοι δεν μπορουν να πηγαινουν καθε χρονο στη Γερμανια για να ερθουν δευτεροι και καταιδρωμενοι μπας και αποδειξουν οτι κατι καταφεραν...τη στιγμη μαλιστα που δεν εχει νοημα γιατι κανεις δεν θα παει σ' αυτους για επιβαση, και θεος ναναι ο σκυλος τους και απ ολα τσεκαρισμενος και παπαδες να κανει...).
Διαφωνω με την πρακτικη αναδειξης κατευθυνομενων κριτων και με τη λογικη του ασφυκτικου ελεγχου των κριτων αυτων οι οποιοι εχει αποδειχτει πολλες φορες οτι οταν δεν ... ... για τοσο υψηλοφρονες σκοπους (την προστασια της φυλης κλπ) αλλα ισως και για ευτελεις και προσωπικους...
Θα σου πώ την άλλη οπτική. Δεν χρειάζομαι τον κριτή να είναι ηθικός, ούτε να βγάλει τον σκύλο πρώτο. Χρειάζομαι να μου γράψει αν ένας σκύλος συμφωνεί με το πρότυπο και αν όχι πού. Οι καλύτεροι γιατροί παίρνουν τα μεγαλύτερα φακελάκια.Συγνωμη αλλα εγω απο κατι τετοια κρινω και χαρακτηριζω ανθρωπους και κριτες και συνειδησεις, μπορει να ειναι αυστηρο αλλα ειναι σαν τον ορκο του Ιπποκρατη...μια φορα αμα τον πατησεις μετα καταντας στο φακελλακι...οσο καλος γιατρος και αν ησουν καποτε.
Ναι. Τα σκυλιά πού είναι ? Και πόσα από αυτά (πρόσεξε μην μου βγάλεις 3 σκυλιά) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σκύλο από ADRK μέσα στα pedigree τους ? Αν νιώθουν ή όντως αδικούνται πού είναι η αντίδρασή τους ? Το αντι- marketing ?Πουθενά αφού όλοι ΤΡΩΝΕ ...Διαφωνω με την αποψη οτι σε ολες τις αλλες χωρες που γινεται εκτροφη ροτβαιλερ οι ελεγχοι και οι εξετασεις ειναι υποδεεστεροι, υποπτοι η ανυπαρκτοι η πλημμελεις...Αυτη ειναι μια προκαταληψη που εντεχνα καλλιεργειται και ειναι αδικη, πολυ καλυτεροι ελεγχοι γινονται στη Σκανδιναβια πχ (εκει πρωτοξεκινησε και ο ελεγχος δυσπλασιας) και πολυ πιο ουσιαστικοι ελεγχοι χαρακτηρα και εξετασεις εργασιας πολυ πιο ολοκληρωμενες απο τo schH με οποιο αλλο ονομα...
Kανείς δεν είπε ότι τυπικά rottweiler βρίσκονται μόνο στην Γερμανία.Διαφωνω οτι τυπικα Ροτβαιλερ βρισκονται μονο στη Γερμανια και οτι μονο τα γερμανικα πετιγκρι εχουν αντικειμενικη αξια στην εκτροφη. Διαφωνω με την λογικη του if you can’t beat them, join them ... ... καποιοι επαγγελματιες ισως, γιατι γι αυτους εχει αντικρυσμα, ή καποιοι καβαλλημενοι για το εγω τους, αλλα αυτοι κανουν τελικα την καλυτερη εκτροφη? Οσο για την αρρενωποτητα που χανεται ... ας το αφησουμε επι του παροντος. Αν θελετε το συζηταμε καποια στιγμη.
Ο ADRK δεν λέει ότι το rottweiler είναι σκύλος συντροφιάς.Δεν διαφωνω οτι ο ADRK ειναι επιτυχημενη οργανωση ουτε ... ... εκτροφη. Μπορει καποιους να τους δυσκολευει να πανε εκει (οπουδηποτε) για ζευγαρωμα, καποιους αλλους ομως τους διευκολυνει και καποιους τους δυσκολευει να πανε στη Γερμανια αν ειναι κατοικοι Νεας Ζηλανδιας πχ! Στο κατω κατω της γραφης υπαρχει και η τεχνητη γονιμοποιηση...
... ...
τους Αγγλους για τα Ποιντερ και τα Σεττερ πριν βουτηξουν τη γλωσσα στο μυαλο τους.
Τα ιδια εγιναν και με το Ντομπερμαν ... ... φυλες παγκοσμιας εξαπλωσης, οι οποιες επεσαν θυματα της ιδιας της δημοτικοτητας τους και της διαφθορας στα υψηλοβαθμα κεντρα αποφασεων...
[/quote]Για να εχω επιτυχια στη φυλη που αγαπω επρεπε να παρω τα θεμελιακα μου δειγματα απο τα ... ... εχουν κανει αλματα. Δεν λεω μην χρησιμοπιειτε γερμανικους σκυλους, προς θεου, απλα λεω να μην φοραμε παρωπιδες. Η εκτροφη ειναι θεμα ταλεντου και ακεραιοτητας αλλα και, σε εποχες κρισεως ιδιως, ικανοτητας να πας κοντρα στο ρευμα και “to think outside the box”...Και αυτη την ικανοτητα ακριβως πρεπει να την αφησεις στην πορτα προκειμενου να μπεις στο "νυμφωνα" του ADRK και του οποιου αλλου...Γι αυτο δεν ξερω κατα ποσο αυτοι οι γνωστοι, καθιερωμενοι εκτροφεις ειναι ικανοι πλεον να σκεφτουν και να πραξουν ανεξαρτητα...
Οχι. Είναι θρασυδειλία κατά την γνώμη μου. Πολύ απλή εξήγηση.δεν το θεωρεις αντιφαση οτι ΟΛΟΙ οι όμιλοι φυλής στον κόσμο προσκαλούν κριτές του ADRK να κρίνουν, ως τους καλύτερους στον κόσμο ενω πιο κατω λες οτι ο ADRK βλέπεις είναι στο κέντρο της πλατείας και όποιος περνάει (έστω και πολύ απ'έξω) φτύνει. ;?
ΝΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩΛεω οτι καλα - εξοχα - Ροτβαιλερ υπαχουν σημερα απανταχου του πλανητη.
Και οχι μονο στη Γερμανια.
ΑΝ χρησιμοποιούσαν ΚΑΙ οι Γερμανοί άλλες, θα ήταν χειρότερο. Σκέψου το λίγο. Χρησιμοποιούν όλοι οι άλλοι. Η Γερμανία κρατάει έναν σταθερό σκληρό πυρήνα, και είναι ό,τι καλύτερο για την φυλή.Στη Γερμανια υπαρχουν μονο μερικες γραμμες αιματος και δεν δεχονται να χρησιμοποιησουν αλλες - αυτο κανει κακο στον γονιδιακο πλουτο της φυλης.
ΑΚΡΙΒΩΣοχι. Λεω οτι καλα - εξοχα - Ροτβαιλερ υπαχουν σημερα απανταχου του πλανητη.
Και οχι μονο στη Γερμανια.
Στη Γερμανια υπαρχουν μονο μερικες γραμμες αιματος και δεν δεχονται να χρησιμοποιησουν αλλες - αυτο κανει κακο στον γονιδιακο πλουτο της φυλης. Και το σκυλο απο τη Σκανδιναβια π.χ. σαν εκτροφεας ισως θα ειχες κερδος να τον χρησιμοποιησεις οχι για τους σκυλους του ADRK που εχει στο πετιγκρι του αλλα για τους αλλους...που οι γραμμες τους δεν υπαρχουν στη Γερμανια...και τον Αμερικανο και τον Αγγλο και τον Ιρλανδο και τον Νεοζηλανδο επισης κοκ...για ολα αυτα τα αιματα που χαθηκαν απο την Ευρωπη και υπαρχουν αλλου και ειναι χρησιμα...μαλλιασε η γλωσσα μου πια η μαλλον τα δαχτυλα μου στο πληκτρολογιο...Γενετικος πλουτος! Γονιδιακη ποικιλλια!
Πιστευω οτι εισαι πολυ εξυπνος και εχεις καταλαβει εξ αρχης αυτο που λεω, και το λεω ξεκαθαρα εξ αρχης. Γιατι κανεις πως δεν καταλαβαινεις? Ποσο πιο λιανα να το κανω?
Τα καλυτερα Ντομπερμαν πως γινεται αυτη τη στιγμη να μην ειναι στη Γερμανια? Εκει πως εγιναν τα αλεπουδακια 110?
Δεν νομιζω οτι ολοι οι ομιλοι φυλης στον κοσμο ειναι θρασυδειλοι. Τη συνεργασια επιδιωκουν και πλαταινουν τις δικες τους επιλογες - μονοπλευρα, γιατι ο ADRK δεν πλαταινει τις δικες του...οποτε βγαινουν κερδισμενοι. Οταν πχ κερδιζε παντου ο Rottriver's Gaston -και στη Γερμανια - και ήθελαν να τον χρησιμοποιησουν καποιοι γερμανοι εκτροφεις τους απαγορευτηκε γιατι ο σκυλος δεν ειχε πετιγκρι ADRK...
To κουρασαμε το θεμα, το αερισαμε, δυιλισαμε τον κωνωπα και καταπιαμε την καμηλο, νομιζω οτι οποιος θελει να καταλαβει καταλαβε, οποιος δεν θελει δεν καταλαβε, οπως λεει και ο Προμηθεας για τα μυαλα και τα αλεξιπτωτα...