ADRK

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
το εκοψα στα δυο το παραπανω ποστ γιατι βγηκε μεγαλο...η συνεχεια και το τελος εδω...

Για μενα ο εκτροφεας πρεπει ναναι ιδεολογος, να κανει αυτοκριτικη συνεχεια και να ειναι αυστηρος με τον εαυτο του και με την αξιολογηση των σκυλων του, οσες νικες και αν εχουν. Να μην διστασει να πειραματιστει η να διακινδυνεψει τη φημη του, να μην επαναπαυεται στις δαφνες του, να ειναι αμειλικτος οταν διαπιστωσει οτι κατι ειναι η παει να γινει προβλημα...Τελος παντων, αρκετα ως εδω!
Και κατι αλλο, οταν καποιος σου δειχνει τον οριζοντα, μην κυττας το δαχτυλο. Τα λεω ολα αυτα φιλικα και για προβληματισμό γιατι πιστευω οτι καταληγουμε σε πιο υγιεις καταστασεις οταν αμφισβητουμε και ψαχνομαστε συνεχεια.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
βρε αδερφε Denis, δεν ψαχνω να βρω που διαφωνουμε ! :) Ουτε διαφωνω για να διαφωνησω...σκεψεις μου εκφραζω και προβληματισμους μου απο τοσα χρονια στο χωρο...ισως καποιοι νεοτεροι να τα βρουν χρησιμα! Μπορει να ειναι ωφελιμη μια αποψη με λιγοτερο τοπικιστικη οπτικη γωνια...Εγω ηρθα εδω και ησυχασα! :):) Δεν με τρωει πλεον το σαρακι εκ του συννεγγυς με τα στραβα της ελληνικης κυνοφιλιας και μπορω να το φιλοσοφω το πραγμα, αντικειμενικα και εξ αποστασεως, ουσα ευτυχεστατη :):):) !

κατα τα αλλα...βλεπω να συζηταμε 4-5 ατομα εδω μεσα, πού ειναι ολοι οι αλλοι? Θα ηθελα να διαβαζω και απο περισσοτερους...

Last edited by a moderator:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γνωριζω πολυ καλα τι σημαινει ομιλος ομως ακομα και οι ομιλοι οφειλουν να λειτουργουν συμφωνα με καποιες αρχες δικαιου. Διαφωνω με την λογικη να κατευθυνονται φυλες παγκοσμιας εξαπλωσης απο μια κεντρικη επιτροπη α-λα πολιτιμπυρο σοβιετικης εποχης ενω υποτιθεται οτι ειμαστε στη δημοκρατικη δυση (γιατι αυτο αναγκαστικα εξαιρει αλλους αξιολογοτατους θυλακες εκτροφης που τυχαινει να βρισκονται απο το Τιμπουκτου μεχρι την Τασμανια
Εδώ υπάρχει μία διαφορά. Η εκτροφή στην Γερμανία ΕΙΝΑΙ ο ADRK. Αυτός είναι που εξαιρεί όπως λές άλλους αξιολογότατους θύλακες εκτροφής (αν και δεν διακρίνω πραγματικά άλλον τόσο αξιόλογο) αλλά και ακόμα να υπήρχε , αν άλλοι όμιλοι ή άλλα ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (όλοι οι άλλοι δεν είναι επαναστάτες, ούτε ονειροπόλοι και ρομαντικοί - μην γελιόμαστε) θέλουν , ελεύθεροι είναι να τον φτάσουν. Ο ADRK θέτει standarts τόσο υψηλά όχι μόνο σε επίπεδο εκτροφικό (όπου τον φτανουν οι Αμερικάνοι και οι Σκανδιναβοί όντως , όχι βέβαια χωρίς την συνεισφορά των σκύλων του) αλλά και οργανωτικό, τομέας που δεν τον συναγωνίζεται κανένας όμιλος καμίας φυλής στον κόσμο. Μιλά για υγεία - εργασία - μορφολογία σε συδυασμό. ΜΠΟΡΟΥΝ να τον φτάσουν ? Αν όχι, η γκρίνια είναι για τους αδύναμους. Αν ναι, ΠΟΥΝΤΟ ? ;)

και επειδη δεν ειναι ολοι οι εκτροφεις επαγγελματιες και φραγκατοι δεν μπορουν να πηγαινουν καθε χρονο στη Γερμανια για να ερθουν δευτεροι και καταιδρωμενοι μπας και αποδειξουν οτι κατι καταφεραν...τη στιγμη μαλιστα που δεν εχει νοημα γιατι κανεις δεν θα παει σ' αυτους για επιβαση, και θεος ναναι ο σκυλος τους και απ ολα τσεκαρισμενος και παπαδες να κανει...).
Στο χέρι τους πάλι να τον αποδυνάμωναν, αντί να τον ενίσχυαν ... αλλά ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ, αυτό είναι που δεν έχουμε βάλει καλά στο κεφάλι μας ... τρώνε ΚΑΙ αυτοί που πάνε αλλά και αυτοί που ΔΕΝ ΠΑΝΕ και αυτό είναι το χειρότερο. ΜΙΑ ΧΑΡΑ πάνε όλοι για επίβαση σε ΠΟΛΛΑ σκυλάκια που διαφημίζουν δεκάδες στο sieger. Γερμανοί δεν πάνε και καλά κάνουν. Ούτε εγώ θα πήγαινα, και μην ξεχνάμε ότι δώ δεν πάμε εμείς στην Σερβία ή στην .... Θεσσαλονίκη ...

Διαφωνω με την πρακτικη αναδειξης κατευθυνομενων κριτων και με τη λογικη του ασφυκτικου ελεγχου των κριτων αυτων οι οποιοι εχει αποδειχτει πολλες φορες οτι οταν δεν ... ... για τοσο υψηλοφρονες σκοπους (την προστασια της φυλης κλπ) αλλα ισως και για ευτελεις και προσωπικους...

Κατευθυντήρια γραμμή υπάρχει μόνο στον τίτλο sieger/in .. όποιος κάνει εκτροφή από αυτό με γειά του με χαρά του. Ας δώ κρίση καλύτερη και ΕΓΓΥΡΟΤΕΡΗ από άλλον κριτή, και πραγματικά η θέση του σκύλου δεν με ενδιαφέρει. Διαβάζω mittelgross είναι mittelgross, διαβάζω sehr gut ΕΙΝΑΙ sehr gut - τον λόγο αν είμαι καλός στην δουλειά μου θα τον βρώ στην κρίση και στις γνώσεις μου. Σχετικά με την "επάνω" άκρη του λουριού, υπέδειξέ μου ΕΝΑ μέρος στον κόσμο που δεν κρίνει κάποιος έτσι και θα συμφωνήσω. Στην τελική συνεχώς τα ίδια σκυλιά τρέχουν, εμφανίζοντι κάποια και αυτά καλούνται να κρίνουν από την αρχή. Οταν έχεις κρίνει ένα σκυλί 7 φορές καλείσαι να έχεις και μία συνέπεια - αυτό μεταφράζεται σε "προτίμηση" ? Και προτίμηση να είναι, δεκτό 100%

Συγνωμη αλλα εγω απο κατι τετοια κρινω και χαρακτηριζω ανθρωπους και κριτες και συνειδησεις, μπορει να ειναι αυστηρο αλλα ειναι σαν τον ορκο του Ιπποκρατη...μια φορα αμα τον πατησεις μετα καταντας στο φακελλακι...οσο καλος γιατρος και αν ησουν καποτε.
Θα σου πώ την άλλη οπτική. Δεν χρειάζομαι τον κριτή να είναι ηθικός, ούτε να βγάλει τον σκύλο πρώτο. Χρειάζομαι να μου γράψει αν ένας σκύλος συμφωνεί με το πρότυπο και αν όχι πού. Οι καλύτεροι γιατροί παίρνουν τα μεγαλύτερα φακελάκια.

Διαφωνω με την αποψη οτι σε ολες τις αλλες χωρες που γινεται εκτροφη ροτβαιλερ οι ελεγχοι και οι εξετασεις ειναι υποδεεστεροι, υποπτοι η ανυπαρκτοι η πλημμελεις...Αυτη ειναι μια προκαταληψη που εντεχνα καλλιεργειται και ειναι αδικη, πολυ καλυτεροι ελεγχοι γινονται στη Σκανδιναβια πχ (εκει πρωτοξεκινησε και ο ελεγχος δυσπλασιας) και πολυ πιο ουσιαστικοι ελεγχοι χαρακτηρα και εξετασεις εργασιας πολυ πιο ολοκληρωμενες απο τo schH με οποιο αλλο ονομα...
Ναι. Τα σκυλιά πού είναι ? Και πόσα από αυτά (πρόσεξε μην μου βγάλεις 3 σκυλιά) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σκύλο από ADRK μέσα στα pedigree τους ? Αν νιώθουν ή όντως αδικούνται πού είναι η αντίδρασή τους ? Το αντι- marketing ?Πουθενά αφού όλοι ΤΡΩΝΕ ...

Διαφωνω οτι τυπικα Ροτβαιλερ βρισκονται μονο στη Γερμανια και οτι μονο τα γερμανικα πετιγκρι εχουν αντικειμενικη αξια στην εκτροφη. Διαφωνω με την λογικη του if you cant beat them, join them ... ... καποιοι επαγγελματιες ισως, γιατι γι αυτους εχει αντικρυσμα, ή καποιοι καβαλλημενοι για το εγω τους, αλλα αυτοι κανουν τελικα την καλυτερη εκτροφη? Οσο για την αρρενωποτητα που χανεται ... ας το αφησουμε επι του παροντος. Αν θελετε το συζηταμε καποια στιγμη.
Kανείς δεν είπε ότι τυπικά rottweiler βρίσκονται μόνο στην Γερμανία.
Σχετικά με τα pedigree περιμένω αντιπρόταση. Ολα αυτά έχουν λόγο που γινονται. Ο λόγος δε είναι ότι η Γερμανία έχει καλό κλίμα, πώς να το κάνουμε ...

Δεν διαφωνω οτι ο ADRK ειναι επιτυχημενη οργανωση ουτε ... ... εκτροφη. Μπορει καποιους να τους δυσκολευει να πανε εκει (οπουδηποτε) για ζευγαρωμα, καποιους αλλους ομως τους διευκολυνει και καποιους τους δυσκολευει να πανε στη Γερμανια αν ειναι κατοικοι Νεας Ζηλανδιας πχ! Στο κατω κατω της γραφης υπαρχει και η τεχνητη γονιμοποιηση...
... ...
τους Αγγλους για τα Ποιντερ και τα Σεττερ πριν βουτηξουν τη γλωσσα στο μυαλο τους.
Τα ιδια εγιναν και με το Ντομπερμαν ... ... φυλες παγκοσμιας εξαπλωσης, οι οποιες επεσαν θυματα της ιδιας της δημοτικοτητας τους και της διαφθορας στα υψηλοβαθμα κεντρα αποφασεων...
Ο ADRK δεν λέει ότι το rottweiler είναι σκύλος συντροφιάς.
Συγκεκριμενα για το rottweiler μπορώ να συζητήσω, διακρίνω μόνο την ένστασή σου περί 3 επιβητόρων και τις γραμμές τους, και λέω ότι πάντα έτσι ήταν. Ισα ίσα τώρα η κατάσταση είναι καλύτερα από ποτε, με πολλές γραμμές αίματος ακόμα και σε ξένες χώρες.

Για να εχω επιτυχια στη φυλη που αγαπω επρεπε να παρω τα θεμελιακα μου δειγματα απο τα ... ... εχουν κανει αλματα. Δεν λεω μην χρησιμοπιειτε γερμανικους σκυλους, προς θεου, απλα λεω να μην φοραμε παρωπιδες. Η εκτροφη ειναι θεμα ταλεντου και ακεραιοτητας αλλα και, σε εποχες κρισεως ιδιως, ικανοτητας να πας κοντρα στο ρευμα και “to think outside the box”...Και αυτη την ικανοτητα ακριβως πρεπει να την αφησεις στην πορτα προκειμενου να μπεις στο "νυμφωνα" του ADRK και του οποιου αλλου...Γι αυτο δεν ξερω κατα ποσο αυτοι οι γνωστοι, καθιερωμενοι εκτροφεις ειναι ικανοι πλεον να σκεφτουν και να πραξουν ανεξαρτητα...
[/quote]

Συμφωνώ στο πρώτο μισό.
Το δεύτερο μισό δεν με βρίσκει αντίθετο, αλλά δεν το καταλαβαίνω να σου πώ την αλήθεια. Λίγο αναρχικό χωρίς λόγο το βρίσκω, πρακτικά μπορείς να μου εξηγήσεις τί εννοείς ? Ζητάει ο ADRK κάτι που δεν είναι rottweiler? Μπορείς να βρείς αυτό που θελεις εκεί ? Εννοείς πολύ απλά να ζευγαρώνει ο κόσμος και εκτός ? Και αν ναι, με ποιούς σκύλους συγκεκριμένα ?

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Ντενις,
εφοσον δεχεσαι την διαφθορα και τους εντολοδοχους κριτες αγαπητε μου δεν μπορουμε να συζητησουμε, λυπαμαι. Ειμαστε σε αλλο μηκος κυματος τελειως. Θα μπορουσα να σου απαντησω πολλα - πχ ιδιος κριτης να δινει διαφορετικους χαρακτηρισμους στον ιδιο σκυλο αναλογα με την εκθεση - αλλα τι νοημα εχει? Εγω δεν δεχομαι κριση με υποδειξεις και γιατρους με φακελλακια αρκει "να τρωνε ολοι"...

και κατι που ξεχασα να πω πριν σχετικα με κατι που εθιξε ο Νεαρος και θεωρω πολυ σημαντικο - εγω εκτρεφω - οταν εκτρεφω - πανω απ' ολα για μενα και απο ερωτα για τη φυλη που γουσταρω με τρελα, και την αεναη ανελιξη της...Το εκτρεφειν για τριτους και αναλογα με τις προσταγες της αγορας και τα εκαστοτε γουστα του κοσμου ή το εκαστοτε στυλ που κερδιζει στις εκθεσεις, ειναι που προκαλει τα δεινα στις φυλες...

Last edited by a moderator:

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
Βρε παιδια θα τρελαθω τελειως???
Μιλαμε για ομιλο φιλων ροτβαιλερ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ομιλο φιλων ροτβαιλερ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,
ομιλο φιλων ροτβαιλερ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΑΡΑ ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ(ΓΕΡΜΑΝΩΝ)

δηλ.αναδειξη καλυτερος γερμανος σκυλος(γιαυτο γινεται εκθεση)
(ουτε σερβος ,ουγγρος,κλπ) ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Τωρα γιατι λαμβανουν η δεχονται συμμετοχες απο εξω ,ουτε το καταστατικο τους ξερουμε τι προβλεπει,αλλα ουτε πως διαμορφωθηκαν οι συνθηκες για το (αουσλαντ)ειτε γιατι η συγκεκριμενη εκθεση εχει τοσο σημασια ειναι αλλο θεμα

Υπαρχουν αλλες 100 διεθνεις εκθεσεις στη Γερμανια που κατα καιρους εχουν νικησει σκυλοι απο παντου.

Οσο για το φακελακι δεν ειναι το σωστο μερος να το συζητησουμε

γιατι σε εμενα παει η σποντα.

Last edited:

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
γιατι σε εμενα παει η σποντα.

δεν εχω ιδεα για τι πραγμα μιλας...εγω εκανα παρομοιωση των κριτων που δεχονται υποδειξεις με τους γιατρους που παιρνουν φακελλακια...Ουτε σποντα εκανα ουτε εχω ιδεα γιατι θεωρησες οτι ηταν προσωπικη σποντα.

οσο για τα υπολοιπα, αν διαβασεις παραπανω τα ποστ μου θα δεις οτι αναφερω πως δεν εχω κανενα προβλημα να βγαζουν γερμανους πρωταθλητες σε γερμανικη εκθεση ομιλου φυλης...αν οι συμμετοχες ηταν κλειστες! Δεν μπορουν να εχουν και την πιττα ακερια και το σκυλο χορτατο!
Να σου πω ενα τροπο που θα μπορουσαν να συνδυασουν και τα δυο δικαια, εφοσον δεχονται ξενες συμμετοχες: να αφηνουν τους κριτες να κρινουν αμεροληπτα και ο τιτλος να πηγαινει κατοπιν συναγωνισμου μεταξυ των γερμανικων σκυλων με την καλυτερη καταταξη σε καθε κατηγορια - αν πχ στην Ανοιχτη ο πρωτος σκυλος ειναι ξενος και ο 2ος Γερμανος, αυτος να παιζει με το γερμανο σκυλο που πηρε την καλυτερη θεση στην Πρωταθλητων και στην εργασιας κοκ και ετσι να βγαινει ο πρωταθλητης και η πρωταθλητρια στους ενηλικους και τους νεους. Και οι ξενοι να πηγαινουν σπιτι τους με την πρωτια τους (αν την αξιζαν) και οι ντοπιοι να παιρνουν τους τιτλους τους και να κανουν τη δουλεια τους την εκτροφικη στη Γερμανια...

Στη Φιλανδια πχ στην εκθεση ομιλου Μολοσσων που δεχονται ξενες συμμετοχες κερδιζει οποιος επιλεξει ο κριτης (και φερνουν και ξενους κριτες...) ξενος η εγχωριος σκυλος ...και βεβαια οι ξενοι παιρνουν τον τιτλο και επιστρεφουν σπιτι τους και οι εγχωριοι χρησιμοποιουνται στην εκτροφη...και αν τους κανει εντυπωση καποιος ξενος σκυλος τον χρησιμοποιουν η εισαγουν σπερμα - απλα πραγματα και δικαια... Και σε πολλες αλλες χωρες και φυλες γινεται το ιδιο.

Αν βεβαια πρεπει σωνει και καλα ο Πρωταθλητης να ειναι γερμανικο σκυλι υπαρχει ο διαφανης και δικαιος τροπος που περιεγραψα (ειμαι σιγουρη υπαρχουν κι αλλοι τιμιοι τροποι, εγω αυτον σκεφτηκα) και υπαρχει και ο αλλος, που γινεται τωρα και βασιζεται σε κριτες - υποχειρια...εγω με αυτο τον τροπο διαφωνω και νομιζω ειναι δικαιωμα μου να εχω την αποψη μου!

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μα τί διαφορά έχει τώρα ?
Σε οποιαδήποτε κατηγορία έχουν ξένοι σκύλοι πρώτες θέσεις.

Το αν δέχομαι κριτές υποχείρια δεν μπορείς να το κρίνεις γιατί τους λές υποχείρια μόνη σου, η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή αλλά δεν θέλεις να την καταλάβεις.
Κατά τα άλλα ΟΛΟΙ οι όμιλοι φυλής στον κόσμο προσκαλούν κριτές του ADRK να κρίνουν, ως τους καλύτερους στον κόσμο, και προτιμώ να ακολουθήσω την γνώμη τους και όχι την δική σου, την οποία δεν μπορώ να αντικρούσω λόγω της άγνοιάς μου για το τί γίνεται στις εκθεσεις της Σκανδιναβίας, ο ADRK βλέπεις είναι στο κέντρο της πλατείας και όποιος περνάει (έστω και πολύ απ'έξω) φτύνει.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
η διαφορα ειναι πως παντα σε ορισμενες κατηγοριες κερδιζουν εγχωριοι σκυλοι και απο αυτους μονο -γερμανικα δειγματα- ανακυρησσονται οι sieger/in! Αυτο δε συζηταμε?

ποια ειναι η απλη εξηγηση που δεν μπορω να την καταλαβω; οτι οι κριτες ξερουν τους σκυλους και βγαζουν γερμανικα σκυλια sieger/siegerin γιατι ετσι πρεπει, η κατι αλλο; μου εξηγεις αν θες...

δεν το θεωρεις αντιφαση οτι ΟΛΟΙ οι όμιλοι φυλής στον κόσμο προσκαλούν κριτές του ADRK να κρίνουν, ως τους καλύτερους στον κόσμο ενω πιο κατω λες οτι ο ADRK βλέπεις είναι στο κέντρο της πλατείας και όποιος περνάει (έστω και πολύ απ'έξω) φτύνει. ;?

στους αλλους Ομιλους φυλης στον κοσμο τους τιτλους παιρνουν μονο εγχωριοι σκυλοι ή οποιος ειναι ο Καλυτερος κατα την αποψη του εκαστοτε κριτη απ οπου και αν προερχεται? Και γινονται υποδειξεις στους κριτες ποιοι πρεπει να βγουν πρωταθλητες ομιλου και ποιοι δεν πρεπει? Και οι κριτες τις δεχονται ?

οσο για τις εκθεσεις στη Σκανδιναβια και οπουδηποτε αλλου ειναι πολυ ευκολο με το ιντερνετ να ενημερωνεται ο καθενας εφ οσον θελει να εχει εικονα και αποψη...Αλλα αυτο που ειδα καπου αλλου στο φορουμ ειναι οτι μολις ποσταριστηκε βιντεο απο το Westminster (πχ) - γενικη εκθεση και οχι Ομιλου - αρχισαν καποιοι να κοροϊδευουν...Αρα τα μυαλα εν προκειμενω ειναι κλειστα και οχι ανοιχτα! Και θυμαμαι και κατι αλλο επ αυτου - πριν χρονια στην Ελλαδα - οταν ανοιξα συζητηση για τα ροτβαιλερ στη Σκανδιναβια και οτι γινεται καλη δουλεια και οι εξετασεις τους και τα τεστ χαρακτηρα ειναι πολυ πιο ολοκληρωμενα και γενικα βλεπουν το θεμα σκυλος και εργασια και χαρακτηρας πιο σφαιρικα και ισορροπημενα (κατα τη γνωμη μου παντα), πεταχτηκαν αμεσως οι διαφοροι να πουν οτι "δεν ειναι ροτβαιλερ αυτα στη σκανδιναβια"! Αγνοωντας προφανως (διοτι καποιους δεν τους ενδιαφερει η πολυπελευρη ενημερωση) οτι οι ανθρωποι εχουν μακροχρονια παραδοση και εισαγουν δειγματα κατα καιρους καλα και απο Γερμανια και απο αλλου και εχουν ενα κανει δρομο αξιολογο...
Οταν εκρινα ροττι το 2003 στη Φιλανδια και ειχα σκυλια απο παντου - εγχωρια, σουηδικα, γερμανικα, ιταλικα, ολλανδικα κλπ, εφτασα με Καλυτερο Φυλης ενα Ιρλανδικο ζωο και μαλιστα 7 ετων σκυλα η οποια ήταν πραγματικα "απαιχτη" - και ηρθα εδω και ειδα μια συνολικη ποιοτητα πολυ πολυ υψηλη, πολυ υψηλοτερη στατιστικα απο της Αγγλιας (και αυτο το διαπιστωνουν κριτες απο ολο τον κοσμο Ολλανδοι, Γερμανοι, Σκανδιναβοι, Ιταλοι, Αμερικανοι κλπ) - παρα τις μονιμες συκοφαντιες των Αγγλων για τους Ιρλανδους...Αρα ειναι δυνατον με προσεκτικες επιλογες καποιοι χομπιστες εκτροφεις να φτασουν σε ποιοτικο αποτελεσμα και χωρις τις ασυγκριτα περισσοτερες επιλογες των Γερμανων...Ακουω ηδη καποιους να ετοιμαζονται να φωναξουν: "μα δεν ειναι ροτβαιλερ αυτα στην Ιρλανδια !" Απο πού αρχιζει και που σταματαει λοιπον η προκαταληψη? εφερα δυο παραδειγματα για να γινω κατανοητη...
Εν τελει εθεσα ενα θεμα μεγαλυτερο πιστευω απο τις προσωπικες προτιμησεις του καθενα - και ισχυει για πολλες φυλες κι εκτος του ροτβαιλερ: φυλες παγκοσμιας εξαπλωσης δεν μπορουν - δεν ειναι υγιες - να περιοριζονται αποκλειστικα σε λιγες μονο γραμμες αιματος που προωθουνται, καλως ή κακως- απο τον ομιλο της χωρας προελευσης. Αν καποιος ψαχνει σημερα για καλο τσιουαουα δεν θα το βρει αποκλειστικα, μονο και κατα κυριο λογο...στο Μεξικό!

nearos

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2008
205
0
Germany, the native country of the breed, suffers as much as the other countries from the legislation that affects the Rottweilers. It seemed interesting to analyse the situation in Germany, and to focus more particularly on the studs.Let’s begin with a little and obvious reminder: the Rottweiler is a German breed, and all that concerns the ARDK, the German breed club, has clear repercussions on the selection at a worldwide level.
This seemed to us a good opportunity to sum up the history of the Rottweiler, which will celebrate in 2007 the 100th anniversary of its official selection!A few major dates in the creation of the breed The first Rottweiler to enter the German Stud Book was Russ V Bruckenbuckel. Born in 1904, it was the
first dog, the number one, in the Zuchtbuch, which the Deutscher Rottweiler Klub e.V – DRK – created in 1907. Its father, Stumper, just like its mother Flora, came from a kennel located at Heilbronn, a town near the city of Rottweil. Russ’s breeder lived in Heidelberg. With Otto Hell – Von Holstein Kennel – and Hans Gennerich – Von Der Watyerkranft Kennel – he was one of the precursors of the Rottweiler’s selection and did a great job for the recognition of the breed as a police dog, as early as 1910. Let’s note that Russ, at the occasion of a dog show in Heidelberg in 1905, became the best supporter of the German cattle dog in the process of its official recognition. Almost a century later, the German Stud Book, controlled by the ADRK – a result of the fusion of the 3 associations existing at that time in Germany – can boast more than 107,000 entries in its book.
A powerful evolution Arko v. Hirschbrünnle Arko v.d. Werther Stadt
A striking example of this evolution can clearly be seen with the two studs here in pictures. They have the same name, but more than 50 years of selection separate the one from the other. On the left, Arko V Hirchbrunnele, and on the right ADRK Champion 2000, Arko Von Der Werther Stadt (sold to a Brazilian owner in 2001.)Dago v. Hause Normann
Along the generations, the type was fixed, but it has also changed, with more powerful bone structure and head. Picture on the left: Dago V Hause Norman, to which Falco V Gruntenblick and its descendents owe a lot. The first document describing the German cattle dog, co-written by Strebel and Dr Hauck, stated that the size of the dog was between 50 to 60 cm – there was still no size difference between males and females, as for the weight, between 25 to 30 kilos. In 1901, Krull’s standard gave no precision whatsoever about the size nor the weight, simply stating that the dog had to be powerful and squarely built.
One had to wait 1907 to see the first standard written by the DRK, in which it was stated that the selection of the Rottweiler was that of a large dog: the required size for the males had to be from 60 to 70 cm, and for the females from 50 to 60 cm. The distinction between the sexes was then made very clear.
There were many good breeders within the SRK: Franz Fränznick, with the Von Der Strahlenburg Kennel (Heidelberg), who had produced the male Max Leo VD Bühlermühle x Flora V D Strahlenburg), and also Ignatz Bertram (Vom Schifferstadt Kennel).
Besides this association, there was the “Internationaler Rottweiler Klub” – the IRK – favouring another type of dogs, which were smaller, as the males had to be from 60 to 65 cm, for a weight around 30 kilos.Two dogs clearly illustrate the duality of the selection from these two associations: Lord Remo v.d. Schifferstadt
Lord Remo V Schifferstadt, on the right (Neckar x Flora), born on November 10, 1911, and entered with the #130 in the Zuchtbuch. This dog was very large as it was 72 cm tall at the withers. He won the title of Sieger – German Champion – and became an unavoidable dog in the world of German breeding.
Lord v.d. Teck
Lord Von Der Teck, on the left, was the perfect model according to the IRK breeders. It was a direct son of Lord Remo with Fanny von der Teck. Born on September 6, 1914, it entered the stud book with the number # 413. It mated more than 100 times between 1914 and 1917, as all the main German breeders came to him. It was 67 cm tall. Four years after its birth, Lord von der Teck mated his mother, and their puppies were born on June 1918. Among the puppies was Arco Torfwerk - # 955 – which became a tenor of the German breeding between the two World Wars. All the tenors from contemporary breeding can be traced back to Arco, and of course even further back in time to the two Lords. Let’s note that one of Arco’s brother, Arbo V Torfwerk – ZB # 954, was exported to Sweden, and that he had an enormous influence on the Scandinavian breeding.

Ido v. Köhlerwald
Finally, Arco also gave birth to an extraordinary female, Anny VD Lauter – ZB # 8117 – which was at the origin of one the most famous German kennels, that is Erich Weber’s V. Kölherwald Kennel. Indeed, in this kennel were born the majority of the great studs from the 30’s, among which was Hackel, WS Ido ZB #16582, born in 1929, here in picture. Its influence is still seen on modern breeding.

In 1921, a first meeting of the committees of the two clubs was held, and this marked the beginning of the uniformity of the selection, and then in 1927 the creation of a common association, the Allgemeine Deutscher Rottweiler Klub.eV – ADRK – which still controls the selection of the Rottweiler today.
Baas v.d. Siegbrücke
The type was really completely fixed during the 15 following generations and from the 80’s, real stars quickly and successfully showed up on the entire European stage. Europe then really began to be interested in the breed selection. On the left, a great dog from the 1980’s, Baas Von Der Siegbrucke, a son of Falco Von Der Tente, whose type made many breeders envious.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Βρε Μαρία τί υποστηρίζεις , ότι παγκοσμίως έχουν καλά Rottweiler οι Γερμανοί, οι Σουηδοί και οι Ιρλανδοί ? Μαζί σου, τί να πώ ... μάλλον παρακολουθώ άλλη φυλή.

Μιλάς για κανονισμούς και εξετάσεις υγείας, και συμφωνώ, αλλά ξαναρωτάω : Τα σκυλιά ΄πού είναι ? Είναι ή δεν είναι το 80% German Imports ή ζευγαρώματα ?

Δεν είναι θέμα προσωπικής προτίμησης, είναι θέμα εκτροφικής βάσης, την οποία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΣ ατόφια εκτός των Γερμανών. Θα δώ δηλαδή πρακτικά έναν ΤΕΛΕΙΟ σκύλο στην Σκανδιναβία, και θα τον προτιμήσω ΓΙΑΤΙ ? Αφού έχει προκύψει με τουλάχιστον ένα (μερικοί με δύο ή και περισσότερα) ζευγαρώματα με επιβήτορες του ADRK. Τα αλεπουδάκια 110 και η αλεπού 100 δεν γίνεται, πώς να το κάνουμε ...

Αν μιλάς για το γενικό θέμα, την διαχείριση της φυλής δηλαδή, σε παρακαλώ να μου απαντήσεις γιατί όλοι οι άλλοι όμιλοι φυλής εφαρμόζουν το If you can't beat them join them και δεν σηκώνουν μπαιράκι ? Γιατί τρώνε όλοι είναι η απάντηση, μας αρέσει δεν μας αρέσει, και πρόσεξε, το ότι παρουσιάζω την κατάσταση δεν σημαίνει ό,τι μου αρέσει.

δεν το θεωρεις αντιφαση οτι ΟΛΟΙ οι όμιλοι φυλής στον κόσμο προσκαλούν κριτές του ADRK να κρίνουν, ως τους καλύτερους στον κόσμο ενω πιο κατω λες οτι ο ADRK βλέπεις είναι στο κέντρο της πλατείας και όποιος περνάει (έστω και πολύ απ'έξω) φτύνει. ;?
Οχι. Είναι θρασυδειλία κατά την γνώμη μου. Πολύ απλή εξήγηση.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
οχι. Λεω οτι καλα - εξοχα - Ροτβαιλερ υπαχουν σημερα απανταχου του πλανητη.
Και οχι μονο στη Γερμανια.
Στη Γερμανια υπαρχουν μονο μερικες γραμμες αιματος και δεν δεχονται να χρησιμοποιησουν αλλες - αυτο κανει κακο στον γονιδιακο πλουτο της φυλης. Και το σκυλο απο τη Σκανδιναβια π.χ. σαν εκτροφεας ισως θα ειχες κερδος να τον χρησιμοποιησεις οχι για τους σκυλους του ADRK που εχει στο πετιγκρι του αλλα για τους αλλους...που οι γραμμες τους δεν υπαρχουν στη Γερμανια...και τον Αμερικανο και τον Αγγλο και τον Ιρλανδο και τον Νεοζηλανδο επισης κοκ...για ολα αυτα τα αιματα που χαθηκαν απο την Ευρωπη και υπαρχουν αλλου και ειναι χρησιμα...μαλλιασε η γλωσσα μου πια η μαλλον τα δαχτυλα μου στο πληκτρολογιο...Γενετικος πλουτος! Γονιδιακη ποικιλλια!
Πιστευω οτι εισαι πολυ εξυπνος και εχεις καταλαβει εξ αρχης αυτο που λεω, και το λεω ξεκαθαρα εξ αρχης. Γιατι κανεις πως δεν καταλαβαινεις? Ποσο πιο λιανα να το κανω?
Τα καλυτερα Ντομπερμαν πως γινεται αυτη τη στιγμη να μην ειναι στη Γερμανια? Εκει πως εγιναν τα αλεπουδακια 110?
Δεν νομιζω οτι ολοι οι ομιλοι φυλης στον κοσμο ειναι θρασυδειλοι. Τη συνεργασια επιδιωκουν και πλαταινουν τις δικες τους επιλογες - μονοπλευρα, γιατι ο ADRK δεν πλαταινει τις δικες του...οποτε βγαινουν κερδισμενοι. Οταν πχ κερδιζε παντου ο Rottriver's Gaston -και στη Γερμανια - και ήθελαν να τον χρησιμοποιησουν καποιοι γερμανοι εκτροφεις τους απαγορευτηκε γιατι ο σκυλος δεν ειχε πετιγκρι ADRK...
To κουρασαμε το θεμα, το αερισαμε, δυιλισαμε τον κωνωπα και καταπιαμε την καμηλο, νομιζω οτι οποιος θελει να καταλαβει καταλαβε, οποιος δεν θελει δεν καταλαβε, οπως λεει και ο Προμηθεας για τα μυαλα και τα αλεξιπτωτα...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Για τους άλλους ... Για να ανοίξω τα αίματα λοιπόν ... ναι ίσως να τον προτιμήσω ΟΤΑΝ έχω την εκτροφική βάση που χρειάζομαι, αλλιώς δεν ξέρω τί κάνω, είναι απλό.

Ατοφια εκτροφική βάση δεν έχει κανένας. Η Γερμανία είναι μονόδρομος, για μένα. Για άλλους ίσως όχι.

Λεω οτι καλα - εξοχα - Ροτβαιλερ υπαχουν σημερα απανταχου του πλανητη.
ΝΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ

Στη Γερμανια υπαρχουν μονο μερικες γραμμες αιματος και δεν δεχονται να χρησιμοποιησουν αλλες - αυτο κανει κακο στον γονιδιακο πλουτο της φυλης.
ΑΝ χρησιμοποιούσαν ΚΑΙ οι Γερμανοί άλλες, θα ήταν χειρότερο. Σκέψου το λίγο. Χρησιμοποιούν όλοι οι άλλοι. Η Γερμανία κρατάει έναν σταθερό σκληρό πυρήνα, και είναι ό,τι καλύτερο για την φυλή.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οχι. Λεω οτι καλα - εξοχα - Ροτβαιλερ υπαχουν σημερα απανταχου του πλανητη.
Στη Γερμανια υπαρχουν μονο μερικες γραμμες αιματος και δεν δεχονται να χρησιμοποιησουν αλλες - αυτο κανει κακο στον γονιδιακο πλουτο της φυλης. Και το σκυλο απο τη Σκανδιναβια π.χ. σαν εκτροφεας ισως θα ειχες κερδος να τον χρησιμοποιησεις οχι για τους σκυλους του ADRK που εχει στο πετιγκρι του αλλα για τους αλλους...που οι γραμμες τους δεν υπαρχουν στη Γερμανια...και τον Αμερικανο και τον Αγγλο και τον Ιρλανδο και τον Νεοζηλανδο επισης κοκ...για ολα αυτα τα αιματα που χαθηκαν απο την Ευρωπη και υπαρχουν αλλου και ειναι χρησιμα...μαλλιασε η γλωσσα μου πια η μαλλον τα δαχτυλα μου στο πληκτρολογιο...Γενετικος πλουτος! Γονιδιακη ποικιλλια!
Πιστευω οτι εισαι πολυ εξυπνος και εχεις καταλαβει εξ αρχης αυτο που λεω, και το λεω ξεκαθαρα εξ αρχης. Γιατι κανεις πως δεν καταλαβαινεις? Ποσο πιο λιανα να το κανω?
Τα καλυτερα Ντομπερμαν πως γινεται αυτη τη στιγμη να μην ειναι στη Γερμανια? Εκει πως εγιναν τα αλεπουδακια 110?
Δεν νομιζω οτι ολοι οι ομιλοι φυλης στον κοσμο ειναι θρασυδειλοι. Τη συνεργασια επιδιωκουν και πλαταινουν τις δικες τους επιλογες - μονοπλευρα, γιατι ο ADRK δεν πλαταινει τις δικες του...οποτε βγαινουν κερδισμενοι. Οταν πχ κερδιζε παντου ο Rottriver's Gaston -και στη Γερμανια - και ήθελαν να τον χρησιμοποιησουν καποιοι γερμανοι εκτροφεις τους απαγορευτηκε γιατι ο σκυλος δεν ειχε πετιγκρι ADRK...
To κουρασαμε το θεμα, το αερισαμε, δυιλισαμε τον κωνωπα και καταπιαμε την καμηλο, νομιζω οτι οποιος θελει να καταλαβει καταλαβε, οποιος δεν θελει δεν καταλαβε, οπως λεει και ο Προμηθεας για τα μυαλα και τα αλεξιπτωτα...
ΑΚΡΙΒΩΣ

τα καλυτερα ντόμπερμαν δεν είναι στην Γερμανία

για αυτό και ο χαρακτήρας τους πάει από το κακό στο χειρότερο

για αυτό και δεν υπάρχουν πλέον dobermann στην αστυνομία

για αυτό δεν συμμετέχουν (με ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ εξαιρέσεις) σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα εργασίας

οπου εφυγε φυλή από τον ΄έλεγχο΄ των Γερμανών χάθηκε ο χαρακτήρας

dobermann , boxer, riesesnauzer κλπ

καλά μορφολογικά δείγματα υπάρχουν σε όλο τον κόσμο

overall (εργασία, υγεία, χαρακτήρας, μορφολογία) ΜΟΝΟ στην Γερμανία

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
overall (εργασία, υγεία, χαρακτήρας, μορφολογία) ΜΟΝΟ στην Γερμανία

αν το ψαξεις λιγο θα δεις οτι δεν ειναι ετσι...μηπως το ψαχτηρι σου δουλευει μονο Γερμανια μερια? ψαξε και αλλες χωρες και θα δεις...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ΑΝ χρησιμοποιούσαν ΚΑΙ οι Γερμανοί άλλες, θα ήταν χειρότερο. Σκέψου το λίγο. Χρησιμοποιούν όλοι οι άλλοι. Η Γερμανία κρατάει έναν σταθερό σκληρό πυρήνα, και είναι ό,τι καλύτερο για την φυλή.

και αν θελουν καποιοι να χρησιμοποιησουν - εστω πειραματικα - και δεν τους αφηνουν? ειναι σωστο? μονο και μονο επειδη ειχαν την ατυχια να βρισκονται εκει? και αρνουνται την περιπτωση να βγαλουν σπουδαια αποτελεσματα με συνδυασμο το δικο τους σκληρο πυρηνα και τα αλλα αιματα? Εγω ξερω οτι ο εκτροφεας που εχει χτισει μια γερη γραμμη απο θηλυκα μπορει να εισαγει κατα καιρους ξενο αιμα απο διαφορα αρσενικα χωρις να χανει τη βαση του. Μηπως το λαθος ειναι που δινεται η μεγαλυτερη βαρυτητα στα αρσενικα στη Γερμανια και δεν χτιζουν κυριαρχες γραμμες θηλυκων? Μηπως?