molotof τη μία μας λες ότι το μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης κάνει κακό στο σκύλο και από την άλλη ότι μας περνάνε για χαζούς. Στη μία μιλάς για όριτζεν και στην άλλη για ακάνα. Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο?
Κι από που προέρχεται αυτό το "30% Πρωτεΐνη"?
Μάλιστα...Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρος, αν το κρέας αφυδατωθεί, το ποσοστό της πρωτεϊνης δε θα ανέβει;
Συνήθως το ποσοστό της υγρασίας είναι περίπου στο 8-10%.τότε πολύ πιθανόν το ποσοστό του κρέατος στην τροφή που ταίζουμε να μην υπερβαίνει καν το 40%.
Μια σκέψη έκανα, μπορεί να είναι και λανθασμένη!
Προφανώς εννοείς ότι από το 60% που θα έπρεπε να είναι το ποσοστό της πρωτεϊνης στην ξηρά πέφτει τελικά στο 30-40% οπότε ψάχνεις να βρεις το υπόλοιπο 20-30% έτσι ?Το νέο ποσοστό πρωτεΐνης είναι στο 60%
Η μόνο υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι ότι με την αφυδάτωση καταστρέφεται μεγάλο μέρος της πρωτεΐνης. Μου φαίνεται λογικό μιας και στο μαγειρεμένο φαγητό καταστρέφεται μέρος των θρεπτικών συστατικών.
εφόσον μιλάμε για πρωτεΐνη σε απόλυτους αριθμούς (γραμμάρια ας πούμε) και όχι σε ποσοστά... μας ενδιαφέρει όμως και η ποιότητά της... κι αυτή ορίζεται από την προέλευσή της....αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η συνολική ημερήσια ποσότητα της πρωτεϊνης έτσι δεν είναι ?
Χμμμμμμ....κατάλαβα, είναι προφανές πως είναι θέμα ερμηνείας, τι εννοώ:Φίλε bull,
επίτρεψέ μου να σου πω πως ο συλλογισμός του kkranis είναι σωστός! Me δεδομένο λοιπόν πως το 75% της ττροφής αποτελεί κρέας, τότε η πρωτεΐνη θα έπρεπε να βρίσκεται περίπου στο 45% (42% αν η αφυδάτωση διατήρησε ένα 10%)
Όλα τα συμπληρώματα που αναφέρεις και που θεωρητικά αποτελούν το 25% της τροφής δεν μπορούν να έχουν αρνητική πρωτεΐνη (απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα) άρα και συμβάλλουν στην αύξηση και όχι στην μείωσή της.
Η Acana έχει ποσοστό πρωτείνης 34% περίπου οπότε στα 250 γραμμάρια Acana θα πάρεις 85 γραμμάρια πρωτείνης, αλλά αυτό που κολλάει ?ενω με 250 γραμμαρια ξηρας acana?
Για αυτό είπαμε πως αν το ποσοστό σε κρέας είναι 75% τότε η πρωτεΐνη θα είναι στο σύνολό της τροφής (στο 100%) κατ' ελάχιστον περίπου 45% (ανάλογα με το ποσοστό αφυδάτωσης) το υπόλοιπο 25% της τροφης θα αποτελείται από λοιπό συστατικά που αν για παράδειγμα έχουν έναν απόλυτο μέσο όρο περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη 10%, τότε προσθέτουν στο σύνολο ακόμα 2,5%να μου επιτρέψετε μια μαθηματική διόρθωση...
αν έχουμε α, β, γ, δ, ε συστατικα μιας τροφης με 20% πρωτείνη, 14%, 25%, 5%, 10% πρωτείνη και όλα αυτά τα αναμείξουμε...
το τελικό ποσοστό πρωτείνης θα είναι 20*(συντελεστης ποσοστού ανάμειξης) + 14*( ) + 25*( ) +5*( ) + 10 *( )
συγνωμη για την μαθηματικη παρεμβαση...