Acana - Origen

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
αν ξεκινησεις κ τον τρεχεις καμια βδομαδουλα,θα δεις οτι θα δεχτει κ την παραπανω ο οργανισμος του.παντως ,αν ειναι στασημο το ζωακι,δεν τρεχει πολυ κτλ,κατεβα κ κατω απο τα 500.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Μια που λέτε για διάροια...
Του δίνω Acana 3 μήνες τώρα. Κι η κατάσταση είναι ίδια από την αρχή μέχρι τώρα.
Όταν την τρώει σκέτη, κάνει στο τέλος μια σταλιά διάροια.
Όταν την τρώει ανεμιγμένη με μαγειρευτό, γίνεται το πανηγύρι της διάροιας.
Κι όταν την τρώει με τριμμένο τυρί μέσα, κάνει κάτι ενδιάμεσο των παραπάνω περιπτώσεων.
Ρώτησα τη γιατρό και μου λέει να του τη βάζω σκέτη.
Αλλά τότε υποσιτίζεται, γιατί δεν την τρώει με όρεξη, όπως όλες τις ξηρές τροφές που έχει φάει.

Σκεφτόμουν, αν του αναμίξω Acana με μία ξηρή τροφή άλλης εταιρείας, με χαμηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης... τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει;
Το έχει επιχειρήσει κανείς;
Ευχαριστώ.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Ολα τα σκυλια που ξερω να τρωνε acana κανουν στο τελος λιγη διαροια μετα απο 6-7 μηνες εφτιαξε ο δικοσ μου αλλα και π;αλι 1 στης 10 θα κανει διαροια.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Συγγνώμη που θα το κάνω αυτό!
Αλλά μπορείς να μου δώσεις να καταλάβω το μέγεθος της διάροιας;
Γιατί πάει στο καλό...(που και πάλι δε θέλω) πολύ λίγο στο τέλος, αλλά 1 στις 10 τι ποσότητα κάνει;
Ο δικός μου κάνει πιο πολύ πάντως κι ο μόνος λόγος, που δεν την έχω κόψει, είναι για να μην του αλλάζω συνέχεια τροφή.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω μια περιοδο που τους την ανακατευα και με μιας αλλης εταιρειας ξηρα τροφη τα κακα ηταν σχεδον ολες τις φορες διαρροια οποτε και το εκοψα. Με τυρακι-γιαουρτι-σαλμονελαιο-κονσερβα που τους την ανακατευω τωρα δεν εχουμε προβλημα διαρροιας.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Να ρωτησω και εγω κατι ο αφελης? Γιατι δινετε acana εφοσον ο σκυλος κανει διαρροια? Ειναι επιτρεπτο αυτο ? Δεν ειναι σημαδι οτι δεν την χωνευει σωστα ο σκυλος, και την αποβαλει κατα αυτο τον τροπο? Εγω π.χ. δινω Royal Canin Giant Adult στον δικο μου και δεν κανει. Και μπορω να πω οτι απο τοτε που την αλλαξα απο puppy σε adult εχουν μειωθει και τα κοπρανα του. Το λεω γιατι σκεφτομουν να του την αλλαξω και να του δωσω και εγω acana μπας και την τρωει με μεγαλυτερη ορεξη αλλα εχω ακουσει πολλους που λενε για διαρροια για αυτην την ξηρα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εμενα δεν μου κανουν διαρροιες. Μονο οταν τους την ανακατευα με την αλλη ξηρα. Οταν τη σταματησα,
σταματησαν και οι διαρροιες! Παντως τα δικα μου την τρωνε με πολλη μεγαλυτερη ορεξη απότι την Royal.
Τους ταιριαξε καλυτερα!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Η αλήθεια είναι ότι την Acana, την τρώει! ενώ την Orijen και την Hill's, που του έδινα, δεν τις έτρωγε!
Οπότε είναι ένας λόγος που του δίνω ακόμα αυτήν!
Επίσης, όσες φορές ρώτησα κι εδώ στο φόρουμ, αλλά και τη γιατρό, μου είπαν όλοι να του δώσω χρόνο και μετά να κρίνω, αν του πάει ή όχι!
Κι από τρίχα, μυρωδιά στόματος και ποσότητα περιτωμάτων πάει καλά.

Ο δεύτερος λόγος που του τη δίνω ακόμα, είναι γιατί μέσα σε 11 περίπου μήνες ζωής του έχω αλλάξει 3 τροφές... οπότε δε με παίρνει για πολλούς ακόμα πειραματισμούς!
Γι' αυτό κι οι ερωτήσεις μου!
Κατά τα άλλα έχεις δίκιο!

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Παιδια την αcana αργει να τη συνιθισει ο σκυλος ενας λογος της διαροιας ειναι η υπερβολικη προτεινη.Φιλε ricos εγω απλα πειραματιζομαι ακομα με τη τροφη και βλεπω οτι σιγα σιγα βελτιωνεται.Ειναι το πρωτο σακι adult που του δινω.Αν δω οτι κατι δε παει καλα θα του την αλλαξω απλα δε ξερω ποια να του δοσω σε εναλλακτικη.εσυ ποσο αγοραζεις τη royal giant???Δε βγαζει η royal για τη δικια σου φυλη????και αν ναι γιατι δε δινεις αυτη???

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Παιδια την αcana αργει να τη συνιθισει ο σκυλος ενας λογος της διαροιας ειναι η υπερβολικη προτεινη.Φιλε ricos εγω απλα πειραματιζομαι ακομα με τη τροφη και βλεπω οτι σιγα σιγα βελτιωνεται.Ειναι το πρωτο σακι adult που του δινω.Αν δω οτι κατι δε παει καλα θα του την αλλαξω απλα δε ξερω ποια να του δοσω σε εναλλακτικη.εσυ ποσο αγοραζεις τη royal giant???Δε βγαζει η royal για τη δικια σου φυλη????και αν ναι γιατι δε δινεις αυτη???
Την Royal Giant Adult την βρισκω 60 ευρω το 15 κιλο σακι. Δεν βγαζει για μπουλμαστιφ συγκεκριμενο κωδικο και ετσι παιρνω αυτη που κανει για ολα τα γιγαντοσωμα σκυλια. Μεχρι τωρα ειμαι ικανοποιημενος με την Royal, το μονο που με πειραζει ειναι οτι ο σκυλος θελει και κατι μεσα στην ξηρα τροφη για να την φαει, οπως λιγο μαγειρευτο φαι απο το δικο μας, λιγο γιαουρτι, λιγο κονσερβα κτλ. Σκετη δεν την τρωει!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Την Royal Giant Adult την βρισκω 60 ευρω το 15 κιλο σακι. Δεν βγαζει για μπουλμαστιφ συγκεκριμενο κωδικο και ετσι παιρνω αυτη που κανει για ολα τα γιγαντοσωμα σκυλια. Μεχρι τωρα ειμαι ικανοποιημενος με την Royal, το μονο που με πειραζει ειναι οτι ο σκυλος θελει και κατι μεσα στην ξηρα τροφη για να την φαει, οπως λιγο μαγειρευτο φαι απο το δικο μας, λιγο γιαουρτι, λιγο κονσερβα κτλ. Σκετη δεν την τρωει!
Αυτο ακριβως το προβλημα ειχα και εγω με την Royal. Δεν μου την τρωγανε σκετη. Και το κοστος για 1,5 σακια
το μηνα και 30 κονσερβες ηταν αρκετα δαπανηρο. Ετσι γυρισα στην Acana την οποια την τρωνε σκετη, ασχετα αν
εγω μια στο τοσο τους βαζω κατι για νοστιμια!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Θοδωρή, μου φαίνεται λιγάκι περίεργο που ο Solo χρειάζεται και κάτι άλλο μέσα για να τη φάει. Ισως να φταίει το γεγονός ότι του ξεκινήσατε εσείς το "κάτι τις του" και συνήθισε. Η Μόκα, ότι και να της δώσεις θα το φάει με ραγδαίο ρυθμό. Τώρα, όπως σου έχω πει, της ελαττώνω την Giant Adult και της αυξάνω σταδιακά την Orijen (regional red - 38% πρωτεϊνη), ώστε να δω αν της πηγαίνει. Σε πρώτη ανάγνωση, της αρέσει πάρα πολύ, περισσότερο από τη Royal. Να δούμε σιγά-σιγά και τα κακά...
Επίσης, αν δεν κάνω κάποιο χοντρό λάθος, η δοσολογία της Royal Giant Adult είναι περίπου 630gr/ημέρα x 28% πρωτεϊνη = 176gr πρωτεΐνης, ενώ της Orijen Regional Red είναι περίπου 300gr/ημέρα x 38% πρωτεΐνη = 114gr πρωτεΐνης. Θα σε ενημερώσω για την εξέλιξη της τροφής αυτής.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
@ johnk

Ποσο αγορασες την Regional Red αν επιτρεπεται?
Για την ώρα έχω αγοράσει 2 μικρά (των 2,5kgr) επειδή δοκιμάζω τη μετάβαση. Το σακί των 13,5kgr νομίζω ότι κοστίζει 76€, αλλά το συγκεκριμένο μαγαζί (εκτός αν είναι γενική πολιτική της αντιπροσωπείας) προσφέρει το 10ο σακί που θα αγοράσεις δωρεάν, οπότε το κόστος πέφτει στα 68,5€.
Αν επιτρέπεις να κάνω ένα ακόμα σχόλιο, με βάση και ένα άλλο θέμα που παρακολουθώ εδώ, σε τέτοιες εποχές θεωρώ ότι αν συνεχίσω με την τροφή αυτή το κόστος θα είναι χαμηλότερο από τα 76€.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eιναι Αγια Παρασκευη το μαγαζι που ψωνιζεις? Γιατι το συγκεκριμενο καταστημα μου ειπε κ εμενα για τα δεκα σακια.Δεν γνωριζω αν ειναι πολιτικη της εταιριας.
Η Regional Red ερχεται δηλαδη στην τιμης της Acana Pacifica.Μαλιστα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog