Acana - Origen

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΕΓΩ δεν ειπα ( προτεινα ) ποτε και σε κανεναν που και πως να ξοδεψει τα λεφτα του

ουτε ειπα ποτε ( απο οσο θυμαμε τουλαχιστον ) οτι το ταδε προιον / μαρκα ειναι καλυτερο απο το αλλο

για αυτο και δεν θα σου βρω κανεναν λόγο για τον οποίο θα πρεπει να προτιμησεις το Α απο το Β

οπως προείπα

απαντησα σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ( λανθασμένη ) διαπιστωση σου οτι ολοι οι κωδικοι της Royal Canin εχουν σαν πρωτο συστατικο το ρυζι

τιποτα παραπανω , τιποτα παρακατω

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
ΕΓΩ δεν ειπα ( προτεινα ) ποτε και σε κανεναν που και πως να ξοδεψει τα λεφτα του

ουτε ειπα ποτε ( απο οσο θυμαμε τουλαχιστον ) οτι το ταδε προιον / μαρκα ειναι καλυτερο απο το αλλο

για αυτο και δεν θα σου βρω κανεναν λόγο για τον οποίο θα πρεπει να προτιμησεις το Α απο το Β

οπως προείπα

απαντησα σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ( λανθασμένη ) διαπιστωση σου οτι ολοι οι κωδικοι της Royal Canin εχουν σαν πρωτο συστατικο το ρυζι

τιποτα παραπανω , τιποτα παρακατω
Δεν ειπα οτι εκανες κατι απολα αυτα. Αυτο που δεν μου λες εσυ, ειναι αν πραγματικα πιστευεις οτι ισχυουν τα γραφομενα. Ολοι οι κωδικοι, γραφουν οτι ναναι, αυτο λεω εγω. Αν εχεις ιδεα απο παραγωγη, κοστος και κερδος θα καταλαβεις οτι αυτα που λενε ειναι μουφες. Δεν σε κατηγορησα για κατι, απλα σου εξηγω το σκεπτικο μου και προσπαθω να καταλαβω το δικο σου. Αντιθετα, εσυ ησουν αυτος που ειρωνευτικε.. (χωρις να εχει μεγαλη σημασια το τελευταιο..) Να σου πω κιολλας, οτι ολα αυτα τα εχω συζητησει με εμπορο, που απο εκει αγοραζα RC για την δικια μου, και με ξεκολλησε. Θα μπορουσε απλα να μου πουλαει....

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Επίτρεψέ μου πάντως να αμφιβάλλω για τη σημασία των αιματολογικών εξετάσεων...:rolleyes:
Μια βιοχημικη μπορει να δειξει κατα ποσο εχουν ζοριστει οργανα οπως συκωτι, νεφρα κλπ... αρα εχει καποια σημασια. Ετσι και αλλιως κανω σε ολα τα σκυλια μου καθε Νοεμβρη αυτες τις εξετασεις, και μεσω αυτων διαπιστωσα και το προβλημα (που εξαιτιας μου ειχε δημιουργηθει) λογο διατροφης, στα νεφρα της Κιρκης. Απλα δεν ξερω αν 6 μηνες σε σκυλο 14 μηνων (το Νοεμβρη) ειναι αρκετοι για να δειξουν κατα ποσο και αν, επιβαρυνονται τα οργανα του απο τροφες με μεγαλυ συγκεντρωση πρωτεινης.

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Ναι, μια βιοχημική μπορεί να σου δείξει αν υπάρχει πιθανή βλάβη κάπου αλλά μπορεί να είναι και παραπλανητική μερικές φορές και να σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Παράδειγμα προσωπικό: κάνω κάθε χρόνο εξετάσεις αιματολογικές και βιοχημικές, πάντα ο δείκτης CK (creatine kinase) είναι ανεβασμένος (λόγω γυμναστικής) και έχει τύχει γιατροί να μου συστήσουν ξεκούραση και προσοχή για να μην πάθει η καρδιά μου τίποτα...:rolleyes::paja1:
Όταν αυτός ο δείκτης είναι ανεβασμένος υποδηλώνει σημάδι ζημιάς της καρδιάς (συνήθως μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου) αλλά ανεβαίνει φυσιολογικά όταν γυμνάζεσαι και μάλιστα όσο πιο σκληρά τόσο περισσότερο. Άρα ένας άνθρωπος που δεν το γνωρίζει θα νόμιζε ότι πεθαίνει αν έβλεπε το δείκτη ανεβασμένο και το γιατρό να κινδυνολογεί...:D
Εν κατακλείδι, θέλω να πω ότι πολλές φορές οι ανεβασμένες τιμές ενός δείκτη μπορεί να δείχνουν ότι είτε υπάρχει ζημιά είτε υπερλειτουργεί ένα όργανο. Το δεύτερο δεν είναι σε καμία περίπτωση οπωσδήποτε σημάδι ότι υπάρχει ζημιά, η καρδιά π.χ. όλων των αθλητών υπερλειτουργεί μονίμως, αυτό δε σημαίνει ότι η γυμναστική βλάπτει την καρδιά, μάλλον το αντίθετο, καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου...:)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Σύμφωνοι, αλλα αν δειχνει οτι υπερλειτουργει το νεφρο; ..τοτε μαλλον κουραζεται και θα εξαντληθει πιο γρηγορα αποσο πρεπει. Φυσικα, τις εξετασεις θα τις μεταφρασει ο γιατρος μου - που γνωριζει πολυ καλα τα σκυλια μου, τις δραστηριοτητες τους , τη διατροφη τους και κατα τη γνωμη μου (και οχι μονο) ειναι απο τους καλυτερους. Οτι μπορει τελικα να μην μας οδηγησουν σε καποιο ασφαλες συμπερασμα σε σχεση με την συγκεκριμενη τροφη, και αυτο παιζει - δεν το εχω αποκλεισει. :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν ειπα οτι εκανες κατι απολα αυτα. Αυτο που δεν μου λες εσυ, ειναι αν πραγματικα πιστευεις οτι ισχυουν τα γραφομενα. Ολοι οι κωδικοι, γραφουν οτι ναναι, αυτο λεω εγω. Αν εχεις ιδεα απο παραγωγη, κοστος και κερδος θα καταλαβεις οτι αυτα που λενε ειναι μουφες. Δεν σε κατηγορησα για κατι, απλα σου εξηγω το σκεπτικο μου και προσπαθω να καταλαβω το δικο σου. Αντιθετα, εσυ ησουν αυτος που ειρωνευτικε.. (χωρις να εχει μεγαλη σημασια το τελευταιο..) Να σου πω κιολλας, οτι ολα αυτα τα εχω συζητησει με εμπορο, που απο εκει αγοραζα RC για την δικια μου, και με ξεκολλησε. Θα μπορουσε απλα να μου πουλαει....
Tο κουράσατε όμως..
Nομίζω πως ο Μάκης ήταν ξεκάθαρος με αυτό που είπε..

Από εκεί και πέρα συμφωνώ μαζί του ..πως καλό είναι να μην προτείνουμε έφοσον ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και δεν πάνε όλες οι τροφές στα σκυλιά μας..
Τα κριτήρια μας λοιπόν ας είναι και υποκειμενικά, εξαρτώμενα από τον οργανισμό του σκυλιού μας και της τσέπης μας.

Last edited:

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
το τι ταιριαζει στην τσεπη μας το καταλαβαινω αλλα τα υπολοιπα ειναι κατα 95% αντικειμενικα. Δηλαδη τι να κανουμε τωρα που ορισμενες τροφες ειναι καλυτερες απο αλλες να εθελοτυφλουμε και να λεμε οτι αυτη ταιριαζει στο σκυλι μας; Ειναι πολυ πιθανον ενα σκυλι να φαει και τη χειροτερη τροφη και να ειναι μια χαρα αυτο δε λεει τιποτα φαντασου ομως πως θα ηταν αν ετρωγε και καλυτερα. Καλα ειναι καμια φορα ορισμενα θεματα οπως η διατροφη να μαθουμε να τα αναλυουμε και να μη λεμε μονο α αυτη ταιριαξε στο σκυλι μου και δεν την αλλαζω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δηλαδη τι να κανουμε τωρα που ορισμενες τροφες ειναι καλυτερες απο αλλες να εθελοτυφλουμε και να λεμε οτι αυτη ταιριαζει στο σκυλι μας; Ειναι πολυ πιθανον ενα σκυλι να φαει και τη χειροτερη τροφη και να ειναι μια χαρα αυτο δε λεει τιποτα φαντασου ομως πως θα ηταν αν ετρωγε και καλυτερα. Καλα ειναι καμια φορα ορισμενα θεματα οπως η διατροφη να μαθουμε να τα αναλυουμε και να μη λεμε μονο α αυτη ταιριαξε στο σκυλι μου και δεν την αλλαζω.
καλό είναι να μην προτείνουμε έφοσον ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και δεν πάνε όλες οι τροφές στα σκυλιά μας..
Τα κριτήρια μας λοιπόν ας είναι και υποκειμενικά, εξαρτώμενα από τον οργανισμό του σκυλιού μας και της τσέπης μας.
και συμπληρώνω..
Ας πάρουμε μια τροφή αποδεκτή από πολλούς..
Tην acana.., που προσωπικά δίνω και όλας..
Η acana έχει "πειράξει" πολλά σκυλιά γιατί απλά δεν τους "πήγαινε" και σε ιδιοκτήτες έμπειρους που είχαν πολλά σκυλιά και ήξεραν να κρίνουν.

Η ας πάρουμε την όριτζεν με την πολύ υψηλή πρωτεΐνη που πολλοί δίνουν και πολλά σκυλιά δεν έχουν πάθει τίποτα, παρότι έχει ενεχοποιηθεί (και προσωπικά είμαι αυτής της άποψης) ότι πειράζει το συκώτι..
Πως λοιπόν εγώ θα προτείνω εφόσον πέρα από το να ξέρουμε να διαβάσουμε τις αναλογίες και τα συστατικά.. , θα πείσω τον κάθε ενδιαφερόμενο να πάρει την καλύτερη κατά τα κριτήρια μου τροφή, όταν πολλά σκυλιά έχει πειράξει σε όλες σχεδόν τις μάρκες του εμπορίου..
Αυτό συμβαίνει γιατί ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και πέρα από την προσαρμογή που χρειάζεται ο οργανισμός από την μια τροφή στην άλλη, δεν "πάει" πάντα σε όλους τους οργανισμούς.
Παράγοντες για αυτό είναι η δυσανεξία που μπορεί να έχει ένα σκυλί σε κάποιο συστατικό..ή κάποια ευαισθησία.

Ένας από τους λόγους που πλέον δεν είναι υπόμνημα και το dogfood analysis..

Last edited:

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Μηπως τους πειραξε επειδη χρονια ειχαν συνηθισει σε καλαμποκια και ρυζια, λεω εγω τωρα. Οσο για οτι πειραζει η πρωτεινη το συκωτι δεν ξερω ποσες φορες ακομα και σε ποσα θεματα πρεπει να βαλουμε τις ερευνες που δειχνουν το αντιθετο, εχουμε γραψει βασιζομενοι σε τελευταιες ερευνες για το ρολο της πρωτεινης καθως εξηγησαμε οτι αν ισχυει αυτο τοτε και η barf βγαινει αχρηστη. Εσυ αφου λες οτι εισαι κατα της πρωτεινης γιατι δινεις ακανα και αυτη υψηλο ποσοστο εχει γυρω minimum 33%.

ολοι οι οργανισμοι ειναι διαφορετικοι αλλα αν εξαιρεσουμε συγκεκριμενες περιπτωσεις παντου υπαρχει ενας μπουσουλας, και πως να το κανουμε τα σκυλια δεν ειναι φυτοφαγα για να ταιζουμε καλαμποκια και ρυζια σε μεγαλο ποσοστο, εκτος βεβαια αν ειναι οικονομικο το θεμα

Last edited by a moderator:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μηπως τους πειραξε επειδη χρονια ειχαν συνηθισει σε καλαμποκια και ρυζια, λεω εγω τωρα.
Kαταρχήν δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για πολλές.
και όχι αυτές οι περιπτώσεις που γνωρίζω εγώ δεν είχαν συνηθίσει σε ρύζια και σε καλαμπόκια και δεν τίθεται θέμα συνήθειας εφόσον είπα..ας ξαναπω.. πως υπολογίζουμε και την προσαρμογή που χρειάζεται από την μια τροφή στην άλλη.

Οσο για οτι πειραζει η πρωτεινη το συκωτι δεν ξερω ποσες φορες ακομα και σε ποσα θεματα πρεπει να βαλουμε τις ερευνες που δειχνουν το αντιθετο, εχουμε γραψει βασιζομενοι σε τελευταιες ερευνες για το ρολο της πρωτεινης καθως εξηγησαμε οτι αν ισχυει αυτο τοτε και η barf βγαινει αχρηστη.

Πότε τα γράψαμε..??.. πότε τα είπαμε??..αν θες ενημέρωσε με γιατί δεν την άκουσα την ντουντούκα..

Εσυ αφου λες οτι εισαι κατα της πρωτεινης γιατι δινεις ακανα και αυτη υψηλο ποσοστο εχει γυρω minimum 33%.

Είπα πως δεν συμφωνώ με το τόσο μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης της οριτζεν..όχι ότι δεν θέλω η τροφή μου να έχει προτείνη.., θεωρώ πως της acana είναι σε σωστή αναλογια.

ολοι οι οργανισμοι ειναι διαφορετικοι αλλα αν εξαιρεσουμε συγκεκριμενες περιπτωσεις παντου υπαρχει ενας μπουσουλας, και πως να το κανουμε τα σκυλια δεν ειναι φυτοφαγα για να ταιζουμε καλαμποκια και ρυζια σε μεγαλο ποσοστο, εκτος βεβαια αν ειναι οικονομικο το θεμα
Πότε τέθηκε τέτοιο θέμα??:confused:

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
κανγκο για το οικονομικο εννοω οτι ισως καποιος να θελει να δωσει μια superpremium τροφη αλλα τα οικονομικα του δεν του επιτρεπουν οποτε σε κοινη την περιπτωση εννοειται πως θα δωσει οτι μπορει καλυτερο. Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι ενω υπαρχουν πια πολυ καλες τροφες σε ιδια τιμη με αλλες κατεμε πολυ χειροτερες διαλεγουμε τις πολυ χειροτερες. Εγω δε λεω μονο για την οριτζεν και την ακανα αρκετα καλη για μενα ειναι και η arden grange για παραδειγμα. Οσο για τα αλλα περι πρωτεινης υπαρχουν σε 2 θεματα απο οτι θυμαμαι ενα απο τα οποια παρεθεσε ο bull λιγοι ομως ασχοληθηκαν

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προφανώς ο Κώστας εννοεί αυτό το θέμα...

Ναι το υπέθεσα..

κανγκο για το οικονομικο εννοω οτι ισως καποιος να θελει να δωσει μια superpremium τροφη αλλα τα οικονομικα του δεν του επιτρεπουν οποτε σε κοινη την περιπτωση εννοειται πως θα δωσει οτι μπορει καλυτερο. Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι ενω υπαρχουν πια πολυ καλες τροφες σε ιδια τιμη με αλλες κατεμε πολυ χειροτερες διαλεγουμε τις πολυ χειροτερες. Εγω δε λεω μονο για την οριτζεν και την ακανα αρκετα καλη για μενα ειναι και η arden grange για παραδειγμα. Οσο για τα αλλα περι πρωτεινης υπαρχουν σε 2 θεματα απο οτι θυμαμαι ενα απο τα οποια παρεθεσε ο bull λιγοι ομως ασχοληθηκαν

Υπάρχει μια πληθώρα "καλών" τροφών..

Στην πραγματικότητα καμία δεν είναι καλή..
Καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με το μαγειρευτό ή την barf..

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις πηγες αυτών των συστατικών..ή να μένουμε μόνο σε αυτές που αναφέρονται.. χωρίς να υπολογίζουμε συντηρητικά κλπ..

Παρένθεση..
Για εμένα εκτός αυτών που σώζουν ένα σκυλάκι από τον δρόμο ή παίρνουν από καταφύγιο.., αυτοί που θα πάρουν ένα καθαρόαιμο είναι απαράδεκτο αν δεν έχουν να δώσουν για καλή τροφή*.., αν δεν μπορείς να δώσεις για καλή τροφή..δεν θα δώσεις για καλό ιατρό.., δεν θα δώσεις για πολλά..και πάει λέγοντας.

Το νόημα είναι πως δεν μπορούν να πηγαίνουν όλες οι τροφές σε όλους και αυτό ναι.. ισχύει και για την barf..πιθανόν και για το μαγειρευτό παρότι δεν γνωρίζω ακόμη προσωπικά τέτοια περίπτωση..

* καλή τροφή είναι μια πλήρης σε συστατικά τροφή, με σωστή αναλογία και να την δέχεται ο οργανισμός του σκύλου μας.

Last edited:

molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
δεν μπορω να καταλαβω κατι
δεδομενα
η orijen ειναι στην ελλαδα ειναι περιπου 2 χρονια
και η orijen σε σχεση με τις αλλες τροφες του εμποριου εχει το μικροτερο ποσοστο πωλησεων

αλλα
εχει κανει ζημια σε πολλα σκυλιά λογο της πρωτεινης της .

μαλιστα

ισως το γεγονος πως δεν εχει καλαμποκι ενω τα δικα μας σκυλια χρονια τωρα τρωνε σαν πτηνα
ισως να μην εχει βελτιωτικα γευσης που βρισκονται σε αφθονια στις τροφες του εμποριου?
ισως να μην εχει συντηριτικα και Ε ?
ισως ομως να φταιει πως στην ελλαδα μας που τα κοζα ειναι συγκεκριμενα και οι νταβατζιδες παντοδυναμοι .
ως ποτε ομως
μετα την orijen θα ερθει και η blue και η artemis (καμια σχεση με την αρτεμις για κυνηγοσκυλα).
εχω μεγαλη περιεργεια αυτες οι τροφες που θα εχουν λιγοτερο ποσοστο πρωτεινης που θα χτυπανε ?

Last edited:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
δεν μπορω να καταλαβω κατι
δεδομενα
η orijen ειναι στην ελλαδα ειναι περιπου 2 χρονια
και η orijen σε σχεση με τις αλλες τροφες του εμποριου εχει το μικροτερο ποσοστο πωλησεων

αλλα
εχει κανει ζημια σε πολλα σκυλιά λογο της πρωτεινης της .

μαλιστα

ισως το γεγονος πως δεν εχει καλαμποκι ενω τα δικα μας σκυλια χρονια τωρα τρωνε σαν πτηνα
ισως να μην εχει βελτιωτικα γευσης που βρισκονται σε αφθονια στις τροφες του εμποριου?
ισως να μην εχει συντηριτικα και Ε ?
ισως ομως να φταιει πως στην ελλαδα μας που τα κοζα ειναι συγκεκριμενα και οι νταβατζιδες παντοδυναμοι .
ως ποτε ομως
μετα την orijen θα ερθει και η blue και η artemis (καμια σχεση με την αρτεμις για κυνηγοσκυλα).
εχω μεγαλη περιεργεια αυτες οι τροφες που θα εχουν λιγοτερο ποσοστο πρωτεινης που θα χτυπανε ?
Μπορείς να παραθέσεις αν σου είναι εύκολο τις κλινικές μελέτες στις οποίες βασίζεις τα λεγόμενά (γραφόμενά) σου;

molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μπορείς να παραθέσεις αν σου είναι εύκολο τις κλινικές μελέτες στις οποίες βασίζεις τα λεγόμενά (γραφόμενά) σου;
βασιζομαι στην απλη λογικη οσο για κλινικες μελετες ακομα περιμενω να διαβασω για τα προβληματα υγειας που προκαλουν οι τροφες με μεγαλα ποσοστα πρωτεινης .

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
εγω ταιζω την σκυλιτσα μου 2 χρονια acana και οχι μονο δεν εχει προβλημα αλλα πεταει.
οσο για τριχωμα σαν μεταξι
αυτο περι προβληματων λογω πρωτεινης (30% περιπου) για να αποδειχθουν απο μελετες ετων σε χιλιαδες σκυλια
και αν στην Ελλαδα ειναι μονο 2 χρονια στον υπολοιπο κοσμο ολο και κατι θα ειχε λεχθει.Αμερικη και Ευρωπη

georgep

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2010
85
0
Δεν ειναι τυχαιο οτι ψηφηστηκε η καλυτερη τροφη παγκοσμιως.Απλως λογο της υψηλης περιεκτικοτητας σε πρωτεινη θελει μεγαλη προσοχη στην δοσολογια.

molotof

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
108
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
η proplan puppy εχει 30% πρωτεινη
η κανιν puppy εχει 33% πρωτεινη
η arden puppy εχει 32 %πρωτεινη

η acana puppy εχει 33% πρωτεινη και για αυτο εχουν προβλημα τα σκυλακια που την τρωνε ?
καποιος μας εχει χαζους για να μην πω κατι αλλο

α και η πρωτεινη ειναι το αθροισμα των συστατικων μιας τροφης . αθροισμα κρεατων ,αυγων και ψαριων .οσο περισσοτερο τσιτσι τοση περισσοτερη πρωτεινη στην τροφη .
εμενα δεν με νοιαζει τοσο η ποσοτητα της πρωτεινης οσο η προελευση της . μου αρκει να ειναι ζωικης προελευσης η πρωτεινη .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog