Δηλαδη τι να κανουμε τωρα που ορισμενες τροφες ειναι καλυτερες απο αλλες να εθελοτυφλουμε και να λεμε οτι αυτη ταιριαζει στο σκυλι μας; Ειναι πολυ πιθανον ενα σκυλι να φαει και τη χειροτερη τροφη και να ειναι μια χαρα αυτο δε λεει τιποτα φαντασου ομως πως θα ηταν αν ετρωγε και καλυτερα. Καλα ειναι καμια φορα ορισμενα θεματα οπως η διατροφη να μαθουμε να τα αναλυουμε και να μη λεμε μονο α αυτη ταιριαξε στο σκυλι μου και δεν την αλλαζω.
καλό είναι να μην προτείνουμε έφοσον ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και δεν πάνε όλες οι τροφές στα σκυλιά μας..
Τα κριτήρια μας λοιπόν ας είναι και υποκειμενικά, εξαρτώμενα από τον οργανισμό του σκυλιού μας και της τσέπης μας.
και συμπληρώνω..
Ας πάρουμε μια τροφή αποδεκτή από πολλούς..
Tην acana.., που προσωπικά δίνω και όλας..
Η acana έχει "πειράξει" πολλά σκυλιά γιατί απλά δεν τους "πήγαινε" και σε ιδιοκτήτες έμπειρους που είχαν πολλά σκυλιά και ήξεραν να κρίνουν.
Η ας πάρουμε την όριτζεν με την πολύ υψηλή πρωτεΐνη που πολλοί δίνουν και πολλά σκυλιά δεν έχουν πάθει τίποτα, παρότι έχει ενεχοποιηθεί (και προσωπικά είμαι αυτής της άποψης) ότι πειράζει το συκώτι..
Πως λοιπόν εγώ θα προτείνω εφόσον πέρα από το να ξέρουμε να διαβάσουμε τις αναλογίες και τα συστατικά.. , θα πείσω τον κάθε ενδιαφερόμενο να πάρει την καλύτερη κατά τα κριτήρια μου τροφή, όταν πολλά σκυλιά έχει πειράξει σε όλες σχεδόν τις μάρκες του εμπορίου..
Αυτό συμβαίνει γιατί ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και πέρα από την προσαρμογή που χρειάζεται ο οργανισμός από την μια τροφή στην άλλη, δεν "πάει" πάντα σε όλους τους οργανισμούς.
Παράγοντες για αυτό είναι η δυσανεξία που μπορεί να έχει ένα σκυλί σε κάποιο συστατικό..ή κάποια ευαισθησία.
Ένας από τους λόγους που πλέον δεν είναι υπόμνημα και το dogfood analysis..