A Dieu l' ami... Αντίο, ΦΙΛΕ...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Για αρκετά από τα νεώτερα μέλη μας, που ανοίγουν με ενθουσιασμό θέματα του τύπου “τι ράτσα να είναι ο σκυλάκος μου?”... ο Εκτορας, κατά τη γνώμη μου, είχε μέσα του ένα αριθμό (κυρίως μεγαλόσωμων) φυλών, ων ουκ έστιν αριθμός...

Για κάποια από τα πιο ψαγμένα μέλη μας, θα πρόσθετα ότι επικρατούσαν ίσως το Βελγικό Μαλινουά και κάτι μεγαλόσωμο, ραβδωτό...

Για τους δε λίγους – “άρρωστους” κυνόφιλους (και υπερβολικούς, όπως εγώ!), το έψαχνα χρόνια αυτό... και πάντα κατέληγα ότι δεν υπήρχε τίποτα πλησιέστερο από το Cao de Fila San Miguel… όμως, ο Εκτορας...

Δεν συμμετείχε ποτέ σε κάποιο pedigree της φυλής... δεν δόξασε τον εκτροφέα του στους στίβους ή στην εργασία... και, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα μπει ποτέ στη χρυσή σελίδα “In Memoriam”, κάποιου πασίγνωστου εκτροφείου... γιατί, απλά, δεν τον διεκδίκησε ποτέ οποιοσδήποτε εκτροφέας της φυλής... επί 12 ολόκληρα χρόνια...

Παρόλα αυτά, χθες, μιλώντας με κάποιον από τους “εμείς”, συμφωνήσαμε ότι δεν θυμόμαστε πάρα πολλούς ανθρώπους που έφυγαν με τόσο πολλή και ανυπόκριτη αγάπη γύρω τους... έτσι, μπορώ να πω, για ν’ αρχίσει το παραμύθι...

Ήταν μιά φορά ένα παληκάρι...
Αρχοντα παιδί και Ρήγισας καμάρι...​

Την απεριόριστη αγάπη και την αφοσίωση του Εκτορα, την είχαν τουλάχιστον 3 οικογένειες, καθώς και ή τετράποδη (στα τελευταία χρόνια) αγέλη του... ένα από τα άτομα που εισέπραξαν αυτή την αγάπη, αυτή τη γαλήνη και αυτή τη σιγουριά μαζί του, ήμουν κι εγώ...

Ο Εκτορας γεννήθηκε και έζησε στην πιο ”ανεβασμένη” 10ετία της Ελλάδας... το 2001 και, κατά ένα παραμυθένιο τρόπο, ο φύλακας άγγελος που συνοδεύει κάποια (ελάχιστα, δυστυχώς) αδέσποτα, τον οδήγησε (γιατί δεν μπορώ, με τίποτα, να ισχυριστώ ότι τον “πέταξε”), δυό μηνών κουτάβι, στο φυλάκιο της κατοικίας κάποιου πρέσβη... ο αστυνομικός βάρδιας που τον είδε πρώτος, φαίνεται ότι ήταν καλός άνθρωπος (αγνώστων λοιπών στοιχείων – δραστηριοτήτων – πεποιθήσεων) και τον χάϊδεψε... και τον τάϊσε... και εκείνος της επόμενης βάρδιας, επίσης... και ο επόμενος... και ο Εκτορας έμεινε (που αλλού θα έβρισκε ένα πιατάκι φαΐ και λίγο καθαρό νεράκι κι ένα χάδι και “φρουρά”?)... και τον τάϊζαν, με τη συμβολή των ανθρώπων από το διπλανό σπίτι, που ήταν οι δικοί μου άνθρωποι...

Ομως, ο χειμώνας ερχόταν... και έτσι, ο Εκτορας, με συνοπτικές διαδικασίες, πολύ ήσυχα κι απλά, έγινε μόνιμος κάτοικος του διπλανού σπιτιού... ο πρώτος τους σκύλος, που τους άλλαξε τη ζωή... αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας... με ένα σαφέστατο ρόλο: Ο Φύλακας άγγελος! Της οικογένειας... της μικρής κόρης, που ήταν τότε 11 ετών... της μαμάς, που έμενε μόνη για μήνες, μιάς και ο μπαμπάς εργαζόταν στο εξωτερικό για μεγάλα διαστήματα...

Και, βέβαια, ο ίδιος έζησε μιά “χλιδάτη” ζωή, που του άρεσε πολύ... έζησε σε ένα δρόμο της Φιλοθέης, όπου συναντούσε καθημερινά, στη βόλτα του, μερικά από τα πιο βαριά οικονομικά ονόματα... μετά, ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα τις τρέλλες και τα παιχνίδια σε ένα μεγάλο κήπο της Κηφισιάς, μιά εποχή που ήταν στα “ντουζένια” του... και, τέλος, “αποσύρθηκε” λίγο πιό βόρεια, σε ένα πιο μικρό κήπο, ανάλογο με τις δυνάμεις που διέθεταν, πλέον, αυτός και η μαμά του... αλλά, δίνοντας πάντα στην οικογένειά του τη σιγουριά ότι “δεν ανησυχούμε με τίποτα, γιατί εδώ υπάρχει ο Εκτορας”...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, με το πρίσμα του τι, κυριολεκτικά, σημαίνει “φύλακας”, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν ήταν πραγματικός φύλακας, ή όχι... αλλά αυτό πίστεψε η οικογένεια (και ήταν αρκετό αυτό, μιάς και συνοδεύτηκε από πολλή, καλή τύχη!)... αυτό πίστεψαν οι κατά καιρούς κηπουροί, τεχνικοί, ντιλιβεράδες και γείτονες και δημιουργήθηκε ο “θρύλος”... και, τελικά, ο μόνος που δεν ξέρω αν το πολυπίστεψε, ήταν ο ίδιος ο Εκτορας, ο οποίος παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια, ήρεμος, ατάραχος, ισορροπημένος, αλλά όντως ατρόμητος και λιγάκι “πειραχτήρι”, καταλαβαίνοντας ότι οι ξένοι τον φοβούνται (του άρεσε να τους κόβει τη χολή!)... τίμησε δεόντως και το δέσιμο στην καραβοαλυσίδα (όταν ερχόταν ο κηπουρός ή κάποιος άλλος) και όταν τον έδεναν, ήταν σαν να βλέπεις ένα θηρίο ανήμερο...

Το μόνο “προβληματάκι” του, ήταν οι άλλοι αρσενικοί σκύλοι! Κάτι μου θυμίζει αυτό, εξάλλου...
Εντάξει, ας μην αναφέρω τις γάτες... ούτε τα αεροπλάνα που πετούσαν χαμηλά, ή τα ελικόπτερα...
Ας μην αναφέρω ούτε τη φορά εκείνη που πήδηξε 3 μέτρα μάντρα, για να πάει να βρει τη σκύλα σε οίστρο, που περνούσε απ’ έξω... δεν είναι σωστά πράγματα αυτά...
Ας μην αναφέρω (γιατί θέλω πολύ να το ξεχνάω), τέλος, τη βραδιά εκείνη, που ο μικρότερος (11 ετών σήμερα – πλην “βαρβάτος”, μέχρι πρότινος) σκύλος της οικογένειας και ένας φίλος της οικογένειας θα θυμούνται για πάντα... μιάς και κατέληξαν και οι δύο στο νοσοκομείο... από ανθρώπινο λάθος... όταν ο Εκτορας τινάχτηκε πάνω από τον καναπέ, για να πιάσει τον μικρό (που έπαιρνε κρυφά μεζεδάκι) και ο φίλος (τελείως απονήρευτος – μα δεν διάβασε ποτέ το dogforum?) έβαλε το χέρι του στη μέση, για να τους χωρίσει...

Αντί γι’ αυτά, προτιμώ να θυμάμαι ότι στο σπίτι του έμεινε για 6 μήνες ο πατέρας μου, πολύ άρρωστος... και ο Εκτορας, για 6 μήνες, έμεινε ακοίμητος φρουρός δίπλα του (είτε στην πολυθρόνα την ημέρα, είτε στο κρεβάτι τα βράδια), δείχνοντας με τη γλώσσα του ότι, έτσι και κάποιος ξένος πλησίαζε (ή και “δικός μας” με λάθος τρόπο?), θα πραγματοποιούσε την απειλή του... ο Εκτορας, στον οποίο δεν επενδύθηκε ούτε μία ώρα εκπαίδευσης, ο Εκτορας που πήδαγε επάνω σου (από χαρά ή από “λύπη”), όταν ήταν κοντά στον πατέρα μου ήταν βελούδινος...

Ο Εκτορας δεν έφυγε ποτέ από το σπίτι του, να ξενοκοιμηθεί... δεν υπήρχαν πανσιόν και τέτοια αδιανόητα πράγματα! Πάντα, έμενε κάποιος από την ευρύτερη οικογένεια σπίτι στις περιόδους διακοπών και τον φρόντιζε... κι αν έλειπαν όλα αυτά τα μέλη της οικογένειας, βρισκόταν πάντα κάποιος φίλος για να μείνει με τον Εκτορα και να μην του λείπει τίποτα...

Συνεχίζεται...

• Like
Reactions: dimitris-skg

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και, μέσα στα χρόνια, απέκτησε και σκυλίσια παρεούλα, έστω και όχι πάντα με τη θέλησή του:

Στην αρχή ήταν ο (τώρα πιά γέρος και κουφός) μικρός του φιλαράκος, ο Doggy... ένα σκυλάκι με θανάσιμο μίσος για τα άλλα αρσενικά, αν πάρετε υπόψη σας ότι η οικογένεια τον έσωσε από μία αγέλη σκύλων που εκείνη την ώρα τον κομμάτιαζε... για χρόνια οι δυό αρσενικοί ζούσαν διαχωρισμένοι... μόνο τα 3 τελευταία χρόνια μπόρεσαν να συμβιώσουν... και (ώ του θαύματος), τον τελευταίο χρόνο άρχισαν να κοιμούνται και πλάϊ-πλάϊ... και ο μικρός να του κλέβει και το φαγητό... είδατε τι μπορεί να γίνει στα γεράματα? “Ανάγκα και Θεοί πείθονται”...

Κατόπιν, μιά κυνηγετική σκυλίτσα, παρατημένη σε βουνό (από τον γνωστό...), κακοποιημένη (από ανθρώπους αυτή) και φοβική, όσο δεν πήγαινε άλλο... 5 ετών πλέον και έχει (σχεδόν) ξεχάσει πια το μεγαλύτερο φόβο της, τους ανθρώπους... ο βασικός συντελεστής για να μπορέσει να επικοινωνήσει και να κοινονικοποιηθεί η Λίλλα, ήταν ο Εκτορας! Αρχηγός, πατέρας, μεγάλος αδελφός, τρυφερός φίλος... όλα σε ένα! Και από υποτακτική και φοβική σκυλίτσα, η Λίλλα άνθισε... και ανταπόδωσε: Θάπρεπε να βλέπετε τον τελευταίο χρόνο, με τι διακριτικότητα, τρυφερότητα, αλλά και σταθερότητα, η Λίλλα άρχισε να παίρνει κεφάλι στην αγέλη και να καταλαμβάνει, σταδιακά, όσο χώρο άφηνε ο Εκτορας... και, θάπρεπε να βλέπετε (εγώ, τουλάχιστον, με ιδιαίτερη συγκίνηση) πως τον προστάτευε, πλέον, η Λίλλα... σε κάθε βραχνό του γαύγισμα, δίπλα του... σε κάθε αναστεναγμό ή ανησυχία του, δίπλα του... η Λίλλα... δεν μπορώ να φανταστώ πως αισθάνεται χωρίς αυτόν...

Και, να μην ξεχάσω το αυτονόητο: Ο Εκτορας έγινε φοβερός φίλος τόσο με τη Νίνα μου, όσο και με τη Μόκα μου... και χόρτασε παιχνίδια και καβάλημα!!!

Και, τέλος, ο Εκτορας είναι ο μόνος κυριαρχικός, αρσενικός σκύλος που “περηφανεύτηκε” ότι βρέθηκε για αρκετή ώρα σε απόσταση μισού μέτρου από τον Casper (ομολογουμένως, με την παρουσία ενός – ας πούμε – “μάγου”), χωρίς την παραμικρή ένταση... αλλά δεν είμαστε και άπληστοι, οπότε κρίναμε καλό να μην επαναληφθεί η ωραία και σεμνή αυτή τελετή...

Τον τελευταίο καιρό, μερικούς μήνες τώρα, είχαμε αρχίσει να βλέπουμε πιο έντονα τα σημάδια των “γηρατειών”... μόνο που κάτι μου έλεγε ότι δεν είναι και πολύ “περήφανα” αυτά τα γηρατειά και άρχισα να τον παρατηρώ εντατικά... και όσο τον παρατηρούσα (και προσπαθούσα να δώσω διακριτικά το alert), τόσο μου φαινόταν ότι “κάτι” εξελίσσεται ραγδαία...
Εβλεπα αστάθεια στην κίνηση, τάση απομόνωσης και τα μάτια σχεδόν δακρυσμένα...
Και... “Γιάννη, είσαι υποχόνδριος και υπερβολικός με τα σκυλιά, τι έχεις πάθει τελευταία?”...

Κάποια στιγμή, η οικογένεια, επιτέλους, πείστηκε και πήγαμε για πλήρεις εξετάσεις...
Βρέθηκε υγρό στους πνεύμονες (γι’ αυτό εξάλλου, δυσκολευόταν να γαυγίσει και να αναπνεύσει)... και καρκίνος στους λεμφαδένες...
Κυταρολογική εξέταση και “επιθετικό λέμφωμα”...
Και ρίσκο της οικογένειας, για χημειοθεραπεία, μιάς και η πρόγνωση ήταν μερικές μέρες ζωής... και κανείς δεν ήταν “προετοιμασμένος” για την αναχώρηση... εκτός ίσως από τον ίδιο (?)... και γι’ αυτό ισχυρίστηκα ότι ο Εκτορας θα τους διευκολύνει και σ’ αυτό...
Ρίσκο για μεγάλο (εφόσον τα πράγματα πάνε καλά) κόστος...
Ρίσκο, να φύγει ακόμα και στη διάρκεια κάποιας θεραπείας...
Ρίσκο να φύγει από ασιτία... και, γι’ αυτό, έπαιρνε πλέον τροφή (a/d) με τη σύριγγα... σε μικρές δόσεις, για να μην κάνει πολλούς εμετούς...

Η ράμπα που είχα αγοράσει, για να την έχουν σε αχρείαστη στιγμή τα σκυλιά μου (για να μπαίνουν στο αυτοκίνητο), εγκαταστάθηκε μόνιμα στο αυτοκίνητό μου, για να μπορεί να μπαινοβγαίνει ο Εκτορας... το αυτοκίνητό μου έγινε το μέσο για τη μεταφορά στις θεραπείες και στις εξατάσεις του... δεν ξέρω και δεν θα μάθω ποτέ, πόσο κατέληξε να το αντιπαθεί...

Μετά την πρώτη συνεδρία θεραπείας, ο Εκτορας δεν μπόρεσε (για πρώτη φορά στη ζωή του) να ανέβει τα σκαλιά προς τον επάνω όροφο... και, εφόσον το ήθελε, κάποιος τον ανέβασε στα χέρια... γιατί, τώρα πιά, ήταν 30 κιλάκια, αντί για 40-43, που ήταν το πρόσφατο βάρος του...
Και η μαμά του, από τη μέρα εκείνη, μετακόμισε και κοιμήθηκε πλέον στο ισόγειο... για νάναι συνέχεια μαζί με το “αγόρι της”... για να ακούει την παραμικρή ανάσα του... και οι τετράποδοι σύντροφοί του, επίσης... κι εμείς οι υπόλοιποι, συνεχώς “κρεμασμένοι” στα τηλέφωνα...

Την εβδομάδα που ακολούθησε, ο Εκτορας φάνηκε ότι δεν θέλει να συνεργαστεί... δεν θέλει να φάει... δεν θέλει να συναινέσει σε όλη αυτή την πολυπλοκότητα (της ανθρώπινης ψυχής και σκέψης)... και, ότι κι αν έδειξε ο ίδιος, ότι κι αν έδειξαν τα άλλα δύο σκυλιά της αγέλης (με την σιωπή και τον “αναχωρητισμό” τους)... η οικογένειά του δεν έδειχνε έτοιμη να αποχωριστεί το αγόρι της, το φύλακα, τον προστάτη της...
Και παρακολούθησα καθημερινά και σχεδόν σιωπηλά την κατάστασή του...

Και τον επισκέφτηκε και η φιλενάδα του η Μόκα, για μία ακόμα φορά... χάρηκε, δε λέω... της έδωσε ένα φιλάκι στα χείλη της... αλλά, ούτε κάν διανοήθηκε να την καβαλήσει... απομονώθηκε και πάλι...
Μάλιστα, δύο φορές, περπατώντας πίσω από τη Μόκα στο γρασίδι, το πόδι του λύγισε... γιατί ο Εκτορας, πλεόν, ήταν 25 κιλάκια... μέσα σε 10 μέρες, τα 42 κιλά είχαν γίνει 25 κιλάκια, από κόκαλα και μάτια... αυτά τα μάτια που προσπαθούσα με απόγνωση να διαβάσω, για να καταλάβω τι θέλει... ποιά είναι η τελευταία του επιθυμία...

Και, τελικά, για μιά φορά ακόμα, ο Εκτορας αποφάσισε ο ίδιος να καθοδηγήσει την οικογένεια... και αρνήθηκε πλέον να πίνει νερό... ξάπλωσε και περίμενε, με μιά εκκωφαντική σιωπή... και τα άλλα σκυλάκια ξαπλωμένα δίπλα του, να μην τολμούν ούτε να ανασάνουν...
Και, επιτέλους, η οικογένεια αντέδρασε (άμεσα – ίσως την τελευταία στιγμή) και ήρθε ο καλός γιατρός (δακρυσμένος κι αυτός – 12 χρόνια ήταν αυτά) για να τον βοηθήσει μιά τελευταία φορά... μαζί με όλη την οικογένεια και τους τετράποδους φίλους του... για τελευταία φορά, όλοι μαζί... γιατί, από σήμερα, τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο στην οικογένεια...

Συνεχίζεται...

• Like

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Στον αγαπημένο άνθρωπό μου, τι να πω?

Θα πω ότι: Παρότι πάντα νόμιζες ότι εγώ σε έβαλα στο μαγευτικό κόσμο του σκύλου, έκανες λάθος! Εσύ, με τις πράξεις σου και τη συμβολή του Εκτορα, μου άνοιξες διάπλατα την πόρτα, για να μπορέσω να ΔΩ!!!

Και, κάθε τόσο ερχόταν ένα νέο, ταλαιπωρημένο σκυλάκι στο σπίτι σου, για να επιβεβαιώσει την ψυχή σου... και κάθε τόσο, μιά νέα αποικία από γάτες (και μερικά αδέσποτα σκυλιά) επιβίωνε άλλο ένα χειμώνα, για να επιβεβαιώσει την καλωσύνη σου... μπορεί να έκανες κάποια πρακτικά λάθη, που, όμως αρχικά, τα κάνουν όλοι οι ευαίσθητοι άνθρωποι σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα... αλλά, η πυξίδα σου ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, να το ξέρεις αυτό... και ωριμάσαμε μαζί... και είμαι σίγουρος ότι έχεις πιά καταλάβει:

Για την αγάπη όσα κι αν δίνεις είναι λίγα...
και να το ξέρεις πως δεν έχει ανταμοιβή...
δώστα και φύγε...
και μη χάνεις ευκαιρία...
στο περιθώριο μη βάζεις την ψυχή!

Οσο για τον αγαπημένο Εκτορα...

Τι να πω... ήδη, είναι σαν να βλέπω τα λαμπερά μάτια του να καίνε σαν κάρβουνα και να ετοιμάζουν την επόμενη σκανταλιά του... και, επειδή όπως ξέρουμε όλοι οι “εμείς”, τα σκυλιά έχουν διαίσθηση, έχουν ένστικτα και έχουν ΨΥΧΗ...

Είμαι σίγουρος πως, ήδη, σε κάποιο καταφύγιο, σε κάποιο χωράφι ή βουνό, σε κάποια σκοτεινή γωνιά (δεν παίζει ρόλο)... ένα ταλαιπωρημένο σκυλάκι αρχίζει να διαισθάνεται κάτι... αρχίζει να χαμογελάει και να το παλεύει... γιατί ο Εκτορας έχει φροντίσει ήδη να του αλλάξει τη ζωή... γιατί, ο Εκτορας, με το παράδειγμα ζωής του, έχει ήδη “κανονίσει” να μην μείνει αναντικατάστατος!

Και έχει ήδη (είμαι σίγουρος γι’ αυτό, μου το είπαν τα ματάκια του γεράκου “μου”, χτές το βράδυ!) αποφασίσει ποιό σκυλάκι θάναι αυτό...

Ανεξάρτητα από τις πληγές του κορμιού ή της ψυχής του... θα είναι ένας ήπιος σκύλος, ή μιά ισορροπημένη σκυλίτσα... που, αφού νιώσει ότι μπορεί πια να χαλαρώσει, να εμπιστευτεί (επιτέλους!) τους ανθρώπους και να απολαύσει την αγάπη, τη ζεστασιά και τα μαλακά... και αφού γλύψει τις πληγές του... θα σηκωθεί... θα τους κοιτάξει όλους...

Και η “οικογένεια”, δίποδη και τετράποδη, θα ακολουθήσει το νέο αρχηγό της!

Ο Εκτορας, δεν θα άφηνε ποτέ την “οικογένειά του” ακέφαλη...

Και, γι’ αυτό και μόνο που έχεις κατορθώσει να χτίσεις, Εκτορα... αγοράκι μου...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!​

• Like

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Κάτι τέτοιες ώρες χαίρομαι που διαβάζω το dogforum σπίτι μου και ευτυχώς και αυτό το ποστ μόνη μου γιατί θα με περνούσαν για τρελή.
Θεωρώ απίστευτα τρυφερό και υπέροχο αλλά και απαραίτητο να υπάρχει αυτός ο φόρος τιμής στα ζώα που φεύγουν από τους ανθρώπους που τα λάτρεψαν. Είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να κάνει κάποιος την επόμενη μέρα και σε ευχαριστούμε και σένα και όλους όσους το έχουν κάνει στο φόρουμ αυτό που το μοιράζεστε μαζί μας παιδιά.
Καλό ταξίδι Έκτωρα, με τόση αγάπη σίγουρα είσαι αθάνατος.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Σευχαριστω τζον ,περιεγραφεις τοσο γλαφυρα και εμβαθυνεις τοσο που οσοι χασαμε τετραποδα βρισκουμε τοσα κοινα σημεια με τις δικες μας απωλειες και που δεν μπορουμε να εκφραστουμε δημοσια.σευχαριστω και παλι.

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Μιας κ ειμαι καινουργιο μελος κ δεν γνωριζω πολλους μεσα εδω,εχω να πω πως johnk πραγματικα με συγκινησες η ιστορια σου κ η αφηγηση που εκανες ειναι ΑΠΛΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ.!!

Καλο ταξιδι στον Εκτορα,να τον θυμαστε για παντα..

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ευχαριστώ πολύ για αυτό τον χείμαρρο συναισθημάτων. Εκφράζει με μαγικό τρόπο όλα όσα θα θέλαμε να πούμε για τους τετράποδους φίλους που χάσαμε.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλό του ταξίδι!
Αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ!

Έζησε σαν σκύλος! Υπάρχει κάτι πιο όμορφο?

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Δυσκολεύτηκα να το διαβάσω μονοκοπανιά γιατί κάθε δυο τρεις γραμμές μου ανέβαινε ένας κόμπος στο λαιμό, ειδικά προς το τέλος..Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για το όμορφο κείμενο και εύχομαι καλο ταξίδι στο μικρό σας φίλο..

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δυστυχως η ζωη (μας κ τους) ειναι τετοια που μια μερα δεν θα ειναι μαζι μας.
Το θεμα δεν ειναι το "ποτε" αλλα το "μεχρι τοτε"....
Ενας σκυλος που εζησε μια τετοια ζωη μεσα σε μια οικογενεια που την αγαπησε κ τον αγαπησε τοσο δεν μπορει παρα να ηταν ευτυχισμενος!
Να τον θυμαστε για παντα!

Υ.Γ. Σ'ευχαριστουμε κ.Γιαννη που μοιραστηκες κατι τοσο προσωπικο μαζι μας......

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τα συναισθήματά σας...

Οσοι από εσάς είχαν την τύχη να ζήσουν τόσα χρόνια με ένα τέτοιο σκύλο (και θεωρώ πως είναι αρκετοί), με καταλαβαίνουν...

Ο Εκτορας, με βάση την επίδραση που είχε στους ανθρώπους του... και τους "δρόμους που άνοιξε"... ήταν ένας γίγαντας!

Γι' αυτό, ένιωσα πως κάποιος πρέπει να γράψει κάτι για τον φιλαράκο μου... και, ακόμα περισσότερο, γιατί ήταν ένα ακόμα "πρώην αδέσποτο" σκυλί...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ενα κειμενο που μ εκανε να δακρυσω και ταυτοχρονα να νιωσω τοσο τυχερη που το μοιραστηκα μαζι σας!!

Γιαννη πραγματικα υποκλινομαι γι αλλη μια φορα στο μεγαλειο της ψυχης σου!!

Ο Εκτορας σταθηκε πραγματι τυχερος που ηταν φιλος σου....ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει!!

[video=youtube;TiXYucCUD9E]http://www.youtube.com/watch?v=TiXYucCUD9E[/video]

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.270
Οσοι από εσάς είχαν την τύχη να ζήσουν τόσα χρόνια με ένα τέτοιο σκύλο (και θεωρώ πως είναι αρκετοί), με καταλαβαίνουν...

Ο Εκτορας, με βάση την επίδραση που είχε στους ανθρώπους του... και τους "δρόμους που άνοιξε"... ήταν ένας γίγαντας!
Ναι, σε καταλαβαίνουμε. Και δε θα σταματήσω ποτέ να χαίρομαι όταν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αναγνωρίσει το μεγαλείο αυτών των ψυχών και τους έχουν προσφέρει τη ζωή που τους αξίζει. Καλό του ταξίδι.

bullkirkh

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
220
0
rodos
Σ ευχαριστω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!τιποτα αλλο δεν γραφω johnk

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
το διαβασα το πρωι στο γραφείο, αλλά μου ηταν αδυνατον να γράψω κατι.... αλλωστε τί να γράψει κανεις που να αντικατοπτριζει τα συναισθηματα που βιωσε διαβάζοντας το?
Καλό ταξίδι να εχει, και μακάρι τα μαθηματα ζωής που έδωσε να τα διδαχθούμε όλοι μας.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα

Γι' αυτό, ένιωσα πως κάποιος πρέπει να γράψει κάτι για τον φιλαράκο μου... και, ακόμα περισσότερο, γιατί ήταν ένα ακόμα "πρώην αδέσποτο" σκυλί...
Καλό του ταξίδι...

Έδωσε πολλά και του τα ανταποδώσατε με την αγάπη σας και την αναγνώριση τους...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συγκινήθηκα και στενοχωρήθηκα.... απ'τη μια είναι που τα γράφεις με πάθος και συναίσθημα, απ'την άλλη όλως τυχαίως αυτό το ΣΚ βρέθηκα βόλτα με δυο γέρικα σκυλιά που και τα δυο αντίκρυσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη θάλασσα... τι να σου πω βρε Γιάννη. Με κάτι τέτοια σκέφτομαι πόσο φτωχότερη είναι η ζωή αυτών που δε τους έλαχε η αγάπη ενός σκύλου.

Καλό του ταξίδι του Έκτορα.