Aντιδράσεις για τους περιορισμούς...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Λοιπον εγω δεν καταλαβαινω.. μπερδευτηκα:confused: οποτε πρακτικα.. αν εδω βρω γερμανουλιδες που θελουν να υιοθετησουν αδεσποτα που οι δικοι μας οι αρχιδομαγκες παρατησαν ποια διαδικασια πρεπει να κινησω μετα απο αυτην την εγγυκλιο.. μπορει ο μελλοντικος ιδιοκτητης να υπογραψει και να μεταφερθει το σκυλι ως ιδιοκτησια του γερμανουλι? Η τι αλλο μπορει να γινει?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Καλα θα τρελαθω.. οι γερμανοι κανουν τα σκυλια πειραματωζωα:eek::eek::eek::eek: που?! που στη γερμανια πρεπει να εχεις 36000 χαρτια για να σκοτωσεις ενα ποντικι στο εργαστηριο?? ΘΑ ΣΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΠΛΑΧΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ:eek::eek::eek: ?? Ντρεπομαι να το πω στους ανθρωπους που εχουν ερθει ελλαδα.. Θεε μου τι μαλακες!!!Παιδια πλακα ειναι αυτο ετσι?? Παντως εξακολουθει να με ενδιαφερει πιο πολυ τη λυσεις υπαρχουν για μεταφορα ζωων?

GEORGINA SAK

Member
19 Ιουνίου 2008
13
0
Μου φαίνονται απίστευτα ολα αυτά που διαβάζω.
Εχω ξαναγράψει οτι στην Ελλάδα και ειδικά σε τουριστικές περιοχές πετάνε φόλες στα αδέσποτα πριν την σεζόν για να μην ενοχλούν τους τουρίστες στα εστιατόρια με την παρουσία τους (πεινασμένα γαρ).
Σε ενα κράτος που δεν υπάρχει καμμία μέριμνα για τα αδέσποτα ,βγάζουν νόμους για τα πόσα κατοικίδια μπορούμε να έχουμε και μην τυχόν πάμε κάποιο ζωάκι σε ανθρώπους που θα το φροντίζουν και θα το αγαπούν σε άλλο κράτος?
Είμαι στο Αμβούργο 8 μήνες.Το έχω και αυτό ξαναπεί,ΔΕΝ έχω δει ούτε ένα αδέσποτο.
Εδώ τα σκυλιά ειναι μέλη των οικογένειων τους και επιτρέπεται η είσοδος τους ΠΑΝΤΟΥ.Γενικά αγαπάνε ολα τα ζωάκια πχ γύρω απο την πολυκατοικία που ζω υπάρχει ενας μεγάλος χώρος με γκαζόν και δέντρα (καμμιά σχέση με Αθήνα εδω ζεις στην δεύτερη μεγάλη πόλη της Γερμανίας και απο πράσινο ειναι σαν να ζεις σε χωριό)
υπάρχουν λοιπόν στο εν λογω γκαζόν σκιουράκια και διάφορα πουλιά στα δέντρα,
ο υπεύθυνος της πολυκατοικίας τους εχει πλαστικά δοχεία που τους βάζει νερό και διάφορα για να τρώνε.(χθες του έδωσα κάτι γαριδάκια και ποπ-κορν γιαυτή την δουλειά).
Μου λέγανε οτι οι Γερμανοί αγαπούν πολύ τα ζώα αλλα αυτό που εχω αληθινά δει ειναι υπέροχο.
Δυστυχώς για εμας στην Ελλάδα ισχύει οτι ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται απο τον τρόπο που φερόμαστε στα ζώα.....και εκει αποδεικνυόμαστε απολίτιστοι...τώρα και με την βούλα του κράτους.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ε μααα πες τα χρυσοστομη.. ο λαος που εχει στα μπαλκονια και στους κηπους τους τροφη για τα πουλακια να μην πεινανε περνει τα σκυλια των φιλοζωων ελληνων και τα κανει γουνες.. που να χτυπησω το κεφαλι μου? Για 300 πραγματα μπορεις να πεις οτι σου τη δινουν οι γερμανοι αλλα σιγουρα δεν μπορεις να τους κατηγορησεις οτι δεν αγαπαν τα ζωα.. το ερωτημα ειναι.. εμεις μπορουμε να κανουμε κατι για αυτο?

GEORGINA SAK

Member
19 Ιουνίου 2008
13
0
Aυτά δεν είναι επιχειρήματα, sorry ...

είναι γενικεύσεις και εικασίες ... ;)
Είχα την εντύπωση οτι μπορούμε να εκφράσουμε την άποψη μας και την εμπειρία μας.....
Δεν ξέρω τι εννοείς με την λέξη "επιχειρήματα"
Αν ενοχλώ ...εγω sorry.....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Επιχειρήματα ΓΙΑΤΙ δεν μπορεί να κάνουν οι Γερμανοί τέτοια πράγματα θα ήταν πολύ χρήσιμα από εσάς που ζείτε εκεί ... δεν είναι επιχείρημα το ότι έχουν σκιουράκια στα πάρκα, και αγαπάνε τα σκυλάκια τους ...
αν σου έλεγα και εγώ ότι επειδή είναι ρατσιστές σίγουρα θα σκοτώνουν και ζώα , θα ήμουνα εντελώς εκτός ...

Εχω και εγώ εμπειρίες από Γερμανία ... αλλά δεν κολλάνε εδώ ... δεν είναι γενική συζήτηση περί φιλοζωίας αλλά περί νομοθετικών καταστάσεων και πραγματικών γεγονότων ...

Εμποδίζει μία Γερμανική εταιρία όπλων να χρησιμοποιήσει πειραματόζωα - η φιλοζωία της κάθε γιαγιάς που όντως είναι 1000 χρόνια μπροστά από τη δικιά μας ?? ΟΧΙ ...

Κάποιος με νομικές γνώσεις ... ΕΙΝΑΙ παράνομη η εξαγωγή ζώων για υιοθεσία όπως γίνεται , και αν όχι γιατί, αν ναι, πάλι γιατί ??

Και χιλιάδες άλλες ερωτήσεις ... κυρίως ΓΙΑΤΙ πρός τους κρατούντες τα ηνία ...

Last edited:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Ρε ντενις η γερμανια ειναι ενα που οργανωμενο κρατος με πολυ αυστηρους κανονες ιδιαιτερα σε οτι αφορα το περιβαλλον και τα δικαιωματα των ζωων.. υπαρχουν αποδειξεις οτι ο γερμανικος στρατος κανει πειραματα? Συγγνωμη αλλα επειδη τυγχανει να δουλευω σε ερευνητικο ινστιτουτο με πειραματωζωα σου λεω οτι οι συνθηκες που διαβιουν και θανατωνονται τα ζωα ειναι πολυ αυστηρες και συγκεκριμενες.. απο που και ως που να περνουν οι γερμανοι τα δικα μας αδεσποτα για πειραματα?
Τη γερμανικη εταιρια οπλων δε θα την εμποδισει η γιαγια αλλα οι νομοι..που στη γερμανια τηρουνται.. τωρα αν ειναι παρακρατικο κυκλωμα αυτο ειναι σκανδαλο.. αλλα εκει πρεπει να τους πιασουν.. ναι ενας δικηγορος να μας πει τι παιζει?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Επισης επειδη εχω δουλεψει και στην ελλαδα και τα ποντικακια τα ειχαν σε πρωην τουαλετα.. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.. βρωμαγε ολος ο διαδρομος.. τι εμποδιζει τους ελληνες να τα κανουν πειραματοζωα.. μα αυτα ειναι τρελα πραματα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Συγγνωμη αλλα επειδη τυγχανει να δουλευω σε ερευνητικο ινστιτουτο με πειραματωζωα σου λεω οτι οι συνθηκες που διαβιουν και θανατωνονται τα ζωα ειναι πολυ αυστηρες και συγκεκριμενες.. απο που και ως που να περνουν οι γερμανοι τα δικα μας αδεσποτα για πειραματα?
Απίστευτο ... :cool: δουλεύεις σε τέτοιο πράγμα και δεν μας ΤΑΡΑΖΕΙΣ σε λεπτομέρειες και πληροφορίες ??... προσπαθώ να οργανώσω την συζήτηση και είναι αδύνατο λέτε για πουλάκια και σκιουράκια ... και ξαφνικά μαθαίνω οτι ένας εκ των συμμετεχόντων κατέχει τέτοιο πόστο στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ ... :eek: :eek:

Ποιοί είναι οι νόμοι περί πειραματόζωων ??

Ποιοί είναι οι νόμοι περί εισαγωγής ??

Υπάρχουν περιστατικά παρόμοια ??

Τί λένε οι Γερμανοί για όλα αυτά ??

Η κυβέρνηση εκεί ??

Τί πειραματόζωα χρησιμοποιείτε ??

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελληνικά αδέσποτα σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πρωτόκολλο ??

Και ότι άλλο μπορεις να μας πείς ... με την ησυχία σου .. ;)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Συγγνωμη αλλα επειδη τυγχανει να δουλευω σε ερευνητικο ινστιτουτο με πειραματωζωα σου λεω οτι οι συνθηκες που διαβιουν και θανατωνονται τα ζωα ειναι πολυ αυστηρες και συγκεκριμενες.. απο που και ως που να περνουν οι γερμανοι τα δικα μας αδεσποτα για πειραματα?
Επειδή η Ελλάδα δεν κατοικείται από Αμερικανάκια, δεν είναι λίγο περίεργο να δουλεύεις με πειραματόζωα στην Γερμανία, και να υποστηρίζεις τις εξαγωγές αδεσπότων στην Γερμανία?

Επειδή οι νόμοι είναι αυστηροί στην Γερμανία, γι αυτό η Ζήμενς δεν λάδωνε πουθενά σε όλον το κόσμο?
Επειδή οι νόμοι είναι όντως αυστηροί στην Γερμανία, γι αυτό χρειάζεστε εισαγωγές αδεσπότων που κανένας δεν θα νοιαστεί τι απέγιναν...

Στην Ελλάδα, δεν έχουμε ούτε φαρμακοβιομηχανία αναπτυγμένη, ούτε σοβαρή έρευνα, κλπ, οπότε τι πειράματα να γίνουν, και πόσα?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
A..καλα.. ναι μπηκα στο φορουμ για να βρω πειραματοζωα..:rolleyes:
Λοιπον για να σοβαρευτουμε..
Εγω προσωπικα δε δουλευω με πειραματοζωα αλλα με υπολογιστες.. δε θα αντεχα να κανω πειραματα στα ζωα
Οποτε ολους τους κανονες δεν τους γνωριζω.. αλλα θα σας πω γιατι δε στεκει λογικα να χρησιμοποιουνται τα σκυλια για πειραματα..και οι λογοι δεν ειναι συναισθηματικοι..
Για να βγαλεις αποτελεσματα στην ερευνα θελεις πολλα πειραματα..οποτε προτιμας ζωα με μικρο κυκλο ζωης.. το σκυλι αναπαραγεται 2 φορες το χρονο και κανει ενα ετος για να μεγαλωσει.. αρα για να δουν π.χ. τα αποτελεσματα που θα ειχαν τα πειραματα σε αυτο.. θα επρεπε να το ταιζουν για ενα χρονο και αν αποτυγχανε το πειραμα θα περιμεναν αλλον ενα.. πολυεξοδο και αργο .. για αυτο προτιμανε ποντικια..πολυ γρηγορη αναπαραγωγη φτηνα και πολθ συγγενικα με τον ανθρωπο.. αν θελετε να μιλησουμε για τα δικαιωματα τον ποντικιων οκ..
2ον για να κανεις τα πειραματα θελουν οργανισμους ειτε υγιεις ειτε αν εχουν της παναγιας τα ματια τους τα δημιουργουν αυτοι.. αρα παντα εχου ζωα που τα εκτρεφουν.. στο πανεπιστημιο στην αθηνα μας ειχαν φερει νεκρο αρουραιο ο οποιος ομως ηταν αλλος απο αυτον του αγρου ας πουμε..
Μην ξεχνατε οτι ο στοχος ειναι να βγαλουν συμπερασματ για τους ανθρωπους και φαρμακα .. αρα π.χ. αν ενα ζωο εχει 300 ασθενειες επειδη ειναι αδεσποτο τα πειραματα μπορει να δειξουν αλλα ντ αλλων.. για αυτο εχουν παντα ζωα εκτροφης..
επισης οι συνθηκες πρεπει να ειναι καλες ..δε θα σας πω για τους νομους.. γιατι αν τα ζωα ειναι στρεσαρισμενα δε μελετας την επιδραση του φαρμακου σε νορμαλ οργανισμο αλλα σε στρεσαρισμενο.. και βγαζεις αλλα ντ αλλον
και επισης τα ζωα θελουν να ειναι υγιη.. για να μην κολλησουν κατι.. και αν ειναι αρρωστα να το ξερουν... για αυτο εκτρεφουν
Αλλα κρατηστε το πιο σημαντικο.. ο σκυλος εχει μεγαλο κυκλο αναπαραγωγης.. ειναι ασυμφορος για πειραματοζωο.. χανουν λεφτα οι φαρμακευτικες και αποτελεσματα οι επιστημονες.. οσο υπαρχουν ποντικια τα σκυλια ειναι ασφαλη..
τωρα σε εμας πειραματοζωα ειναι ποντικια,ενα μικρο ψαρακι ονοματι zebrafish, μυκητες αλλο γενικα τα πιο πολλα πειραματα γινονται σε ανθρωπινα η κυτταρα ποντικου εκτος οργανισμων..
Τωρα οσον αφορα το μερος που δουλευω ειναι διεθνες ινστιτουτο αλλιως με λεφτα απο ΕΕ και εχει μεσα και ελληνες
οσο για σενα αντωνη θα επρεπε να σκεφτεις λιγο πριν προσβαλεις ετσι καποιον.. δηλ. τωρα τι μου λες οτι ανηκω σε κυκλωμα εισγωγης αδεσποτων.. φανταζεσαι ποσο προσβλητικο ειναι αυτο ετσι?
Στην τελικη γιατι να πληρωνουν λεφτα για να μεταφερουν σκυλια? θα ειχαν τα δικα τους..

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οσο για τη ζιμενς ηταν σκανδαλο.. για αυτο μιλησα για σκανδαλα πριν.. δεν ξερω αν μια ομαδα μπορει να κανει κατι τετοιο αλλα με τπτα σοβαρο ινστιτουτο που πρεπει να λογοδοτει στο κρατος δεν κανει κατι τετοιο.. μην ξεχνας οτι οι επιστημονες επισης πρεπει να δημοσιευσουν τα αποτελεσματα τους και εκει θα πρεπει να εχουν ολες της λεπτομερειες για να τους ελεγξουν αλλοι επιστημονες μη λενε μαλακιες.. οποτε εκει δε γινεται πρεπει να πουν τι εκαναν..
αλλα πραγματικα αυτο που ειπες ειναι τεραστια προσβολη.. δηλ. σκεψου και λιγο πριν κραξεις ετσι τον αλλον.. μιλαμε με εβγαλες εγκληματια και παρανομο εξαγωγεα ζωων.. ενα συγγνωμη δε θα εβλαπτε ε?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Χρησιμοποιούνται και σκυλιά κατά κόρον, κυρίως Μπίγκλ από ελεγχόμενες εκτροφές.

Αν κάποιος ήθελε να κάνει κάποιο πείραμα που να ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟ, μήπως η ευνομία και οργάνωση της Γερμανίας όχι μόνο εμπόδιζε αλλά ΕΠΕΒΑΛΛΕ να έχει τέτοια ζώα ?? ΑΝ λέμε ήθελε ...

Για να διευκρινήσω, δεν πιστευω προσωπικά ότι τόσα ζώα γίνονται πειραματόζωα ...

Ετσι κι αλλιώς αλλού είναι η ουσία, αλλά (ελπίζω) να καταλήξουμε και εκεί ...

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εχεις παραδειγματα? καποιο λινκ η καποιο ινστιτουτο που το κανει? μπορεις να μου στειλεις και πμ. Δεν αποκλειω οτι καποιοι τρελοι παιζει να το κανουν.. απλα δεν προκειται ενα σοβαρο ινστιτουτο να κανει κατι τετοιο.. δεν υπαρχει λογος να ρισκαρει.. μονο αν ειχε να κερδισει πολλααα και εδω δεν εχει!! περιμενω απαντηση για μπιγκλς θα με ενδιεφερε να δω τι κανουν με τα σκυλακια.. μου κανει εντυπωση

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Aαα παρανομα εννοειειεις.. οκ νομιζα νομιμα.. οχι η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν το εχω ακουσει.. ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι σκυλια.. στο μονο που θα μου εστεκε ειναι εταιριες καλλυντικων για τεστ ευαισθησιας στα ματια.. μονο εκει δε θα υπηρχαν οι περιορισμοι που σας ειπα.. αλλα παλι γιατι να ρισκαρουν αφου εχουν τα ποντικια? ρισκαρεις μονο οταν εχεις να κερδισεις και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι εχουν να κερδισουν απο αυτο? η ζιμενς ειχε να παρει μιζες αυτοι δεν κερδιζουν κατι.. οσο υπαρχουν τα αμοιρα τα ποντικακια..