Aνεύθυνος ιδιοκτήτης-νεκρό σκυλάκι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
ghelly και east...δεν μιλάω για παραβίαση χώρου, απλώς.
Μιλάω για την περίπτωση [που έχουμε συζητήσει επανειλημμένα στο παρελθόν και στο φόρουμ], του τραυματισμού [στην καλύτερη περίπτωση], του κλέφτη εντός της ιδιοκτησίας, στην οποία μπήκε όντως για να κλέψει. Αλλο αδίκημα το ένα [η κλοπή] και άλλο το άλλο [ο τραυματισμός]. Οσο κουλό κι αν σου ακούγεται, ο κλέφτης έχει το "δικαίωμα" να σου κάνει μύνηση. Και από κει και πέρα, αναλαμβάνει το δικαστήριο. Σιγουράκι πάντως δεν είναι, ότι θα δικαιωθεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ντε και καλά.

Edit: Αν δεν βαριέσαι, βάλε στην αναζήτηση "Σκύλος-φύλακας" και...enjoy :D

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ghelly και east...δεν μιλάω για παραβίαση χώρου, απλώς.
Μιλάω για την περίπτωση [που έχουμε συζητήσει επανειλημμένα στο παρελθόν και στο φόρουμ], του τραυματισμού [στην καλύτερη περίπτωση], του κλέφτη εντός της ιδιοκτησίας, στην οποία μπήκε όντως για να κλέψει. Αλλο αδίκημα το ένα [η κλοπή] και άλλο το άλλο [ο τραυματισμός]. Οσο κουλό κι αν σου ακούγεται, ο κλέφτης έχει το "δικαίωμα" να σου κάνει μύνηση. Και από κει και πέρα, αναλαμβάνει το δικαστήριο. Σιγουράκι πάντως δεν είναι, ότι θα δικαιωθεί ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ντε και καλά.

Edit: Αν δεν βαριέσαι, βάλε στην αναζήτηση "Σκύλος-φύλακας" και...enjoy :D
Σαφώς και το εχει το δικαίωμα ο κλέφτης και εναποκειται στην πλευρα του ιδιοκτητη αν θα μπορεσει να στοιχειοθετήσει νόμιμη άμυνα... που δεν θα μπορεσει. Γιατι το επιπεδο της αμυνας πρεπει να ειναι εύλογο και σε απολυτη συνάρτηση με το υψος της επικινδυνότητας επιθεσης που δεχεσαι. Επισης πρεπει να αφορά το ίδιο το άτομο ή αλλο άτομο... όχι όμως την περιουσία του. Οποτε μπαινοντας ενας κλέφτης, σε εναν κήπο, δεχόμενος επιθεση από σκυλι, μπορει ωραιότατα να σε τρέξει.... Δεν ειναι αμυνα κατά του εγκληματος της διαταραξης οικιακης ειρηνης.

Εγώ απλά αναφερθηκα στο άρθρο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Ακριβώς έτσι :)

Και...ακόμη και μέσα στο σπίτι σου αν μπει, και ο σκύλος που θα κάνει την ζημιά [ας μείνουμε σ'αυτή την περίπτωση μόνο], είναι μέσα στο σπίτι, πάλι έτσι έχουν τα πράγματα.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ακριβώς έτσι :)

Και...ακόμη και μέσα στο σπίτι σου αν μπει, και ο σκύλος που θα κάνει την ζημιά [ας μείνουμε σ'αυτή την περίπτωση μόνο], είναι μέσα στο σπίτι, πάλι έτσι έχουν τα πράγματα.
Μόνο αν υπάρξει επιθεση προς το πρόσωπο σου (βλ. ληστεία/αποπειρα βιασμου/ανθρωποκτονιας) και δώσεις εντολή στο σκυλι να επιτεθει.. γιατι τότε λειτουργεί ως μέσον σου για να εκδηλώσεις αμυνα...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δεν ειναι ετσι, μην το λετε απολυτα.
Ειδικα αν ο σκοπος του ειναι αλλος, -λεγεται προθεση, τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα.

Αλλα δεν θελω η αναλυση να παει εκει.
Η ερωτηση ειναι μονο μια:
Μπορει καποιος να κατηγορησει τον ιδιοκτητη της ιδιοκτησιας, οτι δεν εκλεισε καθε πιθανη οδο στον κηπο του???? Κι απο ποτε καποιος ειναι υποχρεωμενος να κλεινει καθε πιθανη οδο στην ιδιοκτησια του??

kyveli, δικο μου=φιλο μου, οχι σκυλο μου!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν ειναι ετσι, μην το λετε απολυτα.
Ειδικα αν ο σκοπος του ειναι αλλος, -λεγεται προθεση, τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα.

Αλλα δεν θελω η αναλυση να παει εκει.
Η ερωτηση ειναι μονο μια:
Μπορει καποιος να κατηγορησει τον ιδιοκτητη της ιδιοκτησιας, οτι δεν εκλεισε καθε πιθανη οδο στον κηπο του???? Κι απο ποτε καποιος ειναι υποχρεωμενος να κλεινει καθε πιθανη οδο στην ιδιοκτησια του??

kyveli, δικο μου=φιλο μου, οχι σκυλο μου!!!
Απολυτος δεν μπορει να ειναι κανεις γιατι κάθε περιπτωση διαφερει. Εμεις μιλάμε για εναν μέσο ορο αν μπορουμε να το πουμε ετσι. Ακόμα και η πρόθεση όμως, πρεπει να εκδηλωθει... δεν ποινικοποιείται η πρόθεση αλλά η πράξη!
Εφόσον ο ιδιοκτητης της οικίας εχει παρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ωστε να μην μπορουν να βγουν τα σκυλιά του, όχι δεν μπορούμε να ζητάμε εξωπραγματικά μετρα ασφαλειας. Εφόσον βάσει της λογικής ενός μέσου σκεπτόμενου ιδιοκτητη, εχουν παρθει τα απαραίτητα μετρα, δεν μπορει να ζητησει κανεις να επιδειξει αυτός υπερβάλλων ζηλο και να κανει το σπιτι φρούριο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Τώρα πραγματικά θα την πάμε αλλού την συζήτηση και άκρη δεν θα βγάλουμε. Δείτε έστω αν θέλετε, τα θέματα όπως σας είπα, περί "σκύλου-φύλακα". Κατά προτίμηση, όσα έχουν πολλέεεες σελίδες :rolleyes:

Ασπρο-μαύρο δεν είναι τίποτα. Αλλά αυτό που κάνει την διαφορά, είναι ότι "απαγορεύεται" να έχεις σκύλο, που τον έχεις εκπαιδεύσει να...επιτίθεται / σκοτώνει. Θεωρείται όπλο. Αρα, οπλοκατοχή. Αρα...;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Απολυτος δεν μπορει να ειναι κανεις γιατι κάθε περιπτωση διαφερει. Εμεις μιλάμε για εναν μέσο ορο αν μπορουμε να το πουμε ετσι. Ακόμα και η πρόθεση όμως, πρεπει να εκδηλωθει... δεν ποινικοποιείται η πρόθεση αλλά η πράξη!
Εφόσον ο ιδιοκτητης της οικίας εχει παρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ωστε να μην μπορουν να βγουν τα σκυλιά του, όχι δεν μπορούμε να ζητάμε εξωπραγματικά μετρα ασφαλειας. Εφόσον βάσει της λογικής ενός μέσου σκεπτόμενου ιδιοκτητη, εχουν παρθει τα απαραίτητα μετρα, δεν μπορει να ζητησει κανεις να επιδειξει αυτός υπερβάλλων ζηλο και να κανει το σπιτι φρούριο.
Σαφως ποινικοποιηται ΚΑΙ η προθεση αρκει αυτη να αποδειχθει!
Αν τον βρω να πασπατευει την κλειδαρια μου με τα αναλογα εργαλεια, ακομα κ αν δεν προλαβει να την ανοιξει, τοτε θα δικαστει για ΑΠΟΠΕΙΡΑ διαρροιξης κ παει λεγοντας......

Αλλα ας μην φτασουμε εκει.

Να το πω αλλιως:
Σε ενα στρατοπεδο η πεδιο ριψης στρατοπεδου, υπαρχουνε ταμπελες "προσοχη....κλπ" "μην εισερχεστε παρανομως κλπ" κ διαφορα αλλα. Αν καποιος μπει μεσα κ αρπαξει μια αδεσποτη η πετυχει κανενα ασκαστο βλημα, δεν νομιζω οτι θα δικαιωθει ζητωντας τα ρεστα!

Σε πολλα μαγαζια, πλεον οταν σφουγγαριζουνε βαζουνε την (αμερικανια!) ταμπελα "προσοχη γλυστερο εδαφος- κινδυνος τραυματισμου" κ αλλα διαφορα ακριβως για να μην μπορεις να ζητησεις τα ρεστα αν κανεις πατιναζ κ σπασεις το ποδι σου!

Αντιστοιχα στην περιφραξη της ιδιοκτησιας, αν εχεις ταμπελα "προσοχη ο σκυλος δαγκωνει" γιατι να ειναι απαραιτητο να κανεις το σπιτι οχυρο μην τυχει καποιος κ μπορεσει να περασει μεσα???

Οι νομικοι ξερουνε οτι αν καποιος εισελθει χωρις να παραβιασει κατι απο ανοιγμα/τρυπα η ελευθερο σημειο που δεν προοριζεται για σημειο εισοδου σε κτηριο (πχ καμιναδα η αγωγο ομβριων) παλι συνειστα διαρρηξη πχ!

Δεν νομιζω -η δεν εχω ακουσει στοιχειωθετημενα, να ειναι υποχρεωμενος νομικα ο ιδιοκτητης να καλυψει καθε πιθανο σημειο εισοδου στην ιδιοκτησια του, αλλα ειναι υποχρεωμενος να εχει αναλογη σημανση για κατι που δεν ειναι εμφανως ορατο!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Και γιατι να πρεπει να εχεις ταμπέλα "προσοχή σκυλος" αφου ειναι ιδιωτική περιουσια? Αλλο που πολλοι το βάζουν για να φοβήσουν τυχον καλοθελητες....

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Τώρα πραγματικά θα την πάμε αλλού την συζήτηση και άκρη δεν θα βγάλουμε. Δείτε έστω αν θέλετε, τα θέματα όπως σας είπα, περί "σκύλου-φύλακα". Κατά προτίμηση, όσα έχουν πολλέεεες σελίδες :rolleyes:

Ασπρο-μαύρο δεν είναι τίποτα. Αλλά αυτό που κάνει την διαφορά, είναι ότι "απαγορεύεται" να έχεις σκύλο, που τον έχεις εκπαιδεύσει να...επιτίθεται / σκοτώνει. Θεωρείται όπλο. Αρα, οπλοκατοχή. Αρα...;
Και το κουζινομαχαιρο στο σπιτι εν δυναμει ειναι οπλο. Οταν το κρατας για να προστατευσεις την ζωη η την ιδιοκτησια του θεωρειται οπλοκατοχη? Οχι.
Ετσι κι ενα ζωο που αμυνεται δεν θεωρειται "οπλο".

Αλλα δεν θελω να το παω στο αξιοποινο της πραξης η τις συνεπειες αυτου που εξαρτονται απο 1002 παραγοντες, αλλα στην υποχρεωση (αν υπαρχει) του ιδιοκτητη να προφυλαξει την ιδιοκτησια του απο παρανομη εισοδο!

Και το σπιτι σου πχ δεν εισαι υποχρεωμενος να το κλειδωνεις!
Αυτο δεν σημαινει οτι οποιος εισελθει ανευ αδειας απο την εισοδο σου δεν ειναι διαρρηκτης!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Αντιστοιχα στην περιφραξη της ιδιοκτησιας, αν εχεις ταμπελα "προσοχη ο σκυλος δαγκωνει" γιατι να ειναι απαραιτητο να κανεις το σπιτι οχυρο μην τυχει καποιος κ μπορεσει να περασει μεσα???
... "απαγορεύεται" να έχεις σκύλο, που τον έχεις εκπαιδεύσει να...επιτίθεται / δαγκώνει [προσθέτω]/ σκοτώνει. Θεωρείται όπλο. Αρα, οπλοκατοχή. Αρα...;
Δώσε μου λίγη σημασία...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Και το κουζινομαχαιρο στο σπιτι εν δυναμει ειναι οπλο. Οταν το κρατας για να προστατευσεις την ζωη η την ιδιοκτησια του θεωρειται οπλοκατοχη? Οχι.
Ετσι κι ενα ζωο που αμυνεται δεν θεωρειται "οπλο".
Μπορώ να σου απαντήσω [αν και θα στενοχωρηθείς], αλλά...στα άλλα θέματα, αν πας.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Και γιατι να πρεπει να εχεις ταμπέλα "προσοχή σκυλος" αφου ειναι ιδιωτική περιουσια? Αλλο που πολλοι το βάζουν για να φοβήσουν τυχον καλοθελητες....
Καλη ερωτηση σου. Υποθετω ακριβως γιατι μπορει σε καποιες περιπτωσεις να μην ειναι ευδιακριτο οτι προκειται για ιδιωτικη περιουσια (μιλαμε για κτηματα πχ).
Δλδ στην εισοδο μιας ιδιοκτησιας σε κατοικημενη περιοχη, δεν βαζεις "ιδιωτικος χωρος" ενω σε μια πορτα περιφραξης στην επαρχια στο τελος ενος δρομου υπαρχει η ταμπελα "ιδιωτικος δρομος" "ιδιοκτησια ταδε" κλπ.
Υποθετω ξανα οτι αναγραφεται για να προειδοποιησει οτι η εισοδος απο αυτο το σημειο κ περα ενεχει κινδυνους.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δώσε μου λίγη σημασία...
Δεν τον εχω εκπαιδευσει να σκοτωνει/δαγκωνει. Το κανει απο ενστικτο της προστασιας του χωρου του, τον οποιο εχω μαντρωσει με ορια!

Δλδ κατ'επεκταση της ιδιας λογικης αν μπει καποιος-παρανομα στην ιδιοκτησια μου κ πεσει μεσα στο ανοιχτο πηγαδι που εχω θα μου κανει μυνηση οτι ειχα ενα επικινδυνο σημειο στην ιδιοκτησια μου κ εσπασε το ποδι του!?!??!!?
Δεν παιζει.....

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Το έχετε προχωρήσει το θέμα αλλά σχετικά με αυτό:

Αν δεν απατωμαι, απαξ κ μελος σωματος περασει εντος ιδιοκτησιας αυτο συνιστα διαρρηξη, κ η διαρρηξη ειναι κακουργημα. Αυτος που αντιτειθεται σε αυτο εχει το ελαφρυντικο της νομιμης αμυνας.
Το θεμα ειναι αν ο ιδιοκτητης ειναι υποχρεωμενος ειναι υποχρεωμενος να λαβει ολα τα μετρα (????) για να μην μπει καποιος!
Δλδ αν εγω εχω ενα μαντροτοιχο 3 μετρα κ μια μασιφ πορτα, αλλα την εχω ξεκλειδωτη, θα με κατηγορησει καποιος επειδη η πορτα ηταν ξεκλειδωτη κ μπορεσε κ μπηκε!?!?
Αν οχι γιατι να μην ισχυει το ιδιο κ για τα καγκελα η το συρματοπλεγμα πχ που παλι μπορει να περασει μεσα ενα χερι?????
Έχω να πω ότι έχω ακούσει την εξής σχετική ιστορία (από έναν εκπαιδευτή που αν δεν κάνω λάθος αναφερόταν σε σκύλο που έχει εκπαιδεύσει για φύλαξη):
Παιδάκι μπαίνει σε ξένη αυλή γιατί έπεσε μέσα η μπάλα του, έξω από την αυλή υπήρχαν προειδοποιητικές ταμπέλες πως ο σκύλος είναι άγριος και λοιπά, σωστή περίφραξη και όλα (δλδ να μην χωράει ούτε το μουσούδι του σκύλου ούτε το χέρι του παιδιού) αλλά υπήρχε πετούγια που άνοιγε από την έξω πλευρά (ή αν έβαζες το χέρι σου μέσα από το κάγκελο της πόρτας έφτανες την πετούγια και άνοιγες). Το παιδί -αν θυμάμαι καλά- το σακάτεψε ο σκύλος (δεν το σκότωσε) και ο ιδιοκτήτης καταδικάστηκε γιατί έπρεπε, λέει, να είχε φροντίσει και αυτή τη λεπτομέρεια. Αν το παιδί δεν άνοιγε την πόρτα αλλά σκαρφάλωνε το φράκτη ή κάτι τέτοιο, ο ιδιοκτήτης θα αθωωνόταν.
Αυτό στα πλαίσια του ότι πολλά κρίνονται από τη λεπτομέρεια. Επίσης, το ότι μερικά θέματα μας ακούγονται παράλογα είναι διαφορετικό με το τι επιπτώσεις θα έχουμε αν γίνει η στραβή.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Απεναντι απο το σπιτι μας υπαρχει ενα οικοπεδο με δυο οικοδομες ( στα μπετα) και μονιμο κατοικο εκει εναν αρσενικο Rottweiler- τον Bruno ( ολομοναχος- ερχονται ομος τακτικα να τον ταισουν/ποτισουν και να καθαριζουν τον χωρο).
Το οικοπεδο ειναι περιφραγμενο με εναν μαντροτοιχο και πανω σε αυτον εχει καγκελα.
Τα καγκελα εχουν μια νορμαλ αποσταση και ο σκυλος δεν μπορει να βγαλει το κεφαλι του απο κει- το πολυ πολυ την μουσουδα του.
Σε καποιο χαμηλο σημειο αυτος το υψος του μαντροτοιχου ειναι λιγο πανω απο το γονατο μου- σε καποια αλλα μου φτανει μεχρι την μεση μου.
Το σιδερενιο καγκελο- ειναι περιπου σαν -ή περναει και λιγο το υψος μου ( 175).
Μια μερα περασε απο κει ενας τυπος με το μικροσωμο σκυλακι του λυτο. Κατι σαν πινσερακι ηταν. Ανυπακουο και φωνακλαδικο.
Το πινσερακι ετρεξε στην μαντρα, πηδηξε εκει, γαυγησε και εκανε μανγκιες στο Rottweiler- μεχρι που εκεινος τον αρπαξε μεσα απο τα καγκελα, τον τραβιξε μεσα και με μια δαγκονια στο σβερκο το σκοτωσε!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Το πινσερακι ετρεξε στην μαντρα, πηδηξε εκει, γαυγησε και εκανε μανγκιες στο Rottweiler- μεχρι που εκεινος τον αρπαξε μεσα απο τα καγκελα, τον τραβιξε μεσα και με μια δαγκονια στο σβερκο το σκοτωσε!
Αυτό ήθελα να το γράψω και χτες, αλλά ξεχάστηκα:

Εμείς, παρακάτω στο δρόμο μας, έχουμε μιά (πολύ!) "κακιά" σκύλα... δεν υπάρχει σκυλί, αρσενικό ή θηλυκό, που να μη την αντιπαθεί... μέχρι και η Μόκα!!!

Κάποιο βράδυ περνούσαμε από εκεί και την είχε βγάλει στον κήπο ο ιδιοκτήτης για να παίξουν με το μπαλάκι...
Ηρθε και έπεσε πάνω στα κάγκελα, γαυγίζοντας - γρυλίζοντας... και ο ακατανόμαστος βρήκε αυτό ακριβώς το άνοιγμα από τα κάγκελα και της "κλείδωσε" τη μουσούδα...
Τρομάξαμε να του την βγάλουμε απ' το στόμα!
Αν ήταν μικρόσωμη, θα είχε βγει έξω για να επιτεθεί και δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Το οτι άρπαξαν το σκυλάκι χωρίς προειδοποίηση - σύμφωνα με τα γραφόμενα, το έβαλαν στον χώρο τους και το κατασπάραξαν, θεωρείται φυσιολογικό;
Οχι, προσωπικά δεν το θεωρώ φυσιολογικό...
Και το θεωρώ ακόμα λιγότερο φυσιολογικό, μιάς και μιλάμε για σκυλάκι και όχι για γατάκι (που πολλά σκυλιά έχουν θέμα - βλ: prey drive κλπ.)...

...Το να διατηρείς όμως σκυλιά εν δυνάμει δολοφόνους με την δυνατότητα να ξεφεύγουν των στενών ορίων του σπιτιού σου αυτό σίγουρα δεν είναι θεμιτό...
Ενδεχομένως να μην είναι εν δυνάμει δολοφόνοι... όπως λες πολύ σωστά, δεν ξέρουμε τις ακριβείς συνθήκες του θλιβερού γεγονότος...

Και, σίγουρα, εφόσον έχεις δύο μεγαλόσωμα σκυλιά "δυνατής" φυλής στον κήπο σου, οφείλεις να εκμηδενίζεις την πιθανότητα να βγάζουν, έστω, τη μουσούδα τους έξω από τη μάντρα...

..."Ενώ προσπαθούσα να τον τραβήξω πίσω και τους φώναζα εκείνα με αγνοούσαν δεν σταματούσαν και κατάφεραν να με υπερνικήσουν, να τον αποσπάσουν και να το τραβήξουν μέσα στον κήπο, όπου και εντέλει τον κατεσπάρραξαν."
Μήπως πλησίασε υπερβολικά η κοπέλα?
Με το σκεπτικό: "καλέ, αφήστε τα σκυλάκια να μυριστούν και να παίξουν", που μου λένε κι εμένα καμμιά φορά...

...το λάθος είναι όπως πάντα ανθρώπινο, και για μένα είναι του ιδιοκτήτη των ΓΠ θα έπρεπε να έχουν διασφαλίσει και ότι τα σκυλια δεν μπορούν να βγουν έξω αλλα και ότι κανενα μικρό ζωο δεν μπορεί να μπει μεσα, είναι το ίδιο σημαντικό...
Το λάθος (ή, σωστότερα, η ευθύνη) είναι πάντα ανθρώπινο...

Ομως, όταν ονειρεύομαι να ζήσω σε μιά μονοκατοικία με τα σκυλάκια μου... ξέρεις τι σκέφτομαι?
Θα επέλεγα κάγκελα που να επιτρέπουν (το πολύ) σε μιά γάτα να μπορεί να βγει έξω και να σώσει τη ζωή της...

Το λέω αυτό, γιατί, αν δεν μπορεί μιά γάτα να μπει μέσα (από τα κάγκελα - ενώ μπορεί να πηδήξει μέσα από ένα δέντρο)... τότε δεν μπορεί να βγει έξω...

1. ...Αυτή είναι η γνώμη μου , και εγω το κάνω πάντα , δεν χτιζω 2 μέτρα μαντρα , απλώς βάζω πλεγμα στα κάγκελα και στις πόρτες...

2. Αν τα σκυλιά μου κατασπαράξουν ένα άλλο ζωο το λιγότερο που θα με ενδιαφέρει είναι αν ο ιδιοκτητης
τους είναι ηλίθιος ή όχι.
1. Και όμως... υπάρχουν σκυλιά που χρειάζονται 3 μέτρα μάντρα, χωρίς ενδιάμεσο "πάτημα", προκειμένου να διασφαλίσεις ότι θα μείνουν μέσα...

2. Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο...

Και νομικά είσαι east. Αν γίνει το κακό, θα βρεις τον μπελά σου, ακόμη και τον επικείμενο δολοφόνο να έχουν βουτήξει.
Σωστή... ως συνήθως...

Αν δεν απατωμαι, απαξ κ μελος σωματος περασει εντος ιδιοκτησιας αυτο συνιστα διαρρηξη, κ η διαρρηξη ειναι κακουργημα...
Οχι, ρε σύ, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...:D

...Δλδ κατ'επεκταση της ιδιας λογικης αν μπει καποιος-παρανομα στην ιδιοκτησια μου κ πεσει μεσα στο ανοιχτο πηγαδι που εχω θα μου κανει μυνηση οτι ειχα ενα επικινδυνο σημειο στην ιδιοκτησια μου κ εσπασε το ποδι του!?!??!!?
Και, όμως, ναι... έτσι θα γίνει, αν ο άλλος δεν έχει το Θεό του...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Νομιζω οτι ειναι μια φορα που θα διαφωνησω μαζι σου johnK!
Το αρθρο 300 λεει οτι η ευθυνη για την ζημια μπορει να μετριαστει η να παυσει τελειως αν δυναται να αποδοθει στον ζημιωθεντα πταισμα.
Αρα αν μπει παρανομα -καταπατηση,διαρρηξη η οπως θες πες το μεσα στο σπιτι μου , που συνειστα πταισμα η εν δυναμει κατι χειροτερο, κ πεσει στο πηγαδι, οτι κι αν θελει να κανει δεν υπαρχει περιπτωση να δικαιωθει.....

Αντιστοιχα αν συνδιασεις το 924 του ΑΚ με το 300 ΑΝ (υποθετικα μιλωντας) η κοπελα ειχε το σκυλακι της λυτο, το οποιο περασε το κεφαλι του απο τα καγκελα κ ο ΓΠ το τσακωσε κ εγινε οτι εγινε, υποκεινται (θα ελεγα) σε πταισμα αυτο της εισοδου του σκυλου της σε ξενη ιδιοκτησια, ελλειπους παρακολουθησης η δεν ξερω τι αλλο....οπως στο παραδειγμα που αναφερει η frenchiefan ποιο πριν....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τώρα, εδώ με έστειλες "άκλαφτο κι αδιάβαστο"...:D
Μιάς και δεν είμαι (ΚΑΙ) Δικηγόρος...
Μακάρι νάχεις δίκιο!