...Το οτι άρπαξαν το σκυλάκι χωρίς προειδοποίηση - σύμφωνα με τα γραφόμενα, το έβαλαν στον χώρο τους και το κατασπάραξαν, θεωρείται φυσιολογικό;
Οχι, προσωπικά δεν το θεωρώ φυσιολογικό...
Και το θεωρώ ακόμα λιγότερο φυσιολογικό, μιάς και μιλάμε για σκυλάκι και όχι για γατάκι (που πολλά σκυλιά έχουν θέμα - βλ: prey drive κλπ.)...
...Το να διατηρείς όμως σκυλιά εν δυνάμει δολοφόνους με την δυνατότητα να ξεφεύγουν των στενών ορίων του σπιτιού σου αυτό σίγουρα δεν είναι θεμιτό...
Ενδεχομένως να μην είναι εν δυνάμει δολοφόνοι... όπως λες πολύ σωστά, δεν ξέρουμε τις ακριβείς συνθήκες του θλιβερού γεγονότος...
Και, σίγουρα, εφόσον έχεις δύο μεγαλόσωμα σκυλιά "δυνατής" φυλής στον κήπο σου, οφείλεις να εκμηδενίζεις την πιθανότητα να βγάζουν, έστω, τη μουσούδα τους έξω από τη μάντρα...
..."Ενώ προσπαθούσα να τον τραβήξω πίσω και τους φώναζα εκείνα με αγνοούσαν δεν σταματούσαν και κατάφεραν να με υπερνικήσουν, να τον αποσπάσουν και να το τραβήξουν μέσα στον κήπο, όπου και εντέλει τον κατεσπάρραξαν."
Μήπως πλησίασε υπερβολικά η κοπέλα?
Με το σκεπτικό: "καλέ, αφήστε τα σκυλάκια να μυριστούν και να παίξουν", που μου λένε κι εμένα καμμιά φορά...
...το λάθος είναι όπως πάντα ανθρώπινο, και για μένα είναι του ιδιοκτήτη των ΓΠ θα έπρεπε να έχουν διασφαλίσει και ότι τα σκυλια δεν μπορούν να βγουν έξω αλλα και ότι κανενα μικρό ζωο δεν μπορεί να μπει μεσα, είναι το ίδιο σημαντικό...
Το λάθος (ή, σωστότερα, η ευθύνη) είναι πάντα ανθρώπινο...
Ομως, όταν ονειρεύομαι να ζήσω σε μιά μονοκατοικία με τα σκυλάκια μου... ξέρεις τι σκέφτομαι?
Θα επέλεγα κάγκελα που να επιτρέπουν (το πολύ) σε μιά γάτα να μπορεί να βγει έξω και να σώσει τη ζωή της...
Το λέω αυτό, γιατί, αν δεν μπορεί μιά γάτα να μπει μέσα (από τα κάγκελα - ενώ μπορεί να πηδήξει μέσα από ένα δέντρο)... τότε δεν μπορεί να βγει έξω...
1. ...Αυτή είναι η γνώμη μου , και εγω το κάνω πάντα , δεν χτιζω 2 μέτρα μαντρα , απλώς βάζω πλεγμα στα κάγκελα και στις πόρτες...
2. Αν τα σκυλιά μου κατασπαράξουν ένα άλλο ζωο το λιγότερο που θα με ενδιαφέρει είναι αν ο ιδιοκτητης
τους είναι ηλίθιος ή όχι.
1. Και όμως... υπάρχουν σκυλιά που χρειάζονται 3 μέτρα μάντρα, χωρίς ενδιάμεσο "πάτημα", προκειμένου να διασφαλίσεις ότι θα μείνουν μέσα...
2. Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο...
Και νομικά είσαι east. Αν γίνει το κακό, θα βρεις τον μπελά σου, ακόμη και τον επικείμενο δολοφόνο να έχουν βουτήξει.
Σωστή...
ως συνήθως...
Αν δεν απατωμαι, απαξ κ μελος σωματος περασει εντος ιδιοκτησιας αυτο συνιστα διαρρηξη, κ η διαρρηξη ειναι κακουργημα...
Οχι, ρε σύ, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα...
...Δλδ κατ'επεκταση της ιδιας λογικης αν μπει καποιος-παρανομα στην ιδιοκτησια μου κ πεσει μεσα στο ανοιχτο πηγαδι που εχω θα μου κανει μυνηση οτι ειχα ενα επικινδυνο σημειο στην ιδιοκτησια μου κ εσπασε το ποδι του!?!??!!?
Και, όμως, ναι... έτσι θα γίνει, αν ο άλλος δεν έχει το Θεό του...