Aνεύθυνος ιδιοκτήτης-νεκρό σκυλάκι

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Τώρα, εδώ με έστειλες "άκλαφτο κι αδιάβαστο"...:D
Μιάς και δεν είμαι (ΚΑΙ) Δικηγόρος...
Μακάρι νάχεις δίκιο!
Ουτε γω, αλλα ειχα βρει στο παρελθον κειμενο υπογεγραμμενο απο δικηγορο με τα παραπανω στοιχεια κ το κρατησα στο....."αρχειο" μου!
Το μονο μου θεμα κ απορια ειναι σε ποιο σημειο φτανουνε τα "μετρα" που πρεπει να εχεις παρει....!!
Γιατι κ οι δυο ξερουμε οτι πολεοδομικα τουλαχιστον (και πρακτικα θα προσθεσω εγω) ειναι αδυνατον να φτιαξεις μια περιφραξη κτηματος τετοια που να μην μπορει να εισελθει μικρο ζωο η να βαλει το χερακι του καποιος καλοθελητης.......
Αλλα ακομα κι ετσι να ηταν, ποιος σου λεει οτι καποιος -η μια γατα ας πουμε, δεν θα πηδαγε τον μαντροτοιχο των 3μετρων?

Μπορει το γεγονος να ειναι τραγικο, κ κριμα το σκυλακι που ειχε αυτη την καταληξη, αλλα πιθανολογω οτι υπαρχουνε ευθυνες κ απο τις δυο μεριες......

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γι' αυτό είπα και λίγο πριν ότι προτιμώ η μάντρα να επιτρέπει σε μιά γάτα να το βάλει στα πόδια, παρά να την εμποδίσει να μπει...

Συνήθως την σοβαρή περίφραξη την φτιάχνουμε για να μην μπορεί να προσεγγίσει εύκολα άνθρωπος και ζώα μεγέθους (έστω και μικρόσωμου) σκύλου...
Και σε μιά τέτοια μάντρα, όπως ανέφερα ακόμα πιο πριν, ο Κάσπερ άρπαξε τη μουσούδα μιάς σκύλας που λύσσαγε από μέσα...

Και σίγουρα, για να γίνει ένα κακό, ή ένα ατύχημα, χρειάζονται μερικές μ@λ%κίες στη σειρά και όχι μόνο μία...

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Και γιατι να πρεπει να εχεις ταμπέλα "προσοχή σκυλος" αφου ειναι ιδιωτική περιουσια? Αλλο που πολλοι το βάζουν για να φοβήσουν τυχον καλοθελητες....
Σε συζήτηση που είχα με τον κτηνίατρο μου πριν από μέρες για το θέμα της ταμπέλας και προσπαθώντας να μου εξηγήσει γιατί είναι υποχρεωτική και απαραίτητη, μου είπε το εξής παράδειγμα:

Πριν από λίγες μέρες είχε πάει η αστυνομία στο σπίτι ενός γνωστού του και άνοιξαν την αυλόπορτα (δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σκύλος) να μπουν μέσα και ο σκύλος τους επιτέθηκε και δάγκωσε τον έναν. Το αποτέλεσμα ήταν 1500 ευρώ πρόστιμο. Το πρόστιμο ήταν γιατί δεν υπήρχε ταμπέλα στην περίφραξη.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Δεν υπάρχει Νόμος, που να υποχρεώνει να έχεις ταμπέλλα.
Τι χαρτί του έδωσαν; Αναφέρει βάση ποιάς διάταξης, του έκοψαν το πρόστιμο;
Δεν εννοώ, ότι κακώς του το έδωσαν.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δεν υπάρχει Νόμος, που να υποχρεώνει να έχεις ταμπέλλα.
Τι χαρτί του έδωσαν; Αναφέρει βάση ποιάς διάταξης, του έκοψαν το πρόστιμο;
Δεν εννοώ, ότι κακώς του το έδωσαν.
Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα, το παράδειγμα μου το είπε ο κτηνίατρος μου, σε μια συζήτηση που είχαμε μεταξύ άλλων, περί υποχρέωσης τσιπαρισματος και ταμπέλας στην περίφραξη.
Προσπάθησα να το μεταφέρω όπως ακριβώς μου το είπε. Θυμάμαι πάντως ότι μου τόνιζε ότι είναι υποχρεωτικό και πάνω από όλα απαραίτητο (αποτρέπει ατυχήματα) και ότι αν η περίφραξη είναι μεγάλη πρέπει να μπαίνουν ταμπέλες ανά 5 μέτρα.
Δεν γνωρίζω αν ισχύουν (δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω).
Ίσως κάποιος πιο ειδικός θα μπορούσε να βοηθήσει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Οταν μεταφέρουμε μια πληροφορία, όπως έκανε πχ ο γιατρός σου σε σένα κι εσύ εδώ, πρέπει να προσπαθούμε να είναι όσο πιο τεκμηριωμένη γίνεται.

Το τι είναι ηθικά [ή και ψυχολογικά] "υποχρεωτικό", μέχρι το τι επιτάσσει ο Νόμος, καμμιά φορά, απέχουν έτη φωτός.

Αν λοιπόν, κάποιος γνωρίζει, βάση ποιάς διάταξης, είναι υποχρεωτικές οι προειδοποιητικές ταμπέλες, θα ήθελα πάρα πολύ, να το ακούσω.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eγω πάντως χωρις να το ζητάει ο νομος, σκεπτομαι να βαζω ταμπέλες γυρω γύρω, όταν έρχεται η πεθερά μου...
Ασε που της την πεφτει και την τρομοκρατεί ο Καστορας και νομιζει ότι εγω τον έμαθα...

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Οταν μεταφέρουμε μια πληροφορία, όπως έκανε πχ ο γιατρός σου σε σένα κι εσύ εδώ, πρέπει να προσπαθούμε να είναι όσο πιο τεκμηριωμένη γίνεται.

Το τι είναι ηθικά [ή και ψυχολογικά] "υποχρεωτικό", μέχρι το τι επιτάσσει ο Νόμος, καμμιά φορά, απέχουν έτη φωτός.

Αν λοιπόν, κάποιος γνωρίζει, βάση ποιάς διάταξης, είναι υποχρεωτικές οι προειδοποιητικές ταμπέλες, θα ήθελα πάρα πολύ, να το ακούσω.

Ήταν μια απλή συζήτηση με τον γιατρό και όχι αντιπαράθεση. Αν διαφωνούσα με τα λεγόμενα του να είσαι σίγουρη ότι θα ζητούσα περισσότερα στοιχειά (ποιος νόμος κ.τ.λ.).
Προσωπικά την θεωρώ τεκμηριωμένη από την στιγμή που η συζήτηση έγινε με τον γιατρό μου που τον θεωρώ καλό και σοβαρό επαγγελματία και άνθρωπο, τον εκτιμώ και δεν είχα λόγο να τον αμφισβητήσω.
Στο φόρουμ το έγραψα γιατί θεώρησα ότι έχει να προσφέρει στην συζήτηση και για μάθουμε τι ακριβώς ισχύει από την απάντηση κάποιου πιο ειδικού (π.χ. δικηγόρου) και δεν θεώρησα απαραίτητο πριν το γράψω να ρωτήσω στην αστυνομία αν είναι αληθινό το συμβάν, η να υποβάλω τον γιατρό σε τεστ αληθείας.
(Τα παραπάνω δεν τα λέω ειρωνικά. Μάλλον υπερβάλω για να γίνω πιο κατανοητός)
Συμφωνώ ότι απέχουν έτη φωτός. Συμπεραίνω ότι το επιτάσσει ο νόμος από την στιγμή που υπήρχε πρόστιμο.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ο νόμος είναι κάτι πολύ σχετικό με διάφορους παράγοντες, που δεν έχουν σχέση... όπως η καλή εισαγγελέας που διέταξε τα εξής σε έναν διασώστη....

"ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΣΤΕΓΗΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΕ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ?ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΣΕ ΝΑ ΤΑΙΖΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ.Α ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 6 ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ.ΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΙΣΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ....... ΣΤΑ .......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ"

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σε συζήτηση που είχα με τον κτηνίατρο μου πριν από μέρες για το θέμα της ταμπέλας και προσπαθώντας να μου εξηγήσει γιατί είναι υποχρεωτική και απαραίτητη, μου είπε το εξής παράδειγμα:

Πριν από λίγες μέρες είχε πάει η αστυνομία στο σπίτι ενός γνωστού του και άνοιξαν την αυλόπορτα (δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σκύλος) να μπουν μέσα και ο σκύλος τους επιτέθηκε και δάγκωσε τον έναν. Το αποτέλεσμα ήταν 1500 ευρώ πρόστιμο. Το πρόστιμο ήταν γιατί δεν υπήρχε ταμπέλα στην περίφραξη.
Βάσει ποιας διάταξης???? Να εκοψαν πρόστιμο με μια δήθεν δικαιολογία ναι, γινεται. Αλλά να υποχρεώνεται να εχει ταμπέλα? ουτε καν.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
ο νόμος είναι κάτι πολύ σχετικό με διάφορους παράγοντες, που δεν έχουν σχέση... όπως η καλή εισαγγελέας που διέταξε τα εξής σε έναν διασώστη....

"ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΣΤΕΓΗΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΕ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ?ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΣΕ ΝΑ ΤΑΙΖΩ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ.Α ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΚΥΛΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 6 ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ.ΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΙΣΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ....... ΣΤΑ .......ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ"
Δεν λεει ομως ποσα σκυλια περιφέροντο γυρω από την επαγγελματική του(της) στεγη!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Την διάβασα αυτή την υπόθεση με την ηλίθια την εισαγγελέα. Τραγική!!!

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
αφου τα ξερετε ολα οπως εχω ξαναπει ο μικρος ενα βραδυ δαγκωσε καποιον που μπηκε στην αυλη μου.
πηρα την αστυνομια υστερα,ηρθε τον μαζεψε και δεν μπορουσε να μου κανει τιποτα.
τι χαζα ειναι αυτα αν δαγκωνει το σκυλι η οχι.εχετε ιδεα τι ειναι περιουσια;τι ειναι παραβαση αυτης;
αν σε δαγκωσει απο πισω η απο μπροστα παιζει ρολο;;λετε οτι ναναι ωρες ωρες.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
αφου τα ξερετε ολα οπως εχω ξαναπει ο μικρος ενα βραδυ δαγκωσε καποιον που μπηκε στην αυλη μου.
τι χαζα ειναι αυτα αν δαγκωνει το σκυλι η οχι.εχετε ιδεα τι ειναι περιουσια;τι ειναι παραβαση αυτης;
Πρώην συνάδελφος μου βγαίνοντας από πελάτη βλέπει κάποιον να έχει σπάσει το παράθυρο του αυτοκίνητου, να είναι ο μίσος μέσα και να προσπαθεί να αποσπάσει διάφορα μέσα από το αυτοκίνητο. Τον έπιασε επ αυτοφόρω. Ο κλέφτης έβγαλε μαχαίρι. Τον τσάκισε στο ξύλο (ασχολείται με ελληνορωμαϊκή) και φώναξε την αστυνομία (μέρα μεσημέρι στην λεωφ. καβάλας με μάρτυρες).
Το αποτέλεσμα: Ο κλέφτης ελεύθερος και το παλικάρι ακόμη τρέχει γιατί τον έδειρε(Ούτε αυτοάμυνα ούτε παραβίαση περιουσίας μέτρησε).

Εξαρτάτε που θα πέσεις. Εσύ ήσουν τυχερός. Δεν είναι πάντα έτσι.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ομολογω οτι δεν το ήξερα!
Από πότε το να μπει καποιος σε μια αυλή (έστω και χωρις άδεια του ιδιοκτητη) τιμωρείται με δάγκωμα και όλα καλά;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Ομολογω οτι δεν το ήξερα!
Από πότε το να μπει καποιος σε μια αυλή (έστω και χωρις άδεια του ιδιοκτητη) τιμωρείται με δάγκωμα και όλα καλά;
δεν ειπα οτι τιμωρειτε με δαγκωμα αλλα λεω γιατι απαγορευτετε απο την στιγμη που μπηκε μεσα;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Πρώην συνάδελφος μου βγαίνοντας από πελάτη βλέπει κάποιον να έχει σπάσει το παράθυρο του αυτοκίνητου, να είναι ο μίσος μέσα και να προσπαθεί να αποσπάσει διάφορα μέσα από το αυτοκίνητο. Τον έπιασε επ αυτοφόρω. Ο κλέφτης έβγαλε μαχαίρι. Τον τσάκισε στο ξύλο (ασχολείται με ελληνορωμαϊκή) και φώναξε την αστυνομία (μέρα μεσημέρι στην λεωφ. καβάλας με μάρτυρες).
Το αποτέλεσμα: Ο κλέφτης ελεύθερος και το παλικάρι ακόμη τρέχει γιατί τον έδειρε(Ούτε αυτοάμυνα ούτε παραβίαση περιουσίας μέτρησε).

Εξαρτάτε που θα πέσεις. Εσύ ήσουν τυχερός. Δεν είναι πάντα έτσι.
προφανως δεν μπορεσε να αποδειξη ποτε οτι οντως του ειχε ανοιξει το αμαξι.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Φιλε Τασο, τo ποια εκβαση θα εχει το καθε περιστατικο εξαρταται απο πολλους παραγοντες, κ κυριως απο πολλες λεπτομεριες.....
Το θεμα δεν ειναι τι θα γινει στο τελος, καθως κ 10 ιδια περιστατικα να δικαζονταν σε 10 δικαστηρια μπορει να ειχανε διαφορετικες εκβασεις.

Η ουσια ειναι τι πρεπει να εχει απο πριν προνοησει ο καθε ιδιοκτητης κτηματος (η σπιτιου με αυλη κλπ) κ κατοχος σκυλου-φυλακα, ωστε να μπορει να μετρησει υπερ του στο τελος......

Το τελευταιο που θα πω ειναι μην κρινετε το συνολο απο ενα κουλο περιστατικο.
Μπορει καποιος να ξερει καποιον που του μπηκε ο διαρρηκτης τον εφαγε ο σκυλος κ στο τελος καταδικαστηκε ο ιδιοκτητης κ ο σκυλος του σε αποζημιωση.
Ακομα κι ετσι να εγινε, ειναι ΕΝΑ περιστατικο. Ποσα αλλα παρομοια ειχανε ομως την αντιθετη εκβαση κ τα προσπερασαμε γιατι μας φανηκε φυσιολογικο!?