ψαχνωντας κοκονια!!!!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
διαφωνω:p
εγω νομιζω κοκονι σημαινει μικρο και χαριτωμενο
πχ η γιαγια μου μας φωναζε ¨"κοκονα¨ οταν ημασταν μικρα!
Κοκόνα σημαίνει γλυκειά, αγαπημένη. Η λέξη συναντάται συχνά σε λαογραφικά κείμενα και δημώδη άσματα.

Κοκώνα επίσης είναι η περιστέρα, αρχικά η λευκή.

Ίσως πρόκειται για δύο διαφορετικές λέξεις ή ίσως υπήρξε ενοιολογική και ορθογραφική μεταβολή κατά τη χρήση της, δείχνει όμως αρκετά πιθανό.

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Λοιπον εμεις εδω κατω της εχουμε δωσει αλλη εννοια και αν ειναι και καποιος αλλο Κρητικος εδω ας με διαψεψει!!
Κοκονι =χαΐδευτικο του μοριου του μικρου αγοριου....χεχεχεχε
Μεγαλη διαφορα απο περιοχη σε περιοχη!!! χεχεχεχε

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Οι "ντοπιολαλιές", η διαφορετική έννοια των λέξεων απο περιοχή σε περιοχή μπορεί να είναι απο άκρως απολαυστικές, μέχρι άκρως ντροπιαστικές για όποιον παρερμηνεύσει :shock: :D

Pal

Active Member
5 Μαϊου 2009
33
0
Ο κύριος Στέλιος Μακαρίτης μιλάει για την φυλή![FONT=&quot]
[/FONT][video=youtube;jHCAWaCySCw]http://www.youtube.com/watch?v=jHCAWaCySCw[/video]

Last edited by a moderator:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δε μου λέτε, είναι δυνατόν να βουτήξει κανείς κοκόνι από το δρόμο, αδέσποτο ή ημιδεσποζόμενο, στο έτσι? Πολύ μου αρέσει ως φάτσα. Βέβαια δε θα ξέρω τίποτα για το από πού κρατάει η σκούφια του, τα κέφια του, το χαρακτήρα του και φυσικά αν θα τα πάει καλά με το Μουφ, αφού το Μουφ πρέπει να τη βγάλει στη φάρμα δια τον φόβον της φόλας. Τον σκέφτομαι το δεύτερο σκύλο, βέβαια συνήθως μου αρέσουνε τα πιο μεγαλόσωμα ζώα και έχω και την αδυναμία στους Αυστραλέζους και μ' αρέσουνε και οι Ελληνικοί Ποιμενικοί, κλπ. Πολύ όμως με τρώει η ιδέα του να υπάρξει επιτέλους ένας Ευμένης να κάνει παρέα στον Άτταλο....:p Και από αρχαιοτάτων χρόνων όλοι οι Ευμένηδες τα πηγαίνανε άριστα με τους Αττάλους.....:p:p:D

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
OYAOY!!! ποιος ειναι ο Ευμενης και ποιος ο Ατταλος:confused: !Χαθηκα :eek:!!! Εγω απο εμπειρια με ενα κοκονι της θειας μου ,συνφωνα παντα με της φωτο, ειναι ενα σκυλι για σοου!!! Φαντασου οτι κανει το πεθαμενο!!! :D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Άστα να πάνε. Ιστορικός με λόξα και βιογράφος των Ατταλιδών, ξέρεις, αυτών που χτίζανε τις στοές. Τελοσπάντων από την αγάπη μου τη μεγάλη για δαύτους έβγαλα το σκύλο μου Άτταλο αφού ένοιωθα την ανάγκη να φωνάζω κάποιον με το όνομα αυτό και να μου απαντάει έστω και γαυγίζοντας! Αφού είναι Άτταλος λοιπόν και μ' αρέσουν οι σκύλοι, χρειάζεται και έναν αδελφό ονόματι Ευμένη. Οι δυο αρχαίοι τα πηγαίνανε περίφημα, άρα πρέπει το ίδιο να συμβαίνει και με τους σκύλους μου! :D Το θέμα είναι ότι πρέπει να αποφασίσω τι φυλής θα είναι ο Ευμένης και ήθελα μια ελληνική.

Αν αναρωτιέσαι αν όλοι οι ιστορικοί/αρχαιολόγοι έχουνε τέτοια λόξα, είχα καθηγητή στο πανεπιστήμιο που δίδασκε προϊστορική αρχαιολογία και είχε βγάλει τα παιδιά του Πρίαμο, Εκάβη και Έκτορα! Τουλάχιστον εγώ έβγαλα το σκύλο μου Άτταλο, άρα δεν έχει να κάνει με παιδάκια που θα τον κοροϊδεύουνε στο σχολείο...:p:p

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
ΟΚ !! Αν και απο Ιστορια ειμαι σκραπας !!!
Παντως ,εμενα που μια εποχη μου αρεσαν τα αστρα, το Ωριωνας θα μου αρεσε σαν ονομα (και παιδιου και σκυλου)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ωρίων είναι πολύ ωραίο όνομα. Μπορούν να το προφέρουν και οι Αμερικάνοι που αυτή την εποχή στραμπουλάν τη γλώσσα τους με τον Άτταλο. Ένα ζώον όρθιον και δίπουν που είχε πανσιόν για σκύλους (απαίσια, δεν τον ξαναπήγα, βρήκα μάλιστα τη φάρμα), τον είχε βγάλει Άττυ!! Το φλάρο της! Το Μουφ δεν τους το λέω διότι μια φορά μια τον είπε Moof με αμερικάνικη νότια προφορά που δολοφόνησε το Μουφ.

Πάντως το κοκόνι είναι μάλλον μικρό για να φέρει το δοξασμένο όνομα του Ευμένη. Μάλλον για Ελληνικό ή Αυστραλέζο Ποιμενικό προσανατολίζομαι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μια χαρά ευμενης θα είναι το κοκόνι
μην κάνεις το λαθος και χάσεις την κοκονιά-ειδικά εσύ

το δε μουφ σου θα τα περνάει φίνα με το καλόβολο κοκονάκι για παρέα

ο ελληνικός ποιμενικός είναι κάπως...χμμμ...απαιτητικός-δεν ξέρω για το μούφ...ίσως να μην είναι και τόσο φιλική η συνύπαρξη τους

your choice

if you choose not to decide you still have made a choice:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Προσωπικά θεωρώ πάντα ότι περι ορέξεως κολοκυθόπιτα κι ότι αρέσει στον καθένα αλλά πιστεύω κι εγώ Sara ότι είσαι περισσότερο κοκονοperson παρά Ε.Π.person...Αν το Μουφ σου σε κάνει σχεδόν ότι θέλει φοβάμαι ότι ο Ε.Π. θα σου πέσει λιγουλάκι περισσότερο κυριαρχικός και ισχυρογνώμων από ότι θα ήθελες!
Άσχετο, ή μάλλον σχετικό, αλλά γνώρισα 2 κοκόνια πριν κάτι μέρες και ήταν απίστευτα σκυλάκια!!!:D:D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λέτε, καλέ? Με κάνει το Μουφ σχεδόν ό,τι θέλει? Μάλλον έχετε δίκιο διότι κάθομαι και διορθώνω διαγωνισμούς και τα 'χω φτύσει και το Μουφ το άθλιο πήγε στην κουζίνα, βούτηξε το βρώμικο ταψί που έψησα ψάρια, το 'ριξε κάτω και άρχισε να το γλύφει.:eek::eek: Εν τω μεταξύ έκανα υπολογισμούς μη θαλασσώσω τους βαθμούς και μετά τρέχουμε, οπότε μου πήρε πέντε λεφτά μέχρι να πάω στην κουζίνα να το βρίσω. Να φανταστείτε ότι έγλυφε το πάτωμα αμέριμνο όταν σήκωσα το ταψί και συνέχισα να το βρίζω. Τώρα είναι ξαπλωμένο στα πόδια μου και έχει πάρει αγγελικό ύφος ενώ του λέω πού και πού "σε πιάσω, σε σκοτώσω, κακομοίρη!":D:D

Τώρα κοκόνι και κοντό να είναι ο Ευμένης! Ρε μπας και μοιάζει με σκυλάκι του καναπέ? Ο κανονικός (ο αρχαίος) ήταν Μικρασιάτης, άρα ψηλός! Και δε θα το χαλάσει το κοκόνι λέτε το Μουφ να συνωμοτούνε εναντίον μου στο σπίτι? Αφήστε μετά τους Αμερικάνους που δε θα μπορούνε να πούνε "κοκόνι" και θα μου κάνουνε ένα σωρό βλακώδεις ερωτήσεις...

Foibos, τι εννοείς όταν λες ότι τα κοκόνια που γνώρισες ήταν απίστευτα σκυλάκια?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όταν γύριζα από το χωριό μου, στο καράβι, μια κυρία που καθόταν δίπλα μου, είχε 2 κοκόνια!Σχεδόν όλη το ταξίδι το πέρασα παίζοντας με αυτά!

Τα σκυλάκια ήταν τέλεια!Πολύ φιλικά, χαρούμενα, ενεργητικά χωρίς όμως να είναι υπερκινητικά, χαλαρά, προσαρμοστηκαν άμεσα στις συνθήκες του πλοίου, αν και ηιδιοκτήτρια μου είπε ότι ήταν η δεύτερη φορά που έμπαιναν, δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον στις προκλήσεις ενός κακομαθημένου κανίς!
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σκυλάκι το λυπήθηκα...ήταν ο ορισμός του ταλαιπωρημένου, ακοινώνητου και φοβικού σκύλου!:(

Α!!!Και είχαν κι ένα βλέμα που σου έκλεβε την καρδιά!:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δε μου λέτε, δυο υπερκινητικά σκυλιά μαζί (π.χ. Αυστραλέζοι) γίνονται φοβερή καταστροφή? Και είναι δυνατόν ένα υπερκινητικό να μη χαλάσει ποτέ ένα ζωηρό?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Προσωπικά θεωρώ πάντα ότι περι ορέξεως κολοκυθόπιτα κι ότι αρέσει στον καθένα αλλά πιστεύω κι εγώ Sara ότι είσαι περισσότερο κοκονοperson παρά Ε.Π.person
ναι ναι:)συμφωνώ-συν την ρητορική σου δεινότητα που θα μας γράφεις κοκονο-ιστρίες όπως και μουφο-ιστορίες (και ουχί μούφα ιστορίες:D:D:D)

και

δεν είναι κοντό το κοκόνι-είναι απλά βολικό:)

Πιστεύω πως σε σκύλο είναι η πιό ελληνική φυλή-δεν κάνει για καμία δουλειά συγκεκριμένα αλλά για όλες και καμία ταυτόχρονα
και ότι πιό σπουδαίο πάνω του είναι ο χαρακτήρας-απλά παράδοξος

οι υπόλοιπες ελληνικές φυλές αναπτύχθηκαν με βαση κάποια εργασία σε κάποιον τόπο
τούτα δω αναπτυχθηκαν με βάση την συμπαθητικότητα και εξυπνάδα όπως αυτές μπορεί να οριζονταν κάποτε στα ελληνικά σπιτικά

Και μιά χαρά λέξη είναι για τους $%#^αμερικάνους σου-
ΚΟ ΚΟ ΝΙ-χαβανέζικο μου ακούγεται:D:D:D

παθημένος κανονικά με τούτο το διαβόλι που μπήκε και ταίριαξε τόσο γλυκά και βολικά στην ζωή όλων μας -nice to meet u:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δηλαδή μπορώ να πάρω και αρσενικό κοκόνι και να μη σκοτωθούν με το Μουφ? Διότι όλοι με συμβουλεύουνε για θηλυκό δεύτερο σκύλο που θα πρέπει να τον βγάλω Απολλωνίδα κι εγώ θέλω να βγάλω τον Ευμένη.