φωτογραφίες πρώτου stripping

oreos

Active Member
19 Απριλίου 2016
33
8
68
Γειά σας και πάλι.
Μετά από αρκετή κούραση και αρκετά έξοδα βρέθηκα στην αθήνα, όπου έγινε το πρώτο stripping στο westie μου.Παραθέτω τις εικόνες και θα ήθελα τη γνώμη σας.
Να σημειώσω, ότι ο/η γκρούμερ έκανε stripping μόνο στο πάνω μέρος του σώματος μέχρι την ουρά και τα υπόλοιπα έγιναν με μηχανή και ψαλίδι.(εγώ νόμιζα, ότι θα γίνει παντού αλλά όταν ρώτησα μου είπε πως δεν γίνεται παντού, μόνο στην πλάτη).
Η φωτογραφία με το χαλί είναι πριν το stripping.
υ.γ. αυτά έγιναν την πέμπτη. οι φωτογραφίες είναι την επόμενη μέρα.
ήθελα να περάσουν λίγες μέρες για να είμαι ποιό ήρεμος και τις ανεβάζω τώρα.

Attachments

• Like
Reactions: d-friend

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Γιατι ηθελες να εισαι πιο ηρεμος?
Εισαι δυσαρεστημενος,περιμενες κατι αλλο?

• Like
Reactions: Haris Drazen

oreos

Active Member
19 Απριλίου 2016
33
8
68
ανέβασα τις φωτογραφίες για να ακούσω τις γνώμες των ποιο ειδικών σε θέματα καλλωπισμού των westie, αφού σε τόσο λίγο καιρό που ασχολούμαι δεν είναι δυνατόν να τα μάθω όλα.
σε άλλα φόρουμ π.χ. ψαριών-δίσκων, όταν κάποιος ανεβάζει ένα ψάρι και ρωτά πως φαίνεται οι έχοντες γνώση του λένε τα θετικά, τα αρνητικά και ξεκινάει μια συζήτηση με τα μέλη που έχουν άποψη και μαθαίνουν και οι υπόλοιποι.
γι' αυτό μου κάνει εντύπωση που δεν γράφτηκε κάτι περί των φωτογραφιών.
ίσως είμαι νέος εδώ και δεν ξέρω πως ανταποκρίνονται τα μέλη σε τέτοιο θέμα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
ποσο ειναι το σκυλακι? ειναι το πρωτο του stripping; εχεις βαλει ποτε μηχανη?
το stripping οντως γινεται στο κορμο του σκυλου και στο κεφαλι (τουλαχιστον στη φυλη που ενδιαφερει εμενα)

• Like

oreos

Active Member
19 Απριλίου 2016
33
8
68
ποσο ειναι το σκυλακι? ειναι το πρωτο του stripping; εχεις βαλει ποτε μηχανη?
το stripping οντως γινεται στο κορμο του σκυλου και στο κεφαλι (τουλαχιστον στη φυλη που ενδιαφερει εμενα)
η Λώρa-westie είναι 11 μηνών, έχει κουρευτεί μια φορά μεσ' το καταχείμωνο-φλεβάρη και έκανε και το πρώτο της στριπάρισμα.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αν καταλαβα καλα το πρωτο κουρεμα εγινε με μηχανη?
Απο το κεφαλι καταλαβαινω οτι δεν εχει το τυπικο τριχωμα,εκτος αν μπηκε και εκει μηχανη.

oreos

Active Member
19 Απριλίου 2016
33
8
68
το πρώτο κούρεμα έγινε με μηχανή και ψαλίδι.
στο κεφάλι δεν θυμάμαι τι έγινε στο πρώτο κούρεμα και την τελευταία φορά μόνο ψαλίδι.
πιστεύω, ότι κάτι πρέπει να γίνει στο κεφάλι( στην ευθεία μεταξύ των αυτιών), ώστε να πυκνώσει, αν γίνεται το τρίχωμα.
υ.γ. πάντως πιστεύω, ότι αυτοί-ές που κάνουν μόνοι-ες τους stripping, θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στο θέμα, εξ άλλου δεν είναι και τόσο πολυγραμμένο στο φόρουμ.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν ειναι πολλοι που μπορουν να κανουν μονοι τους stripping. τουλαχιστον σε αυτο το φορουμ. πολυ λιγα μελη και μεσα σε αυτα δεν ειμαι εγω. παντως αυτο που μπορω να πω ειναι οτι αν εχει μπει μηχανη θελει πολυ δουλεια μετα... το σκυλακι ειχε σκληρο τριχωμα ή μαλακο?

• Like

oreos

Active Member
19 Απριλίου 2016
33
8
68
έλειπα λίγο και άργησα να απαντήσω.
αρχικά εκείνο που θέλω να πω είναι, ότι δεν πήρα καμμία απάντηση για τις εικόνες και τις απορίες-ερωτήσεις, που ανέβασα και αυτό είναι το κύριο για μένα.

μετά, το σ/κ γνώρισα ένα westie ηλικίας 5 χρονών το οποίο δεν έχει καμμία φροντίδα σε θέματα καλλωπισμού. ούτε χτένισμα ούτε τίποτε.μόνο όταν έφτανε στα άκρα η κατάσταση το πήγαιναν για κούρεμα το οποίο υποχρεωτικά γίνονταν με πολύ κοντό τρίχωμα.
η τρίχα τούμπανο.
τώρα αν είναι μαλακό τώρα και θέλει δουλειά πολύ κ.λπ. είναι διαβασμένα
http://www.dogforum.gr/community/threads/Ξέρει-ή-δεν-ξέρει-από-stripping.10817/
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά πρέπει να προχωρήσει το θέμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αν είναι δυνατόν.
ευχαριστώ φιλικά γιάννης.

freckles

New Member
3 Μαϊου 2016
1
0
44
Δεν ειναι πολλοι που μπορουν να κανουν μονοι τους stripping. τουλαχιστον σε αυτο το φορουμ. πολυ λιγα μελη και μεσα σε αυτα δεν ειμαι εγω. παντως αυτο που μπορω να πω ειναι οτι αν εχει μπει μηχανη θελει πολυ δουλεια μετα... το σκυλακι ειχε σκληρο τριχωμα ή μαλακο?

oreos

Active Member
19 Απριλίου 2016
33
8
68

You should pull a very small amount of skirt (blue area) out to keep the coat thick & harsh in texture, but remember only a very small amount. The skirt is just a longer version of the blending area. The sides should be made up of different lengths. It should not look all the same length from the rib cage down to the floor. A Westie’s skirt should slightly taper up from front to back. This can be done with thinning shears, or some breeders will use a stripping knife to snap the ends to tidy the skirt up (A bit like pulling a horse’s mane). You want all the thinning shear work to look as natural as possible, it should never look like scissors have been used. We are not looking for straight lines we want the coat to look like it grew this way. The length of skirt required for each dog depends on the overall balance of the dog i.e. a little dog only needs a short skirt, a taller dog needs a longer skirt.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Είσαι σίγουρος πως το σκυλάκι σου έχει τυπικό τρίχωμα γουεστι;
Ρωτάω γιατί αν δεν έχει, δεν ξέρω πόσο δόκιμο είναι να το συγκρίνεις με αυτά που βλέπεις ή να προσπαθείς να το κάνεις σαν αυτά που βλέπεις.