υποχρεωτικο ZTP

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
asli said:
στα Σκοπια(Μακεδονια :lol: )που εχω εγω δηλωμενο το εκτροφειο
δεν εκδίδει πετιγρι αν οι γονοις δεν εχουν μια κριση απο εκθεση (νομιζω
εξεραιτος και πανω)
εκδίδουν pedigree και στα ημίαιμα εκεί???

μπράβο :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

αν γίνει αυτό που θέλει το κάθε κλάμπ ο Κ.Ο.Ε. θα κλείσει

αφου τώρα από την έκδοση pedigree ζει

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
το ztp ή οτιδήποτε άλλο δεν βελτιώνουν τον χαρακτήρα, απλώς πιστοποιούν , και κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος με την πιστοποίηση ...
Eιναι σιγουρο αυτο ?
Εννοω υπαρχει περιπτωση σκυλος(rott π.χ.) να εχει ztp ,sch3 και σε προσπαθεια για να παρει Gekort να εχει κοπει λογω κροτοφοβιας ?
Γνωριζει κανενας τετοια περιπτωση?

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
To angekort ειναι δυσκολο - δεν το περνουν ολοι.Τωρα για κροτοφοβια δεν ξερω, αλλα αποτυχιες ναι.

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Δεν μιλαω για αποτυχια λογω του οτι δεν δαγκωσε σταθερα το μανικι σε μακρινη επιθεση η να αφησει μετα απο χτυπημα που μπορει να σημβει ακομα και στο καλυτερα εκπεδευμενο σκυλο
Αλλα για αποτυχια λογω Gun-shy .
Ειναι η κροτοφοβια δηλαδη κατι που μπορει να συμβει ξαφνικα λογω "κακης" μερας του σκυλου η ειναι κατι που η το εχει η δεν το εχει?

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Eiναι κατι που το εχει-και εχει καλυφτει στις πιο σοφτ συνθηκες του ΖΤΡ και στο ΙΡΟ.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Το ΖΤΡ ειναι στοιχειωδης εξεταση. Στο ΖΤΡ ο σκυλος δεν πιεζεται ιδιαιτερα . Τι παει να πει 100%?? Θεοποιηση δεν χρειαζεται. Χρειαζεται ρεαλισμος.
Αλλα ξαναλεω δεν ξερω σκυλο να κοπηκε σε κορουνγκ απο κροτοφοβια.
Πολυ θεωρητικα ολα αυτα...

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Kαθολου θεωριτικα.
Εγω γνωριζω για τεοια περιπτωση με rottweiler στην Γερμανια γι'αυτο λεω μηπως γνωριζει καποιος αλλος αναλογη περιπτωση.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Δεν ξερω το ΖΤΡ σας -δεν μπορω να πω...Παντως ολοι οι κανονες εχουν τις εξαιρεσεις τους. Η κροτοφοβια θεωρειται γενετικη.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Ασλι... η κροτοφοβια ειναι γενετικη... Το ΖΤΡ του ντομπερμαν ειναι στοιχειωδης εξεταση. Στο ΖΤΡ μπορει να περασεις με "ευαισθησια" στον κροτο. Αν επιχειρησεις κορουνγκ οπου ολα ειναι εναντια στο σκυλο, μπορει η "ευαισθησια" να δωσει μια κροτοφοβικη κριση.

Προσωπικα δεν εχω παρακολουθησει ποτε ΖΤΡ για rot η ΤΟRC.
Aλλα εχω παρακολουθησει ΖΤΡ Ντομπερμαν και περασει πολλα ΤΟC σαν χειριστης.Και ημουν high in trial την τελευταια φορα...
Φυσικα θελουμε και εναν εκπαιδευτη εδω.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Eδω διαφωνω. Αυτοι που ζουν απ'αυτο ειναι που διαπρατουν τις μεγαλες πατατες. :cry:

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Oχι Charls o Karl ηταν που απετυχε στο ztp στην Αμερικη αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ηταν θεμα κροτοφοβιας .

Μιλαω για σκυλο με ztp sch3 που εδωσε για korung το 2001 και απετυχε λογω gun-shy.

Σας παραθετω το αρθρο που αναφερει για την συγκεκριμενη περιπτωση :

ADRK 2001 Fruhjahrskφrung in Rehburg-Loccum

19/20 May, 2001

Hello folks ! As promised, a personal report on the Spring Kφrung in Rehburg. Pretty good weather considering the location and time of the year, ideal weather for the dogs. A super party on Saturday night, the beer was as good as always...

Anyway, a quick reminder of the results as well as a few personal comments :

Vico von der Flugschneise (Jackomo von der Bleichstrasse x Toxi von der Flugschneise) : FAILED : Attacked the judge during chest circum measurement. Cannot be entered again in an ADRK Kφrung.

Very nice conformation with a super dry head, I would have loved to see him at work. Unfortunately I barely had time to take one picture and he was gone... not the first time we see Jackomo children with such reactions.

Falco vom Weihungstal (Fόrst vom Wolfert Turm x Cinderella vom Wolfert Turm) : FAILED : Gun-shy.
Another dog I was really looking forward to see at work. Too bad. By the way Falco had received a 4a rating in eye color at his ZTP, I can assure you his current eye color is darker than that, dark enough for the Kφrung. Nicely built dog, typical Fόrst offspring.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
"Θέσφατο" σημαίνει χρησμός. Η λέξη χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει λόγο ή άποψη που περιβάλλεται από κύρος (σαν να προέρχεται από το Θεό) και δεν χωράει αμφισβήτηση.

Και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις επανερχόμαστε επί του θέματος…
:wink: :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eγώ αφού δεν υπάρχουν θέσφατα :lol: :lol: :lol: :wink:

Αμφισβητώ ότι ένας σκύλος με VpgIII ή ΙpoIII μπορεί να είναι κροτοφοβικός, αν τα έχει περάσει κανόνικά βέβαια ...

O λογος είναι ότι ένας τέτοιος σκύλος, στην προπόνηση του και μόνο έχει ''πυροβοληθεί'' 35.000 φορές ... αν είναι λίγο πιο προβληματικός ή επιφυλακτικός, έχει δοκιμαστεί ακόμα περισσότερες .... πρέπει κάποιος να είναι ηλίθιος να έχει φτάσει έναν σκύλο εκεί, και να μην εχει δουλεψει πολύ καλά μαζί του ή να ξέρει ότι ο σκύλος έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα και να τον τρέχει και για Korung , μάλλον θα σταμάταγε κάπου στο 1ο - 2ο επίπεδο ... επίσης πρέπει να είναι ηλίθιοι άλλοι 4 τουλάχιστον κριτές που τον έχουν δεί μέχρι τότε, (και μιλάμε για Γερμανία) ...

Τί να πώ ... δύσκολο μου φαίνεται ... προτιμώ να δώσω πιθανοτητες στην κακιά στιγμή, παρά εκεί ....

Μα, 4A ρε παιδί μου ?? :D

Α, Karl, ναι ... τώρα το θυμήθηκα ... εκεί απ'όσο διάβαζα πιστεύω η κακιά στιγμή ήτανε ...