υποχρεωτικο ZTP

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
εμαθα οτι θα γινουν προπονήσεις και σεμιναριο ZTP για τον ομιλο (ΟΚΝΕ)
ισως να μπορείτε να συμετεχετε και εσεις εκτος αν τα ξερετε ολα :lol: (πλακα κανω)θα γινει 22Φεβρουαριου!

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
να πατε να πατε να μας πειτε και εμας τι εγινε :lol: !!!

ενας Τσεχος θα ειναι και αν ειναι αυτος που φανταζομαι ειναι αρκετα καλος!

αραγε εχει κανενας δουλεμενα σκυλια για επίδειξη ZTP ??? :-k

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Δουλεια για ΖΤΡ θα γινει οχι επιδειξη... Το ΤΟΚ ειναι ιδιο με το ΖΤΡ (στο γκρουπ και το παλουκι μαλλον πιο δυσκολο-στο μανικι λιγο πιο ευκολο). Δεν λειπουν τα σκυλια με ΤΟΚ .

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Αρα δικαιουμαι να πω εγω οτι τα εκτος αττικης ειναι σκαρταδουρα???? Γιατι δεν εχουν ΤΟΚ??? Η δεν εχουν γιατι δεν τα "παει" ο ομιλος (δηθεν...).
Λοιπον ασλι, εγω οσα εκτος αττικης εχω γνωρισει που ηταν ΟΚ, και ενδιαφερθηκε ο ιδιοκτητης, περασαν ΤΟΚ (ειτε ηταν ημετερος ειτε οχι). Επιτελους πια.
-Κατα τα αλλα ΔΕΝ αναφερομαι στα Ροτ.Δεν τα ξερω.

Προσωπικα μαλλον θα ειμαι στο σεμιναριο.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
DASTY said:
Ωραία ιδέα πολύ προχωρημένη σε μια χωρα που η "εκτροφής" εκτρέφουν χωρίς HD ED έλενχο ,χωρίς έστω ΜΙΑ κρίση από έκθεση ...

Σίγουρα καλύτερα τα ήταν διαφορετικό pedigree να μπορείς να ξεχωρίσεις από πίτουρα!

Πέρα από Γερμανία δεν ξέρω και αν γίνετε κάπου αλλου στο κόσμο κάτι τέτοιο?

Ξέχασα και κάνω edit να πω ότι για ali μια φορα το ΚΌΕ είναι κατά τις κοινολογίας με αυτή στάση :!:
Παιδια sorry αλλα κατι δεν ξερετε!
Ο ΚΟΕ ειναι ετοιμος σχεδον να εφαρμοσει το μετρο με τα pedigree διαφορετικων χρωματων!
Τα κουταβια εκεινα των οποιων οι γονεις θα πληρουν τις προυποθεσεις θα
παιρνουν pedigree κοκκινου χρωματος!
Απο περυσι εχει ζητησει απο τους ομιλους να δωσουν τις προυποθεσεις
που θελει ο καθενας για το κοκκινο pedigree!!!!
Στη δικη μας περσινη συνελευση το συζητησαμε και το αποφασισαμε αφου
ακουστηκαν διαφορες γνωμες!!!!

Εγω προσωπικα ειμαι υπερ του υποχρεωτικου ΖΤΡ για να ζευγαρωνουν
αλλα επειδη οπως ξερετε εδω ΖΤΡ δεν εχει γινει ουτε μια φορα παρα τις παροτρυνσεις του Ομιλου ,
καταλαβαινω οτι αυτο ειναι απολυτως μη εφικτο προς το παρον!

Ο Baskal ειχε την ιδεα να προταθει στον Ομιλο , το χωρις εξεταση HD ζευγαρωμα
να αποτελει πειθαρχικο παραπτωμα για τα μελη του Ομιλου, ιδεα που βρισκω παρα πολυ σωστη και θα υποστηριξω!
Πιστευω οτι κατι τετοιο σε συνδυασμο με το πρωτο ΖΤΡ που θα οργανωθει
μεσα στο 2008 , θα φερει την Ελληνικη εκτροφη πιο κοντα σε αυτες των χωρων που εχουν υψηλη εκτροφη dobermann!

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Eνα παρομοιο συστημα, αρχισε να εφαρμοζεται στην Ιταλια,....φετος (!!!).
Τα κουταβια που και οι δυο γονεις τους εχουν ΖΤP & ENCI2 (IPO2), παιρνουν πεντιγκρι με την ενδειξη οτι ειναι προιοντα επιλεγμενης εκτροφης. Τιποτε δεν ειναι υποχρεωτικο βεβαια.
Εκεινο που ειναι ενα προβλημα, ειδικα εδω, και θα προκυψει, ειναι το πως θα εξηγηθει το φαινομενο στον εμβροντητο ιδιοκτητη, οταν το "επιλεγμενο" θα χασει στην εκθεση απο το "μη επιλεγμενο".:lol: :lol:

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Θα πρεπει ισως οι εκτροφεις να εξηγουν στους υποψηφιους ιδιοκτητες οτι το κοκκινο πετιγκρι δεν αποτελει εγγυηση για πρωτη θεση και οτι και οι ιδιοι οι εκτροφεις δεν ειναι καφετζουδες τελοσπαντων για να προβλεψουν
πως θα εξελιχθει το κουταβι τους σε σχεση με αλλα σκυλια που γεννιουνται εδω η εισαγονται!

Απλως το κοκκινο πετιγκρι τους δινει καλυτερες πιθανοτητες για ενα καλο
σκυλο οχι για απολυτο νικητη!

Απορια ξανθιας: αν εφαρμοστει αυτο το μετρο το πετιγκρι αυτων των κουταβιων θα λεγεται πετικοκκινο????????????????????????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
To κοκκινο πεντιγκρι (η το επιλεγμενο Ιταλικο) δειχνει απλως τη διαθεση του εκτροφεα να υπηρετησει και τη φυλη εκτος απο την τσεπη του, αλλα τα αποτελεσματα νομοτελειακα δεν θα ειναι "καλυτερα" απο τα "ανεξελεγκτα", ειδικα οσο κλεινει η ψαλιδα και περιοριζεται η γεννετικη βαση. Εχει συμβει και στο παρελθον -Οι "καταλληλοι" & οι "συνιστωμενοι" δεν ειναι νεο φρουτο-απλα τωρα θα φαινεται και στο χαρτι.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Μα και η βαθμολογια στο ΖΤΡ τι δειχνει αν οχι την αναπαραγωγικη αξια
του σκυλου τελικα;

Και στο δικο μας το ΤΟC αν δεις δεξια κατω υπαρχει τετραγωνακι που συμπληρωνεται επι τουτου!!!
Και φυσικα υπαρχει και στο TOC βαθμολογια και καταταξη του σκυλου βασει του ιδεατου σε ολα εκεινα που εξεταζεται!

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
:lol: :lol:
Το τι μεταδιδει ο σκυλος Γωγω, δεν εξαρταται απο τη βαθμολογια στο ΤΟC η to ZTP-Τοτε ολα ολα θαταν ευκολα. Εγω για παραδειγμα, τους δυο καλυτερους - συμφωνα με τα αποτελεσματα των εκθεσεων, ΗD και του ΤΟC - σκυλους εκτροφης μου, ΔΕΝ τους ζευγαρωσα ποτε - Δεν μετανοιωσα.
Παρολα αυτα, φυσικα ο συνιστωμενος σκυλος δινει παντα περισσοτερες ελπιδες...
Αλλα την αναπαραγωγικη αξια ΜΟΝΟ οι απογονοι την δειχνουν...

S13

Well-Known Member
30 Απριλίου 2007
305
0
www.rott-gr.com
Σιγουρα η εκτροφη με σκυλια που εχουν Ztp-τιτλους εργασιας ειναι πιο δυσκολη οσον αφορα τα αποτελεσματα στις εκθεσεις μορφολογιας απο την εκτροφη με σκυλια χωρις Ztp-τιτλους εργασιας ακομα και αν αυτα λαμβανουν μερος σε εκθεσεις και διακρινονται.

Και ο λογος ειναι οτι ο πρωτος εκτροφεας εκτος απο τα μορφολογικα χαρακτηριστικα λαμβανει υπ'οψιν και τον χαρακτηρα-εργασιακη ικανοτητα των σκυλων που εκτρεφει ενω ο δευτερος εκτρεφει κατα βαση με μορφολογικα χαρακτηριστικα.
Αρα ειναι πιο ευκολο για τον δευτερο να εχει καλυτερα αποτελεσματα σε εκθεσεις μορφολογιας .

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
το γεγονός και μόνο ότι σκύλοι που έχουν περάσε κάποια εξέταση τύπου ztp δίνει την ευκαιρία σε ΟΛΟΥΣ τους ενδιαφερόμενους να μάθουν 5 βασικά πράγματα για τον σκύλο είναι βασικό.

όχι αναπαραγωγική αξία δεν δείχνει

δίνει όμως γνώση ΕΠΙ του σκύλου

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Aσφαλως και δεν εξαρταται απο αυτο , αλλα απο τους απογονους του
αλλα ετσι ειναι το συστημα και αυτο ακολουθουμε!