υποχρεωτικη αδεια λειτουργιας εκτροφειου για εκτροφεια με ανω των 3 θυληκων!!!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
1 x R.C.A.C.I.B. / 1 x R.C.A.C.
και τοτε γιατι μου εστειλες αλλα δυο μηνυματα ? αν ειμαι απαραδεκτη μην ασχολησε αλλο μαζι μου
Το δευτερό μύνημα που σου έστειλα ήταν πρωτού δω την ανάρτηση του PM μου εδώ μέσα απαντώντας στο PM σου. Το τρίτο PM που σου έστειλα ήταν για να καταλάβω σε ποιο προσωπικό επίπεδω γιατί μου επιτήθεσε άδικα, αλλά άδικα προσπαθώ μάλλον.

Όπως είπες σωστά, δεν θα ασχοληθώ άλλο.

Krina said:
εχω αποδειξει με τις πραξεις μου οτι ειμαι κοντα σε οποιον με χρειαζετε

εσυ μου εγραψες οτι ρωτας απο "περιεργεια"
Δεν σε ξέρω, αλλά η πράξη σου αυτή εμένα μου αποδυκνύει το αντίθετο απο αυτό που υποστηρίζεις.

Απο περιέργεια και εσύ σίγουρα θα ξεκίνησες όταν αποφάσησες να ψάξεις για να γίνεις εκτροφέας και θα ρώταγες απο δω και απο εκεί και το κατάφερες γιατί πιθανών δεν είχες τέτοιες αντιδράσεις σαν την δικιά σου απο άτομα. Καλή συνέχεια.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
για μια ακομα φορα προσπαθεις να προκαλεσεις εντυπωσεις

αν και παρακολουθεις το θεμα στο οποιο αναρτηθηκε το αρχικο ποστ επιμενεις να αδιαφορεις για την σημασία του
και προσαπτεις προθεση χωρις να υπαρχει!!!!
εντυπωσεις προκαλεις εσυ με μονο σκοπό την διαφημιση σου!!!!

αφου λοιπον τον γνωριζες το νομο και εχεις τη διαθεση ενημερωσης γιατι δεν ενημερωσες ολοκληρωμενα ? και αφου το θεμα ηταν για 3 φυλες και ενημερωσες για την αδεια εγκαταστασεων απο τη νομαρχεια ,γιατι ενω γνωριζεις το νομο δεν ενημερωσες σε αλλο θεμα για τη νομιμοτητα εκτροφεων με 2 θηλυκα αναπαραγωγης χωρις απαραιτητη αδεια νομαρχειας ?

γιατί φροντισες να το κανεις εσύ κι εγω ευγενικα σε ευχαριστησα....
η ευγενεια μεχρι εκει!!!!
συνεχιζεις να προκαλεις και να αποπροσανατολιζεις απο τον αρχικό σκοπό του ποστ
χωρίς να έχεις το θαρρος να απαντησεις σε συγκεκριμενη ευθεία ερωτηση που σου απεύθυνα!!!!

απλα αναφερω τα γραφομενα σου

εκβιασμος και μηνυσεις οσο αφορα το συγκεκριμενο θεμα ,ειναι στη φαντασια σου ,εγω εγραψα
αναφερονται τα γραφομενα σου ,αν εσυ τα θεωρεις προσβλητικα ,τοτε να ανακαλεσεις
παρόλα αυτά ο τίτλος είναι όπως ακριβως προτεινες έπειτα απο την ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ.
σε ρωτώ σαν εκτροφεας που εισαι και που θαπρεπε να εχεις απαντησει πρωτη από όλους!!!

μπορουμε να εμπιστευθουμε εκτροφεα που ασχολειται με 3 φυλες και αν ναι με ποιες προυπιοθεσεις?????
η θεωρείς όλους παπυμιλαδες?????

ποιο αληθεια συμφερον κρυβεται κι επειτα από 10 σελιδες δεν εχει τοποθετηθει κανεις στο συγκεκριμενο ζήτημα?????????
εκτος από τον προμηθεα... ο οποίος εθεσε προβληματισμό αλλά όχι τις προυποθεσεις!!!!!

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Νομίζω ότι έχει χαθεί το νόημα του θέματος.

Δεν γνωρίζω αν καλώς ή κακώς διασπάστηκε από το προηγούμενο θέμα, καθώς δεν το έχω παρακολουθήσει, όμως είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο να μπορεί κανείς να βρει τη νοοθεσία που διέπει τα εκτροφεία εδώ μέσα. Συμφωνώ ότι χρειάστηκε η παρέμβασή σου Krina για να συμπληρώσεις και να διευκρινήσεις το αρχικό κείμενο, όμως θεωρώ πως εκεί έπρεπε να μείνει.

Δεν σε κατηγόρησε κανείς για παράνομη λειτουργία εκτροφείου ώστε να υπάρχει δυσφήμιση. Ας ρίξουμε λοιπόν όλοι τους τόνους μήπως και γλιτώσουμε άλλες 10 σελίδες αντιπαραθέσεων...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
οχι απο περιεργεια , απο αγαπη
Ναι, σωστά η αγάπη είναι το πρωτεύων επιχείρημα στο να γίνεις εκτροφέας, αλλά αυτό δεν είναι μονο γιατί πολύς κόσμος έχει αγάπη προς την φυλή που διάλεξε, δεν συμαίνει ότι μπορούν και θέλουν όλοι να γίνουν εκτροφείς. Θέλει και λίγο περιέργια να δείς τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις εκτροφέας, τι χρειάζετε για να έχεις καλές γένες, κλπ κλπ. Αν δεν το έψαχνες λίγο δεν θα γινόσουν εκτροφέας (ή καλή εκτροφέας τουλάχιστον).

Με πήρες απο πολύ στραβό μάτι άδικα πάντος. Λυπάμαι που ξεκινήσαμε έτσι χάλια. Λίγο φαίνετε εσύ με την διάθεση που σου προκάλεσε αυτό το θέμα, λίγο εγώ που δεν έθεσα ίσως καλύτερα την ερώτηση μου, ποιος ξέρει. Anyway, what's done is done.

Friends?

Last edited:

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Να ξεκαθαρισω λιγο την ερωτηση του gr. dane.και θα με ενδιεφερε να απαντησει η κρινα.
Ενας εκτροφεας με 3 φυλες εχει 2 θυλυκα απο καθε φυλη και κανει πολυ απλα 6 γεννες?Αυτος τι αδεια πρεπει να εχει?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν νομιζω ότι παιζουν ρόλο οι φυλές, και ημιαιμα να έχεις το ίδιο ισχύει όταν

εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος, σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ti oρίζεται ως σκύλος αναπαραγωγής? Ο μη στειρωμένος?
Πηγη ελα ντε! Μαλλον για τη Νομαρχια ειναι ο μη στειρωμενος... οτι και αν σημαινει αυτο...αυτο καταλαβα εγω!

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Tωρα ...θα με κοπανησετε το ξερω ...αλλα ο νεος τιτλος ειναι λιγο λαθος, γιατι ετσι οπως γραφτηκε σημαινει οτι μπορουν να εχουν 3 θηλυκα.

Ανω των 3 θηλυκων, δηλ 4.....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Tωρα ...θα με κοπανησετε το ξερω ...αλλα ο νεος τιτλος ειναι λιγο λαθος, γιατι ετσι οπως γραφτηκε σημαινει οτι μπορουν να εχουν 3 θηλυκα.

Ανω των 3 θηλυκων, δηλ 4.....
Σωστο!!! Ανω των 2 επρεπε να ειναι!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
To ερώτημα (για μενα) είναι "Τι θέλει να πει ο ποιητής (του Νόμου)". Πρεπει ντε και καλά να έχεις άδεια εκτροφείου αν έχεις τρεις θυληκές και κάνεις μια γέννα το χρόνο (ή και καμία.... είναι εν δυνάμει αναπαραγωγικές)?

Σε διαμέρισμα πάντως απαγορεύεται να τις έχεις καθώς υπερβαίνουν τα δυο σκυλιά, ασχέτως εκτροφής.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Θα παω τωρα στην Νομαρχια Δ,Κτηνιατρικης και θα σας ενημερωσω,για το τι ισχυει και τι εφαρμοζεται(γιατι και αυτο παιζει).

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Να ξεκαθαρισω λιγο την ερωτηση του gr. dane.και θα με ενδιεφερε να απαντησει η κρινα.
Ενας εκτροφεας με 3 φυλες εχει 2 θυλυκα απο καθε φυλη και κανει πολυ απλα 6 γεννες?Αυτος τι αδεια πρεπει να εχει?
αυτο ειναι το ερωτημα

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
...
Η άδεια αυτή απαιτείται όταν εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος, σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής...
Γιατί συζητάμε ακόμη? Η παραπάνω πρόταση ορίζει πότε απαιτείται άδεια. Μέσω αυτής μπορούμε να ορίσουμε (σαν γλωσσική άσκηση του δημοτικού) πότε ΔΕΝ απαιτείται:

Η άδεια ΔΕΝ απαιτείται όταν εκτρέφονται ΕΩΣ δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ΚΑΙ σημειώνονται ΕΩΣ δύο τοκετοί ανά έτος, σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής...

Το μόνο που μπορεί να υπάρξει ως απορία είναι ποιοι θεωρούνται σκύλοι αναπαραγωγής. Προφανώς όσα θηλυκά πραγματοποιούν γέννες προς πώληση.

Οπότε δεν μπορεί να εκτρέφει κάποιος ταυτόχρονα 3 ράτσες χωρίς άδεια: Πρώτον γιατί δεν μπορεί να έχει τρίτο θηλυκό και δεύτερον γιατί στη γέννα της 3ης ράτσας θα έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από την 1η, οπότε λογικά τα κουτάβια θα έχουν ήδη δοθεί.

Τώρα αν κάποιος "μικρός" εκτροφέας παρανομεί και πραγματοποιεί περισσότερες γέννες από 2, είναι νομικό θέμα και δεν είμαστε αρμόδιοι να το κρίνουμε. Προσωπικά αν διατηρεί κατάλληλες συνθήκες για τους γονείς κ τα κουτάβια και ακολουθά τις πρέπουσες διαδικασίες εγώ δεν έχω πρόβλημα αν έχει άδεια ή όχι. Αυτός θα έχει αν κάποιος τον καταγγείλει.

Τώρα τι μας απασχολεί αν έχουν ένα κ*λ*χαρτο στα χέρια τους ή αν τα κουτάβια τους είναι σωστά κ υπό κατάλληλες συνθήκες? Σωστή η αναφορά στη νομοθεσία, αλλά το θέμα πλέον έχει ξεφύγει σε 12 σελίδες και δεν προσφέρει τίποτε σε όποιον το διαβάζει.

Προτείνω κάποιος-οι γνώστης-ες να συγκεντρώσουν όλες τις οφέλιμες πληροφορίες σε ένα νέο θέμα που να μπορεί να ενημερωθεί κάποιος χωρίς να διαβάσει 12 σελίδες τσακωμούς. Krina μια που όπως φαίνεται το κατέχεις το θέμα, τι λες?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το μόνο που μπορεί να υπάρξει ως απορία είναι ποιοι θεωρούνται σκύλοι αναπαραγωγής. Προφανώς όσα θηλυκά πραγματοποιούν γέννες προς πώληση.
που το λέει αυτό? Κι αν δηλαδή τα χαρίζει και δεν τα πουλάει, δεν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις? Διευκρινίστηκε επίσης οτι οι φυλές δεν έχουν σημασία. Και ημίαιμο μπορεις να πουλήσεις (κάποιους συνδιασμούς τύπου labradoodle πολύ ακριβά) αν αυτός είανι ο διαχωρισμός.

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Εάν δηλαδή αγοράσω 2 θυληκές και τις έχω στο σπίτι μου , κάνω 2 γέννες το χρόνο , τις κατεβάζω σε εκθέσεις και κάνω και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις , τότε θεωρούμαι και επίσημα εκτροφέας ?

Σε τι θα διαφέρω απο έναν άλλον εκτροφέα ο οποίος ανεξάρτητα απο το πόσες θυληκές έχει , έχει επενδύσει και έχει φτιάξει εγκαταστάσεις κατάλληλες και ο οποίος πάλι ακολουθεί όλες τις προυποθέσεις που ανέφερα στην πιο πάνω περίπτωση ?

Επίσης σε τι θα διαφέρω απο έναν ο οποίος έχει μία θυληκιά την κατεβάζεο σε εκθέσεις κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και την ζευγαρώνει και αυτός 2 φορές τον χρόνο ??

Δηλαδή αυτό που θέλω να ρωτήσω , απο τις 3 περιπτώσεις που ανέφερα πιο πάνω ποιος θεωρείται εκτροφέας ?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως η άποψη μου είναι οτι ο νόμος αφήνει ωραιότατα απ'εξω τον ΒΥΒ που έχει δυο θυληκές (παντός τύπου) που γεννάνε απο μια φορά το χρόνο η καθεμιά.