υποχρεωτικη αδεια λειτουργιας εκτροφειου για εκτροφεια με ανω των 3 θυληκων!!!

Likanthropos

Banned
Banned
10 Ιουνίου 2010
54
0
Λοιπον πηγα στην Νομαρχια,η απαντηση ειναι,ναι αν εχεις πανω απο 2 θυληκα(ασχετα με τις γεννες)πρεπει να εχεις αδεια,περισσοτερο για υγιεινη των σκυλων,της περιοχης,και του θορυβου.
Ερωτηση του υπαληλου-ποιος σε στειλε εδω?
κανενας του λεω αλλα κατι ακουσα οτι πρεπει να εχω αδεια.
Ναι μου λεει αλλα που βρισκεσαι?
εκτος Δραμας του λεω,ο επομενος γειτονας ειναι 3,5 χλμ.
δεν χρειαζεσαι μου λεει,μονο αν γινει καμμια καρφωτη για ενοχηση απο μυρωδιες η γαυγισματα,ασε το κινητο σου εδω και αν υπαρξει κατι σε παιρνω τηλ. και τα σκορπας 2 στην αδερφη σου 3 στην μανα σου,κ.τ.λ.(πρωτη φορα το εχω δει τον τυπο).
δηλαδη του λεω?
τι δηλαδη μου λεει,ο καθε κυνηγος εχει πανω απο 4-5 σκυλια,το καθε μαντρι επισης και τα εχει και ελευθερα,και δεν κανουμε τιποτα,τωρα εσενα τι να σε κανουμε?ο νομος ειναι παλιος μου λεει,και πιστευω οτι σε ολη την Ελλαδα δεν εχει βγει τετοια αδεια.
Να πω εδω οτι και στην Γερμανια αν ο επομενος γειτονας ειναι πανω απο 120μετρα(και εκτος πολης) αποσταση μπορεις να εχεις περισσοτερα σκυλια(δεν θυμαμαι ποσα)τα δηλωνεις σαν φυλακες και πληρωνεις μονο τον μισο φορο.
O υπάλληλος ήθελε να σε εξυπηρετήσει και εσύ τον δίνεις σε όλους ???΄
Τι να σου πω ... Αλλά κάτι τέτοιοι σαν και έσενα κάνουν την ζημιά ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Aλλος παραλογισμός.... αν τους έκοφτε η υγιεινή της περιοχής και του θορύβου, δεν θα έπρεπε ο νόμος να μιλάει για θηλυκά σκυλιά! (εκτός αν θεωρεί οτι "μιλάνε" και χέζουν περισσότερο.....)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οχι το ιδιο ισχυει και για τα ασυλα σκυλων,το θυληκα εννοει μαλλον οτι θα υπαρχει και παραγωγη οποτε αυξανονται κατα διαστηματα,

Likanthropos

Banned
Banned
10 Ιουνίου 2010
54
0
Οχι το ιδιο ισχυει και για τα ασυλα σκυλων,το θυληκα εννοει μαλλον οτι θα υπαρχει και παραγωγη οποτε αυξανονται κατα διαστηματα,
Γεμίσαμε καταδότες..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι, κάπου έχω κι αυτό το νόμο.... για το τι χρειάζεται για ν'ανοίξεις καταφύγιο..... Αλλο θέμα όμως αυτό! :)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ηλία αν προσεξεις με λεπτομερεια τι ακριβως χρειαζεται , θα καταλάβεις και ισως καταληξεις στο συμπερασμα οτι προστατευει και διαχωριζει τους "εκτροφεις" από τους παππυμιλαδες.... τουλαχιστον εγω ετσι το αντιλήφθηκα.....
χωρις αυτό να σημαινει ότι ντε και καλα η "άδεια " ξεχωριζει.......
δλδ... αν χρειαζομαι 6 τετραγωνικα για ενα σκυλο και εγκαταστασεις και κτηνιατρους και εγγραφες.... και... και... και....
οχι ο παππυμιλας δεν επενδυει τοσα....
από την αλλη δεν μπορουν σιγουρα να συγκριθουν τα 6 τετραγωνικα με τα στρεμματα που τους προσφερεις...
αν αποκοψεις το καθεενα και το δεις μεμονωμενα δεν βγαζεις σωστα συμπερασματα, αν ομως το ενταξεις στο συνολο των οσων χρειαζεται και θεωρεις σωστα, τοτε πιστευω ναι υπολειπεται από το τελειο αλλα το πλησιαζεις περισσοτερο.
κατι σαν τα σκυλια, έχεις στο νου το πρότυπο και βγαζεις εξαιρετα σκυλια.... πλησιαζουν το προτυπο... δεν ειναι προτυπα!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Τους ορους που θετουν παντως αλλου τους υπερκαλυπτω,και αλλου ειμαι μαυρα χαλια(αλλα ειναι καλο για τα σκυλια)για παραδειγμα.
Εγω τα εχω ολα μαζι,αυτοι λενε χωρια για να μην κολλανε ασθενειες,ειναι αυτο καλο?ναι για το εμποριο οχι για την αγελη.
Υλικα οχι ευλεκτα εμεις εχουμε πλατανια εκει,και οι σκεπη πανω απο τα σπιτια στηριζετε σε χοντρους κορμους πευκων.
Ξεχωριστα δοχεια νερου τα δικα μας πινουν νερο απο μια μεγαλη στερνα που εχω φιαξει ειδικα για αυτα και ειμαι της γνωμης οτι ειναι καλυτερα γιατι ανταλασουν βακτηρια και γινονται πιο ανθεκτικα σε ασθενειες,κανουν και καμμια βουτια.
Θελουν πλακακια και σοβαδες και οχι χωμα,αν βαλεις σε ενα σκυλι 76 εκατοστων πλακακια ειναι σαν να του λες,να περπαταει σαν χελωναασε που θα εχεις και προβλημα αν ειναι πολυ κινητικος στα 6 τ.μ. θα πατιναρει συνεχει και στα 5 του δεν θα περπαταει αλλο.
Επειτα τα κλουβια,6 τετραγωνικα ειναι πολυ λιγα ειδικα για μεγαλο σκυλο(εχω δει και σε 2 τ.μ. ομως).
Οι παπυμιλαδες ειναι πιο οργανωμενοι,τα εχουν ολα χωριστα γιατι δεν τα βγαζουν βολτα,αν τα βγαλουν ολα μαζι και εχουν ρατσες με ταμπεραμεντο θα γινει χαμος.
Και για να μην αρρωσταινουν,αφου δεν βγαινουν και οι χωροι ειναι μικροι,αν τα βαλουν ολα μαζι σε μικρο χωρο και δεν βγαινουν θα αρρωστησουν,απο τα ιδια τους τα κοπρανα.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Eίναι παράλογο κατα τη γνώμη μου γιατι επιτρέπει στο εκτροφείο νομιμα να μην ελέγχει καθόλου την εκτροφική ποιότητα του σκύλου, η οποία ορίζεται προφανώς μόνο για καθαρόαιμα σκυλιά. Η κάθε κυρα κατίνα δηλαδή με μια σκύλα αμφιβόλου ποιότητος, μπορεί να πάρει άδεια εκτροφείου αν οι εγκαταστάσεις κτλ είναι καλές.

Δεν είπα οτι είναι παράνομο, αλλα το θεωρώ τουλάχιστον ηλίθιο απο πλευράς του νομοθέτη,.
ρε παιδια μην τρελαθουμε τελειως η φυση δεν εφτιαξε τα σκυλια με φυλες και pedigree εμεις τα χωρισαμε σε κατηγοριες αυτο δεν σημαινει οτι ολα τα αλλα απαγορευονται. κ βεβαια πρεπει να ελεγχεται η υγεια στην εκτροφη αλλα η ποιοτητα της εκτροφης ειναι κατι πολυ υποκειμενικο

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ρε παιδια μην τρελαθουμε τελειως η φυση δεν εφτιαξε τα σκυλια με φυλες και pedigree εμεις τα χωρισαμε σε κατηγοριες αυτο δεν σημαινει οτι ολα τα αλλα απαγορευονται. κ βεβαια πρεπει να ελεγχεται η υγεια στην εκτροφη αλλα η ποιοτητα της εκτροφης ειναι κατι πολυ υποκειμενικο
Να υποθέσω οτι συμφωνείς με τα ζευγαρώματα ημίαιμων σκύλων αν αυτά γίνονται σε καλές συνθήκες? Καλό θα ήταν να μην τα επιτρέπει ούτε ο νόμος κατα τη γνώμη μου, τουλάχιστον όχι σε μεγάλη κλίμακα οπως οι περιπτώσεις που συζητάμε εδώ (πάνω απο δυο θυληκές κτλ)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συμφωνώ οτι η ποιότητα είναι αδύνατον να ελεγχθεί ( ή εξαιρετικά δύσκολο), αλλά ας έχουν ένα ρημάδι πεντιγκρί τουλάχιστον!!! Οχι η κάθε κυράτσα να ανοίγει εκτροφείο και να ζευγαρώνει τον υπέροχο Λάκη της που είναι μοναδικό δείγμα τσιουαουα και κανίς!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
ηλία αν προσεξεις με λεπτομερεια τι ακριβως χρειαζεται , θα καταλάβεις και ισως καταληξεις στο συμπερασμα οτι προστατευει και διαχωριζει τους "εκτροφεις" από τους παππυμιλαδες.... τουλαχιστον εγω ετσι το αντιλήφθηκα.....
Από που προκύπτει αυτό? Διότι ένας απ' τους δυο μας κατάλαβε λάθος!

Ά ρε φυσιολάτρη spyrou!
Χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση και την επιλεκτική εκτροφή μέσα στους αιώνες δεν θα απολαμβάναμε σήμερα τους σκύλους!
Ρατσιστική ενασχόληση του ανθρώπου ήταν κι αυτό?

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Ά ρε φυσιολάτρη spyrou!
Χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση και την επιλεκτική εκτροφή μέσα στους αιώνες δεν θα απολαμβάναμε σήμερα τους σκύλους!
Ρατσιστική ενασχόληση του ανθρώπου ήταν κι αυτό?
βεβαιως και εχεις δικιο αλλα δεν πρεπει να θεωρειται παρανομο το ζευγαρωμα σκυλων χωρις pedigree αν το παμε ετσι τοτε οι κυνηγοι θα πρεπει να σταματησουν το κυνηγι

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
βεβαιως και εχεις δικιο αλλα δεν πρεπει να θεωρειται παρανομο το ζευγαρωμα σκυλων χωρις pedigree αν το παμε ετσι τοτε οι κυνηγοι θα πρεπει να σταματησουν το κυνηγι
Υπάρχει ένα χάσμα συνεννόησης τελικά σ'αυτό το φόρουμ!

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Λυπάμαι όποιον mod αποφασίσει να ασχοληθεί με το θέμα... Από την άδεια λειτουργίας φτάσαμε στο Λάκη το γλυκούλη... :)