τσιουαουα και εκπαιδευση

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
...

Και κάτι τελευταίο... η πρώτη μου σκυλίτσα ήταν ιδιαίτερα κυριαρχική. Με εμένα ποτέ, χαλί να την πατήσω, αλλά της έβγαινε σε μία και μοναδική εκδήλωση υπό τη μορφή πείσματος... στο "έλα".
Με την κυριαρχία που της είχα βάλλει τον τελευταίο καιρό πριν τη χάσω, όταν το πρόβλημα έγινε έντονο είχα καταφέρει να τη μαζέψω και να έρχεται πάντα σε εμένα.
Όχι όμως πάντα στους άλλους..... ακόμα και στον άντρα μου που τον λάτρευε!
Και ειδού τα αποτελέσμτα..... μόλις 15 μηνών!

Εάν είχες σκύλο και είχες δεθεί μαζί του θα ήταν σαφές.... τώρα ελπίζω απλά να καταλάβεις!
Το διαβασες αυτο που σου εδειξε η Χρυσουλα? Στο μαρακαρα με κοκκινο μηπως δεν το προσεξες. Αν εσυ θεωρεις οτι αξιζει να παιρνεις το ρισκο να κυγηθουν τα σκυλια στην πλατεια Αριστετελους (ελεος πραγματικα πιο πολυσυχναστο σημειο δεν μπορουσες να βρεις) κι οτι μπορεις να ρισκαρεις να πεταχτουν στο δρομο κυνηγωντας το ενα το αλλο ή οτι εχεις δικαιωμα να λυνεις εκει το σκυλι σου και καποιος αλλος δεν εχει το δικαιωμα να βγαινει βολτα χωρις να θελει να τον πλησιαζουν τα σκυλια των αλλων για τους χ,ψ, προσωπικους του λογους τοτε εισαι οντως ακαταλληλος αλλα πανω απ'ολα εγωιστης που κοιταει μονο την παρτη του, κι εσυ κι ολοι οι βολεψακηδες της γειτονειας Αριστοτελους που πηραν σκυλακι και βαριουνται να κουνησουν τα ποδια τους να το πανε καπου που μπορει να τρεξει και να παιξει με ασφαλεια και να μην μπλεχτει στα ποδια κανενος που δεν γουσταρει.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Συμφωνώ σε πολλά που έγραψαν ο johnK και ο harryf3. Νομίζω οι περισσότεροι που θα διαφωνήσουν με τα λεγόμενα σας θα είναι κυρίως καινούργειοι ιδιοκτήτες ή ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχει περάσει ακόμα απο τα χέρια τους ένα σκυλί.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Είσαι πολύ ευγενικός, το ομολογώ!
Αν με δουλεύεις (και όχι μόνο εμένα)... δεν πειράζει... μιάς και όλα τα θέματα τα διαβάζουν και αρκετοί άλλοι...

Είσαι πολύ γρήγορος στην αλλαγή άποψης και στη λήψη αποφάσεων, επίσης!
Αν κατάλαβες τόσο γρήγορα ότι αυτό που είχες στο μυαλό σου ήταν λανθασμένο και άλλαξες γνώμη, σου συνιστώ να συνεχίσεις τη μελέτη...

Να διευκρινίσω κάτι: Τα σκυλιά (γενικά) πρέπει να παίζουν... κυρίως μαζί σου...

Τέλος, ο σκύλος παντού με λουρί, τουλάχιστον για τις φυλές που ενδιαφέρουν εσένα!
Οχι δεν σε κοροϊδευω αληθεια. Απλως μου διευκρινησες κατι πυ δεν ηξερα και γι αυτο ειχα αυτη την αποψη στο μυαλο μου. Εξαλλου το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω, ειμαι ετοιμος να αναθεωρησω οποιαδηποτε λανθασμενη γωμη μου αλλωστε για αυτο ειμαι εδω μεσα!

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Το διαβασες αυτο που σου εδειξε η Χρυσουλα? Στο μαρακαρα με κοκκινο μηπως δεν το προσεξες. Αν εσυ θεωρεις οτι αξιζει να παιρνεις το ρισκο να κυγηθουν τα σκυλια στην πλατεια Αριστετελους (ελεος πραγματικα πιο πολυσυχναστο σημειο δεν μπορουσες να βρεις) κι οτι μπορεις να ρισκαρεις να πεταχτουν στο δρομο κυνηγωντας το ενα το αλλο ή οτι εχεις δικαιωμα να λυνεις εκει το σκυλι σου και καποιος αλλος δεν εχει το δικαιωμα να βγαινει βολτα χωρις να θελει να τον πλησιαζουν τα σκυλια των αλλων για τους χ,ψ, προσωπικους του λογους τοτε εισαι οντως ακαταλληλος αλλα πανω απ'ολα εγωιστης που κοιταει μονο την παρτη του, κι εσυ κι ολοι οι βολεψακηδες της γειτονειας Αριστοτελους που πηραν σκυλακι και βαριουνται να κουνησουν τα ποδια τους να το πανε καπου που μπορει να τρεξει και να παιξει με ασφαλεια και να μην μπλεχτει στα ποδια κανενος που δεν γουσταρει.
Αυτο με την Αριστοτελους ισχυει πραγματκα δεν ξερω που μενεις αλλα σε διαβεβαιω, μπορω να τραβηξω και βιντεο πως καθημερινα στισ 7 με 8 το απογεμα μαζευονται ολοι οι ιδιοκτητες σκυλων σε ενα συγκεκριμενο σημειο της Αριστοτεους ( απο την δεξια μερια οπως κατεβαινεις απο τον αγιο Δημητρη, διπλα στην παδικη χαρα) και αφηνουν λυτα τα σκυλια τους να τρεχουν, παιξουν, κυνηγηθουν κλπ. Εγω ειχα αυτη την γνωμη για νομιζω πως ειναι αναγκη των σκυλων να παιζουν μεταξυ τους αλλα εφοσον μου εξηγησε ο γιαννης οτι ετσι ενισχυεται η κυριαρχικοτητα τους αλλαξα απψη γιατι δε θελω σε καμια περιπτωσει-οπως ολοι φανταζομαι- εναν κυριαρχικο σκυλο που θα δημιουργει προβλημματα τοσο σε εμενα οσο σε αλλους.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Αυτο με την Αριστοτελους ισχυει πραγματκα δεν ξερω που μενεις αλλα σε διαβεβαιω, μπορω να τραβηξω και βιντεο πως καθημερινα στισ 7 με 8 το απογεμα μαζευονται ολοι οι ιδιοκτητες σκυλων σε ενα συγκεκριμενο σημειο της Αριστοτεους ( απο την δεξι μερια οπως κατεβαινεις απο τον αγιο Δημητρη, διπλα στην παδικη χαρα) και αφηνουν λυτα τα σκυλια τους να τρεχουν, παιξουν, κυνηγηθουν κλπ. Εγω εια αυτη την γνωμη για νομιζω πως ειναι αναγκη των σκυλων να παιζουν μεταξυ τους αλλα εφοσον μου εξηγησε ο γιαννης οτι ετσι ενισχυεται η κυριαρχικοτητα τους αλλαξα απψη γιατι δε θελω σε καμια περιπτωσει-οπως ολοι φανταζομαι- εναν κυριαρχικο σκυλο που θα δημιουργει προβλημματα τοσο σε εμενα οσο σε αλλους.
Μπραβο αν οντως καταλαβες τι σου λεμε ;-) και να ξερεις οτι αυτα με τις παιδικες χαρες διπλα δεν ειναι καν αστεια. Αν καποιο σκυλακι ξεφυγει επειδη ισως δει τα παιδια και χαρει και τρεξει να παιξει με τα παιδια και για τον οποιονδηποτε λογο καβαλησει-ριξει κατω ή εστω και να τρομαξει ενα παιδι απο τη χαρα του για να παιξει το οποιο αρχισει να τσιριζει εκει πραγματικα ειναι για να τα βαψεις μαυρα. Δεν σε ξεπλενει ουτε ο Νειλος γιατι θα σε τρεχουν νομικα οι γονεις μεχρι τη Δευτερα Παρουσια. Δεν ειναι αστεια πραγματα αυτα. Εχουν γινει, αν θυμαμαι καλα το μελος I.Kyveli εχει αναφερει περιστατικο γνωστης της που το σκυλι της εριξε για παιχνιδι κατω ενα παιδακι και ποσα χρονια μετα ακομη πληρωνουν τον παιδοψυχολογο του παιδιου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο λογος που δεν αφηνουμε, ειδικα καποια συγκεκριμενα σκυλια, να παιζουν με άλλα δεν ειναι μονο η κυριαρχικοτητα που αναπτυσσεται, αλλά και η αποδυναμωση της υπακοης γιατι ο σκυλος ξεφευγει απο τα συνηθισμενα και μπαινει σε μια κατασταση ημιελεγχομενης αναρχιας, και κυριως λογω της πολυ πιθανης αποδυναμωσης της ιδιας μας της θεσης.
Πρεπει να ειναι πολυ προχωρημενο ενα ζευγαρι κυναγωγου/σκυλου στην μεταξυ τους σχεση και στην υπακοη ωστε να μην επηρεαστει απο αυτο. Προσωπικα ακομα δεν εχω συναντησει ενα τετοιο. Ολα τα σκυλια που εχω δει ξεφευγουν και δημιουργειται ρηγμα στη σχεση και στην υπακοη, η οποία παει πολλα βηματα πισω.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Μπραβο αν οντως καταλαβες τι σου λεμε ;-) και να ξερεις οτι αυτα με τις παιδικες χαρες διπλα δεν ειναι καν αστεια. Αν καποιο σκυλακι ξεφυγει επειδη ισως δει τα παιδια και χαρει και τρεξει να παιξει με τα παιδια και για τον οποιονδηποτε λογο καβαλησει-ριξει κατω ή εστω και να τρομαξει ενα παιδι απο τη χαρα του για να παιξει το οποιο αρχισει να τσιριζει εκει πραγματικα ειναι για να τα βαψεις μαυρα. Δεν σε ξεπλενει ουτε ο Νειλος γιατι θα σε τρεχουν νομικα οι γονεις μεχρι τη Δευτερα Παρουσια. Δεν ειναι αστεια πραγματα αυτα. Εχουν γινει, αν θυμαμαι καλα το μελος I.Kyveli εχει αναφερει περιστατικο γνωστης της που το σκυλι της εριξε για παιχνιδι κατω ενα παιδακι και ποσα χρονια μετα ακομη πληρωνουν τον παιδοψυχολογο του παιδιου.
Σωστο και αυτο δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Με αποσχολουσε περσσοτερο ο δρομος το ειναι φατσα φορα στο σημειο που παιζουν τα σκυλια...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ας πάρουμε έναν μη κυριαρχικό σκύλο, μπουνταλά με τα όλα του , όπως ο δικός μου. Και ας τον αφήσουμε σε έναν μη περιφραγμένο πάρκο που παίζουν παιδάκια και περπατάνε γέροι αμέριμνα.. Σε πόση ώρα λέτε θα φάω την πρώτη μήνυση; Σε λιγότερο από πέντε λεπτά θα έχει γίνει ζημιά με άσχημα επακόλουθα.
Εδώ μια μέρα σε περιφραγμένο χώρο τρέχοντας, κατά λάθος έπεσε πάνω στα πόδια κυρίου ιδιοκτήτη άλλου σκύλου, προκάλεσε θεαματική τούμπα..ο κύριος πετάχτηκε στον αέρα και έσκασε ευτυχώς με τον ποπό..και ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα, θα μπορούσε και λόγω της ηλικίας του.
Οπότε για κάθε μέγεθος και κάθε χαρακτήρα σκύλου υπάρχει ένας λόγος να μην κυκλοφορεί χωρίς λουρί.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Ο λογος που δεν αφηνουμε, ειδικα καποια συγκεκριμενα σκυλια, να παιζουν με άλλα δεν ειναι μονο η κυριαρχικοτητα που αναπτυσσεται, αλλά και η αποδυναμωση της υπακοης γιατι ο σκυλος ξεφευγει απο τα συνηθισμενα και μπαινει σε μια κατασταση ημιελεγχομενης αναρχιας, και κυριως λογω της πολυ πιθανης αποδυναμωσης της ιδιας μας της θεσης.
Πρεπει να ειναι πολυ προχωρημενο ενα ζευγαρι κυναγωγου/σκυλου στην μεταξυ τους σχεση και στην υπακοη ωστε να μην επηρεαστει απο αυτο. Προσωπικα ακομα δεν εχω συναντησει ενα τετοιο. Ολα τα σκυλια που εχω δει ξεφευγουν και δημιουργειται ρηγμα στη σχεση και στην υπακοη, η οποία παει πολλα βηματα πισω.
Εμενα μου λες! της ****** γινεται εκει. Δεν μπορουν να τα μαζεψουν. Θυμαμαι χαρακτηριστικα ηταν ενα μαλινουα που επαιζε με ενα ντογο αργεντινο και το αργεντνο ηταν πραγματικα τοσο καλο ουτε γρυλιζε ουτε τιποτα, το μαλινουα ομως ειχα αφυνιασει γαβγιζε συνεχια και του ορμωσε. Και αντι η ιδιοκτητρια να προσπαθησει ναμαζεψει το σκυλιτης ή να προσπαθησει να του μαθει τον σωστο τροπο προσεγγισης αλλου σκυλου( οπως ας πουμε ο Caesar Millan και αλλοι εκπαιδετες σκυλων που οταν υπαρχει τετοιο προβλημμα προσπαθει σταδιακα να κανει τον σκυλο να πλησιασει τον αλλο, αυτη το βουτιξε απο τον πνιχτη και το εσυρε μεχρι το σπιτι λεγοντας: "ααα παλι αρχισε τα ιδια σας χαιρεταμε παιδι παω τον μικρο σπιτι"

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εμενα μου λες! της ****** γινεται εκει. Δεν μπορουν να τα μαζεψουν. Θυμαμαι χαρακτηριστικα ηταν ενα μαλινουα που επαιζε με ενα ντογο αργεντινο και το αργεντνο ηταν πραγματικα τοσο καλο ουτε γρυλιζε ουτε τιποτα, το μαλινουα ομως ειχα αφυνιασει γαβγιζε συνεχια και του ορμωσε. Και αντι η ιδιοκτητρια να προσπαθησει ναμαζεψει το σκυλιτης ή να προσπαθησει να του μαθει τον σωστο τροπο προσεγγισης αλλου σκυλου( οπως ας πουμε ο Caesar Millan και αλλοι εκπαιδετες σκυλων που οταν υπαρχει τετοιο προβλημμα προσπαθει σταδιακα να κανει τον σκυλο να πλησιασει τον αλλο, αυτη το βουτιξε απο τον πνιχτη και το εσυρε μεχρι το σπιτι λεγοντας: "ααα παλι αρχισε τα ιδια σας χαιρεταμε παιδι παω τον μικρο σπιτι"
Αυτο που περιγραφεις ειναι ενα τρελοκομειο, δεν ειναι χωρος για να αφησεις το σκυλι σου εκει, θα παρει μονο αρνητικα πραγματα απο τετοιες μαζωξεις. Εσυ θα το πας εκει στο ονομα της κοινωνικοποιησης και φευγοντας για το σπιτι περισσοτερη ζημια θα εχεις κανει στο σκυλι παρα καλο.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
... και συνεχιζω..
ειναι βρωμιαρικο.. πρεπει να το παρω αποφαση.. και εγω και οι υπολοιποι.. το βραδυ πλεον μενει σε crate διπλα στο κρεβατι μας... πριν χτυπησει το ξυπνητηρι , ξυπναιε και αρχιζει την κλαψα... σχεδον καθε πρωι κατουριεται...
και δεν ειναι οτι δεν κρατιεται.. εχει κρατηθει πολλες περισσοτερες φορες..
βεβαια τα κανει και στην βολτα.. αμα περιμενεις πολυυυυυ...

Σκεφτομαι , ενα ζωο που μεγαλωσε σε κλουβα και εκει που ετρωγε , κοιμοταν , κατουριοταν και ολα .. θα αλλαξει συμπεροφορα ποτε? (+βαλτε και το πεισμα του ..)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
... και συνεχιζω..
ειναι βρωμιαρικο.. πρεπει να το παρω αποφαση.. και εγω και οι υπολοιποι.. το βραδυ πλεον μενει σε crate διπλα στο κρεβατι μας... πριν χτυπησει το ξυπνητηρι , ξυπναιε και αρχιζει την κλαψα... σχεδον καθε πρωι κατουριεται...

Σκεφτομαι , ενα ζωο που μεγαλωσε σε κλουβα και εκει που ετρωγε , κοιμοταν , κατουριοταν και ολα .. θα αλλαξει συμπεροφορα ποτε? (+βαλτε και το πεισμα του ..)
Aν εχεις περισσότερο πείσμα από δαύτο σίγουρα! Αλλά όπως και να το κάνουμε εζησε σε σκληρές συνθηκες και τώρα ακόμα προσαρμόζεται. Ίσως δεν εμπιστεύεται απόλυτα ακόμα τους ανθρώπους και κατουράει επιτηδες σαν να θελει να δηλώσει την ισχύ του.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
... και συνεχιζω..

Μην απελπίζεσαι.... του έχουν γα....σει το ένστικτο δεν κατουράω εκεί που κοιμάμαι, συν του ότι αυτό το σκυλάκι δεν έμαθε ποτέ του να κρατιέται για αυτό το λόγο (άσχετα με το εάν μπορεί ή όχι), υπό τις συνθήκες που μεγάλωσε και έζησε μέχρι τώρα.

Εάν κατάλαβα καλά κλαίει πριν τα αμολήσει έτσι δεν είναι... κάτι είναι κι αυτό, αρχίζει να καταλαβαίνει ότι δεν κάνει. Απλά θέλεις μεγαλύτερη υπομονή.

Είναι ένα σκυλάκι που δεν έχει καμία αίσθηση ορίων και κανόνων δεν θέλει κόντρες, υπομονή και επιμονή θέλει γιατί δεν κατανοεί.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
εναι 6-7 μηνων παιδια... οκ καλα τα παει..
αλλα αμα της ερθει, που της ερχεται συχνα -δεν εχω παραπονο, τα αμολαει και σε κοιταει με καμαρι την ωρα που τα κανει.. και γενικα εννοειται οτι προτιμαει πατωμα αντι για εξω.. δλδ ειναι υπο πολυ στενη παρακολουθηση.. και πριτιμαει μονο ενα παρκακι.. (οκ κατονοητες αυτες οι συμπεριφορες)
το χρυσο μου!

Οσον αφορα το crate , το πρωι , την πιανει λυσσα να ερθει στο κρεβατι μας.. γιατι το προγραμμα ειναι να βαραει το ξυπνητηρι... την πιανει η γκρινια, ξεκιναει τη μιρλα... συνηθως την παιρνω στο κρεββατι για ενα χουζουρι πριν σηκωθω... αν δεν την παρω , τα κανει μεσα στο crate ,δεν εχει προβλημα .. και κακα και πιπι..
το γλυκο μου!
νομιζω αυτο ειναι γκρινια και οτι ειναι βρωμιτσα λιγο... :rolleyes:

μια φωτο... που οταν παγωνει ο κ@λος της ανεβαινει και κοιματει πανω στην Μενια.. αυτες οι 2 ειναι αυτοκολητες.. αν ερθει η ωρα που θα αποχωρισει η μικρη, νομιζω θα στεναχωρθουμε πολυ , ολοι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αν σηκωθείς την ώρα που την πιάνει η μίρλα, την βγάλεις για κατουροχέσιμο και την ξαναχώσεις crate;

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ενα πραμα ρε παιδι μου.. ολα τα σκυλια μου καφετι.... πως το εξηγεις?

Μαρεκακι, ισως αυτο ειναι το σωστοτερο.. αλλα φιλε, ειμαι με πυτζαμα μολις ανοιξα το ματι.. που να τρεχω στο παρκο... για αυτο την ανεβαζω στο κρεββατι, για 5 λεπτα υπνου παραπανω.. εχω και ερωτα με τον υπνο εγω..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ενα πραμα ρε παιδι μου.. ολα τα σκυλια μου καφετι.... πως το εξηγεις?

Μαρεκακι, ισως αυτο ειναι το σωστοτερο.. αλλα φιλε, ειμαι με πυτζαμα μολις ανοιξα το ματι.. που να τρεχω στο παρκο... για αυτο την ανεβαζω στο κρεββατι, για 5 λεπτα υπνου παραπανω.. εχω και ερωτα με τον υπνο εγω..
Δεν εχεις ιδεα πόσο συμπάσχω... από τη ζεστασια του κρεβατιού πώς να τρέξεις κατω στο δρόμο asap????? Γινεται να αρπάζεις το κουτάβι και να τρέχεις στις σκάλες/ασανσερ??
Οσο για το χρώμα, μαλλον δοκιμάζει καμουφλαζ η βρωμίλω, μήπως και δεν ερθει η ώρα του αποχωρισμου! Αλλωστε μέεχρι να γινει το δικαστήριο του byb, να ειναι πλέον "ανευ ιδιοκτητη", σου λέει, θα με ξεχάσουν εδω!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul