τσιουαουα και εκπαιδευση

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Χοτικουλι... κανε 2 τις στολες!!
ειναι απο την κατασχεση του παρανομου εκτροφειου στο μαραθωνα, ενα μικρο σε μεγεθος αλλα τεραστιου χαρακτηρα τσιουαουα...που οσο μποι του λειπει τοσο μας παιδευει.. στην γειτονια εχω γινει περιγελος με αλλο σκυλο μπαινω με αλλο βγαινω..
........................................................................αλλα το δικο μας σπιτι σφιζει απο αγαπες!!!! :p

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Πειράζει που χαίρομαι; :rolleyes: Τις τελευταίες σελίδες τις διάβασα με την αγωνία μην σε βρω στη γειτονιά μου μαζί με όοοολους τους υπόλοιπους αυτής της νοοτροπίας. Είναι ήδη μεγάλη η λίστα, δεν θα το άντεχα!

Οι οποίοι νομίζουν ότι το πάρκο, ο δρόμος, το σύμπαν όλο είναι φτιαγμένο για εκείνους και τους σκύλους τους μόνο, και όλοι οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να τους τρώνε στη μάπα θέλουν δε θέλουν. Ποια κίτρινα κορδελάκια... Ετοιμάζομαι για ολόσωμη κίτρινη στολή! *demonio*

Kasi ποιο είναι το ατίθασο νιάτο; Πρέπει να έχεις πολύ καλούς γείτονες πάντως! :D
κοιτα ομως το παρκο ειναι για την εκτονωση του σκυλου, εγω θελω να το αφησω ελευθερο να τρεχει και ναπαιζει με τα αλλα σκυλια. Οσοι λοιπον δεν θελουν να εχουν αλλα σκυλια στα ποδια τους μπορουν να τα πανε σε ενα οχι πολυσυχναστο μερος να κανουν ησυχα την δουλεια τους. Γιατι εγω ας πουμε να δεσω το σκυλι μου εειδη εσενα σου καρφωθικε να του μθεις εκπαιδευση στη μεση του παρκου; Παντως καθε φορα που περαω απο την Αριστοτελους ολα τα σκυλια τρεχουν πανω κατω και οσοι κανουν εκπαιδευση ειναι σε μια αρκουλα και δεν ενοχλουν κανεναν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καταρχάς, είσαι υποχρεωμένος από τον Νόμο, να έχεις το σκυλί σου υπό τον απόλυτο έλεγχό σου.
Αυτό φυσικά δεν ερμηνεύεται ως...λυτό, να τρέχει και να παίζει, πέρα-δώθε.

Επίσης, εγώ...έχω κάθε δικαίωμα να περνάω με τον σκύλο μου απ'όπου και όποτε θέλω, χωρίς φυσικά να ενοχλώ τους άλλους, αλλά και χωρίς να με ενοχλούν.

Υπάρχει στα παραπάνω, κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις;

κοιτα ομως το παρκο ειναι για την εκτονωση του σκυλου...
Εννοείς κάποιο συγκεκριμένο πάρκο, περιφραγμένο και χαρακτηρισμένο ως σκυλοπάρκο;

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Καταρχάς, είσαι υποχρεωμένος από τον Νόμο, να έχεις το σκυλί σου υπό τον απόλυτο έλεγχό σου.
Αυτό φυσικά δεν ερμηνεύεται ως...λυτό, να τρέχει και να παίζει, πέρα-δώθε.

Επίσης, εγώ...έχω κάθε δικαίωμα να περνάω με τον σκύλο μου απ'όπου και όποτε θέλω, χωρίς φυσικά να ενοχλώ τους άλλους, αλλά και χωρίς να με ενοχλούν.

Υπάρχει στα παραπάνω, κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις;

Εννοείς κάποιο συγκεκριμένο πάρκο, περιφραγμένο και χαρακτηρισμένο ως σκυλοπάρκο;
Δεν απογορευεται να εχεις το σκυλι σου λυτω, παλια απαγρευοταν. Επισης υποτιθεται πως το παρκο ειναι για να τρεχει αι να παιζει ο σκυλος ελευθερος

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν απογορευεται να εχεις το σκυλι σου λυτω, παλια απαγρευοταν. Επισης υποτιθεται πως το παρκο ειναι για να τρεχει αι να παιζει ο σκυλος ελευθερος
Ω ναι, απαγορεύεται!

Ποιο πάρκο καλέ μου άνθρωπε; Αυτό που είναι για όλους; Για τη γιαγιά και τον παππού, για τη μαμά με το μωρό ΚΑΙ για τον άνθρωπο με τον σκύλο στο λουρί που θέλει να κάνει τη βόλτα του μόνο με τον δικό του σκύλο και όχι και με καμιά 10αριά ακόμα για συνοδεία;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Αν ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά όσα σου έγραψα, θα δεις ότι δεν λέω, ότι κατάλαβες.

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Ω ναι, απαγορεύεται!

Ποιο πάρκο καλέ μου άνθρωπε; Αυτό που είναι για όλους; Για τη γιαγιά και τον παππού, για τη μαμά με το μωρό ΚΑΙ για τον άνθρωπο με τον σκύλο στο λουρί που θέλει να κάνει τη βόλτα του μόνο με τον δικό του σκύλο και όχι και με καμιά 10αριά ακόμα για συνοδεία;
ναι οπως εινα και για τους σκυλους.Τελος παντων αν εμενες θεσσαλονικη και εκανες μια βολτα στην αριστοτελους θα εβλεπες και μονη σου πως ο καθενας εχει λυτω το σκυλι του και κανεις δεν ειναι παραπονεμενος. Επισης εγω ξερω πως απαγορευοταν παλια. Εχω γνωστους που βγαζουν το σκυλι τους βολτα χωρις λουρι και κανεις δεν τους λεει τιποτα και μου εχουν πει πως δεν ειναι παρανομο.Γιατι να εχεις τον σκυλο σου δεμενο εφοσον υποτιθται οτιτον βγαζεις βολτα στο παρκο για να ξεδωσει;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πρώτον: Ν.4039/12, για να ξέρεις τι πραγματικά ισχύει, και να μην σου λέει ο καθένας ότι θέλει.

Δεύτερον: Αυτός σου ο προβληματισμός : " Γιατι να εχεις τον σκυλο σου δεμενο εφοσον υποτιθται οτιτον βγαζεις βολτα στο παρκο για να ξεδωσει;", για μένα σε καθιστά εντελώς ακατάλληλο για ιδιοκτήτη σκύλου.

Μην πω και επικίνδυνο.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Δεύτερον: Αυτός σου ο προβληματισμός : " Γιατι να εχεις τον σκυλο σου δεμενο εφοσον υποτιθται οτιτον βγαζεις βολτα στο παρκο για να ξεδωσει;", για μένα σε καθιστά εντελώς ακατάλληλο για ιδιοκτήτη σκύλου.

Μην πω και επικίνδυνο.
Ασε, τα λέω κι στις κόρες μας, ακριβώς, αυτά... και γίνομαι γραφικός...
που τους λέω ότι μάλλον για γκομενιλίκι βγάζουν το σκύλο, παρά για δική του ευημερία...

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Πρώτον: Ν.4039/12, για να ξέρεις τι πραγματικά ισχύει, και να μην σου λέει ο καθένας ότι θέλει.

Δεύτερον: Αυτός σου ο προβληματισμός : " Γιατι να εχεις τον σκυλο σου δεμενο εφοσον υποτιθται οτιτον βγαζεις βολτα στο παρκο για να ξεδωσει;", για μένα σε καθιστά εντελώς ακατάλληλο για ιδιοκτήτη σκύλου.

Μην πω και επικίνδυνο.
Δηλαδη εννοεις πως ολοι αυτοι οι ιδιοκτητες σκυλων που εφηνουν τα σκυλια τους να ξεδωσουν ειναι ανικανοι ιδιοκτητες; Δεν νομιζω...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δηλαδη εννοεις πως ολοι αυτοι οι ιδιοκτητες σκυλων που εφηνουν τα σκυλια τους να ξεδωσουν ειναι ανικανοι ιδιοκτητες; Δεν νομιζω...
Η mareco είπε: "ακατάλληλοι" και, ίσως, "επικίνδυνοι"...

Ενας ακατάλληλος ή επικίνδυνος, δεν είναι απαραίτητο να είναι (και ) ανίκανος...

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Η mareco είπε: "ακατάλληλοι" και, ίσως, "επικίνδυνοι"...

Ενας ακατάλληλος ή επικίνδυνος, δεν είναι απαραίτητο να είναι (και ) ανίκανος...
Πως ακριβως γινεται αυτο;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Πως ακριβως γινεται αυτο;
Δεν έχεις δει ποτέ, ας πούμε, οδηγούς που είναι ικανότατοι χειριστές του αυτοκινήτου (ή της μηχανής)... αλλά είναι επικίνδυνοι (τουλάχιστον για τους άλλους), με τον τρόπο που οδηγούν?

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Δεν έχεις δει ποτέ, ας πούμε, οδηγούς που είναι ικανότατοι χειριστές του αυτοκινήτου (ή της μηχανής)... αλλά είναι επικίνδυνοι (τουλάχιστον για τους άλλους), με τον τρόπο που οδηγούν?
ναι αλλα πως γινεται να εισαι ικανος ιδιοκτητης για σκυλο αλλα ακαταλληλος παραλληλα;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ναι αλλα πως γινεται να εισαι ικανος ιδιοκτητης για σκυλο αλλα ακαταλληλος παραλληλα;
Εχει τύχει (όχι μόνο μία!) περίπτωση, που μπορεί να έχει αναφερθεί και στο φόρουμ...

Ο ιδιοκτήτης ενός αρσενικού σκύλου "δυνατής" φυλής... που ήταν θαυμάσιος χειριστής του σκύλου του (τουλάχιστον)... και ικανός γνώστης των σκυλιών και των συμπεριφορών τους...
Και μην αμφιβάλεις ότι τον σκύλο του τον είχε στα ώπα-ώπα... καλοδιατηρημένο και δυνατό...

Να πηγαίνει, αργά τα βράδια, σε άλλες γειτονιές (μακριά από τη δική του)...
Και να βγάζει το σκύλο του από το αμάξι (χωρίς λουρί, εννοείται), για να την πέφτει στα αδέσποτα της γειτονιάς... να τα τραυματίζει ή και να τα σκοτώνει... για να εκτονώνεται - προπονείται... να "ευημερεί", δηλαδή...
Και, μετά, ώσπου να κατέβουν από τα σπίτια τους οι αναστατωμένοι γείτονες (για να σώσουν ότι μπορούσαν από τα καημένα τα σκυλάκια) να βάζει το σκύλο στο αμάξι και να εξαφανίζεται...

Αυτός ο ιδιοκτήτης, θεωρώ ότι είναι ακατάλληλος για να έχει σκύλο!
Και ιδιαίτερα επικίνδυνος άνθρωπος!

Υ.Γ. Φαντάζεσαι, έστω για μιά στιγμή, αυτό το σκύλο να έρχεται στο doggie park για να τρέξει και να παίξει με τα άλλα σκυλάκια, για να εκτονωθεί? Λέω, τώρα, έγω...

Last edited:

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Εχει τύχει (όχι μόνο μία!) περίπτωση, που μπορεί να έχει αναφερθεί και στο φόρουμ...

Ο ιδιοκτήτης ενός αρσενικού σκύλου "δυνατής" φυλής... που ήταν θαυμάσιος χειριστής του σκύλου του (τουλάχιστον)... και ικανός γνώστης των σκυλιών και των συμπεριφορών τους...
Και μην αμφιβάλεις ότι τον σκύλο του τον είχε στα ώπα-ώπα... καλοδιατηρημένο και δυνατό...

Να πηγαίνει, αργά τα βράδια, σε άλλες γειτονιές (μακριά από τη δική του)...
Και να βγάζει το σκύλο του από το αμάξι (χωρίς λουρί, εννοείται), για να την πέφτει στα αδέσποτα της γειτονιάς... να τα τραυματίζει ή και να τα σκοτώνει... για να εκτονώνεται - προπονείται... να "ευημερεί", δηλαδή...
Και, μετά, ώσπου να κατέβουν από τα σπίτια τους οι αναστατωμένοι γείτονες (για να σώσουν ότι μπορούσαν από τα καημένα τα σκυλάκια) να βάζει το σκύλο στο αμάξι και να εξαφανίζεται...

Αυτός ο ιδιοκτήτης, θεωρώ ότι είναι ακατάλληλος για να έχει σκύλο!
Και ιδιαίτερα επικίνδυνος άνθρωπος!

Υ.Γ. Φαντάζεσαι, έστω για μιά στιγμή, αυτό το σκύλο να έρχεται στο doggie park για να τρέξει και να παίξει με τα άλλα σκυλάκια, για να εκτονωθεί? Λέω, τώρα, έγω...
αλλο ειναι ομως αυτο γιατι στην συγκεκριμενη περπτωση ο σκυλος πορφανως ειχε σκοτωσει πολλα σκυλια και ειχε υποστει μια εκπαιδευση σχετικα με αυτο και αλλο ειναι ο σκυλος - ο οποιοσδηποτε σκυλος- να ερχεται στο παρκο απλως για να παιξει με τα σκυλια και να εκτονωθει και να ειναι αναγκασμενος να εινα στο λουρι.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...και αλλο ειναι ο σκυλος - ο οποιοσδηποτε σκυλος- να ερχεται στο παρκο απλως για να παιξει με τα σκυλια και να εκτονωθει και να ειναι αναγκασμενος να ειναι στο λουρι.
Εντάξει, σου έδωσα δύο παραδείγματα για ικανό ιδιοκτήτη και, ταυτόχρονα ακατάλληλο και επικίνδυνο...
Ας μην συνεχίσουμε με χιλιάδες παραδείγματα... με κατάλαβες νομίζω...

Επαναλαμβάνω αυτό που έχει γραφτεί εδώ μέσα, χιλιάδες φορές:

Συμφωνούμε ότι ο κάθε σκύλος έχει ανάγκη από εκτόνωση - άσκηση... και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους και ευκαιρίες για να ασκείται...

Ομως, δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη να παίξει με τα άλλα σκυλιά... τα σκυλιά (όταν παίζουν μεταξύ τους) λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια κυριαρχίας... από πολύ ήπια, μέχρι πολύ σκληρά... και ο νοών νοείτω...

bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Εντάξει, σου έδωσα δύο παραδείγματα για ικανό ιδιοκτήτη και, ταυτόχρονα ακατάλληλο και επικίνδυνο...
Ας μην συνεχίσουμε με χιλιάδες παραδείγματα... με κατάλαβες νομίζω...

Επαναλαμβάνω αυτό που έχει γραφτεί εδώ μέσα, χιλιάδες φορές:

Συμφωνούμε ότι ο κάθε σκύλος έχει ανάγκη από εκτόνωση - άσκηση... και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους και ευκαιρίες για να ασκείται...

Ομως, δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη να παίξει με τα άλλα σκυλιά... τα σκυλιά (όταν παίζουν μεταξύ τους) λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια κυριαρχίας... από πολύ ήπια, μέχρι πολύ σκληρά... και ο νοών νοείτω...
Αααα δεν το ηξερα πως δεν ειναι απαραιτητο να παιζουν τα σκυλια, νομιζω πως πρεπει. Ευχαριστω πολυ που μου το ειπες. Μου εδωσες να καταλαβω πως αυτο που ειχα στο μυαλο μου ηταν λανθασμενο. Με βοηθησες πολυ. Αρα ο σκυλος παντου με λουρι!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αααα δεν το ηξερα πως δεν ειναι απαραιτητο να παιζουν τα σκυλια, νομιζω πως πρεπει. Ευχαριστω πολυ που μου το ειπες. Μου εδωσες να καταλαβω πως αυτο που ειχα στο μυαλο μου ηταν λανθασμενο. Με βοηθησες πολυ. Αρα ο σκυλος παντου με λουρι!
Είσαι πολύ ευγενικός, το ομολογώ!
Αν με δουλεύεις (και όχι μόνο εμένα)... δεν πειράζει... μιάς και όλα τα θέματα τα διαβάζουν και αρκετοί άλλοι...

Είσαι πολύ γρήγορος στην αλλαγή άποψης και στη λήψη αποφάσεων, επίσης!
Αν κατάλαβες τόσο γρήγορα ότι αυτό που είχες στο μυαλό σου ήταν λανθασμένο και άλλαξες γνώμη, σου συνιστώ να συνεχίσεις τη μελέτη...

Να διευκρινίσω κάτι: Τα σκυλιά (γενικά) πρέπει να παίζουν... κυρίως μαζί σου...

Τέλος, ο σκύλος παντού με λουρί, τουλάχιστον για τις φυλές που ενδιαφέρουν εσένα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιαννη, μου επιτρεπεις να μπω κι εγω στο παιχνιδι?
Ειμαι λοιπον εξω με τον κακο λυκο, περναμε από δρομους και πλατειες, και σχεδον παντα ξεπεταγονται λυτα δεσποζομενα, και καποιες μαλιστα φορες (αν και σπανιες) με την συγκαταθεση/παροτρυνση του ιδιοκτητη. Συνηθως βεβαια ο ιδιοκτητης αλλοφρων φωναζει «ΕΛΑ» αλλά περα βρεχει.
Εκεινη τη στιγμη η σκυλα μου παλευει μεταξυ της υπακοης σε μενα , της επιθυμιας να παιξει/κυριαρχησει στον σκυλο που ερχεται ή/και της αμυνας στον σκυλο που ηρθε.
Εγω και η σκυλα μου τι χρωσταμε να υφισταμεθα ολη αυτή την ταλαιπωρια για να παιξει υποτιθεται το «χειραφετημενο» σκυλι του αλλουνου? Τουλαχιστον θα μπορουσαν να με ρωτησουν για τους τυπους αν θελω, αν είναι εφικτο ή αν επιτρεπω να παιξουν.
Και ποιος εγγυαται ότι αν αφησω εγω την σκυλα μου να παιξει, θα εξακολουθησει να υπαρχει μετα ο άλλος σκυλος στην προτερη κατασταση? Το αντιθετο δεν το ρωταω γιατι σιγουρα δεν ενδιαφερει τον άλλο ιδιοκτητη. Και αντε να του εξηγησεις εσυ τωρα ότι είναι ανευθυνος ή απλά αναισθητος.
Το θετικο της υποθεσης είναι ότι η σκυλα μου εμπεδώνει την υπακοη της ή εκτονωνεται κατά περισταση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul