ταξίδι εξαμήνου-erasmus με σκύλο?

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Τα εισητήρια για Αγκόνα έχουν φτάσει στα 75 ευρώ (ο σκύλος δεν πληρώνει). Μην πας στο Μπάρι δεεεεεν είναι ότι το καλύτερο. Βεβαια στην ιταλια δεν θα εχεις προβλημα να βρεις σπιτι να δεχονται το σκυλί (στις εστίες δεν παιζει ουτε καναρίνι να έχεις) εαν είχες επιλογή για άλλη πόλη της Ιταλίας θα ήταν καλά. ΓΙα την Ισπανία λένε τα καλύτερα αλλά όσους ξέρω διακοπές κάναν δεν περνάγαν μαθήματα, και πλέον ο χρόνος για να τελειώσεις ειναι πολύτιμος!

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Παιδιά μπήκα σε ένα σαιτ agroinfo.com και είδα ότι στην Κωνσταντινούπολη τα κατοικίδια επιτρέπονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά: στα τραίνα μέχρι 50 κιλά ενώ στα λεωφορεία έχει μόνο στις αποσκευές. Τα λεωφορεία είναι σύγχρονα αλλά θέλω να ρωτήσω τι γίνεται με την υγεία του ραμον? Έχει πρόβλημα να είναι στις αποσκευές? Για να υπάρχει τέτοιος κανονισμός σημαίνει πως δεν υπάρχει θέμα?!!?!

ευχαριστώ

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Έχεις σκεφτεί πως θα μεταφέρεις τον σκύλο από Ελλάδα στην πόλη που θες να πας και το αντίστροφο;
Δεν έχεις σκύλο 8 κιλά όπως η jac.
Αν τον βάλεις σε λεωφορείο μέσα στης αποσκευές μάλλόν θα κλαίς τον σκύλο σου.
Χώρις παρεξήγηση ο σκύλος σου είναι 4-5 μηνών δεν ήξερες ότι θα πας Εράσμους; Γιατί δεν τρέναρες την απόκτηση του σκύλου.
Και κάτι άλλο σε Μουλσουμανική χώρα σκέφτεσαι να πας, ασχέτος που είναι η πόλη έχει ιδέα τι άποψη έχουν οι Μουλσουμανοί για τα σκυλία;
Μου φένεται λίγο χλωμό να τα επιτρέπουν στα λεωφορεία.
Αυτή δεν ήταν που θέλα να απαγορεψουν φύλες ή απαγορέψανε και έγινε τις πόπης στην Τουρκία;

Last edited by a moderator:

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Έχεις σκεφτεί πως θα μεταφέρεις τον σκύλο από Ελλάδα στην πόλη που θες να πας και το αντίστροφο;
Δεν έχεις σκύλο 8 κιλά όπως η jac.
Αν τον βάλεις σε λεωφορείο μέσα στης αποσκευές μάλλόν θα κλαίς τον σκύλο σου.
Χώρις παρεξήγηση ο σκύλος σου είναι 4-5 μηνών δεν ήξερες ότι θα πας Εράσμους; Γιατί δεν τρέναρες την απόκτηση του σκύλου.
Και κάτι άλλο σε Μουλσουμανική χώρα σκέφτεσαι να πας, ασχέτος που είναι η πόλη έχει ιδέα τι άποψη έχουν οι Μουλσουμανοί για τα σκυλία;
Καμία παρεξήγηση, αλλά έχω πει και πιο πάνω ότι ήξερα για το εράσμους. Αν δε γίνεται να είναι καλά ο σκύλος εκεί δε θα πάω το ξεκαθάρισα. Και είναι να πάω του χρόνου αν πάω για αυτό το ψάχνω τόσο. Και άσε που θα συγκρίνω τώρα με Μαδρίτη. Γιατί όμως λες ότι θα κλαίω το σκύλο? Πως είναι δυνατόν να βγάζουν νόμο για τις αποσκευές και να υπάρχει τέτοιος κίνδυνος? Δεν είναι Ελλάδα εκεί! Θα έχουν σωστό αερισμό κλπ τουλάχιστον αυτές είναι οι υποθέσεις που κάνω.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτή δεν ήταν που θέλα να απαγορεψουν φύλες ή απαγορέψανε και έγινε τις πόπης στην Τουρκία;
Γιατί το λες αυτό ? ...στην Κων/πολη θα πάει όχι στο Πακιστάν ...
http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/καντο.όπως.οι.τούρκοι-24589/

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Γιατί όμως λες ότι θα κλαίω το σκύλο? Πως είναι δυνατόν να βγάζουν νόμο για τις αποσκευές και να υπάρχει τέτοιος κίνδυνος? Δεν είναι Ελλάδα εκεί! Θα έχουν σωστό αερισμό κλπ τουλάχιστον αυτές είναι οι υποθέσεις που κάνω.
Κι εδώ έχουν "νόμους" για τους σκύλους στις αποσκευές των ΚΤΕΛ, και έχουν υπάρξει φορές, ειδικά καλοκαίρι, που δεν έφτασαν στον προορισμό τους! Αλλά όπως και να 'χει, θα φόρτωνες τον σκύλο σου σαν βαλίτσα, σε ένα σκοτεινό αποπνικτικό μέρος, όπου θα τρέμει από τον φόβο του, προσπαθώντας συγχρόνως να πάρει ανάσα και να μην πάθει ασφυξία ή θερμοπληξία;!!!!!!!!!!!!

Επίσης...σου είπα και σε άλλο θέμα, αλλά δεν μου δίνεις σημασία...ψάξε, το αν μπορεί ο σκύλος σου, να μπει σε αεροπλάνο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Καμία παρεξήγηση, αλλά έχω πει και πιο πάνω ότι ήξερα για το εράσμους. Αν δε γίνεται να είναι καλά ο σκύλος εκεί δε θα πάω το ξεκαθάρισα. Και είναι να πάω του χρόνου αν πάω για αυτό το ψάχνω τόσο. Και άσε που θα συγκρίνω τώρα με Μαδρίτη. Γιατί όμως λες ότι θα κλαίω το σκύλο? Πως είναι δυνατόν να βγάζουν νόμο για τις αποσκευές και να υπάρχει τέτοιος κίνδυνος? Δεν είναι Ελλάδα εκεί! Θα έχουν σωστό αερισμό κλπ τουλάχιστον αυτές είναι οι υποθέσεις που κάνω.
Τώρα κάνεις πλάκα έτσι; Δεν είναι ελλάδα αλλά είναι Τουρκία φίλε μου. Δεν βλέπω την διαφορά πολιτισμου προς το καλύτερο...
Και όπως σου είπε το μαρέκο θα έβαζες το ζώο σου στις αποσκευές ΚΤΕΛ;;;;;
Και κοιλτα και για αυτό που επανειλλημένα σου έχει πει για τα αεροπλάνα γιατί σχεδιάζεις χωρίς να έχεις ολες τις πληροφορίες στην διάθεση σου.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Κι εδώ έχουν "νόμους" για τους σκύλους στις αποσκευές των ΚΤΕΛ, και έχουν υπάρξει φορές, ειδικά καλοκαίρι, που δεν έφτασαν στον προορισμό τους! Αλλά όπως και να 'χει, θα φόρτωνες τον σκύλο σου σαν βαλίτσα, σε ένα σκοτεινό αποπνικτικό μέρος, όπου θα τρέμει από τον φόβο του, προσπαθώντας συγχρόνως να πάρει ανάσα και να μην πάθει ασφυξία ή θερμοπληξία;!!!!!!!!!!!!

Επίσης...σου είπα και σε άλλο θέμα, αλλά δεν μου δίνεις σημασία...ψάξε, το αν μπορεί ο σκύλος σου, να μπει σε αεροπλάνο.
Δίνω σημασία, και πολλή μάλιστα μη φοβάστε. Κων/πολη θα πηγαίνω με τραίνο που επιτρέπεται με κλουβάκι. Όσο για τις αποσκευές σκέφτηκα πως θα είναι πιο οργανωμένοι. Υπάρχουν εταιρίες που μετακινούν τα κατοικίδια μέσα στην Κωνσταντινούπολη αλλά θέλει ψάξιμο. Για να καταλάβετε τώρα σχεδιάζω να πάρω αυτοκίνητο εκεί. Ώστε να μην έχω θέματα, όχι ότι έχω χρήματα αλλά καμιά σακαράκα μπορεί να τη βολέψω. Μην αρχίσετε να ρωτάτε αν θα είναι καλό το αμάξι για το σκύλο και αν θα έχει αερόσακους...:p ( καμία κακή πρόθεση σε αυτό που λέω, αστειεύομαι, μην παρεξηγειθείτε. Τέλος πάντων τι έχετε να πείτε για αυτές τις εταιρίες λέτε να μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη?

ευχαριστώ

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Τώρα κάνεις πλάκα έτσι; Δεν είναι ελλάδα αλλά είναι Τουρκία φίλε μου. Δεν βλέπω την διαφορά πολιτισμου προς το καλύτερο...
Και όπως σου είπε το μαρέκο θα έβαζες το ζώο σου στις αποσκευές ΚΤΕΛ;;;;;
Και κοιλτα και για αυτό που επανειλλημένα σου έχει πει για τα αεροπλάνα γιατί σχεδιάζεις χωρίς να έχεις ολες τις πληροφορίες στην διάθεση σου.
έχω να σου πω πως δεν είναι Τουρκία αλλά Κωνσταντινούπολη, βρίσκω κάποια διαφορά στον πολιτισμό σίγουρα, προσωπική άποψη εννοείται..

και άσε που μιλάς για πολιτισμό και αλήθεια δεν έχει τη σημασία που δίνεις με τη λέξη, κάποια άλλη ψάχνεις..

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Δίνω σημασία, και πολλή μάλιστα μη φοβάστε. Κων/πολη θα πηγαίνω με τραίνο που επιτρέπεται με κλουβάκι.
Κλουβάκι;
5κιλο θα είναι το σκυλί σου είπαμε;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
έχω να σου πω πως δεν είναι Τουρκία αλλά Κωνσταντινούπολη, βρίσκω κάποια διαφορά στον πολιτισμό σίγουρα, προσωπική άποψη εννοείται..

και άσε που μιλάς για πολιτισμό και αλήθεια δεν έχει τη σημασία που δίνεις με τη λέξη, κάποια άλλη ψάχνεις..
Ας πω λοιπόν το κοινότυπο ότι ο πολιτισμός ενός κράτους φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζώα, και να σε ενημερώσω ότι η λέξη πολιτισμός είναι ακριβώς η λέξη που ήθελα να χρησιμοποιήσω.
Η Κωνσταντινούπολη υπόκειται σε άλλους νόμους, όχι στους τουρκικούς; Δεν είναι στην Τουρκία;
Αν και το θέμα μας εδώ δεν είναι το πως οι Τούρκοι θα αντιμετωπίσουν τον σκύλο σου αλλά εσύ πάνω από όλα.
Στην ερώτηση σου λοιπόν αν θα είναι εντάξει ο σκύλος στις αποσκευές των λεωφορείων σου απαντώ όχι.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Κλουβάκι;
Τώρα αυτό αλήθεια γιατί το κάνεις? Σου φαίνομαι κανένας που δε προσέχει το σκύλο του κλπ? Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λέω/ κάνω λάθος? Άλλο να διαφωνείς με το σκεπτικό μου περί ταξιδιάρη σκύλου λόγω προσωπικών επιλογών και απόψεων και άλλο αν είναι απαράδεκτη η σκέψη μου να πάω εράσμους με το σκύλο μου. Περιμένω λοιπόν να μου πεις σε ποιο από τα 2 βρισκόμαστε. Και όσο για το κλουβάκι, κλουβάρα αν σου αρέσει περισσότερο, αλλά αυτά στο άλλο ποστ. Σημαντική ερώτηση: έχεις μετακινήσει ποτέ σκύλο? Αν ναι πως το έκανες?

Ευχαριστώ

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Ας πω λοιπόν το κοινότυπο ότι ο πολιτισμός ενός κράτους φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζώα, και να σε ενημερώσω ότι η λέξη πολιτισμός είναι ακριβώς η λέξη που ήθελα να χρησιμοποιήσω.
Η Κωνσταντινούπολη υπόκειται σε άλλους νόμους, όχι στους τουρκικούς; Δεν είναι στην Τουρκία;
Αν και το θέμα μας εδώ δεν είναι το πως οι Τούρκοι θα αντιμετωπίσουν τον σκύλο σου αλλά εσύ πάνω από όλα.
Στην ερώτηση σου λοιπόν αν θα είναι εντάξει ο σκύλος στις αποσκευές των λεωφορείων σου απαντώ όχι.
Ποια είναι η πρότασή σου? Πολύ χρήσιμη η πληροφορία για τα λεωφορεία, αλήθεια. Κάποια πράγματα δεν είναι αυτονόητα σε όλους.

Όσο για τη λέξη πολιτισμός δε νομίζω πως χρειάζεται να το συζητάμε άδικα. Δεν είναι αυτός ο λόγος που μιλάμε. Σωστά?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Τι ακριβώς κάνω; Δεν κατάλαβα;
Εσυ καταλαβαίνεις τι λες; Οτι θα μετακινείς με κλουβί [box μεταφοράς;] σε κτελ, τραίνα, καράβια κλπ, σκύλο που οσονούπω, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, θα έχει ξεπεράσει τα 20 κιλά. Πόσο είναι τώρα; Και σε ηλικία και σε βάρος; Και σε ενοχλεί, που αναρωτιέμαι πως θα το κάνεις;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Ποια είναι η πρότασή σου? Πολύ χρήσιμη η πληροφορία για τα λεωφορεία, αλήθεια. Κάποια πράγματα δεν είναι αυτονόητα σε όλους.

Όσο για τη λέξη πολιτισμός δε νομίζω πως χρειάζεται να το συζητάμε άδικα. Δεν είναι αυτός ο λόγος που μιλάμε. Σωστά?
Έχεις ήδη τον σκύλο σου; Συγνώμη αλλά μου διαφεύγει. Αν όχι, μην πάρεις σκύλο μέχρι να τελειώσεις με όλα αυτά, σπουδές, εράσμους κλπ.
Αν τον έχεις τότε η πρόταση μου είναι να επιλέξεις άλλο κράτος και όχι την Τουρκία, ένα κράτος που τα σκυλιά επιτρέπονται σε όλα τα μέσα μεταφοράς θα σε διευκολύνει απίστευτα πολύ.
Πρώτα όμως θα τσεκάρεις το θέμα των αεροπορικών εταιριών και μετά εάν μπορείς να βρεις διαμέρισμα που να δέχεται σκύλο, και πόσο θα σου κοστίσει κάτι τετοιο.

Kάτι που σκέφτομαι ότι μπορείς να κάνεις αν είναι εφικτό με εράσμους είναι να επιλέξεις επαρχιακή πόλη της βορειας ευρώπης, εκεί τα ενοίκια είναι πολύ πιο φθηνά από ότι σε πρωτεύουσες, όπως και εδώ δηλαδή.

Last edited:

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Τι ακριβώς κάνω; Δεν κατάλαβα;
Εσυ καταλαβαίνεις τι λες; Οτι θα μετακινείς με κλουβί [box μεταφοράς;] σε κτελ, τραίνα, καράβια κλπ, σκύλο που οσονούπω, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, θα έχει ξεπεράσει τα 20 κιλά. Πόσο είναι τώρα; Και σε ηλικία και σε βάρος; Και σε ενοχλεί, που αναρωτιέμαι πως θα το κάνεις;
Λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 24 κιλά είναι 5 μηνών και σκοπεύω να πάω εράσμους σε 8 μήνες από τώρα. Έχει κάτι κλουβιά, που όπως και σε άλλο θέμα έχω πει, θέλω να το χρησιμοποιήσω και για crate, που γράφει έως 50κιλά και approved από όλες τις εταιρίες. Με αυτό σκοπεύω να το μετακινήσω αρχικά με τραίνο από Θεσσαλονίκη Κωνσταντινούπολη εγώ είμαι φοιτητής Ξάνθη και των γονιών μου το σπίτι είναι Καβάλα. Εκεί στην αρχή ήλπιζα πως θα πηγαίνω παντου με τα πόδια μέχρι που συνειδητοποίησα πως το πανεπιστήμιο είναι στην μεριά της Ασίας και μάλλον θα πρέπει να μείνω εκεί. Σαφώς όμως θα πηγαίνω και στην από εδώ μεριά και αναρωτήθηκα πως θα το κάνω αυτό με το ραμόν. Υπάρχουν κάποιες επιλογές, ή με λεωφορείο ή με καραβάκι για να περάσουμε το Βόσπορο. Το δεύτερο δε γνωρίζω αν γίνεται και πως. Για το πρώτο έιπαμε πως. Για τραίνο δεν ξέρω αν περνάει απέναντι (καθώς εκεί επιτρέπονται μέσα στην καμπινα με κλουβάρα. Ναι, θα είναι γενικά δύσκολο σκέφτηκα και είπα δεν ξέρω πως θα γίνει θα πάρω αυτοκίνητο μέχρι τότε ( όπως είπα μεταχειρισμένη σακαράκα, χωρίς να ξέρω πως θα το περάσω Τουρκία ακόμα και ποιοι είναι οι κανονισμοί ). Επειδή λοιπόν το αυτοκίνητο είναι προς το παρόν αβέβαιο προσπαθώ να δω τις χειρότερες εκδοχές και να δω τι γίνεται. Η τελευταία επιλογή που έχω είναι με αυτές τις εταιρίες που μετακινούν κατοικίδια στην Κωνσταντινούπολη. ( και αυτήν δεν την έχω ψάξει ακόμη αν θα είμαι και εγώ μαζί του κλπ ). Να ένα λινκ για όλα τα σχετικά, Restrictions on Animals in Turkey - AngloINFO Istanbul, in Istanbul (Turkey)

όσο για το τι κάνεις, θεωρώ πως με στριμώχνεις με ερωτήσεις του τύπου 5κιλο σκυλί έχεις είπαμε, και είναι λίγο άδικο να νιώθω πως η σκέψη μου είναι απαράδεκτη να τον πάρω μαζί μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
όσο για το τι κάνεις, θεωρώ πως με στριμώχνεις με ερωτήσεις του τύπου 5κιλο σκυλί έχεις είπαμε, και είναι λίγο άδικο να νιώθω πως η σκέψη μου είναι απαράδεκτη να τον πάρω μαζί μου.
Μου είναι χίλιες φορές ευκολότερο, να σου πω, ένα...καλή επιτυχία και...that's it, απ'το να ψάχνω να βρω...στεγανά στις όλο τρύπες θεωρίες και σκέψεις σου, σχετικά με την τακτοποίηση του σκύλου σου. Και πίστεψέ με...δεν το κάνω για το δικό σου καλό...

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Έχεις ήδη τον σκύλο σου; Συγνώμη αλλά μου διαφεύγει. Αν όχι, μην πάρεις σκύλο μέχρι να τελειώσεις με όλα αυτά, σπουδές, εράσμους κλπ.
Αν τον έχεις τότε η πρόταση μου είναι να επιλέξεις άλλο κράτος και όχι την Τουρκία, ένα κράτος που τα σκυλιά επιτρέπονται σε όλα τα μέσα μεταφοράς θα σε διευκολύνει απίστευτα πολύ.
Πρώτα όμως θα τσεκάρεις το θέμα των αεροπορικών εταιριών και μετά εάν μπορείς να βρεις διαμέρισμα που να δέχεται σκύλο, και πόσο θα σου κοστίσει κάτι τετοιο.

Kάτι που σκέφτομαι ότι μπορείς να κάνεις αν είναι εφικτό με εράσμους είναι να επιλέξεις επαρχιακή πόλη της βορειας ευρώπης, εκεί τα ενοίκια είναι πολύ πιο φθηνά από ότι σε πρωτεύουσες, όπως και εδώ δηλαδή.
Ναι, τον έχω ήδη το σκύλο μου. Εν γνώσει μου τον πήρα και ας έχω σπουδές εράσμους μεταπτυχιακά κλπ. Θεωρώ πως λύσεις γενικά βρίσκονται. Σε όλα τα θέματα. Και ο σκύλος πρέπει να είναι συνοδοιπόρος και φίλος? Ή κάτι άλλο? Ξεκαθάρισα πως αν δε βρω λύσεις στα θέματα μου δε θα πάω. Σήμερα δήλωσα για Κωνσταντινούπολη, και θεωρώ πως έκανα καλή επιλογή καθώς ήδη έχω βρει σπίτια με 350 ευρω που δέχονται σκυλιά γατιά. Όσο για την Κωνσταντινούπολη αν είναι φιλόζωη ή όχι δε θέλω να με απασχολήσει γιατί δεν ξέρω αν η Ελλάδα είναι τόσο φιλόζωη πια. Με τους νόμους εδώ και όλη τη νοοτροπία τότε κανείς μας δεν έπρεπε να έχει σκύλο. Κάνω λάθος? Πολύ χρήσιμη η απάντηση σου, ευχαριστώ. Αν έχεις και καμιά ιδέα για τις μεταφορές κλπ με αυτές τις εταιρίες θα ήταν πολύ καλό.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Μου είναι χίλιες φορές ευκολότερο, να σου πω, ένα...καλή επιτυχία και...that's it, απ'το να ψάχνω να βρω...στεγανά στις όλο τρύπες θεωρίες και σκέψεις σου, σχετικά με την τακτοποίηση του σκύλου σου. Και πίστεψέ με...δεν το κάνω για το δικό σου καλό...
Μα αυτό ακριβώς εκτιμώ και θέλω να το ξέρεις. Θέλω να βρίσκεις τρύπες και να βοηθάς με οποιονδήποτε τρόπο να τις κλείνω. Θεωρείς πως τις αφήνω ανοιχτές και προχωράω?

Κλουβάκι;
με αυτό ποια τρύπα κλείνεις?

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
θα ταξιδέψεις μέ τρένο βαλίτσες κτλ και ενα κλουβίσ σκύλου??? δεν βλέπω πως ειναι εφικτό αυτό.....τώρα οσο αφορά τις μετακοινήσεις στην Πόλη, το αμάξι που σκέφτεσαι να δω πως θα καταφέρεις να οδηγήσεις με τον τρόπο που οδηγάνε εκει, που θα το παρκάρεις κτλ. Και επιπλέον δεν νομίζω σε ώρες αιχμής να χωρέσεις σε λεωφορείο....κατα τα άλλα καλή τύχη!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn