ταξίδι εξαμήνου-erasmus με σκύλο?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Η Κωνσταντινουπολη για μενα ειναι απο τους πιο ωραιους προορισμους. Και ηθελα πολυ να ειχα τη δυνατοτητα να μεινω για να γνωρισω τη ζωη εκει. Αλλα δε θα το εκανα με σκυλο αν δεν το εψαχνα πολυ καλα πρωτα. Να μαθω εμπειριες σκυλαδων απο εκει. Πριν λιγες μερες με αφορμη ενα βιντεο εδω στο φορουμ, ρωτησα μια φιλη που εχει ζησει αρκετα εκει (η ιδια δεν εχει σκυλο οποτε δεν σκεφτεται τα θεματα του σκυλου οπως θα εκανε ενας ιδιοκτητης). παρολα αυτα μου ειπε οτι οσες φορες εβγαινε με μια φιλη της γερμανιδα και το σκυλο της, η γερμανιδα ηταν πολυ επιφυλακτικη και οποτε πλησιαζε ο οποισδηποτε μαζευε το σκυλο. Την ρωτησε γιατι τον μαζευει και της απαντησε οτι μερικες αντιδρουν περιεργα. Δεν φημιζονται για τη φιλοζωια τους.
Δεν το λες φυσικα και ερευνα αυτο.που εκανα απλως την αποψη μιας που ζει εκει. Ψαξτο ομως.

http://merhabaforums.com/pets-f52/want-bring-dog-istanbul-t11391.html

http://www.thesmartset.com/article/article02291201.aspx

Last edited:

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Η Κωνσταντινουπολη για μενα ειναι απο τους πιο ωραιους προορισμους. Και ηθελα πολυ να ειχα τη δυνατοτητα να μεινω για να γνωρισω τη ζωη εκει. Αλλα δε θα το εκανα με σκυλο αν δεν το εψαχνα πολυ καλα πρωτα. Να μαθω εμπειριες σκυλαδων απο εκει. Πριν λιγες μερες με αφορμη ενα βιντεο εδω στο φορουμ, ρωτησα μια φιλη που εχει ζησει αρκετα εκει (η ιδια δεν εχει σκυλο οποτε δεν σκεφτεται τα θεματα του σκυλου οπως θα εκανε ενας ιδιοκτητης). παρολα αυτα μου ειπε οτι οσες φορες εβγαινε με μια φιλη της γερμανιδα και το σκυλο της, η γερμανιδα ηταν πολυ επιφυλακτικη και οποτε πλησιαζε ο οποισδηποτε μαζευε το σκυλο. Την ρωτησε γιατι τον μαζευει και της απαντησε οτι μερικες αντιδρουν περιεργα. Δεν φημιζονται για τη φιλοζωια τους.
Δεν το λες φυσικα και ερευνα αυτο.που εκανα απλως την αποψη μιας που ζει εκει. Ψαξτο ομως.

merhaba forums • View topic - I want to bring my dog to Istanbul

The Smart Set: The Wild Dogs of Istanbul - February 29, 2012
Ευχαριστώ!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Λογικά γονείς , αλλά ειναι σε 5 χρόνια από τωρα. Οπότε θα με απασχολήσει πολύ αργοτερα. Περιμένω την Τετάρτη οπωσδήποτε. Από Κωνπολη η Μαδρίτη ή καάπου αλλού?
Oλλανδία.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Παντως να ξερεις , το εξωτερικο και οι σπουδες εκει δεν ειναι και το πιο ευκολο πραμα για εναν ανθρωπο ,και το λεω απο θεμα γλωσσας, νοοτροπιας , προσαρμοστικοτητας κτλπ κτλπ , αλλοι ρυθμοι αλλη ζωη . Τωρα αμα προσθεσεις και το θεμα σκυλος ειναι λιγο δυσκολοτερο . Απλα στο λεω γιατι ερασμους=φοιτητικη εστια , για να εισαι και με αλλους ερασμιτες , για να γνωρισεις κοσμο κτλπ και για να περασεις καλα, με τον σκυλο ομως αυτο πρεπει να το ξεχασεις και να αρχισεις να ψαχνεις σπιτι που να δεχεται σκυλο σε μια γλωσσα που ισως δεν ξερεις. Υποψην στην ευρωπη οι φοιτητες μενουν 2-3 μαζι σε ενα σπιτι πες οτι ο ιδιοκτητης σε αφηνει να μπασεις τον σκυλο , τι θα κανεις με τους υπολοιπους συγκατοικους? στα λεω αυτα οχι για να το παιξω εξυπνος απλα να σε κανω να σκεφτεις μερικα πραματα που ισως δεν εχεις σκεφτει για τις σπουδες στο εξωτερικο
Νομίζω πως για συγκατοίκους ούτως ή άλλως δε θα είχα πρόβλημα αλλά δεν σκοπεύω να μείνω με 2-3. Αν μείνω θα μείνω με την κοπελιά μου. Ελπίζω το ενοίκιο να μην είναι 1000 ευρώ. Αλλά και αυτό θα το ψάξω σίγουρα. Γιατί λεφτά γιοκ. Από εκεί και πέρα ότι και να είναι σπουδές εράσμους είναι και άντε να παρακολουθήσω 3 μαθήματα με σκοπό να τα περάσω. Σπουδάζω αρχιτεκτονική και τα μαθήματα γενικά δεν είναι διάβασμα.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Στην Κων/πολη είναι πολύ φιλόζωοι, με πάθος προς τις γάτες!! Επειδή την έχω περπατήσει πολύ την πόλη έχω δεί στα πιο απίθανα μέρη χτιστά (ή άλλα) δοχεία για το νερό και το φαγητό τους, όπου τις ταίζει η γειτονιά!! Δεν ξέρω τι γίνεται με τους σκύλους. Την αγαπώ πολύ αυτή την πόλη, αλλά στην Ισπανία έχω ιδιαίτερη αδυναμία, πήγαινε Μαδρίτη! Μην τους ακούς, το αυτοκολλητάκι μαζί σου και βουρ, ερασμους δεν είναι μόνο μεθύσια και άλλα παρόμοια. Αφού θα είναι και η κοπέλα σου οπότε θα έχεις βοήθεια θα είναι ακόμα καλύτερα.
Ενθαρρυντική απάντηση, συμφωνώ μαζί σου και όλα είναι θέμα εκπαίδευσης και συνήθειας. Θεωρώ πως θα τα βρούμε μια χαρά. Το βασικό μου πρόβλημα είναι το σπίτι.

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Νομίζω πως για συγκατοίκους ούτως ή άλλως δε θα είχα πρόβλημα αλλά δεν σκοπεύω να μείνω με 2-3. Αν μείνω θα μείνω με την κοπελιά μου. Ελπίζω το ενοίκιο να μην είναι 1000 ευρώ. Αλλά και αυτό θα το ψάξω σίγουρα. Γιατί λεφτά γιοκ. Από εκεί και πέρα ότι και να είναι σπουδές εράσμους είναι και άντε να παρακολουθήσω 3 μαθήματα με σκοπό να τα περάσω. Σπουδάζω αρχιτεκτονική και τα μαθήματα γενικά δεν είναι διάβασμα.
Δεν ξέρω τίποτα για το εράσμους κτλ, αλλά επειδή είπες Αρχιτεκτονική (εγώ σπουδάζω διακόσμηση) και επειδή έχω πάει Ιταλία και ξέρω ότι έχει τις καλύτερες σχολές όσον αφορά σχέδιο/αρχιτεκτονική/design κτλ, και είχα δει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ αντιμετώπιση στα σκυλιά, γιατί δεν σκέφτεσαι να πας προς τα εκεί; Μπορείς να πας ακόμα και με πλοίο σε κάποιες περιοχές. Ο πρώην μου πηγαινοερχόταν από πάτρα με 25 ευρώ προς Ανκόνα (νομίζω εκεί πήγαινε :$) με τη γάτα του.
Δεν ξέρω τι παίζει με το εράσμους όμως γιατί δεν έχω πάει σε ΑΕΙ κτλ.
Απλά επειδή ξέρω για την αντιμετώπισή τους στα ζώα το προτείνω. :)

Προς Μιλάνο είναι 17 ευρώ το πλοίο από Κεφαλλονιά. (σκέφτομαι να πάω το καλοκαίρι)
Δεν ξέρω πόσο κοστίζει ο σκύλος όμως. Θα βγαίνει πιο φτηνά πάντως από τα αεροπορικά.

Όταν είχα πάει εγώ (πριν 1 χρόνο) στην πόλη που έμενα όλοι σχεδόν είχαν σκύλο ή γάτα και ήταν φοιτητές και υπήρχε μόνο ένα αδέσποτο (και μικρόσωμο κι όλας!) σε όλη την πόλη, το οποίο το ταΐζαν τα καταστήματα. :)
Και είχε πλάκα που όλοι είχαν ακριβώς το ίδιο βαρελάκι για τα σακουλάκια για τα κακάκια. χιχι

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Ολλανδία συμφωνώ κι εγώ ότι είναι πιο οργανωμένη και έχει μια πιο φιλοζωη νοοτροπία. Δεν είμαστε οι 'Ελληνες που δεν θέλουμε τα άντερά μας, η βόρεια Ευρώπη (που έχει 1000 κακά για μένα αλλά) σε αυτό το θέμα έχει καλύτερη νοοτροπία πιστεύω.

Μετά θα σου λεγα Μαδρίτη.

Ψάξε ποιες αεροπορικές πετάνε από την αφετηρία σου προς κάθε προορισμό (ή για Κων/πολη λεωφορείο κ για Ιταλία πλοίο), δες τους κανονισμούς για μεταφορά κατοικιδίου, δες σε σχόλια στο νετ από άλλους που ταξίδεψαν με κατοικίδια, η μεταφορά για μένα είναι το πρώτο. Μετά απλά θα φας πολύ χρόνο και πιθανόν περισσότερο χρήμα από όσο θα δίνατε σόλο αλλά τι στο διάολο, θα βρεις ένα φιλόζωο ιδιοκτήτη και συγκατολικους. Στις εστίες κομμάτι δύσκολο αλλά κάνε ερώτηση, δε θα χάσεις τπτ.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Erasmus με σκύλο...χμ χλωμότατο!
Τα erasmus συνήθως είναι για κρεπάλες,party,καφέδες,να γυρνάς με λεωφορεία να δεις τη χώρα που θα πας και ιστορίες..

Θα είσαι πολύ αντικοινώνα αν πας με σκύλο,θα σε περιορίζει,δε θα μπορείς να ακολουθείς την παρέα η οποία θα λείπει σχεδόν όλη μέρα!Ιδίως που δεν πας κ βόρεια Ευρώπη να σας κλείνει μέσα το κλίμα,εκει που θα πας θα έχει κ κωλόζεστη οπότε άλλο ένα συν για τις εξόδους.

Εγώ θα έλεγα να μη πας αν έχεις στην απόλυτα δική σου ευθύνη το σκύλο.Άν μπορείς να τον αφήσεις εδώ πήγαινε.Θα έχεις κ άλλες ευκαιρίες να πας εξωτερικό πάντως,μικρός είσαι.

Υ.Γ.Pintsie το erasmus δεν απευθύνεται μόνο σε AEI,πάνε κ TEI εξ όσων γνωρίζω!

Αυτά!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
ναι, ΑΕΙ & ΤΕΙ. Εγώ δεν είμαι σε τέτοιο ίδρυμα γι'αυτό λέω ότι δεν γνωρίζω. Είμαι σε δημόσιο ΙΕΚ και προηγουμένως είχα σπουδάσει Υποκριτική σε ιδιωτική σχολή πάλι. Εμείς δεν θεωρούμαστε ανώτερη εκπαίδευση άρα δεν έχουμε δικαίωμα σε εράσμους κτλ, γι'αυτό δεν τα ξέρω -δυστυχώς-. :(

Απλά πρότεινα Ιταλία γιατί γνωρίζω πόσο καλές σχολές έχουν σε ό,τι αφορά αρχιτεκτονική/design κτλ. :) και είχα εντυπωσιαστεί από τον πολιτισμό τους απέναντι στα ζωάκια :)

ΥΓ: παρόλα αυτά, τα πετ σοπ εκεί ήταν πανάκριβα! απαπα! α, και ο κτηνίατρος ήταν πολύ ακριβός από ότι θυμάμαι.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Τα erasmus συνήθως είναι για κρεπάλες,party,καφέδες,να γυρνάς με λεωφορεία να δεις τη χώρα που θα πας και ιστορίες..

Θα είσαι πολύ αντικοινώνα αν πας με σκύλο,θα σε περιορίζει,δε θα μπορείς να ακολουθείς την παρέα η οποία θα λείπει σχεδόν όλη μέρα!Ιδίως που δεν πας κ βόρεια Ευρώπη να σας κλείνει μέσα το κλίμα,εκει που θα πας θα έχει κ κωλόζεστη οπότε άλλο ένα συν για τις εξόδους.

Εγώ θα έλεγα να μη πας αν έχεις στην απόλυτα δική σου ευθύνη το σκύλο.Άν μπορείς να τον αφήσεις εδώ πήγαινε.Θα έχεις κ άλλες ευκαιρίες να πας εξωτερικό πάντως,μικρός είσαι.

Αυτά!
Χαχα, ενδιαφέρουσα προσέγγιση αυτή. Δεν έχω όμως τέτοιες βλέψεις. Υπάρχουν και τα πόδια εξάλλου θα τη γυρίσω όλη την πόλη όπου και να πάω. Το θέμα είναι ότι δε μπορέσω με ευκολία να γυρίσω τις γύρω πόλεις-χώρες.Αλλά νομίζω πως ο σκύλος γενικά μπορεί να ενταχθεί στο δικό μου πρόγραμμα και όχι εγώ μόνο στο δικό του. Δεν πιστεύω πως ένας φίλος, όπως ο σκύλος, δε θα δίνει και μόνο θα παίρνει με πιανεις έτσι? Πρωί ναι με ξυπνάει στις 8 μετά από κρεπάλη όπως λες αλλά με κάνει να ευχαριστιέμαι ολόκληρη τη μέρα τραβάω και ένα τρέξιμο μαζί του στο βουνό και δεν ξυπνάω και στις 5 το απόγευμα. Ναι θα τον πάω για βόλτα αλλά θα πάμε και για εναν καφέ, μου το χρωστάει. :p γενικά έτσι αντιμετοπίζω τη σχέση μου με το σκύλο μου.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0

Αυτά!
Ναι, όντως έχει πολύ καλές υποδομές διακόσμησης και αρχιτεκτονικής η Ιταλία αλλά σίγουρα και τα πανεπιστήμια σε όλες αυτές τις χώρες που συνεργάζονται με erasmus έχουν καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα μου αρέσει η Ιταλία αλλά δεν ειναι Μιλάνο ή Ρώμη ή κατι τόσο καλό ειναι το λιμάνι του Μπαρι. Ευχαριστώ πάντως!!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Δεν ξέρω τίποτα για το εράσμους κτλ, αλλά επειδή είπες Αρχιτεκτονική (εγώ σπουδάζω διακόσμηση) και επειδή έχω πάει Ιταλία και ξέρω ότι έχει τις καλύτερες σχολές όσον αφορά σχέδιο/αρχιτεκτονική/design κτλ, και είχα δει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ αντιμετώπιση στα σκυλιά, γιατί δεν σκέφτεσαι να πας προς τα εκεί; Μπορείς να πας ακόμα και με πλοίο σε κάποιες περιοχές. Ο πρώην μου πηγαινοερχόταν από πάτρα με 25 ευρώ προς Ανκόνα (νομίζω εκεί πήγαινε :$) με τη γάτα του.
Δεν ξέρω τι παίζει με το εράσμους όμως γιατί δεν έχω πάει σε ΑΕΙ κτλ.
Απλά επειδή ξέρω για την αντιμετώπισή τους στα ζώα το προτείνω. :)

Προς Μιλάνο είναι 17 ευρώ το πλοίο από Κεφαλλονιά. (σκέφτομαι να πάω το καλοκαίρι)
Δεν ξέρω πόσο κοστίζει ο σκύλος όμως. Θα βγαίνει πιο φτηνά πάντως από τα αεροπορικά.

Όταν είχα πάει εγώ (πριν 1 χρόνο) στην πόλη που έμενα όλοι σχεδόν είχαν σκύλο ή γάτα και ήταν φοιτητές και υπήρχε μόνο ένα αδέσποτο (και μικρόσωμο κι όλας!) σε όλη την πόλη, το οποίο το ταΐζαν τα καταστήματα. :)
Και είχε πλάκα που όλοι είχαν ακριβώς το ίδιο βαρελάκι για τα σακουλάκια για τα κακάκια. χιχι
Deck να πας ανκονα ειναι παραπανω απο 25 ευρω πηγαινε ελα
17 ευρω πλοιο απο κεφαλονια μιλανο? εννοεις αεροπλανο? γιατι πλοιο στο μιλανο δεν παει γιατι απλα δεν ειναι λιμανι

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Deck να πας ανκονα ειναι παραπανω απο 25 ευρω πηγαινε ελα
17 ευρω πλοιο απο κεφαλονια μιλανο? εννοεις αεροπλανο? γιατι πλοιο στο μιλανο δεν παει γιατι απλα δεν ειναι λιμανι
μπορεί να λέω και βλακεία. μου είχαν πει "θα πάμε κεφαλλονιά και από εκεί θα πάμε με πλοίο με 17 ευρώ στο ____ (δεν θυμάμαι πόλη) και μετά Μιλάνο". :$ δεν ξέρω ποια πόλη μου είπαν :$ συγνώμη :(

Ο πρώην Ανκόνα πήγαινε με 25 ευρώ μόνο να πάει. Μήπως ήταν προσφορά; Δεν ξέρω. Πάντως ερχόταν συχνά και μου έλεγε ότι πλήρωσε τόσα. Από τότε που πήραν τη γάτα μόνο με πλοίο με αυτό τον τρόπο ερχόταν.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ναι, όντως έχει πολύ καλές υποδομές διακόσμησης και αρχιτεκτονικής η Ιταλία αλλά σίγουρα και τα πανεπιστήμια σε όλες αυτές τις χώρες που συνεργάζονται με erasmus έχουν καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα μου αρέσει η Ιταλία αλλά δεν ειναι Μιλάνο ή Ρώμη ή κατι τόσο καλό ειναι το λιμάνι του Μπαρι. Ευχαριστώ πάντως!!
Αρχιτεκτονικη μακρια απο το μπαρι , μπουρδελο σε οργανωση και ηλιθιους κομπλεξικους καθηγητες και ανουσια δυσκολια αν και στουσ ερασμιτες ειναι πιο χαλαροι , αν θες αρχιτεκτονικη τραβα φλωρεντια βενετια μπολονια ρωμη μιλανο κτλπ που εχουν αρχιτεκτονικη παραδοση. Οσο πιο βορεια τοσο πιο πργανωμενα ετσι απλα ετσι ομορφα

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
μπορεί να λέω και βλακεία. μου είχαν πει "θα πάμε κεφαλλονιά και από εκεί θα πάμε με πλοίο με 17 ευρώ στο ____ (δεν θυμάμαι πόλη) και μετά Μιλάνο". :$ δεν ξέρω ποια πόλη μου είπαν :$ συγνώμη :(

Ο πρώην Ανκόνα πήγαινε με 25 ευρώ μόνο να πάει. Μήπως ήταν προσφορά; Δεν ξέρω. Πάντως ερχόταν συχνά και μου έλεγε ότι πλήρωσε τόσα. Από τότε που πήραν τη γάτα μόνο με πλοίο με αυτό τον τρόπο ερχόταν.
Πηγα πριν ενα μηνα μπαρι και το ντεκ ηταν καπου 60-70 ευρω πηγαινε ελα και υπολογισε και ενα αλλο 40αρι αν θυμαμαι καλα για κατοικιδιο ,και λιγο παραπανω για ανκονα που ειναι πιο μακρια. Βεβαια οι τιμες εχουν ανεβει τα τελευταια χρονια αλλα μαλλον ο φιλος σου καποια προσφορα ειχε βρει :cool:

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Μάλλον. Πάντως και το αεροπορικό που κοιτούσα όταν είχα πάει, ήταν φτηνό (βέβαια ο δικός μου είναι 6 κιλά, για μεγαλύτερο δεν ξέρω πώς είναι) κι έβγαινε γύρω στα 50. Αλλά δεν τον είχα πάρει για να μην ταλαιπωρηθεί. Είχαν και τη γάτα και δεν ξέραμε πώς θα τα πάνε.

ε, βλακεία αν είναι απλά προσφορά :((((
Μάλιστα για το καλοκαίρι μου είπε ο δικός μου να πάμε κεφαλλονιά που έχει κάτι δουλειές και μετά να πάμε Ιταλία σε διάφορες πόλεις.

-απογοητεύτηκα. και νόμιζα ότι θα πήγαινα διακοπές φέτος. πφφ! -

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Στην Ολλανδία πάντως, αν και επιτρέπονται οι σκύλοι σχεδόν παντού, είναι πολύ δύσκολο να βρεις σπίτι να μείνεις με σκύλο. Και ναι, τα ενοίκια είναι ακριβά, στις περισσότερες χώρες της βόρειας τουλάχιστον Ευρώπης. Πολύ ακριβότερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει εδώ (ακόμα και σε σύγκριση με αυτά που είχαμε εδώ προ κρίσης). Κάτι που συνήθως αντισταθμίζεται από τους επίσης πολύ υψηλότερους μισθούς, αλλά χωρίς εισόδημα ή μεγάλη οικονομική άνεση, πολύ χλωμά τα πράγματα...

Για τη μεταφορά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα βρεθεί λύση όπου και αν πας. Σχετικό και αυτό βέβαια, αν σκεφτείς ότι ο σκύλος σου μοιάζει με dogo, φυλή που δεν επιτρέπεται σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες. Το πιο δύσκολο όμως είναι να βρεθεί λύση για τη διαμονή.

Προσωπικά, δεν θα σου πρότεινα ούτε να τον αφήσεις εδώ όσο λείπεις. Όχι τουλάχιστον στην ηλικία που θα έχει τότε, που δεν θα έχει ακόμα σταθεροποιηθεί η συμπεριφορά του. Το θεωρώ μεγάλο ρίσκο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Ρώτησα την κοπέλα που γύρισε πριν λίγο καιρό από Ολλανδία, δεν μου είπε κάτι που δεν έχουμε συζητήσει εδώ, στις εστίες εννοείται δεν επιτρέπεται, αν έχεις την ευχέρεια να νοικιάσεις μόνος σου σπίτι τότε εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη του, γενικά στην Ευρώπη δεν είναι πολύ εύκολο να βρεις διαμέρισμα που να επιτρέπονται κατοικίδια.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Ρώτησα την κοπέλα που γύρισε πριν λίγο καιρό από Ολλανδία, δεν μου είπε κάτι που δεν έχουμε συζητήσει εδώ, στις εστίες εννοείται δεν επιτρέπεται, αν έχεις την ευχέρεια να νοικιάσεις μόνος σου σπίτι τότε εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη του, γενικά στην Ευρώπη δεν είναι πολύ εύκολο να βρεις διαμέρισμα που να επιτρέπονται κατοικίδια.
υπέροχα, ευχαριστώ. Μόνη λύση είναι να βρω λινκ από φόρουμ σαν το dogforum της Τουρκίας ή της Ισπανίας. Υπάρχει κάμία ιδέα πάνω σε αυτό?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Στη Μαδρίτη θα σου δυσκολέψει τη ζωή ο σκύλος. Απαγορεύονται από το νόμο στα εστιατόρια.
Στην Ολλανδία δεν θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn