ταξίδι εξαμήνου-erasmus με σκύλο?

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Καλημέρα σε όλους,

Έχω ένα κουτάβι 5 μηνών και σκοπέυω σε 8-9 μήνες από τώρα, να πάω erasmus ( οι αιτήσεις γίνονται από τώρα ) και θα ήθελα τις συμβουλές σας και τη βοήθειά σας! Την χρονική εκείνη περίοδο υπολογίζω πως σε κιλά θα είμαστε γύρω στα 35-40, υποθέτοντας πως το τελικό βάρος θα είναι γύρω στα 40-50 κιλά. Οι επιλογές που έχουμε σαν πανεπιστήμιο είναι Μαδρίτη, Κωνσταντινούπολη και Μπάρι και ίσως και Ολλανδία ( χλωμό ). Ποιος προορισμός πιστεύετε θα είναι ο ιδανικός ως προς το σκύλο ( λαμβάνοντας υπόψην μεταφορά αλλά και διαμονή εκεί - φιλικοί με τα ζώα??-)? Από εκεί και πέρα για τη μεταφορά τι ισχύει? Διάβασα ότι πρέπει να είναι τσιπαρισμένο και εμβολιασμένο. Έπειτα, για να βρω σπίτι που να δέχονται σκύλο τι κάνω? Επικοινωνία με φόρουμ φιλόζωων της χώρας για μικρή βοήθεια? Και τι γίνεται με τις εστίες εκεί? Έχει κάποιος κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα? ΣΗΜΕΙΩΣΗ: δε μπορώ να τον αφήσω τον Ραμόν κάπου και εννοείται πως δε θέλω.

Ευχαριστώ!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Βρε κορίτσι μου και εσύ θα πας σε πρόγραμμα erasmus και θα κουβαλάς και σκύλο μαζί ?
Έτσι όπως το βλέπω σε πρώτη φάση το πιο κοντινό μέρος ίσως το Μπάρι ???
Δεν νομίζω στις εστίες να επιτρεπονται κατοικίδια...ίσως να κάνεις ερώτηση σε φόρουμ ανάλογο θα ήταν μια λύση.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Πολύ δύσκολο εγχείρημα..Στο σπίτι κατ'αρχάς θα ζεις με πολλούς άλλους φοιτητές και όχι μόνη. Θα έχεις και τον σκύλο μαζί; Δεν νομίζω καννα βρεις σπίτι που να δέχονται σκύλο. Ή δεν θα πας erasmus, ή θα βρεις άλλη λύση για τον σκύλο σου.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Παλικάρια και κορίτσια! Από το πολύ ευγενικό ποστ, από το όνομα, από τα λεγόμενα ή από βλακεία μου στα about σας έκανα να πιστέψετε πως είμαι κορίτσι?????:mad:

Μετά τη συγνώμη σας, έχω να ρωτήσω γιατί λέτε ότι είναι τόσο δύσκολο? Θεωρώ πως με μία καλή συνεργασία μεταξύ φορουμ, δικό μας- δικό τους, θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια καλά αποτελέσματα. Πήγα Βαρκελώνη φέτος και είναι το μέρος που κάθε σκύλος πρέπει να ζήσει όπως λέει και η κοπελιά μου. Πως είναι δυνατόν να είναι τόσο δύσκολο?Έπειτα σπουδάζω Ξάνθη και η Κωνσταντινούπολη είναι 7 ώρες με λεωφορείο. Όσο για Αθήνα ας πούμε!

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Παλικάρια και κορίτσια! Από το πολύ ευγενικό ποστ, από το όνομα, από τα λεγόμενα ή από βλακεία μου στα about σας έκανα να πιστέψετε πως είμαι κορίτσι?????:mad:
Σόρυ καλέ...μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είσαι κορίτσι :x:....
Για δες και καμιά φιλοξενία (επί πληρωμή εννοείται) σε κάποιο σπίτι εκεί...νομίζω ότι σε κάποιες χώρες υπάρχουν οικογένειες που δέχονται φοιτητές επί πληρωμή στο σπίτι τους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Πες το έτσι ρε συ, μόνο αγόρι θα μπορούσε να σκεφτεί να πάρει 40 κιλά σκύλο μαζί του σε erasmus! :p :p

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Πες το έτσι ρε συ, μόνο αγόρι θα μπορούσε να σκεφτεί να πάρει 40 κιλά σκύλο μαζί του σε erasmus! :p :p
Ναι ναι τοσο χαζή ιδέα ε?? Χαζές ιδέες τα κορίτσια εννοείται πως δεν έχουν..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον είσαι κοντά στην Κων/πουλη μπορείς και εκεί...μειώνεις κατά πολύ τα έξοδα μεταφοράς.
Κοιτάς τι πρέπει να έχει ο σκύλος για την είσοδο στην χώρα.
Νομίζω ότι υπάρχουν φοιτητές από τα μέρη εκεί που σπουδάζουν Κων/πολη...κάνε μια επαφή θα σε βοηθήσουν.

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Σόρυ καλέ...μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είσαι κορίτσι :x:....
Για δες και καμιά φιλοξενία (επί πληρωμή εννοείται) σε κάποιο σπίτι εκεί...νομίζω ότι σε κάποιες χώρες υπάρχουν οικογένειες που δέχονται φοιτητές επί πληρωμή στο σπίτι τους.
Λογικά θα πάω με την κοπελιά μου οπότε για συγκατοίκηση θα το σκεφτόμουν μαζί της. Άρα θεωρώ πως έχω δύο επιλογές εστίες ή κανονικό σπίτι! Από εκεί και πέρα βρήκα στο tripadvisor φορουμ που λέει ταξιδεύοντας με κατοικίδιο, μόλις ρώτησα εκεί. Δεν ξέρω αν μπορώ να ποστάρω λινκ. **γιατι κορίτσι**

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
MΑκρια απο το μπαρι , μακρια οσο και αν σου φαινεται κοντα και ευκολο να πηγαινοερχεσαι , δεν θα καταλαβεις οτι εισαι φοιτητης ερασμους .

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
MΑκρια απο το μπαρι , μακρια οσο και αν σου φαινεται κοντα και ευκολο να πηγαινοερχεσαι , δεν θα καταλαβεις οτι εισαι φοιτητης ερασμους .
Γιατί το λες αυτό άραγε?

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Γιατί το λες αυτό άραγε?
Θα υπαρχει λογος :eek: Θα μπορουσα να σου γραφω 15 σελιδες για τα αρνητικα και μια παραγραφο για τα θετικα αλλα δεν θα το κανω απλα θα σου πω μην πας . Τραβα ισπανια , οσοι πηγαινουν ισπανια επιστρεφουν με τις καλυτερες εντυπωσεις , αν βεβαια το αποφασισεις και λυσεις το θεμα σκυλος

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Θα υπαρχει λογος :eek: Θα μπορουσα να σου γραφω 15 σελιδες για τα αρνητικα και μια παραγραφο για τα θετικα αλλα δεν θα το κανω απλα θα σου πω μην πας . Τραβα ισπανια , οσοι πηγαινουν ισπανια επιστρεφουν με τις καλυτερες εντυπωσεις , αν βεβαια το αποφασισεις και λυσεις το θεμα σκυλος
Θεωρώ πως Κωνσταντινούπολη θα μου είναι πιο εύκολο λόγω τρένου. Αλλά σίγουρα Ισπανία θα έχουμε μία καλύτερη αντιμετόπιση Κων/πολη. Ή μήπως όχι? Μήπως ξέρεις αν εκεί χωνεύουν τα σκυλιά? :π

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Σε ολη την ευρωπη αγαπανε τα ζωα ολα τα ειδη , εδω στην ελλαδα ειναι που δεν χωνευουμε τα αντερα μας ποσο μαλλον τα σκυλια οπου ειμαστε πολυ πισω απο οτι η ευρωπη , τωρα για τους τουρκους τι να σου πω πρεπει να βρεισμκαποιον που εχει ζησει εκει και να ρωτησεις . Οταν επαιρνες το σκυλο το ειχες σκεφτει το ερασμους?

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Σε ολη την ευρωπη αγαπανε τα ζωα ολα τα ειδη , εδω στην ελλαδα ειναι που δεν χωνευουμε τα αντερα μας ποσο μαλλον τα σκυλια οπου ειμαστε πολυ πισω απο οτι η ευρωπη , τωρα για τους τουρκους τι να σου πω πρεπει να βρεισμκαποιον που εχει ζησει εκει και να ρωτησεις . Οταν επαιρνες το σκυλο το ειχες σκεφτει το ερασμους?
Εννοείται πως το είχα σκεφτεί. Ήξερα πως όταν πάρω το σκύλο θα είναι μαζί μου και θα πρέπει να συνηθίσει να προσαρμόζεται σε νεα παριβάλλοντα μαζί μου και να μην σκέφτομαι κάθε φορά που είναι να πάρω μία απόφαση να σκέφτομαι αν θα αφήσω το σκύλο στους γονείς μου είναι ανεύθυνο. Οι αιτήσεις είναι σε μία βδομάδα. Αν δε βρώ ενθαρυντικές απαντήσεις και ενδείξεις δε θα πάω εράσμους καλώς ή κακώς. Αλλά έρχονται και άλλα μεταπτυχιακά κλπ. Δε μπορώ να σκέφτομαι έτσι. Πρέπει να βρίσκω λύσεις για αυτό ζητάω κάποια βοήθεια. Η μόνη περίπτωση που δεν τον βλέπω μαζί μου είναι στο φανταρικλίκι. Υπάρχει κανένας που να ξέρει κανένα λινκ για ισπανικό ή τουρκικο φιλοζωικό φόρουμ?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.757
7.932
Την τετάρτη θα έχω πληροφορίες, θα συναντήσω μια κοπέλα που πριν λίγο γύρισε και θα την ρωτήαω μήπως μπορέσω να σε διαφωτίσω λίγο.
Όταν πας φαντάρος ο σκύλος που θα μείνει;

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Την τετάρτη θα έχω πληροφορίες, θα συναντήσω μια κοπέλα που πριν λίγο γύρισε και θα την ρωτήαω μήπως μπορέσω να σε διαφωτίσω λίγο.
Όταν πας φαντάρος ο σκύλος που θα μείνει;
Λογικά γονείς , αλλά ειναι σε 5 χρόνια από τωρα. Οπότε θα με απασχολήσει πολύ αργοτερα. Περιμένω την Τετάρτη οπωσδήποτε. Από Κωνπολη η Μαδρίτη ή καάπου αλλού?

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Θεωρώ πως Κωνσταντινούπολη θα μου είναι πιο εύκολο λόγω τρένου. Αλλά σίγουρα Ισπανία θα έχουμε μία καλύτερη αντιμετόπιση Κων/πολη. Ή μήπως όχι? Μήπως ξέρεις αν εκεί χωνεύουν τα σκυλιά? :π
Στην Κων/πολη είναι πολύ φιλόζωοι, με πάθος προς τις γάτες!! Επειδή την έχω περπατήσει πολύ την πόλη έχω δεί στα πιο απίθανα μέρη χτιστά (ή άλλα) δοχεία για το νερό και το φαγητό τους, όπου τις ταίζει η γειτονιά!! Δεν ξέρω τι γίνεται με τους σκύλους. Την αγαπώ πολύ αυτή την πόλη, αλλά στην Ισπανία έχω ιδιαίτερη αδυναμία, πήγαινε Μαδρίτη! Μην τους ακούς, το αυτοκολλητάκι μαζί σου και βουρ, ερασμους δεν είναι μόνο μεθύσια και άλλα παρόμοια. Αφού θα είναι και η κοπέλα σου οπότε θα έχεις βοήθεια θα είναι ακόμα καλύτερα.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Παντως να ξερεις , το εξωτερικο και οι σπουδες εκει δεν ειναι και το πιο ευκολο πραμα για εναν ανθρωπο ,και το λεω απο θεμα γλωσσας, νοοτροπιας , προσαρμοστικοτητας κτλπ κτλπ , αλλοι ρυθμοι αλλη ζωη . Τωρα αμα προσθεσεις και το θεμα σκυλος ειναι λιγο δυσκολοτερο . Απλα στο λεω γιατι ερασμους=φοιτητικη εστια , για να εισαι και με αλλους ερασμιτες , για να γνωρισεις κοσμο κτλπ και για να περασεις καλα, με τον σκυλο ομως αυτο πρεπει να το ξεχασεις και να αρχισεις να ψαχνεις σπιτι που να δεχεται σκυλο σε μια γλωσσα που ισως δεν ξερεις. Υποψην στην ευρωπη οι φοιτητες μενουν 2-3 μαζι σε ενα σπιτι πες οτι ο ιδιοκτητης σε αφηνει να μπασεις τον σκυλο , τι θα κανεις με τους υπολοιπους συγκατοικους? στα λεω αυτα οχι για να το παιξω εξυπνος απλα να σε κανω να σκεφτεις μερικα πραματα που ισως δεν εχεις σκεφτει για τις σπουδες στο εξωτερικο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn