πρόβλημα μεταφοράς!!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Παρε το βιβλιο ''Με τα ματια του σκυλου μου'' του C.Millan για αρχη...μελετησε το...και εδω ειμαστε παλι...
Αμάν με τη Βίβλο.. Δε μου λες καλός κι ο Μιλάν (χάριν συζήτησης) αλλά εκτός από τις 9 σεζόν του dog whisperer και το εν λόγω βιβλίο έχεις δει/διαβάσει τίποτα άλλο - ολοκληρωμένα τουλάχιστον - ή έριξε ο θεός στη γη τις 10 εντολές και ότι άλλο είχαν να πουν άλλοι, να συμπληρώσουν έστω, ρίχθηκε στο πυρ το εξώτερο?

Και επειδή δεν πρόκειται να γίνω κατανοητή να το πω νια νια: Ναι ποπκορν, άμα θέλεις πάρτο το βιβλίο. Όλες οι πληροφορίες που μπορεί να πάρεις είναι πολύτιμες, ειδικά σε περίπτωση παντελούς απειρίας. Αλλά αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις, που καλό θα ήταν, διάβασε ΚΑΙ άλλα. Ο johnk έχει δώσει πρόσφατα μια ωραία βιβλιογραφία. Για να μπορείς να είσαι σε θέση να κρίνεις τι είναι σωστό και τι λάθος. Ποτέ μα ποτέ μα ποτέ όσο κοντά στη λογική σου κι αν σου φαίνονται αυτά που λέει μην αρκεστείς στην άποψη ενός, όσο καλό στον τομέα του κι αν τον θεωρείς.

Είμαι υπέρ του ερεύνα και μη πίστευε.. (ειδάλλως θα έμενα άνεργη :p)

elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Aγαπητη popcorn, και εγω φοιτητρια ειμαι και ηθελα να παρω σκυλο εδω και πολλα χρονια ομως δεν γινοταν..Λειπω μερικες ημερες ανα 15νθημερο απο το σπιτι..αλλα δεν δημιουργειται κανενα προβλημα γιατι ο σκυλος ειναι αποδεκτος απο ολα τα μελη της οικογενειας. Καμια φορα τους λεω οτι θα την παρω μαζι μου μην του πρηζει αλλα δεν με αφηνουν.
Για να παρεις σκυλο εφοσον μενεις ακομη με την οικογενεια σου η δικη μου γνωμη ειναι οτι ο σκυλος πρεπει να ειναι αποδεκτος απο ολα τα μελη γιατι οσο και να μην φευγεις καθολου απο το σπιτι και χρηματα θα χρειαστεις εαν δεν δουλευεις και κατι θα τυχει οποτε ο σκυλος μπορει να μεινει με τους γονεις σου.
Συζητησε το μαζι τους. Θεστε ορους και προχωρας, διαφορετικα κανε λιγη υπομονη ακομη. Το καλο αργει να γινει.
Φιλικα

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
@ popcorn θες την αλήθεια ΄???? έτσι είναι τα πράγματα πως να το κάνουμε αλλιώς????? πες με κακοπροαίρετη αλλά πήρα δικό μου σκύλο στα 35!!!!!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ρε παιδια δεν καταλαβαινω γιατι τοση συζητηση. Βλεπετε οτι η κοπελα το ψαχνει, μαζευει λεφτα, εχει σκοπο να απευθυνθει σε εκπαιδευτη και φυσικα θα εχει και την υποστηριξη του εκτροφεα της. Δεν την θεωρω ανικανη να παρει σκυλο. Το αντιθετο μαλιστα. Διαβαζει, ψαχνεται και ενημερωνεται. Nothing's wrong with that!! Αντι να της λετε μπραβο που δεν κανει επιπολαιες κινησεις της ζητατε και τα ρεστα. Κι αλλοι ξεκινησανε με ακιτα και με δυσκολες φυλες. Αν ομως εχεις ορεξη τοτε προσπαθεις και γινεσαι καλυτερος για τον σκυλο σου. Και οπως φαινεται εχει σκοπο να το κανει. popcorn* οσον αφορα το προβλημα σου, συζητατο με τους γονεις σου και αν σου πουνε οτι δεν θα εχουν θεμα αυτες τις δυο μερες να του βαζουνε φαι και να το πανε μια βολτα τοτε δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο προβλημα. Αρκει να εισαι ξεκαθαρη απο την αρχη και να μην τους φερεις προ εκπληξεως και το δουν ως "φορτωμα".

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
το ψάχνει ναι, ωραία ναι θέλει ακίτα δεκτό....αλλά δεν είναι το βασικό πρόβλημα ενος σκύλου πως θα πηγαίνει σκ στην Πάτρα....
εγώ θα προβληματιζόμουν (αφου είχα λύσει όλα τα άλλα) τι θα κάνω με τον σκύλο στις διακοπές....ενα σκ περνάει γρήγορα...

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
εγώ θα προβληματιζόμουν (αφου είχα λύσει όλα τα άλλα) τι θα κάνω με τον σκύλο στις διακοπές....ενα σκ περνάει γρήγορα...
Μα για αυτο δεν ειναι το φορουμ;Θα ξυπνησει ενα πρωι ο ιδιοκτητης που τον απασχολει αυτο το ζητημα θα ανοιξει ενα καινουργιο θεμα '' προβλημα με τις διακοπες'' θα γραψουμε παλι 8 σελιδες....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Όταν θες σκύλο πρέπει να σκεφτείς τα πάντα! ακόμα και τις διακοπές ΠΡΙΝ το πάρεις! ότι μπορεί να κάτσουν στραβές είναι γεγονός εκεί μπαίνουν άλλες παράμετροι αλλά το μεταφορικό μέσο για μεγαλόσωμο σκύλο για μένα προσωπικά είναι must!!!!!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Όταν θες σκύλο πρέπει να σκεφτείς τα πάντα! ακόμα και τις διακοπές ΠΡΙΝ το πάρεις! ότι μπορεί να κάτσουν στραβές είναι γεγονός εκεί μπαίνουν άλλες παράμετροι αλλά το μεταφορικό μέσο για μεγαλόσωμο σκύλο για μένα προσωπικά είναι must!!!!!
Ετσι ειναι!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
έχω διαβάσει το Red Dog!
Δες και τη ταινια...!!! i love it!!!

Αμάν με τη Βίβλο.. Δε μου λες καλός κι ο Μιλάν (χάριν συζήτησης) αλλά εκτός από τις 9 σεζόν του dog whisperer και το εν λόγω βιβλίο έχεις δει/διαβάσει τίποτα άλλο - ολοκληρωμένα τουλάχιστον - ή έριξε ο θεός στη γη τις 10 εντολές και ότι άλλο είχαν να πουν άλλοι, να συμπληρώσουν έστω, ρίχθηκε στο πυρ το εξώτερο?

Και επειδή δεν πρόκειται να γίνω κατανοητή να το πω νια νια: Ναι ποπκορν, άμα θέλεις πάρτο το βιβλίο. Όλες οι πληροφορίες που μπορεί να πάρεις είναι πολύτιμες, ειδικά σε περίπτωση παντελούς απειρίας. Αλλά αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις, που καλό θα ήταν, διάβασε ΚΑΙ άλλα. Ο johnk έχει δώσει πρόσφατα μια ωραία βιβλιογραφία. Για να μπορείς να είσαι σε θέση να κρίνεις τι είναι σωστό και τι λάθος. Ποτέ μα ποτέ μα ποτέ όσο κοντά στη λογική σου κι αν σου φαίνονται αυτά που λέει μην αρκεστείς στην άποψη ενός, όσο καλό στον τομέα του κι αν τον θεωρείς.

Είμαι υπέρ του ερεύνα και μη πίστευε.. (ειδάλλως θα έμενα άνεργη :p)
Εκτος απο απειρα βιντεο περι εκπαιδευσης (π.χ. Στιλγουελ ,expert village και δεκαδες αλλους εκπαιδευτες που θα βρεις youtube και αλλου) και συμπεριφορας (και λυκων εκτος σκυλων) ,εχω εμειρια και απο εκπαιδευτες ,και λογω φιλοζωικης και λογω φιλων (ονοματα δεν λεω αλλα δυο ειναι εκπαιδευτες σκυλων στρατου/αστυνομιας, η μια ειναι ξενη γνωστη για χρηση κλικερ και 2 ακομα θετικοι εκπαιδευτες).

Προσωπικη μου αποψη ,απο εμπειρια δικια μου ,ειναι οτι πολυ καλες οι μεθοδοι τους για να μαθει ο σκυλος ''σηκω-κατσε-κτλ'' και πολλα αλλα χρησιμα...αλλα η ουσια δεν ειναι εκει!

Και επειδη ακομα πολλοι δεν το εχετε καταλαβει...αυτα που λεει ο Σ.Μιλλαν δεν αφορουν εκπαιδευση ''σηκω-κατσε-κτλ'' αλλα συμπεριφορα και επικοινωνια μεταξυ σκυλου και ανθρωπου! Βεβαια ,επειδη επικοινωνεις με το πρωτογονο ζωο μεσα στο εξημερωμενο ζωο, αν το κανεις σωστα πιανει παντα......Αν ομως ,οπως συμβαινει πολλες φορες ,κανεις κατι λαθος...εφαγες τα μουτρα σου...(και επειδη πολλοι απο αυτους που προανεφερα το ξερουν αυτο, χρησιμοποιουν 'πλαγιες' μεθοδους πολλες φορες -που ομως δεν πιανουν παντα- γιατι ξερουν οτι ο πολυς ο κοσμος δεν καταλαβαινει 'σκυλισια επικοινωνια και συμπεριφορα'!)

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Και επειδη ακομα πολλοι δεν το εχετε καταλαβει...
Για να κρίνεις τι έχουμε καταλάβει αυτοί οι "πολλοί" για κάποιο θέμα θα έπρεπε πρώτα να είχαμε εκφράσει τι έχουμε καταλάβει. Χωρίς αυτά τα στοιχεία, το πώς έχουμε παρερμηνεύσει κάτι είναι και αυτό
Προσωπικη μου (σου) αποψη
και δεν βλέπω πώς μπορεί να έχει αντικειμενική βάση αληθείας ώστε να υποδεικνύεις τι δεν έχουμε καταλάβει.

Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι μερικοί έχουμε καταλάβει ότι
αυτα που λεει ο Σ.Μιλλαν δεν αφορουν εκπαιδευση ''σηκω-κατσε-κτλ'' αλλα συμπεριφορα και επικοινωνια μεταξυ σκυλου και ανθρωπου!
και δε συμφωνούμε στο ακέραιο ότι οι απόψεις και μέθοδοί του είναι σωστές, αν και κατά τόπους γιατί να μην έχεις και αυτός σωστές ερμηνείες. Πως δεν είναι ο μόνος που επικεντρώνεται στη "συμπεριφορα και επικοινωνια μεταξυ σκυλου και ανθρωπου" και όλοι οι άλλοι είναι στο σήκω-κάτσε. Και πώς πιστεύουμε ότι το να υιοθετείς μία και μοναδική άποψη για να διάγεις ένα κομμάτι του βίου και να βασίζεις το σύνολο της συμπεριφοράς σου με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε όλους τους ανθρώπους, ζώα και καταστάσεις αποτελεί παρωπιδισμό, ήτοι "μια ασθένεια όπου η αντίληψη περιορίζεται από την άγνοια, διαστρεβλώνεται από τα συμφέροντα και πολλαπλασιάζεται όταν ο εγκέφαλος είναι λιγότερο δραστήριος απ' τον εγωισμό. - "Τρυποκάρυδος/Still Life with Woodpecker""

επικοινωνεις με το πρωτογονο ζωο μεσα στο εξημερωμενο ζωο
Το εξημερωμένο δεν είναι ο αντίποδας του πρωτόγονου. Το εξημερωμένο είναι ο αντίποδας του άγριου. Το εξελιγμένο είναι ο αντίποδας του πρωτόγονου. Αλλιώς θα υπήρχε και εξημερωμένος άνθρωπος έναντι του πρωτόγονου προπάτορά του.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
το ψάχνει ναι, ωραία ναι θέλει ακίτα δεκτό....αλλά δεν είναι το βασικό πρόβλημα ενος σκύλου πως θα πηγαίνει σκ στην Πάτρα....
Συμφωνώ απόλυτα..!!!
Κ για να το πάω κ λίγο παραπέρα κ επειδή θυμάμαι πως είναι να είσαι φοιτήτρια & ερωτευμένη(συγχρόνως), πρέπει να σκεφτείς μακροπρόθεσμα..
Είναι δικαίωμα σου να θες ότι φυλή σου αρέσει..κ καλά κάνεις..
Θα πρέπει βέβαια να ψάξεις κατά πόσο σου ταιριάζει..κ κατά πόσο μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της..
Καλά κάνεις επίσης που το ψάχνεις, αναφορικά με το μεταφορικό..γιατί ναι..είναι τρομερά σημαντικό..
Καλά κάνεις κ συγκεντρώνεις το ποσό, καθώς δεν είναι μόνο η αγορά του σκύλου..
Θα πρέπει πάντα να υπάρχει στην άκρη ένα ποσό, για έκτακτη ανάγκη.. (μακριά από εμάς..)

όμως..
Είναι κ οι διακοπές στη μέση.. είναι και οι βόλτες που θα θες να κάνεις..είναι κ τα ποτά - καφέδες που θα θες να πιείς.. είναι τα βράδια που δεν θα θες να γυρίσεις σπίτι, γιατί θα έχει προκύψει κάτι άλλο.. είναι οι απρογραμμάτιστες διακοπές - εξορμήσεις.. είναι η γενικότερη κατάσταση στην χώρα μας.. το ότι θα πάρεις ένα πτυχίο (με το καλό..!!!) δεν σου εξασφαλίζει εργασία..κ ακόμα κ να βρεις..ας μην μιλήσουμε για τους μισθούς που παίζουν στην αγορά..
Δεν θέλω να σε αποθαρρύνω..αλλά είναι πράγματα που πρέπει να σκεφτείς..
κατά πόσο δηλαδή θα μπορείς να ανταποκρίνεσαι οικονομικά.. αλλά κ κατά πόσο δεν ή θα λείψουν όλες αυτές οι νεανικές καταστάσεις..που πρέπει να ζήσεις..

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
@Estranged

Την αποψη μου ειπα ,με τα επιχειρηματα βασισμενα σε γνωση και εμπειρια δικια μου!
Αν σου αρεσει!
Αν εχεις κατι να προτεινεις στο θεματοθετη καντο!
Δεν το ξερα οτι θα πρεπει να παιρνω και την αδεια σου πριν μοιραστω την αποψη μου...
Αν θα φανει χρησιμο αυτο πουπροτεινα, ας το κρινει ο θεματοθετης!

"μια ασθένεια όπου η αντίληψη περιορίζεται από την άγνοια, διαστρεβλώνεται από τα συμφέροντα και πολλαπλασιάζεται όταν ο εγκέφαλος είναι λιγότερο δραστήριος απ' τον εγωισμό. - "Τρυποκάρυδος/Still Life with Woodpecker""
Αν ειχες την αντιληψη να καταλαβεις τι ειχα γραψει, θα καταλαβαινες οτι εισαι ακυρη!
Τα ''υπονοουμενα'' περι αγνοιας/συμφεροντων/κτλ. στα επιστρεφω...
Την (προσωπικη) επιθεση ,εσυ την αρχισες και χωρις λογο!

Το εξημερωμένο δεν είναι ο αντίποδας του πρωτόγονου. Το εξημερωμένο είναι ο αντίποδας του άγριου. Το εξελιγμένο είναι ο αντίποδας του πρωτόγονου. Αλλιώς θα υπήρχε και εξημερωμένος άνθρωπος έναντι του πρωτόγονου προπάτορά του.
Αρες μαρες...
Ο σκυλος ειναι εξημερωμενο ζωο απο ενα αγριο.
Εξελιγμενο ειναι απο ποια αποψη?
Γιατι αν δεν κανω λαθος η εξελιξη των ειδων διαλεγει βαση της ικανοτητας επιβιωσης στη φυση...και σε αυτο το τομεα τα σκυλια δεν ειναι και τοσο 'εξελιγμενα'...

Υ.Γ. Ως ''βιβλο'' το ανεφερες εσυ το βιβλιο αυτο και οχι εγω!
Ειναι μια πολυ καλη βαση για εναν αρχαριο, και ουτε εγω και ουτε το βιβλιο αποκλειουμε αλλες μεθοδους, ειτε διαφορετικες ειτε ενσωματωμενες σε αυτα που λεει το βιβλιο που προτεινα! Κατανοητο?

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Καθόλου άρες μάρες αυτό που λέει η Estranged
Εξημερωμένος θα ήταν ένας λύκος που θα κάναμε οικόσιτο.
Ο σκύλος έχει εξελιχθεί από τον άνθρωπο έτσι που να ζει προσαρμοσμένος με την ανθρώπινη ζωή.
ΑΚΡΙΒΩΣ όπως λες δηλαδή..ότι δεν μπορεί ο σκύλος να ζήσει στην φύση.
Έχουμε κρατήσει τα στοιχεία του dna του που μας κάνουν...και έχουμε εξαλείψει άλλα.
Αυτό δεν ονομάζεται εξημέρωση.

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Ο σκύλος έχει εξελιχθεί από τον άνθρωπο έτσι που να ζει προσαρμοσμένος με την ανθρώπινη ζωή.
Επειδή το υπογραμμισμένο το καταλαβαίνω ότι έχει γίνει αλλά το θεωρώ μεμπτό και υβριστικό προς τη φύση, θεωρώ ότι και έτσι να μην είχε γίνει, αναγκαστικά ζώντας στο ανθρώπινο περιβάλλον (αστικό και περιαστικό), πάλι κάποια ανάλογη φυσική μορφή εξέλιξης θα είχε γίνει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97