πρόβλημα... είμαι τρελλή ή δεν είμαι? παράλογη μήπως?

eleana

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2007
26
0
Και ένα κτηνίατρο με παιδιά.

Το λέω γιατί αυτός ο καημένος θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει έναν κλίβανο στην είσοδο του σπιτιού και να περνά από εκεί πριν περάσει το κατώφλι.

Όχι μόνο λόγο τρίχας.Είναι ο άνθρωπος που έρχετε κατά 90% σε άμεση επαφή με άρρωστα ζώα.

Επίσης ρώτα εκτροφείς με παιδιά και κτηνοτρόφους με παιδιά, που θα έχουν κάνει την ίδια εγκατάσταση μάλλον.

Θα ξέρουν και από παιδιά και από ζώα! :D:p:D

mirsini

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2009
46
0
Δηλαδή ο κτηνίατρος όταν μπαίνει στο σπίτι του δεν πλένει χέρια,δεν αλλάζει ρούχα και παπούτσια αλλά παίρνει αγκαλιά τα μωρά του!
Εσεις οταν πάτε επίσκεψη σε ένα σπίτι με μωρό το παίρνετε αγκαλιά και το αφήνετε να ακουμπήσει πάνω στα ρούχα σας;;;;;;;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ο καθένας κάνει κουμάντο στο σπίτι του, η μαμά σου στο δικό της κ εσείς στο δικό σας. Από κει και πέρα αν έχεις απορίες ιατρικές θα συμβουλευτείς γιατρό και όχι τη μαμά σου.

Οι κόρες μου μεγάλωσαν με ζώα, με τρίχες, με σκόνη, έντομα, (πηγαίναμε κάμπινγκ από την ηλικία των 3 μηνών) ... και είναι τώρα 19 και 21 χρονών και δεν είχαν ποτέ προβλήματα υγείας.

Όσο για τις αλλεργίες, παιδιά που μεγαλώνουν σε γυάλα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βγουν αλλεργικά

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
παιδιά χίλια ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας...

rottaki θα πάω τώρα να ψάξω το θέμα που ανέφερες, συγνώμη χαζομάρα μου που δεν το κοίταξα πιο πριν

chloe, despina, dimiv, rinos την μητέρα μου θα την τακτοποιήσω με τρόπο, δυστυχώς σέβομαι το ότι δεν είναι φαν των ζώων, όπως επίσης το γεγονός ότι πρόσφατα έχει περάσει σοβαρή αρρώστια και τρώει τις φρίκιες της επομένως ή προσέγγιση πρέπει να είναι με το μαλακό.

όσον αφορά το θέμα των παιδιών να είναι μακριά από ζώα, είμαι το ζωντανό παράδειγμα! Τα πρώτα 3 χρόνια της ζωής μου τα έκανα κυριολεκτικά στο χωριό στα Γιάννενα με τους παππούδες μου, οι οποίοι είχαν, πρόβατα, κότες, γαϊδούρια, όπως επίσης τις διακοπές μου τότε τις έκανα στους άλλους παππούδες που είχαν όλα τα υπόλοιπα, κατσίκιες, άλογα. Το μικρόβιο των ζώων το κόλησα από τον συγχωρεμένο τον παππού μου που είχα κάθε χρόνο 10 γάτες και έτρωγαν από το πιάτο του, κοιμόντουσαν επάνω του. Σαν παιδί συγκρητικά με την 7 χρόνια μικρότερη αδερφή μου που γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε εδώ και δεν πέρασε τόσο χρόνο όπως εγώ στα χωριά, ήταν λιγότερες ασθένειες, εκτός από μία ιγμορίτιδα που με παιδεύει από 8 χρονών, καθόλου παιδικές ασθένειες, καθόλου αλλεργίες. Η αδερφή μου είχε όλα τα κουλά!!!

επίσης, δεν πρόκειται ποτέ να σκεφτώ να φύγει το σκυλί μου από το σπίτι μου επειδή θέλω να κάνω παιδιά, πιστεύω αρκάδαντα ότι ένα ζώο μπορεί να δόσει πράγματα που τίποτα στην κοινωνία μας δεν μπορεί να δόσει σε ένα παιδί. Ο μόνος λόγος που θα αναγκαστώ να αποχωριστώ το σκυλί μου από κοντά μου είναι τυχόν αλλεργίες, αυτό επίσης το εξήγησα στην μητέρα μου

συνονώματη Ελενάκι καλό κουράγιο σου εύχομαι κι εσένα

και πάλι σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ...

υ.γ. επειδή με έπριξε σήμερα κι άλλο, της ανακοίνωσα ότι περιμένω να μου φέρουν και δεύτερο σκύλο... συγνώμη αλλά δεν άντεξα και είπα από το να στεναχωριέμαι να το διασκεδάσω κι εγώ λίγο

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Η μητέρα σου έχει δίκιο σχετικά με
το ότι το σκυλί πρέπει να μάθει να είναι και περιορισμένο
το ότι το έβγαλε στο μπαλκόνι για να καθαρίσει με την ησυχία της
το ότι δεν πρέπει να αφήνεις το σκυλί σου να ανεβαίνει πουθενά. Εφόσον όμως εσάς δεν σας ενοχλεί και δεν έχετε λόγους συμπεριφοράς για να του το απαγορέψετε, είναι δικό σας θέμα.

Δεν έχει δίκιο για το γλύψιμο. Με γλύφουν σχεδόν καθημερινά άγνωστα σκυλιά και στο στόμα και δεν έχω πάθει ποτέ τίποτα. :p Βέβαια δε σκέφτομαι εκείνη την ώρα που αλλού γλύφονται. :rolleyes:

Δεν έχει δίκιο στο ότι το σκυλί πρέπει να κοιμάται έξω. Το σκυλί είναι μέλος της οικογένειας. Έξω, ειδικά στην Ελλάδα, κινδυνεύει από τη σκνίπα που μεταδίδει το καλαζάαρ και από φόλες.

Αν το σπίτι σου δεν το θεωρεί καθαρό και σιχαίνεται τον καναπέ, είναι καθαρά δικό της πρόβλημα. Ο σκύλος σου μένει εκεί, όχι εκείνη.

Για παιδιά δεν έχω ιδέα να σου πω αλλά φαντάζομαι θα κινδυνεύουν από πολλές πηγές μικροβίων και όχι συγκεκριμένα από σκυλιά που η μαμά σου τα θεωρεί "βρώμικα".

eleana

Active Member
27 Φεβρουαρίου 2007
26
0
Δηλαδή ο κτηνίατρος όταν μπαίνει στο σπίτι του...
Κοίτα αν μπεί και μετά πλύνει χέρια,κάνει μπάνιο,αλλάξει ρούχα,βγάλει παπούτσια είναι αργά.

Φαντάσου πως ο χώρος έχει ήδη μολυνθεί με τα μικρόβια και τις τρίχες που κουβαλάνε τα ρούχα του,τα παπούτσια του και το σώμα του.
Τα μωρά μετά τον 6ο-8ο μήνα μπουσουλάνε και σφουγγαρίζουν όλο το σπίτι,μη σου πω γλύφουν το πάτωμα και βάζουν στο στόμα ότι βρούν.

Και τα άπλυτα;Σε σακκούλες,αεροστεγός κλεισμένες;
Γιατί αν είναι χύμα,σε καλάθια απλύτων όπως στα περισσότερα σπίτια θα είναι εστία μόλυνσης.

Τα ίδια ισχύουν για αγρότες,κτηνοτρόφους,ιδιοκτήτες πετ-σοπ,εκτροφείς σκύλων.
Αυτοί που έχουν και τα ζώα,που είναι η δουλειά τους,κοντά στο σπίτι,αν όχι μέσα;

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Εγω παντως που ειμαι αλεργικος και καθε ανοιξη ταλαιπωρουμε αφανταστα δεν εχω προβλημα με το σκυλο! :)
Αν και ειχα ενα αγχος στην αρχη και το τεσταρισα λιγο το θεμα!

Απλα θελω να σου πω επισης πως το σκυλι ειναι σκυλι και το παιδι ειναι παιδι!
Δεν μπορεις να συμπεριφερεσαι στο σκυλι σαν να ειναι ανθρωπος....μην νομιζεις οτι ειναι ευτυχισμενο με το να κοιμαται στι ιδιο κρεββατι με σενα και να τρωει απο το πιατο σου ισως!;)

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
Πάνο ο παππούς μου το έκανε αυτό το δικό μου έχει δικό της πιάτο δόξα το Θεό. Στο κρεββάτι ανεβαίνει ακόμα και όταν εγώ κοιμάμαι, μου έχει τύχει πολλές φορές να ροχαλίζει στο πάτωμα στο κρεββάτι της και εγώ στο δικό μου και το πρωί να την βρήσκω στα πόδια μου. Δυστυχώς για αυτό το θέμα μόνο με κλεισμένη πόρτα μπορώ να κοιμάμαι ή να μην κοιμάμαι γιατί όταν πέφτω για ύπνο πέφτω σε κόμα και δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Νοέλα, εάν είχα έναν σκύλο σαν αυτό της φωτογραφίας που σίγουρα θα το άφηνα έξω να αλωνίζει και να γουρουνιάζει με τις ώρες και που από ότι φαίνεται είναι μεγαλόσωμο θα είχα άλλη τακτική, αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ένα Παγκ 6 κιλών, πάντα μετά την βόλτα την καθαρίζω, όποτε είμαι στον καναπέ έρχεται και κάθεται επάνω μου, όποτε σιδερώνω είναι ξάπλα δίπλα στο πόδι μου, και όποτε κάθομαι στον υπολογιστή κοιμάται στο χαλάκι της που είναι δίπλα μου. Προσωπικά για έναν μικρόσωμο σκύλο δεν το βλέπω τραγικό, αλλά αυτό πάλι είναι προσωπικό.

Τον σκύλο μου δεν τον ήθελα έξω στο μπαλκόνι γιατί πιο πριν είχε περάσει με χλωρίνη το μπαλκόνι η μάνα μου και όταν έρχεται στην χλωρίνη ένα μπουκάλι ποτέ δεν είναι αρκετό, επίσης γιατί για να την έχει έξω την μάθαινε ένα συνήθειο που εγώ της κόβω σιγά σιγά... το παρακάλι, έκλεγε αυτή άνοιγε η μητέρα μου το παράθυρο και της έδινε φαγητό.

Το σκυλί είναι σκυλί και το παιδί είναι παιδί, είναι όμως και τα δύο ψυχούλες, για τα οποία θα είμαι εγώ υπεύθυνη και όπως δεν θα ήθελα το παιδί μου σε ένα πάρκο 5 ώρες κλεισμένο (που ότι και να λέμε καμμία μάνα δεν το αφήνει τόοοοοοσες πολλές ώρες) έτσι δεν θέλω κι εγώ τον σκύλο μου έξω σε ένα μπαλκόνι φρεσκοκαθαρισμένο με χλωρίνη, από την στιγμή που γλύφει τα πάντα, και που ο κήπος που είναι απέξω από το μπαλκόνι (μένω σε ισόγειο) μαζεύει μυγάκια και διάφορα πράγματα που πετάνε.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
πετα τη μαμα απ το τρενο!πλακα κανω!:Dκανε αυτο που πιστευεις εσυ κ αυτο που θα συζητησεις με τον παιδιατρο-κτηνιατρο οταν ερθει η ωρα.

χαχα..η πιο καλη συμβουλη........:D
βασικα δεν μπορω να καταλαβω κι εγω το προβλημα,η μαμα πρεπει να ειναι οπωσδηποτε στο σπιτι σας?
επισης ας ερθει πρωτα το παιδι και μετα ως ενηλικες θα κρινετε μονοι σας και θα πραξετε αναλογα,διοτι κουμαντο στο σπιτι μας κανουμε εμεις και κανενας αλλος δεν εχει τον λογο ,το αν θελει να βοηθησει δεν σημαινει οτι πρεπει να διαμορφωσει και της αναλογες,δικες της συνθηκες:)

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Το σκυλί είναι σκυλί και το παιδί είναι παιδί, είναι όμως και τα δύο ψυχούλες, για τα οποία θα είμαι εγώ υπεύθυνη και όπως δεν θα ήθελα το παιδί μου σε ένα πάρκο 5 ώρες κλεισμένο (που ότι και να λέμε καμμία μάνα δεν το αφήνει τόοοοοοσες πολλές ώρες) έτσι δεν θέλω κι εγώ τον σκύλο μου έξω σε ένα μπαλκόνι φρεσκοκαθαρισμένο με χλωρίνη, από την στιγμή που γλύφει τα πάντα, και που ο κήπος που είναι απέξω από το μπαλκόνι (μένω σε ισόγειο) μαζεύει μυγάκια και διάφορα πράγματα που πετάνε.
Δε διαφωνω.
Γενικα μιλαω οτι ο σκυλος δεν ειναι ανθρωπος.Ειναι δυσκολο να το κατανοησουμε οταν εχουμε να κανουμε με 6κιλο Pug και οχι με ενα μεγαλοσωμο ή και με ενα jack russel ακομα. :)

Anyway ειναι προσωπικο σου ζητημα και δε με αφορα! :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Σχετικά με τις αλλεργίες μόνο θα πω ότι οι πλεον πρόσφατες έρευνες, νομίζω δημοσιευμένες το 2008, έδειξαν ότι τα παιδιά που μεγάλωσαν με κατοικίδια εμφάνισαν σε μικρότερο ποσοστό αλλεργίες σε σχέση με αυτά που μεγάλωσαν σε πιο "καθαρό" περιβάλλον!

Επίσης σχεδόν όλες οι μελέτες δείχνουν πως τα παιδιά που μεγάλωσαν με κατοικίδια είχαν αυξημένη νοητική ικανότητα, κοινωνικότητα, καθώς και με χαμηλότερους δείκτες στρες και μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων νοσημάτων, σωματικών και ψυχικών!

Απαραίτητη προυπόθεση για όλα αυτά, βέβαια, είναι να τειρούνται και οι κανόνες υγιηνής στο σπίτι!

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
Δε διαφωνω.
Γενικα μιλαω οτι ο σκυλος δεν ειναι ανθρωπος.Ειναι δυσκολο να το κατανοησουμε οταν εχουμε να κανουμε με 6κιλο Pug και οχι με ενα μεγαλοσωμο ή και με ενα jack russel ακομα. :)

Anyway ειναι προσωπικο σου ζητημα και δε με αφορα! :)
καταλαβαίνω απόλυτα τί λες, προσωπικά εάν επέλεγε να κοιμάται στο πάτωμα θα το άφηνα, εάν επέλεγε να κοιμάται στο σαλόνι πάλι θα το άφηνα, αλλά επειδή το τελευταίο εξάμηνο έχω ζήσει πάνω από 5 Παγκ (έχουμε κάνει φίλες τί να κάνω :p) έχω παρατηρήσει ότι είναι τρελλά τσιμπούρια, όπου θα κάτσω τσουπ θα πηδήξει όxι για να κάτσει δίπλα μου αλλά επάνω μου, έχω καταφέρει και της το έχω ελαττώσει αυτό, μόνο όταν κοιμάμαι με πιάνει κυριολεκτικά στον ύπνο και όταν ξυπνήσω θα είναι πλέον αργά

και για να γελάσουμε λίγο γιατί είναι κωμικοτραγικό το όλο θέμα ορίστε και η δικιά μου με την "κολλητή" της

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
χαχα....ωραια φωτο,
σε μια φιλη εκτροφεα pug οταν πηγαινουμε βγαζω τρελο γελιο με τα κολπα τους ,με τα παιδια επισης κανουν ωραιο παιχνιδι και φυσικα οπως λες ειναι τσιμπουρια πανω μας και στον καναπε οση ωρα καθισουμε:D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τα πάγκ μαδάνε 365 μέρες τον χρόνο. Καλό θα είναι η μαμά σου να το συνηθίσει ή να σταματήσει να έρχετε σπίτι σου!

Οι σκύλοι μεγαλώνουν παιδιά (ναι σωστά διάβασες) πάνω από εκατό χιλιάδες χρόνια.

Αν ήταν πρόβλημα, δεν θα υπήρχε ούτε ο "Μπέντζι" ούτε η "Λάσι" ούτε ο "Μπετόβεν" ούτε ένα σωρό βιβλία, ποιήματα και επομπές που έχουν βγάλει εκατομύρια από το ότι ΔΕΝ είναι πρόβλημα. Πρόβλημα είναι η μαϊμούδες ως κατοικίδια (γιατί μοιάζουν με εμάς και μεταφέρουν πολλές επικίνδυνες ασθένειες -εξηγώντας γιατί δεν είναι πιο δημοφιλές αυτό το πανέξυπνο ζώο) και τα ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ που μεταφέρουν από θανατηφόρους ιούς μέχρι και ΨΥΛΛΟΥΣ!

Αν λοιπόν έχεις πρόβλημα με τους σκύλους να πλησιάζουν το παιδί σου, ΠΡΩΤΑ θα πρέπει να απαγορέψεις στα άλλα παιδιά να το πλησιάζουν!

Φρόντισε τον σκύλο σου σωστά (εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, καθαριότητα ΧΩΡΙΣ μπάνιο πάνω από μιά φορά τον μήνα) και ΔΕΝ υπάρχει θέμα για συζήτηση.

Βάλε καμιά φωνή στην μαμά σου (και ας την χάσεις από καθαρήστρια) μα δεν πειράζει, καλό κάνει...

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Νοέλα, εάν είχα έναν σκύλο σαν αυτό της φωτογραφίας που σίγουρα θα το άφηνα έξω να αλωνίζει και να γουρουνιάζει με τις ώρες και που από ότι φαίνεται είναι μεγαλόσωμο θα είχα άλλη τακτική, αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ένα Παγκ 6 κιλών, πάντα μετά την βόλτα την καθαρίζω, όποτε είμαι στον καναπέ έρχεται και κάθεται επάνω μου, όποτε σιδερώνω είναι ξάπλα δίπλα στο πόδι μου, και όποτε κάθομαι στον υπολογιστή κοιμάται στο χαλάκι της που είναι δίπλα μου. Προσωπικά για έναν μικρόσωμο σκύλο δεν το βλέπω τραγικό, αλλά αυτό πάλι είναι προσωπικό.
Αυτό εγώ το θεωρώ μεγάλο πρόβλημα. Ένας σκύλος δεν παύει να είναι σκύλος και να πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σκύλος, ανεξαρτήτως μεγέθους. Αν μιλάς για το σκυλί στο άβατάρ μου, ήταν 22 κιλά, μεσαίου μεγέθους. Τώρα έχω ένα 17 κι ένα 45. Δεν τους φέρομαι διαφορετικά λόγω μεγέθους. Την ίδια ανάγκη έχουν και για επαφή μαζί μας μέσα στο σπίτι και για βόλτα έξω. Όταν θα είμαι στον υπολογιστή θα είναι ξαπλωμένα στα πόδια μου. Όταν θέλω να είναι έξω π.χ. για να καθαρίσει η γυναίκα, θα είναι έξω.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Οι Έλληνες γονείς υπερβάλλουν πάντα. Π.χ. ο πατέρας μου, που ΔΕΝ είναι κτηνίατρος, ΟΥΤΕ γιατρός, ανέπτυξε προ μηνών τη θεωρία ότι θα αναπνεύσω τρίχες του Μουφ που θα πάνε, λέει, στους πνεύμονές μου και θα μείνουνε εκεί διότι δεν μπορούν να φύγουν (κάτι σαν το κάπνισμα δηλαδή) και θα πεθάνω από κάποια αρρώστεια που δε διευκρίνησε. Φυσικά δεν το διάβασε πουθενά αυτό. Απλώς του είπα να μη λέει ό,τι του κατεβαίνει και φυσικά δε χρειάστηκε να τσακωθούμε όταν του το είπα, γίνεται και με ήρεμο τρόπο. Λένε δε ότι το στόμα του σκύλου είναι πολύ πιο καθαρό από του ανθρώπου.

Συμφωνώ ότι οι Ελληνίδες μαμάδες είναι (μετά συγχωρήσεως) a pain in the ass, αλλά τη δικιά μου την έχω περιορίσει και εκπαιδεύσει. Δεν την αφορά καθόλου τι κάνω στο ΔΙΚΟ ΜΟΥ σπίτι! Σπίτι της όταν έμενα επέλεξε να μην έχουμε ζώα, εγώ επιλέγω να έχω, δουλεύω, λεφτά βγάζω, στου διαόλου τη θεία ζω, οπότε ζω με τους δικούς μου κανόνες που δεν της επιτρέπω να τους αμφισβητεί. Πώς θα αισθανόταν π.χ. αυτή εάν κάποιος της επέβαλλε κανόνες στο σπίτι της? Και γιατί έχει πάντα εκείνη δίκιο και όχι εγώ? Αν και συμφωνώ με τη Noela ότι οι σκύλοι πρέπει να έχουνε μια δομή στη ζωή τους, νομίζω ότι θα πρέπει να εκπαιδεύσεις τη μαμά σου πρώτα. Και καταρχήν ποιος ο λόγος να καθαρίζει το σπίτι σου? Ναι, ξέρω, Ελληνίδες μαμάδες. Μπορείς όμως πολύ ήρεμα να της εξηγήσεις ποιοι είναι οι κανόνες σου και να θέσεις όρια. Πραγματικά γίνεται χωρίς φωνές, όταν φώναζα στη δικιά μου δε γινόταν τίποτα, μετά υιοθέτησα άλλη στάση και τώρα κάνει κρα να έρθει επίσκεψη στην Αμερική να δει το Μουφ!! Πάντως γνωρίζει ότι το Μουφ μπορεί να τριγυρνάει όπου θέλει στο σπίτι εκτός των μερών που κλείνω, σε κλουβί δεν μπαίνει που να έρθει ο κόσμος τα πάνω κάτω και ναι, μαδάει αγρίως. Γι' αυτό όμως έχω τις σκούπες ΜΟΥ και τα ρομπότ ΜΟΥ. Άμα δε θέλω να ζω στην κόπρο του Αυγείου (λέμε τώρα, δε θέλω), είναι δική μου δουλειά και όχι της μαμάς μου. Εκείνη ας τρέχει άμα θέλει με τα ξεσκονόπανα και τις σφουγγαρίστρες στο δικό ΤΗΣ σπίτι. Τα όσα λέει περί παιδιών κλπ. η δικιά σου είναι μετά συγχωρήσεως άσχετα και προφανώς δε γνωρίζει περί σκύλων. Ναι, υπάρχουν αλλεργίες αλλά δεν είναι τόσο συχνές. Αφού κι εδώ στην Αμερική που οι ιδιοκτήτες σπιτιών που τα νοικιάζουν είναι συνήθως μαλάκες και ανακατωσούρηδες και όλο μη και μη και σκύλους μπορεί να επιτρέψουν αν και λένε όχι στις γάτες αφού έχουν πιο πολλές αλλεργίες.

Τέλος, είναι πάρα πολύ καλό για ένα παιδάκι να μεγαλώνει με ένα σκυλάκι. Ιατρικές μελέτες γενικά αποδεικνύουν ότι η συμβίωση με ζώα κάνει άπειρο καλό στην υγεία και στους ηλικιωμένους μέχρι που ρίχνει την πίεση, χοληστερίνες, κατεβάζει καταθλίψεις, κλπ. κλπ. κλπ.

Εν ολίγοις: δε χρειάζεται να μπαίνεις καν σε δίλημμα. Πρόκειται για το σπίτι ΣΟΥ και την οικογένειά ΣΟΥ! Είμαι σίγουρη ότι η μαμά σου δε θα θέσει ποτέ θέμα "ή εγώ ή ο σκύλος". Κι αν το θέσει θα είναι παράλογη και προτείνω να μην πέσεις θύμα εκβιασμού και φυσικά εκφοβισμού. Μη φοβάσαι. Δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από τη ζωή σου. Προσωπικά δε νομίζω ότι θα πέσεις θύμα εκβιασμού, αλλά καλό είναι να θέτεις κάποια όρια, αλλιώς οι γονείς θα μας ανεβούνε και στο κεφάλι!

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αυτό εγώ το θεωρώ μεγάλο πρόβλημα. Ένας σκύλος δεν παύει να είναι σκύλος και να πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σκύλος, ανεξαρτήτως μεγέθους. Αν μιλάς για το σκυλί στο άβατάρ μου, ήταν 22 κιλά, μεσαίου μεγέθους. Τώρα έχω ένα 17 κι ένα 45. Δεν τους φέρομαι διαφορετικά λόγω μεγέθους. Την ίδια ανάγκη έχουν και για επαφή μαζί μας μέσα στο σπίτι και για βόλτα έξω. Όταν θα είμαι στον υπολογιστή θα είναι ξαπλωμένα στα πόδια μου. Όταν θέλω να είναι έξω π.χ. για να καθαρίσει η γυναίκα, θα είναι έξω.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Σκύλος ο ένας, σκύλος κι ο άλλος.

Θα σου άρεσε εσένα να μην σου δίχνουν αγάπη και στοργή οι γονείς σου επειδή είσαι κοντή;

Όταν αντιμετωπίζεις διαφορετικά τους σκύλους μόνο λόγο μεγέθους (βάζοντας στο περιθώριο μεγαλόσωμα ή κακομαθαίνοντας τα μικρόσωμα) αρχίζουν τα 99% των προβλημάτων....

Έχω σκύλο-φύλακα, 60κιλών και κήπο 2 στρεμμάτων. ΌΤΙ και να γίνει μέσ' τη μέρα, αγαλίτσες και φιλάκια "επιβάλλονται", ΜΕΣΑ στο σπίτι, σε συχνές και ΠΛΟΥΣΙΕΣ δόσεις. Και φυσικά, μέσα κοιμάται ο σκύλος.

Αυτά δεν τα κάνω γιατί είμαι "ευαίσθητη" ή "τρελή". Τα κάνω γιατί έτσι πρέπει να κάνω, για να είναι ο σκύλος καλά. Επειδή ζητάω πολλά από τον σκύλο μου (και σωματοφύλακας, και φύλακας σπιτιού, και βοηθός σε εκπαιδεύσεις άλλον σκύλων ΚΑΙ κατοικίδιο), οφείλω να κάνω το καλύτερο και για εκείνον, ακόμη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Και έχω να αναφέρω, πως "ενοχλέι" πολύ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από ένα Πάγκ, καθώτι ΔΕΝ μαδάει καθόλου (και είναι και πιο ήσυχος ως ιδιοσυγκρασία) και ας είναι 6 φορές πιο μεγάλος. Είναι λάθος να κρίνουμε από το μέγεθος...
... και επιβλαβές για τους σκύλους, προφανώς.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog