΄Οσον αφορά το θέμα σκύλος-παιδί-μικρόβια
για τα μωρά νομίζω πως το θέμα υπερκαλύφθηκε στις προηγούμενες σελίδες.
Η δική μου περίπτωση είναι διαφορετική και,απ΄όσο έχω δει, μοναδική εδώ μέσα.
Κατοικίδιο δεν είχαμε, μια και μένουμε σε διαμέρισμα και τα πρωινά λείπουμε όλοι σε σχολεία και γραφεία. Τα παιδιά μου είναι 11 και 12 ετών.Μου το ζητούσαν συχνά, συζητούσαμε για ένα μικρό σκυλάκι για μέσα στο σπίτι, αλλά, με το σήμερα με το αύριο δεν το είχαμε αποκτήσει.
Τον Νοέμβριο του 2007 ο γιός μου, δέκα ετών τότε διαγνώστηκε με όγκο στο οπτικό νεύρο, και εντάχθηκε στο ογκολογικό τμήμα μεγάλου παιδιατρικού νοσοκομείου για μια σειρά χημειοθεραπείες διάρκειας 52 εβδομάδων. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό? Αν ναι, με καταλαβαίνετε, αν όχι, σας εύχομαι από καρδιάς ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΤΕ!Ειδικά για μικρό παιδί!
Οι παρενέργειες γνωστές, στον υπερθετικό βαθμό. Με σοβαρότερη την πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος στο ναδίρ. Που σημαίνει...μία απλή ίωση, για τα χημειοθεραπευόμενα παιδάκια μπορεί να είναι και θέμα ζωής ή θανάτου!
Παράλληλα, "έβγαλε" και μια σειρά από φοβίες και ανασφάλειες. Δεν μπορούσε να μείνει μόνος του το σπίτι, έβλεπε εφιάλτες το βράδυ και τον φόβιζαν και οι παραμικροί ήχοι. Οι παιδοψυχολόγοι που τον παρακολουθούσαν ανάμεσα στα άλλα μας συμβούλεψαν μετά το τέλος των θεραπειών να του παρουμε ένα σκυλί.
Τελειώσαμε τον Δεκέμβρη του 08. Πριν ένα μήνα ξαναρώτησα στο ογκολογικό αν επιτρέπεται να του πάρω ένα σκυλάκι.
"όχι απλώς επιτρέπεται, επιβάλλεται" μου απάντησαν οι παιδίατροι-ογκολόγοι!!!
Πήραμε ένα τσιουάουα, από petshop. Ελαφρά τη καρδία θα μου πειτε, αλλά δεν είχα φανταστεί ποτέ πως θα μπορούσα αλλού κι αλλιώς να βρω σκυλάκι. Δεν το είχα ψάξει, δεν είχε περάσει καν απ΄το μυαλό μου. Ευτυχώς ο ΄Αρης μας, βγήκε υγιέστατος και εξαιρετικού χαρακτήρα ζωάκι. Εννοείται πως ο κτηνίατρός μας τον είδε την επομένη που τον φέραμε στο σπίτι, έχει κάνει ήδη τα δεύτερα εμβόλια,αμπούλες,βιταμίνες, τα πάντα.
Οι κανόνες υγιεινής...σαν να είχα ένα ακόμα παιδί στο σπίτι. Πλένουμε ποδαράκια μόλις γυρίσουμε απ΄τη βόλτα, μπάνιο-που το καταχαίρεται-κάθε δεκαπέντε, δεν ανεβαίνει σε κρεβάτια και καναπέδες, μόνο σε αγκαλιές...Λερώνει στην εφημερίδα μέσα στο πάρκο του όπου και μένει τα πρωινά που είναι μόνος του.
Η ψυχολογία του παιδιού ανέβηκε κατακόρυφα. Κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, το σκυλί στο κρεβατάκι του δίπλα στον Νίκο. Ο οποίος ΔΕΝ φοβάται πια, ούτε βλέπει εφιάλτες. Είναι, πάλι, ένα φυσιολογικό εντεκάχρονο παιδί.
Θέλω να πω...
αν γιατροί ,ογκολόγοι, συμφωνούν στην συμβίωση παιδιού-σκύλου
και με δεδομένο την προσωπική μου εμπειρία από τη θετική επίδραση αυτής της συμβίωσης...
τότε μπορούμε να το κάνουμε χωρίς καμμία επιφύλαξη.
Εννοείται πως η υγιεινή εναπόκειται σε μας τις μαμάδες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε όλοι ασφαλείς!
Χαιρετισμούς σε όλους.-