πρόβλημα... είμαι τρελλή ή δεν είμαι? παράλογη μήπως?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Απο ποτε χαπακωνουν τους δυσλεκτικους..???
Όχι, δε χαπακώνουν τους δυσλεκτικούς. Το ADD όμως το χαπακώνουν συχνά, κυρίως εάν ο ασθενής δεν μπορεί να το ελέγξει παρά τη συντηρητική θεραπεία. Καμιά φορά επίσης γίνεται λάθος διάγνωση. Δυστυχώς η δυσλεξία έρχεται συχνά παρέα με το ADD και λέω δυστυχώς διότι οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν δυο μανίκια αντί ενός. Πάντως το ADD είναι πρόβλημα και ξέρω πολλούς που όντως το έχουν, ενώ έχω και προσωπικούς λόγους να το γνωρίζω από κοντά. Συντείνει δε στα συμπτώματα η αντιμετώπιση ενός παιδιού στο σχολείου ως χαζού. Γι' αυτό και έχουν πολλές φορές προβλήματα με την αυτοεκτίμησή τους και είναι πολύ καλή ιδέα να φτιάχνουν προγράμματα που να είναι διασκεδαστικά και να κάνουν τη δουλειά τους. Ουσιαστικά δουλεύουν στην αναδιοργάνωση των συνάψεων στο εγκέφαλό τους. Το χτεσινό σεμινάριο που παρακολούθησα μάλιστα πρότεινε τη γενίκευση της εφαρμογής της νευρολογίας στη μάθηση, είτε είναι κανείς "φυσιολογικός" είτε έχει δυσκολίες. Οπότε είναι όντως σωστή η αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών ως different ability και όχι disability, δηλαδή αναπηρεία. Άμα το σκεφτεί δε κανείς, δεν είναι κακή ιδέα αφού όλοι μας μαθαίνουμε διαφορετικά. Κάποιος νευρολόγος μάλιστα πρόσφατα ανέπτυξε τη θεωρία ότι οι μαθησιακές δυσκολίες είναι κάτι σαν τους αριστερόχειρες, δηλαδή όχι ανωμαλία. Συγκεκριμένα είπε ότι οι εγκέφαλοι ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες είναι πλησιέστεροι προς τους εγκεφάλους της παλαιολιθικής εποχής, ΟΧΙ διότι δεν έχουν εξελιχθεί, αλλά διότι έχουνε τη δομή που είναι κατάλληλη για την τροφοσυλλεκτική ζωή των προγόνων μας. Τα προβλήματα αρχίζουν για τα άτομα αυτά όταν προσπαθούν να προσαρμοστούν σε μια ζωή και κοινωνική και σχολική οργάνωση που είναι φτιαγμένες από τους "φυσιολογικούς" για τους "φυσιολογικούς". Κάτι σαν τους αριστερόχειρες που ζουν σε κόσμο φτιαγμένο για δεξιόχειρες.

Και πριν παρεξηγηθεί κανείς: ο αδερφός μου είναι αριστερόχειρας και τελείωσε την Οξφόρδη!:) Να μην καθίσω δε να αραδιάσω και τους συναδέλφους με ADD που φτάσανε να γίνουν μέχρι και καθηγητές στο Harvard!

Α ναι, πολλοί από αυτούς έχουνε σκύλους!:D Που θεωρούνται ιδανικοί ΚΑΙ για το ADD.

Τέλος διαφωνώ ότι πρέπει να διαγραφούν μηνύματα από αυτό το τόπικ. Είναι χρησιμότατο και μπράβο στη Νέμεση που το ξεκίνησε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ειναι παρομοια..

Tα παιδιά με έλλειψη συγκέντρωσης στην Eλλάδα τα θεωρούν δυσλεκτικά..
Eίναι τα πρώτα σημάδια που θεωρουν στην νηπιακή ηλικία..
Τα συμπτώματα της δυσλεξίας, είναι πολύ συγκεριμένα..... αυτά του ΑDD πολύ γενικά (ελλειψη προσοχής, παρορμητικότητα, υπερκινητικότητα), σε σημείο που πολλοί αμφισβητούν την ύπαρξή του συνδρόμου (εγώ πχ γνωρίζοντας πολλά παιδιά που έχουν διαγνωστει με ADD στην Αμερική, πιστεύω οτι είναι απλώς κακομαθημένα... και πως σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να τα χαπακώνουν! :).). Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είναι τόσο " της μόδας" το ΑDD.

Last edited:

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Δεν θα διαγραφούν μηνύματα , αλλά βοηθήστε μας και εσείς να κρατάμε τα θέματα εντός θεματολογίας του φόρουμ έστω.

Ευχαριστώ πολύ!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Tα ποσοστό στην Αγγλία και Αμερική που διαγιγνώσκεται με ADD είναι 2-4% ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη 0,1%....
Αυτό τα λέει όλα...;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συγνώμη admin....δεν ξέρω τι έχουμε πάθει από χτες.... μια με τα βλαστοκύτταρα, μια με τη δυσλεξία!! Συνήθως βγαίνουμε οφ τοπικ, αλλά τουλάχιστον εξακολουθούμε να μιλάμε για σκύλους!!! :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα συμπτώματα της δυσλεξίας, είναι πολύ συγκεριμένα..... αυτά του ΑDD πολύ γενικά (ελλειψη προσοχής, παρορμητικότητα, υπερκινητικότητα), σε σημείο που πολλοί αμφισβητούν την ύπαρξή του συνδρόμου (εγώ πχ γνωρίζοντας πολλά παιδιά που έχουν διαγνωστει με ADD στην Αμερική, πιστεύω οτι είναι απλώς κακομαθημένα... και πως σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να τα χαπακώνουν! :).). Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν είναι τόσο " της μόδας" το ΑDD.

Tώρα επειδή είναι γεγονός πως έχουμε ανοίξει ένα καρο θέματα..και έχει δίκιο ο admin..

Να απαντήσω μονο σε αυτο.
Πως στο σχολειό μου είχαμε 5 παιδιά με δυσλεξία..

Κάποια είχαν πρόβλημα στα γράμματα, τα έγραφαν ανάποδα..
Κάποια είχαν απλά έλλειψη συγκέντρωσης..
η διάγνωση ήταν ίδια και η διαδικασία εξέτασης επίσης..
Εδίναν μονο προφορικά..

Τα περισσότερα από αυτά ήταν τα πιο ζωηρά της τάξης..
Τα πια ανήσυχα και αυτά που ήταν μέσα σε όλα, αλλα μονο στα μαθήματα εκτος..

Στην Ελλάδα έχει γίνει τα τελευταία χρονια πολύ μόδα, η δυσλεξία και οι γονείς με το που δουν μαθησιακά προβλήματα, υπερκινητικότητα και έλλειψη συγκέντρωσης, τρέχουν για δυσλεξία μιας και οι ανάλογες εκπομπές και οι ενημερώσεις των γονέων από τους αρμοδιους είναι τα 3 σημεία που πρέπει να υποπτευθούν δυσλεξία και καλο λενε είναι τα την προλάβουν από νωρίς..

Κάποτε ήταν ταμπού, τώρα είναι μόδα..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς, αλλά εγώ συνέχισα να μιλάω για σκύλους και μάλιστα για τη συμβολή τους στη θεραπεία μαθησιακών δυσκολιών.:p:D Είναι άριστοι μάλιστα για την εκτόνωση των παιδιών όταν έχουνε υπερβολική ενέργεια, είτε γιατί είναι παιδιά, είτε διότι είναι παιδιά με ADD. Και ναι, ξέρω για την Ευρώπη, αλλά η θεραπεία του ADD στην Ευρώπη είναι ακόμα στα σπάργανα δυστυχώς, κυρίως του ADD στους ενήλικες. Που δε σημαίνει δηλαδή ότι οι Αμερικάνοι κάνουνε λάθος. Συνήθως η σωστή διάγνωση παίρνει μήνες και μάλιστα άμα συνοδεύεται από σχετική φωτογραφία (fMRI) τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι.:)

Για να γυρίσουμε όμως και πάλι στους σκύλους: όντως άτομα που ασχολούνται με αυτούς και πάνε σε καταφύγια δεν αρρωσταίνουν. Όταν όμως πάμε σε κανά νοσοκομείο και τα χέρια μας τρίβουμε μετά με οινόπνευμα και κολλάμε κάτι άγρια μικρόβια με απαίσιες διαθέσεις. Έχω φίλο που μεγάλωσε με ένα σωρό σκυλιά και πάντοτε έχαιρε άκρας υγείας, είναι εκδρομικότατος και (όπως τον κοροϊδεύω, προσκοπικότατος). Αφήστε που με το να γίνει αθλητικός τύπος δεν έχει να αντιμετωπίζει τα παχάκια που αντιμετωπίζουν άλλοι φίλοι του χωρίς σκύλους. Νομίζω δε ότι από το πρόσφατο διαζύγιό του εκείνο που τον πείραξε πιο πολύ, μέχρι κατάθλιψης μάλιστα, ήταν ότι η πρώην του πήρε τα δυο Golden Retrievers που είχανε και δεν τα βλέπει καν πια...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Επειδή είμαστε που είμαστε off topic, δεν θα τοποθετηθώ στα περί δυσλεξίας, θα τοποθετηθώ στα τα περί υπερβάλλουσας ευθιξίας γιατί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχει παραγίνει το κακό! Σταματήστε βρε παιδιά να περνάτε τις δημοσιεύσεις των άλλων από κόσκινο και να είστε μονίμως στην τσίτα, έτοιμοι για παρεξήγηση!

Είναι δυνατόν να αναλωνόμαστε σε άνευ ουσίας και χρησιμότητας συζήτηση και δημοσιεύσεις επί δημοσιεύσεων για το αν …τα παιδάκια με δυσλεξία χρειάζονται ή όχι "ξεστράβωμα" και να γίνεται η εξήγηση (της εξήγησης, ω εξήγηση) για να λυθεί η παρεξήγηση (της παρεξήγησης, ω παρεξήγηση)? :-?

Έλεος πια! :(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ θα πρότεινα στον admin επειδή είναι ναι μεν όντως η συζήτηση ενδιαφέρον, αλλα εκτος θεματολογίας του forum, να σβηστεί ότι είναι απαραίτητο..

Είναι γεγονός πως σε μια συζήτηση μπορούμε όλοι να παρασυρθούμε..

Το topic αυτό έχει ξεφύγει προ πολλού..

Ενδιαφέρον το θέμα περί δυσλεξίας, αλλα ανήκει σε ένα forum για παιδιά..:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Θα συμφωνήσω μαζί σας μόνον εάν τα μέλη που θίχτηκαν γράψουν ότι διάβασαν τα μηνύματα. Διότι δεν ήταν online και ναι μεν καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να είναι εύθικτος για δικούς του, προσωπικούς λόγους, δε μου αρέσει όμως να με κατηγορούν για πράγματα που ουδέποτε σκέφτηκα και ουδέποτε είπα.:)

mirsini

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2009
46
0
1) Δεν είναι απαραίτητο οι άνθρωποι με δυσλεξία να έχουν διάσπαση προσοχής!:confused:
2)Δεν χαπακώνονται όλοι με διάσπαση!:confused:
3)Ξεφύγαμε εντελώς ή μου φαίνεται?

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μυρσίνη, όντως ξεφύγαμε. Όσο για τα σημεία ένα και δύο που έθεσες, κανείς δεν υποστήριξε ότι έτσι έχουν τα πράγματα.:)

Να πάμε τώρα πίσω στους σκύλους και το αν είναι φωλέες μικροβίων? (Θυμάστε το Μάγκα της Πηνελόπης Δέλτα?):D

mirsini

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2009
46
0
Σάρα,απο την αρχή μίλησα για αλλεργίες οχι για μικρόβια.Εγώ τις αλλεργίες φοβήθηκα.:):)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γιατί έχετε πολλά αλλεργικά μέλη στην οικογένεια και ανησυχείς (για το μελλοντικό μωρό σου) ;

Αν και δεν είναι απαραίτητα κληρονομικό, δεν νομίζω να είναι λογικό να ανησυχείς από τώρα.

Πιο λογικό είναι να σταματήσεις να επιτρέπεις τον σκύλο στο κρεββάτι σου (ενώ διαφωνώ με το να σου λέει η μαμά τι να κάνεις, ομολογώ πως συμφωνώ απόλυτα σε αυτή της την παρατήρηση) γιατί αυτό μπορεί πραγματικά να σε προβληματίσει όταν γεννήσεις.

Εκτός του μελλοντικού μωρού, καλό είναι να μην έχεις να αναλογίζεσαι και ΤΩΡΑ, που ήταν ο σκύλος πριν ανέβει, κάθε φορά που θέλεις να κάνεις έρωτα με τον δικό σου...
... ή και να μην "ήταν" πουθενά, με τον τρόπο που μαδάει, δεν είναι ότι καλύτερο να ανεβαίνει στο κρεβάτι.

Αν δεν μπορείς να του βάλεις ένα όμορφο σκυλοκρέβατο δίπλα στο κρεβάτι σου, τουλάχιστον σκέπαζέ το με ένα σεντόνι (ΠΑΝΩ από όλα τα δικά σου σκεπάσματα) το οποίο θα πλένεις κάθε εβδομάδα. Και φυσικά μην του επιτρέπεις να μπαίνει στα σεντόνια σου.

Αυτή η λύση όμως δεν θα γλυτώσει τον σκύλο από την απίστευτη στενοχώρια που θα τραβήξει όταν γεννήσεις και ξαφνικά ΜΟΝΟ το μωρό θα επιτρέπεται στο κρεβάτι σου (μάλλον θα τον κλείνεις και τελείως έξω από το δωμάτιο, γιατί δεν θα μπορείς να τον μαλώνεις συνέχεια).

Αυτά τα έχεις σκεφτεί; Είναι αληθινά προβλήματα που θα συναντήσεις, ενώ η αλλεργία είναι κάτι που μάλλον δεν θα σε προβληματίσει.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Συμφωνώ απόλυτα με Dr.Zhivago.
Το να αλλάζει συνήθειες ένας σκύλος το βρίσκω πολύ άδικο γι' αυτόν.
Καλύτερα να του απαγορεύουμε διάφορα και στην πορεία να του παραχωρούμε προνόμια παρά το αντίθετο.
Αν δεν επιτρέπεται η είσοδος στην κρεβατοκάμαρα μελλοντικά λόγω μωρού, κόψτου το από τώρα για να μην το συνδυάσει και με τον ερχομό του μωρού που θα είναι ακόμη χειρότερο.
Εγώ για παρόμοιους λόγους δεν της επέτρεψα ποτέ να μπει στην κρεβατοκάμαρα. Άλλαξα όμως θέση στο κρεβάτι μου ώστε να κοιτιόμαστε στα μάτια όταν κοιμόμαστε (στο 1,5 μέτρο η μια από την άλλη).
Μπαίνει μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη και χρειάζεται να με ξυπνήσει. Πρώτα κλαψουρίζει έξω από την πόρτα και αν δει ότι δεν, μπαίνει μέσα και με σκουντάει (όπως χθες βράδυ που κόντευε να τα κάνει πανω της :D )

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν χτες είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα σχετική συζήτηση με το γείτονά μου και την ανηψιά του που έχει κι αυτή Αυστραλέζο (ή μάλλον Αυστραλέζα στην περίπτωσή της). Μιλάγαμε για εκπαίδευση και τους γκρίνιαξα ότι το Μουφ είναι καλό και χρυσό και ξέρει τα της βασικής υπακοής (εδώ κοτζαμάμ πτυχίο πήρε που θα το κορνιζωσουμε που λέει ο λόγος), πλην όμως όταν τον φωνάζω συνήθως με γράφει στα αποτέτοια του που ΔΕΝ έχει πλέον. Και μου είπαν ότι την Αυστραλέζα τους που τους έκανε κάτι τέτοια τη στείλανε μερικές φορές σε ειδικό σχολικό πρόγραμμα της κομητείας όπου τα παιδάκια παίρνουνε τα σκυλάκια και παίζουνε μαζί τους και μαθαίνουν πώς να τα χειρίζονται και να ζουν μαζί τους και να τα φροντίζουν και το κυριότερο: πώς να τα εκπαιδεύουν. Έχουν μέχρι και κατασκηνώσεις με τέτοιο πράμα! Ε, στείλανε την ανεπίδεκτη ανυπάκουη μερικές φορές σε τέτοια και όλοι μείνανε ευχαριστημένοι: τα παιδάκια διότι παίξανε και μάθανε πια να πιάνουν τον ταύρο από τα κέρατα, παρντόν το σκύλο από ό,τι είναι να τον πιάνεις τελοσπάντων και οι γονείς αυτών διότι ησύχασε το κεφάλι τους και η Αυστραλέζα διότι έγινε μπούγιο και έπαιξε με παιδάκια και ο γείτονας και η ανηψιά του διότι και το κεφάλι τους ησύχασε και η Αυστραλέζα πέρασε καλά και σταμάτησε να τους τα πρήζει.

Όλοι δε χαίρουν άκρας υγείας.:p:D

Υ.Γ. Εννοείται ότι μάζεψα σαν τρελλή ονόματα, τηλέφωνα και emails.

mirsini

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2009
46
0
Περίεργο το σκυλί να έχει κάνει βασική υπακοή και να μην ακούει όταν το φωνάζεις.Αλλά και τα παιδάκια να εκπαιδεύουν σκύλους΄!!!Μπράβο μεγάλη πρόοδο έχετε, εγώ τρομάζω να εκπαιδεύσω το σκυλί μου(εννοείται μαζί με δάσκαλο).

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το σκυλί γνωρίζει ότι το φωνάζω και ερχότανε ίσα-ίσα για να περάσει τις εξετάσεις!:p Από κει και πέρα με γράφει κανονικά, αν και μάρτυρες ισχυρίζονται ότι σηκώνει το κεφάλι και το γυρίζει προς το μέρος που ακούγεται η φωνή μου, επομένως γνωρίζει μεν ότι πρέπει να έρθει, με γράφει όμως δε!:eek: Είναι περίπου όπως με το νεροχύτη και τα βρώμικα πιάτα όπου φωνάζω κάθε φορά "ΆΤΤΑΛΕ! ΜΗ ΣΕ ΠΙΑΣΩ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΠΑΓΚΟ Η ΠΙΑΤΟ, ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ!!!!! OFF! OFF!"" και φυσικά όταν εμφανιστώ κατεβαίνει, θα το κάνει όμως πάλι την επόμενη φορά ό,τι και να κάνω!

Τώρα τα παιδάκια μάλλον δουλεύουνε με εθελοντές, μπαμπακομαμάδες και δασκάλους με σκύλους. Η εκπαίδευση, κυρίως δε άμα πας σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δουλεύει με μερακλήδες, χομπίστες και εθελοντές, γίνεται με έναν αρχιδερβέναγα που επιβλέπει και τους εθελοντές να βοηθούνε. Οι εξετάσεις γίνονται παρουσία αντιπροσώπου του Αμερικανικού Κυνολογικού Ομίλου. Δε στοιχίζει τίποτα παραπάνω η εκπαίδευση, απλώς είναι μια ιδέα που εξυπηρετεί τους πάντες και θέλει μόνο οργάνωση.

Last edited:

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
έχω εντυπωσιαστεί, παίρνω τον καλό μου τηλέφωνο να του ανακοινώσω ότι μετακομίζουμε στην Αμερική :p:p:p

[video=youtube;7QaMv6I78Lg]http://www.youtube.com/watch?v=7QaMv6I78Lg[/video]

εγώ αυτό θέλω στην ζωή μου ... ζητάω πολλά;;;;

Last edited by a moderator:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog