«Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε τη νύχτα»
Προσέγγιση της νέας πολιτικής ηγεσίας του τόπου θα επιχειρήσουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης και ο Σύλλογος «Οι φίλοι της Κυψέλης», προκειμένου να μεταφέρουν τα σοβαρά προβλήματα που επιδεινώνονται στην περιοχή.
«Στείλαμε κατά το παρελθόν ψήφισμα με όλα τα προβλήματα της περιοχής και για τη Δημοτική Αγορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κακό προηγούμενο», εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι της Κυψέλης Χρυσούλα Γεωργουλοπούλου αναφερόμενη «στην κατάλήψη της Δημοτικής Αγοράς από ορισμένα πρόσωπα, τα οποία πρόσκεινται σε κάποιο πολιτικό χώρο και κάνουν πολύ κακό στην περιοχή με πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφισβητούμενου ενδιαφέροντος για τους περίοικους»…
Η πρόεδρος του Συλλόγου κάνει λόγο για υποβάθμιση της περιοχής: «Μας έχουν δημιουργήσει προβλήματα κυρίως ασφάλειας γιατί δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε τη νύχτα». Οι κάτοικοι ζητούν καταμερισμό του λαθραίου πληθυσμού: «Δεν μπορεί ένα 6ο διαμέρισμα που λέγεται Κυψέλη να υποστεί όλο το βάρος που θέλει η Ευρώπη ή οι κυβερνώντες. Πρέπει να σκεφτούμε λογικά. Ελπίζαμε όλοι οι κάτοικοι της Κυψέλης με τη Δημοτική Αγορά που κηρύχθηκε διατηρητέα πριν 5,5 χρόνια από το υπουργείο Πολιτισμού να γίνει ένας χώρος πολιτιστικός για τους κατοίκους της Κυψέλης, ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή που τόσο το ’χουν τόση ανάγκη οι κάτοικοι».
Επίσης, η κ. Κοκκινάκη τονίζει ότι… «εκκρεμεί το θέμα της Δημοτικής Αγοράς, η οποία ανήκει στο Δήμο Αθηναίων κι αναμένεται η ανακαίνιση του κτιρίου από το δήμο και η λειτουργία του για τις χρήσεις που επιθυμούν όλοι οι κάτοικοι της Κυψέλης κι όχι μια μικρή μερίδα η οποία κατέχει το κτίριο σήμερα».
ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης προτείνει κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων:
1. Κατάθεση των στοιχείων κάθε ενοίκου στον ιδιοκτήτη και στον διαχειριστή της πολυκατοικίας.
2. Ενοικίαση διαμερισμάτων σε μετανάστες που έχουν νόμιμα χαρτιά.
3. Να ληφθούν μέτρα ώστε η διαδικασία της έξωσης να είναι πιο σύντομη στην περίπτωση που αυτός που έχει υπογράψει το συμβόλαιο δεν κατοικεί αλλά το επινοικιάζει σε λαθρομετανάστη.
4. Δυνατότητα των μεταναστών να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
5. Διασπορά των μεταναστών όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις περιοχές που εργάζονται.
6. Εκπαίδευση και εκμάθηση Ελληνικών σε ανήλικους κι ενήλικους με σκοπό τη δυνατότητα επικοινωνίας με το ντόπιο πληθυσμό.
7. Ιδρυση γραφείων μεταναστών στους δήμους που να μεριμνά για τη διαβίωσή τους και την εξεύρεση εργασίας.