περι του PEDIGREE

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
ΚωσταςPred, τα pedigree είναι γνήσια, ένα ρουμάνικο και ένα σλοβένικο. Μόνο που δεν είναι export, ούτε έχουν έγγραφτει στον Κυνολογικό Όμιλο Τσεχίας, δεν ξέρω πως να δηλώσουν εκει τη γέννα.

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
Μεσα σαυτα τα πεντιγρη ειναι και εξετασεις υγειας των προγονων και των ιδιων των σκυλιων που ζευγαρωσαν η ειναι ξεχωριστα χαρτια αυτα?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Μεσα σαυτα τα πεντιγρη ειναι και εξετασεις υγειας των προγονων και των ιδιων των σκυλιων που ζευγαρωσαν η ειναι ξεχωριστα χαρτια αυτα?
Ξεχωριστά πρέπει να είναι. Άλλο εξετάσεις υγέιας και άλλο το pedigree.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε ζευγάρωμα ρουμάνικης θηλυκιάς στην Τσεχία χωρίς το export pedigree της αναγνωρισμένο από τον Τσέχικο Κυνολογικό Όμιλο; Που θα δηλώσουν αυτή τη γέννα σου είπαν; Στη Ρουμανία η στην Τσεχία;

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
Δεν με ειπαν οχι...ισως και γιατι δεν ρωτησα...εδω καλα καλα δεν ξερω να διαβαζω ενα πεντιγκρι...και αυτα που εχει κατω απτα ονοματα ειναι να φανταστω οι διακρισεις που εχει παρει ο καθε σκυλος ξεχωριστα?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν με ειπαν οχι...ισως και γιατι δεν ρωτησα...εδω καλα καλα δεν ξερω να διαβαζω ενα πεντιγκρι...και αυτα που εχει κατω απτα ονοματα ειναι να φανταστω οι διακρισεις που εχει παρει ο καθε σκυλος ξεχωριστα?
τα BOB, CACIB, JCH κλπ ειναι διακρισεις εκθεσιακες και δεν εχουν καμια σχεση με εξετασεις. Κανουν εξετασεις στην Τσεχια?? Δηλαδη ειναι υποχρεοτικες για την φυλη? Και ποιος τα πιστοποιοι? Ο "οικογενιακος κτνηιατρος" ( που με 20-50 ευρω σου γραφει οτι θες?)? Η καποιος εμπειρογνομονας του ομιλου?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
τα BOB, CACIB, JCH κλπ ειναι διακρισεις εκθεσιακες και δεν εχουν καμια σχεση με εξετασεις. Κανουν εξετασεις στην Τσεχια?? Δηλαδη ειναι υποχρεοτικες για την φυλη? Και ποιος τα πιστοποιοι? Ο "οικογενιακος κτνηιατρος" ( που με 20-50 ευρω σου γραφει οτι θες?)? Η καποιος εμπειρογνομονας του ομιλου?
Ναι, κάνουν στην Τσεχία αν το απετεί ο Όμιλος τους, αυτές τις εξετάσεις γίνονται μόνο σε πιστοποιημένα κρατηκά ιατρία απ'όσα ξέρω.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Μια χαρά είναι τα pedigree, μόνο που είναι εσωτερικά της χώρας προέλευσης των σκύλων (αρσενικό από τη Σλοβακία και το θηλυκό από την Ρουμανία) και με την πρώτη δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τι γράφουν.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Μια χαρά είναι τα pedigree, μόνο που είναι εσωτερικά της χώρας προέλευσης των σκύλων (αρσενικό από τη Σλοβακία και το θηλυκό από την Ρουμανία) και με την πρώτη δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τι γράφουν.
Μια μικρή διόρθωση: το αρσενικό είναι από τη Ουγγαρία και το θηλυκό από τη Σλοβακία.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Αυτό είναι το εκτροφείο που έχει τη θηλυκιά: http://www.de-salgo-s.com/.
Λέγεται De Salgo's και είναι στη Σλοβακία οπότε το θηλυκό δεν χρειάζεται export pedigree
Ναι άλλα ο άνθρωπος είπε οτι το ζευγάρωμα (και γέννα; ) έγινε στην Τσεχία.

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
Ευχαρσιτω για τις απαντησεις σας...Εμενα με ειπε η φιλη μου οτι ξερει ο πατερας της εναν εκτροφεα απο Τσεχια...Μετα με εστειλε τις φωτογραφιες απτα κουταβια...Εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα τον εκτροφεα την σελιδα δηλαδη που εγραψε πιο πανω και ο haviharakennel....Τον επιασα κουβεντα για τα συγκεκριμενα κουταβια και του ζητησα να με στειλει τα πεντιγκρι οπου και σας τα εδειξα....Τωρα σκεφτομαι με το υπουλο μυαλο μου...Μηπως το εκτροφειο αυτο το οποιο τελικα ειναι στην Σλοβακια στελνει κουταβια σε πετσοπ της Τσεχιας και αποκει το παρει ο πατερας της φιλης μου???Εκτος και αν η φιλη μου μπερδεψε κιαυτη την Σλοβακια με την Τσεχια...Τελοσπαντων...Ευχαριστω για τις απαντησεις

popintoperman

Member
23 Απριλίου 2014
14
1
35
geia sas
onomazomai popi kai se enan mina peripou tha paro kai ego to skulaki mou.
diavazontas sto net gia plirofories epesa pano se auto to thema.kapos mperdeutika einai h alithia.o koes autos pos mas leei oti einai alithina ta xartia tou skulou mas??

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Κώστα, υπάρχουν αρκετά εκτροφεία μπόξερ στην Ελλάδα. Τσέκαρε πρώτα αυτά, πήγαινε εκεί, δες τα από κοντά, δες τα σκυλιά, μίλα με τους εκτροφείς και αν δεν απαντούν στα κριτηρια σου, ε τότε δες και στο εξωτερικό. Όμως θα σου είναι πολύ πιο δύσκολο να τα τσεκάρεις χωρίς να πας εκεί. Και οι σωστοί εκτροφείς δύσκολο να σου δώσουν ένα κουτάβι χωρίς να είσαι συστημένος.

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
Κώστα, υπάρχουν αρκετά εκτροφεία μπόξερ στην Ελλάδα. Τσέκαρε πρώτα αυτά, πήγαινε εκεί, δες τα από κοντά, δες τα σκυλιά, μίλα με τους εκτροφείς και αν δεν απαντούν στα κριτηρια σου, ε τότε δες και στο εξωτερικό. Όμως θα σου είναι πολύ πιο δύσκολο να τα τσεκάρεις χωρίς να πας εκεί. Και οι σωστοί εκτροφείς δύσκολο να σου δώσουν ένα κουτάβι χωρίς να είσαι συστημένος.
Εχω παει ηδη σε ενα εδω Θεσ/νικη...Και αυριο θα επισκεφτω εναν αλλον...Τον σκυλο θα τον παρω απο δω Ελλαδα...Απλα κανω μια ερευνα αγορας να δω και τι παιζεται στο εξωτερικο...και να σας πω τις εμπειριες μου σαυτο το θεμα ενδεχομενως να προσεξουν αυτοι που θα παρουν απο εξωτερικο...παντως μιλωντας με τον Σλοβακο-Τσεχο εκτροφεα τον ρωτησα αν δεν τον ενοχλει που θα στειλει το σκυλι σε καποιον χωρις να ξερει τι εστι και ποια ειναι η ζωη του..Και με απαντησε οτι και βεβαια τον νοιαζει απλα επειδη εγω τον ρωτησα για αυτον και τα σκυλια του και οχι για να αγορασω δεν με ρωτησε παιρετερω ερωτησεις για το ποιον μου...Αλλα και παλι και να με ρωταγε δεν μπορει να ξερει προφανως αμα τον λεω αληθεια η οχι...Και εκει πιστευω μπαινει η εμπιστοσυνη στους μεσολαβητες...

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Μηπως το εκτροφειο αυτο το οποιο τελικα ειναι στην Σλοβακια στελνει κουταβια σε πετσοπ της Τσεχιας και αποκει το παρει ο πατερας της φιλης μου???
Ο πατέρας την φίλης σου τι σχέση έχει με τα κουτάβια;

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
geia sas
onomazomai popi kai se enan mina peripou tha paro kai ego to skulaki mou.
diavazontas sto net gia plirofories epesa pano se auto to thema.kapos mperdeutika einai h alithia.o koes autos pos mas leei oti einai alithina ta xartia tou skulou mas??
Τι έγινε;
Από που θα πάρεις το κουταβι σε ένα μήνα;

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
Ο πατέρας την φίλης σου τι σχέση έχει με τα κουτάβια;
Εφοσον αυτη ασχολειται με εκτροφη φανταζομαι χωρις να ξερω βεβαια οτι κιαυτος ασχολειται για να με λεει οτι μπορει να με βρει κουταβι...Τωρα κατι παραπανω δεν ξερω να σε πω