ΚωσταςPred, τα pedigree είναι γνήσια, ένα ρουμάνικο και ένα σλοβένικο. Μόνο που δεν είναι export, ούτε έχουν έγγραφτει στον Κυνολογικό Όμιλο Τσεχίας, δεν ξέρω πως να δηλώσουν εκει τη γέννα.
Ξεχωριστά πρέπει να είναι. Άλλο εξετάσεις υγέιας και άλλο το pedigree.Μεσα σαυτα τα πεντιγρη ειναι και εξετασεις υγειας των προγονων και των ιδιων των σκυλιων που ζευγαρωσαν η ειναι ξεχωριστα χαρτια αυτα?
τα BOB, CACIB, JCH κλπ ειναι διακρισεις εκθεσιακες και δεν εχουν καμια σχεση με εξετασεις. Κανουν εξετασεις στην Τσεχια?? Δηλαδη ειναι υποχρεοτικες για την φυλη? Και ποιος τα πιστοποιοι? Ο "οικογενιακος κτνηιατρος" ( που με 20-50 ευρω σου γραφει οτι θες?)? Η καποιος εμπειρογνομονας του ομιλου?Δεν με ειπαν οχι...ισως και γιατι δεν ρωτησα...εδω καλα καλα δεν ξερω να διαβαζω ενα πεντιγκρι...και αυτα που εχει κατω απτα ονοματα ειναι να φανταστω οι διακρισεις που εχει παρει ο καθε σκυλος ξεχωριστα?
Ναι, κάνουν στην Τσεχία αν το απετεί ο Όμιλος τους, αυτές τις εξετάσεις γίνονται μόνο σε πιστοποιημένα κρατηκά ιατρία απ'όσα ξέρω.τα BOB, CACIB, JCH κλπ ειναι διακρισεις εκθεσιακες και δεν εχουν καμια σχεση με εξετασεις. Κανουν εξετασεις στην Τσεχια?? Δηλαδη ειναι υποχρεοτικες για την φυλη? Και ποιος τα πιστοποιοι? Ο "οικογενιακος κτνηιατρος" ( που με 20-50 ευρω σου γραφει οτι θες?)? Η καποιος εμπειρογνομονας του ομιλου?
Μια χαρά είναι τα pedigree, μόνο που είναι εσωτερικά της χώρας προέλευσης των σκύλων (αρσενικό από τη Σλοβακία και το θηλυκό από την Ρουμανία) και με την πρώτη δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τι γράφουν.Δεν με ειπαν οχι...ισως και γιατι δεν ρωτησα...εδω καλα καλα δεν ξερω να διαβαζω ενα πεντιγκρι...και αυτα που εχει κατω απτα ονοματα ειναι να φανταστω οι διακρισεις που εχει παρει ο καθε σκυλος ξεχωριστα?
Μια μικρή διόρθωση: το αρσενικό είναι από τη Ουγγαρία και το θηλυκό από τη Σλοβακία.Μια χαρά είναι τα pedigree, μόνο που είναι εσωτερικά της χώρας προέλευσης των σκύλων (αρσενικό από τη Σλοβακία και το θηλυκό από την Ρουμανία) και με την πρώτη δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τι γράφουν.
Πάντα μπερδεύω Βουδαπέστη με το Βουκουρέστι τι να κάνω.Μια μικρή διόρθωση: το αρσενικό είναι από τη Ουγγαρία και το θηλυκό από τη Σλοβακία.
Ναι άλλα ο άνθρωπος είπε οτι το ζευγάρωμα (και γέννα; ) έγινε στην Τσεχία.Αυτό είναι το εκτροφείο που έχει τη θηλυκιά: http://www.de-salgo-s.com/.
Λέγεται De Salgo's και είναι στη Σλοβακία οπότε το θηλυκό δεν χρειάζεται export pedigree
σκέφτομαι ότι πιθανόν μπέρδεψε τη Σλοβακία με την ΤσεχίαΝαι άλλα ο άνθρωπος είπε οτι το ζευγάρωμα (και γέννα; ) έγινε στην Τσεχία.
Λες; Σαν εμένα;σκέφτομαι ότι πιθανόν μπέρδεψε τη Σλοβακία με την Τσεχία
Εχω παει ηδη σε ενα εδω Θεσ/νικη...Και αυριο θα επισκεφτω εναν αλλον...Τον σκυλο θα τον παρω απο δω Ελλαδα...Απλα κανω μια ερευνα αγορας να δω και τι παιζεται στο εξωτερικο...και να σας πω τις εμπειριες μου σαυτο το θεμα ενδεχομενως να προσεξουν αυτοι που θα παρουν απο εξωτερικο...παντως μιλωντας με τον Σλοβακο-Τσεχο εκτροφεα τον ρωτησα αν δεν τον ενοχλει που θα στειλει το σκυλι σε καποιον χωρις να ξερει τι εστι και ποια ειναι η ζωη του..Και με απαντησε οτι και βεβαια τον νοιαζει απλα επειδη εγω τον ρωτησα για αυτον και τα σκυλια του και οχι για να αγορασω δεν με ρωτησε παιρετερω ερωτησεις για το ποιον μου...Αλλα και παλι και να με ρωταγε δεν μπορει να ξερει προφανως αμα τον λεω αληθεια η οχι...Και εκει πιστευω μπαινει η εμπιστοσυνη στους μεσολαβητες...Κώστα, υπάρχουν αρκετά εκτροφεία μπόξερ στην Ελλάδα. Τσέκαρε πρώτα αυτά, πήγαινε εκεί, δες τα από κοντά, δες τα σκυλιά, μίλα με τους εκτροφείς και αν δεν απαντούν στα κριτηρια σου, ε τότε δες και στο εξωτερικό. Όμως θα σου είναι πολύ πιο δύσκολο να τα τσεκάρεις χωρίς να πας εκεί. Και οι σωστοί εκτροφείς δύσκολο να σου δώσουν ένα κουτάβι χωρίς να είσαι συστημένος.
Ο πατέρας την φίλης σου τι σχέση έχει με τα κουτάβια;Μηπως το εκτροφειο αυτο το οποιο τελικα ειναι στην Σλοβακια στελνει κουταβια σε πετσοπ της Τσεχιας και αποκει το παρει ο πατερας της φιλης μου???
Τι έγινε;geia sas
onomazomai popi kai se enan mina peripou tha paro kai ego to skulaki mou.
diavazontas sto net gia plirofories epesa pano se auto to thema.kapos mperdeutika einai h alithia.o koes autos pos mas leei oti einai alithina ta xartia tou skulou mas??
Εφοσον αυτη ασχολειται με εκτροφη φανταζομαι χωρις να ξερω βεβαια οτι κιαυτος ασχολειται για να με λεει οτι μπορει να με βρει κουταβι...Τωρα κατι παραπανω δεν ξερω να σε πωΟ πατέρας την φίλης σου τι σχέση έχει με τα κουτάβια;