πειραζει ο σκυλος να πρεπει μερικες φορες να ειναι δεμενος στην αλυσιδα?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Συγνωμη Kango1 και χωρις καμια διαθεση για αντιπαραθεση...πλακα μου κανεις?ειναι δυνατον να υποστηριζεις οτι τα σκυλια ειναι πλασμενα για μεσα στο σπιτι?δηλαδη εξω στον κηπο παρα την ολη προστασια που μπορεις να του προσφερεις ενος σκυλου (απο καλαζαρ μεχρι οτι μπορει να φανταστει κανεις) μεσα στο σπιτι ειναι καλυτερα επειδη δεν θα τον κλεψουν η δεν θα τον τσιμπισει σκνιπα(που τσιμπαει και σε μπαλκονια στο πακρατι π.χ)?εσυ δηλαδη υποστηριζεις οτι απο την απαρχη του σκυλου (εξημερωσης του) ο σκυλος ηταν ενα εντος σπιτου-ζωο?απο που το ειδες αυτο?εγω τωρα ανακαλυψα την αμερικη πιστευοντας οτι ο σκυλος (οχι ολες οι φυλες) ειναι καλυτερα να βρισκεται εξω(κυριως στον ψυχικο τομεα και οχι παρατημενος) παρα μεσα στο σπιτι?ειναι ερωτησεις αποριας και οχι ειρωνιας προς αποφυγη παραξηγησεων...

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
για να πω και γω μια μ@λ@κι@ που μου ηρθε μολις τωρα.μηπως ο σκυλος προτιμα να ειναι στον κηπο με εμας αλλα εμεις δεν μπορουμε να ειμαστε συνεχεια? οποτε αφου ειμαι αγελαιος παω οπου παει αυτος που εχει δυο ποδια δλδ σπιτι?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
παιδια και κατι αλλο που ξεχναμε ολοι...μηπως δεν κοιταμε αντικειμενικα αλλα με υποκειμενικη βαση?ο Κkranis ειπε "αν την αφησω θα παει για λιγο στον κηπο αλλα θα γυρισει μεσα,προτιμα να ειναι μαζι μας"...συμφωνω ξερεις ομως σε τι?εγω αν του στερησω τον εξωτερικο του χωρο και το εκανα με τις φωτιες θα παθει ψυχικο τραλαλα...μηπως μιλαμε με προσωπικες αποψεις?:confused:

p.s ποσο σωστο νιωθω οτι ειναι αυτο που εγραψε ο Pouf...οχι γιατι με συμφερει -παιδια εδω μεσα να προαγουμε την κυνολογια και τις γνωσεις μας προσπαθουμε και οχι την ειρωνια- αλλα γιατι το πιστευω απολυτα.

σιγουρα υπαρχουν πολλες πλευρες πανω στο συγκεκριμενο θεμα και ισως να πρεπει να ανοιξουμε ενα αλλο topic γιατι το συγκεκριμενο αναφερεται στο θεμα "αλυσιδα".

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν νομίζω ότι το σκυλί προτιμάει την αυλή όσο οι άνθρωποί του είναι μέσα στο σπίτι. Απλό παράδειγμα ο σκύλος μιας φίλης μου, που θέλανε να τον μάθουνε να μένει έξω στην αυλή, στο σπιτακι του. Ηταν τόσο το πείσμα του να μπει μέσα, που στο τέλος έμαθε να χτυπάει το κουδούνι (μόνος του βέβαια κατά λάθος) και δεν τους άφηνε στην ησυχία και τον βάλανε μέσα στο σπίτι τελικά! :)

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Ο σκύλος είναι ένα κοινωνικό ζώο με αγελαία ένστικτα...
Θεωροντας αυτονοητο οτι είτε μιλάμε για κήπο είτε για σπίτι,το σκυλί βρίσκεται στην αγέλη του ,θεωρώ ότι όλα τα σκυλιά θα προτιμούσαν την αυλή.
Δεκτό το ότι αν δεν υπάρχει αυλή το σλυλί θα μάθει να συμβιώνει μέσα στο σπίτι.
Δεκτό το ότι σε άσχημες καιρικές συνθήκες το σκυλί θα προτιμήσει/θα πρέπει να μείνει μέσα στο σπίτι.
Αλλά λογικά μιλόντας δεν νομίζω ότι για το ίδιο το σκυλί είναι καλύτερα να μένει μέσα σε ενα σπίτι όπου θα πρέπει να είναι φρόνιμο και χωρίς δυνατότητα εκτόνωσης.
Σε μια αυλή το σκυλί θα παίξει/τρέξει/εκτονωθεί χωρίς περιορισμό κάτι που δε γίνεται σε ένα κλειστό χώρο με έπιπλα.
Το αν εναλλακτικά σε ένα σκυλί που ζει μέσα στο σπίτι προσφέρεται εκτόνωση με βολτες κλπ είναι άλλο θέμα.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
να σε ρωτησω και εγω κατι καθαρα απο περιεργια και καθολου απο διαθεση ειρωνιας η αλλου σκοπου (εδω μεσα ανταλλαγη γνωσεων και αποψεων καταθετουμε) εσυ πιστευεις οτι ο σκυλος πρεπει να μενει μεσα στο σπιτι και αυτο τον κανει και πιο ευτυχισμενο?αν ναι για πιο λογο?θα ηθελα αν εχεις ορεξη και δεν σε κουραζω να μου πεις την αποψη σου.ευχαριστω.:)
Να σου απαντήσω και εγώ κι ας μη με ρώτησες!:p
Να πω για αρχή πως έχουμε ένα στρέμμα αυλή(κυριολεκτικά) και πως ο σκύλος μου επειδή εδώ και 6 μήνες(από τότε που τον βρήκα) μένω με τους γονείς μου μένει έξω. Όμως δεν είναι πιο ευτυχισμένος απο οτι θα ήταν μέσα στο σπίτι κι ας είναι πολύ μικρότερο..

Έχεις αφήσει ποτέ στον σκύλο σου την επιλογή του που θα βρίσκεται??
Αν το κάνεις θα δεις πως θα παραμένει πολύ κοντά σου.. Όπως ο Σκούμπι μου και ο κάθε σκύλος που έχω γνωρίσει.. Όπου και να πάω θα έρχεται κοντά μου.. Κι ας έχει τόσο χώρο να παίξει, τρέξει, κλπ..

Δεν παίζει μόνος του, δεν τρέχει μόνος του, θέλει εμένα για παρέα ή κάποιο άλλο κοντινό του πρόσωπο.. Με "εγκαταλείπει" μόνο αν παρουσιαστεί κάποιο ερέθισμα ή έχει όρεξη να εξερευνήσει μυρωδιές, κλπ.. Και ακόμη και τότε που έχει βρει να κάνει κάτι μόνος του θα έρθει να τσεκάρει το που είμαι, να πάρει ένα χάδι, κλπ και μετά θα ξαναφύγει.. Αλλά και αυτά που κάνει μόνος του τα κάνει πολύ λίγες ώρες αναλογικά με αυτές που θέλει να είναι δίπλα μου..

Να σημειώσω πως έχω ένα σκυλί ανεξάρτητο και μη ανθρωποκεντρικό. Φαντάσου να μιλούσαμε για κανένα άλλο σκυλάκι πολύ πιο εξαρτημένο από την αγέλη του..

Όσον αφορά το δέσιμο νομίζω είναι πολύ χρήσιμο να μπορεί να μείνει ο σκύλος ήρεμος όταν είναι δεμένος αλλά όλη μέρα δεεενν..

rott4ever μήπως να περιόριζες κάπως πρόχειρα(με συρματόπλεγμα π.χ.) έναν χώρο για το σκυλο σου?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εγω συμφωνω ότι το ιδανικο θα ηταν να ημασταν ολοι μαζι εξω σε ένα ωραιο κηπο.

Το ζωο θελει να μενει στη φυση, ετσι εχει μαθει χιλιαδες χρονια τωρα.
Τωρα, ποιο είναι το πιο σημαντικο, να είναι στην «φυση» που προσομοιώνεται με τον κηπο ή μεσα στα ντουβάρια μαζι με την αγελη του, δεν το γνωριζω.

Βλεπω όμως το ποιμενικο μου όταν παμε στο κτημα, ελαχιστη διαθεση δειχνει να ερθει μεσα στο σπιτι κι ας ειναι η πορτα ανοιχτη ολη τη μερα και ολη τη νυχτα τωρα που είναι καλοκαιρι.

Η πινσερινα μας χαιρεται και τα δυο. Θελει και εξω, θελει και μεσα, κυριως όταν ειμαστε εμεις μεσα.

Χωρις διαθεση παρεξηγησεων, ισως προσπαθουμε εμεις που ζουμε σε διαμερισματα και πολυκατοικιες να πεισουμε πρωτα τον εαυτο μας και στη συνεχεια και τους αλλους ότι αφου ο σκυλος είναι μαζι με την αγελη του όλα είναι μια χαρά και πως οι αλλοι του κηπου βιαζουν το ενστικτο αγελης του σκυλου. Εμεις που βιαζουμε το ενστικτο να κυλιεται στα χωματα δεν πειραζει.

Αν τον βγαλουμε από το crate και τον βαλουμε να πατησει λιγο χωματάκι, ισως διαπιστωσουμε ότι θα του αρεσει περισσοτερο από την αγελη του καναπέ, της τηλεορασης και του ιντερνετ.

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
θα παραθεσω την προσωπικη μου εμπειρια χωρις να σημαινει οτι ειναι πανακεια και κανονας.

ο Τορο ο δικος μου σκυλος πραγματικα οταν βρισκεται στον κηπο (μονο εκει βρισκεται παντα) δεν ειναι απλα ευτυχισμενος ειναι εκστασιασμενος.τρεχει,παιζει,κανει τουμπες,κατρακυλα οτι μπορει να φανταστει κανεις,μυριζει ολα τα λουλουδια,κυνηγα εντομα,ακουει τα πουλια -αλλα σκυλια,και τοσα αλλα που θα γεμισω 2 σελιδες.Τωρα στις φωτιες οταν τον εβαλα για πρωτη φορα μεσα για ενα βραδυ στην αρχι με τραβαγε να μην μπει και οταν μπηκε στην αρχη παλι εκλαιγε...τον βγαλαμε εξω να κανει την αναγκη του και κουναγε ουρες,εγλειφε κλπ.παμε να τον επιστρεψουμε μεσα στο σπιτι...πανικος να μην μπαινει με τιποτα.ο σκυλος μου απο την πρωτη στιγμη γνωρισε το δικο του "βασιλειο" τον κηπο και εμας μας δεχεται εκει.μεσα δεν τον νοιαζει να μπει και αν μπει δεν μπορει να κανει τιποτα και νιωθει να ασφυκτια.

αυτο οσον αφορα τον δικο μου σκυλο.(τα προηγουμενα σκυλια μου ηταν ολα σε μπαλκονι -δεν ειχαμε τοτε μονοκατοικια- και ποτε δεν εφτασαν την ευτυχια του Τορο -αν και τους παρειχαμε τα παντα-.)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
Το αν εναλλακτικά σε ένα σκυλί που ζει μέσα στο σπίτι προσφέρεται εκτόνωση με βολτες κλπ είναι άλλο θέμα.
Αυτό το θεωρώ αυτονόητο.

Και όχι μόνο βόλτες, αλλά και εκτόνωση σωματική και πνευματική (παιχνίδι, εκπαίδευση, παρέα κτλ.) κάθε μέρα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγω εξακολπυθω να πιστευω οτι ο σκυλος σημερα ζει παρά φύσιν, εκτος ολιγων εξαιρεσεων.

Γιατι μουρλαίνεται τοσο πολυ οταν βλεπει το λουρι και ορμαει προς την πορτα?
Δεν του αρκει του αχαριστου που ειναι με την αγελη του?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συγνωμη Kango1 και χωρις καμια διαθεση για αντιπαραθεση...πλακα μου κανεις?ειναι δυνατον να υποστηριζεις οτι τα σκυλια ειναι πλασμενα για μεσα στο σπιτι?δηλαδη εξω στον κηπο παρα την ολη προστασια που μπορεις να του προσφερεις ενος σκυλου (απο καλαζαρ μεχρι οτι μπορει να φανταστει κανεις) μεσα στο σπιτι ειναι καλυτερα επειδη δεν θα τον κλεψουν η δεν θα τον τσιμπισει σκνιπα(που τσιμπαει και σε μπαλκονια στο πακρατι π.χ)?εσυ δηλαδη υποστηριζεις οτι απο την απαρχη του σκυλου (εξημερωσης του) ο σκυλος ηταν ενα εντος σπιτου-ζωο?απο που το ειδες αυτο?εγω τωρα ανακαλυψα την αμερικη πιστευοντας οτι ο σκυλος (οχι ολες οι φυλες) ειναι καλυτερα να βρισκεται εξω(κυριως στον ψυχικο τομεα και οχι παρατημενος) παρα μεσα στο σπιτι?ειναι ερωτησεις αποριας και οχι ειρωνιας προς αποφυγη παραξηγησεων...
Ο σκύλος ήταν πάντα διπλα στον άνθρωπο, είτε το σπίτι ήταν η σπηλιά, είτε μια σκηνη, είτε οπουδήποτε.., ήταν πάντα δίπλα του..
Μιλωντας για μια εποχή που δεν υπήρχαν ούτε σπίτια, ούτε μπαλκόνια, ούτε ταράτσες, ούτε οικόπεδα..

Οι τοιχογραφίες μιλούν από μονες τους..

Η αγέλη μπορεί να απαρτίζεται από 3 σκυλιά ή από έναν άνθρωπο και ένα σκυλί κλπ..

Όταν ζούνε 3 η 2 σκυλιά έξω στην αυλη αλλα εσύ τα ταΐζεις.., αυτη είναι η αγέλη και εσύ κατά κάποιο τρόπο το αφεντικό, αλλα όχι και μέλος της αγέλης.

Το τι σχέση θέλουμε να έχουμε με το σκυλί μας, εμείς το ορίζουμε..

Όλα τα σκυλιά ευχαριστιούνται την εξοχη, την αυλή να παίζουν και να τρέχουν ελευθερα.
Τα βουνά να ανακαλύπτουν τα περίεργα μονοπάτια (ανάλογα την φυλή).
Κανένα όμως σκυλί που ζει έξω μονο του, δεν φτιάχτηκε για αυτό, να ζει μονο του απομονομενο σε περιφραχμενο τοίχο, όσα στρέμματα και να έχεις.
Η πρώτη προτεραιότητα του σκυλιού είναι να είναι κοντά με αυτούς που "αγαπάει", με την αγέλη του.

Eίναι σαν να υπερασπιζόμαστε την άποψη ότι ένα παιδάκι είναι χαρά του να παίζει σε παιδική χαρά και οσο πιο πολυ μείνει έκει ανεξάρτητα με ποίους θα είναι, θα είναι μία χάρα.
Αλλα αν μείνει εκεί για ένα 24 ωρο μακριά από τους δικούς του, αυτό που εσύ θα θεωρείς πως για εκείνο είναι χαρά, σε αυτό πια θα έχει γίνει ήδη απέχθεια.

Nομίζω πως αυτή η "χαρά" για τα σκυλιά μετράει ποιοτικά και όχι ποσοτικά, γιατί όταν και αυτό ξεπερνάει το μετρο, γέρνει αντίστροφα.

Ποιος είπε πως ένα σκυλί που κοιμάται μαζί μας στο σπίτι δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται κάθε μέρα την αυλή του?
ή τις εξορμήσεις του στην εξοχη?
Οσο μεγάλη και αν είναι η αυλή δεν πρέπει να αντικαταστήσει τις βόλτες και την άσκηση..
Αρα σε τέτοιο επίπεδο όσο μιλάμε για έναν ευσυνείδητο ιδιοκτητη που διατίθεται να κρατήσει την σωματική και πνευματική υγεία του σκυλιού του υγιή, τα τετραγωνικά και η ύπαρξη της αυλής, στην ουσία δεν παίζουν και τόσο ρολο..

Αντίθετα με την άποψη που ακούστηκε, εγώ πιστεύω πως αυτήν την οπτική μας συμφέρει να πιστεύουμε, γιατί άλλωστε το να έχεις στο σπίτι σου και να σκουπίζεις κάθε μέρα τις τρίχες και τα σάλια ή να απομονώνεις τους επισκέπτες η τον σκύλο σου σε άλλο δωμάτιο δεν είναι και ευχαριστο..
Αρα που βρίσκεται ακριβώς το συμφέρον?

Οποτε μετά από δυο χρονια σε αυτό το forum έχω κατανοήσει πως όπως και στα θέματα διατροφής κάνουμε και πορευόμαστε στην τελική όπως πιστεύουμε η θέλουμε να πιστεύψουμε και παίρνουμε σαν πληροφορία ότι αφήσουμε χώρο να πάρουμε.

Oταν κάποιος έρθει και με κάνει να πιστέψω πως τα κλάματα που ακούω την νύχτα από σκυλιά μπαλκονιών.., κάποια ξεχασμένα σε μια ταράτσα..
και κάπου στο εξοχικό μου, μοναχικά σκυλιά με σπιτάκι σε ένα τεράστιο οικόπεδο που κάνουν σαν τρελα για ένα χάδι, οτι είναι και ευτυχισμένα..

Τότε εγώ θα του πω συγγνώμη ..είχες δίκιο..

Αυτό όμως όταν πάψουν όλα αυτά τα κλάματα να υπάρχουν..

Last edited:
  • Like
Reactions: Odinaki

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
επειδη ειναι ολα θεμα αντιληψης δεν θα πω ποιος εχει λαθος και ποιος το σωστο...αλλα σε αυτο το θεμα (δεν ειμαι ξεροκεφαλος) δεν αλλαζει η αποψη μου οτι το σκυλι παραμενει μελος της αγελης ενω ειναι στην αυλη και οτι ο φυσικος χωρος του σκυλου ειναι εξω και οχι μεσα στο σπιτι.και μονο που το γραφω τρελο μου ακουγεται...και οπως προειπαν αλλα μελη,ο καθενας υποστηριζει το "σπιτι" του...εχω κηπο ειναι καλυτερα εκει,εχω διαμερισμα καλυτερα ειναι εκει...και παει λεγοντας.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαλά τα λες..., μονο ξέχασες κάτι..
Υπάρχουν και κάποιοι που έχουν και τα δυο..;)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
Γιατι μουρλαίνεται τοσο πολυ οταν βλεπει το λουρι και ορμαει προς την πορτα?
Δεν του αρκει του αχαριστου που ειναι με την αγελη του?
Ένα παιδάκι δε θα κάνει το ίδιο όταν είναι να το πας στις κούνιες;

Και αυτό αχάριστο είναι και δε θέλει την οικογένειά του; ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
@ kango

Κάτια, συμφωνω με όλα οσα λες σε αυτό το πραγματικο έξοχο ποστ.
Και πραγματι ο σκύλος ήταν πάντα δίπλα στον άνθρωπο. Το θεμα είναι πότε μπηκε μεσα στο σπιτι. Μηπως όταν ανακαλυφθηκαν οι πολυκατοικιες?

Τοσους αιωνες στα χωριά που τα σκυλια ζουσαν εξω ηταν δυστυχισμενα και ξαφνικα εμεις που τα βαλαμε δίπλα ή πανω στον καναπέ τα καναμε ευτυχισμενα?

Εχω την εντυπωση οτι τοτε υπηρχαν λιγοτερα προβληματα συμπεριφορας και λιγοτερη κυριαρχικοτητα του σκυλου απεναντι στον ανθρωπο.

Και @ Κώστα
Και μετά λενε εμενα ότι ανθρωποποιώ τον σκυλο :D. Τι σχεση εχει ρε συ ο σκυλος με το παιδακι και την παιδικη χαρά?
Για το παιδακι η παιδικη χαρά είναι διασκεδαση, για τον σκυλο η εξοχη είναι η φυση του.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Nομίζω πως αυτή η "χαρά" για τα σκυλιά μετράει ποιοτικά και όχι ποσοτικά, γιατί όταν και αυτό ξεπερνάει το μετρο, γέρνει αντίστροφα.

Ποιος είπε πως ένα σκυλί που κοιμάται μαζί μας στο σπίτι δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται κάθε μέρα την αυλή του?
ή τις εξορμήσεις του στην εξοχη?
Οσο μεγάλη και αν είναι η αυλή δεν πρέπει να αντικαταστήσει τις βόλτες και την άσκηση..
:):):)

ΤΕΟ. για μένα είσαι λάθος. Δεν υπάρχει "φυσικός χώρος" του σκύλου. Εμείς φτιάξαμε το σκύλο, δεν είναι προϊόν της φύσης. Πρόκειται για πλάσμα ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ μαζί μας. Διψάει για την παρέα μας όπου, μα όπου κι αν είμαστε. Ο σκύλος θέλει την αγέλη του. Με την αγέλη του μόνο νιώθει ασφαλής και πλήρης. Δεν πα να είναι σε δυάρι η αγέλη του? Προτιμά το δυάρι από την άπλα της αυλής.
ΦΥΣΙΚΑ και του αρέσει ο εξωτερικός χώρος με όλες τις συναρπαστικές μυρωδιές και τους ήχους, τη δυνατότητα να τρέξει, να παίξει κ.ο.κ. Αλλά προϋπόθεση για να τα χαρεί όλα αυτά είναι να υπάρχει χώρος δικός του, με μέλη της αγέλης ΜΕΣΑ στο χώρο αυτό. Πιθανόν θα προτιμούσε ο σκύλος σου να κατασκήνωνες κι εσύ στην αυλή και να ζούσατε κι οι δύο εκεί. Πιθανόν αυτό να είναι πιο "φυσικό" ΚΑΙ για μας. Αλλά, ελλείψει αυτής της δυνατότητας, προτιμά να είναι μαζί σου. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σκυλί που νιώθει "φυλακισμένο" αν έχει την απαραίτητη εκτόνωσή του κάθε μέρα.

Teo ο παππούς μου έδωσε το ντόμπερμάν του σε τέλεια οικογένεια που το αγαπούσε, με μεγάλο κήπο και όλες τις ανέσεις, όταν μετακόμισε από μονοκατοικία σε ένα μικρό διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Ο κακομοίρης ο Νταής κυριολεκτικά έλιωσε. Έχασε βάρος, του έπεσαν τα μαλλιά... το σκυλί πήγε να πεθάνει. Ο παππούς μου τον πήρε στο διαμέρισμα όπου έζησε ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ κοντά του.

Δες οποιοδήποτε σκύλο. Και σε ένα τεράστιο πάρκο να είναι, μετά το παιχνίδι και το ξεφάντωμα θα πάει να κάτσει κοντά στο αφεντικό του.

Τέλος μπαλκόνι (γιατί αναφέρθηκε) = ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
harryf3
Και πραγματι ο σκύλος ήταν πάντα δίπλα στον άνθρωπο. Το θεμα είναι πότε μπηκε μεσα στο σπιτι. Μηπως όταν ανακαλυφθηκαν οι πολυκατοικιες?

Τοσους αιωνες στα χωριά που τα σκυλια ζουσαν εξω ηταν δυστυχισμενα και ξαφνικα εμεις που τα βαλαμε δίπλα ή πανω στον καναπέ τα καναμε ευτυχισμενα?
απο τη νεολιθικη εποχη ανθρωπος και σκυλος ειναι παντα μαζι αγωνιζοντουσαν για την επιβιωση κοιμοντουσαν εξω μοιραζοντουσαν φαγητο και φωτια κυνηγουσαν παρεα κολυμπουσαν μαζι δουλευαν στα χωραφια προσεχαν τα ανθρωπινα μωρα με το περασμα των αιωνων και την "πολιτιστικη προαγωγη" του ειδους μας ο παντα πιστος φιλος μας ακολουθησε στις πολεις στις πολυκατοικιες ανεβηκε στο καναπε για να ειναι πλαι μας και στο πατωμα να καθομαστε εκει θα ερθει και αυτος να κυλιστει μαζι μας δεν τον ενδιαφερει αν εχουμε περσικα χαλια δεν τον νοιαζει καθολου για τις πατουσες του το μονο που θελει ειναι να ειναι διπλα μας νομιζεις οτι ο σκυλος θα μας παραταγε για να παει διακοπες στην εξοχη ? εκει θα καθοταν να ψηνεται ο μαυρος μεσα στο διαμερισμα μαζι μας

για τον σκυλο η εξοχη είναι η φυση του
και για τον ανθρωπο η εξοχη η φυση του ειναι αλλα μενει στην πολη για την δουλεια την οικογενεια κλπ ε λοιπον και ο σκυλος για αυτο μενει στο διαμερισμα για εμας

ποιος ειναι αυτος ο σοβαρος αναλυτης εμπειρογνωμον που λεει εγω ανθρωπος εσυ σκυλος εγω κοιμαμε μεσα εσυ εξω ?

φανταζομαι ο ιδιος αυτος που λεει εγω ανθρωπος εσυ σκυλος εγω τρωω κρεας και εσυ τα κοκκαλα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εδώ παίδες η αλυσίδα απαγορεύεται δια ροπάλου και το δέσιμο επίσης, άλλωστε το βάζουνε σε όλα τα συμβόλαια υιοθεσίας σκύλου, ακόμα και οι εκτροφείς. Γράφουν επίσης με κεφαλαία ότι ο σκύλος πρέπει να ζει μέσα στο σπίτι και ναι μεν να βγαίνει στον κήπο και την αυλή, αλλά να έχει ανά πάσα στιγμή προσβαση στο σπίτι. Και φυσικά να βγαίνει βόλτα έξω. Ακόμα και για το σπίτι όμως λένε ή ελεύθερος ή σε crate αλλά όχι για πολλές ώρες. Μια συνάδελφός μου παίρνει το σκύλο της καμιά φορά στο γραφείο, είναι όμως σκύλος που αρέσκεται στο να κάθεται στα πόδια της όλη μέρα. Στο δικό μου γραφείο δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν αφήνουν σκύλους ή όχι, οπότε το Μουφ δεν έρχεται. Τον αφήνω όμως να βολοδέρνει στο σπίτι αφού δεν έχω περιφραγμένη αυλή. Μέχρι σήμερα δε μου έχει καταστρέψει τίποτα. Του αφήνω όμως παιχνίδια, φαγητό και νερό και δε λείπω για πάρα πολλές ώρες. Επίσης προσπαθώ να τον παίρνω μαζί μου παντού άμα δεν είναι να τον αφήσω για πολλή ώρα μόνο του στο αυτοκίνητο. Και έχω πάντα μαζί μου ταξιδιωτική ποτίστρα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν μπορω να το πιστεψω -και συγχωρεστε με- οτι συνεχιζετε και εμενετε σε μια αποψη που ειναι λαθος!ο σκυλος ΔΕΝ δημιουργηθηκε απο τον ανθρωπο αλλα απο την φυση-ΘΕΟ οπως θελετε πειτε το.οι φυλες εξελιχθηκαν απο ανθρωπινο χερι.ο σκυλος φερει στα γονιδια του την φυση και οχι το "στερεοφωνικο".ο σκυλος ειναι αγελαιος αλλα οχι κατοικος του 2ου οροφου(εκτος αν ο ιδιοκτητης του ειναι,αλλο αυτο).ο σκυλος ΔΕΝ περναει καλα και τελεια μεσα στο σπιτι διπλα στο ανθρωπο,αλλα στην εξοχη-κηπο με την παρουσια του ανθρωπου οχι 24 ωρες το 24ωρο αλλα συχνα...ο σκυλος πρεπει να μενει και μονος του,το χρειαζεται,το αναζητα.τον σκυλο εμεις το βαλαμε σε σπιτια...δεν ηταν σε σπιτια...ο σκυλος ηταν εξω.οσα σκυλια ειδα στην ζωη μου σε σπιτι μεσα και σε σπιτι στον κηπο τα δευτερα ηταν μακραν πιο ευτυχισμενα.ειχα και εγω το μετρο συγκρισης γιατι εζησα και σε διαμερισμα και ζω σε μονοκατοικια.ο σκυλος ΔΕΝ χρειαζεται να βλεπει τηλεοραση,χρειαζεται -αν υπαρχει- γρασιδι,χωμα,πετρα,δεντρα,λουλουδια,φωνες πουλιων κλπ κλπ...χρειαζεται την φυση!

δεν λεω οσοι εχουν διαμερισμα να κανουν εξωση στα σκυλια τους,ουτε οσοι εχουν κηπο να τα βαλουν μεσα...οτι εχει ο καθενας παρεχει και κατ'εμε μπραβο του γιατι αγαπαει τα σκυλια και προσπαθει για το καλυτερο.

τελος,οι μισοι απ'οτι ειδατε υποστηριζουν το "εξω" οι αλλοι μισοι το "μεσα".δεν βγαινει καπου και αν βγει θα βγει σε κοντρα και δεν υπαρχει κανεις λογος!

p.s σας αγαπω ολους,peace!:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ναι μεν ο σκύλος είναι φτιαγμένος για ανθρώπινη παρέα, αλλιώς δε θα είχε εξημερωθεί, από την άλλη βέβαια είναι ζώο που θέλει να ζει στη φύση. Το σημαντικότερο είναι να έχει μια ισορροπημένη σχέση με το αφεντικό του που θα του παρέχει αυτό που χρειάζεται. Κι εγώ πίστευα ότι το Μουφ ήταν ευτυχέστερο σε φάρμες και με ζώα και έλεγα ότι στο βάθος κακώς το πήρα και του στέρησα τη φύση κλπ. και να που στο βάθος το Μουφ ήθελε εμένα και μόνο εμένα! Βεβαίως θέλει επίσης να τον βγάζω έξω που το κάνω. Φάρμα όμως και άγρια φύση δεν μπορώ να του παρέχω και δε φαίνεται να τον πολυνοιάζει στο βάθος....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog