πειραζει ο σκυλος να πρεπει μερικες φορες να ειναι δεμενος στην αλυσιδα?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
δεν μπορω να το πιστεψω -και συγχωρεστε με- οτι συνεχιζετε και εμενετε σε μια αποψη που ειναι λαθος!
Μου αρέσει πάντα αυτό το "επιχείρημα" στις διαφωνίες :D

.ο σκυλος πρεπει να μενει και μονος του,το χρειαζεται,το αναζητα.
Ο δικός μου στα 12 χρόνια του ΠΟΤΕ δεν έχει "ζητήσει" χώρο και χρόνο "να μείνει λίγο μόνος να σκεφτεί". Λες να είναι ανώμαλο το σκυλί μου? :p

Μια ερώτηση. Πόσα σκυλιά είχες πριν αποκτήσεις σπίτι με κήπο? Είπες ότι τα είχες στο μπαλκόνι. Θεωρείς ότι θα ένιωθαν φυλακισμένα αν ζούσαν μαζί σου μέσα? Ναι ή όχι?

Αν απαντήσεις "ναι" απλά μια τέτοια κουβέντα μεταξύ μας δεν μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να σε πείσει κανείς, ούτε βέβαια κι εσύ να πείσεις κάποιον που υποστηρίζει το αντίθετο.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
πριν τον Τορο ειχα 3 σκυλια σε διαμερισμα στο μπαλκονι (παρεχοντας τους οσες ανεσεις μπορουσα σαν ανθρωπος πρωτιστος εγω και υστερα οι γονεις μου).

Chloe η απαντηση μου στην ερωτηση σου ειναι πολυ κοντα στο "ναι" και ας μην μου ξαναμιλησεις ποτε:p ομως δεν ειναι ενα απλο "ναι". επειδη ειμαι οπαδος της αλλης αποψης περι χωρου του σκυλου και "μεσα" ή "εξω",θα πω πως ο σκυλος σιγουρα προτιμα το "εξω".Οχι το μονος! το εξω...δεν θα πω ομως οτι μεσα θα ενιωθε δυστυχισμενος μαζι μου...οπου και να ηταν το σκυλι μου θα το αγαπουσα και θα ενιωθα ευλογημενος που θα τον ειχα!:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
και ας μην μου ξαναμιλησεις ποτε
ΔΕΝ εννοούσα αυτό. Επί του θέματος πιστεύω ότι είσαι τελείως λάθος. Θεωρώ ότι η διαμονή ενός σκύλου σε μπαλκόνι διασφαλίζει τη δυστυχία του, οπότε τι να πούμε για την αυλή?
Ας μιλήσουμε για κάτι άλλο...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
θα σου πω,πως νιωθω τωρα...πιστευω οτι εσυ εισαι τοσο λαθος και εγω τοσο σωστος,οχι γιατι ειμαι αλανθαστος εγω...μακρια απο εμενα τετοιες δηλωσεις...απλα γιατι δεν μπορει να διανοηθει η ολη μου υπαρξη και οση γνωση καταφερα να αποκτησω ως προ τον σκυλο (λιγη?οκ λιγη αυτο μπορεσα εως τωρα) οτι ο σκυλος δεν ειναι καλυτερα εξω.και μονο που το γραφεις εγω νιωθω σαν να θελω να σου πω "μα ο ηλιος καιει" και να μου λες "οχι δεν καιει,εσυ το νομιζεις!".επειδη οπως σωστα ειπες δεν προκειται να βγει κατι,ας το αφησουμε καλυτερα.Εξ'αλλου θα εχουμε θεματα να συμφωνησουμε ή να διαφωνησουμε ενα σορο!:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ο σκυλος ειναι αγελαιος αλλα οχι κατοικος του 2ου οροφου
Oσο δεν είναι του 2ου ορόφου, άλλο τόσο δεν είναι και της περιφραγμένης αυλής, της αλυσίδας και της αλάνας.., για φύση δεν μιλάμε?:p

ο σκυλος ΔΕΝ περναει καλα και τελεια μεσα στο σπιτι διπλα στο ανθρωπο,αλλα στην εξοχη-κηπο με την παρουσια του ανθρωπου οχι 24 ωρες το 24ωρο αλλα συχνα..
O σκύλος είναι ένα πλήρως εξαρτώμενο ον από τον ανθρωπο..
Με αυτήν την λογική και μονο.., ο σκύλος περνάει καλά και ιστορικά να το δούμε, όσο και να είναι με τον ανθρωπο..(το πολύ είναι καλο.., το λίγο δεν είναι..).

ο σκυλος πρεπει να μενει και μονος του,το χρειαζεται,το αναζητα.
Tο ότι λέμε να είναι μέσα, δεν σημαίνει ότι δεν έχει τον προσωπικό του χώρο..
Πως δεν σεβόμαστε τις ώρες ηρεμίας του κλπ.., το ένα δεν αναίρεσε ποτε το άλλο..

τον σκυλο εμεις το βαλαμε σε σπιτια...δεν ηταν σε σπιτια...ο σκυλος ηταν εξω.οσα σκυλια ειδα στην ζωη μου σε σπιτι μεσα και σε σπιτι στον κηπο τα δευτερα ηταν μακραν πιο ευτυχισμενα.
Tον σκύλο στην φύση αν μπορεί να υπάρξει, δεν τον ταΐζουμε εμείς, μονος του πρέπει να βρει τo φαγητό του..(οπως ολοι θεωρητικα παμε κοντρα σε αυτο) και πολλα άλλα πράγματα κοντρα στην "φύση" του..
O σκύλος όμως μένοντας κοντά στον ανθρωπο έμαθε καρέ καρέ τις συνήθειες του.., τις υοθέτησε και είναι πολύ ευτυχισμένος σε αυτήν την "ρουτίνα" του..
Ακόμα και παρατηρώντας το αφεντικό του να ντυνεται, που ξέρει πως σε λίγο θα πάει βόλτα στην εξοχη..
ή ακόμα και να έρθει να σε ξυπνήσει για την δουλειά..
Αυτή η "ρουτίνα" χτίζει μια σχέση που δεν διδάσκεται σε κανένα βιβλίο..

οσα σκυλια ειδα στην ζωη μου σε σπιτι μεσα και σε σπιτι στον κηπο τα δευτερα ηταν μακραν πιο ευτυχισμενα.ειχα και εγω το μετρο συγκρισης γιατι εζησα και σε διαμερισμα και ζω σε μονοκατοικια.ο σκυλος ΔΕΝ χρειαζεται να βλεπει τηλεοραση,χρειαζεται -αν υπαρχει- γρασιδι,χωμα,πετρα,δεντρα,λουλουδια,φωνες πουλιων κλπ κλπ...χρειαζεται την φυση
O σκύλος χρειάζεται εμάς..

Oλα τα αλλα είναι σκηνικά που απλά απαρτίζουν τον κόσμο του..

Aν εμείς είμαστε ανεύθυνοι να σεβαστούμε τις ανάγκες του σκύλου μας, θεωρούμε πως μια αυλή θα μας σώσει..

Αν πιστευουμε πως ο σκύλος μας πρέπει να έρχεται σε επαφή με την φύση, τοτε απλα τον πάμε εκεί..
Γιατί όσο γρασίδι και να έχει το σπίτι μας, όσα πουλια και όσα τρυγόνια, παραμένει η ίδια καθημερινή εικόνα.., το σπίτι του..:)

Last edited:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
να προτεινω κατι?ας μεινει εδω το θεμα ή εστω στην αρχικη του μερια ως προς την αλυσιδα,γιατι το βλεπω να μην βγαινει πουθενα.

αποσυρομαι πρωτος λεγοντας απλα το εξης:οσοι εχουν σκυλο σε διαμερισμα καλως τον εχουν και ας κανουν το καλυτερο γι'αυτον.
οσοι εχουν σκυλο σε αυλη-κηπο καλως τον εχουν και ας κανουν το καλυτερο γι'αυτον.
οσοι εχουν και τα 2 (διαμερισμα+κηπο) καλως τα εχουν και ας κανουν το
καλυτερο για τον σκυλο τους.

I'm out,over!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
I'm out,over!
Nαι και εγώ αυτό πιστεύω..

Eίναι τέτοιο το θέμα που σίγουρα έτσι, δεν έχει νόημα να αναλυθεί παρα πάνω..:)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...
Και @ Κώστα
Και μετά λενε εμενα ότι ανθρωποποιώ τον σκυλο :D. Τι σχεση εχει ρε συ ο σκυλος με το παιδακι και την παιδικη χαρά?
Για το παιδακι η παιδικη χαρά είναι διασκεδαση, για τον σκυλο η εξοχη είναι η φυση του.
Άρη,

δεν ανθρωποποιώ. Παρομοίωση ήταν. Η βόλτα (εφόσον είναι πραγματικά βόλτα) είναι για το σκύλο ευχάριστη διαδικασία, οπότε την αναζητά. Και όταν σε βλέπει με το λουρί στο χέρι ξέρει πολύ καλά τι πρόκειται να ακολουθήσει. Εξ ου και η ανυπομονησία. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η βόλτα (εφόσον είναι πραγματικά βόλτα) είναι για το σκύλο ευχάριστη διαδικασία, οπότε την αναζητά.
Αυτο μου δινει εναυσμα για ενα άλλο θεμα, αλλά εχω αποφασισει να συμμαζευτω οπότε το αφηνω.
Απλά θα πω οτι υπαρχουν δυο σχολες. Αυτη που υποστηριζει οτι η βολτα ειναι του σκυλου και η αλλη που λεει οτι η βολτα ειναι του ιδιοκτητη.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτη που υποστηριζει οτι η βολτα ειναι του σκυλου και η αλλη που λεει οτι η βολτα ειναι του ιδιοκτητη.
και στις δυο περιπτώσεις για τον σκύλο είναι, απλά η μια κατηγορια θέλει να χάσει και λίγα κιλάκια.;):D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αλλά αλλού ειναι η ουσια των δυο φιλοσοφιών βολτας.
Αρη πρώτη φορα το ακούω..., εκτος και αν αρχίσουμε να μιλάμε για "ανιδιοτέλειες" και "ιδιοτέλειες"..

Δεν το ανοίγεις το θέμα.., μπορεί να εξεληχθεί σε ενδιαφέρον.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
μιας και το θεμα "εφυγε" απο το που μενει ο σκυλος μεσα η εξω...ηρθε η ωρα της δικης μου παρουσιας παλι:D

η βολτα του σκυλου θα επρεπε να ηταν παντοτε κατα 60% για τον ιδιο και ενα 40% για εμας.ο σκυλος για να καλυψει τις αναγκες του(κακα,ουρα,μαρκαρισμα,συναντηση αλλων ζωων-αθρωπων κλπ) και ο ανθρωπος -μεσα απο τον σκυλο του- να ερθει σε επαφη με αλλους ανθρωπους (μην ξεχνατε οτι ο σκυλος ειναι μεσο κοινωνικοποιησης,ειδικα για ανθρωπους που δυσκολευονται απο μονοι τους να προσεγγισουν αλλους ανθρωπους και ο σκυλος "ριθμιζει" την κατασταση αυτη),να μαθει τον σκυλο του και τον εαυτο του ως προς τον σκυλο του,να ασκηθει και ο ιδιος, να ξεδωσει κλπ.

η βολτα -οχι ευτυχως για ολους- εχει γινει μονο ανθρωποκεντρικη και του στυλ -κουτσομπολιο και δεν κοιταμε καν τι κανει το τετραποδο και μετα λεμε αχχ τι επαθε μα το προσεχα-,για να βρουμε την επομενη-επομενο γκομενα-γκομενο,για να επιδειξουμε και οχι να δειξουμε τον σκυλο μας,για να τονωσουμε το εγω μας και για αλλους πολλους λογους που δεν εχουν καμια σχεση με την ΟΥΣΙΑ της εννοιας "σκυλος και βολτα".

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εγώ με συγχωρείτε αλλά θα ξαναγυρίσω στο θέμα μέσα-έξω λέγοντας κάτι που δεν έχει ειπωθεί ακόμη.. :p
Ο σκύλος είναι ένα ζώο που δεν θα επιβίωνε στην άγρια φύση όπως είναι κανονικά η φύση..
Το γρασίδι, τα λουλουδάκια, πουλάκια, κλπ που υπάρχουν σε μια αυλή είναι και αυτά τεχνητά από τον άνθρωπο.. ΔΕΝ ειναι η φύση που όλοι λέμε και ξαναλέμε..
Και στον κήπο ο σκύλος έχει περιορισμούς(μην χαλάσει τα λουλούδια, μην σκάψει το γκαζόν, κλπ, κλπ..)
Και στο σπίτι ο σκύλος έχει περιορισμούς αλλά πολύ περισσότερους.. Όπως και στο σπίτι έχει πολλές μυρωδιές που στην αρχή τουλάχιστον θα θέλει να εξερευνήσει , κλπ..
Είναι απάτη να λέμε κατα την γνώμη μου πως ο σκύλος είναι στην φύση του όταν είναι έξω γιατί και το έξω πρόκειται για ένα διαμορφωμένο περιβάλλον από τον άνθρωπο, όπως ακριβώς και το σπίτι.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αρχικο απο scooby doo Το γρασίδι, τα λουλουδάκια, πουλάκια, κλπ που υπάρχουν σε μια αυλή είναι και αυτά τεχνητά από τον άνθρωπο.. ΔΕΝ ειναι η φύση που όλοι λέμε και ξαναλέμε..
Και στον κήπο ο σκύλος έχει περιορισμούς(μην χαλάσει τα λουλούδια, μην σκάψει το γκαζόν, κλπ, κλπ..)
Και στο σπίτι ο σκύλος έχει περιορισμούς αλλά πολύ περισσότερους.. Όπως και στο σπίτι έχει πολλές μυρωδιές που στην αρχή τουλάχιστον θα θέλει να εξερευνήσει , κλπ..
Είναι απάτη να λέμε κατα την γνώμη μου πως ο σκύλος είναι στην φύση του όταν είναι έξω γιατί και το έξω πρόκειται για ένα διαμορφωμένο περιβάλλον από τον άνθρωπο, όπως ακριβώς και το σπίτι.
συμφωνω

αρχικο απο scooby doo Ο σκύλος είναι ένα ζώο που δεν θα επιβίωνε στην άγρια φύση όπως είναι κανονικά η φύση
διαφωνω εκτος και αν το παρω αλλιως και σκεφτω οτι ολα πια τα ζωα και οι φυλες τους απειλουνται ετσι οπως εχουμε καταντησει τον πλανητη

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο σκύλος είναι ένα ζώο που δεν θα επιβίωνε στην άγρια φύση όπως είναι κανονικά η φύση..
Οι σκυλοι μπορουν να ζησουν μονοι τους σε ένα αγριο περιβαλλον. Ωστοσο μικροσωμα σκυλια θα δυσκολευτούν περισσοτερο να επιβιωσουν εξαιτιας του ανταγωνισμου για τροφη με τα άλλα κυνηγους.

Πολλες φυλες που εχουν «σχεδιαστει» για παρέα ή για συγκεκριμενο αισθητικό –οπτικο λόγο εχουν χασει αρκετα από τα ενστικτα των προγονων τους.

Σκυλοι όπως τα ποιμενικα ή τα χάσκυ, μεγαλοσωμες παλιές φυλές είναι πολύ περισσοτερο προικισμενα για επιβιωση στην ερημια ή σε μια αγρια περιοχη.
Τα φυσικα του ενστικτα θα ερθουν στην επιφανεια στην προσπαθεια για επιβιωση και αυτοσυντηρηση. Ενστικτα κυνηγου, αναζητησης τροφης, μαχης. Η περιφημη οσφρηση και ακοή θα είναι ο μεγας συμμαχος τους.

Ένα μ ικροσωμο σκυλι δυσκολα θα κυνηγησει μεγαλοσωμο θηραμα και θα περιοριστει σε ποντικια, σκιουρους, ερπετα, ακομα και εντομα.

Οι σκυλοι είναι εξαιρετια σκληρα και ανθεκτικα ζώα και αν το τριχωμα τους είναι καταλληλο για το εκαστοτε περιβαλλον, πιθανοτατα θα επιβιωσουν.

Με λιγα λογια το ποιμενικο θα ζοριστει ιδιαιτερα σε θερμοκρασιες ερημου ενώ το ντομπερμαν θα υποκυψει σε πολικες θερμοκρασιες.

Οσον αφορα τους σκυλους σε μη άγριο περιβαλλον, πχ πολη, τα πραγματα είναι ακομα πιο απλα, εφοσον και καταφυγιο βρισκουν ευκολα και είναι διαθεσιμα περα από τρωκτικα και πολλα υπολειμματα ανθρωπινου φαγητου.

Το θεμα δεν είναι αν θα επιβιωσει αλλά ποσον καιρο θα επιβιωσει. Σε αγριο περιβαλλον εξαρταται από την ισχυ του ανταγωνιστη. Στο «πολιτισμενο» περιβαλλον από τον ανταγωνισμο, τα αυτοκινητα και τις φόλες. Γι αυτό και ο μεσος ορος ζωης των αδεσποτων είναι ενας και κατι χρονος.

Το περιβαλλον κηπου, είναι μεν διαμορφωμένο από τον ανθρωπο αλλά συχνα προσωμοιώνει πολύ καλα το φυσικο περιβαλλον και επιπροσθετα είναι και πιο ασφαλές.
Η πιο απλοϊκη αυλη με γκαζον και λουλουδια είναι πιο κοντα στο φυσικο περιβαλλον από ένα διαμερισμα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το περιβαλλον κηπου, είναι μεν διαμορφωμένο από τον ανθρωπο αλλά συχνα προσωμοιώνει πολύ καλα το φυσικο περιβαλλον και επιπροσθετα είναι και πιο ασφαλές.
Η πιο απλοϊκη αυλη με γκαζον και λουλουδια είναι πιο κοντα στο φυσικο περιβαλλον από ένα διαμερισμα.
Αυτο ειναι είναι ότι πιο άστοχο έχει γραφτεί εδώ στην ιστορία του forum..

Αρη τα σκυλιά δεν τα έχουμε σαν τους ελέφαντες στο τσίρκο.:maria:

Το φυσικό περιβάλλον σε κανένα ζώο δεν είναι οι φράχτες, τα τσιμέντα, οι χλοοτάπητες, οι καγκελόπορτες και οτιδήποτε έχει ένα περιφραχμενο σπίτι..

Συγγνώμη αλλα να είμαστε και λίγο λογικοί..

Αν πιστεύουμε ότι έχουμε μαϊμούδες και όχι σκυλιά ας πάμε στο αττικό πάρκο μπας και μας φτιάξουνε κανένα κλουβί καλύτερης προσομοίωσης της φύσης, από τα κάγκελα του σπιτιού μας..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κάτια, ειμαι πολύ απελπισμενος για να απαντησω σε έναν τοσο αφελή προβληματισμο.

Περιοριζομαι να πω ότι εχεις δίκιο, πριν το θεμα εξελιχτει σε τσίρκο.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εγω πάλι συνεχίζω και πιστεύω πως αν πάω και αφήσω τον Σκούμπι σε οποιοδήποτε άγριο περιβάλλον δεν θα επιβιώσει για πολύ.. Πως να το κάνουμε δεν θα μπορεί να κυνηγήσει πρώτα απ' όλα.. :rolleyes:

Αν θεωρείται πως θα γίνει ένα ενδιαφέρον τόπικ ας το ανοίξουμε να συζητήσουμε τις απόψεις μας! Προσωπικά η απόψη μου είναι εντελώς υποκειμενική και δεν έχω διαβάσει καμιά μελέτη, άρθρο, που να ασχολείται με αυτό το θέμα.

Ο σκύλος ζει σε ένα διαμορφωμένο περιβάλλον από τον άνθρωπο.. Η "φύση" του δεν είναι ούτε το μπαλκόνι, ούτε το διαμέρισμα, ούτε η αυλή, ούτε το βουνό. Η "φύση" του είναι να ζει μαζί μας και να απολαμβάνει παρέα μας τα παραπάνω.. Η "φύση" του είναι να εκτελεί τις εργασίες για τις οποίες εκτράφηκε(κυνήγι, φύλαξη, παρέα).

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog