οι γούνες ανήκουν στα ζώα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στην ουσία κανεις μας δεν είναι σύμφωνος με την γούνα..
Κανεις δεν είναι σύμφωνος με την θανάτωση των ζωων για οποια χρήση και αν είναι αυτή..
Απλά το θέμα είναι ποσο άξιοι είμαστε να μιλάμε και να κηρύσσουμε.., όταν οι ίδιοι στην καθημερινότητα μας, πρεσβεύουμε αλλα..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γιατί πρεσβεύει άλλα όποιος τρώει κρέας?
Το ίδιο είναι με το να φοράει γούνα? Επικίνδυνη γενίκευση που νομιμοποιεί τα πάντα με αυτήν την λογική κάνουμε ό,τι θέλουμε και όσοι μείνουμε ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος για γούνες όταν την ιδια ώρα π.χ. φοράει δερμάτινα..
Εμενα προσωπικά μου φαίνεται το λογοτερο υποκρισια..

Oι προσωπικές απόψεις δεν νομιμοποιούν τίποτα..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Sorry αγαπητή Kango, αλλά εγώ είμαι σύμφωνος με τη θανάτωση των ζώων προς βρώση...και κατ επέκταση χρήση των υπόλοιπων τμήμάτων τους!
Λυπηρό μεν, αλλά αναγκαίο δε, κατ εμέ τουλάχιστον!

Δεν κατάλαβα...τι πρεσβεύουμε δηλαδή στην καθημερινότητά μας;:confused:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Sorry αγαπητή Kango, αλλά εγώ είμαι σύμφωνος με τη θανάτωση των ζώων προς βρώση...
Είσαι υπέρ δηλαδή των ζωων που γδέρνονται ζωντανά στην Kίνα? και αυτά για βρώση πάνε..
που διαφέρουν με την γούνα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι Kango!
Αποδέχομαι την θανάτωσή τους όχι όμως τον τρόπο!
Όλοι οι οργανισμοί δικαιούνται έναν αξιοπρεπή θάνατο!

patrycja

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
48
0
37
Athens
Όχι Kango!
Αποδέχομαι την θανάτωσή τους όχι όμως τον τρόπο!
Όλοι οι οργανισμοί δικαιούνται έναν αξιοπρεπή θάνατο!

αυτό είναι το κακό ότι κανένα ζώο δεν πεθαίνει αλλά δολοφονείται κ με φρικτό τρόπο !

κ το μοσχαράκι γάλακτος που τρώνε πολλοί βγαίνει απο την μήτρα της μαμάς του την ώρα που την σφάζουνε , δεν προλαβαίνει να πάρει δυο ανάσες κ το πάνε για σφαγή ενω κλαίει σα μωρό που είναι .. τώρα κατα πόσο συμφωνείς με το θάνατο του ; http://www.facebook.com/profile.php...85#/video/video.php?v=1225150549415&ref=share

προσωπικά το θεωρώ τραγικό να στερούμε τη ζωή κ να μειώνουμε την αξία της υπαρξής ορισμένων πλασμάτων μόνο κ μόνο επειδή μας αρέσει να τα τρώμε ενω μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας με τόσες άλλες τροφές - ειδικά τώρα που έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να κάνουμε επιλογές κ δεν ζούμε σε σπηλιές με ελάχιστες γνώσεις μαγειρικής ..

δεν είναι κ δύσκολο να αλλάξεις την διατροφή σου όταν βλέπεις πως είσαι η αιτία να ζούνε σε άθλιες συνθήκες ζώα που κανονικά θα έπρεπε να είναι ελεύθερα κ να μη πεθαίνουν με φρικτούς πόνους .. σκέψου πως αυτό που τρως υπέφερε , βάλε τον εαυτό σου στη θέση του - θα σου άρεσε να σε τρώει κάποιος επειδή μπορεί κ επειδή του αρέσει η γεύση σου ;;)

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Την αντιλόπη που έχει μόλις λίγα λεπτά ζωής και την πιάνει το λιοντάρι και ξεκινάει να την τρώει ζωντανή την λυπάσαι;

Το λιοντάρι που τρέφεται όμως με αυτή, το λυπάσαι;

Ποιο από τα δυο λυπάσαι περισσότερο;
Γιατί κάποιο πρέπει να καταδικαστεί σε σίγουρα βασανιστικό θάνατο....:(

Το σκυλάκι σου τρώει κρέας ή όχι;
Κάποια ζώα καταδικάζονται σε βασανιστικό θάνατο και για να τραφεί αυτό....:(

Εκανα αυτή την εισαγωγή για έναν απλό λόγο...τρώω κρέας γιατί το χρειάζομαι, όχι γιατι μου αρέσει, δεν λέω ότι δεν μου αρέσει, μου αρέσει!

Δυστυχώς, δεν μπορουμε να αναπληρώσουμε αυτά που μας προσφέρει το κρεας, χωρίς τουλάχιστον χημικά συμπληρώματα διατροφής...
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και τεκμηριωμένο...
Μακάρι να ήταν αλλιώς....:(

yasmin1gr

Well-Known Member
14 Μαϊου 2007
65
0
Θεσσαλονικη
www.argosgr.org
Διαφωνω καθετα και οριζοντια φοιβο. Τα ζωα δεν ειναι στη διατροφικη μας αλυσιδα αλλιως θα τα τρωγαμε ωμα( ποτε δεν γινονταν η παρα πολύ παλια).

Δευτερον ειμαι χορτοφαγος εδω και καιρο κι αισθανομαι πολύ καλυτερα με τις φυτικες πρωτεινες και οι εξετασεις μου ειναι καλυτερες απο ποτε.

Τριτον αλλο η αντιλοπη που τη τρωει ενα λιονταρι και η οικογενεια του καθε τοσο κι αλλο να βγαζεις λεφτα ξεπετσιαζοντας ζωντανα τα ζωα που η καρδια τους χτυπαει δεκα λεπτα μετα το ξεπετσιασμα για γουνα, για να ντυθει η ταδε χωρις αυτοπεποιθεση να αισθανθει "αγριο ζωο" οπως της ειπαν τα περιοδικα η ο ταδε ρωσος να κανει δωρακι σε γνωστες του..

Δεν γινεται ναλεμε αχ το σκυλακι η το γατακι τι καλο που ειναι "πως καταλαβαινει" απο τη μια ¨σαν ανθρωπος" κα απο την αλλη να τρωμε και να βασανιζουμε τα αλα ζωα γιατι απλα δεν ξερουμε και τις δικες τους συνηθειες η δε τα εχουμε να τα ζουμε καθημερινα κοντα μας.

Μη τα κανουμε ολα ενα.

Α και παρεπιπτοντως εχει ωραιοτατα παπουτσακια χωρις δερμα στην αγορα και στο νετ και καλλυντικα χωρις πειραματα. Θα γινει αφισσοκολληση στη θεσσαλονίκη (και αθηνα ελπιζω) κατα της γουνας και σε συνεργασια με διασημη ξενη φωτογραφο και την antifurcoaliation φτιαχνουμε την πρωτη αφισσα στα ελληνικα με φωτο ειδικα για μας και εχουμε υποψηφια μοντελα για ακομη καλυτερα πραγματα του χρονου.

Εξισου ολη τη χρονια στα σεμιναρια του ψυχανιμαλ ενημερωνουμε για γουνα δερμα κλπ στη θεσσαλονίκη

αν θελετε σας τη βαζω κι εδω να τη κολλησετε

Για κρεοφαγους που δεν βλεπουν τη διαφορα ακομη

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:-?
Απορώ ποιος ανεγκέφαλος άνθρωπος έφτιαξε αυτό το άθλιο βίντεο.
Έτσι σφάζονται τα χοιρινά στις εκτροφικες μοναδες? Κρατάνε τρεις το γουρούνι και ένας το σφάζει στο γόνατο σιγα σιγα με μαχαιράκι? Τι παραπληροφόρηση είναι αυτή?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ρε παιδια ασχετος εγω με το πως ερχεται η μπριζολα που την λατρευω στο πιατο μου,νομιζα οτι σκοτωνουν τα ζωα αγελαδες κλπ με μια σφαιρα στο μετωπο του κρανιου και οχι με αυτες τις αθλιοτητες...τι να πω,δεν ξερω...

yasmin1gr

Well-Known Member
14 Μαϊου 2007
65
0
Θεσσαλονικη
www.argosgr.org
Στη λερο νομιζω σφαζουν ταυρους ετσι , στις μοναδες μπορει να μη γινεται πια ετσι αλλα μαγειρας μας ειπε οτι πολλοι κτηνοτροφοι δεν τηρουν το νομο δεν δινουν καν αναισθητικο για να γλυτωσουν χρημα οποτε το μαχαιρι παραμενει .

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μα είναι απάντηση τα "στην Λερο νομίζω ότι…." και "ένας μάγειρας μου είπε πως..." σε αυτά που πολύ συγκεκριμένα ρώτησα με αφορμή το βίντεο που ανέβασες? :-?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν και αρχίζουμε να ξεφεύγουμε απο το θέμα του thread....

Aγαπητή μου yasmin1gr θα σε παρακαλούσαν καταρχήν να διαβάσεις την συζήτηση απο την αρχη κι όχι το τελευταίο μου post...δεν είπα ποτέ ότι είμαι υπέρμαχος της γούνας....

Εφόσον σου αρέσει, μπράβο σου που είσαι φυτοφάγος, και σου εύχομαι να είσαι ακμαία και γερή μέχρι τα βαθειά σου γεράματα!(δεν το λέω ειρωνικά, κυριολεκτώ!)

Αυτό όμως, το μεμονομένο γεγονός, χωρίς ιδαίτερο βάθος χρόνου, δεν μπορεί να αντικρούσει μελέτες επι μελετών και στατιστικές επί στατιστικών από μεγάλα πανεπιστημιακά και νοσοκομιακά ιδρύματα, για τις επιπτώσεις του αποκλεισμού της ζωικής πρώτης ύλης από ένα σωστο και ισορροπημένο διαιτολόγιο....

Δυστυχώς το έχω ψάξει πολύ πριν καταλήξω στα συμπεράσματά μου....

Το να το τρώμε ωμό ή ψημένο εχει σχέση με την εξέλιξη του ανθρώπινου γαστρεντερικού συστήματος, απο τότε που ο προιστορικός πρόγονός μας ανακάλυψε την φωτιά μεχρι σήμερα...
Το πως καταναλώνουμε μια πρώτη ύλη δεν έχει σχέση με το πόσο απαραίτητα είναι τα συστατικά της...

Το βιντεάκι δεν μπορεσα να το δω, το link δεν μου το εμφανίζει, αλλά από τα σχόλια πιστεύω ότι έλαβα μια εικόνα για το περιεχόμενό του...
Και στο χωριό μου παλιά σφάζαν τα γουρούνια και τα κατσίκια με σουβλιά ή κόβοντάς τους τον λαιμό....
Αυτή η διαδικασία πλέον είναι παράνομη και η σφαγή γίνεται σε βιομηχανικά σφαγεία, στιγμιαία!
Όσες τέτοιες εικόνες και να δω, δεν θα πω τίποτα άλλο πέρα από το να κινηθεί νομικά αυτός που τις προβάλει εναντίον αυτού που την πραγματοποιεί...όλα τα άλλα είναι κινήσεις εντυπωσιασμού...

Επίσης, επιχειρήματα του τύπου, δεν λυπάσαι το καημένο το ζωάκι, άνετα μπορούν να αντιστραφούν με άλλα του τύπου δεν λυπάσαι το καημένο το φυτό που του κόβεις τμήματα ή κι όλόκληρο από την ρίζα, για όσους φυτοφάγους δεν τρώνε μόνο όσα έχουν πέσει απο μόνα τους από τα δέντρα, αλλά και μπροκολάκι και καροτάκι και μανιταράκια και ραδικάκια και πολλά άλλα....
Έχει επίσης αποδειχθεί επιστημονικά ότι και τα φυτά έχουν ζωή και αληλλεπιδρούν μεταξύ τους και με άλλους οργανισμούς...

Τέλος, προς όλους τους φυτοφάγους ιδιοκτήτες σαρκοφάγων, γάτες, και παμφάγων, σκύλων, κατοικιδίων θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία...
Πως αισθάνεστε που καταδικάζετε κάποιο άλλο ζώο στο θάνατο για να τραφεί το δικό σας, ενώ ουσιαστικά ο λόγος ύπαρξής του δεν είναι άλλος πέρα από την προσωπική μας ευχαρίστηση και ικανοποίηση;

Last edited:

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Στη λερο νομιζω σφαζουν ταυρους ετσι , στις μοναδες μπορει να μη γινεται πια ετσι αλλα μαγειρας μας ειπε οτι πολλοι κτηνοτροφοι δεν τηρουν το νομο δεν δινουν καν αναισθητικο για να γλυτωσουν χρημα οποτε το μαχαιρι παραμενει .
Ο μάγειρας είναι ο αδερφός του Μινχάουζεν.

Αν το ζώο δεν πάει για σφαγή σε εγκεκριμένο σφαγείο δεν μπορεί να πουληθεί πουθενά το κρέας του.

Αναισθητικό δεν χορηγούνταν ποτέ σε ζώα που προορίζονται για σφαγή.

Το video δεν μπορώ να το δω (αφαιρέθηκε από το youtube) αλλά από την απάντηση της Rottie φαντάζομαι τι έδειχνε.

Το άλλο το κουφό με το μοσχαράκι γάλακτος :

Αν για κάθε μοσχαράκι γάλακτος, έσφαζαν την αγελάδα για να το βγάλουν από τη μήτρα της, οι αγελάδες θα ήταν μουσειακό έκθεμα παρέα με τους δεινόσαυρους και άλλα αφανισμένα είδη.

Μην γράφουμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι (ή οτι μας λέει ο φίλος του γνωστού του ξαδέρφου του μάγειρα που του το είπε ο ανηψιός του κτηνοτρόφου)

Το θέμα ξεκίνησε από τη γούνα των ζώων και κατέληξε στο ότι είναι πιο υγειινή η διατροφή χωρίς κρέας. Ας πεθάνω 10 χρόνια νωρίτερα άμα είναι να γίνω χορτοφάγος.

ΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Last edited:

patrycja

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
48
0
37
Athens
Διαφωνω καθετα και οριζοντια φοιβο. Τα ζωα δεν ειναι στη διατροφικη μας αλυσιδα αλλιως θα τα τρωγαμε ωμα( ποτε δεν γινονταν η παρα πολύ παλια).

Δευτερον ειμαι χορτοφαγος εδω και καιρο κι αισθανομαι πολύ καλυτερα με τις φυτικες πρωτεινες και οι εξετασεις μου ειναι καλυτερες απο ποτε.

Τριτον αλλο η αντιλοπη που τη τρωει ενα λιονταρι και η οικογενεια του καθε τοσο κι αλλο να βγαζεις λεφτα ξεπετσιαζοντας ζωντανα τα ζωα που η καρδια τους χτυπαει δεκα λεπτα μετα το ξεπετσιασμα για γουνα, για να ντυθει η ταδε χωρις αυτοπεποιθεση να αισθανθει "αγριο ζωο" οπως της ειπαν τα περιοδικα η ο ταδε ρωσος να κανει δωρακι σε γνωστες του..

Δεν γινεται ναλεμε αχ το σκυλακι η το γατακι τι καλο που ειναι "πως καταλαβαινει" απο τη μια ¨σαν ανθρωπος" κα απο την αλλη να τρωμε και να βασανιζουμε τα αλα ζωα γιατι απλα δεν ξερουμε και τις δικες τους συνηθειες η δε τα εχουμε να τα ζουμε καθημερινα κοντα μας.

Μη τα κανουμε ολα ενα.

Α και παρεπιπτοντως εχει ωραιοτατα παπουτσακια χωρις δερμα στην αγορα και στο νετ και καλλυντικα χωρις πειραματα. Θα γινει αφισσοκολληση στη θεσσαλονίκη (και αθηνα ελπιζω) κατα της γουνας και σε συνεργασια με διασημη ξενη φωτογραφο και την antifurcoaliation φτιαχνουμε την πρωτη αφισσα στα ελληνικα με φωτο ειδικα για μας και εχουμε υποψηφια μοντελα για ακομη καλυτερα πραγματα του χρονου.

Εξισου ολη τη χρονια στα σεμιναρια του ψυχανιμαλ ενημερωνουμε για γουνα δερμα κλπ στη θεσσαλονίκη

αν θελετε σας τη βαζω κι εδω να τη κολλησετε

Για κρεοφαγους που δεν βλεπουν τη διαφορα ακομη
yasmin συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !

Φοίβο το θέμα μου είναι οι επιλογές , εμείς μπορούμε να κάνουμε επιλογές κ να αποφασίζουμε τι θα φάμε κ τι όχι , το λιοντάρι δε μπορεί να επιλέξει ..:(

επίσης όντως υπάρχουν τόσα υφάσματα που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες του οργανισμού μας για όλες τις καιρικές συνθήκες χωρίς να προέρχονται απο κάποιο ζώο

όπως κ τροφές που αν προσέξεις κ ενημερωθείς καλά θα καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμου σου αλλά κ του ουρανίσκου σου όσον αφορά τις γεύσεις απλά θα πρέπει να κοιτάξεις λίγο πιο πέρα απο την συνηθισμενη κουζίνα της μαμας κ να είσαι ανοιχτός σε γεύσεις ;), υπάρχουν φαγητά που δοκίμασα κ απλά είπα στον εαυτό μου γιατί δεν έγινα vegan πιο νωρίς , επίσης δεν τρώω κρέας πάνω απο 3χρόνια κ είμαι μια χαρά:)

επίσης άνθρωποι που τρώνε κ κρέας παίρνουν συμπληρώματα τροφής όχι μόνο χορτοφάγοι ή vegan - εξαρτάται τον οργανισμό π.χ υπάρχουν κ vegan που δεν παίρνουν συμπληρώματα ..

ναι τα σκυλιά μου τρώνε ακόμη κρέας - έχω διαβάσει για σκύλους που δεν έχουν κρέας στη διατροφή τους κ ζούνε μια χαρά μέχρι τα γεράματα , θέλω όμως να ενημερωθώ καλύτερα πρίν αλλάξω τη διατροφή τους

τέλος επειδή πιστεύουμε πως έχουμε ανάγκη κάτι αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να το κάνουμε να υποφέρει :(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Λόγω κι επιστημονικής κατάρτησης, το θέμα το έχω ψάξει παραπάνω από αρκετά....

Δεν δαφωνώ στο ελάχιστο ότι η χορτοφαγική κουζίνα είναι νόστιμη!

Τα 3 χρόνια θεωρούνται πολύ λίγα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, όπως επίσης και το τι συμβαίνει στον καθένα μας δεν μπορεί να γενικευτεί στον πληθυσμό....

(Δεν το συζητώ βέβαια, μακάρι να ξανακάνουμε την συζήτηση στο μέλλον και να είμαστε και οι δύο γεροί και δυνατοί!;))

Ένας υγιής άνθρωπος με πλήρες και ισορροπημένο διαιτολόγιο επ'ουδενή δεν έχει ανάγκη απο συμπληρώματα κανενός είδους...;)

patrycja

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
48
0
37
Athens
Αν και αρχίζουμε να ξεφεύγουμε απο το θέμα του thread....

Aγαπητή μου yasmin1gr θα σε παρακαλούσαν καταρχήν να διαβάσεις την συζήτηση απο την αρχη κι όχι το τελευταίο μου post...δεν είπα ποτέ ότι είμαι υπέρμαχος της γούνας....;
:)

Εφόσον σου αρέσει, μπράβο σου που είσαι φυτοφάγος, και σου εύχομαι να είσαι ακμαία και γερή μέχρι τα βαθειά σου γεράματα!(δεν το λέω ειρωνικά, κυριολεκτώ!);
μακάρι να είμαστε όλοι καλά μέχρι τα γεράματα κ να μπορούμε να περπατάμε κ να έχουμε τα λογικά μας :D

Αυτό όμως, το μεμονομένο γεγονός, χωρίς ιδαίτερο βάθος χρόνου, δεν μπορεί να αντικρούσει μελέτες επι μελετών και στατιστικές επί στατιστικών από μεγάλα πανεπιστημιακά και νοσοκομιακά ιδρύματα, για τις επιπτώσεις του αποκλεισμού της ζωικής πρώτης ύλης από ένα σωστο και ισορροπημένο διαιτολόγιο....;
εδω θα διαφωνήσω - έχω δει έρευνες απο μεγάλα ιδρύματα που υποστηρίζουν πως οι χορτοφάγοι δεν έχουν προβλήματα υγείας κ έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο κ άλλες αρρώστιες..

Τέλος, προς όλους τους φυτοφάγους ιδιοκτήτες σαρκοφάγων, γάτες, και παμφάγων, σκύλων, κατοικιδίων θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία...
Πως αισθάνεστε που καταδικάζετε κάποιο άλλο ζώο στο θάνατο για να τραφεί το δικό σας, ενώ ουσιαστικά ο λόγος ύπαρξής του δεν είναι άλλος πέρα από την προσωπική μας ευχαρίστηση και ικανοποίηση;
έχω δύο σκύλους κ έναν γάτο κ τα τρεία τα βρήκα δεν τα χρησιμοποίησα ποτέ για αυτοπροβολή ή προσωπική διασκέδαση - δε λέω περνάω πολύ όμορφα μαζί τους κ τα θεωρώ οικογενειά μου αλλά έχω περάσει κ δύσκολες στιγμές κ έχω κάνει θυσίες κ επιλογές ας πούμε περισσότερο εξαιτίας τους , δεν μ'αρέσει που πρέπει να τρώνε κρέας κ αν δω ότι όντως μπορούν να επιβιώσουν χωρίς αυτό τότε θα τοβγάλω απο τη διατροφή τους μέχρι τότε όμως θα τρώνε

με το να μειωθεί όμως η παραγωγή κ ο λόγος να είναι ο τρόπος που τα σκοτώνουν κ η διαβίωση τους τότε πιστεύω θα καλυτερέψουν οι συνθήκες κ τότε θα έχω λιγότερες τύψεις όταν αγοράζω κρέας για τα μικρά μου

τέλος δεν έχω πρόβλημα να τρώει κάποιος ένα ζώο που έχει ζήσει ευτυχισμένο , έχει φτάσει στα γεράματα , του έχουν κάνει αναισθησία κ το σκοτώνουν χωρίς πόνο για να το φάνε αλλά τώρα να ξέρεις ότι είναι μέσα σε ένα εργοστάσιο , σε άθλιες συνθήκες κ πονάει τόσο για να ικανοποιήσω εγώ τις ορέξεις μου με αηδιάζει ..

Φοίβο έχεις δίκιο για τα μικρά μας αλλά εμείς μπορούμε να επιλέξουμε κ να μειώσουμε την παραγωγή κρέατος - αυτό μετράει πολύ

επίσης κάτι είπες για τα φυτά - θα απαντήσω προσωπικά για μένα - εγω δεν μπορώ να ΄φαω κάτι που έχει μάτια , ψυχή κ που θα μπορούσε να γίνει "φίλος μου" όπως ο σκύλος π.χ αν ζούσα σε χωριό σίγουρα θα δενόμουν με τα γουρουνάκια , τις κατσίκες , τα πρόβατα , τις αγελάδες ... δεν θα μπορούσα να τα φάω μετά ούτε να τα σκοτώσω , δεν μπορώ να πω το ίδιο για τα φυτά , τα οποία δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον τρόπο που επικοινωνούν τα ζώα μαζί μας ..

Υ.Γ χαίρομαι που είσαι αρκετά πολιτισμένος για να το συζητάμε αυτό κ δεν άρχισες τις ειρωνείες .. ξέρεις μερικοί δεν ακούνε καν απλά σε κοιτάνε σαν να είσαι απο άλλο πλανήτη ή τρελός κ προσπαθούν να σε πείσουν ότι είσαι τραγικά λάθος - εχω φτάσει σε σημείο να νιώθω πως απολογούμε επειδή δεν θέλω να τρώω ζωάκια ενω η επιλογή μου δεν κάνει κακό σε κανέναν :rolleyes:

Last edited: