Αν και αρχίζουμε να ξεφεύγουμε απο το θέμα του thread....
Aγαπητή μου yasmin1gr θα σε παρακαλούσαν καταρχήν να διαβάσεις την συζήτηση απο την αρχη κι όχι το τελευταίο μου post...δεν είπα ποτέ ότι είμαι υπέρμαχος της γούνας....
Εφόσον σου αρέσει, μπράβο σου που είσαι φυτοφάγος, και σου εύχομαι να είσαι ακμαία και γερή μέχρι τα βαθειά σου γεράματα!(δεν το λέω ειρωνικά, κυριολεκτώ!)
Αυτό όμως, το μεμονομένο γεγονός, χωρίς ιδαίτερο βάθος χρόνου, δεν μπορεί να αντικρούσει μελέτες επι μελετών και στατιστικές επί στατιστικών από μεγάλα πανεπιστημιακά και νοσοκομιακά ιδρύματα, για τις επιπτώσεις του αποκλεισμού της ζωικής πρώτης ύλης από ένα σωστο και ισορροπημένο διαιτολόγιο....
Δυστυχώς το έχω ψάξει πολύ πριν καταλήξω στα συμπεράσματά μου....
Το να το τρώμε ωμό ή ψημένο εχει σχέση με την εξέλιξη του ανθρώπινου γαστρεντερικού συστήματος, απο τότε που ο προιστορικός πρόγονός μας ανακάλυψε την φωτιά μεχρι σήμερα...
Το πως καταναλώνουμε μια πρώτη ύλη δεν έχει σχέση με το πόσο απαραίτητα είναι τα συστατικά της...
Το βιντεάκι δεν μπορεσα να το δω, το link δεν μου το εμφανίζει, αλλά από τα σχόλια πιστεύω ότι έλαβα μια εικόνα για το περιεχόμενό του...
Και στο χωριό μου παλιά σφάζαν τα γουρούνια και τα κατσίκια με σουβλιά ή κόβοντάς τους τον λαιμό....
Αυτή η διαδικασία πλέον είναι παράνομη και η σφαγή γίνεται σε βιομηχανικά σφαγεία, στιγμιαία!
Όσες τέτοιες εικόνες και να δω, δεν θα πω τίποτα άλλο πέρα από το να κινηθεί νομικά αυτός που τις προβάλει εναντίον αυτού που την πραγματοποιεί...όλα τα άλλα είναι κινήσεις εντυπωσιασμού...
Επίσης, επιχειρήματα του τύπου, δεν λυπάσαι το καημένο το ζωάκι, άνετα μπορούν να αντιστραφούν με άλλα του τύπου δεν λυπάσαι το καημένο το φυτό που του κόβεις τμήματα ή κι όλόκληρο από την ρίζα, για όσους φυτοφάγους δεν τρώνε μόνο όσα έχουν πέσει απο μόνα τους από τα δέντρα, αλλά και μπροκολάκι και καροτάκι και μανιταράκια και ραδικάκια και πολλά άλλα....
Έχει επίσης αποδειχθεί επιστημονικά ότι και τα φυτά έχουν ζωή και αληλλεπιδρούν μεταξύ τους και με άλλους οργανισμούς...
Τέλος, προς όλους τους φυτοφάγους ιδιοκτήτες σαρκοφάγων, γάτες, και παμφάγων, σκύλων, κατοικιδίων θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία...
Πως αισθάνεστε που καταδικάζετε κάποιο άλλο ζώο στο θάνατο για να τραφεί το δικό σας, ενώ ουσιαστικά ο λόγος ύπαρξής του δεν είναι άλλος πέρα από την προσωπική μας ευχαρίστηση και ικανοποίηση;