οι γούνες ανήκουν στα ζώα

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Οι γούνες ανήκουν στα όμορφα ζώα, όχι στους άσχημους ανθρώπους.
[video=youtube;rFNM-yMLwtc]http://www.youtube.com/watch?v=rFNM-yMLwtc[/video]

Last edited by a moderator:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τις υπολοιπες μερες θα πουμε "ΝΑΙ", δηλαδη? :D
"ΟΧΙ στις γουνες", λέμε παντα. Ειτε ειναι 27 Νοεμβριου, ειτε όχι. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι κυριες μου συμφωνω, η γουνα ανηκει στα ζωα. Το ιδιο ομως ισχυει και για το δερμα.
Παπουτσια, μπότες, ζωνες, τσάντες, μπουφάν, καναπεδες, πολυθρόνες, καθισματα αυτοκινητων ... με αυτα τι γινεται?

Ξεχασα και κατι πολυ σημαντικο. Τα λουρια και τα περιλαιμια σκυλων.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Να μη ξεχάσουμε πως και τα πούπουλα ανήκουν στα ζώα, τα παϊδάκια, οι συκωταριές και τα σπληνάντερα.

Επίσης και στα ζώα ανήκει το δάσος που χτίζεται, περνούν δρόμοι, οι ακτές που μπαζώνονται, τα ποτάμια που μολύνονται και ο αέρας.

Αλλά αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι γουστάρουμε!

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όταν μας εξηγησετε γιατι δεν είναι το ιδιο, θα αφησουμε κι εμεις τις εξυπναδες.
Ακουω την διαφορά γούνας και δέρματος. Και μη μου πεις ότι το δερμα είναι παραπροϊόν ζωου που προορίζεται για τροφη. Οι κροκόδειλοι δεν χωνεύονται ευκολα. Για τους ρινόκερους δεν γνωριζω.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
ο κροκοδειλος ειναι το πιο αχρηστο ον στον πλανητη ,,,,,,ασχετο .......μονο ΤΡΩΕΙ,
αυτες τις συζητησεις τις εχουμε κανει απειρες φορες στο φορουμ,ελεος,για τα δερματα,για τα παπουτσια ,για το τι τρωμε ,αν τα τρωμε,δεν τα τρωμε ,τρωμε σκυλους ,γατες,γουρουνακια,ελαφακια,δεν τα τρωμε...και παει λεγοντας ,ψαξε λιγο και θα δεις ενα τσουβαλι θεματα παρομοια,

ολα αφορουν τον λογο και τον τροπο που γινονται !

www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5188&referrerid=326

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το αν ο κροκόδειλος είναι αχρηστος αυτό να το κρινει ο ιδιος. Για τον εαυτο του και τα παιδια του είναι πολυτιμος.
Οι αξιαγαπητες φωκιες? Κι από αυτές παιρνουν το δερμα.

[FONT=&quot]
[/FONT]

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Απλά θα παραθέσω κάποια στοιχεία προσωπικά που αφορούν το θέμα και τα αυμπεράσματα δικά σας...

Δεν φοράω γούνες και αν με ρωτήσεις θα σου απαντήσω αυτόματα πως είμαι "ΚΑΤΑ".

Έχω δερμάτινα παπούτσια, ζώνες, πορτοφόλια και αν με ρωτήσεις θα με φέρεις σε δύσκολη θέση για λίγο, αλλά κατόπιν θα σου απαντήσω "Γιατί μπορώ!".

Έχω πουπουλένια μαξιλάρια, μπουφάν και παπλώματα και αν με ρωτήσεις θα με φέρεις σε δύσκολη θέση για λίγο, αλλά κατόπιν θα σου απαντήσω "Γιατί μπορώ!".

Τρώω καθημερινά κρέας, λίγο εώς πολύ και αν με ρωτήσεις θα με φέρεις σε δύσκολη θέση για λίγο, αλλά κατόπιν θα σου απαντήσω "Γιατί μπορώ!".

Έχω φάει, ανάμεσα σε άλλα, κρέας ζέβρας, κανγκουρό, βίσωνα, ελαφιού, αρκούδας, αλόγου και ναί...και κροκόδειλου (harryf3 χωνεύετε πολύ εύκολα, είναι λευκό κρέας, φαντάσου κάτι μεταξύ ψαριού και κοτόπουλου).Αν με ρωτήσεις θα με φέρεις σε δύσκολη θέση για λίγο, αλλά κατόπιν θα σου απαντήσω "Γιατί μπορώ!".

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Οι αξιαγαπητες φωκιες? Κι από αυτές παιρνουν το δερμα.

[FONT=&quot]
[/FONT]
Από τις (ανήλικες) φώκιες παίρνουν τη γούνα κατά κύριο λόγο κι όχι το δέρμα!
Πάντως οι ενήλικες φώκιες αποτελούν μεγάλο ποσοστό της διατροφής των εσκιμώων....

Δεν είναι ζήτημα δέρμα η γούνα, πούπουλα και δεν ξέρω τι άλλο..είναι ζήτημα, δέρμα και γούνα πούπουλα κτλ ως παραπροιόν διατροφής και δέρμα ή γούνα μονο για το δέρμα και τη γούνα!

Και φυσικά το να εκμεταλλυόμαστε κάθε παράγωγο ενός ζώου που πέθανε για να τραφούμε είναι το ιδανικό από άποψη φυσικής οικονομίας!

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
@djdoctor
Γιατι δεν φορας γουνες Θαναση? Γιατι εισαι κατά για ακτιβιστικούς λογους ή γιατι θα δειχνεις γελοιος?
Αν ζουσες στην Σιβηρία ή στην Αλάσκα θα φορουσες? Τιποτε δεν είναι πιο ζεστο από τη γουνα και πιο καταλληλο για το ψύχος. Τι Columbia και Napapijri, ο,τι και να κανουν τη φυση δεν την φτανουν.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Δεν φοράω γούνες γιατί το πιο "βαρύ" ρούχο που φοράω το χειμώνα είναι καμιά ζακετούλα (με κοντομάνικο πάντα).

Η πρώτη σκέψη ή απάντηση που θα μου ερχόταν στο μυαλό μάλλον θα είχε ακτιβιστικούς ή οικολογικούς λόγους, αλλά αν αφιέρωνα μερικά δευτερόλεπτα να την αναλύσω λογικά δε θα μπορούσε να "σταθεί".

Γελοίος δε δείχνω με τίποτα...και τσουβάλι να βάλω, πάνω μου θα "δείξει"! :D

Αν ζούσα στην Σιβηρία ή την Αλάσκα πιθανόν να φορούσα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
@foibos
Εχεις σκεφτει ποσα ατομα ζουνε από την γούνα? Κυνηγοι ή εκτροφεις, εμποροι, μεταφορείς, βυρσοδεψίες, εργατες, καταστήματα ρουχων, φόρος στο κρατος κλπ.

Θα μου πεις να κανουν άλλη δουλειά. Η μιση ανθρωποτητα θα επρεπε να κανει άλλη δουλεια τοτε γιατι τα μισα επαγγελματα είναι αχρηστα ή προκαλουν καποια ζημια ή καταστροφη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Χάρην αντίλογου νομίζω ότι παρεκτρέπεστε ...

Εξάλλου μπορεί και το επάγγελμα του υδραυλικού να είναι επιζήμιο για το περιβάλλον, το topic αυτό λέει να μην εκτρέφουμε γουνοφόρα για την γούνα τους. Πρέπει να αναφέρουμε και τον υδραυλικό εδώ? Ανοίξτε ένα άλλο θέμα.

Αν ο κροκόδειλος δεν "έτρωγε μόνο" θα είχαν καταστραφεί πολλές περιοχές του πλανήτη και θα ζούσαμε σε μία έρημο που θα λεγόταν Ελλάδα. ;)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αφού μου απαντάς έτσι @foibos θα σου απαντήσω κι εγώ!!!!:p

@Harryf3
Ενα υπερβολικό παράδειγμα:
Ξέρεις ποσες οικογένειες ζουν από το εμποριο ναρκωτικών;Πέρα απο τους εμπόρους κτλ, οι φτωχοί αγρότες στην Κολομβία, το Αφγανιστάν κτλ....
Δηλαδή να συνεχίσει αυτή η κατάστση;

Επειδή κάποιος ζει απο κάτι δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να συνεχίσει να γίνεται...

Αν η μισή ανθρωπότητα κάνει αντίστοιχες δουλειές ας τις αλλάξουν...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eίναι ανούσιο να μιλάμε για γούνες όταν την ίδια ώρα στο σπίτι μας σίγουρα έχουμε ενθύμια από ένα ζώο..
Eνθύμια που μας συντροφεύουν σχεδόν σε κάθε στιγμή μας..
Συμφωνώ σε όλα με τον dj doctor..

Οταν ντυνομαστε χωρις δερμα ή πουπουλα..
και θα τρώμε σαν χορτοφαγοι..
και θα πηγαίνετε στην δουλειά οι άντρες μμμ να δω με τι ζώνη..και με τι πορτοφόλι και παπούτσια..
Φαντάζει γελοίο να τα ρίχνουμε στην γούνα όταν "φωναζουμε" και κατεβαίνουμε με συνθήματα κατά της γούνας με τα δερμάτινα μας μπουφάν..το λιγότερο φαντάζει υποκρισία..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Kango, μην συγκρίνουμε τη γούνα και το δέρμα απο΄ένα ζώο που θανατώθηκε για τρφή με ένα που θανατώθηκε μόνο για τη γούνα του!
Σκοτώσαμε ένα κοτόπουλο, με τα φτερά του μπορούμε να φτιάξουμε και άλλα 10 πράγματα, μπορούμε και να τα πετάξουμε...τι είνια προτιμότερο;
Σκοτώσαμε (γδάραμε ζωντανή) μια άλεπού, το δέρμα της το κάναμε γούνα, το υπόλοιπο το πετάξαμε...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
δεν με ψηνεις denis.......:D
σοβαρα τωρα καταλαβαινω οτι το λες λογω της ισορροπιας του οικοσυστηματος στη φυση και μπλαμπλα....αλλα 2 ζωα ειναι πραγματικα αχρηστα κατα την αποψη μου το ενα απο αυτα ,ο κροκοδειλος,το δευτερο οι υαινες,εγω υποστηριζω οτι ΔΕΝ προσφερουν τιποτα και οτι η φυση μπορει και χωρις αυτα,αν θες βοηθα με να καταλαβω το γιατι πιστευεις το αντιθετο..........:)

οσο για την υπολοιπη ροη της συζητησης προσπαθω να παρακολουθησω και αδυνατω,το μονο που εχω αποκομισει ως τωρα ειναι οτι ο Θανασης φοραει ζακετακι!