νεο μελος, ψαχνω γιορκυ

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ποιος εθαψε ποιον?
Εγω βλεπω μονο θαμενους νεους ιδιοκτητες.
Και πολλους θαμενους σκυλους.

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
Τα yorkies που κατεβαίνουν σε εκθέσεις είναι είτε από τα 2 "εκτροφεία' που γνωρίζουμε..είτε από εξωτερικό...η ξένες συμμετοχές...
Έχεις δίκιο Μιχαέλα...δεν δίνουν χρήματα...φαίνεται ότι λένε..."τόσο μικρό σκυλάκι να κοστίζει τόσα?"..
Πάνε με το κιλο...!!!!:D:D:D
μα ακομα και στο φορουμ εχω δει ερωτησεις του τυπου πανω απο 1000 ευρω για τρια κιλα σκυλακι??δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο..να το φανε το θελουν??:confused::confused:διαφορετικα γιατι να τους πειραζει η τιμη σε σχεση με ποσοτητα??:paja1::paja1:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
μα ακομα και στο φορουμ εχω δει ερωτησεις του τυπου πανω απο 1000 ευρω για τρια κιλα σκυλακι??δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο..να το φανε το θελουν??:confused::confused:διαφορετικα γιατι να τους πειραζει η τιμη σε σχεση με ποσοτητα??:paja1::paja1:
Έλα ντε...στην Ελλάδα....οι τιμές πανε με το μέγεθος!!!!
Μολοσσός - 1.000€ = Καλή τιμή
Yorkie - 1.000€ - Μας κορόιδεψαν

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ποιος εθαψε ποιον?
Εγω βλεπω μονο θαμενους νεους ιδιοκτητες.
Και πολλους θαμενους σκυλους.
μιλάς για αυτά που βλέπεις στο φόρουμ?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ναι και αλλα πολλα,σε αλλα φορουμ,και γενικα.
Παει με το κιλο,αν σκεφτεις οτι τα παντα ειναι σε μεγαλυτερη ποσοτητα,η μητερα και ο πατερας μολοσσος μεχρι την ενηλικιωση θα εχουν φαει οσα 50 γιορκυ,πιο ακριβη αποπαρασιτωση(το γιορκυ αντε να παρει μισο χαπι ο Δαιμωνας θελει 3 η 6 ναλογως),λουρια,σπιτακι,μαξιλαρια,μεγαλυτερη βολτα,κινηση γενικα,και πολυ χωρο,ακομα και το δοχειο τροφης πιο ακριβο ειναι,αντιβιωση,ναρκωση,η τροφη για τα κουταβια,ενα κουταβι Φιλα γεννιεται 500γρ. και παραδιδεται με 15-20 κιλα αερα ετρωγε?αν τα βαλεις κατω υπαρχει μια μεγαλη χρηματικη διαφορα, πιστευω οτι ναι πρεπει να ειναι πιο ακριβο ενα μολοσσοειδες κουταβι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Παει με το κιλο,αν σκεφτεις οτι τα παντα ειναι σε μεγαλυτερη ποσοτητα,η μητερα και ο πατερας μολοσσος μεχρι την ενηλικιωση θα εχουν φαει οσα 50 γιορκυ,πιο ακριβη αποπαρασιτωση(το γιορκυ αντε να παρει μισο χαπι ο Δαιμωνας θελει 3 η 6 ναλογως),λουρια,σπιτακι,μαξιλαρια,μεγαλυτερη βολτα,κινηση γενικα,και πολυ χωρο,ακομα και το δοχειο τροφης πιο ακριβο ειναι,αντιβιωση,ναρκωση,η τροφη για τα κουταβια,ενα κουταβι Φιλα γεννιεται 500γρ. και παραδιδεται με 15-20 κιλα αερα ετρωγε?αν τα βαλεις κατω υπαρχει μια μεγαλη χρηματικη διαφορα, πιστευω οτι ναι πρεπει να ειναι πιο ακριβο ενα μολοσσοειδες κουταβι.
Έτσι όπως τα λες...ακούγονται λογικά..αλλά πιστεύω ότι είναι λάθος τρόπος να το βλέπουμε...

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
μα ο εκτροφεας τους δυο μηνες που το κραταει δεν θα το αγορασει οοολααα αυτα που λες..εσυ θα τα κανεις αυτα..οποτε γιατι να ειναι ακριβοτερο ενα μολλοσοειδες?επειδη ειναι ακριβοτερη η συντηρηση του?και γιατι να ειναι φτηνοτερο ενα γιορκι?επειδη τρωει λιγοτερο?αυτο δεν εχει και παρα πολυ σχεση με τα εξοδα εκτροφης..αντιθετως ενα γιορκι συνηθως γενναει τρια κουταβακια και συχνα χρειαζεται καισαρικη ενω τα μολοσσοειδη γεννανε πολυ περισσοτερα αρα τα εσοδα της εκτροφεος θα ειναι αυξημενα σε σχεση με μια εκτροφεας γιορκσαιρ..κατα τη γνωμη μου το μεγεθος και ο αριθμος κουταβιων ισορροπουν το ενα το αλλο οποτε εμμενω στην αποψη μου..:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτά που λεει ο Ηλιας είναι λογικοτατα αλλά ορισμενα «προβληματα» των μικρων μπορει να αντισταθμιζουν το φαινομενικα χαμηλοτερο κοστος εκτροφης τους.
Πχ σπανιοτητα ρατσας, δυσκολια ζευγαρωματος, καισαρικές, μικρος αριθμος κουταβιων σε μια γεννα, πιο μεγαλη θνησιμοτητα κουταβιων, ποιο ευαισθητη φυλη σε διαφορες παθησεις κλπ.

edit. Ηδη ειπωθηκαν μερικα απο την Μιχαελα οσο εγραφα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
50 ημερες ταιζεται απο τον εκτροφεα,εκτος αυτου τα εξοδα των γονεων ειναι στην διαρκεια της ζωης του με χωρο,τροφη,και ολα οσα συνεπαγεται τεραστια,και οπως προειπα ξεκινας τις γεννες με μολοσσοειδες απο 2,5 χρονων,εργοστασιο να εισαι θα κανεις γεννες αντε το πολυ με μια σκυλα μεχρι 5 χρονων,ενω το μικρο γενναει και με 6-7-8 χρονων οποτε στα κουταβια λιγο πολυ ισοπαλια.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
κατα 99% οι "θαμένοι νέοι ιδιοκτήτες" που βλέπουμε στο φόρουμ έχουν πάρει κουτάβια απο πετ σοπ και ΒΥΒ, ελάχιστους έχους δει εδώ προβληματισμένους ιδιοκτήτες κουταβιών "καλών εκτροφείων".

το άλλο είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με προσφορά και ζήτηση.

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν λεω οτι φταινε μονο οι εκτροφεις,φταινε και οι ιδιοκτητες που δεν ψαχνουν,και για αυτο ειπα θαμενα σκυλια.
Ειναι ομως ο εκτροφεας θεμα καθαρα εμπιστοσυνης,και καλου ματιου,εχω δει π.χ. εκτροφεις με τα καλυτερα χαρτια,και τα χειροτερα σκυλια,και εχω δει και καλα σκυλια απο ΒΥΒ.
Ενταξει θα μου πεις οι πιθανοτητες ειναι υπερ ενος αναγνωρισμενου εκτροφεα,και για πολλους και διαφορους λογους.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι και αγιος λογω της αναγνωρισης.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
κατα 99% οι "θαμένοι νέοι ιδιοκτήτες" που βλέπουμε στο φόρουμ έχουν πάρει κουτάβια απο πετ σοπ και ΒΥΒ, ελάχιστους έχους δει εδώ προβληματισμένους ιδιοκτήτες κουταβιών "καλών εκτροφείων".
Θα μου επιτρεψεις να παρω θεση επειδη αισθανομαι άμεσα να μυγιάζομαι.

Σαν προλογο να πω ότι φυσικα, στατιστικα τελος παντων, ο μη εκτροφικος σκυλος θα εχει περισσοτερα προβληματα συμπεριφοράς και υγειας.

Συνεχιζω.

Καταρχην το ποσοστο που υπολογισες (99%) είναι αυθαίρετο και λαθος.
Αν εχει σκοπο να δωσει ένα ωφελιμο μηνυμα μεσω της υπερβολης, καλώς.
Αν εχει σκοπο τη δημιουργια εντυπωσεων, κακώς.

Μετα εξαρταται με το τι εννοεις προβληματισμενους.
Γιατι προβληματισμένους ιδιοκτητες εκτροφικων σκυλων εχουμε δει αρκετους.
Και σε θεματα συμπεριφορας, και εκπαιδευσης και υγειας.
Προβληματισμενους για την πορεια και την προοδο του σκυλου, ακομα περισσοτερους.

Και υπαρχει και η κατηγορια ιδιοκτητων, που επειδη εχουν εκτροφικο σκυλο (συνηθως από την αρχη εχουν αποφασισει ότι θα πανε και σε επαγγελματια εκπαιδευτη κάποια στιγμη), νομιζουν ότι τα «καλα» γονιδια είναι το Α και το Ω και είναι το μονο που χρειαζεται για να εχουν έναν σκυλο ελευθερο προβληματων.
Ή πιστεουν ότι οι παραξενες συμπεριφορες είναι κατι φυσιολογικο της φυλης.

Τελος, πιστευω ακράδαντα, ότι καποιοι ιδιοκτητες εκτροφικων σκυλων δισταζουν να δημοσιοποιησουν τα οποια προβληματα τους, παρολο που μεσα από τις δημοσιεύσεις τους φαινεται ότι υπαρχουν, για να μην παρεξηγηθουν. Καλα, Πόρσε με προβληματα?

Κατι αναλογο με αρκετους που πανε σε επαγγελματιες εκπαιδευτες και παρολα αυτά η εκπαιδευση δεν απεδωσε. Δισταζουν να πουνε ότι αποτυχανε ή εστω δεν ειχαν τα αναμενομενα αποτελεσματα για να μην κλαψουν και δημοσια το εφτακοσάρι.
Με λιγα λογια, οποιος πληρωνει συχνα πρεπει να δικαιωσει και τα λεφτά του

Σε καλω να μου πεις, εχοντας δηλωσει το σχεδον απολυτο ποσοστο του 99%, ποια από τα προβληματα που εχω αναφερει μεχρι τωρα στα πολλα θέματά μου στον τομεα Συμπεριφοράς και Εκπαιδευσης δεν το αντιμετωπιζει σε καποιο μικροτερο ή μεγαλυτερο βαθμο και ο ιδιοκτητης εκτροφικου σκυλου.

Εχοντας πει όλα τα παραπανω, και επειδη δεν θα επιτρεψω να χαρακτηριστω κομπλεξικος, εννοειται ότι ο επομενος σκυλος μου θα είναι εκτροφικος.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Τελος, πιστευω ακράδαντα, ότι καποιοι ιδιοκτητες εκτροφικων σκυλων δισταζουν να δημοσιοποιησουν τα οποια προβληματα τους, παρολο που μεσα από τις δημοσιεύσεις τους φαινεται ότι υπαρχουν, για να μην παρεξηγηθουν. Καλα, Πόρσε με προβληματα?

Κατι αναλογο με αρκετους που πανε σε επαγγελματιες εκπαιδευτες και παρολα αυτά η εκπαιδευση δεν απεδωσε. Δισταζουν να πουνε ότι αποτυχανε ή εστω δεν ειχαν τα αναμενομενα αποτελεσματα για να μην κλαψουν και δημοσια το εφτακοσάρι.
Με λιγα λογια, οποιος πληρωνει συχνα πρεπει να δικαιωσει και τα λεφτά του

Εδώ να προσθέσω κάτι που πιστεύω πως μπορεί να μην σκέφτηκες..

Ο ιδιοκτήτης που έχει σκύλο από εκτροφέα είναι πολύ πιθανότερο να ρωτήσει πρώτα τον εκτροφέα του για το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και μετά το φόρουμ.

Αντίστοιχα όσοι πηγαίνουν σε επαγγελματία εκπαιδευτή πρώτα θα ρωτήσουν τον άνθρωπο που επέλεξαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μετά το φόρουμ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σαν προλογο να πω ότι φυσικα, στατιστικα τελος παντων, ο μη εκτροφικος σκυλος θα εχει περισσοτερα προβληματα συμπεριφοράς και υγειας.
Οταν λες μη εκτροφικός, τι εννοείς? Κακής εκτροφής/puppy mill? ή περιλαμβάνεις και τους ημίαιμους?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σίγουρα έχουν υπάρξει και σκυλιά από αναγνωρισμένους εκτροφείς που θα βγάλουν κάποιο πρόβλημα...κανείς δεν είπε ότι όλα τα κουτάβια...πάντα θα είναι τέλεια..όπως αντίθετα έχω δει πολύ καλά σκυλιά σε χαρακτήρα από BYB..
Αλλά...ρωτάω...στα 10 κουτάβια ενός BYB και στα 10 ενός ψαγμένου και σωστού εκτροφέα...πόσα θα είναι προβληματικά στη πρώτη περίπτωση και πόσα στη δεύτερη????
Τώρα...εκεί που διαφωνώ κάθετα και το είπα και πριν είναι το "επάγγελμα " της κυρίας Πόπης και τα 800 ευρώ που ζητάει...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οταν λες μη εκτροφικός, τι εννοείς? Κακής εκτροφής/puppy mill? ή περιλαμβάνεις και τους ημίαιμους?
Εξαρταται Πηγη ποιους εννοεις ημιαιμους. Στην τελικη, ολοι, πλην των καθαροαιμων επιλεκτικης εκτροφης, ημιαιμοι δεν είναι?
Πώς λεγανε παλιά we are all Americans!

Σκυλοι γεννήματα θρεμματα bybs, επαγγελματιων, ερασιτεχνων (χομπίστες) και ανοήτων μπαρμπα-Γιώργη και κυρα-Μαρίας, εγκαταλειμμένα που ζευγαρωσαν ανεξελεγκτα και είναι τωρα αδεσποτα ή σε καταφυγια, ολοι δεν είναι ημιαιμοι με αυξημενη πιθανοτητα προβληματων συμπεριφορας και υγειας λογω μη επιλεκτικης εκτροφης και εμπειριων? Υπαρχει συγκεκριμενο προτυπο ως προς την συμπεριφορα που θα βοηθησει στην οποια αντιμετωπιση των προβληματων?

Καθαρα προσωπικα και διαισθητικά, χωρις να γνωριζω πολλα, πιστευω ότι ενας αδεσποτος γεννημα αδεσποτων, είναι πιο πιθανο να εχει προβληματα συμπεριφοράς από ένα γεννημα byb.
Και τα puppy mills πιθανον να είναι ο,τι χειροτερο, ειδικα σε θεματα υγειας.

Η αποκλιση από την μορφολογια και το προτυπο, πού είναι μεγαλυτερη?