μετακομιση απο διαμερισμα σε κηπο

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Λες ότι έγκυος δεν μπορείς να βγάζεις βολτα τον σκύλο, ειδικά αν είναι ανεκπαίδευτος το θεωρώ απόλυτα λογικό, τότε και αυτός θα είναι δυστυχισμένος και νευρικός, άρα και πιο επικίνδυνος, κλεισμένος μόνιμα σε ένα κήπο και θα κάνει τις ανάγκες του στον χώρο που μένει, που ταυτόχρονα είναι κήπος και μιας άλλη οικογένειας...
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις και να βγάλεις βόλτα το σκύλο όταν είσαι έγκυος :confused:

Η εγκυμοσύνη δεν είναι αναπηρία
ούτε αρρώστια.

Το πρόβλημα δεν είναι το μωρό αλλά η έλλειψη θέλησης να διορθώσει τα λάθη που έκανε.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν νομίζω τα τίθεται θέμα κακίας ή καλοσύνης αλλά υπευθυνότητας το ξαναλέω απέναντι σε ένα πλάσματάκι που καλώς ή κακώς είχε μάθει με αυτή την οικογένεια εκεί είναι το θέμα και αν το πάμε και παρακάτω όχι δεν πιστεύω πως το αγαπάνε

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φοίβο, διαφωνώ.:) Πρέπει όμως να σκεφτώ και να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου για να σου πω γιατί η γιαγιά σου δεν είναι το ίδιο με την Έλενα. Η διαφορετική γενιά είναι σίγουρα ένα από τα επιχειρήματα, το οποίο φυσικά εξηγεί και γιατί εσύ δεν έχεις την ίδια νοοτροπία με τη γιαγιά σου. Προσωπικά δε θεωρώ ότι είμαι ο Μόγλης και πιστεύω ότι με έχει σμιλέψει και μένα η κοινωνία στην οποία μεγάλωσα. Κι εμένα η μαμά μου αγαπά τους καναπέδες της και δεν είχαμε σκύλο κλπ. και ο ένας αδερφός μου ακόμα βλέπει εφιάλτες ότι σπάει τα τρία Rosenthal της μαμάς και έρχεται η συντέλεια του κόσμου, το οποίο μας έκανε να νοιώθουμε η μάνα μου στ σκέψη ότι θα έσπαγαν τα οικογενειακά αυτά κειμήλια. Δε βγήκα όμως έτσι εγώ. Αντίθετα πάω στα αμερικάνικα garage sales και αγοράζω Rosenthal με το κιλό από αυτά που φέρανε οι παππούδες της νέας γενιάς από τη Γερμανία μετά τον πόλεμο και που τα πουλάνε πάμφθηνα ενώ στην Ευρώπη τα βρίσκεις πανάκριβα. Επιπλέον δηλώνω με περηφάνεια ότι έχω σπάσει ένα Rosenthal του 19ου αιώνα τελείως κατά λάθος και αρκετά ποτήρια. Όπως όμως είπε ο μέγας αρχαίος φιλόσοφος Επίκτητος συνέβη κάτι που είναι φυσικό με τα ποτήρια και τα πιάτα, οπότε είναι ανωμαλία να χολοσκάω. Δε βαριέσαι κιόλας, τα αντικαθιστώ από άλλα garage sales, εγώ να είμαι καλά και να είμαι ψυχολογικά ισορροπημένη και ευτυχισμένη!!

Α ναι, και όταν βρωμίζει το μπωλ του Μουφ, το βάζω στο πλυντήριο των πιάτων και του βγάζω να φάει σε Rosenthal! Θα σας βγάλω και φωτογραφία μια των ημερών για του λογου μου το αληθές.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις και να βγάλεις βόλτα το σκύλο όταν είσαι έγκυος
Αν ας πούμε είναι ένας σκύλος που τραβάει σαν τρένο κι αλλάζει πλευρά κατά το δοκούν εσύ θα έλεγες σε μια έγκυο να ασχοληθεί με την εκπάιδευση του εκείνους τους μήνες;

Εγώ πάντως όχι....

Θα έλεγα σε άλλα μέλη της οικογένειας να ασχοληθούν επισταμένα αλλά όχι στην έγκυο!

Elli, εγώ πιστεύω ότι δεν είναι ούτε θέμα υπευθυνότητας...
Πιστεύω ότι είναι θέμα λαθεμένων κι απαρχαιομένων αντιλήψεων...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ρε σεις, ένας εκπαιδευτής μπορεί να λύσει τα όποια ζητήματα άμεσα και να είναι μαζί με την έγγυο ώστε να μη συμβεί τίποτα κακό. Και ναι, είναι θέμα υπευθυνότητας και καλωσύνης διότι τις λανθασμένες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις ο σωστός άνθρωπος τις απορρίπτει. Μην ξεχνάτε κιόλας ότι και πριν την εγγυμοσύνη το σκυλί το φρόντιζε ο πεθερός!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Θα συμφωνήσω foibo απλά θα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν αυτά αυτό συζητάμε... και εγώ ως ηλίθια πηρα τη μικρή απο pet και εχω φάει τις φρίκες της ζωής μου από τη στιγμή που έμαθα τι και πως. Και επειδή μου τέθηκε και εμένα το ζήτημα από τη νύφη μου που έχουν μωράκι για το εξοχικό το καλοκαίρι το είπα χύμα το σκυλί μου δεν μένει στον κήπο το πολυ πολύ την παίρνω και φεύγω

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
τις λανθασμένες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις ο σωστός άνθρωπος τις απορρίπτει.
Αυτό είναι το ζήτημα!
Αλλά πολλοί άνθρωποι δεν δέχονται να αλλάξουν τις αντιλήψεις τους!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πολύ κακώς διότι είναι στενόμυαλοι. Και φυσικά η στενομυαλιά από τη στενομυαλιά διαφέρει. Στο θέμα μεταχείρισης των ζώων μάλιστα δείχνει και προβληματικό χαρακτήρα ανθρώπου.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
πολλοί άνθρωποι δεν δέχονται να αλλάξουν τις αντιλήψεις τους!
....παρ΄όλο που έχουν την επιλογή και την δυνατότητα να το κάνουν(γνώση, κοινωνική αποδοχή των καινούργιων αντιλήψεων έστω εν΄μέρη κ.α.) σε αντίθεση με τις δυνατότητες των ανθρώπων που ζούσαν παλαιότερα.

Δυστυχώς πιστεύω ότι το πρόβλημα ξεφεύγει πολύ πέρα απο τα όρια της στενομυαλιάς.

Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που βαυκαλίζεται αναμασώντας ξεπερασμένες ιδέες και νοοτροπίες , φοβάται και αρνείται να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό και να λύσει τις ανεπάρκειές του.

Οι Ελληνες και οι ειδικά οιΕλληνίδες μανάδες θεωρώ ότι είναι αυτοί που θα πουλήσουν και τηνψυχή τους στον διάολο για να έχουν τα παιδιά τους το καλύτερο δυνατό, από κάθε άποψη!
...foibos επέτρεψέ μου μια παράφραση :

''Οι Ελληνες και οι ειδικά οιΕλληνίδες μανάδες θεωρώ ότι είναι αυτοί που θα πουλήσουν και τηνψυχή τους στον διάολο για να έχουν τα παιδιά τους το καλύτερο δυνατό,ΠΟΥ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΙ AYTOYΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.....και αυτό με ελάχιστες εξαιρέσεις.

εγώ πάντως δεν θα ήθελα οι γονείς μου να πουλήσουν και την ψυχή τους στο διάολο για μένα.Φρίκη!

Last edited by a moderator:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ε΄μαστε σε ένα forum και μιλαμε για σκυλιά όλη μερα...είμαστε τρελοί με τα σκυλιά μας και τα θεωρούμε ισότιμα μέλη της οικογένειας μας..
Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την ίδια τρέλα με εμάς και τις ίδιες αντιλήψεις για τη συγκατοίκηση με τα σκυλιά.
Και εγώ μοιράζομαι παγωτό χωνάκι με τον σκύλο μου και τρώμε από το ίδιο πηρούνι...ο μπαμπάς μου όμως που με έχει μεγαλώσει ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ άμα με δεί...η μαμά μου κάνει τα ίδια και χειρότερα...και η γιαγιά μου όταν ερχόταν σπίτι μου έμενε όρθια...γιατί σιχαινόταν να κάτσει στους καναπέδες.
Έχω γνωρίσει και ζευγάρι που "υποτίθεται" 'οτι λάτρευαν τον σκύλο τους και τον έδωσαν χωρίς δέυτερη σκέψη μόλις έμεινε η κοπέλα έγκυος...
Υπα΄ρχουν άνθρωποι κια άνθρωποι...εγώ απλώς επιλέγω να κάνω παρέα και να ασχολούμαι με αύτούς που έχουν τις ίδιες απόψεις με μένα...τους άλλους...μαύρο φίδι που τους έφαγε!!!:D:D:D

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Εγώ πάλι είδα μια κόπελα που ήθελε να μάθει και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν ξαναμπήκε και δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γίνει με το σκυλάκι και αν την βοηθήσαμε ή όχι.:(

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγώ πάλι είδα μια κόπελα που ήθελε να μάθει και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν ξαναμπήκε και δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γίνει με το σκυλάκι και αν την βοηθήσαμε ή όχι.:(
Δεν ήθελε να μάθει...ήθελε να ξεφορτωθεί τον σκύλο και ήθελε να συμφωνήσουμε για να αισθανθει καλύτερα...απόδειξη ότι εξαφανίστηκε στα πρώτα αρνητικά post...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Κατερινα,αν σου πω οτι και εμενα μου φαινεται περιεργο ενας σκυλος να τρωει απο το πιρουνι μου,πιατο μου...να καθεται στο τραπεζι μαζι μου,στους καναπεδες κλπ...τι θα πεις?

αν επισης σου πω οτι αυτα κατα την δικη μου αποψη,μου φαινονται (θα το πω πολυ κοσμια) λιγο περιεργα,παλι τι θα πεις?

σε εστειλα εε?:D

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Φοιβο οταν οι Ελληνιδα μανα σταματησει να συγκρινει το παιδι ΤΗΣ , σταματησει να του βαζει πρεπει , σταματησει να του λεει πως να φερεται , και το δεχτει ως ανθρωπο και οχι ως κατι ΤΗΣ τοτε θα το αγαπησει

Τα παιδιά πρέπει να έχουν όρια
και τι θα πει ειναι εγκυος και εχει αλλη ψυχολογια ,

Να υποθέσω ότι έχεις μείνει έγκυος
:)

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Δεν ήθελε να μάθει...ήθελε να ξεφορτωθεί τον σκύλο και ήθελε να συμφωνήσουμε για να αισθανθει καλύτερα...απόδειξη ότι εξαφανίστηκε στα πρώτα αρνητικά post...
Και έτσι να είναι θα προτημούσα να προσπαθούσαμε έστω να της άλλαξουμε τη γνώμη να ενημερωθεί σωστα ότι και το παιδι αν ο σκύλος είναι οκ δεν θα πάθει τίποτα άλλα και το σκυλάκι να μην καταλήξει παρατημένο σε κανένα χωράφι.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κατερινα,αν σου πω οτι και εμενα μου φαινεται περιεργο ενας σκυλος να τρωει απο το πιρουνι μου,πιατο μου...να καθεται στο τραπεζι μαζι μου,στους καναπεδες κλπ...τι θα πεις?

αν επισης σου πω οτι αυτα κατα την δικη μου αποψη,μου φαινονται (θα το πω πολυ κοσμια) λιγο περιεργα,παλι τι θα πεις?

σε εστειλα εε?:D
Οκ...με έστειλες...αλλά εγώ θα σε κάνω παρέα!!!!!! :D:D:D:D

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
δεν μ'αρεσει καθολου να εξανθρωπιζω τα σκυλια..στις φρασεις 'μαμα' 'μπαμπας' οταν αναφερονται σε σκυλια μου σηκωνονται οι τριχες απο τα νευρα μου...και ναι δεν υπαρχει στη ζωη πιο σημαντικο πλασμα απο το ιδιο σου το παιδι...
δεν βαζουμε το παιδι ομως σε συγκριση με το σκυλι..
χρυσοψαρο να ειχες σε γυαλα 6 χρονια θα πονουσε η ψυχη σου να το εχανες..και μιλαμε να δωσεις χωρις σοβαρο λογο το σκυλι σου???
το μεγαλωσες,του εμαθες,το μαλωσες,γελασες μαζι του,επαιξες,ξενυχτησες τα βραδια οταν δεν ηταν καλα,το πονεσες και ξες και τι???επαιξε και αυτο,χαρηκε μαζι σου,εμαθε απο σενα,σε εμπιστευτηκε...
και θα το δωσεις???
δεν μου αρεσουν οι αφορισμοι ομως δεν με νοιαζει ιδιαιτερα και η ψυχολογια της εγκυου,η ελληνιδα μανα της και ο παλαιολιθικος παιδιατρος (οταν εχεις τοση γνωση στα ποδια σου και δεν ζεις στο 70) και το μονο που εχω να πω ειναι ντροπη.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και έτσι να είναι θα προτημούσα να προσπαθούσαμε έστω να της άλλαξουμε τη γνώμη να ενημερωθεί σωστα ότι και το παιδι αν ο σκύλος είναι οκ δεν θα πάθει τίποτα άλλα και το σκυλάκι να μην καταλήξει παρατημένο σε κανένα χωράφι.
Της τα είπαμε 100 φορές όλα αυτά...της δώσαμε και λύσεις και συμβουλες...!!!Τι άλλο έπρεπε να κανουμε ??:confused::confused::confused:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγώ σας καληνυχτώ γιατί τα αγόρια μου αν δεν κοιμηθούν 8ωρο...δεν λειτουργουν ...και η "μαμά" μαζί (mathousalix αυτο ήταν για σένα...:D)...
Θοδωρή ...θα μου επιτρέψεις να δώσω στον κούταβο σου ένα φιλί στη μουσούδα του αύριο η και αυτό είναι περίεργη συμπεριφορά?:D:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul