κυναθλητισμος εν ελλαδι(2013).

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Υ.Γ. TARA δεν αναφερομαι στο ΙΠΟ :p
το κατάλαβα....
πιθανολογώ ότι αναφέρεσαι στο mondioring....:)
αν θέλεις όμως επειδή έχεις άποψη για το θέμα...και προκειμένου να κυλήσει ομαλά η συζήτηση, διευκρίνισε για πιο σπορ μιλάς...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν όλοι σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως αν θέλουμε να μιλάμε για πρόοδο πιστεύω οτι το αγωνιστικό μέρος είναι απαραίτητο! Πάντα χρειάζεται λιγος ανταγωνισμός ;)

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Πιστευεις οτι ετσι θα προχωρουσε μπροστα ο κυναθλητισμος?
Αν ησουν προπονητης και ειχες μαζεψει κοσμο και το εκανες επαγγελματικα , θα ηθελες να συγκρουστεις με τον ΚΟΕ?
Βεβαια η αποψη σου ειναι δεκτη και σεβαστη οπως και πολλων αλλων, δεν νομιζω ομως οτι ετσι θα προχωρουσαμε μπροστα σαν χωρα στον κυναθλητισμο.
Και...οταν μιλαω για να συγκρουστεις...καπου εδω κολλαει και το θεμα με τις κλικες. Μου ειναι αδιανοητο, να υπαρχουν χειρηστες και σκυλια που θελουν - εχουν ορεξη να δουλεψουν σε καποιο αλλο αθλημα εκτος του ΙΠΟ....και να μην μπορουν λογω προσωπικων συμφερωντων των διοργανωτων.
Τα πως και γιατι....μονο εκεινοι ξερουν....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Και πρέπει οι αγώνες, να συνοδεύονται από έπαθλο με την ετικέττα "ΚΟΕ" πάνω του, για να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός;

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
το κατάλαβα....
πιθανολογώ ότι αναφέρεσαι στο mondioring....:)
αν θέλεις όμως επειδή έχεις άποψη για το θέμα...και προκειμένου να κυλήσει ομαλά η συζήτηση, διευκρίνισε για πιο σπορ μιλάς...
TARA , δεν μιλαω μονο για το μοντιο. :)
Υπαρχουν και αλλα αθληματα εκτος μοντιο που δεν προχωρανε οπως θα επρεπε :)
Αναφερομαι σε ολα τα αθληματα εκτος ΙΠΟ.
Ο superman ρωτησε για τον κυναθλητισμο και για αυτο μιλαω. Εκτος αν καταλαβα εγω λαθος και εννοουσε το ΙΠΟ, οπωτε θεωρηστε ακυρα τα ποστ μου (σαν να μην τα εγραψα). :)
Αν ισχυει αυτο και για να κρατηθει μια ισοροποια στο θεμα, mareco σβησε τα ποστ μου plz γιατι ειναι εκτος θεματος. :)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν ησουν προπονητης και ειχες μαζεψει κοσμο και το εκανες επαγγελματικα , θα ηθελες να συγκρουστεις με τον ΚΟΕ?
Υπάρχουν διπλωματικοί τρόποι να ξεπεραστούν κάποια "εμπόδια". Αλλά εκτός αυτού, μιλάς με τον τελευταίο άνθρωπο, που θα τράβαγε ζόρι, να συγκρουστεί με οποιονδήποτε όμιλο.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Μου ειναι αδιανοητο, να υπαρχουν χειρηστες και σκυλια που θελουν - εχουν ορεξη να δουλεψουν σε καποιο αλλο αθλημα εκτος του ΙΠΟ....και να μην μπορουν λογω προσωπικων συμφερωντων των διοργανωτων.
Τα πως και γιατι....μονο εκεινοι ξερουν....
ουτε αυτο που λες ισχυει αν δεν δωσεις παραδειγματα,τοση ωρα σε ρωτανε γιατι ακριβως μιλας και δεν λες.
αυτο ειναι το προβλημα.φοβασε να πεις με τι ασχολησε?φοβασε να πεις το προβλημα σου γραφοντας τα μισα?εκεινοι ποιοι ειναι?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οταν πας να ασχοληθεις με ενα αθλημα (οποιο κι αν ειναι αυτο κ το "κυναθλημα" δεν ειναι κατι διαφορετικο) θελεις την επισημη αναγνωριση απο την Ομοσποδια η αντιστοιχη αρχη.
Δεν μπορει ο καθενας να κανει σκυλο-event στα πλαισια ενος σπορ.
Φυσικα κ θα πρεπει το αντιστοιχο οργανο (ΚΟΕ υποθετω εκτος κι αν κανω λαθος) να θεσει κανονες κ να δωσει 'αδειες' να κανουνε τετοια event οι καταλληλοι ανθρωποι/ομιλοι.
Αυτα απο την αποψη του σπορ, χωρις να εχω ασχοληθει με σκυλο-σπορ!

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
To αγωνιστικό κομμάτι είναι απαραίτητο, πρώτα από όλα για την ενημέρωση του κόσμου, να δουν τι μπορεί να κάνει κάποιος εάν ασχοληθεί με το σκύλο του, πόσο ωραία μπορούν να περνάνε οι δυο τους μόνο και μόνο κάνοντας κάτι μαζί, δεν πρέπει να το αφήνουμε απ' έξω. Άλλωστε όλοι όσοι ασχολούνται με σπορ αρχικός τους στόχος είναι να κάνουν κάτι σωστά και καλά, άρα με τα στάνταρ ενός διαγωνισμού έτσι δεν είναι.
Δεν μιλάω βέβαια για το κομμάτι που το κερδιθούν διαγωνισμού γίνεται αυτοσκοπός γιατί εκεί πλέον πάμε αλλού και ξεχνάμε και το περνάω καλά με το σκύλο και όλα τα άλλα.

Εγώ μιλάω για απλή συμμετοχή, τριβή σε πιο δύσκολες συνθήκες μαζί με το σκύλο σου κλπ... αυτό που λέει η Νατάσσα να συμμετέχω και ας βγω και τελευταία δε με νοιάζει!

Και το διαγωνιστικό κομμάτι δυστυχώς ή ευτυχώς δίνει και μία σοβαρότητα στο κάθε άθλημα. Ξέρεις πόσοι είναι αυτοί που λένε θέλω να κάνω αυτό, θέλω να μάθει αυτό, θέλω ... και έρχονται στο στίβο νομίζοντας ότι μπαινουν στο στίβο λες κα πήγαν στην παιδική χαρά, χωρίς καμία σοβαρότητα και καμία συγκέντρωση σε αυτό που κάνουν??
Το να βάζεις στόχους θεωρώ ότι συμβάλει στην προσπάθεια και τη δουλειά με το σκύλο, και το να εντάσσεις και το διαγωνιστικό κομμάτι υγειώς σε αυτή την προσπάθεια για μένα δεν είναι κάτι μεμπτό.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
ουτε αυτο που λες ισχυει αν δεν δωσεις παραδειγματα,τοση ωρα σε ρωτανε γιατι ακριβως μιλας και δεν λες.
αυτο ειναι το προβλημα.φοβασε να πεις με τι ασχολησε?φοβασε να πεις το προβλημα σου γραφοντας τα μισα?εκεινοι ποιοι ειναι?
Νομιζω οτι απαντησα. Μιλαω για ολα τα αθληματα εκτος του ΙΠΟ.
Τι αλλο να πω?

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
εισαι ετοιμος εσυ και τοσο κοσμος για αγωνες σε ολα τα αλλα αθληματα εκτος απο το ιπο αλλα δεν μπορεις
να βρεις αγωνες?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
O ΚΟΕ μπορεί να αναγνωρίσει ένα όμιλο μόνο όταν το κυνοάθλημα υπάρχει στην fci, τότε οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει ένα όμιλο με παρόμοιες διαδικασίες που έχουν οι όμιλοι φυλής και να μπορεί να διοργανώνει εξετάσεις. Μόνο σε ένα αναγνωρισμένο όμιλο και μόνο σε αναγνωρισμένο άθλημα μπορεί να αναγνωρίσει εξέταση και να δώσει βιβλιάρια εργασίας.
Βέβαια οι εξετάσεις θα πρέπει να κριθούν από αναγνωρισμένο κριτή ή από τον ΚΟΕ ή από κάποιον άλλο αναγνωρισμένο όμιλο άλλης χώρας από την FCI.
Τώρα ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα club και να προπονείτε ή να διοργανώνει ανεπίσημες εξετάσεις ή event χωρίς κανένα πρόβλημα, απλώς δεν θα έχουν τα σκυλιά βιβλιάριο εργασίας και αναγνώριση της εξετάσης από τον ΚΟΕ

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Και το διαγωνιστικό κομμάτι δυστυχώς ή ευτυχώς δίνει και μία σοβαρότητα στο κάθε άθλημα. Ξέρεις πόσοι είναι αυτοί που λένε θέλω να κάνω αυτό, θέλω να μάθει αυτό, θέλω ... και έρχονται στο στίβο νομίζοντας ότι μπαινουν στο στίβο λες κα πήγαν στην παιδική χαρά, χωρίς καμία σοβαρότητα και καμία συγκέντρωση σε αυτό που κάνουν??
Το να βάζεις στόχους θεωρώ ότι συμβάλει στην προσπάθεια και τη δουλειά με το σκύλο, και το να εντάσσεις και το διαγωνιστικό κομμάτι υγειώς σε αυτή την προσπάθεια για μένα δεν είναι κάτι μεμπτό.
Προσωπικά, δεν συμφωνώ ότι το διαγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να κάνει την διαφορά.
Αυτοί που λειτουργούν, σαν να πηγαίνουν στην παιδική χαρά, ούτως ή άλλως, δεν θα πάνε μπροστά. Δεν τους φταίει, ότι δεν υπάρχουν επίσημοι αγώνες, γι'αυτό που διαλέγουν να κάνουν, παρέα με τον σκύλο τους. Σοβαρά μπορείς να ασχοληθείς και ολομόναχος ακόμη.

Εσύ πχ, δεν ασχολείσαι στα σοβαρά με τον σκύλο σου; Περιμένεις να δεις, αν θα γίνει κάποτε αναγνωρισμένο άθλημα; Και στο μεταξύ τι; Περνάς την ώρα σου καλαμπούρικα;

Οι "agility addicts" απλώς περνάνε την ώρα τους; Δεν έχουν κάθε εβδομάδα και άλλο πρόγραμμα, πιο εξελιγμένο; Δεν είναι καλύτεροι από πέρσι, από τον περασμένο μήνα, από τότε που ξεκίνησαν; Η ύπαρξη αγώνων, θα τους έκανε να δουλεύουν περισσότερο σοβαρά απ'ότι τώρα;

Το mondio πχ, που μας έχει περιγράψει τόσο πολύ η mouhou και ο keegan. Δεν θυμάμαι αν είναι αναγνωρισμένο άθλημα. Θυμάμαι σίγουρα, ότι όσο ασχολούμαι εγώ στην θεωρία του πράγματος, δεν άκουσα να γίνονται κάπου επίσημοι αγώνες. Αυτό τι σημαίνει; Οτι δεν γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά; Οτι δεν μπαίνουν στόχοι, για καλύτερη εξέλιξη σκύλου και κυναγωγού;

Ο georgios_lupo, που τόσο πολύ έχει φροντίσει να εκπαιδευθεί ο ίδιος πάνω στο frisbie. Επρεπε να περιμένει να το αναγνωρίσει και ο ΚΟΕ;

Η δική μου θέση είναι, ότι αν γουστάρεις πολύ να κάνεις το οτιδήποτε, είτε σαν άνθρωπος, είτε σαν ιδιοκτήτης με/για τον σκύλο σου, απλώς το κάνεις. Δεν πρέπει να περιμένεις από κανέναν, να σου δώσει επίσημο κίνητρο. Αν έρθει κι αυτό κάποτε, και σ'ενδιαφέρει τόσο πολύ, καλώς να 'ρθει.

Και κατά τα ψέμματα, όσα υπονοεί ο Vasilis75 ασφαλώς και υπάρχουν. Σε τι βαθμό δεν το ξέρω, γιατί δεν μ'ενδιαφέρει να το μάθω. Αλλά αυτό, δεν πρέπει να είναι εμπόδιο, στο τι θέλει να κάνει ο καθένας μας με τον σκύλο του.

Last edited:

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
εισαι ετοιμος εσυ και τοσο κοσμος για αγωνες σε ολα τα αλλα αθληματα εκτος απο το ιπο αλλα δεν μπορεις
να βρεις αγωνες?
Αν διαβασες ολα μου τα ποστ, ανεφερα οτι προσωπικα εγω δεν ειμαι ετοιμος. Υπαρχουν ενα σωρο αλλοι στο χωρο ομως που ειναι ετοιμοι. Αυτους ποιος θα τους κρινει εφοσον δεν γινονται επισημοι αγωνες στην Ελλαδα?
Και το θεμα μας εδω δεν ειναι αν ειμαι εγω η καποιος αλλος ετοιμος για αγωνες, αλλα το ποια ειναι η αποψη μας για το πως θα προχωρησει ο κυναθλητισμος στην Ελλαδα.
Αλλωστε πως μπορω να ξερω αν ειμαι ετοιμος για αγωνες εφοσον οι αγωνες δεν γινονται?
Μην κολλας μονο στο ΙΠΟ, υπαρχουν και αλλα αθληματα εκτος αυτου και στα ανεφερε η Χρυσουλα.
Εαν δεν γινονται αγωνες, προσωπικα εγω δεν βρισκω αλλο τροπο εξελιξης του κυναθλητισμου (εαν στον ορο "κυναθλητισμος" ειναι ολα τα σκυλο αθληματα και οχι μονο το ΙΠΟ).
Ξανα λεω, εγω καταλαβαινω οτι αναφερομαστε σε ολα τα σκυλο αθληματα, αν κανω λαθος διορθωστε με.

Last edited:

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
καταλαβαινω τι λες, αλλα δεν καταλαβιανω γιατι δεν λες για ποιο κυνοαθλημα μιλας!
και αφου ειναι τοσοι αλλοι που ειναι απο πισω γιατι δεν κανουν(ετε) εναν ομιλο?
Η προπονηση γιαυτο ειναι,για να προπονησε με στοχο τους αγωνες.
και εγω οταν κατεβηκα πρωτη φορα σε εξεταση μονο προπονηση εκανα και εικονικους αγωνες στον
χωρο μου....
Το θεμα μας ειναι για να προχωρησει ο κυνο αθλητισμος, να γινουν κινησεις απο τον εμας που αγαπαμε αυτο που κανουμε και οχι να περιμενουμε απο αλλους η τον ΚΟΕ

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αν διαβασες ολα μου τα ποστ, ανεφερα οτι προσωπικα εγω δεν ειμαι ετοιμος. Υπαρχουν ενα σωρο αλλοι στο χωρο ομως που ειναι ετοιμοι. Αυτους ποιος θα τους κρινει εφοσον δεν γινονται επισημοι αγωνες στην Ελλαδα?
Και το θεμα μας εδω δεν ειναι αν ειμαι εγω η καποιος αλλος ετοιμος για αγωνες, αλλα το ποια ειναι η αποψη μας για το πως θα πρωχωρησει ο κυναθλητισμος στην Ελλαδα.
Αλλωστε πως μπορω να ξερω αν ειμαι ετοιμος για αγωνες εφοσον οι αγωνες δεν γινονται?
Μην κολλας μονο στο ΙΠΟ, υπαρχουν και αλλα αθληματα εκτος αυτου και στα ανεφερε η Χρυσουλα.
Εαν δεν γινονται αγωνες, προσωπικα εγω δεν βρισκω αλλο τροπο εξελιξης του κυναθλητισμου (εαν στον ορο "κυναθλητισμος" ειναι ολα τα σκυλο αθληματα και οχι μονο το ΙΠΟ).
Ξανα λεω, εγω καταλαβαινω οτι αναφερομαστε σε ολα τα σκυλο αθληματα, αν κανω λαθος διορθωστε με.
Για να υπάρχει εξέλιξη θα πρέπει κάποιος ή κάποιοι να τρέξουν και στο διαδικαστικό κομμάτι. Θα πρέπει να δημιουργήσουν όμιλο, να μάθουν τους κανόνες, να κάνουν σεμινάρια.
Έτσι μόνο μπορεί να τρέξει και να εξελιχθει κάτι.
Από προσωπική πείρα σου λέω ότι ένας όμιλος έχει πολύ τρέξιμο, αν δεν το έχεις κανει δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο, και η διοργάνωση εξετάσεων η σεμιναρίου έχει και τρελό τρεξιμο και τρελό κόστος.
Η καλύτερη λύση είναι να βρεθούν κάποια άτομα που ενδιαφέρονται και να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για αυτά τα κυνοαθλήματα.
Το IPO δεν έγινε απο την μία μέρα στην άλλη απο το 1995 θυμάμαι εγώ να προσπαθουν και να το τρέχουν κάποια άτομα μέσο ομίλων για να φτάσει εδώ αργά σαν χελώνα που έχει φτάσει σήμερα.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Το κυναθλημα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια υγιή ενασχόληση (θα έπρεπε να είναι).
Το ζητούμενο είναι να υπάρχει αμφίδρομη ευχαρίστηση και διασκέδαση .
Το αν ο σκύλος μου κι εγώ περνάμε καλά και απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε , δεν έχει καμία απόλυτος σημασία αν αυτό συμβαίνει στο πάρκο , στο βουνό , στην πλατεία ή στον στίβο .
Αρχικό ζητούμενο και βασικό είναι το <<θέλω να απολαμβάνω την σχέση μου και την δράση με τον σκύλο μου )
Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου και διάθεσης να το προχωρήσεις ακόμα και σε αγωνιστικό επίπεδο .
Έναν σκύλο δεν τον αποκτάς με στόχο τους αγώνες , έναν σκύλο τον αποκτάς επειδή γουστάρεις να ζεις μαζί του .
Αρά το αρχικό βήμα είναι ότι πρέπει πρώτα να μαθαίνουμε να είμαστε σωστοί κυναγωγοί.
Να τελειώνουμε την προπόνηση μας η την εκπαίδευση μας και να είμαστε ευχαριστημένοι με το όποιο αποτέλεσμα .
Όταν όμως μπει το εγωιστικό στοιχείο σε αυτή τη σχέση τότε όλα αλλάζουν ξαφνικά .
Το ζητούμενο αλλάζει μορφή και γίνεται νοσηρός ανταγωνισμός του τύπου (δεν με νοιάζει αν πήγε καλά το σκυλί μου , μου αρκεί που πήγε καλύτερα από του άλλου.)
Στην Ελλάδα λοιπόν το όποιο άθλημα με σκύλο μπορεί να αποκτήσει υγιείς οπαδούς και να προχωρήσει αν θέλετε ποιοτικά ,μόνο αν αρχίσουν να δημιουργούνται clubs υπό μορφή παρέας.
Να αρχίσουν αυτές οι παρέες να παρακολουθούν σεμινάρια και να ανταλλάσουν απόψεις.
Να γίνεται ανιδιοτελή ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων.
Ακόμα και συναντήσεις μεταξύ ομάδων για να περάσουν μια όμορφη και εποικοδομητική Κυριακή , θα ήταν ένα καλό βήμα για την ΣΩΣΤΗ προβολή και προώθηση των κυναθλημάτων .
Πολύς κόσμος με ρωτάει σε ποιο club πηγαίνω και όταν τους λέω ότι πηγαίνω σε κάποιο, αλλά εκείνους βάση περιοχής τους εξυπηρετεί το τάδε (διαφορετικό) club δείχνουν να παραξενεύονται που δεν προσπαθώ να τους προσελκύσω εκεί που πηγαίνω εγώ.
Εκεί είναι και το μυστικό της υπόθεσης .
Το ζητούμενο είναι ότι κόσμος που θέλει να ασχοληθεί να μπορέσει από κάπου να αρχίσει και μετά ο κάθε ένας από εμάς θα επιλέξει τον τρόπο και τον δρόμο.
Και μια φιλική συμβουλή …..
<<μόνο αν έχεις αποφασίσει το προορισμό σου θα μπορέσεις να οργανώσεις καλύτερα το ταξίδι σου >>

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Παιδια, το θέμα μας είναι ο κυναθλητισμός στην Ελλάδα, όχι τι κάνει ο κάθε ένας από εμάς μεμονομένα.... αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας που δεν ξέρει καν τι είναι κυναθλητισμός!!!

Και για να τα συγκεντρώσω σε ένα κομμάτι όλα όσα είπα:
1) Πριν τον κυαθλητισμό πρέπει να φτιαχτεί σε μεγάλο βαθμό η κυναθλητική μας παιδεία γενικά, ώστε να υπάρχει ένα σωστό υπόβαθρο αλλά και να είναι έτοιμοι όσοι θέλουν να προσωρήσουν στο επόμενο επίπεδο.
2) Ενασχόληση σωστά, ολοκληρωμένα και με στόχο το καλύτερο
3) Οργάνωση με ότι αυτό περιλαμβάνει, και μέσα σε αυτό και οι αγώνες.
4) Ενημέρωση από τον οργανωμένο χώρο του ευρύτεροι κοινού, ώστε να βρεθούν κι άλλοι λιγότεροι ψαγμενοι που δεν γνωρίζουν αλλά άμα μάθουν θα δοθούν σε αυτό με την ίδια αφοσίωση.

Ασ μην κολλάμε στους αγώνες, που τους θεωρώ όμως μέσα στο πρόγραμμα, και ας μην ακούμε οργάνωση και σταυροκοπιόμαστε επειδή και σε αυτό το κομμάτι δυστυχώς υστερούμε κυνολογικά.

Το πόσο και αν δουλεύουμε όλοι μας καλα ή άσχημα με το σκύλο μας ή όχι, είναι δική μας λόξα. Και προσωπικά όταν δουλεύω με το σκύλο μου δουλεύω έτσι ώστε να μπορώ να σταθώ αξιοπρεπως σε μία διοργάνωση όσον αφορά τις απαιτήσεις, χωρίς αυτός να είναι ο σκοπός μου και πολύ πιθανότατα χωρίς να ξέρω εάν θα γίνει και ποτέ.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
το θεμα μας ειναι
σε μια συζητηση που ειχα προσφατα με συνφωνιες και διαφωνιες βεβεα σε σχεση με το κυναθλητισμο στην ελλαδα,παρατηρησα οτι τελικα μαλλον η αναπτυξη του κυναθλητισμου ειναι ραγδαια.

ποια ειναι η αποψη σας?πως θα μπορουσε να αναπτυχθει ο κυναθλητισμος περισσοτερο?

και γραφουμε τις αποψεις μας..
αρα η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να κανουνε εμεις κατι......

Last edited: