κολαρο αντι-γαβ

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι ο Κουκης δεν φοβαται τιποτ'αλλο απο το να - παει μπροστα.

Η διορθωσεις που εγιναν ομως με το prong δεν λενε τιποτα μπροστα στις διορθωσεις με το ηλ. κολλαρο. Μετα απο την εκπαιδευση, οταν βγηκαμε το βραδυ βολτα, δεν ξεκολλουσε απο διπλα μου.

Την επομενη ομως απελευθερωθηκε, τωρα πια ειναι ο παλιος Κουκης, μονο που δεν με τραβαει τοσο και ακουει στο "ελα" στις περισσοτερες περιπτωσεις.

Να αλλαξω εκπαιδευτη... να παω που και σε ποιον αφου αυτος ειναι ο μονος που βρηκα που δεν θα επαιρνε το σκυλο μου "μεχρι να αναπτηχθει σχεση μεταξυ τους"; :(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Berna μου, φοβαμαι ότι αν συνεχισω να ανακατευομαι μονο ζημια θα κανω.
Καταρχην, δεν θα δεις με δυο μαθηματα αποτελεσμα. Επισης, χρειαζεται αυτό που λεμε consistency (συνεπεια και σταθεροτητα).
Διαφορετικα, συντομα θα ξαναγινει ο παλιος Κουκης όταν θα φυγετε τελειως από τον εκπαιδευτη.

Εφοσον ξεκινησε ετσι η εκπαιδευση, ο Κουκης πρεπει να καταλαβει οτι θα διορθωνεται κάθε φορα που δεν υπακουει και σπαει πχ το «δίπλα».

Δεν υπαρχει «τραβαει λιγο» ή «δεν τραβαει τοσο». Ή τραβαει ή δεν τραβαει.
Κάθε φορα πρεπει να διορθώνεται, αλλιως:
-Μαθαινει ότι μπορει να αγνοει τις εντολες
-Μπερδευεται και δεν ξερει πότε πρεπει να υπακουει
-Χανει την εμπιστοσυνη του σε σενα γιατι νομιζει ότι δεν ξερεις τι θελεις από αυτόν.

Σε μια βολτα όμως γεματη πειρασμους, δεν γινεται να διορθωνεις συνεχεια. Θα καταντησει αγανακτηση και απογοητευση και για σενα και για τον Κουκη.
Γι αυτό λεμε, σταδιακα οσο προχωραει η εκπαιδευση, ανεβαινει και το επιπεδο δυσκολίας (πειρασμοι/περισπασμοί, αποσταση, χρονος).

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οταν ειπα "τραβαει" ηθελα να πω πως δεν ειναι στη σωστη θεση για το "διπλα" αλλα λιγο πιο μπροστα απο μενα. Μεχρι τωρα δουλευαμε την εντολη μονο στο παρκο. Βεβαια ειναι διαφορετικα οταν ειμαστε στο δρομο, πολυ διαφορετικα οταν ειμαστε περισσοτερα ατομα στη βολτα - τοτε ναι, τραβαει (στην κυριολεξια).

Αυριο εχουμε μαθημα, αν δεν χιονισει παλι :-|

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Με ποιο τροπο διορθωνεις το "λιγο πιο μπροστα απο μενα" και με ποιον το δυνατο τραβηγμα που μπορει να ειναι προς οποιαδηποτε κατευθυνση?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αρη, πριν πω οτιδήποτε, να έχεις υπ'όψιν πως εγώ δεν δουλεύω με prong αλλά με το απλό κολλάρο, μόνο ο εκπαιδευτής δουλεύει με prong.

Το δυνατό τράβηγμα το διορθώνω έτσι: από το δεξί χέρι που κρατούσα το λουρί, το παίρνω στο αριστερό και με το δεξί χέρι τραβάω το λουρί δυνατά και λέω "δίπλα".

Το λίγο πιο μπροστά από μένα δεν το διορθώνω καν, λέω απλά "δίπλα" και όταν έρχεται εκεί που θέλω, τον επιβραβεύω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul