κολαρο αντι-γαβ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλησπέρα :)

Συγνώμη αλλά δεν γνωρίζω καμία σχολή σκύλων οδηγών τυφλων
που να ανήκει στην Ομοσπονδία Σχολών Σκύλων Οδηγών Τυφλών
( http://www.ifgdsb.org.uk/default.asp) να χρεισιμοποιεί τέτοια εργαλεία.
Είναι αντίθετο με τα standards & regulations :)
Σωστά Λια!
Ξέχασα ότι στο εξωτερικό δεν ρίχνουν φόλες και στην Ελλάδα που ρίχνουν, η εκπαίδευση στην άρνηση τροφής γίνεται με ...πτώση του τυφλού πάνω στο σκύλο. :p

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
αυτο που περιεγραψες νατασσα με το ελευθερο και σκιουροι κλπ, μια χαρα το κανεις, διοτι ο σκυλος σου, εχει αποκτησει μεγαλο δεσιμο με σενα και ειναι η βαση που εχει την μεγαλυτερη σημασια απ ολα στην εκπαιδευση.
συμφωνώ :)

Νατάσσα αυτό που περιγράφεις το έκανα κι εγώ μια φορά που τον είχα βγάλει στον πεζόδρομο έξω απο το σπίτι μου ελεύθερο και δεν ήθελε να ξαναμπει. Μπήκα λοιπον εγώ χωρίς να τον κοιτάω και έκλεισα την πορτα πίσω μου. Ε, έκατσε και κλαψούριζε 3 λεπτά έξω απο την πόρτα μέχρι να του ξανανοίξω και απο τότε μπαίνει ζηριτιχτός μπας και του κλείσω την πόρτα!!
ναι, της χρειάστηκε κ εμένα κάποιες φορές να της το κάνω αυτό (όχι πάνω από 4, σε διάφορες καταστάσεις) κ από τότε, όταν είναι ελεύθερη κ παίζει, κάθε λίγο κ λιγάκι κοιτάει να δει πού είμαι ή τη φωνάζω, τη χαϊδεύω κ της λέω 'εντάξει, πήγαινε' κ ξαναφεύγει :)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σωστά Λια!
Ξέχασα ότι στο εξωτερικό δεν ρίχνουν φόλες και στην Ελλάδα που ρίχνουν, η εκπαίδευση στην άρνηση τροφής γίνεται με ...πτώση του τυφλού πάνω στο σκύλο. :p
Υπάρχει και εκπαίδευση άρνησης τροφής χωρίς ηλεκτρικά κολάρα. Και πίστεψέ με πιάνει μια χαρά ;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Για διαφώτισε μας. Με ποιο τρόπο?

(Αν πρόκειται για μπαταρίες στα μπιφτέκια, τσιλι, καρυ, πάπρικα και λοιπά καυτερά μπαχαρικά σε κεφτέδες, μην μπεις στον κόπο.)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
@ Σκούμπι

Μπράβο. Ωραια του την ειπες. Ετσι!
Μονο που τωρα τον εδιωξες και εχασες την ευκαιρια να σου πει ένα σωρο πραγματα.
Εγω τετοια ευκαιρια δεν θα την εχανα με τιποτα.

Η Rottie που δεν είναι επαγγελματιας (συγνωμη που σε αναφερω παλι Κατερινα), καταλαβε τοτε από τρεις λεξεις ότι κατι δεν παει καλα. Ειχα πει «οι κρικοι ενωνονται».
Ο denis αναλογικα, ποσα μπορει να δει σε τρεις γραμμες? Ισως τα παντα.

Ας λεμε καπου καπου στα πεντε δεκα εικοσι πραγματικα εμπειρα μελη και μια καλη κουβεντα. Εξαλλου δεν τους δινουμε λεφτα. Από ενδιαφερον καθονται και σπανε τα δαχτυλα τους στο πληκτρολογιο.

Αν κανουν πως σβηνουν τα φωτα, ποιος θα μας δειξει τον δρομο? Ποιος θα απανταει στις ερωτησεις μας? Ο Millan? Ο Frawley? Ο Foufoutos?

Τα βιντεακια με τις διορθωσεις με prong είναι ετοιμα.
Στο πρωτο είναι «νορμάλ» ΓΠ και στο δευτερο σκληροι κυριαρχικοι ΓΠ.

Οι αμερικανικου τυπου εργασιακοι ΓΠ δεν είναι οι κλασσικοι που γνωριζουμε ολοι, δηλαδη οι καφε με σκουρη πλατη και χαμηλωμενοι πισω.

Σκουμπι, αν ο εκπαιδευτης σου δεν σου εδειξε τετοιες διορθωσεις, εγω υποπτευομαι ένα από τα παρακατω.
Ή δεν γνωριζει, όπως συμβαινει με τους δικους μου εδώ πανω.
Ή δεν ηθελε για να μην σε τρομαξει, λυπηθεις τον σκυλο και σηκωθεις να φυγεις.

Αν συμβαινει κατι από αυτά, τοτε τζαμπα του φορας το prong και τον ταλαιπωρεις και δεν θα αποδωσει στην σοβαρη περιπτωση που θα χρειαστει.
Παντως θετικος δεν είναι από τη στιγμη που χρησιμοποιει prong.

Εσυ αντεχεις να κανεις τετοιες διορθωσεις? Εγω παντως μεχρι ένα σημειο.
Προσεξε ποσο εφαρμοστο είναι το prong στα βιντεακια. Δεν γλιστραει προς τους ωμους. Δεν σερνει τον σκυλο. Τιναζει αποτομα το λουρι (pop).

Πριν καθησω να μαθω, ψιλοτίναζα και ψιλοτραβουσα το λουρι. Το αποτελεσμα διαρκουσε λιγα δευτερολεπτα ή το πολύ λεπτα και μετα η Ηρα συνεχιζε να κανει τα δικα της.
Λιγες σοβαρες διορθωσεις χρειαστηκαν και ξαφνικα όλα διορθωθηκαν. Τώρα διορθωνω λιγες φορες αλλά διορθωνω, δεν παιζω. Πριν διορθωνα συνεχεια αλλά στην ουσια επαιζα. Τώρα συνηθως αρκει λεκτικη διορθωση γιατι θυμαται την σωματικη διορθωση.

Οποιος θελει το πιστευει, αλλά όταν της πω «δίπλα» στο βουνο, ερχεται δίπλα στο αριστερο μου ποδι και περπαταμε ετσι μισο χιλιομετρο χωρις λουρι.
Αν ξεχαστει λιγο, της λεω παλι «δίπλα» και επανερχεται.

Της λεω «κατσε» και καθεται, «ξαπλα» και ξαπλωνει. Χωρις λουρι. Της λεω «μεινε» και μενει ξαπλα και μπορω να απομακρυνθω τουλαχιστον 30 μετρα. Μετα τα πραγματα δυσκολευουν, αγχωνεται μην φυγω και σηκωνεται και ερχεται κοντα μου.
Η αποσταση κερδιζεται σταδιακα.

Αν μας δει κανείς ποσο αγρια παιζουμε μερικες φορες, θα φοβηθει ότι θα με φαει και σιγουρα θα διαπιστωσει ότι δεν είναι φοβισμενη ουτε τρεμει την αστραπη που θα πεσει στο κεφαλι της.
Τα παιχνιδια μας αξιζει να προσπαθησω καποια στιγμη να τα τραβηξω σε βιντεο.

Γιααα να δουμε τωρα ποσοι κυνοφιλοι θα πεσουν να με φανε με τα βιντεο που ανεβασα.

@ George K
Ναι, θα προτιμουσα χιλιες φορες τον τροπο εκπαιδευσης που προτεινεις. Εξακολουθω όμως να μην γνωριζω τον τροπο.

[video=youtube;Z0O6KRdfVlI]http://www.youtube.com/watch?v=Z0O6KRdfVlI[/video]

[video=youtube;yS7QmuSpGO4]http://www.youtube.com/watch?v=yS7QmuSpGO4[/video]

Last edited by a moderator:

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
@ Σκούμπι

Μπράβο. Ωραια του την ειπες. Ετσι!
Μονο που τωρα τον εδιωξες και εχασες την ευκαιρια να σου πει ένα σωρο πραγματα.
Εγω τετοια ευκαιρια δεν θα την εχανα με τιποτα.

Η Rottie που δεν είναι επαγγελματιας (συγνωμη που σε αναφερω παλι Κατερινα), καταλαβε τοτε από τρεις λεξεις ότι κατι δεν παει καλα. Ειχα πει «οι κρικοι ενωνονται».
Ο denis αναλογικα, ποσα μπορει να δει σε τρεις γραμμες? Ισως τα παντα.

Ας λεμε καπου καπου στα πεντε δεκα εικοσι πραγματικα εμπειρα μελη και μια καλη κουβεντα. Εξαλλου δεν τους δινουμε λεφτα. Από ενδιαφερον καθονται και σπανε τα δαχτυλα τους στο πληκτρολογιο.

Αν κανουν πως σβηνουν τα φωτα, ποιος θα μας δειξει τον δρομο? Ποιος θα απανταει στις ερωτησεις μας? Ο Millan? Ο Frawley? Ο Foufoutos?

Αν ο Ντένις θέλει να πει την γνώμη του πάνω στα βιντεο και θέλει να συνεχίσετε τον διάλογο δεν θα πτοηθεί επειδή "του την είπα" να εισαι σίγουρος.. Και να σαι σίγουρος ότι όποτε δέχομαι βοήθεια από έμπειρα ή μη μέλη πάντα θα πω ευχαριστώ..

Ο Ντένις και ο κάθε ντένις δεν μπορεί να δει μέσα από τρεις γραμμές τα πάντα. Δεν γνωρίζει ούτε εμένα ούτε τον σκύλο μου. Και δεν θα μας ξέρει όσα πράγματα και να γράψω για μένα και τον Σκούμπι.. Πως μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο από τον εκπαιδευτή μου την στιγμή που δεν μας ξέρει??

'Εχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ μέσα πως το φόρουμ δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν επαγγελματία. Αν δεν πας σε έναν σωστό επαγγελματία δεν θα το καταλάβεις..

Για το επόμενο κομμάτι που είπες σχετικά με το αν μου έχει δείξει διορθώσεις(sorry δεν ξέρω να κάνω πολλαπλό quote:rolleyes:):
Ακόμη δουλεύουμε στον χώρο του εκπαιδευτηρίου όπου δεν υπάρχουν ερεθίσματα. Οι διορθώσεις που γίνονται είναι πολύ ήπιες σε σχέση με αυτές στο βίντεο. Οταν βρεθούμε έξω προφανώς θα γίνουν σκληρότερες διορθώσεις.
Επίσης μου έχει πει πράγματα που με έχουν τρομοκρατήσει πολύ περισσότερο από τις διορθώσεις.
Τέλος τον εκπαιδευτή μου δεν τον διάλεξα έτσι.. Είχαμε κάνει πολλές επισκέψεις και είχαν προηγηθεί πολλές ώρες κουβέντας πριν αποφασίσω να πάμε εκεί. Δεν τον διάλεξα επειδή έπρεπε να πάμε απλά σε κάποιον εκπαιδευτή.

Ελπίζω το θέμα να μην μετατραπεί σε προσωπική κοντρίτσα και οι επόμενες δημοσιεύσεις ας είναι τουλάχιστον πάνω στα βίντεο. ;)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σου διαφευγει όμως Σκουμπι ότι ο κάθε denis δεν κρινει μονο από τις τρεις γραμμες αλλά ξερει ηδη πολλα για μας από άλλες δημπσιευσεις μας και με την αναλογη εμπειρια σχηματιζει μια γενικη εικονα.
Η τρεις γραμμες είναι απλα ένα επιπλεον στοιχειο και μια αφορμη.

Μια και το ανεφερες, για μενα σε μια συζητηση τιποτα δεν είναι προσωπικο.
Επισης εμαθα να μην εμπιστευομαι απολυτα κανεναν οσο σωστος, καλοπροαίρετος και εμπειρος κι αν φαινεται και παντα να κραταω καποια επιφυλαξη.

Σου συνιστω να μην βλεπεις τον εκπαιδευτη σου σαν αλάθητο Πάπα και να εχεις κριτικη σκεψη. Στην τελικη ο σκυλος είναι δικος σου και όχι δικος του.
Επισης ποτέ δεν θα συμφωνησω ότι ο εκπαιδευτης είναι μονοδρομος.

Ωστοσο, θα ηθελα να πεταξω στο τραπεζι της συζητησης και αυτό το link για να αλλαξει τελειως το σκηνικο:

http://members.optusnet.com.au/~damevski/ipo.html

Παραθετω ένα μικρο αποσπασμα αλλά εχει ενδιαφερον να διαβαστει ολοκληρο το κειμενο.
Λεει λοιπον καπου:

It is better to leave for later formal obedience training with a young dog. The character of the puppy is not sufficiently strong to withstand the corrections involved in obedience training. Acceptable manners at home and in the car and “play“ training, like learning to sit for a food reward, with NO corrections involved, is advisable. Real obedience work should begin only after the dog is mature enough.

Οι περισσοτεροι εκπαιδευτες ομως, ξενοι και δικοι μας, ξεκινουνε την εκπαιδευση με εργαλεια και διορθώσεις στους 6 μηνες.
Το πιστευω οτι το παραπανω αγγλικο κειμενο εχει δικιο. Να ρωτησω όμως.

Εμεις που ζουμε με μεγαλα σκυλια (λιγο κυριαρχικα, λιγο αγρια, λιγο από όλα) στο ιδιο σπιτι, που πρεπει να εχουμε κανονες, που πρεπει να τα βγαζουμε βολτα με τις ωρες κλπ κλπ., μπορουμε να ανταπεξελθουμε και να συμβιωνουμε με τον σκυλο χωρις διορθωσεις και χωρις να μας κανει τον βίο αβίωτο μεχρι να ενηλικιωθεί?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
με εκνευρισε απιστευτα ο τυπος, ειδικα στο τελος του δευτερου βιντεο.
..ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ εαν ειναι διασημος και θεωρειται καλος εκπαιδευτης.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Άρη κάθε μέλος έχει στο μυαλό του μια ημιτελή εικόνα για τα άλλα μέλη και τα σκυλιά τους. Πολύ δύσκολο να υπάρξει μια ολοκληρωμένη σωστή εικόνα μόνο μέσα από περιγραφές, όσο λεπτομερείς και αν είναι αυτές.
Το αλάθητο του Πάπα δεν το δίνω σε κανέναν. Σύμφωνα με την κριτική μου σκέψη λοιπόν κρίνω ποιον θα εμπιστευτώ περισσότερο και ποιον λιγότερο.

Επί της ουσίας τώρα. Πιστεύω πως ένας έμπειρος ιδιοκτήτης που θα πάρει στα χέρια του ένα κουτάβι θα χρειαστεί να κάνει πολύ λιγότερες διορθώσεις από μένα που είμαι αρχάρια. Αυτό μπορεί να γίνει επειδή ένας έμπειρος μπορεί να κατευθύνει έτσι το σκυλί ώστε να μην του δώσει περιθώρια να κάνει πολλά λάθη. Το no corections δεν νομίζω ότι είναι εφικτό.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
'Εχει ειπωθεί πολλές φορές εδώ μέσα πως το φόρουμ δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν επαγγελματία. Αν δεν πας σε έναν σωστό επαγγελματία δεν θα το καταλάβεις..
Πολύ σωστό.

Ούτε εμένα μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει ο παππούς Galazio ;)

Να προσθέσω επίσης ότι δεν έχω διαβάσει ποτέ ολοκληρωμένο και με συγκέντρωση ένα βιβλίο για εκπαίδευση, εκτός από 2-3 σε ηλικία κάτω των 12 ετών. Το ίδιο και με dvd και κασσέτες ή διάφορα άρθρα θετικών και αρνητικών εκπαιδευτών, και έχω πληρώσει άλλον να εκπαιδεύσει σκύλο μου μία φορά στην ζωή μου.

Ούτε εγώ θα με εμπιστευόμουνα εύκολα :p :p :p

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν έχω καταλάβει τι προσπαθεί να κάνει ο εν λόγω παππους στο βίντεο. Να εκπαιδεύσει το σκύλο ή να του «σπάσει τον τσαμπουκά»? Διότι εάν ισχύει το δεύτερο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται ξοδευτεί κάποιος αγοράζοντας prong.
Θα μπορούσε να ψωνίσει ωραιότατες Wehrmacht που εκτός από "εκπαιδευτικό εργαλείο", μπορούν να συνδυαστούν άψογα και με τζιν παντελονάκι ολοκληρώνοντας ένα cute casual outfit. 2 σε 1. :rolleyes:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο παππούς εχει δηλωσει ότι στο παρελθον εφαρμοζε βια και μετα αναθεωρησε. Δεν του αρεσουν ουτε οι θετικοι. Τωρα το παιζει σε δυο ταμπλό και καπου στη μεση.

Ο λογος που εβαλα τα βιντεο ηταν άλλος:
Σούζυ τσούζει σκούζει, ακομα και με μετριες διορθωσεις.

Τελικα denis, πέρα από τη μεθοδο εκπαιδευσης που εφαρμοζει, ετσι δεν γινονται οι σωστες διορθωσεις με prong?

Κατερινα, μπορεις να μεταφρασεις με απλά ελληνικα τα περι Wehrmacht :confused::D

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
κλεβω την σειρα της Κατερινας...:D

Wehrmacht ειναι οι μποτες σε Γερμανικο στυλ...πιο πολυ για αγροτη με μισο μετρο λασπη η για ναζι-φασιστακι μου κανουν παρα για trendy outlook:rolleyes:...

βεβαια θεμα γουστου οποτε παω πασο!

οχι ρε γαμτο με προλαβε...πφφφφ:cuniaoo:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
αααααα….ευχαριστω, παλι μορφωθηκα.:D
Εχω τετοιες για το κτημα. Σαν φασιστοαγρότης δειχνω λετε ?:confused::eek::paja1:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul