κολαρο αντι-γαβ

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Αν υπηρχε καποιος να με εκπαιδευσει και να κρινει ότι ο σκυλος μου μπορει να εκπαιδευτει χωρις αυτά και χωρις να μας παρει ένα αιώνα, πολύ ευχαριστως θα γυρναγα μονο με κλικερ και μεζεδακια.
Σωστή παρατήρηση. Τόσο για τον απλό ιδιοκτήτη, όσο και γι αυτόν που ασχολείται με κυναθλήματα, υπάρχει πρόβλημα. Για να βρείς αξιόπιστο εκπαιδευτή πρέπει να ψάξεις πολύ. Η διαστρεβλωση και η κακή αντιγραφή μεθόδων εκπαίδευσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Γι αυτό και στο 1ο ποστ αναφέρομαι στη ζημιά που έχουν κάνει εκπαιδευτές του γλυκού νερού. Και συμφωνώ απόλυτα με τη Rottie πως ο σκοπός δεν είναι να μετατρέψεις το σκύλο σε μεζεδοσυλλέκτη.

Απ' όσα σκυλιά είχα στο παρελθόν και απο αυτά που έχω αυτή τη στιγμή, το πρώτο που μπορώ να πω είναι ότι είχαν/έχουν διαφορετικές προσωπικότητες, ακόμα και αν ανήκουν στην ίδια φυλή.

Αυτό που ήταν αποτελεσματικό για το ένα, δεν ήταν λειτουργικό ή αποτελεσματικό για το άλλο. Πολλές φορές μάλιστα λειτουργούσε αντίθετα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αν το σκυλί δεν λειτουργεί με μεζέδες (αγνοεί), πνίχτη (αγνοεί ή στρεσάρεται χειρότερα), με ήχο ή παιχνίδι ή εντολές για να τραβήξεις το ενδιαφέρον του ... 2 εκπαιδευτές -στη Γερμανία ε;- μέχρι τώρα δεν με έχουν βοηθήσει με τις παραπάνω μεθόδους στο να μην κάνει σαν μουρλή όταν βλέπει σκυλιά στον δρόμο, ενώ περπατάει μια χαρά κοντά μου κ δεν τραβάει το λουρί...

Πια, ειλικρινά, δεν έχω τρόπο να την διορθώσω στη βόλτα ή να της τραβήξω το ενδιαφέρον όταν κάνει focus σε διερχόμενα σκυλιά. Έχω κάνει ό,τι μου'χουν πει οι Γερμανίδες εκπαιδεύτριες ως τώρα.

Πώς διορθώνεις, λοιπόν, έναν σκύλο που ο πνίχτης τον τσιτώνει χειρότερα κ τίποτα άλλο δεν δείχνει να βελτιώνει την τωρινή κατάσταση; (είναι ερώτηση πραγματική αυτή, άσχετα με το e-collar, αλλά μπορεί κ να'ναι κ σχετική τελικά, δεν ξέρω...)

Αυτό που κάνω κάθε μα κάθε φορά, είναι να βάζω τη Λώρα με εντολή 'ξάπλα', μέχρι να περάσει το διερχόμενο 4ποδο (ξαπλώνει, αλλά γκρινιάζει κ χρειάζεται να της κρατάω το λουρί με το πόδι μου στο έδαφος, για παν ενδεχόμενο). Κ όχι, δεν είναι επιθετική η Λώρα, αλλά όλη αυτή η σκυλο-κουλτούρα στη Γερμανία (τα σκυλιά δεν παίζουν μεταξύ τους, παρά αγνοεί το ένα το άλλο) την έχουν κάνει αντικοινωνική, δεν ήταν έτσι στην Ελλάδα τα πράγματα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ειμαι ο λιγοτερος ειδικος να απαντησω, ουτε θελω να σε επηρεασω αλλά πολλά κοινα στοιχεια βλέπω με την Ηρα μου. Η μονη διαφορά είναι ότι τα μεζεδακια τα θελει αλλά μεχρι ένα σημειο.

Το προβλημα της μανίας εναντιον των δεσποζομενων σκυλιων λυθηκε μια και καλη με το prong, το ιδιο και το τραβηγμα στη βολτα.
Τωρα αρκει το martingale, εκτος λιγων εξαιρεσεων.

Οι Γερμανοι δεν προτειναν prong? Μου κανει εντυπωση εκτος αν απαγορευεται εκει.

Πώς αιτιολογουν οι Γερμανοι αυτή την σκυλοκουλτούρα που αναφερεις Νατάσα?
όλη αυτή η σκυλο-κουλτούρα στη Γερμανία (τα σκυλιά δεν παίζουν μεταξύ τους, παρά αγνοεί το ένα το άλλο)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατι ακομα.
Εχω καποια καλη εξοικείωση με το prong αλλά ελαχιστη με τον πνιχτη.
Απ’ ο,τι εχω καταλαβει όμως, αν δεν γινει διορθωση με τον πνιχτη πριν αρχισει το τραβηγμα και αφησεις την συμπεριφορα (στην προκειμενη περιπτωση το τραβηγμα να κορυφωθει), ο πνιχτης πνιγει, κατι που πολλά σκυλια μπορουν να ανεχτουν.
Αν η διορθωση γινει στην ωρα της, προκαλει στιγμιαίο σφιξιμο και ενοχληση και τοτε δουλευει σωστα. Η σωστη του χρηση ειναι δυσκολο να μαθευτει και θελει συνεχη επαγρυπνηση.

Το prong εχει κι αυτό την τεχνικη του για να αποδωσει στο μεγιστο με ασφαλεια, αλλά ακομα και όταν το τραβηγμα δεν το προλαβεις και εξελιχτει, παλι θα λειτουργησει σε καποιον καλο βαθμο. Εξαλλου ειναι εργαλειο self correcting, γι αυτό και είναι το πιο ευκολο για να μαθευτεί από απειρο χειριστη.
Επισης πολλοί υποστηριζουν ότι είναι το λιγοτερο επικινδυνο εργαλειο.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Απ΄ότι βλέπω είναι μια απλή αλυσίδα που όταν τραβηχτεί πνίγει σωστά??

Εμείς αυτή τη στιγμή δουλεύουμε με pinch (ή prong), αυτό με τα καρφιά δηλαδή και σε συνδυασμό με το κάτσε έχω δει μεγάλη βελτίωση στο θέμα που είχαμε με τα άλλα σκυλιά(τραβούσε πολύ για να πάει να μυριστεί μαζί τους..)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Απ ο,τι εχω καταλαβει, πνιγει όταν δεν δουλευεται σωστα.

Το prong από την άλλη, αν δεν δουλευτει σωστα, μπορει να προκαλεσει επιπλεον επιθετικοτητα εις βαρος του απέναντι σκυλου ή του ίδιου του χειριστη.
Παντα είναι καλο και δικαιο ο σκυλος να προειδοποιειται λεκτικα και αν δεν συμμορφωθεί τοτε να ακολουθεί η διορθωση.
Ετσι θα ξερει επισης ότι το τσιμπημα του prong προηλθε από τον χειριστη σαν διορθωση και όχι από τον άλλο σκυλο.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Κατι ακομα.
Εχω καποια καλη εξοικείωση με το prong αλλά ελαχιστη με τον πνιχτη.
Απ’ ο,τι εχω καταλαβει όμως, αν δεν γινει διορθωση με τον πνιχτη πριν αρχισει το τραβηγμα και αφησεις την συμπεριφορα (στην προκειμενη περιπτωση το τραβηγμα να κορυφωθει), ο πνιχτης πνιγει, κατι που πολλά σκυλια μπορουν να ανεχτουν.
Αν η διορθωση γινει στην ωρα της, προκαλει στιγμιαίο σφιξιμο και ενοχληση και τοτε δουλευει σωστα. Η σωστη του χρηση ειναι δυσκολο να μαθευτει και θελει συνεχη επαγρυπνηση.

Το prong εχει κι αυτό την τεχνικη του για να αποδωσει στο μεγιστο με ασφαλεια, αλλά ακομα και όταν το τραβηγμα δεν το προλαβεις και εξελιχτει, παλι θα λειτουργησει σε καποιον καλο βαθμο. Εξαλλου ειναι εργαλειο self correcting, γι αυτό και είναι το πιο ευκολο για να μαθευτεί από απειρο χειριστη.
Επισης πολλοί υποστηριζουν ότι είναι το λιγοτερο επικινδυνο εργαλειο.
Δεν περιμένεις τη βόλτα για να διορθώσεις με τον πνίχτη. Λάθος χρόνος χρήσης, κατ' εμέ.

Αν ακολουθείς αυτή τη μέθοδο εκπαίδευσης, ο σκύλος πρέπει να έχει μάθει στα πρώτα στάδια εκπαίδευσης, όταν δεν υπάρχουν εξωτερικά ερεθίσματα, πως όταν φορά τον πνίχτη είναι ωρα εργασίας - εκπαίδευσης. Σε αυτό το στάδιο, χρειάζονται μόνο ήπιες διορθώσεις. Όταν πια φτάσει σε καλό επίπεδο, τότε βγαίνεις σε εξωτερικούς χώρους. Πρώτα με ήπια ερεθίσματα, στη πορεία με πιο ισχυρά. Μέχρι να μάθει να τα αγνοεί. Όταν η εκπαίδευση έχει φτάσει στο σημείο που ο σκύλος μένει στη θέση του, ότι και αν περάσει μπροστά του (αυτοκίνητο, άλλος σκύλος κ.λ.π.) τότε τον χρησιμοποιείς στη βόλτα. Τον πνίχτη δεν πρέπει να τον φορά συνέχεια ο σκύλος.

Αν δε γίνει με αυτό το τρόπο, αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε είτε με σκύλο που δέχεται πολύ δυνατές διορθώσεις, τις πιο πολλές φορές άσκοπες, είτε με σκύλο που θα μάθει να τις αγνοεί γιατί έχει πολύ ψηλό pain tolerance.

Άλλωστε όταν πια έχουμε δουλέψει το σκύλο μας αρκετά, δε κρατάμε καν το λουρί. Μας ακολουθεί στις εντολές χωρίς να πιάσουμε καθόλου τον πνίχτη.

Η χρήση του πνίχτη πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με επιβράβευση. Σωστό # λάθος.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
πώς εξηγούν αυτή την 'κουλτούρα' οι Γερμανοί;
Δεν την εξηγούν

Απλά τα σκυλιά τους τα εκπαιδεύουν να ακολουθούν ποδήλατο ή να κάνουν καθημερινές μακρινές βόλτες, αγνοώντας την ύπαρξη των άλλων σκυλιών.

Αυτό το καταφέρνουν με συνεχή συμμετοχή σε ομαδικά γκρουπ (πχ 15 ιδιοκτήτες με τους σκύλους τους, βολτάρουν όλοι παρέα στην πόλη).

Η λώρα πχ στα γκρουπ είναι άψογη κ όταν πάμε αλλού βόλτα μόνες μας ή με φίλη κ τον σκύλο της, όταν βλέπει άλλο 4ποδο κάνει σηκώνεται στα δύο κ κάνει τα δικά της. Μόλις απομακρυνθεί ο σκύλος, συνεχίζουμε κανονικά (στο σκυλί της γνωστής μου εδώ κ σε άλλα 2,3 δεσποζόμενα της γειτονιάς δεν δίνει σημασία, έχουν μυριστεί κ παίξει αρκετές φορές).

Στη λώρα χρησιμοποιώ martingale, περίπου όπως της φωτο.
Τη διορθώνω πάντα πριν τραβήξει, πάντα προσπαθώ να την προλαβαίνω. Ακόμη κ αν δεν υπάρχει σκύλος κοντά κ έχει αφαιρεθεί κ τη διορθώσω, τσιτώνει κ αρχίζει κ ψάχνει γύρω-γύρω για σκύλο.

Κ αυτό γιατί έχει συνδέσει την ενόχληση που νιώθει με το martingale με τα σκυλιά (γιατί μόνο τότε χρειάζεται διόρθωση στη βόλτα, όταν βλέπουμε σκυλιά...)

Οπότε, πια, επειδή βλέπω ότι με το martingale δεν βλέπω αποτέλεσμα στο θέμα 'διόρθωση' (ούτε οι 2 εκπαιδεύτριες βλέπουν... λες κ η λώρα είναι σκυλί από άλλο πλανήτη... κ έδωσα κ 550€ στη μία. Η δεύτερη δεν έβλεπε καν τί συμβουλή να μου δώσει - αφού ό,τι έλεγε δεν 'δουλεύει σαν ερέθισμα' στο συγκεκριμένο σκύλο... :-| ), τώρα πια τη βάζω κ κάθεται ξάπλα κ την κρατάω εκεί, μέχρι να απομακρυνθεί ο άλλος σκύλος. Μερικές φορές προσπαθεί να σηκωθεί κ τότε την πιέζω να μείνει εκεί, πατώντας το λουρί με το πόδι μου στο έδαφος, ενώ αυτή κάθεται κάτω.

Αλλά αυτό δεν είναι, σίγουρα, μόνιμη λύση

Attachments

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω για την αναλυση Γιωργο. Όπως ειπα γνωριζω ελαχιστα για τον πνιχτη και αυτά καθαρα θεωρητικα.

Βαση όμως της αναλυσης σου, δεν μπορω να μην σχολιασω τους τρεις εκπαιδευτες που συναντησα εδώ στην επαρχια.

Οι δυο κοτσάρουνε από την πρωτη στιγμη πνιχτη στον σκυλο και ο άλλος prong και μαλιστα περνωντας τον από το κεφαλι. Ένα μεγεθος για όλα τα σκυλια. Και αμεσως διορθωσεις.

Ελα εσυ μετα φιλε μου να πεις για θετικες μεθοδους, καθολου διορθωση και κλικερ.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν περιμένεις τη βόλτα για να διορθώσεις με τον πνίχτη. Λάθος χρόνος χρήσης, κατ' εμέ.

Αν ακολουθείς αυτή τη μέθοδο εκπαίδευσης, ο σκύλος πρέπει να έχει μάθει στα πρώτα στάδια εκπαίδευσης, όταν δεν υπάρχουν εξωτερικά ερεθίσματα, πως όταν φορά τον πνίχτη είναι ώρα εργασίας - εκπαίδευσης. Σε αυτό το στάδιο, χρειάζονται μόνο ήπιες διορθώσεις. Όταν πια φτάσει σε καλό επίπεδο, τότε βγαίνεις σε εξωτερικούς χώρους. Πρώτα με ήπια ερεθίσματα, στη πορεία με πιο ισχυρά. Μέχρι να μάθει να τα αγνοεί. Όταν η εκπαίδευση έχει φτάσει στο σημείο που ο σκύλος μένει στη θέση του, ότι και αν περάσει μπροστά του (αυτοκίνητο, άλλος σκύλος κ.λ.π.) τότε τον χρησιμοποιείς στη βόλτα. Τον πνίχτη δεν πρέπει να τον φορά συνέχεια ο σκύλος.

Αν δε γίνει με αυτό το τρόπο, αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε είτε με σκύλο που δέχεται πολύ δυνατές διορθώσεις, τις πιο πολλές φορές άσκοπες, είτε με σκύλο που θα μάθει να τις αγνοεί γιατί έχει πολύ ψηλό pain tolerance.

Άλλωστε όταν πια έχουμε δουλέψει το σκύλο μας αρκετά, δε κρατάμε καν το λουρί. Μας ακολουθεί στις εντολές χωρίς να πιάσουμε καθόλου τον πνίχτη.

Η χρήση του πνίχτη πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με επιβράβευση. Σωστό # λάθος.
πολύ σωστά τα όσα λες.
Δεν διαφωνώ σε κάτι.
η Γερμανίδα εκπαιδεύτρια μου είπε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Κ αυτά ακριβώς κάναμε. Κατ'αρχήν ξεκινήσαμε μέσα από το σπίτι, μετά στον κήπο, μετά μπροστά στο δρόμο του σπιτιού μου, μετά στη γειτονιά, σε ομαδικά μαθήματα κ μετά κανονικές, μακρινές βόλτες.
Αυτή ήταν η σειρά. Όταν κάναμε κ τα 15 μαθήματα μαζί (μάθημα 1 φορά την εβδομάδα κ όλη την υπόλοιπη ακολουθούσα κατά βήμα τις συμβουλές της) η λώρα στο ομαδικό μάθημα ήταν τέλεια κ όταν βγαίναμε στα 'γνώριμα μέρη' μόνες μας έκανε τα δικά της με το που έβλεπε σκυλί, αλλά μόνο σε αυτό τον τομέα.
Τώρα συνδύασε τα σκυλιά με τη διόρθωση; Κάνω κάτι εγώ λάθος; Δεν ξέρω...
Πάντως η ίδια η εκπαιδεύτρια που πήγαμε μαζί βόλτα κ την είδε (αφού τελειώσαμε τα μαθήματα κ πληρώθηκε) μου είπε πώς έτσι έχει μάθει από την Ελλάδα που την πήγαινα συνέχεια στα σκυλοπάρκα να παίξει με τα άλλα σκυλιά, οπότε στο μυαλό της έχει συνδυάσει -λέει- ότι όταν δει σκύλο ΠΡΕΠΕΙ να πάει να τον τσεκάρει.

Κ η συμβουλή της: να αλλάξω κατεύθυνση όταν βλέπουμε σκύλο.

Η άλλη μου είπε για το e-collar.

...............

διαβάστε κ το ποστ μου #50.
Αλλάξαμε σελίδα στο ποστ κ δεν ξέρω αν το είδατε.

Last edited:

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Και εμείς ξεκινήσαμε στο εκπαιδευτήριο με το κανονικό κολάρο, μετά από 2-3 μαθήματα βάλαμε prong και μετά από 2-3 μαθήματα πάλι μου το έδωσε για να κάνω με αυτό τις ασκήσεις υπακοής στο σπίτι.. Έχουμε πάει 3 μικρές βόλτες με το prong και χωρίς πολλά πολλά ερεθίσματα.. Τεράστια προβλήματα με τράβηγμα δεν είχαμε αλλά μόλις αποφάσιζε να πάει κάπου έβαζε μπρος και έκανα σκι εγώ..
Το θετικό που βλέπω είναι πως όταν τραβάει με το κανονικό κολάρο μπορεί μετά να βήξει, πνίγεται με 2 λόγια. Με το προνγκ φτάνει μια ήπια διόρθωση για να μην τραβήξει και δεν καταπονείται..

@Νατάσσα..
Την αλλαγή κατεύθυνσης την έχεις δοκιμάσει?? Την είχα δει ως μέθοδο σε ένα επεισόδιο με την εκπαιδεύτρια victoria κάτι(it' s me or the dog λεγόταν νομίζω η εκπομπή)..

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
@Νατάσσα..
Την αλλαγή κατεύθυνσης την έχεις δοκιμάσει?? Την είχα δει ως μέθοδο σε ένα επεισόδιο με την εκπαιδεύτρια victoria κάτι(it' s me or the dog λεγόταν νομίζω η εκπομπή)..
Ναι αμέ, αλλά αυτό πχ μπορεί να είναι λύση στην Αθήνα που δνε βλέπεις παντού σκυλιά. Εδώ στη γειτονιά μόνο κάθε σπίτι έχει 1 με 2 σκύλους.
Κάθε φορά που βγαίνω συναντώ πάνω από 15-20 σκυλιά.
Αν αλλάζω κατεύθυνση κάθε φορά... δεν ξέρω αν θα έιναι λύση κ θέλω μια κ καλή να διορθωθεί αυτό το θέμα.
Γιατί τη Λώρα την παίρνω παντού (καφέ, ποτό, μαγαζιά, τράπεζα, με το ποδήλατο, ποτάμι) κ είναι κρίμα να χαλάει η βόλτα γι'αυτό τον λόγο.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Άρα Νατάσσα έχεις δοκιμάσει μεζέδες, πνίχτη, ήχο, παιχνίδι, εντολές χωρίς αποτέλεσμα και η αλλαγή κατεύθυνσης δεν είναι εφικτή για πρακτικούς λόγους..

Καμιά ιδέα βρε εκπαιδευτές του φόρουμ??:D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
σωστά scooby doo (αναλυτικά τα έγραψα στα προηγούμενα ποστ μου)

Η μία Γερμανίδα εκπαιδεύτρια μού πρότεινε το e-collar (αλλά λέει ότι αυτή δεν το χρησιμοποιεί σαν μέθοδο, οπότε με λίγα λόγια μου είπε: βρες κάποιον που να το γνωρίζει) κ η άλλη μου είπε όταν βλέπω σκύλους να αλλάζω πορεία, γιατί έτσι έχει μάθει από Ελλάδα που έπαιζε στα σκυλοπάρκα.

:maria:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Αν και εκτος Αττικης το φορουμ,μας κραταει παντα σε εγρηγορση!:p

μια υποσημειωση για τον "πνιχτη" (αληθεια ποσο ασχημο ακουγεται?)

την αλυσιδα οπως γνωριζετε ολοι την μετατρεπουμε εμεις σε πνιχτη,δενοντας την απο το ενα κρικακι.κατα τα αλλα ειναι η κλασσικη αθωα-ομορφη (κατ'εμε) ασημενια ή χρηση αλυσιδα που φορουν το 90% των μεγαλοσωμων φυλων.

τον πνιχτη πρπει να ξερουμε ΠΟΤΕ και ΠΩΣ να τον χειριζομαστε,αλλιως να μην τον χειριζομαστε καθολου.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Άρα Νατάσσα έχεις δοκιμάσει μεζέδες, πνίχτη, ήχο, παιχνίδι, εντολές χωρίς αποτέλεσμα και η αλλαγή κατεύθυνσης δεν είναι εφικτή για πρακτικούς λόγους..

Καμιά ιδέα βρε εκπαιδευτές του φόρουμ??:D
Ναι, αμέ. Δε χρησιμοποιεί τον πνίχτη σωστά, εκνευρίζεται με την αντίδραση του σκύλου και η Λώρα δε τη σέβεται. Ό,τι και να πούμε μέσω πληκτρολογίου (άντε και skype) κάποια πράγματα δε λύνονται εξ αποστάσεως. Το να αλλάζεις κατεύθυνση σίγουρα δεν είναι λύση στο πρόβλημα.
Σίγουρα εν μέρει έχει δημιουργηθεί πρόβλημα γιατί η Λώρα είχε μάθει στην Ελλάδα να έχει επαφή και να παίζει με τα άλλα σκυλιά και η συμπεριφορά της απέναντί τους έχει πλέον αλλάξει απ' ότι είδα τη μια μέρα που την είδα εδώ.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Ναι, αμέ. Δε χρησιμοποιεί τον πνίχτη σωστά, εκνευρίζεται με την αντίδραση του σκύλου και η Λώρα δε τη σέβεται. Ό,τι και να πούμε μέσω πληκτρολογίου (άντε και skype) κάποια πράγματα δε λύνονται εξ αποστάσεως. Το να αλλάζεις κατεύθυνση σίγουρα δεν είναι λύση στο πρόβλημα.
Σίγουρα εν μέρει έχει δημιουργηθεί πρόβλημα γιατί η Λώρα είχε μάθει στην Ελλάδα να έχει επαφή και να παίζει με τα άλλα σκυλιά και η συμπεριφορά της απέναντί τους έχει πλέον αλλάξει απ' ότι είδα τη μια μέρα που την είδα εδώ.
Tον πνίχτη τον χρησιμοποιώ όπως μου έμαθε κ έδειξε εδώ η Γερμανίδα (κ οι 2 δηλ.), οπότε αν είναι λάθος ο χειρισμός... τότε ναι, φταίω εγώ.
Με την αντίδραση του σκύλου κατά 80% είμαι ήρεμη κ ψύχραιμη, όμως τις άλλες μπορεί να εκνευριστώ, ναι, έχεις δίκιο (με ξέρεις :p ) με αποτέλεσμα, μάλλον, να αγνοεί τις εντολές μου.

Θα χρειαστεί να κάνω υπομονή μέχρι να κατέβω Ελλάδα Εφάκι, το ξέρω, απλά έλεγα μέχρι τότε μήπως κάτι μπορώ να κάνω για να μην χαλάει η βόλτα μόνο από αυτό το πράγμα (γιατί σε όλα τα άλλα είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη βελτίωσή της -στη βόλτα εννοώ).

Φεύγω να πάω να συναντήσω μια άλλη κυρία από την κρατική σχολή σκύλων εδώ στο ingolstadt (www.in-hundeschule.de) να δω τί συμβουλές έχει να μου δώσει πάνω στο θέμα...
:):):):)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97