προχωραμε αργα
ο Παρης ακουει το ελα στις 7 απο τις 10 φορες που τον καλω οταν δεν ερθει με την μια τον τραβαω
7/10 είναι λίγο κατα τη γνώμη μου.... κανονικά δεν πρεπει να τον φωνάζεις αν δεν είσαι σίγουρος οτι θα έρθει, δηλαδή είσαι αρκετά κοντά, η προσοχή του είναι πάνω σου, δεν έχει distractions, και γενικά τον "κοβεις" οτι θα έρθει.... αντε να κάνεις κανα λάθος υπολογισμό μια φορά.... αλλά 3 φορές στις 10 είναι πολύ. Συνηθίζει ο σκύλος οτι και καλά 3 στις 10 μπορω και να μην έρχομαι...
ο Παρης σημερα ξεκινησε κατι καινουριο
οταν του ελεγα ελα ερχοταν προς εμενα και με προσπερναγε δηλαδη απλα περνουσε απο διπλα μου
τι σημαινει αυτο ;
Δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλα συνηθισε τον να κάθεται μπροστά σου ή να κολλάει πάνω σου για να πάρει τη λιχουδιά.
γενικοτερα με δοκιμαζει αυτος ο σκυλος
το μονο προβλημα ειναι οτι δεν προλαβαινω να μαζεψω το λουρι τοσο γρηγορα και αναγκαστικα προλαβαινει να με προσπερασει
για αυτο τον διωρθωνα για να ξαναερθει 2 φορες ηρθε μια δεν ηρθε
αρα και για αυτο τοσο μενος στο παιχνιδι μετα ; παλι με δοκιμαζε ;
Εγω είπαμε εκπαιδεύτρια δεν είναι, αλλά μου φαίνεται λάθος αυτό..... καταρχήν δεν θα διόρθωνα αν συνέχιζε αλλού. Απλά δε θα επιβραβευα..... το θέμα είναι να κάνει συνειδητή επιλογή να έρθει και να σταματήσει μπροστά σου. Οχι να υποχρεωθεί απο το λουρί. Την απόφαση επιβραβεύεις. Οχι την κίνηση.
Επίσης το Ελα είναι θέμα υπακοής αλλα και εμπιστοσύνης. Προσεξε γιατι μπορεί να αντιλαμβάνεται πιθανό στιγμιαίο θυμό, αγανάκτηση, νεύρα κτλ και να μην έρχεται γι'αυτό.
Επίσης, αν το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι η διόρθωση και στο καπάκι τον ξαναφωνάξεις, ε, χλωμό το βλέπω να ξανάρθει εύκολα.
Τελος, εκτος απο λιχουδιά επιβραβεύεις και λεκτικά, με χάδια παιχνίδια κλπ? Εγώ νομίζω οτι βοηθάνε πολυ τα τελευταία για να χτιστεί εμπιστοσύνη.... ειδικά με το Ελα.
δεν με εχει νικησει ποτε ομως μεχρι να τα παρατησει αυτος παιζω , συνηθως τοτε τα εχει φτυσει
Συμφωνώ με την Ταρα..... μην περιμένεις να τα φτυσει αυτός. Κοψτο οταν αυτός ακομα θέλει. Αλλιώς πάλι αυτος κάνει κουμάντο.
Επίσης κοψτο αν βλέπεις εκνευρισμό απο μέρους του.