καλως σας βρηκαμε!!! (αγορα απο ΠΕΤΣΟΠ)

Status
Κλειδωμένο θέμα

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
εκει ειναι που εισαι λαθος frida..αυτο που λες εχει γινει πολλες φορες.. ωραιο το σκυλι σου αλλα ξερεις puppy mills εκτροφεια αρρωστιες..και ξαφνικα ο καινουργιος χρηστης παιρνει αμυντικη σταση επιμενοντας στην αγορα του που δεν αργει να γινει επιθετικη σταση κατηγορωντας αυτους που του προτεινουν να ανοιξουν το μυαλο τους..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Σε κάποιον λοιπόν που ρωτάει αν έκανε καλή αγορά, του λέμε να του ζήσει το σκυλάκι του αλλά η αγορά αυτή δεν ήταν σωστή (άλλο σωστή, άλλο καλή) .
ουτε εσυ καταλαβες οτι εκτος απο το οτι δεν ηταν σωστη, δεν ηταν και καλη, διοτι τον εκλεψαν και τον κοροιδεψαν, πουλωντας του ημιαιμο ,350 ευρω?

Frida

Active Member
17 Απριλίου 2009
32
0
Αθήνα
εκει ειναι που εισαι λαθος frida..αυτο που λες εχει γινει πολλες φορες.. ωραιο το σκυλι σου αλλα ξερεις:puppy mills εκτροφεια αρρωστιες..και ξαφνικα ο καινουργιος χρηστης παιρνει αμυντικη σταση επιμενοντας στην αγορα του που δεν αργει να γινει επιθετικη σταση κατηγορωντας αυτους που του προτεινουν να ανοιξουν το μυαλο τους..
Απ' ότι βλέπω όμως δεν έχουν εδώ όλοι την ίδια άποψη (βλ. παραπάνω σχόλια). Κανείς δεν παίρνει αμυντική στάση αν δεν νιώσει ότι του επιτίθενται. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αντοχές στην επίθεση, όσο μικρή και αν είναι αυτή.

Αν μας καλούσαν σε ένα σπίτι κι εκεί ένας άλλος καλεσμένος μας έλεγε ότι πήρε ένα σκυλάκι από pet shop, θα του μιλούσαμε απότομα και ειρωνικά? Δε νομίζω! Κανείς δεν θέλει να κάνει κάποιον να νιώσει άσχημα. Εδώ γιατί δηλαδή να μιλάμε έτσι, επειδή τον άλλον δεν τον κοιτάζουμε στα μάτια και είναι ευκολότερο? Δεν πάει έτσι. Και τέλος πάντων, πλέον όλοι εδώ ξέρουμε τι θα γίνει αν απαντήσουμε απότομα, το έργο έχει παιχτεί ξανά, ο νέος χρήστης όμως δεν γνωρίζει τίποτα. Άρα ποιός έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη? Τόσο δύσκολο είναι πιά να μιλάμε ευγενικά?

Frida

Active Member
17 Απριλίου 2009
32
0
Αθήνα
ουτε εσυ καταλαβες οτι εκτος απο το οτι δεν ηταν σωστη, δεν ηταν και καλη, διοτι τον εκλεψαν και τον κοροιδεψαν, πουλωντας του ημιαιμο ,350 ευρω?
Αυτό έιναι εντελώς υποκειμένικό γιατί εκείνος μπορεί να πιστεύει ότι το συγκεκριμένο σκυλάκι άξιζε τα 350 ευρώ.

Σαν να αγοράσω ένα ρούχο από τη λαϊκή 80 ευρώ και να μου πεις ότι με έκλεψαν, γιατι με 80 ευρώ μπορούσα να πάρω την τάδε μάρκα πχ. Εμένα όμως εκείνο μου άρεσε (που λέει ο λόγος), δεν με νοιάζει η τάδε μάρκα!

Στην τελική, το που δίνει τα λεφτά του ο καθένας και πως, δεν μας ενδιαφέρει. Το θέμα είναι να μη γίνεται κακό στα ζώα.

Last edited:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Σαν να αγοράσω ένα ρούχο από τη λαϊκή 80 ευρώ και να μου πεις ότι με έκλεψαν, γιατι με 80 ευρώ μπορούσα να πάρω την τάδε μάρκα πχ. Εμένα όμως εκείνο μου άρεσε, δεν με νοιάζει η τάδε μάρκα!

.
κανεις καποιο λαθος, διοτι τον ενοιαζε η "μαρκα" και ηθελε μαλτεζ (πρωτον)
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΗΜΙΑΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΛΤΕΖ.

και δευτερον, δεν θα σου ελεγα πως με 80 ευρω θα επαιρνες καποια μαρκα, θα σου ελεγα πως αυτο που πηρες με 80 ευρω απο το μαγαζι, λαικη, η οπουδηποτε, το προσφερουν δωρεαν σε πολλα , πολλα, πολλα ¨"μαγαζια" -καταφυγια δηλαδη.

τον κοροιδεψαν και τον εκλεψαν, ναι η οχι?

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
μεχρι το τελευταιο σχολιο του χρηστη στη 2η σελιδα πες μου που τον ειρωνευτηκαν εκτος απο το σχολιο του krina που ζητησε και συγνωμη για αυτο.

Frida

Active Member
17 Απριλίου 2009
32
0
Αθήνα
κανεις καποιο λαθος, διοτι τον ενοιαζε η "μαρκα" και ηθελε μαλτεζ (πρωτον)
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟ ΗΜΙΑΙΜΟ ΓΙΑ ΜΑΛΤΕΖ.

και δευτερον, δεν θα σου ελεγα πως με 80 ευρω θα επαιρνες καποια μαρκα, θα σου ελεγα πως αυτο που πηρες με 80 ευρω απο το μαγαζι, λαικη, η οπουδηποτε, το προσφερουν δωρεαν σε πολλα , πολλα, πολλα ¨"μαγαζια" -καταφυγια δηλαδη.

τον κοροιδεψαν και τον εκλεψαν, ναι η οχι?
Ο άνθρωπος ως "μαλτεζ" ορίζει ένα σκυλάκι με "χ" οπτικά χαρακτηριστικά, τα οποία τα βρήκε στο σκυλί που πήρε. Δεν γνωρίζει παραπάνω οπότε σαφώς και είναι ευχαριστημένος με την αγορά του και δεν τον ενδιαφέρει αν είναι καθαρόαιμο η όχι. Επίσης, έκανε ένα δώρο στη γυναίκα του η οποία καταχάρηκε και αδιαφορεί για τα χρήματα που έδωσε. Δεν τον νοιάζει λοιπόν αν τον κορόιδεψαν. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να του εξηγήσουμε γιατί δεν πρέπει να ξανακάνει τέτοια αγορά, όχι να του δείξουμε πόσο κορόιδο είναι. Δεν μας νοιάζει πόσο κορόιδο είναι ο καθένας, αλλά να μην ταλαιπωρούνται σκυλιά. Κάνω λάθος? Μάλλον όχι. Οπότε ας μην κολλάμε στα "ακριβά" και τα "δωρεάν", δεν είναι αυτό το θέμα μας.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
θα μου απαντησεις εαν τον εκλεψαν και τον κοροιδεψαν κατα την αποψη σου, με ενα ναι η οχι?
και μετα θα παμε και στο αλλο.

Frida

Active Member
17 Απριλίου 2009
32
0
Αθήνα
μεχρι το τελευταιο σχολιο του χρηστη στη 2η σελιδα πες μου που τον ειρωνευτηκαν εκτος απο το σχολιο του krina που ζητησε και συγνωμη για αυτο.
Αν κοιτάξεις καλύτερα θα δεις στην αρχή της δεύτερης κιόλας σελίδας ατάκες όπως "ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ" κτλ, οι οποίες είναι ειρωνικότατες. Ως απάντηση ειπώθηκε αυτό:

Πριν προσπαθήσετε να κατατροπόσετε τους μεγαλοεισαγωγείς και τις αλυσίδες pet shop, προσπαθείστε να δώσετε στον jerry να καταλάβει τι έκανε, γιατί δεν έπρεπε να το κάνει έτσι, τι έπρεπε να κάνει, γιατί το να πλήρωνε περισσότερα θα του κόστιζε λιγότερο, κλπ.

Αν το καταφέρετε χωρίς να τον κάνετε να αποχωρήσει βρίζοντας σας, τότε μπορούμε να περάσουμε στο δεύτερο βήμα...:D
Δεν νομίζεις ότι αν είχαμε ακούσει τον djdoctor θα είχαμε γλιτώσει όλη αυτή τη φασαρία? Επίσης, δε φαίνεται ότι το λέει επειδή έχει ξαναγίνει το ίδιο σκηνικό και έχουν φύγει άτομα λόγω "καλωσορίσματός"? Ή μήπως είναι μάγος και γνώριζε από πριν την έκβαση του συγκεκριμένου τόπικ? Νομίζω είναι σαφές πλέον τι πρέπει να γίνει και δεν έχει πια νόημα αυτή η κουβέντα.

Frida

Active Member
17 Απριλίου 2009
32
0
Αθήνα
θα μου απαντησεις εαν τον εκλεψαν και τον κοροιδεψαν κατα την αποψη σου, με ενα ναι η οχι?
και μετα θα παμε και στο αλλο.
Σου έχω απαντήσει ήδη. Δεν απαντιούνται όλες οι ερωτήσεις με «ναι» ή «όχι». Σου είπα πως είναι υποκειμενικό το θέμα. Και τέλος πάντως εσένα τι σε νοιάζει αν τον έκλεψαν η όχι? Αυτό μας απασχολεί εδώ?

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
το αν τον εκελψαν η οχι δεν πιστευω οτι ειναι υποκειμενικη ερωτηση,γιατι απλα φαινεται ξεκαθαρα οτι τον κοροιδεψαν και του εκλεψαν 350ευρω και δεν ειναι λιγα,και ναι δεν τα αξιζει ενας τετοιος σκυλος αφου μπορεις να τον βρεις και σε καταφυγιο και να κανεις και ενα καλο σε ενα σκυλακι που πραγματικα το εχει αναγκη και οχι να συνεχιζεις την αλυσιδα των puppy mills

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Σου έχω απαντήσει ήδη. Δεν απαντιούνται όλες οι ερωτήσεις με «ναι» ή «όχι». Σου είπα πως είναι υποκειμενικό το θέμα. Και τέλος πάντως εσένα τι σε νοιάζει αν τον έκλεψαν η όχι? Αυτό μας απασχολεί εδώ?
με νοιαζει εαν τον εκλεψαν, διοτι ειμαι και φιλανθρωπος..το ξεχασες?
λοιπον, επειδη ειμαι σιγουρη οτι μας διαβαζει, εγω του προτεινω εαν θελει και μενει αθηνα,να παρουμε τον σκυλο και να παμε μαζι στο "μαγαζακι" που του τον πουλησαν για μαλτεζ και θα μας πουν αυτοι εαν τον κοροιδεψαν-εκλεψαν , η οχι.
περιμενω προσωπικο του μηνυμα.
με σενα, δεν εχω να πω κατι αλλο.

Frida

Active Member
17 Απριλίου 2009
32
0
Αθήνα
Όταν γράφει κάποιος σε δημόσιο φόρουμ δεν μπορεί να παίρνει μόνο τις απαντήσεις που περιμένει.
Επίσης οφείλει να έχει και τη στοιχειώδη ευγένεια :)

Frida

Active Member
17 Απριλίου 2009
32
0
Αθήνα
το αν τον εκελψαν η οχι δεν πιστευω οτι ειναι υποκειμενικη ερωτηση,γιατι απλα φαινεται ξεκαθαρα οτι τον κοροιδεψαν και του εκλεψαν 350ευρω και δεν ειναι λιγα,και ναι δεν τα αξιζει ενας τετοιος σκυλος αφου μπορεις να τον βρεις και σε καταφυγιο και να κανεις και ενα καλο σε ενα σκυλακι που πραγματικα το εχει αναγκη και οχι να συνεχιζεις την αλυσιδα των puppy mills
Για κάποιον τα 350 ευρώ είναι μισός μισθός για κάποιον άλλο δεν είναι τίποτα. Για κάποιον ένα συγκεκριμένο σκυλάκι μπορεί να αξίζει 1000 ευρώ για τη χαρά που του προσφέρει, κι άλλος να το χαρίζει. Όλα αυτά είναι υποκειμενικά, και εκτός θέματος. Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν νομίζω να είπε κανείς το αντίθετο.

Last edited:

Frida

Active Member
17 Απριλίου 2009
32
0
Αθήνα
με νοιαζει εαν τον εκλεψαν, διοτι ειμαι και φιλανθρωπος..το ξεχασες?
λοιπον, επειδη ειμαι σιγουρη οτι μας διαβαζει, εγω του προτεινω εαν θελει και μενει αθηνα,να παρουμε τον σκυλο και να παμε μαζι στο "μαγαζακι" που του τον πουλησαν για μαλτεζ και θα μας πουν αυτοι εαν τον κοροιδεψαν-εκλεψαν , η οχι.
περιμενω προσωπικο του μηνυμα.
με σενα, δεν εχω να πω κατι αλλο.
Ωραία, πολύ χαίρομαι που δεν έχεις να πεις κάτι άλλο σε μένα, λυπάμαι όμως που αυτό που θες να πεις στο φίλο μας, είναι ότι τον έκλεψαν, και όχι να του εξηγήσεις γιατι έκανε λάθος που πήρε σκυλάκι από το pet shop. Έχει χαθεί η ουσία.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για κάποιον τα 350 ευρώ είναι μισός μισθός για κάποιον άλλο δεν είναι τίποτα. Για κάποιον άλλο ένα συγκεκριμένο σκυλάκι μπορεί να αξίζει 1000 ευρώ για τη χαρά που του προσφέρει, κι άλλος να το χαρίζει. Όλα αυτά είναι υποκειμενικά, και εκτός θέματος. Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν νομίζω να είπε κανείς το αντίθετο.
Ο σκύλος (ο κάθε σκύλος) αξίζει πολύ περισσότερα από 1000 ευρω για τη χαρά που προσφέρει. Αυτό δε σημαίνει ότι εγω θα πάω να χαρίσω 1000 ευρώ σε οποιονδήποτε....
Οταν πληρωνεις για να πάρεις σκύλο από εκτροφέα, δεν πληρώνεις για το σκύλο. Πληρώνεις για την εγγύηση χαρακτήρα και μορφολογίας.

Μια αναλογία: Ξέρετε τηΝ priceline? Είναι μια εταιρία που πουλάει μεταξύ άλλων αεροπορικά εισητήρια παρα πολύ φτηνά. Δε σου λεει όμως με ποια εταιρία, ούτε τι ώρα, ούτε ποσες στάσεις θα κάνεις. Ξερεις ότι θα φτάσεις στον προορισμό σου, αλλά δεν ξέρεις πως! Ετσι είναι και το ημίαιμο. :)

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
μπραβο! επιπεδο συζητησης ειναι αυτο τωρα ε? οκ,φτανει για μενα,βαρεθηκα!
νομιζω πως το φιλαρακι σου το διασκεδασε αρκετα αλλα αρκει!

Status
Κλειδωμένο θέμα