ηλεκτρονικη ταυτοτητα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το θέμα μας δεν είναι αν το τσιπαρισμα των σκύλων θα οδηγήσει στο τσιπαρισμα των ...ανθρωπων. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στη ουσία του θέματος που συζητάμε. :)

Οποίος θέλει μου απαντάει στα εξης:
1) Για ποιους λόγους είναι υποχρεωτική δια Νόμου η σήμανση των σκύλων?
2) Την ηλεκτρονικη ταυτοποίηση τη θεωρείτε σωστό μέτρο ή όχι και ΓΙΑΤΙ?
3) Εσείς θα τσιπαρατε ή όχι τα σκυλιά σας και ΓΙΑΤΙ?

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
1.σιγουρα για καποιο πολυ σοβαρο λογο θα εχει γινει υποχρεωτικο,πολλα αδεσποτα,επιθεσεις απο αδεσποτα και παει λεγοντας,ειναι σωστο δεν διαφωνω
2.εγω το θεωρω και σωστο και λαθος(κατ'εμε)σωστο γιατι οπως ολοι λενε,αν αφησουν ενα σκυλακι στο δορμο θα μπορεσουν να εντοπισουν τον ιδιοκτητη(αν και απ'οτι ειδα βεθηκε ενα 6χρονο κοκερ που ειχε τσιπ αλλα πουθενα δεν υπηρχαν τα στοιχεια του ιδιοκτητη ή του κτηνιατρου)στην περιπτωση που χαθει να μας το επιστρεψουν και γενικα για μεγαλυτερη ασφαλεια και πιο ευκολη προσβαση στα στοιχεια του σκυλου και είμαι κατα,γιατι θεωρω οτι ειναι ενα ξενο σωμα μεσα στον οργανισμο και ολο και κατι θα προκαλει εαν οχι σε ολες τις περιπτωσεις καπου θα υπαρχει ενα προβλημα
3.θα τον τσιπαρω γιατι ετσι το επιβαλλει η νομοθεσια,για κανεναν αλλο λογο

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Η μονη αντηρηση μου ειναι το οτι σε ενα ζωντανο οργανισμο που νιωθει και εχει συναισθηματα και ειναι παντα μοναδικος, του τοποθετεις ενα ηλεκτρονικο σκευασμα που ειναι τελειως hitech αυτη ειναι η γνωμη μου περα ομως απο τους συναισθηματισμους αφου ειναι νομος του κρατους πρεπει να εφαρμοστει ,απλα θα σε παραπεμπψω σε ενα ποστ του φορουμ να δεις και να μου πεις τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5669
Αν βαλεις τσιπ στο ζωο σου παυει να ειναι μοναδικο, να εχει συναισθηματα και να νιωθει?:confused:
Απλα ειναι ο μονος τροπος οταν βρεθει ενας σκυλος να αναγνωριστει και να βρεθει ο ιδιοκτητης του.Αυτα οταν εχει τσιπ.
Επισης αν χρειαστει να ταξιδεψεις εκτος Ελλαδας θα σου ζητηθει.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Το θέμα μας δεν είναι αν το τσιπαρισμα των σκύλων θα οδηγήσει στο τσιπαρισμα των ...ανθρωπων. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στη ουσία του θέματος που συζητάμε. :)

Καλημέρα...:)

1)Το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο μπορεί να λύσει το ερώτημα αυτό :rolleyes:
2)ΝΑΙ καιρός να πάψουν οι αχρείοι να ζευγαρώνουν τα αθώα σκυλιά και να τα "πετάνε" δεξιά και αριστερά.
3)Το έχω ήδη κάνει εδώ και αρκετό διάστημα.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Αν βαλεις τσιπ στο ζωο σου παυει να ειναι μοναδικο, να εχει συναισθηματα και να νιωθει?:confused:
Απλα ειναι ο μονος τροπος οταν βρεθει ενας σκυλος να αναγνωριστει και να βρεθει ο ιδιοκτητης του.Αυτα οταν εχει τσιπ.
Επισης αν χρειαστει να ταξιδεψεις εκτος Ελλαδας θα σου ζητηθει.
Πολύ σωστά ;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
τελικα καλα καταλαβα οτι εχει πολλους ξερωλες εδω μεσα οποιος νομιζει οτι η υγεια του καθε ζωντανου οργανισμου δεν ειναι σοβαρο θεμα μπορει να αποχωρισει δεν θα τον βαλουμε απουσια και σας παρακαλω τα σχολια σας να ειναι στο οριο του επιτρεπτου δεν γνωριζομαστε και απο εχθες, το ποιος ειναι σοβαρος και ποιος οχι δεν μπορει να το κρινει κανεις εδω μεσα πισω απο ενα πληκτρολογιο
Καλά αυτό για "την υγεία του ζωντανού", δεν κολλάει πουθενά.... τι σχέση έχει το τσιπ με την υγεία? Και ποιος είπε οτι δεν είναι σοβαρο?? Παρεκτρέπεσαι....

Ποιά σχόλια δεν ειναι στα όρια του επιτρεπτού??? για πες να καταλάβουμε κι εμεις??? (και τέλος πάντων αν βρεις κάποια, τα παραπονά σου στον/στην admin.) Aπ'τη στιγμή που παραμένουν, είναι επιτρεπτά.

Εσένα μπορεί να μη σε γνωρίζουμε απο χτες, γνωρίζουμε όμως τα γραπτά σου, και αυτά κρινονται εδώ. Οχι εσύ. Γιατί το πήρες προσωπικά?? Σε δημόσιο διάλογο είσαι.

Οσο για το αν θα αποχωρίσει κάποιος, εδω δεν αποχωρίσαμε με άλλα κι άλλα θα αποχωρίσουμε τώρα??

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επι της ουσίας,

Το συστηματικό τσιπάρισμα ΙΣΩΣ βοηθήσει να μειωθούν τα αδέσποτα. Θα είναι πιο εύκολο να υπάρχουν κυρώσεις γι'αυτους που εγκαταλείπουν τα ζώα τους (λέμε τώρα), και θα βοηθάει να γίνεται η επανασύνδεση ζώων που έχουν χαθεί με τους ιδιοκτήτες τους. Πραγματικά δε βλέπω τιποτα αρνητικό, μόνο θετικά! Δεν είναι θέμα νομοθεσίας μόνο, είναι και το λογικό πράγμα να γίνεται! Απορώ και που το συζητάμε.... για μένα είναι αυτονόητο.

Α, και ο σκύλος δεν αισθάνεται τίποτα παραπάνω απο ένα τσίμπημα, για κάτι που μπορεί αργότερα να του σώσει τη ζωή!!

Πραγματικά, αν είχαν μιλιά να μας πουν τι σκέφτονται, λέτε οτι θα παρεξηγιόντουσαν με το τσιπάρισμα?? :p

Last edited:

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Επι της ουσίας,

Το συστηματικό τσιπάρισμα ΙΣΩΣ βοηθήσει να μειωθούν τα αδέσποτα. Θα είναι πιο εύκολο να υπάρχουν κυρώσεις γι'αυτους που εγκαταλείπουν τα ζώα τους (λέμε τώρα), και θα βοηθάει να γίνεται η επανασύνδεση ζώων που έχουν χαθεί με τους ιδιοκτήτες τους. Πραγματικά δε βλέπω τιποτα αρνητικό, μόνο θετικά! Δεν είναι θέμα νομοθεσίας μόνο, είναι και το λογικό πράγμα να γίνεται! Απορώ και που το συζητάμε.... για μένα είναι αυτονόητο.
και εγω συμφωνώ σε ολα αυτα,αλλα πως γινεται να βαλουν ολοι στα σκυλια τους τσιπ?γιατι μπορει να ειναι υποχρεωτικο και αυτο φαινεται μονο στον κτηνιατρο,δεν νομιζω ο κτηνιατρος να καρφωσει καποιον πελατη του επειδη δεν εχει τσιπ,σ'αυτη τη περιπτωση τι γινεται,γιατι δεν ειναι ολοι οι ιδιοκτητες νομοταγης,πως θα τους αναγκασουν να τα βαλουν?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
και εγω συμφωνώ σε ολα αυτα,αλλα πως γινεται να βαλουν ολοι στα σκυλια τους τσιπ?γιατι μπορει να ειναι υποχρεωτικο και αυτο φαινεται μονο στον κτηνιατρο,δεν νομιζω ο κτηνιατρος να καρφωσει καποιον πελατη του επειδη δεν εχει τσιπ,σ'αυτη τη περιπτωση τι γινεται,γιατι δεν ειναι ολοι οι ιδιοκτητες νομοταγης,πως θα τους αναγκασουν να τα βαλουν?

Mονο με πολλή ενημέρωση, ΧΩΡΙΣ ιστορίες συνομωσίας. Αν αρκεστούμε μόνο στο ότι "το λέει ο νόμος" δε θα βγάλουμε και πολλά (ο νόμος ήδη το λέει). Ο σκοπός είναι να πειστεί ο καθένας οτι είναι κάτι πολύ θετικό για το σκύλο του συγκεκριμένα, αλλά και γενικότερα.

γι'αυτο όταν ρωτάει κάποιος "να βάλω τσιπ", για μένα η απάντηση δεν είναι "ναι, γιατι το λέει ο νόμος", αλλά "ναι, γιατί είναι πολύ χρήσιμο, και παρεμπιπτόντως το λέει κι ο νομος".

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Mονο με πολλή ενημέρωση, ΧΩΡΙΣ ιστορίες συνομωσίας. Αν αρκεστούμε μόνο στο ότι "το λέει ο νόμος" δε θα βγάλουμε και πολλά (ο νόμος ήδη το λέει). Ο σκοπός είναι να πειστεί ο καθένας οτι είναι κάτι πολύ θετικό για το σκύλο του συγκεκριμένα, αλλά και γενικότερα.

γι'αυτο όταν ρωτάει κάποιος "να βάλω τσιπ", για μένα η απάντηση δεν είναι "ναι, γιατι το λέει ο νόμος", αλλά "ναι, γιατί είναι πολύ χρήσιμο, και παρεμπιπτόντως το λέει κι ο νομος".
εγω πιστευω πως οι κτηνιατροι ειναι αυτοι που πρεπει να πιεσουν τις καταστασεις γιατι στο δικο τους το χερι ειναι,γιατι αυτους συμβουλευομαστε οταν υπαρχει καποιο προβλημα,αρα θα πρεπει απο την πρωτη επισκεψη με το εμβολιο και ολα τα σχτικα να τους βαζει και το τσιπ και οχι να μας αφηνουν στην αγνοια και να συνεχιζεται ολη αυτη η κατασταση.αλλα εχω μια απορια το κοκερ που βρεθηκε στην θεσσαλονικη και ειχε τσιπ αλλα πουθενα δεν υπηρχαν τα στοιχεια του ιδιοκτητη,πως εγινε αυτο?τα εβγαλαν πριν τον αφησουν???

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
εγω πιστευω πως οι κτηνιατροι ειναι αυτοι που πρεπει να πιεσουν τις καταστασεις
καλά.... περίμενε...... :)

Για το κόκερ της συμπρωτεύουσας δεν ξέρω τίποτα.... τα στοιχεία υποτίθεται οτι τα στέλνει ο κτηνίατρος στον κτηνιατρικό σύλλογο.....σου δίνουν κι ενα χαρτάκι κι αν αλλάξει χέρια ο σκύλος, τα ανανεώνεις, πάλι μεσω κτηνιατριού συλλόγου..... φυσικά αν κανεις δε στείλει στοιχεία που να αντιστοιχούν στον συγκεκριμένο αριθμό τσιπ, είναι άχρηστο....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλά αυτό για "την υγεία του ζωντανού", δεν κολλάει πουθενά.... τι σχέση έχει το τσιπ με την υγεία?
Έχει και παραεχει. ;)
Ρίξε μια ματια σε αυτό το θέμα:
Microchip & καρκίνος

Αν διαβάσεις την παραπάνω συζητηση, θα διαπιστωσεις ότι κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις.
Ο νόμος καλά τα λέει και το μέτρο θα ήταν σωστό εάν είχαν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι που αφορούν την υγεία των σκύλων μας, εάν ήταν φθηνότερο (γιατί κάτι που κοστίζει λιγότερο από 2-3 ευρώ χρεώνεται 50?), εάν γίνονταν έλεγχοι από το κράτος ή από τους κτηνιάτρους (υπάρχει κτηνίατρος που τσεκάρει κάθε σκύλο που έρχεται στο ιατρείο του?), εάν γίνονταν άμεσα η καταχώρηση των στοιχείων του ιδιοκτήτη του ζώου (και όχι μετά από μήνες) σε μια σωστά οργανωμένη βάση δεδομένων (που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ο κάθε ενδιαφερόμενος) κτλ
Έτσι όπως λειτουργεί δεν πρόκειται για μέτρο, αλλά για ημίμετρο.

Εγώ προσωπικά θα ξανα έβαζα chip στο σκύλο μου μόνο επειδή «το λέει ο νομος».
Για κανένα άλλο λόγο.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
@ Rottie

1. Μάλλον για να μη πετάει ο κόσμος τα σκυλιά του στο δρόμο, παρά για να τα βρει σε περίπτωση απώλειας.
2. Μέσα στο όλο χάος είναι έστω ένα μέτρο.
3. Το προηγούμενο το είχα τσιπάρει αλλά δε φάνηκε να βοήθησε όταν "εξαφανίστηκε". Η Μπλου δεν μπορούσε να ταξιδεψει ατσιπάριστη και ο Λέων τσιπαρίστηκε από επιλογή (μπας και δουλέψει το σύστημα αν ξαναχάσω σκύλο).

Όταν ο Κτηνιατρικός Σύλλογος είναι μονίμως πίσω στην καταχώρηση των ιδιοκτητών δε μου εμπνέει σεβασμό ή αίσθηση ασφάλειας.

Μόνο και μόνο για να είμαι νόμιμη δε θα το έκανα. Είμαι ούτως ή άλλως "παράνομη" έχοντας πάνω από δύο κατοικίδια κι αφήνοντας τα σκυλιά μου λυτά.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Rottie,

Απο τα δεκάδες τσιπαρισμένα σκυλιά που ξέρεις εσυ, πόσα έχου πάθει καρκίνο από το τσιπ? Εγώ δεν ξέρω κανένα. Ουτε και η κτηνιάτρός μου.

Αν πίστευα οτι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάθε καρκίνο ο σκύλος απο το τσιπ, δεν θα το έβαζα. Εσυ? Πιστεύεις πραγματικά οτι διατρέχει κίνδυνο ο σκύλος σου από το τσιπ? Θεωρείς οτι αποκλείεται να τον βοηθήσει σε περίπτωση που κάποτε χαθεί?? (χτύπα ξύλο....)

Συμφωνώ οτι το μέτρο δεν είναι τέλειο και είναι προς το παρόν ημίμετρο. Είναι όμως προς τη σωστή κατεύθυνση. Και ως εκ τούτου το υποστηρίζω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο μαλτεζάκη μου δεν του εβαλα τσιπακι γιατί όταν βγήκε ο νομος το 2004 ήταν ήδη 13ετων και χέστηκα για τους νομους και τι επρεπε και τι δεν επρεπε τοτε προείχε η υγεία του ζώου μου να σκεφτώ....

Το westie μου το βρήκα "τσιπαρισμενο" και παρότι τον είχαν παρατήσει οι "κυριοι" εννοείτε πως δεν είχαν ενδιαφέρθει να κανουν καταχώρηση..
Του κάναμε εμείς και πιέσαμε και τον κτηνιατρικο συλλογο να πιέσει τον γιατρό που το κάναμε, να στείλει πιο γρήγορα τα στοιχεια..

Αν έπαιρνα άλλο θα του έβαζα τσιπ με άμεση καταχωρήση των στοιχειων μου, πάλι θα τους ζόριζα..
και θα το έκανα μονο και μονο για να μπορω να ταξιδευω εκτος Ελλάδος..
Για κανέναν άλλον λόγο..

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ οτι το μέτρο δεν είναι τέλειο και είναι προς το παρόν ημίμετρο.
Συμφωνούμε λοιπόν ότι δεν πρόκειται για μέτρο, αλλά για ημιμετρο.

Ας πάμε στα σοβαρότερα που αφορούν την υγεία των σκύλων μας.
Το θέμα Kopritis, είναι αν ξέρουμε εγώ ή εσύ σκυλιά που πέθαναν από καρκίνο λόγω του chip ή αν όντως το chip μπορεί να προκαλέσει καρκίνο?
Τελικά είναι ακίνδυνα (όπως υποστήριζες) ή όχι τα microchip που εμφυτεύονται στα σκυλιά μας?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κι εμένα αυτά που διάβασα περί καρκίνου είναι που με προβληματίζουν σχετικά με το chip...Στην σκύλα μου είχα βάλει με το που βγήκε ο νόμος και σκεφτόμουν να βάλω στο νέο μολις πάρω αλλά από όταν το δίαβασα μου έχουν γεννηθεί κάποιες αμφιβολίες...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαλο είναι να σκεφτόμαστε πριν προτείνουμε και πριν θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα..
Κάποια θέματα είναι σοβαρά και διαβάζονται από άτομα που βασίζονται από την γνώμη μας (καλός ή κακός).., ας είμαστε λίγο πιο υπεύθυνοι..

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
εγω γι'αυτο το λογο ρωτησα αν υπαρχουν παρενεργειες,γιατι ρωτησα και μου ειπαν οτι υπαρχει πιθανοτητα να βγαλει καρκινο,και δεν ρωτησα ασχετο ρωτησα κτηνιατρο στην ιταλια και μου το ειπε,γι'αυτο και το σκεφτομαι τοσο πολυ και θα το βαλω μονο και μονο γιατι ακριβως το λεει ο νομος

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
@Rottie

Τελικά είναι ακίνδυνα (όπως υποστήριζες) ή όχι τα microchip που εμφυτεύονται στα σκυλιά μας?
Για μένα, εμφατικά ναι. Είναι ακίνδυνο. Είπα και παραπάνω, αν πίστευα οτι υπάρχουν σοβαρές πιθανότες να πάθει ο σκύλος καρκίνο, δεν θα το έβαζα. (Προσεξέ, δε λεω οτι δεν μπορεί να συμβεί, λέω οτι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες). Δεν είναι πιο επικύνδυνο απο το σκαλιμπορ ή τις αμπούλες ή τα εμβόλια που του κάνω (όλα τα παραπάνω έχουν πιθανές παρενέργειες, οι οποίες αν ζυγιστούν σε σχέση με τα οφέλη, είναι μηδαμινές. αυτό πιστεύω εγώ και για το τσιπ).

Απάντησε μου κι εσύ τώρα, πιστέυεις πραγματικά οτι κινδυνευει ο σκύλος σου να πάθει καρκίνο? Και παρολα αυτά το βάζεις??

@Κango,

Kαλο είναι να σκεφτόμαστε πριν προτείνουμε και πριν θεωρούμε δεδομένα κάποια πράγματα..
Κάποια θέματα είναι σοβαρά και διαβάζονται από άτομα που βασίζονται από την γνώμη μας (καλός ή κακός).., ας είμαστε λίγο πιο υπεύθυνοι..
Για μένα η υπεύθυνη στάση είναι να προωθείται η χρήση του τσιπ. Οχι να φοβίζουμε τον κόσμο που ήδη οπως είδαμε παρασύρεται απο θεωρείες συνωμοσίας. Δικαιούσαι φυσικά να διαφωνείς, αλλά δε θεωρώ τη στάση μου λιγότερο υπεύθυνη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog