ευθυνεται η οχι?

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
Σε περίπτωση που ένας εκτροφεας πουλήσει ενα κουτάβι το οποίο
στη πορεια εμφανίσει δυσπλασία η δεν βγαλει ολα τα δοντια η παρουσιάσει κάποιο αλλο γενετικό πρόβλημα ενω οι γονεις και οι παππουδες δεν εχουν τετοια προβληματα ,(με πιστοποιητικά )τι πρεπει να κανει
ο εκτροφεας ?
Πρεπει να αντικαταστήσει το κουταβι απο επομενη γεννα ?
Να δωσει πισω τα λεφτα ?
Η δεν εχει καμία ευθύνη αφου πούλησε φαινομενικά ενα υγειεστατο κουτάβι
στην ηλικία των δυο μηνών?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις, υποθέτω ότι έχει επίπτωση στη φήμη του.

STELLAKI

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2008
96
0
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
o σκυλάκος μου, εμφάνησε δεμοδήκωση στους 5 μιση μήνες.
Η μαμά του προφανώς ήταν φορέας αλλά δεν έιχε εμφανίσει τη νόσο.
Αυτό μου το βεβαίωσε και ο κτηνίατρος αλλα ΄και ο εκτροφέας.
Έχω δει τους γονείς.
Δεν του ζητάω κάτι... δεν νομίζω οτι φταίει αυτός.
Θα το θεραπεύσουμε .

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Οσον αφορα την δυσπλασια, τα ματια κλπ., δεν εχει ηθικη ευθυνη εφ'οσον εχει προθυστερα κανει τεστ υγειας.
Αλλα το οτι δεν εχει ευθυνη δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ασχοληθει με το προβλημα που εχει δημιουργηθει. Το αν θα αντικατασταθει το σκυλι, η θα επιστραφουν ολα η καποια χρηματα εχει σχεση με το τι συμφωνια ειχε κανει κατα την πωληση του σκυλου.
Αν δεν εχει κανει τεστ στους γονεις, τοτε φερει σοβαρο μεριδιο ευθυνης σε ηθικο επιπεδο.

Για τα δοντια δεν φερει ευθυνη μεν εαν εχει ζευγαρωσει γονεις με σωστα δοντια, αλλα θα πρεπει να δει τι εχει ζευγαρωσει με τι. Η ελλειψη δοντιου ειναι υπολειπομενο γονιδιο, ετσι γονεις με ολα τα δοντια δινουν καποια κουταβια με ελειψη. Αυτο συμβαινει σε ολες σχεδον τις γραμμες αιματος.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Asli είμαι καρα-ασχετάρα με αυτά.

Θέλω ένα κουτάβι, πες ντόπερμαν, και απευθύνομαι μετά από έρευνα αγοράς σε ένα καλό εκτροφέα, πες εσένα.

Σκάω πολλά λεφτά και είμαι πολύ χαρούμενη που το κουτάβι μου είναι θεϊκό.

Όταν αποδειχθει ότι το κουτάβι μου δεν είναι και τόσο θεϊκό όσο νόμιζα, και απευθυνθώ στον εκτροφέα και νίψει τας χείρας του, το πιο απλό που μπορώ εγώ να κάνω είναι να τον ξεφτιλίσω όπου σταθώ και βρεθώ.

Εσύ θα διακινδύνευες τη φήμη σου με τη δικαιολογία ότι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες?

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Στελακι ΟΛΑ τα σκυλια εχουν το ακαρι της δεμοδηκωσης. Το να εμφανιστει ομως η ασθενεια, σημαινει οτι το κουταβι εχει προβληματικο ανοσοποιητικο και δεν μπορει ο οργανισμος του να αντιμετωπισει τα ακαρεα και να περιορισει την αναπαραγωγη τους. Αυτο ειναι ΓΕΝΕΤΙΚΟ, και οσα σκυλια ειχαν εμφανισει την ασθενεια σαν κουταβια ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ, ειναι ακαταλληλα για αναπαραγωγη.
Δεν ειναι απαραιτητο οτι το κουταβι σου πηρε το προβλημα απο τη μητερα-μπορει ο γενετικος συνδυασμος που προεκυψε σ,αυτο το συγκεκριμενο ζευγαρωμα να εδωσε και καποια κουταβια με προβληματικο ανοσοποιητικο.Αλλα, στις περισσοτερες περιπτωσεις καποιος απο τους γονεις ειχε εμφανισει τη νοσο οταν ηταν μικρος και του εγινε θεραπεια.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ρε παιδιά, με βάζετε σε σκέψεις.

Μέχρι τώρα με αυτά που λέτε πίστευα ότι το να πάρεις το κουτάβι σου από καλό εκτροφέα εξασφαλίζει την υγεία του.

Δηλαδή πόσα κουτάβια βγαίνουν με προβλήματα, και τα οποία είχαν πωληθεί ως υγιέστατα?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ πάντως (ιδιαίτερα εάν είχα γνωστοποιήσει στον εκτροφέα την πρόθεση μου να ασχοληθώ με εκθέσεις), θα είχα φροντίσει να κατοχυρωθώ με ιδιωτικό συμφωνητικό πριν την αγορά για να εξασφαλίσω την αποζημίωση μου (είτε με επιστροφή χρημάτων, είτε με αντικατάσταση) σε περίπτωση που προέκυπτε πρόβλημα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα σκυλί απ’ έξω. Θα ήθελα να έχω προσωπική σχέση και συχνή επαφή με τον εκτροφέα του σκύλου μου.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πολύ λιγοι ... μερικοί αποζημιώνουν πάλι όμως ...

Επίσης πρέπει να πείς στον εκτροφέα ΓΙΑΤΙ θέλεις το κουταβι ... και εννοω αν θές να πάς στην έκθεση, και του το πείς, και μετά το κουτάβι δεν βγάλει κάποιο δόντι, ή στραβώσει δόντια κλπ κλπ ... θεωρώ το προβλημα ίδιο με δυσπλασία πχ, ενώ αν δεν του το πείς, και του πείς, ''μου ειπε ο κτηνιατρος ότι είναι στραβό το δόντι, δώσε άλλο'' και μάλιστα χωρίς λόγο , αφού σπίτι θα τό χεις και κατα τ'αλλα είναι ωραίος σκύλος, προσωπικά απο μένα θα πάρεις κάτι άλλο :lol: :lol: :lol:

Γενικά συμφωνώ και με τον Baskal

Οσον αφορα την δυσπλασια, τα ματια κλπ., δεν εχει ηθικη ευθυνη εφ'οσον εχει προθυστερα κανει τεστ υγειας.
Αλλα το οτι δεν εχει ευθυνη δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ασχοληθει με το προβλημα που εχει δημιουργηθει. Το αν θα αντικατασταθει το σκυλι, η θα επιστραφουν ολα η καποια χρηματα εχει σχεση με το τι συμφωνια ειχε κανει κατα την πωληση του σκυλου.
Αν δεν εχει κανει τεστ στους γονεις, τοτε φερει σοβαρο μεριδιο ευθυνης σε ηθικο επιπεδο.

Για τα δοντια δεν φερει ευθυνη μεν εαν εχει ζευγαρωσει γονεις με σωστα δοντια, αλλα θα πρεπει να δει τι εχει ζευγαρωσει με τι. Η ελλειψη δοντιου ειναι υπολειπομενο γονιδιο, ετσι γονεις με ολα τα δοντια δινουν καποια κουταβια με ελειψη. Αυτο συμβαινει σε ολες σχεδον τις γραμμες αιματος.
Και ΤΟΝΙΖΩ ότι είναι θέμα ανθρώπου, και εκτροφέα και ιδιοκτήτη :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ROTTIE said:
Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα σκυλί απ’ έξω. Θα ήθελα να έχω προσωπική σχέση και συχνή επαφή με τον εκτροφέα του σκύλου μου.
Μπορείς να το κάνεις και αυτό, πιο δύσκολα όμως ... και όχι αν είσαι ένας απλος ιδιοκτήτης, πλην ελαχιστων εξαιρέσεων ...

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Παντως 2 τοπ γενεαλογιας κουταβια απο μοδατα (και καλα) εκτροφεια του εξωτερικου αντικατασταθηκαν με αλλα οταν προεκυψε θεμα δοντιων. Μαλιστα στη μια περιπτωση δεν εγινε αντικατασταση αλλα δωθηκε δευτερος σκυλος απο αλλη γεννα. Ειναι μαλιστα πολυ ωραιοτερος απο τον πρωτο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
O τίτλος :lol: :lol: :lol:

Αντικατάσταση - από εκτροφείο- για μένα είναι αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ, τί να το κάνει το άλλο δλδ ??? Γελειότητες ... ελληνικές και πετ-σοπάδικες ...