ενοχλητικά σχόλια για κατόχους δυναμικών φυλών-τρόποι αντιμετώπισης

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
χαχαχαχα!!!!!κ το αμσταφ πιτμπουλ ειναι,μην μπερδευομαστε,αλλα τελος παντων.
Όχι ακριβώς... Ο λόγος που απόρησα είναι ότι ένα πιτμπουλ, ακόμα και με αμερικανικο pedigree δεν μπορεί να λάβει μέρος σε έκθεση (εδώ). ;)

απο τετοιους ανθρωπους μην περιμενεις καλα σκυλια....
Χωρίς να έχω ιδέα σε ποιους αναφέρεται η milva (δεν ήμουν καν εκεί), δε νομίζω ότι έχει σχέση απαραίτητα το ένα με το άλλο...
Μπορεί κάποιος να κάνει προσεκτική εκτροφή, να είναι καλός με τα σκυλιά και κακός στην επικοινωνία του με τους ανθρώπους.
Προφανώς καλό θα ήταν να είναι καλός σε όλα, αλλά το ότι δεν έχει υπομονή με τους ανθρώπους δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα σκυλιά του είναι χάλια!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το αμσταφ ειναι γραμμη πιτ.δεν εχει κατι πιο εκει η κατι πιο εδω...απο κει κ μετα σαφως το πιτ δεν μπορει να λαβει μερος.οσο για την εκτροφη,ενας ανθρωπος κακος με τους ανθρωπους,δεν θα βγαλει σωστα σκυλια με ανθρωπους.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
ε τότε πήγες σε αυτούς που εχασαν ...
Θα έπρεπε αυτό να έχει σημασία?!Η κακή συμπεριφορά είναι πάντα κακή ειδικά προς κάποιον που ενδιαφέρεται και αποκτά άσχημη εντύπωση..φαντάζομαι οτι θές να δικαιολογήσεις τη συμπεριφορά τους αλλά σε πληροφορώ πως είμαι άσχετη απο αυτά,πήγα πρώτη φορά σε έκθεση και τελικά η εντύπωση που αποκόμισα απο αυτά που είδα ειναι οτι οι κάτοχοι ροτβάιλερ συγκεκριμένα ηταν οι πιο αγενείς και κομπλεξικοί...!Δεν έχω κάτι μαζί τους,δε τους γνωρίζω και απο χτές είναι προσωπική άποψη απ'όσα είδα..καμία άλλη φυλή δεν έιχε τέτοια άτομα πραγματικά γι'αυτό και αναθεώρησα για τα ροτβάιλερ και δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτη τη φυλή..(όπως είπε και ο αρραβωνιαστικός μου,αν είναι τα ζώα σαν τους κατόχους τους δε τα θέλω!)!Δε θέλω να προσβάλω κανέναν κάτοχο καμίας φυλής λέω απλα τι έζησα εγω σε μια συγκεκριμένη έκθεση..φυσικά δεν αφορά όλους τους κατόχους!Απλά δε τα πάω καλά με την αγένεια και το "ψώνιο"..!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
εχει κ πολυ καλλους εκτροφεις κ ανθρωπους με ροτ.αλλα αυτο που λες ειναι γεγονος.οι κυριαρχες φυλες ειναι μαγνητης για τους κομπλεξικους.θα βρεις πολλους.αλλα δεν ειναι ολοι ετσι.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Θα έπρεπε αυτό να έχει σημασία?!Η κακή συμπεριφορά είναι πάντα κακή ειδικά προς κάποιον που ενδιαφέρεται και αποκτά άσχημη εντύπωση..φαντάζομαι οτι θές να δικαιολογήσεις τη συμπεριφορά τους αλλά σε πληροφορώ πως είμαι άσχετη απο αυτά,πήγα πρώτη φορά σε έκθεση και τελικά η εντύπωση που αποκόμισα απο αυτά που είδα ειναι οτι οι κάτοχοι ροτβάιλερ συγκεκριμένα ηταν οι πιο αγενείς και κομπλεξικοί...!Δεν έχω κάτι μαζί τους,δε τους γνωρίζω και απο χτές είναι προσωπική άποψη απ'όσα είδα..καμία άλλη φυλή δεν έιχε τέτοια άτομα πραγματικά γι'αυτό και αναθεώρησα για τα ροτβάιλερ και δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτη τη φυλή..(όπως είπε και ο αρραβωνιαστικός μου,αν είναι τα ζώα σαν τους κατόχους τους δε τα θέλω!)!Δε θέλω να προσβάλω κανέναν κάτοχο καμίας φυλής λέω απλα τι έζησα εγω σε μια συγκεκριμένη έκθεση..φυσικά δεν αφορά όλους τους κατόχους!Απλά δε τα πάω καλά με την αγένεια και το "ψώνιο"..!
είναι άδικο να καταδικάζεις μια φυλή επειδή κάποιοι ήταν αγενείς,
πάντως η έκθεση εχει τον τρόπο να φέρνει σε πολλούς στην επιφάνεια τον κακό χαρακτήρα τους, σίγουρα 1 -2 μέρες μετά θα έχουν ηρεμήσει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Γιώργο, να πεταχτώ κι εγώ...:)
Αν κι εγώ στραβώσω τόσο με κάποιον αγενή, δεν με ενδιαφέρει καθόλου πως θα είναι 1-2 μέρες μετά. Ούτε καν 1-2 ώρες μετά.
Εχει σταματήσει το ενδιαφέρον μου την ίδια στιγμή. Αν τον οποιονδήποτε επαγγελματία, δεν τον ενδιαφέρει το δικό μου στράβωμα, με γειά του με χαρά του. Εμένα πάντως από πελάτη με έχασε. Και οποιονδήποτε άλλον, στον οποίο θα μπορούσα να τον συστήσω.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Προσωπικό παράδειγμα:

Πρόσφατα έκανα μια έρευνα για αγορά κουταβιού bull terrier.
Aσχετα με το ότι έχω συγκεκριμένη "άκρη" ήθελα να δω τι παίζει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα από πρώτο χέρι.

Πήρα τηλέφωνο δύο εκτροφείς.

Ο πρώτος αγενέστατος, δεν με άφησε να αρθρώσω λέξη και όταν του είπα ότι έχω bull terrier και ασχολούμαι με αυτήν την φυλή πολλά χρόνια "νευρίασε"!?! και μου το έκλεισε στην μούρη.:mad:
Δεν ξέρω, μπορεί να είναι πράγματι κομπλεξικός και να "φοβάται" την γνώμη των παλιότερων...

Ο δεύτερος ευγενικότατος, με κράτησε αρκετό χρόνο στο τηλέφωνο, μου είπε για τις γραμμές του, πότε περιμένει γέννες κτλ και μου πρότεινε να τα πούμε από κοντά.

Ας υποθέσουμε ότι είμαι υποψήφιος αγοραστής, ποιόν θα διάλεγα?

Αν μετά την αγορά είχα ανάγκη για υποστήριξη ο πρώτος θα την παρείχε? :mad:
Προσωπική μου γνώμη είναι στο site του να γράψει στην επικοινωνία
"Μην με καλείτε στο τηλέφωνο γιατί δεν έχω τρόπους"
Αν δεν έχεις ανάγκη από την "δουλειά" σου κάνε το site prive και μην δηλώνεις εκτροφέας!

Αν το post δεν κολλάει με τα παραπάνω ας μεταφερθεί.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
είναι άδικο να καταδικάζεις μια φυλή επειδή κάποιοι ήταν αγενείς,
πάντως η έκθεση εχει τον τρόπο να φέρνει σε πολλούς στην επιφάνεια τον κακό χαρακτήρα τους, σίγουρα 1 -2 μέρες μετά θα έχουν ηρεμήσει.
Την ωρα της πιεσης θα φανει ποιος αξιζει και ποιος θα βοηθησει στα δυσκολα. Αν καιγομαι και τον παρω τηλεφωνο, θα περιμενω πρωτα να ηρεμησει? Αν δεν ειναι ηρεμος και κυριος ισως να μην κανει για εκτροφεας. Το βραδυ στο σπιτι με την μπυρα στο χερι και την τσιγαριά ολοι ευγενικοι ειναι.

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Λάθος!!!
Τον πραγματικό τους βγάζει.
Σε συνθήκες άνεσης και χαβαλέ όλοι είμαστε θαυμάσιοι!
Στις δυσκολίες και στην ένταση φαίνεται ο χαρακτήρας μας........

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ουτε αυτο ειναι απαραιτητο....οι ασχημες συνθηκες δεν βγαζουν τον πραγματικο εαυτο,κ ουτε πιστευω οτι εχουμε εναν κ μοναδικο εαυτο.εχουμε εναν για καθε περισταση.απο κει κ μετα ειναι στο πως εχεις πλασει ο καθε ενας τον χαρακτηρα του κ πως αντιμετωπιζει τις καταστασεις.ο επαγγλεματιας που σεβεται την δουλεια κ τον κοπο του ομως,πρεπει να εχει μονο μια γραμμη αντιμετωπισης.δεν υπαρχει το εχω νευρα θα τα πουμε σε λιγο η κατι αλλο σε καποιον υποψηφιο.καλως η κακως ,πολλοι απο αυτους ειναι ζωα κ οι ιδιοι τους...δεν σκεφτονται οτι ο θεος μας εχει δωσει κατι που λεγεται κριτικη ικανοτητα κ αξιπρεπεια κ ουτε καν ξερουν οτι υπαρχει μια λεξη που λεγεται επιλογη κ ανταγωνισμος...καλα να παθουν!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Το θέμα είναι πως κάποιος άσχετος σαν κ εμένα που ψάχνεται θα ρωτήσει εκτροφείς και ιδιοκτήτες ειδικά σε μια τέτοια έκθεση..σωστά?Αυτό πήγα να κάνω και όχι την ώρα που διαγωνίζονταν το τονίζω αυτό...!Είπαμε είμαι άσχετη..όχι ηλίθια..!Δεν θέλω να ενοχλώ τον κόσμο..το θέμα είναι πώς εμένα την άσχετη λοιπόν με αυτη τη συμπεριφορά με έδιωξαν..φυσικά φαντάζομαι σκασίλα τους!Απλά λέω λοιπόν για να είμαστε και εντός θέματος πως τυχαίνει την ενοχλητική συμπεριφορά οι κάτοχοι "εκτροφείς" των δυναμικών φυλών να την προκαλούν και οι ίδιοι κάποιες φορές!Σε καμία άλλη φυλή εγώ προσωπικά ξαναλέω δεν έιχα παρόμοια αντιμετώπιση..και χάϊδεψα σκυλάκια και μίλησα με ενα σωρό κόσμο..απλά οι ιδιοκτήτες-εκτροφείς της συγκεκριμένης δυναμικής φυλής που ηταν εκεί κατά τη γνώμη μου την είχα "δεί" και η συμπεριφορά τους ηταν διαφορετική απ'όλους τους άλλους!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αν την ειδαν οπως λες,κακως την ειδαν....υπαρχουν αλλοι που θα επρεπε να την εχουν δει πολυ περισσοτερο κ ειναι μια χαρα σοβαροι κ μετρημενοι.γενικως μου την σπαει η αδιαφορια, η υποτιμιση κ η απαξιωση...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
αν την ειδαν οπως λες,κακως την ειδαν....υπαρχουν αλλοι που θα επρεπε να την εχουν δει πολυ περισσοτερο κ ειναι μια χαρα σοβαροι κ μετρημενοι.γενικως μου την σπαει η αδιαφορια, η υποτιμιση κ η απαξιωση...
Πραγματικά αυτα τα τρία ένιωσα με τη συμπεριφορά τους..πρώτον οτι αδιαφορούν και μετά οτι δεν κάνω προφανώς για κάτοχος της φυλής τους... :( Ελπίζω απλά να μην υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές ειδικά σε ανθρώπους που προσπαθούν να μάθουν κάποια πράγματα και δεν αγοράζουν έτσι απλά ενα κουτάβι και οτι γίνει...

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Αναμφισβήτητα οι δυναμικές ράτσες αποτελούν μεγάλο πόλο έλξης για άτομα με ασχημη συμπεριφορά, αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Αυτό που καυτηριάζω είναι να βλέπουνε διαφοροι ένα σκύλο ο οποίος έχει άριστη συμπεριφορά, είναι δεμένος , ειναι ήρεμος και δεν έχει κανένα σημάδι επιθετικότητας και αμέσως να τρομοκρατούνται ή να αρχίζουν τα επικριτκά σχόλια για το αφεντικό του και πόσο άμυαλος ήταν να επιλέξει τη συγκεκρικέμη φυλή. Το παράδειγμα του συμφορουμίτη με τον ποιμενικό είναι χαρακτηριστικότατο και πιστεύω όλοι οι κάτοχοι δυναμικών φυλών έχουν συναντησει τέτοια συμπεριφορά η θα την συναντήσουν...