ελα ρε Blade πυρπολητη....

Status
Κλειδωμένο θέμα

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αφού είμαστε σε μανιφεστο-νήμα, ορίστε και το δικό μου μανιφέστο:
  • Όχι άλλα σεντόνια!
  • Όχι άλλες προτάσεις 5 σειρών!
  • Βάζετε τελείες!
  • Όχι άλλο αλτσχάιμερ προτάσεις που φτάνεις στο τέλος και ξαναψάχνεις την αρχή για να καταλάβεις από το ξεκίνησε ο ποιητής!
  • Υπάρχουν και τα bullets!

Θέλω Σπαρτιάτες στο φόρουμ!!!
τελειο!
  • όχι άλλα ποστ με παραθεσεις που μέσα απαντάμε με bold που συνοδεύονται από υπερβολικό αριθμό θαυμαστικών και ερωτηματικων. Δε βγάζω άκρη και τα προσπερνάω. Καλό θα ήταν να μαζεύουμε τις απόψεις μας και να γράφουμε ένα δικό μας κείμενο. Κάνουμε έτσι και εξάσκηση στο δημόσιο διάλογο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.753
7.278
Και θα κλείσω την αυτοπροβολή μου μέσω του νήματος του blade με τα εξής:
- vrmode και betty είστε υπέροχες (υ.γ. χάου δε φακ βάζεις bullets εδω όμως?) + θα συμμορφωθώ στο αλτσχάιμερ και στις προτάσεις 5 σειρών.
- Ναι ο τίτλος ήταν επιεικώς τρομακτικός.
- nfeel θα σου κάνω παστίτσιο αν προσφέρεις και προσωπική ψυχανάλυση.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Γενικά και κλείνοντας. Πάντα θα υπάρχουν αδέσποτα και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι (επαγγελματίες/χομπίστες) που χρειάζονται πραγματικά σκυλί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά/ένστικτα. Ναι, όντως πολλές φορές είναι απαγορευτικό το ποσό ενός καθαρόαιμου, αλλά τι στο διάολο θέλει ο απλός ιδιώτης το καθαρόαιμο; Για να το κάνει μόστρα ή για να εκμεταλλευτεί τα ένστικτά του σε ένα διαμέρισμα;
Με την ίδια λόγική αναρωτιέμαι για ποιο λόγο έψαχνες τόσο καιρό να βρεις καθαρόαιμο ΒΤ και επικοινώνησες με εκτροφείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με την ίδια λογική (σου) αναρωτιέμαι για ποιο λόγο επέλεξες ενα ροτ (με όλα τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά του) και με εκπαίδευση σωματοφυλακής, θυμάμαι πολύ έντονα πόσο το έλεγες όταν πήρες τη Σακίρα. Είναι κάτι που το χρειάζεσαι στην καθημερινότητα σου? Με την ίδια λογική σου γιατί δεν πήγες σε ένα καταφύγιο να πάρεις ένα οποιοδήποτε ημίαιμο χωρίς καμία εκπαίδευση? Θα μου πεις οτι αυτό ήθελες και αυτό έκανες και θα σου πω οτι έχεις δίκιο και προσωπικά δε με νοιάζει κιόλας.
Ποιος σου είπε οτι όποιος έχει καθαρόαιμο το θέλει για να κάνει μοστρα? Αν εσύ ήθελες το BT για μόστρα γιατί δε πιστεύω οτι ήθελες να εκμεταλλευτείς τα ένστικτα του συγνώμη αλλά μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Η επιλογή του "καθαρόαιμου" για μένα είναι θέμα υγείας πάνω από όλα. Το οτι αποκλείονται κάποιες παθήσεις. Επιπλέον είναι οτι ζητάς συγκεκριμένα πράγματα απο ένα σύντροφο. Το κάνω στη προσωπική μου ζωή γιατί να μη το κάνω και με το σκύλο μου? Και πολλά πολλά άλλα! Τα οποία έχουμε αναλύσει πόσες φορές εδώ μέσα!
Και επιτέλους! Καθαρόαιμο βρίσκεις και με λιγότερα λεφτά! Ας σταματήσουμε αυτή την καραμέλα με τα 1200-1500! Σαφώς και υπάρχουν αυτές οι τιμές αλλά δεν είναι μονο αυτές.

Αυτός που αγαπάει το σκύλο δεν αγαπάει μονο τα καθαρόαιμα ή μονο τα ημιαιμα. Τα αγαπάει όλα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ε...δεν νομίζεις ότι σε αυτό πρέπει να μας απαντήσεις πρώτη εσύ που έψαχνες καθαρόαιμο Bull terier, αλλά οι εκτροφείς σου φαινόταν ακριβοί....και εν τέλει πήρες πάλι σκυλί συγκεκριμένης φυλής, αλλά απλά δεν το πλήρωσες?
Ναι, θα σου απαντήσω.

Το ΒΤ στο οποίο είχα καταλήξει πωλείτο προς 500€. Καθόλου απαγορευτική τιμή εφόσον μιλάμε για καθαρόαιμο σκυλί με μαμά πρώτη σε εκθέσεις κτλ κτλ.
Αν παρακολούθησες το ποστ μου θα δεις πως το απέρριψα για άλλο λόγο, κι όχι για το οικονομικό. Τον εκτροφέα απέρριψα για την ακρίβεια.

Αν με ρωτήσεις γιατί έψαχνα σκυλί ράτσας... Γιατί απλά μου άρεσε (όπως και πολύ απλά αρέσει ένα Β.Π. σε κάποιον που δεν έχει πρόβατα). Μου άρεσε αυτό το καρτουνίστικο φατσόνι, μου άρεσε που ήταν μόλις 25 κιλά και 35 πόντους ύψος, μου άρεσαν τα χρώματα που είχε, μου άρεσε γενικότερα. Κι από τα δείγματα ΒΤ που είχα δει, δεν υπήρχε κάτι που να πω ότι δε μου αρέσει σε θέματα συμπεριφοράς.

Και μην ξεχνάς ότι μπήκα στο φόρουμ ψάχνοντας BT και καταλήγοντας εντελώς αλλού. Δεν πιστεύεις ότι η γνώση που πήρα εδώ με καθοδήγησε προς σωστότερη επιλογή ως μελλοντικό ιδιοκτήτη σκύλου;

Η Shakira στην οποία κατέληξα δε θεωρείται σκυλί συγκεκριμένης φυλής (τυπικά) καθώς pedigree yok. Θα μπορούσα να πάρω το μπόξερ που ήταν και εκτροφικό, είχε και pedigree, είχε και κουτάβια με πρωτιές, κτλ κτλ.

Οπότε, ο ιδιώτης (εγώ) δεν πήρε καθαρόαιμο. Δεν μπορώ να το κατεβάσω σε εκθέσεις, δε μπορώ να το αναπαράξω και σίγουρα δε μπορώ να αποδείξω την καθαροαιμία του.

Το γεγονός ότι ήμουν τυχερή σε σχέση με την εκπαίδευση του σκυλιού είναι άλλο θέμα. Το γεγονός ότι φυλάττει την οικογένειά μου και το σπίτι μου είναι άλλο θέμα. Αυτά δεν τα ήξερα στην αρχή. Όταν όμως τα έμαθα στη συνέχεια ήταν ένα ακόμα θετικό που με ώθησε προς την υιοθέτηση. Ποιος θα έλεγε όχι άλλωστε;

Δεν πήγα να πάρω ροτβάιλερ επειδή μου άρεσε η φυλή ή επειδή ήθελα σόνι και καλά συγκεκριμένη φυλή. Πήγα επειδή στην αγγελία έγραφε "είναι εκπαιδευμένα και δε λερώνουν μέσα στο σπίτι". Μέγα πλεονέκτημα.

Γι' αυτό και η κολλητή μου που αγόρασε beagle από ΒΥΒ 200€, χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο γιατί δεν ήξερε δε ρώταγε. Αν τη ρωτήσεις τώρα από που θα έπαιρνε σκυλί, θα σου απαντήσει "Από φιλοζωική και ενήλικο". Κι αυτό προσπαθώ (πλέον) να περάσω σε όσους θέλουν καθαρόαιμο σκυλί ενώ ουσιαστικά δεν το χρειάζονται.

Σε κάλυψα;

Edit προς Αλίκη: Κι αν δεις τον τοίχο μου, οι προωθήσεις αγγελιών αφορούν αδέσποτα και ημίαιμα κατά το πλείστον. Και η Όλια (για όσους την ξέρουν) που υιοθετήθηκε από μια κυρία στην Ολλανδία ήταν ημίαιμη, όμως είχα κάνει τον κόσμο άνω κάτω να τη φέρω σπίτι.

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αυτός που αγαπάει το σκύλο δεν αγαπάει μονο τα καθαρόαιμα
ή μονο τα ημιαιμα. Τα αγαπάει όλα.
Αυτη η προταση τα λεει ολα. Οταν αγαπας τα σκυλια δεν τα ξεχωριζεις σε κατηγοριες
ημιαιμα η καθαροαιμα. Οτι σου προσφερει το ενα σου προσφερει και το αλλο. Οσο
ξεχωριστο ειναι ενα ρατσατο τοσο ξεχωριστο ειναι και το ημιαιμο.
Δεν καταλαβαινω το λογο που πρεπει να απολογηθουμε γιατι επιλεγουμε καποια φυλη
ως συντροφο. Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι μπορουμε να παλεψουμε και για τα
αδεσποτα.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Η επιλογή του "καθαρόαιμου" για μένα είναι θέμα υγείας πάνω από όλα. Το οτι αποκλείονται κάποιες παθήσεις. Επιπλέον είναι οτι ζητάς συγκεκριμένα πράγματα απο ένα σύντροφο. Το κάνω στη προσωπική μου ζωή γιατί να μη το κάνω και με το σκύλο μου? Και πολλά πολλά άλλα! Τα οποία έχουμε αναλύσει πόσες φορές εδώ μέσα!
Τι παραπάνω παθήσεις δηλαδή έχει το ημίαιμο που αποκλείεται να έχει το καθαρόαιμο?

Last edited by a moderator:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τι παραπάνω παθήσεις δηλαδή έχει το ημίαιμο που αποκλείεται να έχει το καθαρόαιμο?
Κληρονομικά, δυσπλασίες, κλπ κλπ. Όχι ότι λίγα καθαρόαιμα υποφέρουν από τέτοια.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν αναφέρθηκε σε επιλογή καθαρόαιμου που είναι υγιέστερο από ημίαιμο...
Αλλά σε καθαρόαιμο από εκτροφέα που έχει κάνει εξετάσεις στα σκυλιά του και ξέρει τι έχουν από πίσω...σε αντίθεση με κάποιον BYB που αναπαράγει προβλήματα...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ε...δεν νομίζεις ότι σε αυτό πρέπει να μας απαντήσεις πρώτη εσύ που έψαχνες καθαρόαιμο Bull terier, αλλά οι εκτροφείς σου φαινόταν ακριβοί....και εν τέλει πήρες πάλι σκυλί συγκεκριμένης φυλής, αλλά απλά δεν το πλήρωσες?
όχι σε μένα...εσύ έκανες την ερώτηση
Δεν έκανα καμιά ερώτηση :)

Αν είσαι εσύ καλυμμένη..κυριλέ
Εγώ καλυμμένη είμαι και τα έχω λύσει από καιρό. Απλά για να μην αφήνουμε αναπάντητα ερωτήματα βρε αδερφέ και χαλάει το ιντερνετικό μας ίματζ.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Κληρονομικά, δυσπλασίες, κλπ κλπ. Όχι ότι λίγα καθαρόαιμα υποφέρουν από τέτοια.
Α!!!:confused:
Οπότε δεν αποκλείεται και το καθαροαιμο να έχει αυτά που πιθανόν έχει το ημίαιμο.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δε νομίζω να έχω αναφέρει ποτέ οτι τα ημίαιμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν ή οτι έχουν ασθένεις και παθήσεις που δεν έχουν τα καθαρόαιμα.

Αυτό που είπα και λέω είναι οτι προτίμησα να ελαχιστοποιήσω ή αν θες να κανω το σταυρό μου και να αποκτήσω το σκύλο μου ελπίζοντας για το καλύτερο.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δεν αναφέρθηκε σε επιλογή καθαρόαιμου που είναι υγιέστερο από ημίαιμο...
Αλλά σε καθαρόαιμο από εκτροφέα που έχει κάνει εξετάσεις στα σκυλιά του και ξέρει τι έχουν από πίσω...σε αντίθεση με κάποιον BYB που αναπαράγει προβλήματα...
Και κάτι σχετικό/άσχετο. Η μάνα του ΒΤ που λέγαμε, γέννησε το Μάιο του 12 κι έφυγε το Νοέμβριο του 12 από όγκο σε ηλικία 5 ετών νομίζω. Δεν ξέρω περισσότερα πράγματα αν μιλάμε για κάτι κληρονομικό, αλλά χαίρομαι διπλά που δεν πήρα κουτάβι της.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με την πρόθεση θέματος, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο τίτλος είναι 100% εύστοχος μέχρι τώρα! To the point που λεν κι οι φίλοι μας που βγάλαν και τα πρώτα πεντιγκριά.

Επίσης θέλω να θυμήσω τα κατά καιρούς θέματα που ανοίγονται κατά καιρούς με τις ανησυχίες μας περι καθαρόαιμης εκτροφής Στα οποία (και βεβαία γίνεται και πάλι μύλος. Φυσικό είναι αφού το θέμα μας ΚΑΕΙ. Γιατί μας καίει? Μα γιατι από μόνοι μας καιγόμαστε για το σκύλο... Επομένως ο θεματοθέτης δεν ειναι ο μόνος που καιγεται και ουδεις άλλος. Ο θεματοθέτης δεν είναι ο μόνος που προσπαθει να τα θέσει σε κοινή θέα και ουδείς άλλος. Ο θεματοθετης δεν είναι υπερ πάντων σε γνώσεις και ουδείς άλλος... Οπότε δεν είναι ο πρώτος που βάζει ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ - YouTube ... Είναι ο πρώτος όμως που το κάνει με τέτοιο τρόπο. Κι οι αντιδρασεις στο παρόν νημα εχουν να κάνουν ΚΑΙ με τον τρόπο. Κυρίως με αυτόν...

Έως και το mareco θέλει πεντιγκρένιο λέμε!

edit: vrmode, ουτε κι εγω ξέρω να βαζω bullets, πατάω εντερ ομως, οκ? Φτου και μου χάλασε την κατακλείδα το εντιτ...

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Δεν πιστεύω ότι με τον τρόπο που γίνεται η εκτροφή καθαρόαιμων, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, και εξηγώ, εκτός από μερακλήδες εκτροφείς ή ακόμη και ιδιώτες που κάνουν ένα ζευγάρωνα στο τόσο από πραγματικό μεράκι και πάθος για την φυλή τους, κάνοντας τα πάντα για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες για κληρονομικές ασθένειες, ότι τα καθαρόαιμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κληρονομικές ασθένειες.
Το μόνο που διασφαλίζει κάποιος παίρνοντας ένα κουτάβι από εκτροφέα είναι η υγεία του όσον αφορά τύφο, μόρβα κλπ γιατί στα εκτροφεία προσέχουν πολύ τα κουταβια τους. Αυτό και μόνο μιλώντας από άποψη υγείας και όχι χαρακτήρα.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δε νομίζω να έχω αναφέρει ποτέ οτι τα ημίαιμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν ή οτι έχουν ασθένεις και παθήσεις που δεν έχουν τα καθαρόαιμα.

Αυτό που είπα και λέω είναι οτι προτίμησα να ελαχιστοποιήσω ή αν θες να κανω το σταυρό μου και να αποκτήσω το σκύλο μου ελπίζοντας για το καλύτερο.
"Το οτι αποκλείονται κάποιες παθήσεις. "
Αυτό το έγραψες εσύ.

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Αυτό το έγραψες εσύ.

Αυτό το έγραψες εσύ.

(Σημ. Να ξεκαθαρίσω ότι μου είναι σχεδόν αδιάφορο αν κάποιος έχει ημίαιμο ή καθαροαιμο. )

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
κακή έκφραση αν θες.

την επόμενη φορά θα προσέξω περισσότερο.

η σωστότερη θα ήταν να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες για κάποια κληρονομική πάθηση. Σε καλύπτω καλύτερα τώρα?

(και εμένα μου ειναι αδιάφορο. 1 εκτροφικό, 1 απο στάνη και 2 από το δρόμο εχουμε.)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν πιστεύω ότι με τον τρόπο που γίνεται η εκτροφή καθαρόαιμων, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, και εξηγώ, εκτός από μερακλήδες εκτροφείς ή ακόμη και ιδιώτες που κάνουν ένα ζευγάρωνα στο τόσο από πραγματικό μεράκι και πάθος για την φυλή τους, κάνοντας τα πάντα για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες για κληρονομικές ασθένειες, ότι τα καθαρόαιμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κληρονομικές ασθένειες.
Το μόνο που διασφαλίζει κάποιος παίρνοντας ένα κουτάβι από εκτροφέα είναι η υγεία του όσον αφορά τύφο, μόρβα κλπ γιατί στα εκτροφεία προσέχουν πολύ τα κουταβια τους. Αυτό και μόνο μιλώντας από άποψη υγείας και όχι χαρακτήρα.
Κάτσε βρε Κυβέλη, τότε κι η κα στη Λάρισα με τα Χάτσι (Ακιτα) ειναι κυριλε, τσαμπα τρωγαμε τα ακροδαχτυλα μας στο άλλο θέμα. Ταραξαμε και τον κο Βαζάκα άδικα!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi