Ε...δεν νομίζεις ότι σε αυτό πρέπει να μας απαντήσεις πρώτη εσύ που έψαχνες καθαρόαιμο Bull terier, αλλά οι εκτροφείς σου φαινόταν ακριβοί....και εν τέλει πήρες πάλι σκυλί συγκεκριμένης φυλής, αλλά απλά δεν το πλήρωσες?
Ναι, θα σου απαντήσω.
Το ΒΤ στο οποίο είχα καταλήξει πωλείτο προς 500€. Καθόλου απαγορευτική τιμή εφόσον μιλάμε για καθαρόαιμο σκυλί με μαμά πρώτη σε εκθέσεις κτλ κτλ.
Αν παρακολούθησες το ποστ μου θα δεις πως το απέρριψα για άλλο λόγο, κι όχι για το οικονομικό. Τον εκτροφέα απέρριψα για την ακρίβεια.
Αν με ρωτήσεις γιατί έψαχνα σκυλί ράτσας... Γιατί απλά μου άρεσε (όπως και πολύ απλά αρέσει ένα Β.Π. σε κάποιον που δεν έχει πρόβατα). Μου άρεσε αυτό το καρτουνίστικο φατσόνι, μου άρεσε που ήταν μόλις 25 κιλά και 35 πόντους ύψος, μου άρεσαν τα χρώματα που είχε, μου άρεσε γενικότερα. Κι από τα δείγματα ΒΤ που είχα δει, δεν υπήρχε κάτι που να πω ότι δε μου αρέσει σε θέματα συμπεριφοράς.
Και μην ξεχνάς ότι μπήκα στο φόρουμ ψάχνοντας BT και καταλήγοντας εντελώς αλλού. Δεν πιστεύεις ότι η γνώση που πήρα εδώ με καθοδήγησε προς σωστότερη επιλογή ως μελλοντικό ιδιοκτήτη σκύλου;
Η Shakira στην οποία κατέληξα δε θεωρείται σκυλί συγκεκριμένης φυλής (τυπικά) καθώς pedigree yok. Θα μπορούσα να πάρω το μπόξερ που ήταν και εκτροφικό, είχε και pedigree, είχε και κουτάβια με πρωτιές, κτλ κτλ.
Οπότε, ο ιδιώτης (εγώ) δεν πήρε καθαρόαιμο. Δεν μπορώ να το κατεβάσω σε εκθέσεις, δε μπορώ να το αναπαράξω και σίγουρα δε μπορώ να αποδείξω την καθαροαιμία του.
Το γεγονός ότι ήμουν τυχερή σε σχέση με την εκπαίδευση του σκυλιού είναι άλλο θέμα. Το γεγονός ότι φυλάττει την οικογένειά μου και το σπίτι μου είναι άλλο θέμα. Αυτά δεν τα ήξερα στην αρχή. Όταν όμως τα έμαθα στη συνέχεια ήταν ένα ακόμα θετικό που με ώθησε προς την υιοθέτηση. Ποιος θα έλεγε όχι άλλωστε;
Δεν πήγα να πάρω ροτβάιλερ επειδή μου άρεσε η φυλή ή επειδή ήθελα σόνι και καλά συγκεκριμένη φυλή. Πήγα επειδή στην αγγελία έγραφε "είναι εκπαιδευμένα και δε λερώνουν μέσα στο σπίτι". Μέγα πλεονέκτημα.
Γι' αυτό και η κολλητή μου που αγόρασε beagle από ΒΥΒ 200€, χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο γιατί δεν ήξερε δε ρώταγε. Αν τη ρωτήσεις τώρα από που θα έπαιρνε σκυλί, θα σου απαντήσει "Από φιλοζωική και ενήλικο". Κι αυτό προσπαθώ (πλέον) να περάσω σε όσους θέλουν καθαρόαιμο σκυλί ενώ ουσιαστικά δεν το χρειάζονται.
Σε κάλυψα;
Edit προς Αλίκη: Κι αν δεις τον τοίχο μου, οι προωθήσεις αγγελιών αφορούν αδέσποτα και ημίαιμα κατά το πλείστον. Και η Όλια (για όσους την ξέρουν) που υιοθετήθηκε από μια κυρία στην Ολλανδία ήταν ημίαιμη, όμως είχα κάνει τον κόσμο άνω κάτω να τη φέρω σπίτι.