εκπαιδευση σκυλου

Status
Κλειδωμένο θέμα

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Αρα καλα κανει ο υδραυλικος και ζηταει τοσα! Και τα διπλα αν ζηταγε, καλα θα εκανε αφου μονος δε μπορεις, ή δεν ξερεις, ή δεν εχεις τα εργαλεια! Επισης, με το ιδια σκεπτικο, και καφε να πιεις σπιτι σου, φαγητο επισης, ποτο στο σαλονι και μουσικη στο στερεοφωνικο.

Ακομα, μια που ειμαι καθηγητης πληροφορικης, αν ημουν σε καποιο απομακρο μερος και ενα παιδι χρειαζοταν τη βοηθεια μου στους υπολογιστες, καλο θα ηταν να χρεωνω 50€ την ωρα για 20 μαθηματα minimum. Αν δε θελει, ας μαθει μονο του!

Δεν ειναι αντιμετωπιση αυτη κατα τη γνωμη μου. Αν κατι ειναι στραβο και πιστευεις οτι θα επρεπε να αλλαξει, πρεπει να το αντιμετωπισεις και οχι να το δεχεσαι μοιρολατρικα. Εσυ δηλαδη πιστευεις πως καλα κανουν και χρεωνουν 700€ (απο οτι διαβαζω εδω) τη βασικη εκπαιδευση που ειναι αναγκαιο αγαθο και για σενα αλλα και για το ζωο?

katerina.24

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2009
53
0
κώς
Ο Ricos δεν απάντησε, εσύ Katerina.24 τι γνώμη έχεις?
Θα ελεγα πως η σχεση σκυλου-ανθρωπου περιλαμβανει πιο ουσιωδη στοιχεια..... οπως... συντροφικοτητα,φιλια,πιστη,αγαπη(που δ ζητα ανταλλαγματα),φροντιδα,συμπονια,αφοσιωση, σεβασμο,κατανοηση,χαρα,λυπη.....κ αμετρητα αλλα συναισθηματα....αν σου παει η καρδια να ονομαζεις οοοοοοολα αυτα "ΧΟΜΠΥ".... τι να πω...δικαιωμα σου - γνωμη σου κ μαλιστα σεβαστη!!!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εσυ δηλαδη πιστευεις πως καλα κανουν και χρεωνουν 700€ (απο οτι διαβαζω εδω) τη βασικη εκπαιδευση που ειναι αναγκαιο αγαθο και για σενα αλλα και για το ζωο?
Μανωλη, εχω απαντησει δυο μερες πριν. Ειχα πει αυτό:

Πιστευω ότι αν ο εκπαιδευτης ασχοληθει πραγματικα και στα σοβαρα με όλα οσα ειπε η Rottie, τοτε η τιμη των 700 ευρω είναι δωρο.
Εάν ασχοληθει μονο με τις βασικες εντολες, τοτε τα 700 είναι ληστεια. Κι όμως αρκετοι ασχολουνται μονο με τις εντολες.
Αρα είναι θεμα εκπαιδευτη. Αλλοι δουλευουν σκληρα τα λεφτα τους και αλλοι κοροϊδευουν.
Η Rottie ειχε πει μεταξυ αλλων:

Η βασική εκπαίδευση δεν περιλαμβάνει μόνο την εκμάθηση 6 εντολών, συνεπως κακώς αξιολογείς την χρησιμότητα της με τη λογική "700 ευρώ / 6 εντολές = 116,6 ευρώ η εντολή".

Ένας εκπαιδευτής θα αξιολογήσει το χαρακτήρα του ζώου, θα εντοπίσει τα λάθη που κάνεις στην ανατροφή του κουταβιού, θα λύσει τα καθημερινά προβλήματα συμβίωσης που έχεις με το σκύλο σου, θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τυχόν προβλήματα στη συμπεριφορά του (επιθετικότητα, φοβίες κτλ) και θα σου διδάξει την μέθοδο επικοινωνίας των σκύλων για να κατανοησεις την συμπεριφορα και τις αντιδρασεις του.
Εσυ πιστευεις οτι ειναι πολλα τα 700 για ολα αυτα?

Να μην πουμε και το αλλο, οτι δηλαδη οι εξειδικευμενες υπηρεσιες πληρωνονται.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Η βασικη μας διαφορα ειναι οτι το βλεπεις σαν εξειδικευμενη υπηρεσια, εγω σαν αναγκαιο αγαθο. Οπως πιστευω πως καθε αναγκη δεν πρεπει να γινεται πηγη εκμεταλευσης, ετσι και αυτη πρεπει να βρισκεται σε πιο "λογικες" τιμες. Δε μιλαω για ιδιαιτερα στο σπιτι, να ερθει ο εκπαιδευτης εκει που θελω, οταν τον θελω, οποτε θελω. Αυτο ναι, να ζητησει 700 και παραπανω. Μιλαω για το οτι θα πρεπει να πηγαινω στις εγκαταστασεις του.
Δε διαφωνησα ποτε πως ειναι μια δουλεια δυσκολη ουτε ειπα πως δεν εκτιμω αυτο που κανουν. Απλα, νομιζω πως "Ειναι πολλα τα λεφτα (Χ)άρη"!!!:D:D:D

Ειπα νωριτερα πως ειμαι εκπαιδευτικος. Με το ιδιο σκεπτικο, αν κανω και εγω σωστα τη δουλεια μου, θα πρεπει να ζηταω οσα λεφτα θελω για το μαθημα μου! Μαλιστα αν ειμασταν λιγοι σε αυτο το επαγγελμα, καλο θα ηταν να ζηταγαμε ολοι τα ιδια χρηματα για καθε πακετο μαθηματων! Εχω ζησει αυτη την κατασταση στην επαρχια και απειχα. Εκανα λαθος λες?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Φίλε manolis68 γνωρίζω εκπαιδευτές που χρεώνουν από 30-50 ευρώ το μάθημα, στο χώρο σου, συνήθως για 12-15 συνεδρίες.

Είναι πολλά;

Επίσης, άλλους που εκπαιδεύουν στο χώρο τους ή αλλού σε ομαδικά μαθήματα και χρεώνουν από 20-50 ευρώ την συνεδρία.

Είναι πολλά;

Κάποιους που κρατούν το σκύλο στον χώρο τους 20-35 ημέρες (φαγητά, καθαρισμός, κλπ.) και χρεώνουν από 600-1100 ευρώ.

Είναι πολλά;

Τέλος, αν θες μας λες, εσύ πόσο χρεώνεις ή θα χρέωνες τα ιδιαίτερα μαθήματα και πόσο θα χρέωνες την παρακολούθηση ανάλογων μαθημάτων στην σχολή σου;

Μη ξεχνάμε πως η χρήση Η.Υ. στις μέρες μας είναι εξίσου ή και περισσότερο σημαντική, με την εκπαίδευση στην βασική υπακοή ενός κατοικίδιου σκύλου.

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Φίλε manolis68 γνωρίζω εκπαιδευτές που χρεώνουν από 30-50 ευρώ το μάθημα, στο χώρο σου, συνήθως για 12-15 συνεδρίες.

Είναι πολλά;
Αν ειναι στον χωρο σου, οχι δεν ειναι πολλα. Πιστευω πως το να κανεις εκπαιδευση κατ' οικον, ειναι κατι που πρεπει να πληρωνεται.

Επίσης, άλλους που εκπαιδεύουν στο χώρο τους ή αλλού σε ομαδικά μαθήματα και χρεώνουν από 20-50 ευρώ την συνεδρία.

Είναι πολλά;
Τα 20 ειναι λογικη τιμη ωστε να ειναι πιο προσιτο και για ανθρωπους που δεν εχουν μεγαλες δυνατοτητες. Πιστευω πως καποιος που χρεωνει τοσα, αν κανει καλη δουλεια και δεν ειναι αεριτζης, δεν θα εχει ελευθερο χρονο ουτε για υπνο. Ανθρωποι με θεληση να εκπαιδευσουν τα ζωα τους υπαρχουν. Τα οικονομικα τους ομως δεν βοηθουν.

Κάποιους που κρατούν το σκύλο στον χώρο τους 20-35 ημέρες (φαγητά, καθαρισμός, κλπ.) και χρεώνουν από 600-1100 ευρώ.

Είναι πολλά;
Τα 1100 δεν ειναι? 50€ την ημερα? Μα που μενουν πια????

Τέλος, αν θες μας λες, εσύ πόσο χρεώνεις ή θα χρέωνες τα ιδιαίτερα μαθήματα και πόσο θα χρέωνες την παρακολούθηση ανάλογων μαθημάτων στην σχολή σου;

Μη ξεχνάμε πως η χρήση Η.Υ. στις μέρες μας είναι εξίσου ή και περισσότερο σημαντική, με την εκπαίδευση στην βασική υπακοή ενός κατοικίδιου σκύλου.
Να εξηγησω πως ειμαι διορισμενος εκπαιδευτικος, αρα απαγορευεται να κανω μαθηματα σε παιδια. Οταν ημουν στην επαρχια, δεν υπηρχε εκει φροντηστηριο αρα αναγκαστικα γινονταν ιδιαιτερα. Ολους και ολους ειχα δυο ενηλικους μαθητες και χρεωνα 15€ στο σπιτι τους. Δεν ειχα πακετο μαθηματων αλλα εβλεπα τις αναγκες του αλλου, το ρυθμο που μαθαινε και αν τελειωνε σε 5 μαθηματα ειχε καλως. Αν οχι, συνεχιζα μεχρι να καλυφθει.
Αν ημουν σε σχολη, σιγουρα θα επαιρνα λιγοτερα.
Ας πουμε τωρα, κανω μαθημα σε ΙΕΚ. Παιρνω καθαρα 11€ την ωρα. Εχω να κανω με 20-25 παιδια ανα τμημα. Συγκρινω λοιπον τα 11€ που παιρνω εγω για να κανω ενα εξειδικευμενο μαθημα (δικτυα και επικοινωνιες υπολογιστων), με τα χρηματα που ζηταει την ωρα ενας εκπαιδευτης που οπως ειπες ειναι 20-50. Εσυ τι λες? Δεν ειναι πολλα?
Παρ΄ολα αυτα, αν πραγματικα ξερεις καποιον που κανει μαθηματα με 20€ και ειναι σοβαρος επαγγελματιας, στειλε μου σε παρακαλω το ονομα και το τηλεφωνο του με μηνυμα.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Έπαιρνες 15 ευρώ την ώρα για όσο πάρει, αν σου έλεγε το ίδιο ένας εκπαιδευτής σκύλων πως θα το σχολίαζες;

Στο ΙΕΚ παίρνεις εσύ 11 ευρώ καθαρά.Το ΙΕΚ πόσο χρεώνει τον μαθητή ανά μάθημα ή ανά μήνα;

Ένας μισθωτός, με μηνιαίο καθαρό εισόδημα 1000 ευρώ, παίρνει ημερομίσθιο 45 ευρώ και ωρομίσθιο 5,5 ευρώ καθαρά.

Πολύ λιγότερα και από εσένα και από τον εκπαιδευτή...Τι σημαίνει αυτό;

xXxchris

Active Member
13 Οκτωβρίου 2009
36
0
οπωσ και να το κανουμε 700 ευρω ειναι πολλα,εγω σαν μαθητησ μαζευω λευτα απο τωρα για να παρω σκυλο σε 3 χρονια...το θεμα ειναι οτι οι εκπαιδευτεσ σκυλων ειναι λιγοι και ειναι κλειστο επαγγελμα και βαζουν οτι τιμεσ θελουν..

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Να το δούμε και αυτό...

Αν δηλαδή τα 700 ευρώ είναι πολλά, όπως και να το κάνουμε.

700 ευρώ κοστίζει ένα μέτριο προς καλό laptop, που σε 1 χρόνο θα αξίζει 200 ευρώ και μπορεί να έχει χαλάσει ή να μην εξυπηρετεί πλέον.

700 ευρώ κοστίζουν 5 μέρες καλοκαιρινών διακοπών, σε μέτριο δωμάτιο (40 ευρώ), σε νησί των Κυκλάδων (εισητήρια πλοίου), χωρίς αμάξι και λίγα έξοδα/εξόδους, για 1 άτομο.

700 ευρώ κάνει μια μέτρια τηλεόραση 32".

700 ευρώ κοστίζουν 2 μήνες μέτριου παιδικού σταθμού.

700 ευρώ κοστίζει η συνδρομή της Nova για 1 χρόνο (περίπου).

700 ευρώ ξοδεύει κάποιος που καπνίζει 1 πακέτο τσιγάρα την ημέρα, σε 7-8 μήνες, για τσιγάρα.

700 ευρώ κοστίζει η εκπαίδευση ενός σκύλου για 1-2 μήνες, που θα σε συντροφεύει για 10-15 χρόνια και θα κάνει την συμβίωση σας εφικτή και όχι μαρτύριο.

...:rolleyes:

xXxchris

Active Member
13 Οκτωβρίου 2009
36
0
καλα εδω με 10 ευρω κανεισ εμβολια και σωζεισ ενα παιδακι στην αφρικη και ο μαλακσ ο ακπαιδευτησ θελει 700για καμποσα μαθηματα....ουξ απελαση ρειιιιιιιιιιιιιιιι....

xXxchris

Active Member
13 Οκτωβρίου 2009
36
0
σκεψου οτι ενασενιδεικευτοσ εργατησ παιρνει 600 ευρω το μηνα για 10 ωρεσ δουλεια την ημερα(εχω κολητο που δουλευει οικοδομη)....μονο αυτο...

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
καλα εδω με 10 ευρω κανεισ εμβολια και σωζεισ ενα παιδακι στην αφρικη και ο μαλακσ ο ακπαιδευτησ θελει 700για καμποσα μαθηματα....ουξ απελαση ρειιιιιιιιιιιιιιιι....
Δεν φταίει ο εκπαιδευτής για τα παιδάκια στην Αφρική.

σκεψου οτι ενασενιδεικευτοσ εργατησ παιρνει 600 ευρω το μηνα για 10 ωρεσ δουλεια την ημερα(εχω κολητο που δουλευει οικοδομη)....μονο αυτο...
Γιατί δεν λες στο φίλο σου, να γίνει εκπαιδευτής σκύλων για να τα οικονομίσει και αυτός.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:eek::eek::eek:

Δεν υπάρχει περίπτωση, ανάδρομο Έρμη έχουμε σήμερα…. :maria:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εσύ να το σκεφτείς που μαζεύεις λεφτά να πάρεις σκύλο ( πόσα θα διαθέσεις για ένα σκύλο αλήθεια;...Ένα μηνιάτικο του φίλου σου που βασανίζεται 10 ώρες στην οικοδομή;...Μισό; ).

Τι θα τον ταϊζεις;

Μια καλή τροφή έχει 50-60 ευρώ και θα σε βγάζει για κανά μήνα...Δηλαδή 720 ευρώ το χρόνο...Όσα θα βγάλει για να ζήσει σε μια καλή χρονιά μια οικογένεια στο Κονγκό.

Γιατί δε τα στέλνεις ανθρωπιστική βοήθεια;

Σαν μαθητής, πόσα λεφτά ξοδεύεις μηνιαία και από που προέρχονται;

georgeboxer

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2009
45
0
Δεν υπάρχει περίπτωση, ανάδρομο Έρμη έχουμε σήμερα…. :maria:
Τους αστρολογους που τους βαζεις που περνουν ενα καρο λευτα για παραμηθια :D:D:D
Τουλαχηστον με ληγα η πολα λευτα οι εκπεδευτες αφηνουν ενα εργο μας ληνουν τα χεργια και μας μαθενουν πολα πραγματα που θα τρωγαμαι ωρες και δεν θα τα καταφερναμαι!!!!
Οπιος δεν θελει να τα δοσει ας ψαχτει μονος του να διαβασει και να κανει αυτο που θελει.Ακομα αν ειναι καλος ας κανει μαθηματα μετα αφηλοκερδος:)

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Έπαιρνες 15 ευρώ την ώρα για όσο πάρει, αν σου έλεγε το ίδιο ένας εκπαιδευτής σκύλων πως θα το σχολίαζες;
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις εδω.
15€ η ωρα Χ 10 ωρες μαθημα = 150€
Και μαλιστα στο σπιτι ή στο γραφειο του ενηλικα μαθητη. Ειναι μεγαλο το ποσον?
Αν ζηταγε ενας εκπαιδευτης αυτο το ποσον, φυσικα και θα δεχομουν.

Στο ΙΕΚ παίρνεις εσύ 11 ευρώ καθαρά.Το ΙΕΚ πόσο χρεώνει τον μαθητή ανά μάθημα ή ανά μήνα
Ειμαι σε Δημοσιο ΙΕΚ ωρομισθιος. Δουλευω εκει τα απογευματα. Το ΙΕΚ χρεωνει 360€ το εξαμηνο τους μαθητες. Αρα 720€ το χρονο. Οσο για τα μαθηματα που κανουν ειναι καπου 600 ωρες το ετος. Κατι παραπανω απο 1€ η ωρα. Αν πανε σε ιδιωτικο πληρωνουν περιπου 6€ την ωρα.
Ο εκπαιδευτης 20€. Αρα χρεωνει τα διπλα απο εμενα, και τα 3πλασια τουλαχιστον απο εναν μαθητη σε ιδιωτικο ΙΕΚ.
Ακομα δεν καταλαβαινω που θες να καταληξεις.

Ένας μισθωτός, με μηνιαίο καθαρό εισόδημα 1000 ευρώ, παίρνει ημερομίσθιο 45 ευρώ και ωρομίσθιο 5,5 ευρώ καθαρά.
Πολύ λιγότερα και από εσένα και από τον εκπαιδευτή...Τι σημαίνει αυτό;
Οτι ενας μισθωτος αν δουλεψει 16 εργασιμες μερες Χ 8 ωρες = 128 θα μαζεψει 704€
Αρα ενας μισθωτος πρεπει να δουλευει 3 εβδομαδες για να βγαλει τη δουλεια ενος εκπαιδευτη που ειναι περιπου ποσες ωρες συνολικα? 30 ή λιγοτερες?
Ξαναλεω πως δεν κανω ιδιαιτερα μαθηματα. Αλλοι καθηγητες παιρνουν 20€ την ωρα αν πανε σπιτι του μαθητη.

700 ευρώ κοστίζει η εκπαίδευση ενός σκύλου για 1-2 μήνες, που θα σε συντροφεύει για 10-15 χρόνια και θα κάνει την συμβίωση σας εφικτή και όχι μαρτύριο.
Η εκπαιδευση ενος μαθητη σε Δημοσιο ΙΕΚ κοστιζει 1500€ για 2 χρονια, που θα κρατησει και γι αυτον μια ολοκληρη ζωη.
Αν ομως πηγαιναμε με το σκεπτικο των 20€ του εκπαιδευτη που ειναι η χαμηλοτερη δυνατη τιμη οπως καταλαβα, (αν θες στειλε μου μηνυμα με το τηλεφωνο αυτου που παιρνει μονο τοσα), θα επρεπε να κοστιζε 1200 ωρες Χ 20€ = 24000€
Επισης ολα αυτα θα ειναι μαυρα! Αποδειξη κοβει κανεις?
Ουτε πιστευω σε αυτο που λες για διακοπες, τσιγαρα, τηλεοραση κλπ.
Ας πουμε θα κοψεις απο το παιδι τον παιδικο σταθμο για 2 μηνες ωστε να εξοικονομησεις 700€ να εκπαιδευσεις το σκυλι?
Επειδη δεν γινεται, πιστευω οτι το πιο λογικο ειναι να βρεθει μια ενδιαμεση λυση. Το σκυλι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ εκπαιδευση. Οι τιμες ομως ειναι απαγορευτικες. Ξαναλεω πως σε αλλες πολεις χρεωνουν λιγοτερα. Αυτο ακουσα για Θεσσαλονικη ας πουμε. Αν ισχυει, μηπως εκει δεν κανουν καλη δουλεια? Ή μηπως οι εκπαιδευτες εκει πεινανε?

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Ξαναλεω πως σε αλλες πολεις χρεωνουν λιγοτερα. Αυτο ακουσα για Θεσσαλονικη ας πουμε. Αν ισχυει, μηπως εκει δεν κανουν καλη δουλεια? Ή μηπως οι εκπαιδευτες εκει πεινανε?
Μην πιστεύεις πάντα όσα ακούς.

Με συγχωρείς αλλά....αν γράφει όπως εσύ και πολλά του δίνουν

Μπορείς να βρεις Trabad με 500 ευρώ. Γιατί αγόρασες το Opel, Audi, Peugeot, Posche κλπ κλπ;

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ manolis68

Εννοώ αν σου πεί κάποιος εκπαιδευτής "Παίρνω 15 ευρώ το μάθημα" και στην ερώτηση σου "Πόσα μαθήματα θα χρειαστούν" σου έλεγε "Θα δούμε...Όσα πάρει.".

Αυτό πως θα το σχολίαζες...:)

Επίσης πως θα σχολίαζες, πως ένας μισθωτός των 1000 ευρώ καθαρά θα έπρεπε να πληρώνει εσένα, τον φθηνό, τα τριπλάσια από όσα βγάζει την ώρα, για να καλύψει βασική του ανάγκη.

Τι δεν πιστεύεις για τσιγάρα, διακοπές και τηλεοράσεις;...Τις τιμές;...Να αναρτήσω τιμοκαταλόγους;...Αν ρωτήσεις σε περίπτερα, στον Κωτσόβολο και σε γραφεία ταξιδίων θα το επιβεβαιώσουν.

Όσο για το πόσο θα κρατήσει η γνώση από τα ΙΕΚ και την χρησιμότητα της σε βάθος χρόνου, είναι εξίσου σχετική με την καλή εκπαίδευση σκύλου.

:)

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
@ manolis68

1. Ναι κοβουν και τιμολογιο αν χρειαστεις !!!
2.. Η δουλεια της εκπαιδευσης σκυλου ειναι πολυ πιο σκληρη σε σχεση με το μαθημα χημειας κτλ
3... Η εκπαιδευση δεν αφορα μονο τον σκυλο ( αρα μιλαμε για διπλη χρηση )
4....Ειναι σκληρη μια μερα ενος εκπαιδευτη που ξυπναει απο τις 7 κ βγαζει ολα τα σκυλια τις βολτες τους , εκπαιδευει σε ολες τις καιρικες συνθηκες ,ξεσκατιζει , ψεκαζει , χτενιζει φροντιζει κτλ και τελειωνει κατα τις 9 το βραδυ
5..... Θελει φοβερη υπομονη σε δυσκολες φυλες και πραγματικη ηρεμια
6..... Ειναι δυσκολο πραγμα να κερδισεις ενα σκυλο και να εργαστει οπως τον θες
7.....Εχει μοναξια εκει πανω στο γρασιδι καθημερινα
8.... Καμια φορα και μικροτραυματισμους
9..... Θελει εγκατασταση αναλογη , γραφειοκρατια , υγειονομικους ελεγχους , απολυμανσεις , κουρεματα γκαζον κτλ
10 ..... γενικοτερα θελει μυαλο και να το χρησιμοποιεις εκτος ρουτινας για να βρεις λυσεις !!!
11...... ειναι δυσκολα να τα κατανοησεις αν δεν τα ζησεις !!!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul