εκπαιδευση σκυλου

Status
Κλειδωμένο θέμα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγω παλι πιστευω οτι δεν ειναι χομπυ η κατοχη σκυλου και δεν χρειαζονται πολλα λεφτα για καποιον να εχει και να συντηρει εναν σκυλο.Δεν μπορω να φανταστω οτι ενας κτηνοτροφος εχει τους ποιμενικους του για χομπυ, ουτε μια κυρια (ας πουμε την πεθερα μου που εχει ενα πεκινουα) για χομπυ. Χομπυ ειναι να παιρνεις μερος στις εκθεσεις με τον σκυλο. Χομπυ ειναι να παιρνεις μερος σε διαφορα κυναθληματα με τον σκυλο.Χομπυ και μαλιστα πολυ ακριβο ειναι να εκτρεφεις σκυλια και ειδικα αυτα που προοριζονται για εκθεσεις.
Σαφώς και ο σκύλος είναι ακριβό χόμπι (ευχάριστη ερασιτεχνική ενασχόληση που κοστίζει σε σύνολο 15.000 -20.000 ευρώ) και σαφώς όποιος έχει οικονομική στενότητα δεν ασχολειται με ευχάριστες ερασιτεχνικές ενασχολήσεις που κοστίζουν ακριβά. ;)

Εσύ τι ορισμό δίνεις στην κατοχή και συντήρηση ενός κατοικίδιου?
(το παραδειγμα του κτηνοτροφου ειναι ατυχες, διοτι τα σκυλιά ενος κτηνοτρόφου είναι εργαλεία της δουλειάς του, όχι pet.)

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
το χόμπι κι εμένα μου φαίνεται κάπως (χόμπι για παράδειγμα αποκαλώ την ενασχόληση μου με τα ενυδρεία). τον σκύλο τον βλέπω περισσότερο ως σύντροφο (λογω της διάρκειας της ζωής και της συμπεριφοράς του). εγώ για την κοπριτίτσα μου στις πρώτες 3 μέρες έχωσα 280 ευρώπουλα (εμβόλια, εξετάσεις, τσιπ κλπ) και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ μπρούκλης...συνειδητοποιημένος είμαι. απέκτησα ένα ζωντανό με απαιτήσεις κι από την στιγμή που αποφασίζω να το κρατήσω πρέπει να σεβαστώ τις απαιτήσεις του. και σε όλο αυτό το διάστημα θα του προσφέρω ότι πρέπει για να κάνω τη ζωή του όσο γίνεται πιο υποφερτή (ανεξαρτήτως του κόστους, αυτό το έχω πάρει απόφαση πλέον :D ). όσον αφορά το κόστος της εκπαίδευσης (που είναι και το βασικό θέμα) είναι υποκειμενικό. θεωρεί κάποιος λογικό ποσό για εκπαίδευση τα 200 ευρώ ή 700; η αγορά είναι ελεύθερη, ο ήλιος βγαίνει για όλους, κι ο κάθε κάτοχος έχει το δικαίωμα να ελέγξει τον εκπαιδευτή και να δει αν αξίζει τα χρήματα του ή όχι. όπως επίσης έχει κάθε δικαίωμα να εκπαιδεύσει τον σκύλο μόνος του, να τον ταϊζει με τα υπολείμματα του δικού του φαγητού και να μην τον πάει ποτέ στον γιατρό. όπως συμπεριφέρεται κάποιος στον σύντροφο / οικογένεια / φίλους του θα συμπεριφερθεί και στο ζώο του (Στην ουσία σύντροφος σου είναι κι αυτό).

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
όπως επίσης έχει κάθε δικαίωμα να εκπαιδεύσει τον σκύλο μόνος του, να τον ταϊζει με τα υπολείμματα του δικού του φαγητού και να μην τον πάει ποτέ στον γιατρό.
Κανεις λάθος.
Δικαίωμα του δεν είναι να μην πάει ποτέ το ζώο στο κτηνίατρο, ούτε να μην φροντίζει για την ευζωια του. Δόξα τω θεώ, τα δικαιώματα των ζώων κατοχυρώνονται πλέον από τους νόμους του κράτους και έτσι δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει στο ζώο του.

Οι υποχρεώσεις ενός κατόχου σκύλου είναι πολύ συγκεκριμένες και σε αυτές περιλαμβάνεται μεταξυ άλλων και η σήμανση/ καταγραφή του ζώου σε κτηνίατρο, η ετήσια, τουλάχιστον, κτηνιατρική του εξέταση και ο εφοδιασμός του ζωου με βιβλιάριο υγείας.

Διάβασε το άρθρο 2 του 3170/2003 και τις κυρώσεις που επισύρει η παραβίαση του.

:)

axelrose

Active Member
23 Σεπτεμβρίου 2009
27
0
Athens
Οι υποχρεώσεις ενός κατόχου σκύλου είναι πολύ συγκεκριμένες και σε αυτές περιλαμβάνεται μεταξυ άλλων και η σήμανση/ καταγραφή του ζώου σε κτηνίατρο και η ετήσια, τουλάχιστον, κτηνιατρική του εξέταση και ο εφοδιασμός του με βιβλιάριο υγείας.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό!!!!;)

duaz

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2009
241
0
athens
παντα ηθελα να γινω χομπιτ !!!

Αδιαμφισβήτιτα ένα άτομο μπορεί να βρει καθημερινά τομείς ή τρόπους να αντλήσει τα απαραίτητα ποσοστά αυτοικανοποίησης που χρειάζεται. Όπως : εργασία, έρωτας, τέχνη, σπορ, φιλίες, χόμπυ.
Τι συμβαίνει όμως όταν για λόγους συχνά ασυνείδητους, πολύπλοκους καταλήγει να επιλέγει ένα συγκεκριμένο πεδίο απ’ όπου αντλεί τη μοναδική ευχαρίστηση ?Τότε το συγκεκριμένο πεδίο αποκτά υπέρμετρη αξία, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Μετουσιώνεται στο πυρηνικό κομμάτι της καθημερινότητάς του. Σιγά – σιγά όλα αρχίζουν να περιστρέφονται γύρω από αυτό. Αυτό μονοπωλεί τα κίνητρά του, πυροδοτεί τις αντιδράσεις του, καθοδηγεί τις σκέψεις του, υπαγορεύει τις προβολές του στο μέλλον.
Γίνεται η άμυνα του απέναντι στις φυσικές αντιξοότητες της ζωής, το μονοπωλιακό δεδομένο της μέρας του το οποίο λειτουργεί ως όπιο μπροστά στην οδύνη μιας φθαρτής ύπαρξης. Καταλήγουμε λοιπόν να χαρακτηρίσουμε ως εξάρτηση το μονομανιακό αντικείμενο του πόθου μας, αγνοώντας ίσως την ευρύτερη αυθύπαρκτη υπόσταση αυτού του όρου.
Το χόμπυ ειναι η ενασχόληση και η προσπάθεια να μαθεις περισσοτερα αλλα να μην εξαρτηθείς απο αυτην !!!
Χόμπυ είναι να εξελίξεις την ενασχόληση σου μαθαίνοντας με σωστα βηματα !!!
Χόμπυ δεν ειναι να φτάνεις στο πρώτο σκαλοπατι και μετα να τα παρατας
Χόμπυ ειναι να προσπαθεις να ανεβεις ολη τη σκαλα και να μην πεσεις απο αυτην !!!

ολα αυτα θέλουν κόπο κ χρήμα σε οποιο επιπεδο κ αν ασχοληθεις !!!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Σαφώς και ο σκύλος είναι ακριβό χόμπι (ευχάριστη ερασιτεχνική ενασχόληση που κοστίζει σε σύνολο 15.000 -20.000 ευρώ) και σαφώς όποιος έχει οικονομική στενότητα δεν ασχολειται με ευχάριστες ερασιτεχνικές ενασχολήσεις που κοστίζουν ακριβά. ;)

(το παραδειγμα του κτηνοτροφου ειναι ατυχες, διοτι τα σκυλιά ενος κτηνοτρόφου είναι εργαλεία της δουλειάς του, όχι pet.)
Δεν εχει σημασια τι πιστευω εγω για την κατοχη αλλα τι επικρατει γενικα.Και εγω καθαροαιμο σκυλο περιμενω να παρω και επισης μια ιδιαιτερη ρατσα η οποια θα μου κοστιζει πιο πολυ (λογω μεγεθους) απο τις περισσοτερες αλλες ρατσες.Και εγω θα το παω σε εκθεσεις σκυλων, πραγμα που ειναι χομπυ αλλα η κατοχη ειναι αλλο πραγμα.το να εχεις ενα σκυλο ειναι υποχρεωση για τα επομενα χρονια την οποια δεν μπορεις να βαρεθεις και να παρατησεις οπως θα κανεις στην αναλογη περιπτωση με ενα χομπυ
.Επισης αναλογα τι σκυλο θα διαλεξεις να εχεις(καθαροαιμο ή ημιαιμο) παει και και το αναλογο κοστος.Αν δεν τον αγορασεις γιατι δεν σε νοιαζει και τον παρεις απο καποιον πoυ τον χαριζει ή απο καποιο rescue dog center τοτε δεν θα σου κοστισει τιποτα η αγορα! Επειτα μεγαλο ρολο παιζει και το μεγεθος του σκυλου.Ενας μικροσωμος, π.χ jack russel δεν θελει μεγαλη ποσοτητα φαγητου το μηνα και το κοστος διατροφης του ειναι αρκετα χαμηλο.Επισης τα εμβολια και τις αποπαρασιτωσεις δεν τα κανεις καθε μηνα.
Για το κοστος του σκυλου παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο!

Και οι κτηνοτροφοι παρολα αυτα( σκυλοι που εξυπηρετουν συγκεκριμενο σκοπο) σκυλια εχουν στην κατοχη τους και τα συντηρουν ομως.

katerina.24

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2009
53
0
κώς
Αν δεν έχει κάποιος οικονομική δυνατότητα δεν παίρνει σκύλο, αγαπητέ φίλε.

Ο σκύλος είναι ακριβό «χομπυ». Εάν κάποιος αντιμετωπίζει οικονομικό προβλημα, το τελευταίο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί είναι ένα ακριβό χομπυ.

Απο ποτε η αποκτηση σκυλου εχει γινει "χομπυ" ??????? Τι να πω...:eek:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ROTTIE said:
Ο Ricos δεν απάντησε, εσύ Katerina.24 τι γνώμη έχεις?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Ο Ricos δεν απάντησε, εσύ Katerina.24 τι γνώμη έχεις?
Δεν απαντησα για την προσωπικη μου γνωμη περι κατοχης σκυλου! Για το κοστος σκυλου σε καλυψα πιστευω.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Επισης μου κανει τρομερη εντυπωση σε φορουμ για σκυλια να λεγετε η κατοχη σκυλου χομπυ!!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
''φιλοζωική ενασχόληση''... το ίδιο πράγμα λέμε απλά παίζουμε με τις λέξεις :p;)

Πολλοί, όπως κ εγώ, συνδυάζουν το χόμπι με δραστηριότητα κ όχι με ζωντανό ον.

Αλλά το ίδιο είναι, από τη στιγμή που περνάς πολύ χρόνο μαζί του, ασχολείσαι δηλ. κ επίσης δίνεις κ χρήματα γι'αυτό ;)

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Να ρωτησω και εγω κατι?
Εχω ακουσει πως στη Θεσσαλονικη ειναι φτηνοτερο το κοστος του εκπαιδευτη. Κανω λαθος? Διορθωστε με. Αν ειναι ετσι, εκει δηλαδη δεν κανουν την ιδια δουλεια?

Θελω να καταληξω στο εξης:
Μηπως τα 700-800€ ειναι παρατραβηγμενο για τη βασικη εκπαιδευση; Δεν ειναι ολα τα σκυλια επιθετικα ή πολυ δυσκολοι χαρακτηρες. Αν πραγματι ο εκπαιδευτης εχει καποιο σκυλι με χαρακτηρα και συνηθειες αστα να πανε, τοτε να ζητησει τοσα και παραπανω. Αλλα το να εκπαιδευσει ενα τυπικο-normal σκυλι, νομιζω ειναι πολλα. Μαλιστα νομιζω πως ειναι πιο οικονομικο το να πηγαινεις εκει (αν εχει εγκαταστασεις) το ζωο σου. Αν ερχεται σπιτι σου ομως σε χρεωνει αυτα τα ποσα. Ιδιαιτερα μαθηματα δεν θες? Πληρωνε! Κανω μηπως ξανα λαθος? Δεν εχω κανει ακομα ερευνα αγορας και ισως να μην τα ξερω καλα...

Επισης νομιζω πως ο ορος "χομπυ" ειναι παρατραβηγμενος. Χομπυ ειναι τα γραμματοσημα. Κατι που σε κανει να περνας ευχαριστα την ωρα σου. Ο μοντελισμος ας πουμε. Αλλα κανενα απο αυτα δε σε γεμιζει με τις ευθυνες που σε γεμιζει ενα ζωο. Ουτε μπορει να λατρεψεις ενα γραμματοσημο οσο ενα ζωο που ζεις μαζι του 10 χρονια. Το κοστος ομως του να κατεχεις ζωο ειναι πραγματι μεγαλο γιατι ολοι εδω το συγκρινουν με τα εξοδα ενος υγιους κουταβιου. Αν αργοτερα στα 7 του αρρωστησει βαρια ή τραυματιστει και για να το κανουν καλα πρεπει να δωσουν κανενα 1500άρι€ τι θα κανουν; Καλυτερα ευθανασία παρα να πληρωσουν?

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Και πώς να λέγεται? Θα μας πεις ή θα μας κρατησεις και άλλο σε αγωνια?
Η λεξη χομπυ ειναι πολυ ψυχρη για να ονομασουμε την συγκατοικιση και ενασχοληση με τον σκυλο μας.Αν για σενα αυτη ειναι η καταλληλη, εμενα μου περισσευει.Εγω δεν θα ελεγα ποτε οτι ειμαι χομπιστας απο την στιγμη που εχω εναν σκυλο.Για μενα η κατοχη του σκυλου ειναι προσωπικη σχεση αναμεσα μας!:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ χόμπι δε θα το'λεγα.... η ενασχόληση με τις εκθέσεις ή τα σωματεία, ναι θα μπορούσαν να είναι χόμπυ (ή και επάγγελμα), αλλά η κατοχή σκύλου, με δεδομένο ότι είναι για 24 ωρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο, για μένα είναι απλά μια φιλία παραπάνω (μόνο που ο φίλος έχει 4 πόδια και είναι λίγο πιο τριχωτος...):p

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Θελω να καταληξω στο εξης:
Μηπως τα 700-800€ ειναι παρατραβηγμενο για τη βασικη εκπαιδευση; Δεν ειναι ολα τα σκυλια επιθετικα ή πολυ δυσκολοι χαρακτηρες. Αν πραγματι ο εκπαιδευτης εχει καποιο σκυλι με χαρακτηρα και συνηθειες αστα να πανε, τοτε να ζητησει τοσα και παραπανω. Αλλα το να εκπαιδευσει ενα τυπικο-normal σκυλι, νομιζω ειναι πολλα.
οι τιμες ειναι σχετικες και εχει να κανει με το κοστος ζωης και το διαδεμενο του προϊοντος. δεν υπαρχουν πολλοι εκπαιδευτες και δεν υπαρχουν και πολλοι υποψηφιοι σκυλοι προς εκπαιδευση.

αν και πολλα πραγματα τα πληρωνεις υπερτιμημενα.
εδω ο αλλος σου πουλαει τον καφε 3 ευρω (στην καλητερη)

manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Αν ας πουμε σπασει σωληνα νερου μεσα στο σπιτι και φωναξουμε υδραυλικο και μας ζητησει 100€ για μιση ωρα τι θα πουμε? Ευχαριστω που με εσωσες απο την πλημμυρα?
Οπως λοιπον δεν δινουμε δικιο στον καφε των 9€ (τοσο τον πληρωσα στην Αγ. Παρασκευη), ετσι δεν δινουμε δικιο και στον εκπαιδευτη που στα παιρνει λογω ελλειψης ανταγωνισμου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τοτε καθεσαι και ασχολεισαι μονος σου και ο,τι καταφερεις.
Μπορεις να κανεις το ιδιο και με τη σπασμενη σωληνα. Μπορει να καταφερεις να την φτιαξεις, μπορει και να πλημμυρίσεις και μετα θα σου στοιχισει πολύ περισσοτερο γιατι θα χαλασουν και τα επιπλα.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97