εκπαιδευση σκυλου

Status
Κλειδωμένο θέμα

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
βλεπεισ 3 σπιτια και λεσ πιο να κλεψω??στο ενα βλεπεισ ενα πιτ....σιγουρα δεν διαλεγεισ αυτο για διαρηξη...
δεν μας ειπες ομως τι βλεπεις στα αλλα σπιτια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ μάλλον το τσιουάουα θα το ξανασκεφτόμουν...Τα περισσότερα κάνουν πολύ φασαρία κι έχουν κάτι δοντάκια άστα να πάνε!!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
μπα πιτμπουλ με χιλια.....βασικα ειχα σκεφτει και ροτ αλλα το πιτ με κερδισε....η χλοη εχει δικιο ενα πιτ μονο που το βλεπεισ ειναι επιβλητικο ....βλεπεισ 3 σπιτια και λεσ πιο να κλεψω??στο ενα βλεπεισ ενα πιτ....σιγουρα δεν διαλεγεισ αυτο για διαρηξη...εχω ακουσει οτι τα πιτ δε γαυγιζουν ισχυει???
αν καποιος ξερει οτι και να εχεις λιγο θα του φανει, αν δεν ξερει οτι και να εχεις το ιδιο θα του φανει. η πραγματικοτητα μαλλων ειναι με ποιο δειχνω ποιο γαματος. για αυτο αστο καλητερα
Ολα τα σκυλιά τα εκπαιδεύεις όπως θες. Ο γείτωνας εχει pitbull που του κάνεις "ξουτ" και φεύγει. Στο σπίτι όμως δεν μπαινεις.. Ολα τα σκυλιά μπορούν να γίνουν φύλακες, αλλα απο ένστικτο και άλλα με λιγότερη ή περισσότερη εκπαίδευση. Το θέμα είναι αν μπορείς να ελένξεις τη δύναμη του. Το μόνο "κακο" στα pitbull είναι πως εχουν παραπολυ δυνατα σαγόνια... Αν μένεις σε διαμέρισμα και ένα μαλτεζ κανει τη δουλεια του. Γαβγίζει και σε ενημερώνει πως κατι δεν παει καλα.
και εδω η εμπειρια ξεδιπλωνεται σε ολους τους αδαεις.. οσοι κανεται επιλεκτικη εκτροφη μπας και βγει σε καθε γεννα κανα 2 σκυλακια που να κανουν παρατηστετα ο γιωργος εχει βρει την λυση. η εμπειρια ξεχυλιζει οταν μιλαμε για το πιτμπουλ του γειτονα και τελος μην ξεχασουμε τα πουλ δυνατα σαγωνια (δεν κλειδωνουν ετσι)
Οχι! Αλλα οταν κλείσουν, εκλεισαν... Οπως και το δικο μου, θέλει πολυ εκπαιδευση και σίγουρα να καταλάβει πως εγω είμαι ο αρχηγος για να σταματήσει μια επίθεση. Ετσι κι εσυ πάρε σκύλο που πιστεύεις πως θα καταφέρεις να του επιβληθείς. Και να σκεφτείς "αν κανει λάθος εκτίμηση? Θα τα καταφέρω? Έχω χρόνο να ασχοληθώ μαζί του?"
ειναι γνωστο οτι μονο στα πιτμπουλ κλεινουν στα αλλα σκυλακια μενουν ανοικτα. φυσικα ο σωστος ο αρχηγος της κοβει της επιθεσεις με ενα ζιτσ.
εχω καποια εμπειρια απο σκυλια και πιστευω πωσ θα μπορω να του επιβληθω....εξαλου εχω βοηθεια απο τονξαδερφο μου που εκπαιδευει σκυλια στον στρατο:)
ελα να με τελειωσεις....................ο ΕΠΥ ξαδερφος-μουφας που το χειριστης το εκανε εκπαιδευω σκυλια στον στρατο. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ APRILIA 125C και ποιο φθηνα θα σου βγει και ποιο πολυ θα γουσταρεις και τρελη μουρη θα εισαι και μολις γκρεμοτσακιστεις μπορεις να μαθεις και κατι. τι σου φταιει το ζωντανο να το κουραζεις.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
στο αλλο βλεπεισ ενα τσιουαουα και στο αλλο ενα κανισ...:cool:
μπα, τι μας λες! και γιατι να δει τσιουαουα και κανις και να μην δει καυκασου (τρωνε πολυ φαι αυτα και δεν ειναι αθλητικα, οποτε μην το σκεφτεσαι) και φιλα (αυτα σκεψου τα καλυτερα, χρειαζεσαι μονο ενα φιλο με καρεκλα γυφτου για εκπαιδευση και ουτε φροντλαιν δεν χρειαζονται, με ενα μπουκαλι περναει 6 χρονια- δεν ξερω, ετσι εχω διαβασει εδω, μπορει να κανω και λαθος ε!)

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
:)
Chris αν μένεις σε διαμέρισμα παρε μικρο... Παντως πριν το πάρεις διάβασε πολυ! Πηγαινε σε διάφορους ιδιοκτήτες. Ρώτα. Δες απο κοντα τι συμβαίνει. Έκανα ενα χρόνο για να πάρω τον σκύλο. Και ασχολούμε απο τα 14 με σκυλια.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
:)
Chris αν μένεις σε διαμέρισμα παρε μικρο... Παντως πριν το πάρεις διάβασε πολυ! Πηγαινε σε διάφορους ιδιοκτήτες. Ρώτα. Δες απο κοντα τι συμβαίνει. Έκανα ενα χρόνο για να πάρω τον σκύλο. Και ασχολούμε απο τα 14 με σκυλια.
καλα εχω παθει πλακα! τελικα ειναι ψευτες αυτη που ζουν με μεγαλο σκυλο σε διαμερισμα. αφου το λεει το αγορι
paratirisa kati karagiozides...:cool:
σταματα να κοιτας τον καθρεφτη

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
ποιο ειναι το ψεμα?
Λεβεντη μου, δεν το παίζω εκπαιδευτης. Απλα λέω καποια πραγματα σε κάποιον που ΄θέλει να παρει Pitbull γιατί είναι αθλητικο και ομορφο. Δε θα αποδείξω σε εσένα αν είμαι καλός ιδιοκτήτης. Και ναι λεβέντη μου, το δάγκωμα το pitbull το κρατά. Δεν ανοιγουν εύκολα τα σαγόνια του.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Το αν "κλειδωνουν" τα σαγονια δεν ξερω, αλλα εχω δει σαγονια πιτμπουλ να μην ανοιγουν με τιποτα!!! Παρεμπιμπτοντος δεν εχω παρατηρησει αλλο σκυλο να κραταει τοση πολλη ωρα το δαγκωμα του αλλα επισης δεν ειμαι και ειδικος στα σαγονια των σκυλων!!!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Αν δεν ειναι και τοσο "φοβερη συζητηση" τοτε μπορεις να αδιαφορησεις και να προσπερασεις χωρις να σχολιασεις ειρωνικα.Μπορει καποιος να την βρισκει ενδιαφερον!;)

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Να την συνεχισουμε λοιπον....

Δεν προτεινω το πιτμπουλ για φυλακα γιατι οπως αναφεραν και σε προηγουμενα ποστ, η ρατσα δεν ειναι επιθετικη σε ανθρωπους, ισα ισα το αντιθετο.Ομως μπορει να γινει με την αναλογη εκπαιδευση, την οποια δεν θα προτεινα γιατι μετα ο σκυλος γινετε επικινδυνος και δεν ελεγχετε ευκολα! Ειδικα αν φυλαει καπου μονος του!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για να μας επαναφερω στο αρχικό θεμα….

Πιστευω ότι αν ο εκπαιδευτης ασχοληθει πραγματικα και στα σοβαρα με όλα οσα ειπε η Rottie, τοτε η τιμη των 700 ευρω είναι δωρο.
Εάν ασχοληθει μονο με τις βασικες εντολες, τοτε τα 700 είναι ληστεια. Κι όμως αρκετοι ασχολουνται μονο με τις εντολες.
Αρα είναι θεμα εκπαιδευτη. Αλλοι δουλευουν σκληρα τα λεφτα τους και αλλοι κοροϊδευουν.

Το ιδιο και η τιμη των κουταβιων. Εχω υποστηριξει και αλλη φορα ότι τα χρηματα που ζητανε οι σοβαροί εκτροφεις είναι λιγα.
Αντιθετα, εάν ενας byb ζητησει 500, τοτε μιλαμε για κλοπή, όχι μονο λογω της χαμηλοτερης ποιοτητας των κουταβιων, αλλά και γιατι στην ουσια στον ιδιο δεν εχουν κοστισει σχεδον τιποτα, άρα και με τα 500 εχει υπερκέρδος.

Οσον αφορα στην εκπαιδευση από τον ιδιο τον ιδιοκτητη, φυσικα και μπορει καποιος με ορεξη, χρονο, ενημερωση και σωστο προγραμμα (στην ουσια προγραμμα ενος επαγγελματια και όχι βιβλια ή βίντεο) να μαθει στον σκυλο και μαλιστα καλα ολες τις εντολες και τις βασικες αρχες συμπεριφορας για μια ομαλη συμβιωση.

Σοβαρα προβληματα όμως, όπως ελλιπής κοινωνικοποίηση, επιθετικότητα, φοβία κλπ δεν θα μπορεσει ποτέ να τα λύσει ή να τα ελέγξει μονος του σε ικανοποιητικο βαθμο.
Αν παμε πιο μακρια, πχ εκπαιδευση φυλαξης ή σωματοφυλακης, δεν υπαρχει περιπτωση να τα καταφερει καποιος μονος του χωρις επαγγελματια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ επειδή είμαι φιλομαθής και φιλοπερίεργος μπορεί κάποιος να μου πει αν έχουν γίνεί κάποιες μετρήσεις που να λένε ότι το δάγκωμά του πιτμπουλ ασκεί τόσα Ν δύναμη στο δάγκωμα και τόση δύναμη χρειάζεται για να το σπάσεις....κι άλλα αντίστοιχα;
Επίσης θα ήθελα και τα αντίστοιχα νούμερα για τα μαλινουά, τα Κεντρικής Ασίας και τα Ροττ ας πούμε!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul