εκπαιδευση σκυλου

Status
Κλειδωμένο θέμα

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Αν δεν έχει κάποιος οικονομική δυνατότητα δεν παίρνει σκύλο, αγαπητέ φίλε.

Ο σκύλος είναι ακριβό «χομπυ». Εάν κάποιος αντιμετωπίζει οικονομικό προβλημα, το τελευταίο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί είναι ένα ακριβό χομπυ.

:)
Με το ιδιο σκεπτικο,
θα επρεπε να καταθετουμε εκαθαριστικο εφοριας για να κανουμε παιδια.
Και στο τελος,
να σχιζουμε τα ρουχα μας,παρεα με γνωστους πολιτικους ,γιατι στα σχολεια
τεινουν να υπερισχυσουν τα παιδια των οικονομικων μεταναστων.
Εμεις οι "παρακατιανοι"
δικαιουμαστε μονο ημιαιμα που μαζεψαμε απο το δρομο,που θα μεινουν"στουρναρια" λογω οικονομικων δυσχερειων.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
εσεισ μαλλον θα ειστε πλουσιοι..
Μας ρέουν απ' τα μπατζάκια τι να σου λέω :maria:
Για κοίτα εδώ έξοδα!
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5706
Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος, αλλά ένα σταθερό εισόδημα καλό είναι να το έχεις.
(πολλά έξοδα έχουν ΚΑΙ τα ημίαιμα. Και ΝΑΙ αν είσαι "παρακατιανός" ούτε σκύλο παίρνεις ούτε παιδί κάνεις! Πώς θα φάει? Αν αρρωστήσει δηλαδή το σκυλί/παιδί και χρειαστεί θεραπεία χιλιάδων ευρώ τι κάνεις?)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
αν δηλαδη θελω να εκπαιδευσω το σκυλο για να ειναι και φυλακασ θελω κανα 1500 ευρω μονο για εκπαιδευση και κανα 500 ο σκυλοσ.....
Ο σκύλος σε όλη τη διάρκεια της ζωης του θα σου κοστίσει πάνω από 15.000 ευρώ. Συνεπώς σκύλο έχουν όσοι μπορούν να τον συντηρήσουν. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η αγορά του ζώου και το κόστος της εκπαίδευσης του είναι το λιγότερο που θα πρέπει να σε απασχολεί.

Παρεμπιπτόντως, εάν θέλεις να εκπαιδεύσεις σκύλο σε καθήκοντα φύλαξης, κακώς κατέληξες σε pit bull.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Sorry φίλε fotis1960 αλλά δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα ημίαιμα και τα καθαρόαιμα!
Και τα μεν θάλουν εκπαίδευση και τα δε, και τα μεν θέλουν κτηνίατρο και τα δε και φυσικά και τα μεν θέλουν φαί και τα δε...
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι το να έχει σκύλο είναι κάτι φτηνό κι εύκολο...
Δεν μιλάω βέβαια για τον μπάρμπα που νομίζει ότι το σκυλί τρέφεται μόνο με τα αποφάγια κι αν αρρωστήσει ή θα γίνιε καλά μόνο του ή θα ψοφήσει και θα πάρει άλλο...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με το ιδιο σκεπτικο,
θα επρεπε να καταθετουμε εκαθαριστικο εφοριας για να κανουμε παιδια.
Και στο τελος,
να σχιζουμε τα ρουχα μας,παρεα με γνωστους πολιτικους ,γιατι στα σχολεια
τεινουν να υπερισχυσουν τα παιδια των οικονομικων μεταναστων.
Εμεις οι "παρακατιανοι"
δικαιουμαστε μονο ημιαιμα που μαζεψαμε απο το δρομο,που θα μεινουν"στουρναρια" λογω οικονομικων δυσχερειων.
Αγαπητέ φιλε, μην παραβιάζεις "ανοιχτές πόρτες" και μην δημιουργείς αναστάτωση χωρίς λογο. :)

Έγραψα στην δημοσίευση #9:

Αν έχεις τις γνώσεις να εκπαιδεύσεις το σκύλο σου μόνος, καν’ το. Αν όχι, μην το ρισκάρεις κάνοντας πειράματα στου «κασίδη» το κεφάλι, διότι θα δημιουργήσεις πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που νομίζεις ότι θα λύσεις.
Αν ξέρεις, εκπαίδευσε το σκύλο σου (ημιαιμο ή καθαροαιμο, αδιαφορο) μόνος. Εάν όχι, άσε να το κάνει κάποιος που ξέρει. Νομίζω ότι είναι σαφές. :)

xXxchris

Active Member
13 Οκτωβρίου 2009
36
0
κοιτα να ξεκαθαρισω κατι...δεν θελω ενα pitbull σαν κατι θηρια στο ιντερνετ 50 κιλα,σαν μποντιμπιλντερσ,φονιαδεσ και δαγκονιαριδεσ με κατι τυπουσ που χαιρονται που τα σκυλια τουσ ειναι σαν τον schvartzenieger....θελω πιτ γιατι πραγματικα μου αρεσει σαν σκυλοσ και θελω σκυλο ποθ να συμβαδιζει μαζι μου στο θεμα τησ γυμναστικησ...τα πιτ ειναι πολυ αθλητικα ζωα....τωρα για το θεμα τησ φυλαξησ το εχω ξανακουσει οτι τα πιτ δεν κανουν.....γιατι το λενε αυτο??

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Διότι το pit bull δημιουργήθηκε για κυνομαχιες. Όπερ μεθερμηνευόμενο, με ένστικτα πάλης και έμφυτη επιθετικότητα για τα άλλα σκυλιά αλλά απόλυτα φιλικό με τους ανθρώπους.

xXxchris

Active Member
13 Οκτωβρίου 2009
36
0
δηλαδη και να εκπαιδευτει ωσ φυλακασ δεν θα ανταποκρινεται καθολου πιστεβεισ???

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σου απάντησα ήδη. :)

Τελικά δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα μας: Πόσο κοστίζει και γιατι η βασική εκπαίδευση? Πόσο κοστίζει η εκπαίδευση σε καθήκοντα φύλαξης? Εάν είναι ο σκύλος ακριβό «χομπυ» ή εάν κάνει το pit bull για φύλακας?

Αποφάσισε τι ακριβώς θέλεις να συζητήσουμε και ας εστιάσουμε εκεί.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ πιστεύω ότι ένα πιτ μπουλ γαβ και μόνο να κάνει τρέπει τον (άσχετο) διαρρήκτη σε φυγή λόγω φήμης :D
Ξέρω πιτ που κάνουν πολύ καλή φύλαξη, αλλά αν θέλεις πραγματικά σκύλο ικανό γι' αυτή τη δουλειά και πολύ αθλητικό σκέψου το ντόμπερμαν.

xXxchris

Active Member
13 Οκτωβρίου 2009
36
0
μπα πιτμπουλ με χιλια.....βασικα ειχα σκεφτει και ροτ αλλα το πιτ με κερδισε....η χλοη εχει δικιο ενα πιτ μονο που το βλεπεισ ειναι επιβλητικο ....βλεπεισ 3 σπιτια και λεσ πιο να κλεψω??στο ενα βλεπεισ ενα πιτ....σιγουρα δεν διαλεγεισ αυτο για διαρηξη...εχω ακουσει οτι τα πιτ δε γαυγιζουν ισχυει???

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μια χαρά γαυγίζουν και τα pitbull!
Έχε στο μυαλό σου αυτό που είπε η Chloe!Τον άσχετο!!!!!
Αλλλιώς κάποιος που είναι αποφασισμένος να μπουκάρει δεν πα να έχεις και την πολική αρκούδα παρέα με κροταλίες δεν θα τον απασχολήσει μία....

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
Φιλε μου παρε το σκυλι που σου αρέσει να το βλέπεις και που πιστεύεις οτι θα είσαι σωστός ιδιοκτήτης. Ολα τα σκυλιά τα εκπαιδεύεις όπως θες. Ο γείτωνας εχει pitbull που του κάνεις "ξουτ" και φεύγει. Στο σπίτι όμως δεν μπαινεις.. Ολα τα σκυλιά μπορούν να γίνουν φύλακες, αλλα απο ένστικτο και άλλα με λιγότερη ή περισσότερη εκπαίδευση. Το θέμα είναι αν μπορείς να ελένξεις τη δύναμη του. Το μόνο "κακο" στα pitbull είναι πως εχουν παραπολυ δυνατα σαγόνια... Αν μένεις σε διαμέρισμα και ένα μαλτεζ κανει τη δουλεια του. Γαβγίζει και σε ενημερώνει πως κατι δεν παει καλα.

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
Οχι! Αλλα οταν κλείσουν, εκλεισαν... Οπως και το δικο μου, θέλει πολυ εκπαιδευση και σίγουρα να καταλάβει πως εγω είμαι ο αρχηγος για να σταματήσει μια επίθεση. Ετσι κι εσυ πάρε σκύλο που πιστεύεις πως θα καταφέρεις να του επιβληθείς. Και να σκεφτείς "αν κανει λάθος εκτίμηση? Θα τα καταφέρω? Έχω χρόνο να ασχοληθώ μαζί του?"

Giwrgos

Member
15 Οκτωβρίου 2009
22
0
Σε όλα... Η διαφορά είναι πως τα μικρόσωμα τα "ελέγχεις" και το δάγκωμα τους τι θα σου κανει. Είναι μεγάλη ευθυνη το μεγαλοσωμο σκυλι... Πρίν πάρω τον σκύλο σήκωσα άλλους 60 ποντους τη μαντρα για να είμαι σίγουρος πως δε θα βγεί εξω.

xXxchris

Active Member
13 Οκτωβρίου 2009
36
0
εχω καποια εμπειρια απο σκυλια και πιστευω πωσ θα μπορω να του επιβληθω....εξαλου εχω βοηθεια απο τονξαδερφο μου που εκπαιδευει σκυλια στον στρατο:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν θα αντέξω ιστορίες με λοστάρια και τέτοια...

Last edited:

xXxchris

Active Member
13 Οκτωβρίου 2009
36
0
χαλαρωσε ρε δεν προλειται να επιτρψω σε κανεναν να κακοποιησει σκυλο ειδικα τον δικο μου....απλα πιστευω θα ξερει πωσ κανεισ ενα σκυλο να σε σεβαστει(οχι να σε φοβηθει):)

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul